نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238864
تحولات آمریکا و اروپا در هفته گذشته؛
از گاف ظریف فرانس پرس و جنگ مجسمه ها تا پیامدهای توفان داعش
بخش خارجی الف، 1 شهریور 93
تاریخ انتشار : شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۳
گاف خبرگزاری فرانسه در مورد اظهارات وزیر خارجه ایران و واکنش آمریکا به آن، ادامه اعتراضات در میسوری و کشته شدن نفر دوم در آمریکا، ورود بدون مجوز کامیون های روسی به خاک اوکراین، داغ بودن بحث انتخاب نخست وزیر در ترکیه، کشته شدن یک خبرنگار آمریکایی بدست داعش و واکنش کشورهای غربی به آن، از مهمترین تحولات یک هفته گذشته در حوزه آمریکا و اروپا محسوب می شوند.

گاف خبرگزاری فرانسه و واکنش ماری هارف
در روزهای پایانی هفته گذشته خبرگزاری فرانسه گزارشی جالب توجه در مورد آمادگی ایران برای همکاری مشروط با کشورهای غربی در عراق برای مقابله با داعش منتشر کرد. متعاقب آن "ماری هارف" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: گزارشی نقل شد مبنی بر اینکه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران کمک برای مبارزه با داعش را به لغو تحریم ها مرتبط کرد. ما این گزارش را دیدیم و معتقد هستیم این گزارش دقیق نیست. ما فکر می کنیم وزیر امور خارجه ایران هرگز چنین اعتقادی ندارد. نقل قول گفته شده از وی درست نیست و در حقیقت او درباره اراک و تاسیسات هسته ای ایران صحبت کرده است. ما بارها به صحبت وی گوش کردیم.
وی افزود: فرانس پرس به اشتباه کلمه اراک را عراق ترجمه کرده است و منظور وزیر امور خارجه ایران کلمه اراک بوده است که اسم یک راکتور آب سنگین در ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ظریف در این نقل و قول، مبارزه با داعش در عراق را به برچیدن تحریم ها ربط نداد. وی درباره پیشرفت در اراک، تاسیسات هسته ای ایران و لغو تحریم های غرب صحبت کرد.این تقریبا غیرقابل باور است.
هارف افزود: من فارسی زبان نیستم. من مطمئن هستم او توضیح بیشتری می دهد. آنچه در خبرگزاری فرانسه آمد ترجمه از فارسی بود و ما فکر می کنیم دقیق نبود.

داغ بودن بحث نخست وزیری در ترکیه
بعد از انتخاب "رجب طیب اردوغان"به عنوان رئیس جمور ترکیه، حزب حاکم این کشور باید رئیس جدیدی را برای خود انتخاب کند که این رئیس جدید به عنوان نخست وزیر جدید ترک ها نیز معرفی می شود. در همین رابطه طی هفته گذشته پس از مطرح شدن حدس و گمان های زیاد سرانجام نام "احمد داود اوغلو" وزیر امور خارجه فعلی ترک ها به عنوان نخست وزیر جدید مطرح گردید.
در نشست شورای اجرایی حزب عدالت و توسعه که پنجشنبه شب به ریاست اردوغان برگزار شد با معرفی داود اوغلو به عنوان رئیس جدید حزب موافقت شد و قرار است در نشست آتی حزب که در تاریخ ۲۷ آگوست برگزار می شود این قضیه نهایی شود.
داود اوغلو فعلا وزیر امور خارجه ترکیه است. وی به دلیل طرح و اجرای سیاست به صفر رساندن تنش ها با همسایگان به شهرت رسید، اما بحران سوریه و تصمیمات اشتباه آنکارا در این مورد موجب شد تا روابط ترک ها با برخی از همسایگان دچار تنش شود.

ورود بدون مجوز به خاک اوکراین
مهمترین اتفاقی که در هفته گذشته در کشورهای اروپایی رخ داد ورود بدون مجوز کامیون های امداد رسان روسی به خاک اوکراین بود. این کامیون ها بعد از سپری کردن یک هفته در مرز روسیه و اوکراین سرانجام صبح روز جمعه بدون آنکه کی یف با ورود آنها موافقت کرده باشد وارد این کشور شدند.
ورود این کامیون ها به خاک اوکراین در حالی انجام شد که مقامات کی یف هنوز مجوز ورود این کامیون ها را صادر نکرده اند و ورود بدون مجوز آنها می تواند تنش های میان کی یف و مسکو را تشدید کند.
وضعیت در شرق اوکراین رضایت بخش نیست و درگیری ارتش این کشور با جدایی طلبان موجب شده که شرایط زندگی برای مردم بسیار بغرنج باشد. تنش در شرق اوکراین در حالی است که طی روزهای گذشته رایزنی هایی میان مقامات کی یف و مسکو با کشورهایی همچون آلمان و فرانسه انجام شده بود، اما گویا این گفتگوها بی نتیجه مانده است.
بحران اوکراین که از ماه نوامبر سال گذشته آغاز شد با استقلال کریمه از کی یف وضعیت پیچیده تری به خود گرفت و درخواست مناطق شرقی این کشور برای جدایی از دولت مرکزی موجب آغاز درگیری های خونین میان ارتش و جدایی طلبان شد.

آفتابی شدن آسانژ
در هفته گذشته "جولیان اسانژ" یکی از بنیانگذاران سایت افشاگر ویکی لیکس که برای در امان ماندن از تهدیدات آمریکا به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده در مقابل خبرنگاران قرار گرفت و از تصمیم خود برای خروج از این مکان خبر داد. این در حالی است که مقامات انگليسی گفته اند كه خروج آسانژ از بریتانیا امکان پذیر نخواهد بود و به مجرد خروج وی از محوطه سفارت او را بازداشت خواهند کرد.
پیشتر وزارت خارجه انگلیس اعلام کرده بود که لندن برای جولیان آسانژ اجازه خروج نمی دهد. آسانژ بعد از انتشار مکرر حجم زیادی از اسناد محرمانه ایالات متحده مورد خشم واشنگتن قرار گرفت و باعث گردید تا سیاستمداران امریکایی خواستار از بین رفتن او شوند. او همچنان هزاران صفحه اطلاعات محرمانه دیپلماتیک آمریکا در مورد افغانستان و عراق را در سایت خود افشا کرده است.
علاوه بر این وی در سوئد نیز برای بازجویی به اتهام سوء رفتار جنسی تحت پیگرد حقوقی قرار دارد، اما حامیان او بیم دارند تلاش به استرداد به سوئد برنامه طرح ریزی شده واشنگتن برای محاکمه کردن وی در ایالات متحده است. مقامات سوئدی و دو زنی که آسانژ را متهم کرده اند انگیزه سیاسی دستگیری او را رد می کنند.

توافان داعش و واکنش غرب
بدون شک مهمترین اتفاق هفته گذشته کشته شدن یک خبرنگار آمریکایی بدست نیرهای داعش بود. این خبرنگار در نوامبر سال گذشته در سوریه ربوده شده بود.
پس از حملات جنگنده ها آمریکایی به مواضع داعش در شمال عراق و همچنین موفقیت ارتش عراق در بازپس گیری سد موصل، داعش تهدید کرد که همه آمریکایی ها را به خاک و خون می کشد و متعاقب آن تصویری ویدئویی را درباره سربریدن یک روزنامه نگار آمریکایی که در ماه نوامبر به اسارت تروریستهای داعش درآمده بود منتشر کرد.
انتشار این تصویر موجب شده تا کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس به شدت نگران اقدامات داعش شوند. هر چند عنوان می شود که داعش ساخته و پرداخته آمریکاست، اما با این وجود اقدام اخیر این گروه تروریستی موجب می شود که واشنگتن بهانه ای جدید برای جنگ افروزی در خاورمیانه پیدا کند.
در همین رابطه "چاک هیگل" وزیر دفاع امریکا گروه تروریستی داعش را مسئول اصلی تمام تحولات منفی خاورمیانه معرفی کرد.
البته به غیر هیگل افرادی دیگری همچون ماری هارف، و همچنین چهره های سرشناس پالرمان انگلیس در این خصوس صحبت کردند و "مالکوم ریفکایند" رئیس کمیته امنیت و اطلاعات مجلس عوام انگلیس با انتقاد از رویکرد لندن و واشنگتن در مقابله با گروه های تروریستی خواستار حمایت بریتانیا و آمریکا از دولت سوریه برای شکست دادن داعش شد.

برزیل و داغ شدن رقابت های ریاست جمهوری
برزیل در تاریخ پنجم اکتبر سال جاری شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، کنگره ملی و همچنین انتخابات محلی خواهد بود از همین رو تحولات سیاسی در این کشور به شدت در جریان است.
علاوه بر "دیلما روسف" رئیس جمهور فعلی برزیل، ۱۱ نامزد دیگر برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری رقابت می کند که از بین این ۱۲ نامزد سه نفر آنها زن هستند.

جنگ مجسمه ها در ترکیه
در هفته گذشته استان های کرد نشین ترکیه شاهد درگیری نیروهای امنیتی با مردم بودند. دلیل این امر، اقدام دولت برای برچیدن مجسمه "محسن کورکماز" از بنیاینگذاران حزب کارگران کردستان (پ ک ک ) بود. شدت خشم هواداران پ ک ک از این اقدام به حدی بد که در چند شهر ترکیه معترضان به مجسمه های بنیاینگذار ترکیه مدرن حمله کرده اند.
این وضعیت در حالی است که در درگیری های روزهای گذشته یک نفر از معترضان و یک نفر از نظامیان ارتش ترکیه کشته شده اند.
بر اساس این گزارش، مجسمه های کمال آتاتورک در شهرهای هاکاری، باتمان، و ماردین هدف حمله قرار گرفته است. شدت درگیری های در هاکاری به حدی بود که در شب های گذشته مردم مسیرهای منتهی به آن را مسدود کرده و اقدام به روشن کردن آتش کرده اند. در پی این تحولات، پلیسِ شهر هاکاری اقدام به استقرار خودروهای نظامی و ماشین های آب پاش در میدان اصلی این شهر که مجسمه آتاتورک در آن قرار دارد کرده است.
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۳:۰۸:۰۰
در باب جوليان اسانز كه به سفارت اكوادور پناهنده شده , يك مطلبش براي بعضيها در ايران خيلي جالبه كه انگليسيها انقدر عرضه ندارند كه از ديوار سفارت اكو.ادور زپرتي برن بالا و گوش اين جوليانا را بكشند و بيارن بيرون !!!! (2334154) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۳:۳۵
اونا مثل امثال تو نیستند...
سفارت هر کشور خاک اون کشوره...
کی شماها میخوایین بفهمین (2335608) (alef-3)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۳:۱۴:۴۸
در باب توافان داعش و واکنش غرب
اولا كه ما عادت داريم كاسه كوزه ها را سر امريكا بشكنيم(تولد تروريستها)
دوم اينكه امريك دنبال بهانه نيست , بلكه اولا جان يك نفر از 300 ميليون جمعيتش برش اهميت داره و دوم اينكه ژاندارميه كه نميخواد در محدوده و يا اطرافش خودسراني شاخو شونه بكشند كه احيانا اين مرض به ديگر نقاط هم سرايت كنه . و سوم اينكه در صورت عدم حضور انان عراق دماغ خودش را هم نميتونه بكشه بالا و از شعار دادنهاي ما هم ابي براشون گرم نميشه (2334169) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۱۸:۲۲:۳۴
درسته ما نیروی نظامی قوی داریم ولی داعش نیروی نظامی نیست! بلکه به صورت نامنظم حمله میکنه پس اگر کسی جلوش را نگیره کشور بعدی ما هستیم (2334997) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۳:۱۰:۰۳
داعش سالها است که توسط اعراب و حمایت چراغ خاموش غرب تاسیس شده است۰ و هم اکنون که شروع به جفتک پرانی نموده است موجب آزردگی خاطر غرب شده است، و به قول قدیمی ها خیاط در کوزه افتاده است،
و داعشی که برای بهم ریختن کشورهای اسلامی تاسیس شده است به اندازه ای تقویت شده که نه تنها مسلمانان رابه صورت گروهی از بین می بارد که همان خواست اصلی کشورهای غربی است بلکه بعضی مواقع به منافع آنها نیز دست اندازی می نماید که این موضوع سبب دلخوری موسسان آن می شود۰ (2335475) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۰۱:۰۹:۴۰
آقای خاوری خیلی شیفته امریکا هستی .فکر نمی کنم تو ناف امریکا امثال شما وجود داشته باشند و یا جرات بروز این شیفتگی از خود نشان دهند .امریکا در سطح جهانی افتضاح کرده است .واقعا مستاصل شده اند که این همه کثافتکاری را چگونه جمع کنند .دولت امریکا شانس آورده است که مردم امریکا سنتا از شعور سیاسی پایینی برخوردارند.اگر اهل مطالعه نیستید، تا مسایل پیش آمده را جامع و عمیق مطالعه کنید .حداقل به سخنرانی های مقاماتشان گوش کنید . (2335667) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.