نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222005
گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی:
در سال های اخیر با رشد اقتصادی منفی مواجه بودیم
بخش داخلی الف، 19 فروردین 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۸
گزارش کمیسیون ویژه از حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی قرائت شد.

از جمله اهداف اصلی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی بوده اما متاسفانه در دوران پس از ابلاغ سیاست ها و اجرای قانون مذکور نه تنها شاهد بهبود رشد اقتصادی نبودیم بلکه با رشد اقتصاد منفی در سال های اخیر مواجه شدیم.

در بخشی از این گزارش آمده است: رشد اقتصادی در سال های گذشته بهبود نیافته و تولید ملی اقتصاد ایران صدمه دیده است به طوری که رشد اقتصادی از ۶.۹ درصد در سال ۸۴ به منفی ۵.۸ درصد در سال ۹۱ رسیده است.

در این گزارش گسترش مالکیت در سطح عموم مردم از دیگر اهداف سیاست های کلی اصل ۴۴ یاد شده و تاکید شده است در این دوره از طریق تعیین سهم سهام عدالت از کل واگذاری ها قابل بررسی است. واگذاری سهام شرکت ها در بورس سبب افزایش توانایی سرمایه های خرد برای خرید سهام شرکت های دولتی می شود و روند حرکت نسبت ارزش بازار سهام به تولید ناخالص داخلی از ۱۶ درصد در سال ۸۶ به ۳۳ درصد در سال ۹۱ افزایش یافته است.

در این گزارش با اشاره به ارتقای کارایی بنگاه های اقتصادی و بهره وری منابع مادی و انسانی و فناوری از طریق بررسی بهره وری نهادهای تولیدی تاکید شده است نباید کارایی را معادل بهره وری قرار داد. سطح کارایی نیروی کار در ایران وضعیت نسبتاً خوبی را در مقایسه با کشورهای اسلامی دارد اما رشد بهره وری وضعیت نامناسبی دارد.

همچنین در گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی آمده است سهم بخش غیردولتی از کل واگذاری های بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی حدود ۳۴ درصد بوده است که البته این درصد بیانگر سهم دقیق بخش خصوصی نیست و این نسبت در صورتی که قابل احصا باشد بسیار کمتر خواهد بود.

سهم بخش تعاونی (سهام عدالت) نیز ۲۹ درصد از واگذاری ها بوده که سهم فعالیت اقتصادی تعاونی ها از اقتصاد ملی کمتر از ۵ درصد می باشد.

کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیت های اقتصادی از جمله اهداف سیاست های کلی اصل ۴۴ بوده اما بررسی میزان بودجه شرکت های دولتی طی چند سال اخیر نشان می دهد همواره سهم بودجه شرکت های دولتی در سطح حضور ۷۰ درصد از بودجه کل کشور باقی مانده است. البته نباید از نظر دور داشت که سهم بزرگی از این سهم را شرکت های گروه ۳ دارند. در صورتی می توان گفت بار مالی هزینه های شرکت های دولت از روی دولت برداشته شده و تصدی های دولتی کاهش یافته که بودجه شرکت های دولتی نسبت به تولید ناخالص داخلی کاهش یابد. این نسبت از ۶۰.۷ درصد در سال ۸۵ به ۶۲.۳ درصد در سال ۹۱ رسیده است که نشان از افزایش بار مالی دولت دارد. یکی از دلایل عدم تحقق این هدف بی انضباطی مالی دولت است که منجر به تعدیل سیاست واگذاری ها به منبع تامین مالی مخارج دولت شده است.

در گزارش کمیسیون حمایت از تولید ملی اشاره شده است که افزایش سطح عمومی اشتغال به عنوان هدف دیگری از سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی محقق نشده است.

درآمد خانوارهای روستایی و شهری در طول سال های ۸۴ تا ۹۱ به طور متوسط ۱۶ و ۱۷ درصد رشد داشته است که در مقایسه با نرخ تورم بسیار پایین است بنابراین می توان گفت درآمد خانوارها در طی این دوران بهبود نیافته است.

علاوه بر این در این گزارش تاکید شده است از آنجا که دولت مکلف بود لایحه ای در خصوص واگذاری فعالیت های حوزه سلامت، آموزش و تحقیقات و فرهنگ و توسعه این بخش ها توسط بخش های دولتی و غیردولتی ظرف مدت یک سال از ابلاغ قانون به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند، ضروری بود هرچه سریعتر وضعیت این حوزه ها را مشخص کرده، از تصویب احکامی در این حوزه ها ضمن بودجه پرهیز نماید.

برای دریافت کامل این گزارش به صورت پاور پوینت می توانید اینجا کلیک کنید.
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۸:۳۸
در تمام نظام های اقتصادی جهان، شاخص بورس ها را دماسنج اقتصاد آن کشور می دانند.
من رشد منفی اقتصادی را مشکوک میدونم چون در طول 8 سال گذشته شاخص بورس ایران 10 برابر مثبت شده (سال 84= حدود 8000 واحد و در سال 92= حدود 80000 واحد) (2063813) (alef-13)
 
ن.د
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۲:۵۱:۲۹
درجواب این هموطن گرامی لازم است عرض کنم .حرف شماوقتی صحیح است که شاخص بورس ارزشش واقعی باشد . بورسی که سرشار از رانت ودلالی باشد نمی تواند دماسنج اقتصادی باشد. (2064056) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۱۳:۲۹:۳۰
وقتی تولید و تامین مالی صنعت در 8 سال گذشته با افت وحشتناک همراه بوده پس فلسفه وجود بورس چی بوده؟ مگه بورس محل عرضه سهام شرکتها برای تامین مالی اونها نیست؟ پس سود و عواید بورس کجا رفته؟ حالا چرا در دولت جدید فکر جدیدی برای بورس نمی کنند؟ (2068010) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۲:۳۲
بله ! ولی دولت احمدی نژاد با ابزاری که در دست داشت شاخص بورس رو بطور مصنوعی بالا برده بود. (2064088) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۴:۵۷:۴۵
مگر در حال حاضز همان گروه قبلی که 8 سال احمدی نژاد بورس را در اختیار داشتند، مدیریت بورس رو ندارن؟ (2064526) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۱:۴۰:۳۳
بله، ولی ایا همچنان قدرت مطلق رو دارن؟ (2065891) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۲۲:۰۸:۳۹
دوست عزیز عینک سیاست را کنار بزن تا دنیا را ببینی پتروشیمی سیمان فولاد و...با سوخت ارزان کار می کننند وکالا ر با دلار آزاد می فروشند این رانت میشود سود بورس چه با احمدی نژاد چه با رو حانی ویا یکی دیگه باید رانت را ا جمع کرد نه رییس جمهور عوض کرد (2069318) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۶:۵۲
زماني كه شاخص بورس دماسنج اقتصاد است كه اولا بخش اعظمي از اقتصاد كشور بازار محور و بسياري از شركت ها در بورس باشند ثانيا بايد رشد شاخص بورس را با افزايش سطح عمومي قيمت ها تعديل كرد و گرنه معنا خاصي ندارد. (2064102) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۳:۵۰:۰۸
برادر همه جای دنیا تورم زیر 4 درصده و شاخص وقتی رشد میکنه خوبه اون موقع.
اما با تورم 40درصد(که واقعیش 140 هستش) وقتی شاخص اینطوری میره بالا باید شک کرد. چون اصلا هم خوانی نداره!
بورس دولتی بدترین بورسه. مرم رو بدبخت ترو بدبخت تر میکنه همین! (2064266) (alef-1)
 
توفان
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۸:۵۷:۱۶
درپاسخ به دوستانی که سلامت بورس روزیر سئوال بردن عرض می کنم:
ساختار بورس ایران عالی نیست ولی بشکلی طراحی شده که امکان کلاهبرداری وانتشار آماردروغ توی اون بسیار بسیار پایینه .ودرواقع اینکه اقتصاد ما با اصول اقتصادجهانی همخوانی نداره دلیل اولش اینه که ما دارای اقتصاد جزیره ای(بدون ارتباط با اقتصاد جهانی) هستیم ودلیل دوم اینه که معمولا خیلی از افراد درجای درست خودشون نیستن وبستگی داره به اینکه به کی رای داده باشن، عضو کدوم حزب باشن ،چقدر پول خرج می کنن و.... .
البته انصافا فراموش نکنیم مدیران متخصص و متعهد رو. (2065372) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۰:۰۳:۳۷
این بورس چیزی نیست جز حباب... (2065563) (alef-10)
 
آزاد
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۳:۰۰:۱۶
آمار درست این است: در ابتدای سال 84 حدود 14000 واحد بوده و در ابتدای سال 92 بدلیل افزایش قیمت دلار (تا 3.5 برابر) به حدود 40000 واحد رسید که مقایسه نشان میدهد اگر بدتر نشده باشد بهتر هم نشده.
همچنین بدلیل اتمام دوره احمدی نژاد و مشخص شدن حذف مشایی و حضور اصلاح طلبان از اواخر سال 91 شروع به رشد کرده است. یعنی شما کلا همه چیزو وارونه میخواهید نشان دهید! (2066104) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۳:۲۳:۲۴
شاخص بورس در ابتدای سال حدود 38هزار بود که در پایان سال با توافق نیم بند هسته ای دو برابر شد ولی قبل از سال 92 به علت ابتدا 4 برابر شدن دلار ارزش دارایی های شرکتهای داخل بورس 4 برابر شد. (2066154) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۱:۴۵:۱۳
من فکر کنم این امار غلط باشد و شما باید همان امار گل و بلبل دولت گذشته را بگذارید که همه کار دارند و درامدشان خوب و شاد هستند را بگذارید (2063829) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۱:۴۹
پس اين همه آمار زمان احمدي نژاد كه همه خوب بودند چي شد (2063851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۲:۱۹
اقتصاد این کشور رو به شکوفایی نخواهد رفت مگر اینکه مردم و دولت و سایر ارگانهای اقتصادی دست در دست هم دهند.
در حال حاضر بسیاری از ارگانها از شمول مالیات و نظارت مستثنی هستند. بسیاری از مردم هم به دولت در جهت هزینه منابع بی اعتماد هستند. ضمن اینکه فشا ر ها و تنگناهای اقتصادی چند سال اخیر مردم را وادار کرده است تا بیشتر به خود فکر کنند تا منافع ملی. در واقع فرهنگ سودا گری و دلالی و تن پروری جای فرهنگ کار و تلاش را گرفته است.
باور این نکته که تحریمهای اقتصادی حتی با امضا یک تواففنامه در آینده نزدیک برطرف شود، نیز سخت است. (2063852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۶:۰۵
از زمانی که بازار ازادی ها و طرفداران ایدئولوژی خانمان برانداز بازار بر سر ملت اوار شده اند پز فقرو بیکاری و بیماریو مانند اینها از یک طرف و قله های ثروت( امثال بابک) از طرف دیگر؛ ارمغانی نداشته اند جالب انکه پس از اینهمه شکست افکار تقلیدیشان باز هم با تکرار همان اموزه های تقلیدی فریاد میاورند این ان چیزی که ما میگفتیم نبود باید هم نپذیرند چون منافع این دنیایشان در این است اقای نیلی جناب طیب نیاد دکتر نوبخت اندیشمند دم خروس پیداست (2063861) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۳:۲۸:۴۶
خود کشورهای سرمایه داری و بازار محور هیچ وقت ادعا نداشتند این بهترین روش اداره امور هست ولی متاسفانه هیچ راه بهتری نیست و هر روش اقتصادی دیگری که امتحان شده بسیار بدتر از اقتصاد بازار درآمده. (2066171) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۱۳:۱۰:۳۴
در تمام دنیا حداکثر سود فعالیتهای تولیدی و حتی امروزه دانش بنیان، بیشتر از 10 درصد نیست. چگونه ممکن است با سود 25 درصد بانکی رشد اقتصادی منفی نگردد؟ (2064122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۰:۲۷:۱۲
درود بر شما
كاملا درست گفتيد و علاوه بر ان ، انتظار رقابت و صادرات توليداتمان رو هم داريم (2065654) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۳:۳۲:۲۴
در تمام دنیا ابتدا جلو تورم گرفته می شود و سپس سود بانکی را کم می کنند. ولی اگر سود بانکی کمتر از تورم باشد همان وامی که به پروژه های دانش بنیان میرسد سر از سفته بازی در برج های تهران یا دلار و سکه در میاورد (2066183) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۰۸:۱۵:۴۰
دوست عزیز این رقم سود بانکی در دنیا در شرایط تورم زیر دوسه درصد است.
همیشه باید نرخ سود بانکی بالاتر از تورم باشد.
جالب اینجاست که متاسفانه در شرایط تورمی حاد هیچ کسدر سیستم اقتصادی سالم سود نمی برد و فقط افراد خلاف کار سود می برند.
این می شود که در شرایط تورمی حاد که ادامه داشته باشد افراد بیشتری به سمت کارهای خلاف اقتصادی رو می آورند و در جامعه فساد افزایش می یابد. (2066743) (alef-10)
 
یاسر
۱۳۹۳-۰۱-۱۹ ۲۳:۵۸:۱۸
آقایان محترم کمیسیون حمیت از تولید(یعنی حقارت تولید )ببخشید دیر متوجه شدید چون:مردی که با اقتصاد مملکت اینگونه بازی کرد دیگر رفته است
راستی جناب فولادگر شما که حامی همه جانبه احمدی نژاد بودید شما دیگه چرا از این حرفها میزنید؟ (2066263) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۰ ۰۰:۲۲:۳۵
پ ن پ میخواستین با افکار آقای احمدی نژاد رشد هم داشته باشیم ؟؟؟!!! (2066355) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.