توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246405
نوسان هفتاد تومانی دلار در سی روز
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۶
شاخص بازار ارز در مهرماه تحت‌تاثیر عوامل روانی و انتظاری قرار داشت. با پایان مذاکرات نیویورک قیمت دلار چند نوسان افزایشی را تجربه کرد و از سطح ۳۲۵۰‌تومان عبور کرد. با این حال با پایان دور هشتم مذاکرات وین بهای این ارز در مسیر کاهشی قرار گرفت. قیمت سکه نیز در ماه گذشته عمدتا در دو کانال ۹۳۰ هزار تومان و ۹۴۰ هزار تومان نوسان کرد.

افزایش، سکون، کاهش
شاخص بازار ارز از ابتدای مهرماه در مسیر افزایشی قرار گرفت. دلار در ۶ روز ابتدایی مهر از دو سطح قیمتی۳۲۰۰ تومان و ۳۲۵۰‌تومان عبور کرد. بهای این ارز از یکم مهر تا ۶ مهر مجموعا ۷۰‌تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و از ۳۱۹۵ تومان به ۳۲۶۵ تومان رسید.

برخی کارشناسان افزایش قیمتی دلار در این محدوده زمانی را ناشی از اخبار و عامل انتظارات می‌دانستند. به باور آنها بی‌نتیجه ماندن مذاکرات نیویورک عامل اصلی جهش قیمتی دلار در اوایل مهرماه(۵ مهر و ۶ مهر) بود.

پس از گذشت ۱۰ روز از ابتدای ماه پیش، فضای بازار آرام‌تر شد و شاخص بازار از تاریخ ۱۰ مهر تا ۲۷ مهر در محدوده نوسانی ۳۲۴۰تومان تا ۳۲۶۰ تومان قرار گرفت. در این بازه زمانی دلار تنها نوسانات ۵ تومانی تا ۱۰ تومانی راتجربه کرد و حتی در چند روز کاری بهای این ارز نوسانی نداشت و نرخ روز گذشته خود را حفظ کرد. با پایان دور هشتم مذاکرات وین، بهای دلار در هفته انتهایی مهر در مسیر کاهشی قرار گرفت. قیمت این ارز از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ مهر در ۴ روز متوالی افت کرد.

همچنین در تاریخ ۲۷ مهر نیز بهای دلار به زیر ۳۲۴۰ تومان پایین آمد و از محدوده نوسانی ۱۸ روزه خارج شد. به‌نظر می‌رسد افت قیمتی دلار در هفته انتهایی مهرماه بیشتر ناشی از انتشار اخبار مثبت پیرامون مذاکرات وین بود. اظهارات برخی از مسوولان در خصوص «ممکن بودن توافق تا ۳ آذرماه» و انتشار خبر واریز قسط سوم دارایی‌های بلوکه شده ایران در تاریخ ۲۶ مهرماه از سوی برخی منابع هندی، از عوامل مهم کاهشی قیمت در روزهای پایانی مهر بودند.

رئیس‌کل بانک مرکزی نیز یک هفته قبل از قرار گرفتن دلار در مسیر کاهشی، پیش‌بینی کرده بود با انتشار اخبار واریز قسط‌های جدید از دارایی‌های بلوکه‌شده، قیمت‌ها در بازار مقداری کاهش خواهد یافت. با وجود ۴ روز کاهش قیمتی، بهای دلار در روز پایانی مهرماه افزایش یافت.

روز گذشته بهای دلار با ۳ تومان افزایش نسبت به روز پیشین به ۳۲۳۰ تومان رسید. به این ترتیب شاخص بازار ارز، روز انتهایی مهرماه را همچون روز ابتدایی این ماه با افزایش به پایان برد.

آمار و ارقام سکه و دلار در مهرماه
دلار در تاریخ یکم مهرماه با قیمت ۳۱۹۵‌تومان کار خود را آغاز کرد و در تاریخ ۳۰ مهرماه با قیمت ۳۲۳۰ تومان به کار خود در اولین ماه پاییز پایان داد.

کف قیمتی دلار در این ماه در روز ابتدایی مهرماه که قیمت دلار ۳۱۹۵ تومان بود، ثبت شد و در سایر روزها بهای این ارز بالاتر از ۳۲۰۰ تومان قرار گرفت. از طرفی سقف قیمتی دلار در ماه سپری شده نیز به روز ۶‌مهر بازمی‌گردد که قیمت دلار با ۴۰‌تومان افزایش نسبت به روز قبل به ۳۲۶۵ تومان بالا رفت. ثبت قیمت ۳۲۶۵ تومان در این روز از دو جهت یک رکورد برای شاخص بازار ارز محسوب می‌شد.

از یکسو «مقدار نوسان» و از‌سوی دیگر «رقم ثبت شده» در این روز یک رکورد به حساب می‌آمد. پیش از این تاریخ آخرین نوسان ۴۰ تومانی برای نرخ دلار در ۲۷ اردیبهشت سال جاری رقم خورده بود. در ۲۷ اردیبهشت‌ماه بهای این ارز با ۶۵ تومان افزایش نسبت به روز پیشین از ۳۲۴۵ تومان به ۳۳۱۰ تومان صعود کرد.

از تاریخ ۱۷خرداد تا ۶ مهرماه نیز سابقه نداشت که نرخ دلار به بالاتر از ۳۲۶۵ تومان برسد. به این ترتیب از لحاظ مقدار قیمتی دلار در این ماه یک رکورد ۱۲۰ روزه و از جهت بیشترین نوسان در یک روز، یک رکورد ۱۴۰ روزه را ثبت کرد.

افزایش دلار، افت سکه

محاسبات «دنیای اقتصاد» با استفاده از داده‌های قیمتی یک ماه گذشته نشان می‌دهد میانگین نرخ دلار در مهرماه ۳۲۴۰ تومان بوده است. به این ترتیب متوسط نرخ فروش شاخص بازار ارز در اولین ماه پاییز به میزان ۷۰ تومان از میانگین قیمتی این ارز در شهریورماه بیشتر شد. میانگین قیمتی سکه نیز در مهرماه ۹۳۶ هزار تومان بوده است که به میزان ۲۸۰۰ تومان از متوسط قیمتی این فلز گرانبها در شهریورماه کمتر بوده است.

همچنین سقف قیمتی سکه در مهرماه ۹۴۳‌هزار تومان و کف قیمتی این فلز گرانبها ۹۲۵ هزار تومان بود. بهای سکه در ۱۵ روز ابتدایی مهرماه عمدتا در کانال ۹۳۰ هزار تومان و در ۱۵ روز انتهایی این ماه عمدتا در کانال ۹۴۰ هزار تومانی قرار داشت. بانک مرکزی نیز در مهرماه نرخ رسمی دلار را ۴۶‌ریال افزایش داد.

نرخ رسمی دلار در این ماه از ۲۶ هزار و ۶۵۳ ریال ابتدای ماه، به ۲۶ هزار و ۶۹۹ ریال در انتهای ماه افزایش یافت. به این ترتیب در حالی‌که بانک مرکزی در ماه‌های تیر و مرداد نرخ رسمی دلار را ۵۰ تومان و ۴۰‌تومان افزایش داده بود، در شهریور و مهر نرخ رسمی دلار را روی هم رفته تنها ۱۳ تومان افزایش داد.
منبع: دنیای اقتصاد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.