نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 218064
رفتار با گردشگر و ضعف گردشگری ایران
علی رمضانی، 12 اسفند 92
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۰
سالها است که همه می دانند ایران کمتر از یک دهم ترکیه، یک پنجم عربستان و یک پنجم امارات متحده عربی جهانگرد خارجی جذب می کند و از این نظر در رتبه نامناسبی در جهان قرار دارد.

این در حالی است که در واقع توریسم به عنوان یکی از اساسی ترین و مهمترین فعالیت های اقتصادی جهان به طور میانگین ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۱۰ درصد اشتغال به کاردرسطح جهان را به خود اختصاص داده و برای بعضی از کشورها مهم ترین فعالیت اقتصادی سودآور است.

در این بین در واقع سهم ایران در ورود جهانگرد طی سال های اخیر نسبت به سال های قبل تغییری نکرده و با توجه به پتانسیل های گسترده وگوناگون کشور مان در بخش های اکو توریسم، توریسم درمانی و وجود صدها اثر باستانی و..بیش از هر امری حکایت از عقب ماندگی این بخش از صنعت در کشور ماست.

در این بین بین پرسشی که فراروی ما است رفتار ما با گردشگر و چگونگی برخود با آنها است. یعنی در زمانی که هجمه رسانه ای جهانی بر ضد ایران در سه دهه گذشته تصویری عقب مانده و افراط گرا از ایران به نمایش گذاشته اند ما باید چگونه رفتاری با گردشگران خارجی داشته باشیم؟

پاسخ آن است که نحوه ی رفتار با گردشگر خارجی به عنوان یکی از موثرترین مولفه های توسعه ی صنعت سبز گردشگری، در ایران دارای کاستی هایی است که تنها با آموزش تخصصی و نظارت دقیق تر برطرف خواهد شد و گردشگر با رضایت کامل کشور را ترک خواهد کرد.

در این بین هر گردشگر در طول سفر خود با افراد مسوول و مردمان عادی، مسوولان فرودگاه، راهنمای تور، راننده وسایل نقلیه، فروشندگان و... در کشور میزبان، رو به رو می شود و رفتار تمامی این افراد نقش تعیین کننده یی در میزان رضایت گردشگر دارد.

در این بین هر یک از افرادی که گردشگر در مسیر سفر خود با آنها روبرو می شود، به عنوان نماینده «فرهنگ ایرانی» هستند لذا موضوع چگونگی رفتار با یک گردشگر نه تنها در جلب رضایت گردشگر و ایجاد فرصت های بعدی برای حضور وی در کشور مهم است بلکه سبب شکل گیری تصویری منفی ویا مثبت در ذهن گردشگر در مورد کشور خواهد شد.

در این حال نحوه رفتار با گردشگر همچون سایر حوزه های صنعت گردشگری در ایران دارای کاستی ها و نواقصی است. چنانچه گاه گردشگران خارجی به منظور کنترل مدارک و انگشت نگاری در فرودگاه ها یا حتی مرزهای زمینی، مدتی طولانی متوقف می شوند و همین امر نوعی ضد تبلیغ است.

در مقابل نیز برخوردهای نامناسب درباره ی نوع پوشش گردشگران و رعایت نکردن حجاب کامل از سوی گردشگر گاه موجب نارضایتی گردشگر است لذا بهبود رفتار با گردشگر بسیار راحت تر از تقویت زیرساخت هایی نظیر هتل، غذاخوری و پرواز است.

یعنی اگر«رفتار مردم با گردشگر» و «رفتار ارگان ها و سازمان های مربوط با گردشگر» و برخورد تحکمی با گردشگر به محض ورود باید مورد توجه قرار گیرد. چرا که با توجه به وضعیت سایر مناطق اکنون بسیاری از افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی ورود گردشگران به کشور و قرار گرفتن ایران در فهرست ۲۰ کشور مقصد گردشگری جهانی هم سخن می گویند.
*بازنشر از آفرینش
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۵:۵۶:۲۸
با این اوضاع بد اقتصادی و بالتبع جنگ روانی حاصل از اون، دیگه حرف زدن درباره فرهنگ مث آب در هاون کوبیدنه...
از طرف دیگه لطفا آمارسازی نکنید، ایران جزء 20 کشور اول نبوده و نیست و بعید میدونم بشه!!!!!! (2004698) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۹:۲۰:۱۱
فکر میکنم نه تنها در مورد موضوع گردشگری، در سایر زمینه ها نیز لازم است تا دستگاه های دولتی، بسان بخش خصوصی، گزینه ای را برای ارتباط با صاحبان ایده و فکر نو ایجاد کنند.
متاسفانه چهارچوب فعلی در دستگاههای دولتی بسیار بسته است و صرفا کارمندان هر مجموعه قادرند تا ضمن برقراری ارتباط با مسئولین تصمیم گیر، ایده های خود را منتقل کنند.

به همین دلیل است که سیستم گردشگری نیز هنوز با سیاست ها و ابزار قدیمی اداره می شود.
شخصا ایده هایی در خصوص گردشگری دارم که خوشحال می شوم به اطلاع مسئولین برسانم اما تنها راه روابط عمومی ها هستند که خودتان بهتر می دانید از آن طریق چه بلایی بر سر ایده شما می آید. (2005025) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۰:۵۶:۴۶
رشته تحصیلی من گردشگری بوده شما خودتان خوب میدانید علت عدم استقبال گردشگران برای انتخاب ایران بعنوان مقصد گردشگری چیست ولی من چند مورد را اشاره میکنم یکی اینکه یک ترس در مسئولان ما است که از وارد شدن فرهنگ خارجیان به کشور حراس دارند که البته این مورد با پیشرفت تکنولوژی و بوجود امدن دهکده جهانی اجتناب ناپذیر است علت دیگر وجود نداشتن زیر ساخت های قوی برای صنعت گردشگری وعلت بعدی هم مدیریت غلط منابع است و ... البته برای صنعت گردشگری باید بوسیله رسانه ها و صدا وسیما و اموزش و پرورش و اموزش عالی و ... فرهنگسازی شود و مردم از سودی که از طرف گردشگران به اقتصاد کشور میرسد اگاه شوند ایران استعداد کافی را برای صنعت گردشگری دارد و در امدی میتواند به کشور وارد کند که دیگر احتیاجی به فروش نفت نباشد و امار بیکاری را به کمترین حد ممکن میرساند (2005190) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۶:۵۸
یعنی اینکه یک مسلمان برای پول بیشتر به غیر مسلمان خدمت کنه ؟ (2005648) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۸:۱۱:۱۶
اين تفكر شما تفاوت با نژاد پرستي ندارد. اول اينكه كه همه إنسان ها انسان هستند و حقوقشان به خاطر اعتقادشان سنجيده نميشود. شما نميتوانيد ادعا كنيد حقوق يك هندي از يك عرب كمتر بخاطر اينكه كه يكي مسلمان است و ديگري هندو. متاسفانه در فرهنگ كشور ما احترام به انسان كم شده و با اين چنين عقايدي روبرو هستيم. و متاسفانه ما با اين نوع تفكرات در حال تبديل شدن به يكي از عقب مانده ترين فرهنگ هاي بشري هستيم.
دوست عزيز چون دين شما اسلام است قرار نيست كه بقيه انسان ها نوكري شما را كنند. شما هم بايد زحمت بكشيد و با دادن سرويس و كار زياد با دنيا تجارات كنيد تا از اين عقب ماندگي اقتصادي و فرهنگي نجات پيدا كنيد. (2007112) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۸:۳۷:۱۷
اقا وقت خودتون را تلف نكنيد. قدرت در ايران در دست تندرو هاي مذهبي است. اين يك واقعيت است و مردم اين سرزمين هم كاري جز نگاه كردن ازشون بر نمي أيد! (2007134) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۹:۰۹
اینقدر نگویید جنگ روانی
در زمان ریاست جمهوری آقی خاتمی اولین گروه گردشگر آمریکایی به ایران آمدند در اصفهان گروه کاوه (انصار اصفهان)چنان برخوردی با آنها کردند که فکر اگر به عنوان میهمان هم دعوت شوند به ایران باز نخواهند گشت (2005615) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۶:۲۴:۲۰
اهمیت حضور گردشگران در ایران و رفتار مناسب با آنها باید هم به مسئولین محترم و هم مردم آموزش داده شود. درآمدهای ناشی از جذب گدشگر و تاثیرگذاریش در اقتصاد برای آنها تشریح شود. در مورد نحوه پوشش گردشگران و نحوه برخورد با آنها بایستی تصمیم صحیح مدیریتی گرفته شود. فقط این را بدانیم هرچه بایدها و نبایدها در مورد گردشگران بیشتر شود حضورشان بسیار کمرنگ تر خواهد شد و این را هم بدانیم که ایران پتانسیل بسیار بالایی در جذب گردشگر دارد و همتمان بر این باشد که از این نعمت خدادادی بهینه ترین استفاده را بکنیم. (2004766) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۹:۲۳
یکی از مشکلات مربوط به صنعت گردشگری عدم امکان دسترسی به حساب های بانکی از طریق کارت های اعتباری است و گردشگر باید مقدار زیادی وجه نقد برای هزینه های خود به ایران حمل کند. با توجه به تحریم ها این مشکلات بیشتر هم شده است. (2004965) (alef-10)
 
siavash
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۹:۱۲:۴۱
من ۲۰ ساله در اروپا توی کار هتل و توریست هستم حاضر شدم از پول زیاد اینجا بگذرم اما توی ایران کسی جواب من را نداد (2005012) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۰:۱۵:۵۶
١. مقايسه توريسم عربستان با ساير كشورها قياس مع الفارق است،
٢. تا زمانى كه ايده حاكميت منتهى به فيلتر كردن فيسبوك مى شود، همان انديشه مانع از رشد و نمو توريسم به عنوان منبع درآمد قابل توجه مى شود. مقاومت و يكبار بر خورد سلبى همان بخش مى تواند همه رشته هاى ساير بخشها را پنبه كند.
٣. توجه داشته باشيد در اين شرايط شايد بتوان توريست فاخر را جذب كرد ولى نمى توان مدل كشورهاى موفق در توريست مانند فرانسه، اسپانيا و يا حتى تركيه شد.
٤. سواى بحث فرهنگى ، بعد اقتصادى و زير ساختها و هزينه را هم در نظر بگيريد. هم اكنون با ٥٠٠ يورو شما مى توانيد از اروپا به صورت all inclusive همراه با هزينه بليط و اقامت در تركيه اقامت داشته باشيد
٥. در نهايت بايد با خود روراست باشيم و خود را گول نزنيم. يعنى شتر سوارى دولا دولا نمى شود، اگر به دنبال كسب درآمد قابل توجه( ميليارد دلارى) از توريسم هستيم بايد شرايط فيزيكى آن را مهيا كردو يا بپذيريم كه شرايط و انتخاب ما ( حاكميت) به گونه ايست كه امكان ورود به اين بازار ممكن نمى باشد. كما اينكه هيچ كس براى تفريح به عربستان نمى رود. (2005127) (alef-13)
 
فرشاد
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۱:۱۲:۵۰
من چند هفته پیش به شیراز رفتم برای بازدید از یکی از مکان های دیدنی شیراز که باید بلیت تهیه می کردیم دو نرخ بلیت وجود داشت برای ایرانی ها و خارجی ها
یک گروه اکراینی دیدم که با هم مشغول حرف زدن شدیم انها به شدت دلخور شده بودند که چرا باید پول خیلی بیستری نسبت به ایرانی ها پرداخت کنند و احساس می کردند سرشان کلاه گذاشته می شود (2005219) (alef-13)
 
شاهین
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۰۵:۴۸:۳۳
من خودم به مدت نزدیک به یک سال دراکراین زندگی کدم البته حدودا ۲۰ ساله پیش. در خود کراین هم دراون موقع قیمتها برای توریستها نسبت به اکراینی ها بسیار بالاتر بود. به عنوان مثال اقامت در هتلی معمولی برای اکراینی ها ۱ دلار و برای خارجی ها ۲۰ دلار بود. چون پاسپورت را چک می کردند! پس باید با این مسائل که فرمودید نباید زیاد بیگانه باشند! (2007044) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۴ ۱۳:۵۸:۲۰
آکواریوم مالزی برای توریست 50 . برای خودشون 38 بود
این موصوع طبیعیه (2007745) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۱:۲۲:۴۲
الف جان من خودم در داخل مشغول کار گردشگری هستم و به خواست خدا به موفقیتم بدون حمایت دولتی امید دارم. منتها چیزی که برام عیان هست اینه که وقتی اسم شرکتم معروف بشه بین مردم، باید منتظر خود شما (بله الف رو میگم) بمونم که علیهم یک متن بنویسید و متهمم بکنید به گرون فروشی و اینکه ثروتم از کجا حاصل شد و بابک زنجانی و هزار چیز دیگه که حتی با فرض وارد بودن، به نحوی نگاشته میشه که فقط ریشه ی کار آدم رو سست می کنه. مواظب باشیم که چطور قلم می زنیم. (2005244) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۱:۵۸:۰۷
ما دستشویی عمومی و سرویس بهداشتی که بدون خجالت کشیدن بتوانیم آدرسش را به توریست خارجی بدهیم نداریم. (2005302) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۲:۱۹:۳۱
فرهنگ پايين مردم
كم بود امنيت
مسائل سياست خارجي
بي كيفيتي خدمات گردشگري

و از همه مهمتر محدوديت هاي مذهبي (همين يكي باعث ميشود هزاران ايراني به سفر خارجي بروند ، چه برسد به آمدن خارجي ها به ايران ) (2005343) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۲:۳۲:۰۷
درست میشه انشاالله حالا اگه این گردشگر خواست بره فیس بوک چکار باید بکنه؟ (2005371) (alef-10)
 
پیرانشهر
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۲۲:۵۱:۳۷
درمرززمینی تمرچین شهرستان پیرانشهرکه یکی از ورودیهای گردش گران عراقی است،چنان برخوردی با این بیچاره ها می شود که من از ایرانی بودنم پیش مسا فران خجالت میکشم.ضمن بدرفتاری حتی از گردش گران اخازی هم می شود.گاهی که هوا خیلی سرد یا گرم می شود بطورعمدمسا فران را ساعتها در سرما و گرما نگه میدارندو... (2005393) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۱ ۱۱:۴۲:۰۵
عراقی ها هم بهتر از این با ما برخورد نمیکنند

یادمه 4 سال پیش که به عراق رفته بودیم 4 ساعت در مرز ما را نگه داشتند بعد میگفتند نامتان را بگویید شروع میکردند به مسخره کردن
پاسپورت رو با توهین بهتون تحویل میدادند
هرچی امکانات بد بود به ما میدادن

اینها که چیزی نیست جلوی کارهای آن ها (2020125) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۰:۲۸:۴۳
یکی از مهمترین مشکلات عدم پذیرش کارتهای اعتباری بین المللی در ایران از سال های گذشته،پس مسافران مجبورا پول نقد حمل کنند که امنیت مسافران را تهدید میکنند! اخیرا تحریم های بین اللملی باعث شده حتی چک کردن گردش مالی این حسابها باعث مسدود ( بلاک )شدن این حسابها شده و باعث شرمندگی همه ما میشود ! واقعا کی این مشکلات حل میشود!! (2005483) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۱:۳۵:۰۲
ای آقا گردشگر اولین چیزی که میبینه فرودگاهه. یه سر و سامانی به این فرودگاه بدید. امشب رفتیم استقبال مسافر. گفتند پارکینگ جا نداره. به شرطی میتوانید وارد بشوید که دوبله پارک کنید و ترمز دستی را آزاد بگذراید تا درصورت لزوم ماشینتان را جابجا کنیم. مضحکه است بخدا. (2005514) (alef-13)
 
جمیل
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۳:۰۹:۵۱
اضافه کنید که ما در بحث مسلط بودن به یکی از زبانهای انگلیسی یا فرانسه بسیار ضعیف هستیم و برای گردشکر خارجی این موضوع اهمیت دارد. (2005527) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۷:۰۲:۲۹
ایرانی جماعت غیر از چند شهر معروف گردشگر خارجی نمی بیند اصلا گردشگری برای مردم ایران یک چیز عجیب و غریب شده یک نفر چشم ابی اگر در شهری دیده شود همه یه جوری به اون نگاه می کنند انگار اروپایی تا الان ندیدند (2005556) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۸:۰۳:۰۲
چرا باز می گید "اگر رفتار مردم با گردشگر" به خدا مردم گناه دارند.مردم چکار کردند.مگر نه اینکه یک عده خاصند تو کشور که به اسم مردم جلوی گردش گر را می گیرند .مگر یادتون نیست گردشگرایی که بابت خورشید گرفتگی به اصفهان آمدند با اونا چه برخوردی شد. و قبول کنید که با این روشها صد سال دیگه هم گردشگر خارجی برای ما درامد زا نیست.
مگر نمی خواستند پیست دوچرخه سواری تو کیش راه اندازی کنند چه برخوردی شد.
معمولا از گردشگر می پرسند چی می خوای تا برات تهیه شه !
ما میگم اگر می خوای بیای اینجا ما اینارو از توی گردشگر می خوایم.
پس خواهشن بابته این موضوع وقتتون را تلف نکنید. (2005598) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۸:۱۴:۴۹
سلام دوستان
شما میگین بستر برای گردشگر خارجی مهیا نیست ... مگه برای گردشگر داخلی مهیا هست ... شما فقط به وضعیت زشت دستشویی های بین راهی نگاهی بیاندازین تا کل قضیه را متوجه بشین ...
چند وقت پیش رفته بودم یاسوج با خانواده، خواستیم تو یکی از این باغات اطراف شهر شب بیتوته کنیم که حداقل امکاناتی داشته باشه... مسافرها می گفتن اینجا نخوابید اینجا محل جمع شدن مجردها و تفریحات مجردی است و امنیت نداره ... مجبور شدیم رفتیم وسط یک پارک خوابیدیم که یه عده ادم دیگه هم باشن برا تامین امنیت ... بله (2005604) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۸:۳۸:۰۶
گردشگرها شهر تاریخی دره شهر در استان ایلام رو فراموش نکنن که بیش از 150 آثار تاریخی داره که مهمترین آن شهر تاریخی سیمره و قلعه میر غلام هاشمی (2005621) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۹:۱۲:۲۴
وقتی وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی می شوید بسیار شبیه دژبانی نیروی هوایی است که عده ا ی با خانواده برای دیدار آمده اند/ (2005647) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۹:۲۱:۵۸
بزرگترين خطر براي توريست ها وجود تندروهاي مذهبي است كه كافي است بعضي گروههاي داخلي به خاطر مسايل سياسي آنها را مورد دستاويز قرار بدهند. موارد ديگر مانند طرز برخورد مردم عادي با توريست ها را ميتوان با يك مدت تهيه و پخش برنامه مخصوص در تلويريون فرهنگ سازي كرد و همچنين هتل داران هم موظف شوند دوره هاي خاصي را طي كنند . نكته ديگر شركتها و اشخاصي كه خدماتي در برخي مناطق ارايه مي دهند مثلا كنار دريا قايق موتوري يا تهيه فست فود و خوراكي و ... اينها را هم بايستي به دوره هاي آموزشي خاص "طرز رفتار مناسب" فرستاد و شرط اجازه فعاليت آنها قرار داده شود .
بنابر اين مطالب وزارت فرهنگ يا آموزش و پرورش بايد نسبت به تهيه سرفصل هاي اين آموزشها ، تشكيل مراكز آموزشي و ... اقدام كننند . (2005655) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۲:۴۴
درآمدی که دبی و یا ترکیه و یا کشورهای دیگر بخاطر توریست دارند در ایران قابل اجرا نیست. تعارف نداریم که، بسیاری از مردم دنیا ازمسافرت چیزهایی می خواهند که در فرهنگ ما قابل قبول نیست. شاید بخواهند آثار باستانی ببینند، اما دوست دارند نفریح هم داشته باشند. بسیاری از درآمد ترکیه بخاطر سواحل آنهاست که در ایران اصلا قابل اجرا نیست. جدا از بحث بی حجابی و برهنگی، سواحل ایران در شمال بسیار کثبف است!!!
بحث دیسکو و موزیک در فرهنگ ما جایی ندارد.
پس ما باید صرفا برای اکوتوریسم و دیدن مناطق طبیعی و زیبا و بازدید از صرف آثار تاریخی (که بیشتر برای سنین بالا جواب می دهد) برنامه ریزی کنیم. (2005676) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۱۰:۴۵:۰۲
پارکینگ فرودگاه امام رسما باید 5000 تومن زیر میزی بدی وگرنه جا پیدا نمیکنی.قوانین دست و پا گیر اداری و عدم وجود زیر ساختهای خدماتی و رفاهی مزید بر علت شده.دید گاه به شدت منفی دنیا نسبت به ایران هم تاثیر داره.حجاب هم مانع بزرگیه که من شخصا چندین توریست رو تو شیراز دیدم که هر چه براشون توضیح دادم اخرش هی پرسیدن چرا شما به زور سر کسایی که نمیخوان روسری میکنید و همینجور گیج بودن (2005767) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۱۲:۲۰:۱۱
یکی دیگر از مشکلات که باعث کاهش ورود مسافران خارجی و حتی سفر ایرانیان.خارج.از کشور می شود، امنیتی بودن جو فرودگاه های کشور بخصوص فرودگاه امام خمینی است! (2005907) (alef-13)
 
ابوالقاسم
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۱۲:۴۳:۲۷
سلام، می گوید :تاکاربدست این ...نگ است این قافله تا به حشرلنگ است
مشکلات زیاد است وانتظارنمیرودکه توریست در شهرهای ما،مانند استانبول و انتالیا
ولارناکا،حالا حالاهابتواند،در هر خیابانی که مایل بود دمی بیاساید و گلوئی تازه کند و
قس علیهذا.اما تلویزیون میتواندمیتواندنقشی مهم در تامین حداقل ها ایفا کند.مثلا
هفته ای یک جلسه اموزش زبان برای مردم بگذارد تا همه،اعم از راننده تاکسی،
کاسب و غیره در زمان برخورد با یک توریست بتوانند پاسخگوی نیاز های او باشند.
این اموزش میتواند فقط در حوزه رفع احتیاجات توریستی باشد،که این مهم باعث میشود،توریستها،علاوه بر مهماندوستی با یک مردم زبان دان مواجه شوند و این خاطره مثبت رابا خود ببرند.
ابوالقاسم (2005955) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۳ ۱۳:۳۰:۴۷
محدوديت هاي مذهبي هزاران ايراني را به سفر خارجي می فرستد و هزاران خارجی را از ورود به ایران باز می دارد. (2006056) (alef-13)
 
يك دلسوز گردشگري
۱۳۹۲-۱۲-۱۵ ۱۴:۲۸:۲۳
ااولش كه ما ايرانيها اصلا قصد نداريم كه گردشگريمان درست بشه(به صد دليل...)دومش اينقدر ملك زاده و بقايي،اينقدر گند به ميراث فرهنگي و گردشگري زدن كه تا صد سال ديگه هم درست نميشه.آيا سازماني كه توي 6 سال ،6 رئيس به خودش ديده درست ميشه،نه واقعا شما بگين درست ميشه؟....پس ببينديد كه ما اصلا قصد نداريم كه گردشگري سروسامان بگيره...الكي هم دنبال گردشگري نباشيد و بيت المال را هدر نديد.و هيچ وقت هم ايران را با تركيه و ..مقايسه نكنيد..چون ما مدير نيستيم.. (2009320) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.