نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 190506
برای سعید جلیلی
بخش تعاملی الف - حبیب فروزنده
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۷
به عنوان یک ناظر بیرونی و به دلایلی که عرض خواهم کرد، حضور شما در صحنه انتخابات را یکی از دلایل ناکامی جریان اصولگرا می‌دانم؛ هرچند همان‌گونه که در یادداشت قبلی (برای محمدباقر قالیباف) اشاره شد، قهرمان این ماجرا کسی جز محمود احمدی‌نژاد نیست؛ پدیده ای که رأی مردم را مصادره به مطلوب کرد، آن را سخاوتمندانه به پای «آقای بهاری» ریخت و با مدیریت آشفته و دامن زدن به اختلافات، بر کارآمدی جریان اصولگرا را بی اعتبار کرد؛ هرچند هرگز خود را اصولگرا ندانست!!... و اما دلایل :

۱.حضور شما در انتخابات، فضای مباحث را به سمتی برد که منجر به شکل‌گیری دو قطبی مرگ و زندگی در موضوع هسته‌ای شد و آراء خاکستری و خاموش را که نگران بن‌بست در مذاکرات و آینده تحریم‌ها بودند به سبد مذاکره کننده اسبق واریز نمود. توضیحات شما در خصوص فرایند مذاکرات و نقد عملکرد تیم اسبق، برای افکار عمومی اقناع کننده نبود و خواسته یا ناخواسته، بازی را به زمینی کشیدید که نه تنها برنده آن نبودید بلکه در میدان نبرد دیپلمات‌ها، آراء محمدباقر قالیباف را نیز که روند رو به رشدی داشت دچار ریزش شدید کردید.

۲.شما با استراتژی تبلیغاتی احمدی‌نژاد به میدان آمدید و کلام و تصویر، تداعی کننده همان رویکرد بود غافل از این که شرایط ایران ۹۲ با ایران ۸۴ متفاوت است؛ حتی سعی نکردید بخشی از عملکرد دولت‌های نهم و دهم را (که احتمالا نادرست می‌دانید) به صورت جدی نقد کنید. خصوصا حواله دادن مردم به «ظرفیت‌هایی » که قرار است آزاد شود تداعی‌کننده «جواهرخانه خالی» احمدی‌نژاد بود.

۳. بخشی از حامیان شما که مدیریت فضای تبلیغات را برعهده داشتند گمان می‌کردند با تبعیت از یک فرمول مشخص، احمدی‌نژاد دیگری تولید خواهند کرد و در این میان حمایت‌ تفکرات نزدیک به جبهه پایداری و سوپرانقلابی‌ها، تیر خلاص را بر پیکر نحیف رویکرد شما شلیک کرد. خواص هم که وظیفه هدایت این آشفته‌بازار را بر عهده داشتند، عملا تسلیم مطالبه بدنه جریان شدند؛ متأسفانه بخشی از این بدنه‌، هر سخنی جز فهم خود را با برچسب‌های آماده و داغی که در جیب بغل دارد پاسخ می‌دهد و خواص را هم منفعل می کند.

۴.باید پذیرفت که بخشی از حامیان شما به دلیل تندخویی سیاسی و برچسب زدن به این و آن، بیش از آن که رأی ساز باشند، رأی‌ریز هستند آن‌قدر با مفاهیمی چون «بصیرت» ، «انتخاب اصلح» و مشتقات «فتنه» کلنجار می‌روند و به سود خود مصادره می‌کنند که (با عرض معذرت) جامعه را دچار «تهوع سیاسی» می‌کنند.

۵.ورود نادرست شما به موضوع هسته‌ای و دمیدن در تنور آن باعث شد رقیب، فرمول «تعامل با خارج- تدبیر در داخل» را برای حل مشکلات کشور، باورپذیر کند و گزینه خود را از میانه به صدر بکشاند. امیدوارم مسئولیت این اشتباه را بپذیرید و به برخی افراد که فعلا زیر علم شما سینه می‌زدند بفهمانید که نباید به بهانه خالص‌سازی انقلاب، هر کس را به چوبی برانند و با بداخلاقی سیاسی و تکیه بر شعارهای بی‌پشتوانه و احساس تکلیف‌های بی‌جا، افکار عمومی را از خود برانند.
۱۳۹۲/۰۹/۱۲ ۰۸:۴۳
 
۱۳۹۲/۰۳/۲۶ ۱۰:۴۰
 
 
کلمات کلیدی : حبیب فروزنده
 
دانشجو
۱۳۹۲-۰۳-۲۹ ۱۷:۵۴:۳۷
بسم الله الرحن الرحیم
دست بردادرید از این همه تخریب علیه سرباز ولایت
دست بردارید از این توهین ها
مگر آقای جلیلی چه هیزم تری به شما فروخته
جز این اینکه به وظیفه ی شرعی خود عمل کرد
علت شکست اصول گرایان آقای جلیلی نبوده بلکه تخریب هایی بود که دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی از داخل خارج علیه ایشان روا داشتند
البته بعضی ها هم از داخل جاهلانه این کار را انجام دادند نه عامدانه
ولی نتیجه هر دو یکی می شود. (1462358) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۰۸:۰۳:۵۷
اشکال ایشون این بود که حاضر نبود برای رای آوردن هر ژست مردم فریبی رو بگیره و با صداقت اون چیزی رو که بهش معتقد بود میگفت. (1463571) (alef-15)
 
متين
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۲۲:۲۱:۰۸
دقيقا برعكس اين بود شيوه ايشون همان شيوه پوپوليستي و البته نخ نما شده قبلي بود و مردم اينبار هوشيارانه به اين شيوه يك "نه" بزرگ گفتند (1465479) (alef-15)
 
بی نام
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۲۲:۱۵:۴۲
از کدوم وظیفه شرعی حرف می زنید؟به دور برخودتون نگاه کنید اونوقت از اینکه اینگونه صحبت می کنید خجالت زده می شید! (1465473) (alef-15)
 
علی
۱۳۹۲-۰۳-۳۱ ۰۲:۲۱:۲۴
آقای دانشجو:
علت شکست اصولگرایان تخریب هایی بود که دشمنان علیه ایشان داشتند؟؟؟؟
مگر دشمنان در سال 84 احمدی نژاد را تخریب نکردند؟ و ایشان رای آورد.
تنها دلیل شکست، اتحاد نداشتن بود و بس.

اتفاقا شما اوضاع و شرایط را درک نکردید و بر روی اصلح!! خود پای فشاری کردید طوری که حتی به دیگر گزینه ها فکر نکردید، مگر ما گفتمان سرمان نمیشود؟ مگر فقط شما رهبر را دوست دارید؟ رقیب کاملا متحد شده بود اما شما انگار که آقای جلیلی فرشته است گرد او را گرفتید و هر چه ما داد زدیم که بابا انتخابات از دستمان رفت، مگر شما گوشتان بدهکار بود.
و جالب اینجاست که بعد از شکست، اشتباه را قبول نمیکنید. (1465676) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۳-۲۹ ۱۷:۵۸:۴۲
ظرفیت آقای جلیلی آزاد شد با این یادداشت الف جان. (1462368) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۳-۲۹ ۲۰:۵۲:۰۱
انصافا بهترین تحلیلی بود که بعد از انتخابات تو الف خوندم. (1462807) (alef-15)
 
علی
۱۳۹۲-۰۳-۲۹ ۲۰:۵۲:۱۰
پدر کشتگی الفی ها با جلیلی تمامی ندارد. اینها ترسشان از این است که مبادا 4 سال دیگه جلیلی روی کار بیاد و دکان اینها را تخته کنه برای همی از الان احساس تکلیف می کنن که جلیلی را به هر دلیل بجا و نابجایی تخریب کنن.
بالاخره هدف وسیله رو توجیه میکنه.
حالا دلشو داری منتشر کن! (1462808) (alef-15)
 
متين
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۲۲:۲۷:۲۹
مطمئن باشيد الف مشكلي با جليلي نداره گرچه من با همه تحليلهاي الف موافق نيسم ولي مطلب فوق بسيار دقيق و هوشمندانه است .آمدن جليلي به دكان مملكت رو تعطيل ميكرد بهر حال مردم با اين نوع تفكر در8سال گذشته كم سختي نكشيدند.بنظر شما مردمي كه با همين ديدگاه و تفكر8سال سخت و طاقت فرسا را تحمل كردند بس نبود؟؟
شما نفست از جاي گرم بلند ميشه يا كه.......... (1465486) (alef-15)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۰۷:۵۴:۱۷
كشور را با شعار نميتوان ادراره كرد اقاى جليلى برنامه شعارى ميداد انهم شعارى كه خواسته اكثريت ملت ايران نبود وهمه طيف ها را در بر نميگرفت تيم وتجربه لازم را براى اداره كشور نداشت واصولاً رءيس جمهور عامه ملت ايران نبود بلكه قشر خاصى را نمايندگى ميكرد (1463563) (alef-15)
 
متين
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۲۲:۲۹:۰۴
دقيقا .بعلاوه اينكه ابشون تجربه اجرايي نداشت و عملكردشان در پرونده هسته اي كاملا در معرض ديد همگانه (1465490) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۲۱:۲۸:۳۰
واقعا جای تشکر دارد که آقای جلیلی این تیپ طرفداران را از تخریب باز داشته بود (1465432) (alef-15)
 
a.a
۱۳۹۲-۰۳-۳۰ ۲۳:۰۲:۱۷
ادعا های خوبی است ولی بی دلیل.
بلکه احساسات را بیان کردید نه حکم عقلتان را.
گفتمان انقلاب اسلامی شاید به عبارت غلط شما تهوع سیاسی آورد ولی یادمان باشد که اولا چهار میلیون رای آورد و ثانیا دلیل بر ناحق بودن این گفتمان نیست. در این انتخابات مردم نفهمیدند که که گفتمان انقلاب اسلامی یعنی چه(تقصیری هم نداشتند) ولی حق که با این حرف ها نا حق نمی شود. (1465521) (alef-15)
 
بهرام
۱۳۹۲-۰۳-۳۱ ۰۰:۵۶:۵۳
با سلام ، من هم با درستی و واقع بینی این تحلیل موافقم. دوستانی که که آن را رد می فرمایند نه از موضع طرفداری از کاندیدایی خاص ، بلکه فارغ از تعصب دوباره آن را مطالعه کنند. (1465642) (alef-15)
 
س. الف.
۱۳۹۲-۰۳-۳۱ ۰۱:۱۷:۰۷
کاش آقای توکلی و الف یک بار هم شده می‌آمدند مثلا برنامه اقتصادی دکتر جلیلی را نقد می‌کردند. برنامه فرهنگی ایشان را می‌دیدند. از همان روز اول علم شباهت دکتر جلیلی با احمدی‌نژاد را بلند کردند و هنوز که هنوز است قصد زمین گذاشتن ندارند.
حالا هم به هر دری می‌زنند تا راست سنتی و اصولگرایان باسابقه را در مورد شکست انتخاباتی اخیر تطهیر کنند. (1465655) (alef-15)
 
شهریار
۱۳۹۲-۰۳-۳۱ ۰۱:۲۸:۵۵
سلام
با شما موافق نیستم!

«مردم می دونن که مشکل معیشتی دارند»!

و بسیاری (از جمله بعضی نامزدها مثل آقایان ولایتی، رضایی، قالیباف {از آقای عارف و روحانی انتظار دیگه ای نبود}) دلیلش رو اینطور برای مردم تبیین کردند :
« مقاومت => تشدید تحریمها => وضعیت اقتصادی امروز »

این بود یکی از دلایلی که به قول شما «آقای روحانی توانست فرمول تعامل با خارج- تدبیر در داخل را برای حل مشکلات کشور، باورپذیر کند و خود را از میانه به صدر بکشاند!»

مستقل از اینکه این استدلال و استنتاج برای وضعیت اقتصادی امروز چه تاثیری در نتیجه ی انتخابات داشت تلقین این باور به نظر من اشتباه بود ؛

یا علی (1465661) (alef-15)
 
قاسم
۱۳۹۲-۰۳-۳۱ ۰۲:۲۳:۲۳
با اینکه به آقای جلیلی رای ندادم از یک چیز ایشان خوشم آمد و آن هم دروغگو نبودن ایشان است و اینکه اصل خود و تفکراتشان را بدون آرایش و ظاهرسازی و ژست های دروغین در معرض قضاوت مردم گذاشت . (1465677) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.