نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238828
سایه بحران آب بر سر پایتخت
فرهاد دادجو، 1شهریور 93
تاریخ انتشار : شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۴
«امیدوارم مردم عزیزمان در کاهش مصرف آب بیشترین همکاری را با ما داشته باشند.»
این جمله ای بود که وزیر نیرو همزمان با بیان پایان ذخیره سدهای آب تهران طی ۳۰ روز آینده بر زبان آورد.

اگر این خبر صرفاً برای تحریک تغییر رفتار مردم پایتخت بوده است که باید بر عدم صداقت مسئولان خوش سابقه ای چون ایشان تاسف خورد. اما اگر این خبر دقیق و خطر این قدر نزدیک است، باید گفت آیا از این محافظه کارتر هم می توان به مساله حکمرانی و اداره امور عمومی نگاه کرد؟ چنانچه واقعا مردم پایتخت ایران تنها ۳۰ روز تا قطعی های وسیع آب فاصله دارند چرا باید مسئولان امر به توصیه های اخلاقی و خواهش و تمنا بسنده کنند؟!

البته در جامعه ای که یا دولت از تمام ابزارهای در اختیار خود استفاده کرده یا امکان بهره گیری از ابزارهای کم هزینه تر را ندارد (با شرط وجود سطح بالایی از سرمایه اجتماعی) درخواست از مردم برای همیاری کاملا معقول و رایج است.

مشکل تامین آب البته در سالهای گذشته گریبان برخی دیگر از هموطنان را نیز گرفته بود اما هیچگاه به اندازه امسال که خشکی، پایتخت نشینان را محاصره کرده به چشم نیامد و بر زبان ها نیفتاد. حال در شرایطی که مرزهای وضعیت قرمز را نیز پشت سر گذاشته ایم آیا دولت هیچ ابزاری برای مدیریت بهینه تر موجودی اندک آب پایتخت در اختیار ندارد؟ به فهرست خام زیر توجه کنید:

۱. تعرفه استفاده از آب در این شرایط ویژه چه تفاوتی با فصل فراوانی عرضه آب کرده است؟ مگر نه اینکه در ماه های کمبود مرغ و تخم مرغ و میوه، مردم می پذیرند که قیمت های متفاوتی را باید بپردازند؟

۲. چند درصد از مشترکان پرمصرف آب تهرانی تاکنون مشمول قطع آب شده اند؟

۳. چه تعداد از استخرهای دولتی و خصوصی تهران از استفاده از منابع آبی در شهریورماه ممنوع شده اند؟ به نظر نمی رسد تا حال در کشورهای مختلف کسی به علت یک یا دو ماه نرفتن به استخر از دنیا رفته باشد!

۴. چه تغییری در مقررات بهره برداری از آب در دستگاه ها و مراکز دولتی و عمومی پایتخت اعمال شده است؟

۵. قطع کامل حجم وسیع آبرسانی برای زیباسازی شهر چه تاثیری می تواند بر کاهش مصرف بگذارد؟ واقعا یک یا دو ماه مواجهه با منظره خیابانهای شسته نشده (فقط جارو شده) در سطح شهر از عدم تامین مایه حیات مردم دشوارتر است؟

۶. چرا از ماه ها پیش که این پیش بینی صورت گرفته بود طرح ضربتی برای ترمیم حداقل بخشی از شبکه انتقال آب شهری تهران (که یک سوم یا حداقل یک چهارم آب پایتخت را به هدر می رود) صورت نگرفت؟

۷. ...

این فهرست را می توان تا پنجاه اقدام عاجل ادامه داد، اما سوال این است که چرا مسئولان دولتی بدون اعمال تعدادی از این اقدامات، طی روزهای اخیر تنها و بارها از مردم درخواست نموده اند که در مصرف خود صرفه جویی کنند؟ این نوع مواجهه غیرمسئولانه وزیر مربوط و هیات دولت با این مساله ناشی از چه نوع نگاهی به اداره امور عمومی است؟ رویکرد تساهل گرا در امور کاملا خطیر و شانه خالی کردن از وضع مقررات سخت حتی برای ایامی معدود و بسنده کردن به استدعا و تقاضا از مولفه های یک مدیریت غیرمسئولانه و محافظه کارانه است.

مدیریتی که برخلاف تمام قواعد حکمرانی در عصر اطلاعات (که امکان بیشترین نظارت و کنترل را بر رفتارها فراهم می کند) در هنگام تنگنای بودجه ای دولت نیز تنها از مردم خواهش می کند خودشان از دریافت یارانه انصراف دهند.

البته بخش دیگری از مشکل بخش آب و موارد مشابه نیز فراتر از رویکرد و مشی روان شناسی مسئولان است و به فقدان ساختارهای معین و پاسخگو باز می گردد. آیا زمان مناسب برای تعیین حوزه دقیق وظایف و اختیارات مسئولان مختلف در بحث آب فرانرسیده است تا وزرای مختلف از یک سو و مدیران ملی و شهری - استانی از سوی دیگر مسئولیت را به گردن هم نیندازند؟ از سوی دیگر آیا وزاری مرتبط با تامین امنیت غذا و آب و درمان و شغل مردم نیز به سهولت وزیر علوم در زمان ارتکاب نخستین اشتباهات در معرض استیضاحی جدی قرار می گیرند؟
 
سردفتر
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۳۵:۲۸
بايد مثل خيلي كشورها اب اشاميدني با اب مصرفي جدا بشه .اب اشاميدني در بطري هاي اب معدني وارزان عرضه بشه واب تصفيه شده براي حمام ودستشويي وشستن ماشين واب گل وگياه وشستن فرش ...بكار نره . (2333283) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۴:۵۰:۴۳
حالا با این وضعیت با کمپین چالش آب یخ که جناب آقای علی کریمی, آنرا به ایران آورد چکار باید کرد. واقعا تا کی میخواهیم از غربیها تقلید کورکورانه کنیم. (2334445) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۷:۲۳:۲۵
وقتی میگیم دولت احمدی نژاد بی فکر و کارشناسی کار انجام میداد میگن سیاه نمایی میکنن آقا جان مصرف آب مردم بیشتر نشده این همه شهرک جدید التاسیس و مسکن مهر که بی کارشناسی در اطراف تهران درست شده باعث افزایش مصرف انرژی شده اومدن ابرو رو درست کنن زدن چشمو کور کردن حالا میراث بی تدبیری اونا مونده واسه ما مثل قانون یارانه ها (2334861) (alef-3)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۱:۰۵:۲۰
وقتي مصرف بالاست و آب كم، چه تصفيه بشه يا نشه؛ به هر حال كمبود وجود داره. جداسازي آب شرب و مصرفي فقط باعث كاهش هزينه‌هاي تصفيۀ آب و در عين حال افزايش سوداگري دولت در فروش آب شرب خواهيم بود. تا حالا عده اي براي نان شبشان مشكل داشتند، از اين به بعد آب خوردن هم به دغدغه شان افزوده ميشه!!
اميدوارم سانسور نشه، الف جان! (2335237) (alef-3)
 
sara20
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۳:۴۰
movafegham (2339459) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۳۸:۱۱
مسئول مدیریت منابع آب دولت هست
همچنین قسمت عمده ای از ذخایر آب صرف کشاورزی به روشهای غیر اصولی میشه و در صد قابل توجهی از این منابع در شبکه های توزیع از بین میره..... لذا دولت بایستی از خودش شروع کنه
همچنین بایستی قیمت اب واقعی باشه و با مصرف کنندگان غیر متعارف برخورد قانونی بشه
تمام این موارد متولی دولتی داره و دولت این وظایف را باید از سالها قبل عملی می کرده ودر این زمینه کوتاهی شده (2333289) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۴۱:۵۱
در کشور امریکا اگر کسی ماشینش رو دم در خانه اش بشوره، توسط پلیس جریمه می شوه . اونوقت این همسایه ما روزی دوبار حیاط می شوره. وقتی هم که بهش می گی چرا؟! می گه آقا پولشو می دم. تمام محله ما پمپ گذاشتن ورودی خونه هاشون. به نظر من مساله از حد تعارف و خواهش و تمنا گذشته و باید با کسانی که نسبت به صرفه جویی آب بی اهمیت هستند، برخورد جدی کرد. (2333303) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۵۳:۱۳
تمام سعی تشکیلات سازمان اب در خدمت اسراف و بریز و بپاش عده ای دراومده ابهای زیرزمینی هم کلا کشیدن داده عده ای ماشین بشورند یک چنار در تهران نمونده که سبز باقی مونده باشه چرا که ریشه در ابهای زیرزمینی داره بابا مسئولین ما چرا همیشه دیر متوجه همه چی میشن؟!؟!؟؟!
نکنه میخواهین از چین چنار 50ساله وارد کنید ؟ (2334787) (alef-3)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۵۴:۱۶
کولر آبی بذارین دیگه خیلی هم خوبه. ساعتی 30 الی 50 لیتر مصرف آب یه کولره، خیلی بحث کردیم ولی انگار عدم اطلاعرسانی در مورد بحران پیش رو برنده شد.

http://alef.ir/vdcjmie8iuqetvz.fsfu.html?235165 (2333343) (alef-13)
 
sahand
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۸:۵۹:۱۸
با سلام به خوانندگان محترم
دوست عزیز راحت ترین و کم هزینه ترین کار برای مسئولان، متوسل شدن به مردم است. و درخواست از مردم برای کم مصرف کردن است. مردم باید تاوان بی کفایتی مسئولان و مدیران وزارت نیرو و آب و فاضلاب را بدهند. هوا گرم می شود آب قطع می شود، هوا سرد می شود گاز قطع می شود. ......
مدیران و مسئولان وزارت نیرو مدیران روزها پر آب هستند برای واقع کم آبی و خشکسالی باید متوسل به مردم شوند و از مردم شریف و نجیب ایران بخواهند که مسئولان بی ع.... و نا لایق را کمک کنند.
ولی تا کی باید این گونه مدیریت کرد و با مردم غیر صادقانه برخورد نمود. وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و اب و فاضلاب تهران هیچ برنامه ای برای کاهش مصرف ندارند تنها کاری که می کنند حفر چاه جدید در نقاط مختلف با هزینه گزاف می باشد. درصورتی که راهکار اساسی تنها کاهش مصرف مردم است که باید با تجهیزات بهینه و کم مصرف صورت پذیرد و کار های تبلیغاتی هم به هیچ گونه جوابگو نیست چون گوش مردم از این حرفها مسئولان پر بوده و هست. (2333361) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۱۲:۲۵
دیروز حدود 15 ساعت آب اصفهان به دلیلی که خدا می داند قطع شد! ومردم برای خرید آب معدنی در سطح شهر به تکاپو افتاده بودند البته جای شکرش باقی بود که هنوز آب معدنی در سوپرمارکتها یافت می شد اما اگربه دلیل کمبود این قطعی آبها گسترش وادامه یابد آیا آبهای معدنی جوابگوی نیاز مردم خواهند بود ؟!!! (2333383) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۱۳:۵۵
تنها دولتی که نسبت به کمبود آب ولزوم صرفه جویی اقدام عملی کرد دولت خاتمی بود . (2333388) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۳۱:۴۱
مخصوصا با طرحههای انتقال آب و ایجاد باغهای انار در کویر یزد و توسعه برنجکاری در منطقه لنجان (2334725) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۲۹:۰۵
دولت باغ انار ایجاد کرد ؟

دروغ اگه میخ داشت خیلی هم مفید می شد. (2338355) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۱۸:۱۱
کارواش ها رو هم اضافه کنید.مامورای شهرداری که میله های وسط خیابونا رو با آب تطهیر می کنن رو هم اضافه کنبد (2333401) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۲۰:۴۹
عزیز من آب که از یه دنیای دیگه نمی یاد ما وقتی واسه دستشویی و حمام از آب خوردن استفاده می کنیم چه انتظاری دارید کم آبی پیش نیاد (2333409) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۰:۲۴
کاری را که می بایست سالهاپیش مسئولان محترم انجام می دادند ، ندادند و اکنون این مشکل به دم در خانه ها رسیده و طبق معمول مسئولان دقیقه نودی ما به فکر راه حل هستند و باز هم طبق معمول آسانترین راه را برای آن برگزیده اند و می گویند

یا کم مصرف کنید یا آب شما را قطع می کنیم .

سالها خوردن و خوابیدن و لمیدن پشت میزهای ریاست نتایج اینچنینی را به همراه دارد عزیزان . اما مشکلاتی را می بایست این عزیزان طی این سالها حل می کردند و نکردند را به اجمال عرض می نمایم .

1 - تبدیل روشهای سنتی آبیاری باغات و مزارع به آبیاری مدرن نظیر آبیاری قطره ای و بارانی و امثالهم که باعث صرفه جویی در منابع آبی زیرزمینی می گردد .

2 - تشویق کشاورزان به تغییر روشهای آبیاری و اختصاص وام در این خصوص برای تبدیل این شیوه آبیاری به مدرن و نظارت بعد از آن برای تغییر این روند .

3 - جدول کشی سیمانی و لوله ای در طول مسیر انتقال آب جهت جلوگیری از هدر رفت آب در طول مسیر و انتقال سریع آن به سر زمینهای کشاورزی .

4 - همکاری جهاد کشاورزی و کشاورزان با همدیگر در جهت تسطیح زمینهای کشاورزی به جهت بالا بردن راندمان کشت در هکتار در مناطقی که امکان مکانیزه کردن نحوه آبیاری بصورت مدرن وجود ندارد .

5 - نظارت دقیق اداره آب در استانها و شهرستاها در جهت پر نمودن چاههای غیر مجازی که افراد بدون داشتن پروانه بهره برداری از اداره آب و یا داشتن با تخلف این پروانه اقدام به حفر چاه نموده اند و عدم صدور پروانه های در این بخش به غیر از موارد ضرورت .

6 - در بخش مصارف صنعتی تشکیل کارگروه هایی در این بخش برای مطالعه در نحوه و راه های صرفه جویی در این حوزه با تغییر یا تبدیل وضعیتی صنعتی به تکنولوژی روز برای جلوگیری از هدر رفت آب با همان بازدهی قبلی . همانطوریکه مستحضرید اکثر کارخانجات و واحدهای تولیدی ما به جهت به روز نبودن دستگاها و هزینه بربودن ارتقای سطح کیفی آنها در این بخش آب فراوانی را به هدر می دهند .

7 - در بخش خانگی تعریف مقدار مصرف معین و مشخص آب به مترمکعب در ماه برای مشترکین و خطوط قرمز در این زمینه که بعد از عدم رعایت مقدار مصرف هزینه آن برای مشترک قابل ملاحظه باشد .

8 - فرهنگ سازی از طریق رسانه های جمعی برای مردم عزیز در جهت نحوه استفاده صحیح از منابع آبی و تشریح وضعیت منابع آبی کشورمان و محدود بودن این منابع .

9 - و دست آخر مطالعه کارشناسی دقیق قبل از احداث سدهای مختلف بر روی آبهای روان سطحی در کشور که معایبش بیش از محاسنش نباشد مثل احیای زمینهای کشاورزی مثلا در اطراف دریاچه ارومیه با زدن سدهای پر تعداد که اکنون که با این کار حق آبه دریاچه را ندادیم و با خشک کردن دریاچه تیشه بر ریشه این زمینهای کشاورزی زدیم . (2333449) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۰:۵۳
خدائی وضعیت آب در اصفهان بدتر است یا در تهران ؟ در اصفهان از دیروز تقریبا آب شهر قطع است . بالادست رودخانه زاینده رود (لنجان ) دیروز آب رودخانه قهوه ای رنگ (شبیه پساب ویا فاضلاب )بود .
وضعیت آلودگی هوا در اصفهان بدتر است یا در تهران ؟
چرا هنوز عده ای فکر می کنند ایران تهران است ؟ (2333452) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۹:۵۱:۵۸
یه عده هر اتفاقی که بیفته مسائل قومی و قبیله ای مطرح میکنند. حقوق خوب میدن ما هم شروع کنیم داداش! (2335146) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۳۴:۰۷
تقصیری ندارند وقتی نمی تونن اونی باید را بگن به همدیگه گیر می دن .

شما عده ای را قرنطینه کن و به جای 10 قرص نان 5 تا بهشون بده .انها از گشنگی عقلشون می پره و هیجانشون از دیدن نان را سر هم خالی می کند و برای بدست اوردن نان می زنن هم رو له می کنند و تازه از این بعدش هم کینه کشی شتری بینشون می افته و اصلا کاری به تو ندارند که چرا نانشان نصف شده !

حکایت ملت ما همینه. (2338367) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۴:۳۷
تنگنای بودجه ای؟ ببخشید این همه پولی که از داراییهای بلوکه شده ایران آزاد شد کجا رفته و میره؟ چرا هیچ کس نمی پرسه؟ (2333467) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۴۷:۱۵
مجلس لطفا بجای وزیر علوم وزیر نیرو استیضاح میکرد تا شاید دردی از این کشور دوا میشد (2333521) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۴۸:۰۸
وزیرنیرو یکی ازوزرای بی مسئولیت درحوزه کاری خودش بوده است اواولین کسی است که دردولت جدید تعرفه انشعاب برق را بیش ازده برابر کرد ولی هیچ خدماتی پس ازان به مردم نداد (2333524) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۴۸:۵۶
به این فهرست خالی کردن آب سدها برای مصرف بیشتر برق در فصلهای قبل را باید اضافه کرد (2333526) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۵۷:۳۷
همه امور کشور بصورت روزمره اداره می شود . برنامه ای برای هیچ فعلی وجود ندارد (2333545) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۰۹:۵۹:۰۹
شما نترس عزیزم، شده اب کل کشور را قطع کنن اب برای تهران از اوجب واجبات است و برایتان هرجور شده تامین میکنند ، این صحبتها هم الکیه برای بودجه گرفتن و سد زدن و باز اب یک منطقه را کشیدن اوردن برای تهران
تهران یعنی اثبات تبعیض محض در کشور (2333549) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۰:۵۵
لطفا از وضعیت کارواشهائی که توسط شهرداری ایجاد شده وباشستن ماشینهای گرانقیمت به مردم وصرفه جوئی آب دهنکجی میکنند گزارشی تهیه فرمائید. (2333554) (alef-13)
 
شهروند اصفهانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۲:۵۵
ما تو اصفهان آب شرب هم به زحمت گیرمون میاد چه برسه به زاینده رود. زاینده رود که مرد تورو خدا یه فکری به حال آب شرب بکنین.تو استان مجاور یعنی کهکیلویه و بویر احمد خیلی آب هست اما متاسفانه آب رو یه چیز ملی نمیدونن محصولات کشاورزی که هیچ ضرورتی نداره کشت میشه و حاضر نیستن آب به اصفهان بیاد البته این از برکات دولت قبل هست که مدیریت آب رو از حالت حوضه ای به حالت استانی دراورد (2333558) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۳۳:۱۷
شما احتمالا قدر آب را با برنج کاری و انتقال کارخانجات فولاد به اصفهان کاملا می دانستید (2334733) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۴۸:۵۹
خودتم داری میگی استان دیگه
اب اونجا مربوط به خودشونه شما اب چهارمحال رو میبرین براتون کافی نیست حالا اب کهگیلویه رو هم بهش طمع دارین؟
اب رو یه چیز ملی نمیدونن یعنی چی؟ یعنی اب رو اگر به شما بدهند اونوقت ملی میشه؟
اونجا مگه به اندازه اصفهان کارخانه داره که ملت کشاوریی نکنن؟ فکر میکنی ملت کَشاورزی می کنن برا زیبایی؟
واقعا طمع دوستان حد و مرز نداره (2334773) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۲:۳۴:۰۵
تقاضای دیگه ای ندارید؟فرمایش دیگه ای نبود؟ یعنی میفرمایید باید کل کشور بسیج بشوند چون اصفهان میخواهد اب مصرف کند و کل اب کشور باید سرازیر شود برای اصفهان و این مرم محروم بویراحمد هم دست از کشاورزی بردارند و از گرسنگی از بین بروند چون شما زیاده خواه هستید؟
واقعا تاسف اوره عمق حرص و از و طمع را در این کامنت میشه دید. (2335401) (alef-3)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۳:۲۴
بعد از اصفهان به نظرم شما هم بیاید آب کارون رو ببرید دیگه ما خوزستانیا چیزی واسه از دست دادن نداریم! بقیه رو ثروتمند کردیم ولی خودمون..... (2333559) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۱۹:۳۷
نویسنده محترم داعشی به قضیه مینگرند ومسولان با تفکر توکل وامید به رحمت پروردگار .تفاوت در این است .ای مرد خدا و رحمت بیکران اورا فرموش نکن .هرانکس که دندان دهد نان دهد. (2333609) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۳۹:۰۲
خب چرا اسمون خشک شده برای امت ؟ (2338377) (alef-3)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۴۲:۳۷
چرا همین الآن هم ، در این بحران آب ، روزی چند بار شاهدیم که فواره های شهرداری ، شاید به امید افزایش سرانه فضای سبز تهران و رویش گیاه از درون آسفالت!!!! ، داره پیاده رو های کنار فضای سبز ها رو آبیاری می کنه و اون "آبیار" با لباس سبزش ، یا نیستش و اگر هم هست ، ککش نمی گزه !!!!؛
آخه چرا وقتیکه توی مدیریت خودشون کم میارن(چون خودکشی در اسلام حرومه ، نمیگیم به سبک جنوب شرق آسیا ، خودکشی کنن!!!) ولی حداقل چرا استعفاء نمیدن ، جا ها رو خالی نمی کنن ، رشتۀ امور رو به دست کار بلد ها و دلسوز تر ها نمیدن ، تا گره از مشکلات ابتدائی ولی متراکم ملت گشوده گردد ؟!؟!؟!؟!؟ (2333672) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۴۰:۰۵
اون اب شرب نیست نازنین جوش نزن. (2338382) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۴۳:۲۲
با درود ،
و چرا اجازه این همه ساخت و ساز و برج سازی را در غرب و شرق و همه جای تهران میدهند . مگر اینجانب و خانواده ام از پارسال آب بیشتری مصرف میکنیم ؟ نه بخدا ، نه من و نه هیچکس دیگه نسبت به پارسال آب بیشتری مصرف نمیکنه بلکه این جمعیت تهرانه که همینطور بعلت ساخت و ساز های بی رویه زیادتر شده . یه ساختمان ویلایی رو خراب میکنند و یک برج 30 طبقه میسازند . اینهم میتونه یک دلیل ازدیاد مصرف آب باشه . ( بدون پیش بینی حجم ذخیره شده آب تهران ، شهرداری مجوز ساخت میدهد ) (2333677) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۹:۱۹:۵۵
امروز فاصله تهران تا کرج که روزگاری نه چندان دور بیابان بود با آپارتمان پر شده و باغات تهران و کرج به آپارتمان تبدیل شده تهران تا پردیس و پرند و لواسان و... جنگلها و مراتع هم از بین می روند... همین که هنوز آب داریم معجزه است! (2335107) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۵۳:۳۲
اگر بی ابی داریم چرا مسولان دنبال افزایش جمعیت هستند؟ این فقط یک سواله خب یک نفر بیاد این رو جواب بده. (2333703) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۰:۵۹:۰۶
92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود و بازده استفاده از آب در این بخش به اندازه نصف کشورهای مشابه ایران است. (2333719) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۵۱:۳۲
خب تغییر روش ابیاری سرمایه گذاری می خواد در حد هزاران میلیارد تومن .

همین الانم میلیونها تن محصولات کشاورزی وارد می کنیم اگر اب را به شهرهای بزرگ اختصاص دهند باید 10 برابر وارد کنند که الان دیگه ارز هم نداریم که بیاریم !

10 شهر عمده را از اب شرب محروم کنند و استانهای غربی و جنوبی را مجانی .

هم جمعیت این شهرها کاهش می یابد و هم توسعه می رود نقاط محروم .

یکی به من بگه چرا یاسوج و همدان و خرم اباد کرمانشاه رشد نمی کنند؟

ولی اصفهان و مشهد کویری و تهران و کرج مثل قارچ رشد کرده اند توسعه باید متناسب با منابع طبیعی رشد کند همه ثروت و تجارت و منابع بانکی در 10 تا شهر متمرکز شده و ملت هم ناچار راهی همین شهرها می شوند . (2338408) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۱:۱۲:۵۱
سلام
به نظر شما تهیه آب سختتر است یا برق؟
ظاهرا برق را می شود خرید ، اما هزینه تامین و خرید آب بیشتر نیست!؟
بایک حساب سرانگشتی می توان مقدار مصرف آب کولرهای آبی در تهران و دیگر نقاط کشور را محاسبه کرد و به احتمال زیاد بالاترین حجم مصرف آب را به خود اختصاص داده اند.
جای تعجب است که چرا مسئولان مربوطه در دولت تدبیر ، به جای گزینی برق ارزان نمی پردازند؟ و آب که اصل مهم حیات است را حفظ نمی نمایند؟
مگر نمی شود باترویج استفاده از کولرها گازی مصرف آب را مدیریت کرد ؟ آیا امکان آوردن سوبسید آب بر روی برق نیست تابر ق را ارزانتر و آب را با قیمت آزاد در اختیار گذاشت ؟ (2333764) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۱:۲۲:۵۰
هروز آمار پایتخت را میدید که شاید آب کم بشه ولی تو اصفهان یک ساله مردم شرب ندارند و آبشون را دولت حاتم بخشی میکنه و صدای هیچ یک از سایت ها در نمییاد.
بیش از ٢/٠٠٠/٠٠٠ نفر مردم حاشیه زاینده رود در استان اصفهان تشنه اند,کشاورزان بیکارند و مسولین در خواب خرگوشی اند. (2333795) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۷:۰۰:۵۸
حاتم بخشی؟؟؟؟؟
دیگه همه الان توی ایران دوستان اصفهانی رو خوب میشناسند تبلیغات و هیاهو بی فایدس عزیزم (2334797) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۵۴:۲۰
اصفهان ابش کجا بوده که حاتم بخشی شده باشه؟

اگه حاتم بخشی هم باشه به اصفهانی ها شده که دارند استانهای غربی را خشک می کنند. (2338415) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۱:۵۵:۰۶
27 سال پیش در یک برنامه تلویزیونی به نام سیمای اقتصادی که به مسائل مختلف حوزه های کشاورزی ، اقتصادی و صنعت می پرداخت نمایش تلویزیونی داشت که در آن بازیگر به اطرافیانش می گفت یک پیکان دارم که با یک لیوان آب استخر حاضرم عوض کنم. اگر از همان موقع به فکر بودیم الان دچار این مشکلات نمیشدیم. بسازو بفروش های ما با آب شرب برج می سازند. (2333891) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۲:۰۷:۳۱
متاسفانه عدم فرهنگ صحیح مصرف از سوی مردم مشکلات جدی را برای کشور ببار آورده است هرچند به همان اندازه بی مسئولیتی مدیران هم تاثیر گذار بوده است! (2333951) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۲:۴۴:۵۳
با عزیزم و لطفا مصرف آب کاهش پیدا نخواهد کرد. قیمت آب باید به قیمت واقعی و ارزشی بدست مصرف کننده برسد تا مصرف کننده مجبور به صرفه جویی شود (2334070) (alef-13)
 
alireza
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۲:۵۵:۱۹
سلام متاسفانه نبود نظم وعدم ترس از دست دادن کار درصورت انجام ندادن وظایف این بی وجدانی کاری در تمام سطوح شده است سازمان اب تهران مخصوصا سازمانی بیات واز کار افتاده میباشد که نیاز به یک انقلاب اداری دارد البته در تمام سازمانها این بیبماری دیده میشود و قادر بردرمان نیستند (2334115) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۳:۰۰:۵۹
8 سال مملکت رو نابود کردند حالا انتظار معجزه از دکتر روحانی دارند تا تمام کاستی ها را در یک سال اصلاح کند!!!
متاسفانه مردم هم که انگار نه انگار یکی شیلنگ انداخته داره کوچه رو می شوره یکی داره ماشینشو میشوره و ...؟
همین الان در شهرستان ها بی حساب مجوز حفر چاه عمیق داده می شود و زمان زیادی نمانده تا به قول آقای کلانتری کل مملکت بیابان بشه!!! (2334129) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۵۰:۴۱
الان میان اینو هم میندازن گردن روحانی
دوستان دولت قبل مدیریت نکرده اند تمام مشکلات را اناخته اند گردن این دولت (2334776) (alef-3)
 
رضایی
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۵۰:۲۰
ای بابا هر دولتی اومد گفت تقصیر دولت قبله . بسه دیگه بزار یه بارم شده قبول کنیم که بی کفایتی مسئولین مشکل آب رو پیش آورده و تا هر وقت که این مشکل وجود داره می تونیم نتیجه بگیریم که هنوز مدیر بی کفایته (2340991) (alef-3)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۴:۲۲:۱۴
با سلام
برادر عزیز
این فرمایش جنابعالی برای مسئولان ما بسیار ساده و بی اهمیت است چراکه اگر فقط شما به جای این همه لوازم بی خود و بی جهت که به خاطر فروش نفت به چین و کشورهای دیگر مثلاً شیرهای چشمی وارد می کردید و آب با کنترل از شیر خارج می شد لازم نبود این همه بگیر و ببند راه بیاندازید به جای شیشه بالابر ماشین که ازچین وارد می شود و بسیار بهتر از آن در ایران ساخته می شود شیرهای چشمی دار وارد می کردند و یا آب شرب را از آب شیر باغبانی و حمام و .. جدا می کردند .ولی متاسفانه ما نه تکنولوژی این کار را داریم و نه برای آقایان مهم است .آب بر روی مردم بدبخت وبیچاره بسته می شود و نه بر روی آقایان .
از قدیم گفته اند سیر از گشنه خبر نداره و سواره از پیاده .





با تشکر (2334361) (alef-3)
 
افشین
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۴:۲۷:۴۹
الف برات متاسفم که نظرمو نذاشتی ولی کاش میذاشتی اون نفری که میگه 8 سال مملکتو نابود کردن .....بدونن که دوره اصلاحات همیشه کم ابی داریم یکم بغرنج ولی واقعیت بدلیل گناه بسیار برکت از زمین و اسمون میره (2334377) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۲۱:۴۲
بیشترین آب مصرفی در قسمت های ساختمان سازی هدر میرود وزارت محترم نیرو (2334705) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۶:۵۳:۲۹
این دوستانی که عمدتا از دو شهر اصفهان و تبریز می ایند و طلب اب از دیگر استانها می کنند بهتره خوب گوشاشون رو باز کنند اب نیست هیچ استانی هم حاضر نیست به شما اب بدهد به اندازه کافی امکانات و بودجه کشور را خورده اید طمع هم حدی اره
دریاچه خشک شده زاینده رود فلان شده به ما مربوط نیست مصرفتان را کم کنید کشاورزی را ده برابر گسترش داده اید صنعت را گسترش داده اید الان طلبکار هم هستید؟
بیشترین امکانات کشور را این دو شهر مصرف می کنند. (2334788) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۸:۳۵:۰۳
سلام وضیعت آب باقرشهر از نظر فشار وشوری مناسب نیست میگن آب تهرانه ولی...................................... (2335020) (alef-3)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۲:۱۹:۴۲
با سلام
مساله كم آبي و بي آبي مساله اي نيست كه مسؤل آنرا فقط دولت و حاكميت دانست اگر چه مسؤليت حاكميت محوري است.
د ر گذشته نه چندان دور پدران ما (حتي يكي دو نسل قبل) در قبال اتلاف نان و آب چه حساسيتي بود و در مصرف برق نيز يك چراغ نيز بيهوده روشن نمي شد.

همين الان كشور هاي اروپايي با بارش تمام سال و اين همه رودخانه پر آب و اين همه نيروگاه برق نه به اندازه ما آب و نه برق و نه خوراك تلف نمي كنند.
رفتار ما با منابعمان نه با تعاليم دين و نه با فرهنگ قبل ما هم سنخ نيست!!

حاكميت مسؤل اعمال حقوق جامعه است و هر كوتاهي در اين زمينه پذيرفته نيست از مسؤليت هاي حاكميت يكي نيز آگاهي دادن به مردم است ما مردم نيز بايد مسؤوليت خود را بشناسيم و به اطرافيان و فرزندانمان بشناسانيم. (2335370) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۲:۳۹:۰۸
یکی از اقداماتی که در دوره قبل می خواست انجام شود ولی مقاومت شد ادغام بخش آب وزارت نیرو با جهاد کشاورزی و ایجاد وزارت آب و کشاورزی بود که متاسفانه مدیران بخشی نگر مقاومت کردند در حالی که این اقدام باعث می شد وزارت خانه ای که مصرف کننده 90% ذخایر آبی است خود خالت درتولید داشته باشد تا مدیریت دقیق تری انجام شود (2335412) (alef-3)
 
م تندروصالح
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۳:۴۱:۰۹
برای نماز باران با کودکان و پیران باید سر به صحرا ها بگذاریم از دولتمردانمان آبی گرم نمی شود دراین قضیه و امثالهم. (2335522) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۴:۵۱:۵۷
يعني با نماز باران وسط تابستون تو ايران بارون مياد ؟ اون نماز باران كه ميگن مربوط به فصلهاي پاييز و زمستانه كه اگه بارندگي نباشه مردم ميرن نماز باران ميخونن . با همين طرز تفكرات عصر حجري مملكت رو به اين روز انداختين . (2337010) (alef-13)
 
داريوش نوروزی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۳۳:۲۵
سلام بزرگترین مصرف کننده اب تو کشور دولته یه سری به ادارات دولتی ،پارکها و......بزنید با دقت نگاه کنید میبینید چه حجم ابی دور ریخته میشه و یا چه انرژی هدر میره هنوز با این وضعیت هرروز خیابونها رو میشورن بابا انصاف داشته باشید کارمندهای دولت بدون توجه به هیچ چیزی همینجوری انرژی و اب میسوزونن برای یه اطاق کوچک چنان کولری میزارن که ادم خاموش میبینه یخ میزنه و هیچ وقتدحتی شبها هم خاموش نمیشه حتی درجش هم کم نمیشه (2340408) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.