نظر منتشر شده
۶۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 272767
مشروح میزگرد مشق غیرت؛ بازرسی و بازجویی ممنوع:
مشابه آمریکا پروتکل را بپذیریم/ کاری نکنیم آیندگان به ما بخندند
بخش داخلی الف؛ 4 خرداد 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۲
نشست خبری«مشق غیرت؛ بازرسی و بازجویی ممنوع»با محور حمایت از تیم مذاکره کننده، تبیین توافق خوب و تاکید برعدم بازجویی از دانشمندان و بازرسی از مناطق نظامی با حضور چهره های سیاسی درخبرگزاری مهر برگزارشد.

در این نشست خبری که امروز دوشنبه به دعوت جمعی از دانشجویان برگزار شده است، محمد حسین صفارهرندی، احمد توکلی، محمد سعید احدیان، مهدی فضائلی و علیرضا زاکانی به سوال خبرنگاران و دانشجویان پاسخ دادند.

توکلی: گره زدن مسائل داخلی به دیپلماسی خارجی اشتباه است
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه ملت ایران در جنگ تحمیلی غیرت به خرج داد، گفت: در جنگ تحمیلی، ملت ایران با غیرت عمل کرد و به تعبیر امروزی، غیرت همان عزت سیاسی است.

وی بااشاره به اینکه تعبیر امروزی غیرت سیاسی، عزت ملی است، اظهار داشت: عزت ملی ما به ازای اقتصادی دارد یعنی اینکه آمریکا در حال حاضر برای هیمنه خود خرج می کند تا بتواند گردش جریان مالی جهان را تضمین کند.

توکلی با اشاره به کشتی های جنگی آمریکا که به همراه نیروها در آسیای جنوب شرقی نگه داشته می شوند، گفت: آمریکا در شرایطی که جنگی در کار نیست، پایگاههای نظامی را در نقاط مختلف تعبیه کرده است. همه این اقدامات به این دلیل است که آمریکا می خواهد اقتدار خود را حفظ کند و با قدرت به دنبال اقتدار است.

وی با اشاره به اینکه اگر غیرت نباشد کشور از نظر اقتصادی خلاص است، اظهار داشت: کشور در این حالت نمی تواند بر اساس منافع ملی، عوامل را بسیج کند و سیاست های مبتنی بر منافع خارجی شکل می گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: نکته دوم یک اشتباه مسبوق به سابقه است که در ایران رخ داده است و سالهاست که در کشور گروه های مختلفی فکر می کنند که همه اصلاحات کشور از مسیر سیاست خارجی دنبال می شود.

توکلی ادامه داد: دیپلماسی خارجی در دنیای ظالمانه البته موضوع مهمی است اما این تصور کهنه قدیمی در سالهای بعد از انقلاب که در بین برخی اعضای نهضت آزادی نیز وجود داشت، اشتباه است. در دولت جدید و این اواخر نیز این تصور را بیان کردند و متوجه شدند که اشتباه است. اینکه مسائل اقتصادی زمانی حل می شود که مسائل خارجی حل شده باشد اساس محکمی ندارد و خودشان هم متوجه شدند که این روش اشتباهی است.

وی خاطرنشان کرد: ما گرفتار مسائلی در کشور هستیم که با ارتباط با آمریکا ممکن است بدتر شود. فساد سیستماتیک در ارتباط با آمریکا بدتر خواهد شد، اشرافی گری باعث می شود نوع تقاضای کالاهای مختلف تغییر پیدا کند و تولید به نفع طبقات ضعیف کاهش یابد؛ بر این اساس ارتباط با آمریکا این مسائل را در جامعه با مشکل بیشتری مواجه می کند.

توکلی به تنازع سیاسی که اکنون در کشور وجود دارد اشاره کرد و گفت: تنازع سیاسی مخل تولید و منابع و ایجاد شغل است. اینکه ما تحمل نداریم حرف یکدیگر را در داخل و حتی بین گروههای دیگر گوش دهیم، مشکل بزرگی است و یکی از بلایایی که به آن مبتلا هستیم سپردن مناصب به افراد غیر مناسب به دلایل قومی گرایی و جناح گرایی است که این نیز خود سرمنشاء فساد است و با رابطه با آمریکا بدتر می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما باید به وزن داخل بیفزاییم و باید اهتمام خود را بیشتر کنیم. احمد توکلی در ادامه این میزگرد و در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا صحیح است که در یک کف ترازو تحریم‌ها و در کفه دیگر دستاوردها را قرار دهیم، گفت: مسئله هسته‌ای مسئله امروز نیست و از زمان آقای هاشمی و موسوی شروع شده است من یکی از منتقدان جدی آقای احمدی‌نژاد بودم ولی اگر همین آقای احمدی‌نژاد زحمت نمی‌کشید و غنی‌سازی را بالا نمی‌برد حالا قرار بود بر سر چه چیزی مذاکره کنیم.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه امروز فرزندان انقلابی این ملت در برابر ۵ قدرت غربی به مذاکره نشسته‌اند گفت:‌ آنچه که ما دادیم اگر در قبالش تحریم‌ها لغو شود می‌ارزد؛ ممکن است الحاقاتی به آن بزنند که کلاً کار را خراب کنند.

توکلی به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای هشدار داد که نباید در روند مذاکرات کاری صورت بگیرد که بیمه‌گری جبهه ضربه ببیند چرا که خون شهدا و ۸ سال دفاع مقدس کشور را بیمه کرده است. اینکه آمریکایی‌ها می‌آیند می‌گویند همه گزینه‌ها روی میز است شوخی است. خودشان هم می‌دانند نمی‌شود با کشوری که ۸ سال مقاومت کرد به این راحتی‌ها مقابله کرد.

زاکانی:بده و بستان در مذاکره نباید باعث خندیدن آیندگان به ما شود
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه مساله فناوری هسته‌ای امروز و در آینده نقش تعیین‌کننده‌ای در سرنوشت کشورهای مختلف جهان دارد، اظهار داشت: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که مذاکره ما با ۱+۵، مذاکره بین دو اردوگاه «تفکر نوین اسلامی» و «جاهلیت مدرن» است که از زاویه نگاه خود، خودشان را آقا و دیگران را برده و نوکر می‌دانند.

وی ادامه داد: نکته‌ دیگری که باید به آن توجه شود، این است که آنچه امروز با عنوان موضوع هسته‌ای مورد مذاکره قرار گرفته، تنها یکی از بهانه‌های طرف مقابل به ویژه شیطان بزرگ، آمریکا است؛ او برای مهار انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی به عنوان جریان مورد تائید امت اسلامی، بهانه‌های مختلفی را فراهم کرده است.

زاکانی با اشاره به وجه ممیزه مساله هسته‌ای به عنوان مهمترین بهانه دشمن، اظهار داشت: اهمیت موضوع هسته‌ای از این جهت است که آنها توانستند در مقطعی با فریب و حیله نوعی اجماع جهانی علیه ما ایجاد کنند؛ به گونه‌ای که حتی در سال ۸۲ کشورهای «نم» نیز علیه ما موضع گرفتند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اما با شفاف‌سازی و اقدامات منطقی جمهوری اسلامی در حدود ۱۳ سال اخیر این اجماع شکسته شد، اما نباید تصور کرد که آنها حاضرند این نقطه را رها کنند؛ لذا با اینکه ابعاد فنی مساله حل شده، موضوع را از جهت سیاسی همچنان دنبال می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه مساله انرژی هسته‌ای با یک اشتباه برآوردی از سوی دشمن دنبال شده است، گفت: این اشتباه برآوردی آنها این بوده است که تصور کرده‌اند ما به خاطر تحریم‌ها، پای میز مذاکره رفته‌ایم و به این توافق نیاز داریم و اگر کسی به این مساله دامن بزند، در زمین دشمن بازی کرده است؛ به همان صورت که اگر کسی در بین ملت شکاف و نقار ایجاد کند و موضوع هسته‌ای را به یک حرکت جناحی و سیاسی تبدیل کند، پازل دشمن را تکمیل کرده است.

زاکانی تصریح کرد: تحریم‌ها بی‌اثر نبوده، اما کسی که تحریم‌ها را آنقدر اثربخش ببیند که به واسطه آن، ما را تسلیم بیگانه کند، خدمت نکرده و نباید اشتباه برآوردی دشمن را تقویت کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بر این اساس باید موضوع را ملی ببینیم و از تیم مذاکره‌کننده به عنوان نمایندگان ملت ایران حمایت کنیم و در عین حال به دشمن بی‌اعتماد باشیم؛ چرا که تاکنون یک بار نشده که از در مسالمت و رعایت حقوق ملت وارد شوند.وی ادامه داد: راه طی شده تاکنون، درس‌های خوبی برای ما دارد که در پیمودن راه آینده نیز باید به آنها توجه شود.

زاکانی اظهار داشت: آنها یک معیار به عنوان «گریز اتمی» در نظر گرفته‌اند و همه حقوق هسته‌ای ما را با این سنجه در نظر می‌گیرند؛ بنابراین ما نیز باید یکسری معیارها را تعریف کرده و روند مذاکره را با آن بسنجیم؛ از جمله اینکه تحریم‌ها باید در روز اجرای توافق برچیده شود و یا در رژیم بازرسی‌ها نباید قبول کنیم که یک استثناء باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین نباید با اجازه بازرسی از دانشمندان و اماکن نظامی و اسناد، زمینه جاسوسی دشمن از خودمان را فراهم کنیم و نیز باید به موضوع تحقیق و توسعه به طور کامل توجه کنیم.

وی تصریح کرد:‌ ما به ازای این مسیر، ما هم نیاز به راستی‌آزمایی، هزینه‌های جدی و تائید اقدامات متقابل داریم؛ چرا که در گذشته نیز اقدام می‌کردیم، اما اقدامات دشمن به طور متقابل نتیجه‌بخش نبود. در بیانیه ژنو به ما وعده دادند اما در حوزه پولی و بانکی و برخی دیگر از حوزه‌ها به تعهدات خود عمل نکردند، در حالی که ما به تعهداتمان عمل کردیم.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه در این شرایط مجلس حساسیت ویژه‌ای نسبت به موضوع دارد، اظهار داشت:‌ در جلسه غیرعلنی روز گذشته به دوستانمان در تیم مذاکره‌کننده با محبت اعلام شد که ما یک پیکره هستیم و موضوع هسته‌ای نیز یک موضوع ملی است، نه جناحی و سیاسی؛ بنابراین ما یک وظیفه داریم و چارچوبی داریم که باید رعایت شود تا بتوانیم به وظایف خود بر طبق قانون اساسی عمل کنیم.

وی ادامه داد: معتقدیم مجلس حتما باید در این جریان نقش‌آفرین باشد و الزاماً چارچوب مذاکره را تصویب کند تا بر اساس آن مذاکره انجام شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از نظر ما نتیجه مذاکرات وقتی معتبر است که به تصویب مجلس برسد و پروتکل الحاقی و امثال آن نیز از همین قاعده برخوردار است؛ آنچه برای ما مهم است، چارچوب‌های خودمان است از جمله اینکه اماکن نظامی و دانشمندان ما بازرسی نشوند و عزت ما خدشه‌دار نشود، حالا اگر در پروتکل الحاقی و در برخی بندهای آن الزاماتی وجود دارد، قرار نیست با امضای پروتکل آن الزامات را بپذیریم.

زاکانی در همین رابطه خاطر نشان کرد: باید در برنامه جامع اقدام مشترک، قیودی در نظر گرفته شود که منافع ملی ما را تامین کند؛ نه اینکه خودمان را همچنان در معرض اتهام قرار دهیم؛ چرا که آنها خودشان نه در موضع اتهام که در موضع «مجرم» قرار دارند.وی تاکید کرد: مذاکره عرصه بده و بستان است، اما این بده و بستان نباید به گونه‌ای باشد که امروز و آینده به ما بخندند و در پیشگاه امام و شهدا شرمنده شویم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز مجلس و دولت راهی ندارند جز اینکه زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کنند؛ چرا که عنصر بهانه‌گیر همیشه وجود داشته و خواهد داشت.

احدیان:برای محک زدن موضوع هسته ای باید شاخص داشته باشیم
سعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان نیز در این نشست گفت: امروز در عرصه سیاسی با مبنای آنچه که در آزادسازی خرمشهر مورد استفاده قرار گرفت می توانیم عمل کنیم و در این صورت قطعا به نتایج خوبی خواهیم رسید.وی با تاکید بر اینکه آرمان ها و شاخص های ما در مذاکرات هسته ای مشخص شود گفت: ۶ آرمان و شاخص اصلی وجود دارد که باید هر توافق و بیانیه ای را با آن سنجید.

احدیان ادامه داد: داشتن حق غنی سازی، غنی سازی صنعتی برای رفع نیازها و وارد شدن به صنعت هسته ای، امکان تحقیق و توسعه برای باقی ماندن این صنعت که اگر از این علم عقب بمانیم تا پایان عقب افتاده ایم، رفع تحریم ها، حفظ استقلال، عزت و امنیت ملی، حفظ رویکرد استکبارستیزی از مهمترین شاخص هایی است که باید هر توافق و بیانیه ای را با آن سنجید.

مدیر مسئول روزنامه خراسان گفت: هر نتیجه ای که از مذاکرات به دست آمد باید با این شاخص اصلی حفظ رویکرد استکبارستیزی سنجیده شود ما نباید به بهانه توافق پایگاه استکبارستیزی خود را در جهان از دست بدهیم.احدیان در ادامه با تاکید بر لزوم حفظ رویکرد آرمان خواهی واقع بینانه اظهار داشت: نمی توان واقعیت های موجود که در حالت عادی گاهی با آرمان ها در تعارض است را نادیده بگیریم.

وی تصریح کرد: تیم هسته ای ما مبتنی بر ۱۲ سال اقدامات متنوع و متعدد چه در حوزه نظامی چه در پیشرفت هسته ای چه در کم نیاوردن مردم در تحریم ها و چه در تحولات منطقه ای در مجموع در مسیر خوبی پیش رفته است و نتایج خوبی را به دست آورده البته نگرانی های جدی وجود دارد که اگر برطرف نشود نمی توان به توافق خوب امیدوار بود.

مدیر مسئول روزنامه خراسان تاکید کرد: در تشریح این نگرانی های جدی اظهار داشت: یکی از این نگرانی ها بازرسی ها است. ما در موضوع بازرسی ها در فضای رسانه ای غفلت راهبردی می کنیم و می گوییم بازرسی در هیچ منطقه نظامی نباید صورت گیرد تیم هسته ای موضع دسترسی مدیریت شده را مطرح می کند که ما معتقدیم دسترسی مدیریت شده همان بازرسی است.

احدیان با بیان اینکه هیچ بازرسی از هیچ جایی نگاه واقع بینانه ای نیست گفت: نتیجه این نگاه آن است که ما مقصر شکست مذاکرات که آمریکایی ها خواستار ان هستند و به همین علت دبه های جدید در می آورند می شویم و چه توافق شود و چه نشود ما مقصر هستیم.وی افزود: مسئله اصلی بازرسی و دسترسی مدیریت شده نیست مشکل تفسیرپذیری پروتکل الحاقی است که این تفسیر به گونه ای است که اگر دسترسی مدیریت شده با بازرسی متفاوت باشد هم مشکل حل نمی شود.

مدیر مسئول روزنامه خراسان گفت: در بندهای مختلف پروتکل شبیه به این عبارت آورده شده است که عام است: «باید برای آژانس امکان بازرسی از محل های مورد نظر برای نمونه برداری گسترده و محیطی فراهم شود در صورتی که کشور مربوط قادر به فراهم کردن چنین دسترسی نباشد باید تمام تلاش معقول خود را برای قانع کردن تقاضاهای آژانس انجام دهد»

احدیان عبارت «تلاش معقول» را عبارتی تفسیرپذیر خواند و گفت: شاید ما به آژانس دسترسی مدیریت شده بدهیم اما شاید آژانس آن را معقول نداند و به شورای امنیت گزارش دهند که دسترسی مدیریت شده ندادند.

وی ایراد دیگر پروتکل را در بند دیگری از آن خواند و گفت: طبق بندی از پروتکل، آژانس شرح کلی و اطلاعات مشخصات مکانی آن دسته از مکان هایی که مطالعات و تحقیقات مربوط به چرخه سوخت هسته ای صورت می گیرد را مطالبه می کند یعنی اطلاعات مربوط به جایی که سوخت هسته ای تولید نمی شود بلکه دستگاه ها ساخته می شود و در مورد هر ساختمان و هر سایت مورد استفاده، باید اطلاعات ساختمان، جزئیات سایت و محتویات آن برای آژانس روشن شود.مدیر مسئول روزنامه خراسان ادامه داد: با توجه به سابقه آژانس و وابستگی به آمریکا در صورت پذیرش پروتکل و انجام توافق، در مراحل بعدی مجبوریم پروتکلی را که امضا کرده ایم اجرا نکنیم و اجماع جهانی علیه خود ایجاد کنیم.

احدیان در بخش دیگری از سخنرانی خود به بررسی راه حل منطق بین الملل برای اجرای پروتکل پرداخت و گفت: نظارت متعارف راه حل این مشکل است. آمریکا نیز این پروتکل را پذیرفته است پیشنهاد ما این است که پروتکل الحاقی را همانگونه که آمریکا پذیرفته است بپذیریم.

وی در تشریح این موضوع گفت: به عبارت دیگر همانطور که آمریکایی ها برای خود حق الشرط در پذیرش پروتکل الحاقی قائل شدند ما هم برای خود حق الشرط قائل شویم که امری متعارف بوده و مطابق با منطق بین المللی است.مدیر مسئول روزنامه خراسان تصریح کرد: در پروتکل مورد توافق آمریکا این حق الشرط آورده شده است که «به استثنای آن دسته از فعالیت ها و موارد مرتبط با امنیت ملی ایالت متحده» بنابراین اجرای پروتکل محدود به منافع ملی آمریکا شده است.

احدیان گفت: در روسیه نیز شرایط سختگیرانه تری نسبت به آمریکا در پذیرش پروتکل داشته است که باید این حق الشرط مصداق به مصداق در موارد درخواستی رعایت شود.وی تاکید کرد: از سال ۱۹۸۰ آژانس بین المللی انرژی اتمی ۲۸۰ درخواست بازرسی از آمریکا را داشته که آمریکا فقط ۱۸ درخواست را قبول کرده است.

مدیر مسئول روزنامه خراسان اظهار داشت: با اجرای این مدل امکان سو تفسیر پروتکل گرفته شده و امکان سو استفاده تبلیغاتی از آمریکایی ها با عبارت «بی سابقه ترین بازرسی ها» گرفته می شود و عزت ملت ایران حفظ خواهد شد.

احدیان در پایان گفت: اگر در حوزه بازرسی ها با این نگاه پیش برویم به آرمان هایمان دست خواهیم یافت.

فضائلی:با ساده اندیشی نباید به دستاورد بزرگ هسته ای آسیب وارد شود

مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی در این نشست با اشاره به اینکه این روزها با نام مقاومت پیوند خورده است، گفت: این روزها تداعی کننده دوران دفاع مقدس است و همزمانی موضوع این نشست با این روزها می تواند برای ما الهام بخش باشد.

وی افزود: باید متوجه این مسئله باشیم که چه روزهای سختی را در گذشته سپری کرده ایم و نتیجه آن ایستادگی و سربلندی برای ما بوده است و نباید اجازه دهیم با ساده اندیشی ها به این دستاوردهای بزرگ آسیب وارد شود.

فضائلی با بیان اینکه آنچه که به عنوان موضوع هسته ای با آن روبرو هستیم یک پیشینه ۱۳ ساله دارد اظهار کرد: ما در این ۱۳ سال فراز و فرودهایی را سپری کردیم که امروز می خواهیم براساس آن تصمیم مناسبی اتخاذ کنیم.

وی افزود: باید تحلیل درستی از شرایط داشته باشیم و یک رفتار دقیقی را در نظر بگیریم باید به این ۱۳ سال مراجعه کنیم و نباید بگوییم گذشته ها گذشته است چراکه آنچه که امروز اتفاق می افتد همانند آن چیزی است که در گذشته تجربه کرده ایم.

فضائلی تاکید کرد: ما در سال ۸۲ تا اوایل سال ۸۴ یعنی حدود دو سال با سه کشور اروپایی گفتگوهای مفصلی را داشتیم و آن گفتگو ها تقسیم به دو بخش شد یک بخش فنی و حقوقی و یک بخش نیز مذاکرات هسته ای و این تحلیل وجود داشت که موضوع هسته ای ایران تنها فنی و حقوقی نیست بلکه بهانه ای برای بخش سیاسی است و ماهیت آن تنها فنی و حقوقی نبود.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: به موازاتی که در بخش فنی و حقوقی پیش می رفتیم مسئله ما حل نمی شد و در دوره های بعد هم این اتفاق نیفتاد یعنی در زمان آقای لاریجانی که مدالیته ای تعریف شد و مقرر شد که آژانس همه مسائل اختلافی را به ما اعلام کند و هر کدام به صورت جداگانه حل شود و در نهایت مسئله هسته ای ایران به یک مسئله عادی تبدیل شود.

وی تصریح کرد: آژانس ۶ مسئله به ما اعلام کرد که مسئولین باور نمی کردند حل شود، اما حل شد ولی بعد از آن یک مرتبه در آخرین گزارش البرادعی مطالعات ادعایی مطرح شد و دوباره پرونده ما بدون حل مسئله در آژانس باقی ماند.

فضائلی افزود: امروز هم به مانند گذشته طرف مذاکره را آمریکایی ها در نظر گرفتیم و سراغ کدخدا رفتیم و مذاکرات چهره به چهره را انجام می دهیم که وضعیت آن را امروز شما مشاهده می کنید.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: ما در ارتباط با مذاکرات آنچه که محور سخن منتقدین است رویگردانی از اصل مذاکرات نیست ما هیچگاه از اصل مذاکره رویگردان نبودیم و در این ۱۳ سال هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکردیم و امروز هم معتقد به ترک مذاکرات نیستیم.

وی تصریح کرد: تیم هسته ای بر اساس آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند از فرزندان انقلاب هستند و باتجربه هستند اما ما به همان میزان که به مذاکره کنندگان خود اعتماد داریم به طرف مقابل بی اعتماد هستیم و نگران حیله و مکر دشمن هستیم و نباید این موضوع را فراموش کنیم و بدانیم که با دشمن فریبکار مذاکره می کنیم و لازم است که براساس تجربه های قبلی خود اقدام کنیم.

صفار هرندی: اکنون در زمره دلواپسان هسته ای هستم

محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست، گفت: حقیقت امر این است که بنده در مباحث حقوقی نه به لحاظ حقوقی و نه فنی، تبحری ندارم و به همین دلیل کمتر به مباحث هسته ای ورود می کنم.

وی با اشاره به دلواپسی برخی از آنچه در پرونده هسته ای کشورمان می گذرد، افزود: از این جهت که بنده تبحری در مباحث هسته ای ندارم، هیچ گاه در زمره کسانی که دغدغه و دلواپسی داشته اند نبوده ام، اما امروز می گویم بنده نیز دلواپس هستم و جزء آن دسته از مردمی خواهم بود که دغدغه هسته ای دارند.

صفارهرندی ادامه داد: البته دلواپسی بنده به این معنی نیست که اکنون اطلاعات ویژه ای در مورد مباحث هسته ای پیدا کرده باشم اما از آنچه در محیط عمومی می گذرد و ادبیات مقامات آمریکایی و واکنش های ضعیف طرف ایرانی، نگرانی بنده را نیز برانگیخته است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در اوایل که تیم مذاکره کننده هسته ای مسئول بحث هسته ای ایران شد، جان‌کری جمله ای را خطاب به تیم مذاکره کننده گفته بود و آن اینکه شما این همه نگران نباشید و روی کلمات توقف نکنید و بگذارید این جریان به توافق منجر شود آن وقت خواهید دید که سیل سرمایه گذاران به ایران آنقدر زیاد خواهد بود که شما کلا دستاوردهای هسته ای را فراموش خواهید کرد، که این گونه مباحث وسوسه کننده است.

صفارهرندی ادامه داد: شاید امیدواری هایی که آقای روحانی در ابتدای دولت خود داشت منبعث از همین وسوسه های طرف مقابل باشد. اینکه مطرح شد در ۱۰۰ روز اول اتفاق جدی می افتد، تصورشان این بود که این اتفاق خواهد افتاد اما نه ۱۰۰ روز بلکه صدها روز هم گذشت و بالعکس مشکلات جدیدی هم عارض شد.

وی با اشاره به دغدغه ای که نسبت به مذاکره هسته ای وجود دارد، تصریح کرد: مسئله ای که دغدغه برانگیز است این است که چرا مسیری که در مذاکرات پیموده می شود احساس نمی کنیم که به اتفاق خوب نزدیک شده ایم بلکه نگرانی هایمان افزایش یافته است. نه تنها برای ما، حتی تیم مذاکره کننده نیز نگرانی هایش برای رسیدن به نقطه مطلوب از یک سال پیش بیشتر شده است.

صفارهرندی گفت: در مسیری که تاکنون با ۱+۵ طی کردیم از سوی ایران خیلی همراهی و تنازل نشان داده شده اما هر چه که گذشته امیدواری نسبت به قبل کمتر شده است و این نشان دهنده آن است که خللی به نحوه مراوده با ۱+۵ وارد است.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه همچنان دستور بزرگان نظام ادامه مذاکرات است، گفت: ارزیابی ما به عنوان یکی از آحاد مردم، این است که به تیم مذاکره کننده به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی اعتماد کنیم و آنها را فرزندان ملت بشناسیم.

وی با بیان اینکه عدم اعتماد به طرف مقابل به یک دغدغه و نگرانی تبدیل شده است، گفت: صدا و سیما نظرسنجی را در اردیبهشت ماه انجام داده و این نظرسنجی توانسته است نگاه مردم را نسبت به آمریکایی ها کشف کند و نشان داده که میزان اعتماد مردم به آمریکا نسبت به گذشته کاهش یافته است و این نشان دهنده آن است که این دغدغه دارد فراگیر می شود و توسعه پیدا می کند.

صفار هرندی افزود: کسانی که مانند من هیچ آشنایی به مباحث فنی مذاکرات ندارند و فقط روش برخورد طرف مقابل را مشاهده می کنند، این احساس را دارند که ما داریم از یک توافق خوب دور می شویم.وی با طرح این سئوال که مهمترین خواسته مردم از مذاکرات هسته ای چه بوده است، گفت: اصلی ترین خواسته مردم رفع تحریم هاست، اما امروز از رفع تحریم ها هیچ خبر خوشی نمی رسد. نه تیم مذاکره کننده ما اخبار خوشی منعکس می کند و نه طرف مقابل.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تیم ما دلخوش کرده و خوشبین است که رفع تحریم ها چند ماه پس از توافق واقع خواهد شد اما طرف مقابل همین موضوع را قیچی می کند و می گوید حداقل چند ماه رفع تحریم ها طول خواهد کشید و شاید هم بیشتر؛ بنابراین معلوم است که قرار نیست آبی از این مذاکرات گرم شود.

وی ادامه داد: از سویی دیگر مطرح می شود که باید نوعی بازجویی ها و بازرسی ها از طرف ۱+۵ اعمال شود، هدف آن کشف ندانسته هایشان نیست چرا که در سایت هسته ای دوربین هایی نصب شده و این دوربین ها به گونه ای است که همه اتفاق ها را برای آنان پوشش می دهد. چیزی که مورد نظر آنان است، تحقیر ملت ایران در کنار تحریم هاست.صفار هرندی تاکید کرد: آنها که در ترور دانشمندان هسته ای ما ناکام مانده اند حالا می خواهند به جای ترور فیزیکی آنان را ترور حقوقی کنند.

وی در پایان با بیان اینکه تحقیر ملت ایران برای غرب بهره کلان و بزرگ خواهد بود، خاطرنشان کرد: تحقیر و توهین نسبت به ملت بزرگ ایران که امروز آوازه همت بلند او جهان گیر شده و دیگر کشورها از ایران سرمشق می گیرند برای آنان بهره کلان و بزرگی خواهد بود.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۸:۳۰:۳۴
انشا الله بایک توافق خوب توسط تیم دکتر ظریف از پیچ خطر رهایی خواهیم یافت (2912626) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۰:۱۸
خدا را سپاس می‌گویم که در این کشور اسلامی، رهبر معظم انقلاب بسیار هوشیار و عزتمندانه حضور دارند که به احدی از مسئولان اجازه نخواهند داد که تن به ذلت دهد! و عزت ملت را پایمال کند. (2913128) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۰:۳۴
خدا را شکر می‌کنیم قبل از تاریخ یازدهم تیر ماه امسال بر همگان روشن شد تیم هسته‌ای کشورمان در مذاکرات با گروه کشورهای 5+1 در چند مورد مثل بازرسی از مراکز نظامی مقاومت نکرده و واداده است. راه چاره و جبران آن است که در این مورد اطلاع‌رسانی شده و در موعد مقرر به هیچ قیمتی زیر بار چنین ذلتی نرویم. (2913129) (alef-13)
 
بچه مهرجرد
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۲:۳۴:۴۵
چرا بی ربط حرف میزنی تیم هسته ای مقاومت نکرده و وا داده یعنی چه بخدا خجالت بکشید ایکاش دکتر ظریف مسئولیت نداشتند تا همه مسائل را بیان کنند ایشان به خاطر مصالح کشور سکوت کرده اند همه ما وضع مملکت را می بینیم شعار بس است شما با این تفکر مملکت را بر باد می دهید (2914539) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۲۳:۳۳:۰۷
شمانگران دلارات باش یه وقت پایین نکشه (2916619) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۹:۰۱:۴۴
دوست عزیز این تیم وا نداده , دولت قبل که کعبه آمال شماست واداده بوده است .چندین بار (2917156) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۰:۵۳
سؤال بنده به عنوان یک شهروند و هم‌وطن از مسئولین دولتی و مجلس این است که چه کسی باید دغدغه رهبری را در مذاکرات هسته‌ای جدی بگیرد؟ آیا امام زمان(عج) راضی خواهند بود اگر امر ولایت بر زمین بماند؟ (2913130) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۹:۰۹:۵۹
لازمه اینقدر نگرانی حذف دکتر ظریف و فرستادن دکتر ولایتی و جلیلی به مذاکرات است. (2913768) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۱:۱۰
بهترین زمان حمله نظامی آمریکا به ایران زمانی است که دشمن از مراکز نظامی کشور بازرسی داشته باشد و به اسرار دفاعی نظام پی ببرد. بی‌جهت نیست که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند اجازه نمی‌دهند بازرسی از مراکز نظامی توسط آمریکا انجام شود. چون اجازه بازرسی یعنی مقدمه‌سازی برای تهاجم نظامی دشمن. (2913131) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۱:۵۵
آقای ظریف رئيس تیم هسته‌ای کشورمان پاسخ بدهند این چه توافقی است که فقط باید آمریکا راضی بشود پس چه کسی باید تیم ما را راضی کند. (2913137) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۲:۰۸
برای تیم هسته‌ای کشورمان نیز مسجل شده آمریکا دست از تحریم‌های علیه ایران برنمی‌دارد ولی مشکل این تیم آن است که به امید رفع تحریم‌ها قول عبور از خط قرمزها را داده با این حال آمریکا راضی نشده است و تحریم‌ها را برنمی‌دارد. (2913138) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۲:۳۹
از سکوت و انفعال سؤال برانگیز دولت و مسئولان مذاکرات هسته‌ای در مقابل یاوه‌گویی‌های آمریکایی‌ها چنین فهمیده می‌شود که احتمالا در لوزان سوئیس کلاه سر تیم ایران رفته باشد. حداقل در این فرصت باقی مانده اشتباه خود را جبران نمایند و جلوی ضرر را بگیرند. (2913140) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۳:۰۵
وقتی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای برای گرفتن امتیاز هر چه بیشتر که خواسته ناحقی است تلاش و مقاومت می‌کند چرا تیم هسته‌ای کشورمان روی منافع ملی کشور که خواسته بر حق ملت ایران است ایستادگی نکند؟ (2913142) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۲۶:۳۵
حقیقت تلخ این است که کشور از رکود در تولید و مسکن رنج می‌برد و هر روز بر تعداد افراد بیکار جامعه افزوده می‌شود. با انکار واقعیت که مشکل حل نمی‌شود. (2913156) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۹:۰۷:۴۶
همه کامنت های بالا که مال یک نفره. متاسفم که بعضی ها برای این که تظاهر کنید ملت از عملکرد دکتر ظریف ناراضی هستن دست به این اقدامات کودکانه می زنن. اکثریت مردم پشت تیم هسته ای وایستادن. در این مورد خاص نتیجه بد بهتر از نتیجه نگرفتنه که عاقبتش تبدیل شدن به کره شمالیه. (2913763) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۹:۱۴:۳۹
حقیقت تلختر این است که دولت هم خوب میداند تحریمها اثر چندانی رو این مشکلات نداشته و ندارد اما به جای تکیه بر توان درونی مملکت چشم دوخته به دست کدخدا
خدایا ما را از این ذلت نجات بده (2913777) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۸:۳۶:۰۵
من اين را مي پسندم:مطابق آمريكا پروتكل الحاقي را بپذيريم، ولي اگر آمريكا ميخواد مامور بفرسته براي بازرسي به كشورما ما بايد قبول بكنه ماهم ماموري براي بازرسي به تاسيساتش بفرستيم چون ثابت شده كه نامن ترين كشور در دنيا در موضوع هسته اي فقط آمريكاست كه بايد توسط امن ترين كشور ها از اين لحاظ مورد رصد قرار داشته باشه
اين را مي گويند معامله برد برد نه آن مزخرفاتي را كه گروه مذاكره كننده مي گويند
اين را مي گويند اقتدار اين را مي گويند عدم تبعيض نژادي و..

يعقوب آروند سرباز نسل پيش (2912647) (alef-13)
 
صاحب
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۸:۴۱:۵۵
اگر ما قدرتمند نبوديم هيچ وقت آمريكا و اروپا سر ميز مذاكره نمي نشستند ، اين قدرت هم ناشي از قدرت داخلي و سياست هاي صحيح ايران در منطقه است كه باعث شده حرف اول را در خاورميانه بزند . پس يادمان باشد كه تكيه بر نيروي خودمان و استفاده صحيح و برنامه ريزي منطقي باعث شده غرب سال ها با ما مذاكره كند و گرنه كه مثل عراق و افغانستان برخورد مي كردند.
حالا اگر ما در اقتصاد و فرهنگ و ... بتوانيم قدرتمند مطلق باشيم و فساد نظام يافته در كشور را مهار كنيم و از سرمايه عظيم مردم استفاده كنيم ، والله قسم آنها ديگر حتي مذاكره نخواهند كرد و مثل چين از ما مي ترسند . آن وقت آنها بايد بترسند كه همه گزينه هاي روي ميز ما هست . (2912663) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۲۶:۲۹
شما قضیه رو برعکس می بینید. این ما هستیم که سر میز مذاکره نشستیم نه اونها! دلیل اینکه اونها ترجیح می دن این موضوع به جای جنگ از طریق مذاکره حل بشه اینه که اولا نمی خوان درگیر یک جنگ پر هزینه بشن که به ضرر اقتصادشون باشه و ثانیا نمی خوان اوضاع منطقه با وجود داعش از اینی که هست بدتر بشه. همین. این قدرتی که شما دارید ازش حرف می زنید در بهترین حالت نتیجه اش این می شه که به عراق و سوریه تبدیل نشیم اما کوچکترین سودی از نظر رفاه اقتصادی و وضعیت اجتماعی برای مردم نداره و برعکس باعث می شه کلی هم بدخواه در دنیا داشته باشیم که جلوی پیشرفتمون سنگ اندازی کنن از همسایه هامون بگیر تا اون سر دنیا. کشورهای بی قدرت زیادی در دنیا هستن که بالاترین سطح رفاه رو برای مردمشون فراهم آوردن. اینه که مهمه. (2912908) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۴۳:۵۴
حق با شماست، ما از موضع ضعف وارد مذاکره شدیم. ولی این جوریا هم نیست ایران مثل سوریه بشه ، علتش وسیع بودن کشورمون و قدرت نظامی ماست ،

آمریکا بیشترین نفتش رو از عربستان میخره و 80 درصد انرژی جهان همین بغل گوش ماست ، ما اراده کنیم نخواهیم گذاشت حتی یک قطره نفت از چاه کسی در بیآد. اگر جان ما به لب برسه قطعا تمام کشورهای حوزه خلیج فارس و آمریکا و غرب ارزوی نفت خواهند کرد. (2913721) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۱۱:۴۵:۵۱
به همین خیال باش (2921001) (alef-3)
 
محمد خندستانی شهرکرد
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۹:۱۴:۵۱
من یکی از منتقدان جدی آقای احمدی‌نژاد بودم ولی اگر همین آقای احمدی‌نژاد زحمت نمی‌کشید و غنی‌سازی را بالا نمی‌برد حالا قرار بود بر سر چه چیزی مذاکره کنیم.(آقای توکلی) (2912757) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۲۱:۴۴
اتفاقا دلیل اینکه مجبور شدیم مذاکره کنیم کارای احمدی نژاد بود. اگر مملکت وضعیت اقتصادی و اتحاد و همدلی داخلی خوبی داشته باشه کسی جرات زورگویی پیدا نمیکنه که مجبور شیم باهاش کنار بیایم! (2912901) (alef-13)
 
عرفان
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۳:۳۸:۵۳
واقعا متاسفم که برخی افراد مغرضانه و از روی کینه کامنت میگذارن
و تا این حالت برقرار کشور ما رشد نخواهد کرد. (2916888) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۲۶:۵۸
اگر آقای احمدی نژاد غنی سازی را بالا نمی برد الان تحریمی نبود که بخواهیم برای برداشتنش مذاکره کنیم دوست عزیز! (2912909) (alef-13)
 
حسزن
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۰:۱۸:۰۹
تاسف باره اینجور فکر میکنی.تحریمها ازسالهای اول انقلاب بوده.هنر احمدی نژاد این بود که با همه تحریمها غنی سازی را تا بیست درصد رسوند.انشالله باز هم میاد (2913363) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۳:۰۹:۱۶
اگر احمدی نژاد نبود و روش دولت هشتم که مثل لیبی بود رو ادامه داده بودیم الان سرنوشتمون هم مثل لیبی بود ... (2914679) (alef-2)
 
محمدباقر
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۷:۳۴:۵۹
عزیز دل ایران زمانی درصد غنی سازی رو بالا برد که کشورهای مدعی حقوق بشر حاضر نشدن سوخت 20% برای مصارف دارویی رو به ایران بدن. ربطی هم به این دولت اون دولت نداشت.
شما یادت میاد فراموشم نکردی ولی دوست ندایر اینجا بگی (2913630) (alef-13)
 
م
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۰۵:۵۲
ما سال 83 چي داشتيم كه ميگفتن يا پلمپ يا تحريم. اون موقع حاضر نبودن ما حتي 1 سانتريفيوژ داشته باشيم ولي احمدي كاري كرد كه اونا خيلي چيزاي ما رو قبول كنن (2913680) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۱۲:۱۷
دوست عزيز اگه سوخت 20% نداشته باشيم و به ما ندهند و اگه شما انشاء ا... سرطان بگيري كه نياز به راديو داروها داشته باشي آنوقت قدر انرژي هسته اي را مي داني. ما سرطاني ها قدر انرژي هسته اي را مي دانيم. (2913686) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۰:۰۶:۳۰
الف عزیز لطفا اینگونه کامنتهای فتنه برانگیز و تشتت زا را در سال همدلی و همزبانی سانسور کنید اینگونه آقای توکلی هم به دادگاه کشیده نمی شود و وب سایتتان هم احتمال فیلتر شدنش از بین میرود من خیرخواه شما هستم (2913888) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۰:۵۷:۴۰
عزیز دلم
الان بعد سوخت نیرو گاه تهران از کجا می آمد؟
مامجبور شدیم 20 درصد تولید کنیم چون نیاز داشتیم وباید رادیو دارو تولید می کردیم
یادتان نیست که ایران چقئدر تلاش کرد تا این سوخت را از خارج تهیه کند چون به صرفه نبود؟!
خود شما اگر کرسنه باشید نان به چه قیمت حاضرید بخرید ؟

5000
10000 تومان یا شاید امیلیون تومن !
مریض لاعلاج داشتید؟!، انشالله قسمت نشه، یکی از مورد استفاده ها همین رادیو دارو هاست
لطفا یک خورده با انصاف باشید
من خودم طرف دار آقای احمدی نژاد نیستم ولی وجدانا" از نظر هسته ای و فضایی ما مدیون ایشانیم ولی معتقدم اگر در این زمینه درست کار می شد به اینجا ختم نمی شد از زمان اصلاحات گرفته تا کنون (2914113) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۴۳:۱۰
تحلیل گر مسایل کل!!!!!!!!! فکر کردی مشکل امریکا غنی سازیه؟؟؟ خوبه الان گفتن که مشکل شون بازرسی از مراکز نظامیه و تسلیحات دفاعی ایرانه.

فقط میشه گفت متاسفم برای برخی افراد که منافع ملی کشور رو فدای تعصب های باطل جناحی شون می کنند.

مطمین باش اگه ایران در تمام تاسیسات هسته ای رو قفل کنه که الان خیلی هاش رو کرده باز هم امریکا دست از توحش اش برعلیه ملت ایران بر نمی داره. (2912941) (alef-13)
 
سلیمی
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۱۹:۵۵:۴۹
در مناظره باید موافق و مخالف صحبت کنند. اینجا که همه با هم همفکر هستند برای چه مناظره می کنند؟ (2912854) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۱۷:۱۲
الان کجای خبر یا تیتر اون عنوان شد مناظره!!!!!؟

خوبه داره تاکید می کنه نشست خبری. یعنی خراب حس روشنفکر نمایی برخی افرادم که دایم بر اساس تصورات اشتباه خودشون می برند و می دوزند و ...

خدا نکنه همین جوری هم از مذااکراتی که داره انجام میشه حمایت کنی (2912890) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۱:۴۵:۵۸
به این نمیگن نشست خبری دوست من. این یک بیانیه خوانی سیاسی است. به اسامی نگاه کنید مشخص است (2913048) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۶:۵۰:۴۴
اصولا توی نشست ها هم موافق ها حرف می زنن هم مخالف ها؛اینقدر خودت رو خراب همه چی نکن که نتونه درست فکر کنی برادر!!! (2913574) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۰۱:۴۵
تحریمها بستر فساد، خیانت در امانت و خیانت به بیت المال هستند

تعامل با دنیا و حفظ ارزشها هنر سیاست است که این هنر وجود ندارد (2912861) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۱۱:۱۹
شعار دادن همیشه ساده است وآسان ، باید دید درمرحله عمل انسان چکاره است و چند مرده حلاج است ! مگر عرصه علم وفن آوری فقط به انرژی هسته ای خلاصه میشود ؟ در سایر علوم وتکنولوژی خدا وکیلی در رتبه چندم دنیا هستیم ؟ تا بحال چقدر از باسن پراید پول درآورده ایم کوچکش کردیم یک اسم ، پهنش کردیم یک اسم ، درازش کردیم یک اسم ووو این است این است ادعای پیشرفت علمی وتداعی قدرتمندی در منطقه وجهان ! سی سال شعار مرگ بر آمریکا دادیم اما آمدیم در عرصه عمل ده ریال پول ملیمان را نسبت به دلار آنان برتری بخشیم ؟؟؟ من منکر ارزش انرژی هسته ای نیستم اما پیشرفت وتکنولوژی را در انرژی هسته ای خلاصه کردن ، خودفریبی است (2912877) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۲۳:۰۰
اگر احمدی نژاد با آن آبی که به عمد یا غیر عمد به آسیاب تحریم کنندگان ریخت نریخته بود الان رو چی گفتگو می کردید آقای توکلی محور گفتگو تحریمها است. وگرنه غنی سازی برگشته به پایین تر از زمان آقای خاتمی. 3.6 کمتر از 5 است می گویند...!!! (2912902) (alef-13)
 
م
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۰۹:۱۱
ما زمان خاتمي 5 درصد غني سازي داشتيم؟؟؟!!!اون موقع اونا ميگفتن شما نبايد حتي 1 سانتريفيوژ داشته باشين (2913684) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۳۷:۲۲
بر اساس کدوم تئوری و کدوم تجربه جهانی یک کشور توانسته بدون همکاری کشورهای دیگه اقتصاد شکوفایی داشته باشه ....ما در مسئله هسته ای فقط امریکا رو در مقابل نداریم بلکه تقریبا کل جهان رو در مقابل داریم این حقیقتیه که غیر قابل کتمانه (2912933) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۰:۵۱:۱۴
آقای توکلی میگویند: ما گرفتار مسائلی در کشور هستیم که با ارتباط با آمریکا ممکن است بدتر شود. "
با احترام به نظر شما آقای توکلی. ولی از سوی دیگر ارتباط با آمریکا باعث توسعه در بسیاری از مسائل دیگر میشود مثل افزایش ارزش پول ملی، ورود تکنولوژی پیشرفته، تسهیل در ارتباطات تجاری، خروج کشور از انزوای بین المللی، توان چانه زنی بیشتر در معادلات منطقه ای و جهانی، افزایش سرمایه گذازی خارجی، بهبود چهره فرهنگی و اجتماعی کشور، بهبود وضعیت حقوق شهروندی در کشور، بهبود آزادی بیان و آزادیهای اجتماعی، پیوستن به سازمان تجارت جهانی، افزایش رفاه اقتصادی، جلوگیری از هدر رفتن سرمایه های معدنی و انسانی کشور، بازگشت ایرانیان فرهیخته و سرمایه گذار به کشور، ارتباط موثر با مجامع علمی و دانشگاهی جهان و بهبود مبادلات علمی، استاد و دانشجو و ...، جلوگیری از سوء استفاده کشورهای فرصت طلب مثل روسیه چین ترکیه و امارات و افزایش توان چانه زنی کشور در صحنه بین المللی، افزایش سطح آگاهیهای مردم از طریق افزایش سطح ارتباطات و مراودات فرهنگی با سایر نقاط جهان و ...
بطور کلی مزایای ارتباط با آمریکا بقدری وسیع و گسترده است که زیانهای ارتباط با آمریکا در برابرش چیزی نزدیک به صفر است. بیخود نیست که تمام سیاستمداران عاقل در دنیا بدنبال روابط خوب با آمریکا هستند حتی چین که در رقابت با آمریکا است. (2912956) (alef-13)
 
فرهنگ پرور
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۹:۴۸:۴۴
اگر حتی ما ارتباط با آمریکا را هم مدنظر نداشته باشیم، در یک دنیای کوچک و بسته که از دنیا خود را مجزا کرده باشیم هم فساد از تمام نظرها بیشتر خواهد بود و هم سایر مشکلات، فاصله گرفتن از جهان و سایر کشورهای جهان فقط به سود عده ای در کشور است که بهتر خون مردم را بمکند و عده ای در خارج که بتوانند در عدم حضور ما برای خود جولان دهند و حقوق ملت ما را پایمال کنند (2913829) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۱:۱۳:۰۴
همین مونده که یک عده از احمدی نژاد که یاعث همه این تحریم ها و بدبختی ها شده تعریف و تمحید هم بکنند.
متاسفم.... (2912986) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۱:۲۵:۴۸
بابا پذیرش پروتکل الحاقی بازدید هم داره فقط بحث بر سر چگونگی یا مدلینگ آن است. (2913009) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۱:۴۳:۲۸
جالبه اسمش مشق غیرت است. یعنی‌ اگر احیانا کسی‌ مخالف این آقایان همفکر باشه بیغیرته. جالبه همین آقایون با غیرت با حمایت بی‌ قید و شرط از احمدی نژاد مارو به اینجا کشاندند. (2913040) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۱۴:۵۶
انرژی‌ هسته‌ای مقدس نیست. میشود از آن دست کشید و با دنیا وارد تعامل شد. (2913119) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۲:۵۲:۱۵
بیش از نیمی از مشکلات کشور ریشه در مدیران نالایق دارد که اگر این مسئله رسیدگی شود حتی با عدم توافق با امریکا مشکلی نخواهد بود. (2913202) (alef-13)
 
کرمانشاهی
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۳:۳۰:۵۴
این دوستان همه از یک جناح هستند پس دولت و اصلاح طلب ها کجا هستند (2913271) (alef-13)
 
کرج
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۳:۴۳:۱۹
جناب آقای توکلی , طرف سوالم جنابعالی هستید چون مستمعِ آگاهید.
حدود 30 سال است که شما در سمتهای حکومتی مختلف فعال بودید و بنده مشغول کارو کارگری در بخش خصوصی . به نظر شما چند سال دیگر از زندگی امثال ما باید صرف شود تا تنازع سیاسی دارای قاعده شود تا محصولش به کام ما باشد؟ چند سال باید از عمر من بگذرد تا فساد سیستماتیک از بین برود؟ چند سال باید بنشینیم تا مناصب به افراد لایق سپرده شود؟
آقای توکلی عزیز,بحث حقیر فقط آمریکا نبست . با کدام کشورِ روبراه, کوکیم ؟
سه دهه است خودرو سازها و حامیانشان با همین بحثها از ما کولی میگیرند؟
آقای توکلی ,مگه من چند بار به دنیا میام؟ حقم نیست راحت زندگی کنم؟
30 سال عین تراکتور کار کردم و یکم گرو 2امه؟
چرا نباید بتونم از امروز برای 5سال بعدم برنامه ریزی کنم؟
تو ترکیه یه کارگر ترک به من گفت: 3سال دیگه بیای ترکیه من خونه دار میشم!!
3سال بعد اون خونه دار شد اما 9ماه بعدش من شدم تولید کننده ورشکسته!!
به فاصله 60روز مواد اولیه کیلویی 210درصد گرانتر شد!!!!!!! اینه اقتدار؟؟
آقای توکلی گرامی , کدوم کشوره که تک و تنها از پس همه کارهاش بر بیاد؟
همه کشورها به هم وابسته اند و ما هم تافته جدا بافته نیستیم .
لپ کلام آقای توکلی , اوضاع و احوال مردم خوب نیست , مردم حالشون بده , شرایط زندگی براشون سخت و طاقت فرسا شده (مردمی که من میشناسم)
میوه فروش میگه:پیاز و سیب زمینی از من میدزدند(دروغش گردن میوه فروش)
الباقی بقای شما. (2913290) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۲۳:۵۱:۳۲
برادران عزیز
شما و جناح شما در واقع مقص اصلی وضعیت موجود و در واقع بخشی از خود مشکل هستید و حالا هم هیچ راه حل عملی ندارید.بگذارید عقلای قوم سنگی را که به چاه انداخته اید در بیاورند و این بلا را از سر مملکت دور کنند. این حرف های شما مشکلی را حل نکرده و نمی کند و بیشتر به سنگ اندازی شباهت دارد.
درضمن آقای صفار شما که بقول خودت هیچ دانشی در این زمینه نداری چه الزامی به گفتن حرف های بی نتیجه داری. یعنی خداوکیلی تیم مذاره کننده و عقبه پشتیبان آنها در نظام به اندازه شما نمی دانند.مگر آقای جلیلی و هفت سال شعارهای بینتیجه او را فراموش کرده اید.هرچه نصیحت دارید برای تیم مذاکره کننده بفرستید و انشاا.. آنها هم استفاده می کنند ولی گفتن این حرفهای تکراری و بیحاصل به جز دلسردی مردم ومذاکره کنندگان چه فایده ای دارد
الف لطفا سانسود نکن (2913308) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۴:۵۴:۴۱
مقام معظم رهبری یک بار فرمودند" مذاکره با دشمن با تحریم و تهدید صلاح نیست" خیلی ها متأسفانه گوش شنوا و چشم بینا ندارند. خوب نتیجه اش را ببینید. (2913528) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۷:۵۹:۰۸
مشکل اصلی مردم چیست ؟ گرفتاری و دغدغه اکثریت جامعه چیست ؟ راهکار عملی چیست ؟ با شعار و حرف های زیبا و قشنگ شکم مردم سیر میشود ؟ (2913671) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۲۱:۵۵
عنوان نشست جالب است
اما
اما اسامي شركت كنندگان با عنوان نشست واقعيت ندارد
چرا نميخواهيد قبول كنيد مردم به اين ددگاه شما راي ندادند
البته مطمئن هستم شما به راي مردم احترام ميگذاريد (2913703) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۴۴:۲۶
آری تفکر وابسته گرا و مرعوب!!!!!!!!!!!! (2913723) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۴۸:۳۴
جناب آقای زاکانی الان همون آینده است. آینده ده سال گذشته و ما هم داریم براش گریه می کنیم! (2913732) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۰۸:۵۱:۴۷
جناب زاکانی فرموده اند:
"تصور کرده‌اند ما به خاطر تحریم‌ها، پای میز مذاکره رفته‌ایم و به این توافق نیاز داریم و اگر کسی به این مساله دامن بزند، در زمین دشمن بازی کرده است"
لطفا بفرمایید اگر ایگونه نیست در قبال چه امتیازی سایت های فردو و اراک عملا تعطیل شده اند وسطح غنی سازی که حاصل سال ها تلاش و هزینه کل کشور بوده کاهش داده شده است (2913737) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۹:۲۳:۰۲
دولت روحانی دقیقا به دلیل تحریم ها سر میز مذاکره رفته است!!! (2916078) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۱:۲۷:۲۶
مشکلات اقتصادی با رفع تحریمها یا برقراری رابطه با آمریکا و حتی اسرائیل(لابی اقتصادی یهودیها در دنیای غرب قوی هست) از بین نمیره اقتصاد ما تنبل شده یا کسانی میخواهند به همین شکل باقی بماند تا تولید و نوآوری در صنعت ،کشاورزی ،انرژی و پزشکی صورت نگیره ما کشوری مصرف گرا هستیم و نمیتوانیم تولید ثروت کنیم (2914237) (alef-2)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۳-۰۵ ۱۲:۴۸:۱۵
آقای توکلی واقعا احمدی نژاد تعریف داره ؟؟؟
ولی بنظر من شما دارید با تعریف از احمدی نژاد از کم کاری مجلس در آن زمان دفاع می کنید چون اگر همان زمان درست عمل می شد الان بجای کم شدن تحریمها داشتیم روی بالا بردن توان غنی سازی چانه می زدیم (2914593) (alef-2)
 
جابر
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۰:۳۷:۲۰
من نفهمیدم منظور آقای توکلی از اینکه رابطه با امریکا باعث سپردن مناصب به افراد نا مناسب به علت جناح بازی میشود ،یعنی چه؟ ما عادت نداریم یا بلد نیستیم با هم کار کنیم چه ربطی به رابطه با آمریکا داره؟ (2916725) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۰۱:۰۴:۲۷
والا همین متن ناقصی که از تسلیم نامه ژنو و لوزان منتشر شد ما به شما میخندیم و به حال خودمون گریه می کنیم دیگه امضای بعدی رو پای چی بزنین و آیندگان رو نمیدونم ;) (2916784) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۰:۱۲:۰۴
خيلي كارا شده كه نه تنها آيندگان بلكه نسل امروز هم به خاطر آنها به ما ميخندند جناب توكلي! (2917412) (alef-13)
 
امیرمحمد فاطمی
۱۳۹۴-۰۳-۰۶ ۱۸:۰۵:۴۱
آقای توکلی عزیز ایکاش بجای شرکت در میزگرد خبری که نمی دانیم چرا برگزار می گردد فرصت داشتید بخش بسیار کلیدی توضیحات اقای دکتر صالحی ریاست فعلی و قبلی سازمان انرژی اتمی ، وزیر سابق امور خارجه و مسول مذاکرات فنی ایران در مقابل 1+5 را که در برنامه زنده تلویزیونی(5/2/94) مورد اشاره قرار دادند را مکرر و با دقت فراوان می خواندید.(هر چند به فاصله یکی دو روز پس از مصاحبه بدلیلی ساده به بیمارستان مراجعه و بدلیل اشتباه پزشکی با عارضه جدید روبرو و ناچار در بیمارستان بستری شدند)
دکتر صالحی فرمودند :
1- 10 هزار ماشین در نطنز در حال کار است و 10 هزار تای دیگر نصب شدند اما غنی‌سازی نمی‌کردند.
2- نزدیک به 2 هزار و چند صد ماشین در فردو داریم که از این تعداد ششصد تای آن 20 درصد غنی سازی می کرد که الان در ماه 17 کیلو اورانیوم 5 درصد تولید می کند. سایر ماشین‌ها فقط نصب شدند و از دولت قبل هم غنی سازی نمی کردند.
3- این 10 هزار تا ماشین سالانه در حدود 2200 کیلو در سال اورانیوم غنی‌شده تولید می‌کرد که با کاهش به پنج هزار ماشین حدود 1500 کیلو اورانیوم غنی شده تولید می کنیم.
4- نیروگاه بوشهر سالانه به 30000 کیلو اورانیوم نیاز دارد یعنی در بهترین شرایط فاصله 2200 کیلو تولید تا 30000 کیلو نیازمندی نویروگاه بوشهر را داشتیم که باید توسط روسیه تأمین گردد.
5- اگر همین امروز بخواهیم 190 هزار سو (نیاز بوشهر) را تامین کنیم باید حداقل 3 مجموعه دیگر مانند نطنز با ظرفیت کامل را داشت باشیم باید حدود 170 هزار ماشین نسل یک را ساخته و نصب و مورد بهره برداری کامل قرار داده باشیم و این چیزی نیست که ظرف چند سال بشود انجام داد.
6- ماشین‌های IR -2m, IR-4 در سال های 88 که در سازمان انرژی اتمی بودم فعالیت شان را شروع کردند و آن زمان بنده دستور العملی را صادر کردم که آرام ارام ماشین نسل یک را کنار بگذاریم چرا که از سال 69 تا 76 طول کشید تا توانستیم این ماشین ها IR-1 (پاکستان1 یا P1) را با وجود این که نقشه آنها را داشتیم دو تا از این ماشین ها را مونتاژ کنیم. از سال 76 تا 88 طول کشید تا یک آبشار 165 تایی از P1 داشته باشیم و از سال 85 ما مهندسی معکوس را شروع کردیم و IR-1 را تولید کردیم.
7- وقتی در سال 88 به سازمان رفتم دیدم خرابی IR-1 بالاست و متوجه شدیم پاکستانی ها خودشان هم روی نسل P1 خیلی کار نکرده‌اند. بنابراین متخصصان ما شروع به مهندسی معکوس و طراحی نسل جدید ماشین ها را کردند و ماشین های IR-2m و IR-4 طراحی شد و آبشارهای ده تایی و 164 تایی آماده بود و گفتیم که نسل یک که از بین رفت دیگر جایگزین نکنیم و ماشین های جدید را جایگزین کنیم اما این تصمیم به دلایل خاص خودش در زمانی که بنده دیگر در سازمان نبودم(دولت دهم) و حتما هم دلایل درستی بوده است اجرا نشد شاید فکر کردند IR-4 هنوز آن اطمینان لازم را ندارد و همان نسل یک یعنی تولید انبوه IR-1 را ادامه دادند.
7- IR-4 از ظرفیت 5 سو برخوردار است لذا برای نطنز حدود 40 هزار ماشین IR-4 می توانست کافی باشد بنابراین اگر در همان سال‌های 88 این نسل ماشین را تولید انبوه و نصب می‌کردیم شاید از شرایط بهتری برخوردار بودیم.
آقای توکلی عزیز ایکاش در میزگرد غیرتمندی بررسی می فرمودید که در آرزوی دستیابی به غنی سازی و تولید انرژی چه هزینه هایی را متحمل شدیم و بدلیل شرایطی که صرفا بواسطه رویارویی با ایجاد شده است حاکمان وهابی و ضد شیعه و ضد اسلام عربستان به تنهایی از محل صادرات نفت خام موفق شدند طی سالهای گذشته برای هر سال بالغ بر 360 میلیارد دلار درآمدزایی داشته باشند. درآمد سرسام آوری که با بخش کوچکی از آن به قتل ,ام مسلمانان در نقاط مختلف جهان و پیشاپیش چشمان ما مشغولند.
آقای توکلی تصور می کنید توانمندی غنی سازی و تولید انرژی اتمی در چه نقطه هزینه معنوی و مادی دیگر به صرفه کشورمان نباشد می گویند ما در این مسیر شهدای هسته ای داشتیم مگر در دفاع مقدس چند صد هزار شهید مظلوم نداشتیم مگر نزدیک به یک میلیون آسیب دیده و جانباز نداریم و مگر بالغ بر 600000 هزار والدین شهدا را نداشتیم اما به حکم شرع و عقل قطعنامه به فرمایش حضرت امام(ره) ظالمانه و تحقیر کننده 598 را به افتخار پذیرفتیم مگر بیش از 400 کشته مظلوم را در مکه مکرمه را و 270 کشته هواپیمای مسافری و ..... که حکومت نمی تواند به احساس عمل کند که مکلف است به حکم مصلحت به عزتمندی و پایداری فردا نیز بیندیشد.
آقای توکلی عزیز بی غنی سازی انقلاب را در برابر چشمان آمریکا و شوروی به پیروزی رساندیم و دفاع مقدس را در کامشان تلخ کردیم بی غنی سازی و با زخم قطعنامه به ابلاغ حکم ارتداد سالمان رشدی مفتخر شدیم و رفتگان از تهران را به ذلت بازگرداندیم که در حین غنی سازی هرگز نتوانستیم حکم مرتد را عملی کنیم بی غنی سازی اراده شیعیان مظلوم لبنان را در لباس حزب الله مقتدر به نمایش گذاشتیم و رژیم صهیونیستی و صاحبانش را به سمت اضمحلال سوق دادیم و با غنی سازی و بدلیل گرفتاری که درش گرفتاریم جنایات علیه شیعیان بحرین و مسلمانان یمن را شاهدیم.
اقای تولکی عزیز قدرتمندی و عزت ایران اسلامی به نام و مرام امام زنده بود و است به اراده و قدرت ملتی که نباید در حاشیه گرفتارش کنیم. (2919393) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۳-۰۸ ۱۵:۰۵:۱۷
خشت اول چون نهاد معمار کج
تا ثریا می رود دیوار کج
متاسفانه تیم هسته ای ما خشت اول که بیانیه ژنو است را کج نهاده و لذا این بنا تا ثریا کج استوار خواهد شد. خدا کند که هرچه زودتر برای این خطای ناخواسته تدبیری بیندیشند (2923135) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.