توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267501
جذابیت سینما فقط بازیگران نیستند
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۰
رییس انجمن عکاسان سینمای ایران بر لزوم توجه به امنیت شغلی عکاسان سینمای ایران و توجه به آن‌ها به‌عنوان یکی از جذابیت‌های عوامل پشت صحنه سینما تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، حافظ احمدی - رییس انجمن عکاسان سینمای ایران - در نشست نخستین جشن عکاسان سینمای ایران درباره‌ی اهمیت این بخش از پشت صحنه سینما و تولید فیلم، اظهار کرد:‌ جذابیت سینما فقط بازیگران آن نیست، پشت صحنه و دست‌اندرکاران تولید فیلم هم جزوی از جذابیت‌های سینما هستند و ما می‌توانیم با مدیریت درست، خبرها و تصویرهای خوبی از پشت صحنه سینما را برای تماشاگران آماده کنیم. درخواست ما این است که این اتفاق بیفتد تا به امنیت شغلی دیگر صنوف سینما و زحمت‌کشان این حوزه رسیدگی شود.

او ادامه داد: نخستین جشن بزرگ عکاسان سینمای ایران توسط انجمن این صنف برگزار می‌شود. این جشن فقط برای انجمن نیست، بلکه ما از سایر عکاسان سینما را نیز از سراسر ایران برای حضور در این جشن دعوت کرده‌ایم. هدف ما این است که عکاسان سینمای ایران به انجمن جذب شوند و انجمن به یک ثبات و نظم برسد و از آشفته‌بازاری که درگیر آن است رها شود. این جشن می‌تواند تبلیغی برای فیلم‌های سینمایی هم باشد. برای این جشن از عکاسانی که در تولید فیلم‌های سال ۹۳ همکاری داشتند دعوت کردیم. البته فیلم‌های اکران‌شده در این سال نیز جزو جشن ما محسوب می‌شود. عکس‌های فیلم‌های اکران‌نشده هم می‌تواند سفیرهای خوبی برای تبلیغ این فیلم‌ها و ترغیب تماشاگران برای تماشای آن‌ها در سینماهای کشور باشد.

احمدی همچنین بیان کرد: شورای سیاست‌گذاری انجمن عکاسان سینمای ایران شامل شهاب‌الدین عادل، علی نیک‌رفتار، حافظ احمدی، مهدی دلخواسته، نادر فوقانی و آرش صادقی زمینه‌های برگزاری این جشن را فراهم کردند. در این جشن از دو کارگردان، دو تهیه‌کننده، دو بازیگر، یک پژوهشگر عرصه سینما که به نوعی در این سال‌ها همراه عکاسی سینما و عکاسان این حوزه بوده‌اند و همچنین حامی مادی و معنوی نخستین جشن عکاسان سینمای ایران تقدیر خواهد شد. پس از بررسی عکس‌های رسیده به جشن، عکس‌های پنج عکاس از پنج فیلم به‌عنوان کاندیداهای نهایی انتخاب می‌شوند و در نهایت، یک فیلم به‌عنوان برگزیده معرفی خواهد شد.

این عکاس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه‌های جنبی نخستین جشن عکاسان سینمای ایران گفت: در کنار نمایشگاه، از انجمن‌های دیگر عکاسی از جمله انجمن عکاسان ایران شامل عکاسان تئاتر، میراث فرهنگی، دفاع مقدس، تبلیغات و ... دعوت کردیم تا در کنار ما باشند. به این منظور یک گالری از باغ - موزه قصر را برای نمایش آثار انتخابی عکاسان این انجمن‌ها در نظر گرفته‌ایم. همچنین با توجه به حرکت برخی فعالان سینما و راه‌اندازی کمپین «سین هشتم» آثار به‌نمایش گذاشته در نمایشگاه، نخستین جشن عکاسان سینمای ایران برای علاقه‌مندان، کلکسیونرها و خریداران آثار هنری به معرض فروش گذاشته می‌شود و همه عواید آن نیز صرف کمپین «سین هشتم» خواهد شد.

رییس انجمن عکاسان سینمای ایران در پایان سخنانش افزود: این جشن پس از این هر سال برگزار می‌شود و ما تلاش می‌کنیم که این حرکت را ادامه دهیم. در رابطه با حضور جداگانه عکاسان سینما در جشنواره فیلم فجر نیز صحبت‌هایی با دوستان داشته‌ایم که نتایج آن‌ها اعلام خواهد شد. حضور انجمن‌های مختلف عکاسی در این جشن، همدلی و همراهی عکاسان ایران را به همراه خواهد داشت.

در بخش دیگری از این نشست، علی نیک‌رفتار - دبیر بخش مسابقه نخستین جشن عکاسان سینمای ایران - درباره‌ی نحوه‌ی اعلام فراخوان و برگزاری این جشن اظهار کرد:‌ اوایل فروردین‌ماه امسال فراخوانی برای حضور همه عکاسان سینمای ایران که در سال ۹۳ در فیلم‌های تولید و اکران‌شده همکاری داشتند، منتشر شد. ضوابطی هم برای انتخاب آثار و چاپ آن‌ها در نظر گرفتیم. علاقه‌مندان از ۱۵ تا ۳۱ فروردین‌ماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند. پیش‌بینی می‌شود حدود ۹۰ عنوان فیلم از ۵۰ عکاس در این جشن حضور داشته باشند. پس از پایان مهلت مقرر کمیته بررسی، آثار را از نظر کیفیت بررسی و انتخاب می‌کنند. براساس برنامه‌ریزی‌ها ششم اردیبهشت‌ماه اولین جلسه معارفه هیئت داوران که شامل سه نفر است و اسامی آن‌ها اعلام خواهد شد، تشکیل می‌شود.

او ادامه داد: هدف ما این است که داوری‌ها مستقل باشد و داوران تحت تأثیر نظرات یکدیگر قرار نگیرند. در نهایت، پنج عنوان فیلم از پنج عکاس معرفی خواهند شد که برنده نهایی که بالاترین امتیاز را کسب کرده در اختتامیه جشن معرفی می‌شود.

نیک‌رفتار همچنین بیان کرد: نمایشگاه نخستین جشن عکاسان سینمای ایران شامل یک بخش مسابقه، یک بخش جنبی (ویژه) و بخش انجمن‌های مختلف عکاسی است. در بخش جنبی برای نخستین‌بار از عکس‌های فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» که کار آقای محمد فوقانی است رونمایی خواهد شد.

این عکاس سینما در بخش دیگری از سخنانش درباره‌ی تشکیل کمیته‌ی امنیت شغلی در انجمن عکاسان سینمای ایران اظهار کرد:‌ متأسفانه در سال‌های اخیر مواردی درباره‌ی حضور عکاسان غیرحرفه‌ای در سینما عنوان می‌شود و این‌که برخی عکاسان به واسطه این‌که پدرشان کارگردان یا تهیه‌کننده است به سینما وارد می‌شوند. اولین هدف ما در کمیته‌ی امنیت شغلی عکاسان سینما، بالا بردن سطح کیفی آثار و حمایت از کسانی است که سال‌ها در زمینه‌ی عکاسی سینما تلاش و تحصیل کرده‌اند و تجربه دارند. شاید به نظر برسد که با داشتن یک دوربین دیجیتال می‌توان عکس با کیفیت گرفت، اما خیلی‌ها نگاه و شناخت درستی از سینما ندارند و نمی‌توانند عکاس سینما باشند.

او افزود: نتیجه این موضوع این است که گاهی خیلی از آثار خوب ما که پتانسیل بالایی برای ثبت عکس‌های خوب دارند، عکسی از آن‌ها گرفته نمی‌شود. ما در کمیته‌ی امنیت شغلی سعی می‌کنیم که عکاسان حرفه‌ای را به پروژه‌ها معرفی کنیم. همچنین جلسات مشترکی با کارگردانان و تهیه‌کنندگان داشته‌ایم و تفاهم‌نامه‌ای هم با انجمن دستیاران و برنامه‌ریزان داریم که فردا امضا می‌شود. دوستان ما در انجمن زندگی‌شان را در عکاسی سینما گذاشته‌اند و عاشق این هنر هستند.

مهدی دلخواسته - دبیر اجرایی نخستین جشن عکاسان سینمای ایران - نیز در این نشست با ارائه‌ی توضیحاتی درباره‌ی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه گفت: باغ - موزه قصر به‌عنوان محل برگزاری نمایشگاه و افتتاحیه و اختتامیه در نظر گرفته شده است. در کنار تقدیری‌هایی که اعلام شد از سه پیشکسوت انجمن سینمای ایران نیز در اختتامیه تقدیر خواهیم کرد.

او درباره‌ی دلیل تقدیر از بازیگران همراه با عکاسی سینما نیز اظهار کرد: برخی بازیگران سینما هستند که با عکاسان همکاری نمی‌کنند. با این حال ما بازیگرانی را داریم که حتی بعد از فیلمبرداری پلان، در مقابل دوربین عکاس قرار می‌گیرند و وقتی می‌بینند برای یک عکاس، عکاسی از یک موقعیت اهمیت دارد با او همراه می‌شود. به‌عنوان مثال پیمان معادی بازیگری که تجربه‌های بازی در فیلم‌های خارج از ایران را هم دارد، از جمله بازیگران همراه است.

نخستین جشن عکاسان سینمای ایران ۲۵ اردیبهشت تا اول خردادماه در باغ - موزه قصر برگزار می‌شود.
 
کلمات کلیدی : سینما+جذابیت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.