نظر منتشر شده
۷۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257133
آیا شیوه فعلی توزیع یارانه های بنزین، عادلانه است؟
بخش اقتصادی الف، 1 بهمن 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۵
اوایل سال ۸۷ تا اواخر پاییز ۸۹: مسئولین ارشد دولتی و نمایندگان مجلس در سخنرانی ها و مصاحبه های متعددی بر غیرعادلانه بودن نظام فعلی توزیع یارانه های حامل های انرژی از جمله بنزین در کشور تاکید دارند. این افراد می گویند که ۷۰ درصد یارانه های انرژی به ۳۰ درصد پردرآمد جامعه (سه دهک بالای درآمدی مردم) اختصاص می یابد و ضرورت دارد هر چه سریعتر این شیوه ناعادلانه توزیع یارانه ها در کشور اصلاح شود. آمارهای رسمی کشور هم نشان‌دهنده صحت قابل قبول آمارهای ارائه شده توسط مسئولین بخصوص درباره برخی حامل های انرژی مانند بنزین است. به عنوان مثال، بیش از ۶۰ درصد یارانه بنزین در سال ۸۸ به سه دهک بالا (دهک های ۸ تا ۱۰) و کمتر از ۱۰ درصد یارانه بنزین به سه دهک پایین (دهک های ۱ تا ۳) اختصاص یافته است (ترازنامه انرژی سال ۸۸، وزارت نیرو).

از اواخر پاییز ۸۹ تا پایان سال ۹۰: همزمان با اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها در کشور، قیمت بنزین سهمیه ای و آزاد افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. قیمت قابل توجه بنزین آزاد در مقایسه با قیمت بنزین سهمیه ای و تورم موجود در جامعه، باعث شده است که هم مصرف بنزین کشور به خوبی کنترل شود و حتی روندی نزولی بگیرد و هم مصرف بنزین آزاد در کشور بسیار محدود و اندک باشد. با این وجود، برخی کارشناسان اعتقاد دارند این شیوه اجرای هدفمندی یارانه ها، خیلی هم عادلانه نیست زیرا برخی خانوار ها بیش از یک وسیله نقلیه دارند و برخی دیگر از داشتن حتی یک وسیله نقلیه محروم هستند و بنابراین در شرایط موجود خانواری که وسیله نقلیه بیشتری دارد، بیشتر از بنزین یارانه ای استفاده می کند و خانواری که وسیله نقلیه ای ندارد، از دریافت این یارانه محروم است و مصرف بیشتر، یارانه بیشتری دارد.

ابتدای سال ۹۱ تا انتهای سال ۹۲: به علت اختلافات دولت و مجلس درباره نحوه اجرای فاز بعدی هدفمندی یارانه ها، اجرای این فاز در سال های ۹۱ و ۹۲ متوقف شده است. از سوی دیگر هم تشدید تحریم ها و سقوط ارزش ریال در برابر دلار، افزایش شدید تورم را به همراه دارد. همین موضوعات سبب می‌شود که قیمت نسبی بنزین در کشور کاهش یابد و مصرف بنزین (و بخصوص بنزین آزاد) روندی صعودی به خود بگیرد. شیوه توزیع یارانه های بنزین به سمت تشدید دوباره بی عدالتی و به نفع پرمصرف ها یا همان پردرآمدها در حال تغییر است.

ابتدای بهار تا انتهای پاییز سال ۹۳: بالاخره با توافق دولت و مجلس بر روی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، اجرای آن با افزایش قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین آغاز می شود. با وجود افزایش نسبی قیمت بنزین، کارشناسان به تاثیرگذار بودن این شیوه تغییر قیمتی بر روی کنترل مصرف این حامل انرژی امیدوار نیستند زیرا دولت قیمت بنزین آزاد را با درصد کمتری نسبت به قیمت بنزین سهمیه ای افزایش داده است (افزایش ۷۵ درصدی قیمت بنزین سهمیه ای و افزایش ۴۳ درصدی قیمت بنزین آزاد) و این امر مشوقی برای افزایش مصرف بنزین توسط پرمصرف ها و مجوزی برای بهره برداری آنها از یارانه بیشتر بخاطر مصرف بیشتر بود. از سوی دیگر هم قیمت جدید بنزین آزاد در مقایسه با قیمت سهمیه ای بنزین و تورم موجود در جامعه در سال‌های اخیر، برای پرمصرف‌ها، بازدارنده نبود. افزایش ۲.۵ درصدی مصرف کل بنزین در نه ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشان‌دهنده تحقق پیش بینی کارشناسان است. این رشد مصرف بنزین در شرایطی رخ می دهد که بخاطر اقدامات ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت برای ابطال بیش از ۶ میلیون کارت سوخت و یا کاهش سهمیه آنها، میزان بنزین سهمیه ای در این دوره زمانی روزانه ۷.۳ میلیون لیتر کاهش یافته است ولی جای آن‌را بنزین آزاد گرفته است. مصرف بنزین آزاد با روندی بسیار صعودی در حال افزایش است و دوباره مصرف بیشتر، یارانه بیشتری دارد.

اوایل زمستان ۹۳: کمیسیون انرژی مجلس پیشنهاداتی در زمینه اصلاح شیوه قیمت گذاری و توزیع بنزین و برخی دیگر از حامل های انرژی با هدف قطع یارانه پرمصرف ها به تصویب رسانده و به کمیسیون تلفیق مجلس ارسال کرده است. مصوبه پیشنهادی کمیسیون انرژی مجلس برای بنزین دو بخش مهم و کلیدی دارد: الف- صرفاً قیمت بنزین آزاد تغییر کند و قیمت بنزین سهمیه ای ثابت بماند، ب- سهمیه بنزین به جای وسایل نقلیه به هر خانوار اختصاص یابد. برخی از نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که شیوه توزیع یارانه های بنزین بعد از اجرای هدفمندی یارانه ها همچنان ناعادلانه است و می توان آن‌را اصلاح کرد تا توزیع عادلانه یارانه بنزین بین دهک های مختلف درآمدی محقق شود.
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۲:۵۸:۴۵
دیر به فکر نوشتن مقاله افتادی. بنزین الان از نرخ جهانی هم تئ ایران گرونتره. (2622562) (alef-13)
 
شباویز
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۹:۱۱:۱۳
اما دوست گرامی.. مثلی است که میگوید ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است.
کسی که پر مصرف است یعنی بقول معروف چپش هم پر است پس دلیلی ندارد که بنزین یارانه ای بگیرد . (2623490) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۹:۲۸:۳۱
کدو م یارانه انگار شما متوجه نشدید قیمت 700تومانی بنزین از قیمت جهانی بالاتره چه برسه به بنزین 1000 تومانی.... (2624358) (alef-10)
 
کارمند
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۹:۲۰:۵۷
کجا قیمت بنزین گرانتر از نرخ جهانی است ؟
در ضمن همانگونه که در خبر آمده ۷۰ درصد یارانه های انرژی به ۳۰ درصد پردرآمد جامعه (سه دهک بالای درآمدی مردم) اختصاص می یابد!
بعضی خانواده ها هر کدام چند تا ماشین دارند که به هر ماشین نیز هر ماه 60 لیتر بنزین 700 تومانی تعلق میگیرد .
بجز تاکسی و وانت ... که وسیله نان آوری هر خانواده است ، به عقیده من « نه اینکه به هر اتومبیل و یا به هر شخص» بلکه باید هر ماه فقط به هر خانواده سهمیه یارانه ای تعلق بگیرد .
هنوز تا هدف مند شدن سهمیه ها و یارانه خیلی فاصله داریم. (2623506) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۰:۳۸:۵۰
با شرایط فعلی فاصله با نرخ فوب خلیج فارس خیلی کم شده و فرصت برای شناور کردن نرخ بنزین مناسبه. هر زودتر سهمیه بندی هم کنار بره بهتره، چون همیشه رانت و پایمال حق عده‌ای هست (2624495) (alef-11)
 
lمهرداد
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۸:۰۹:۴۵
این حرف شما مصداق اینه که به جای 45 تومن یارانه به هر نفر به کل خانواده با هر تعداد عضو داده بشه ، از نظر شما این عدالته؟ (2628176) (alef-10)
 
س
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۹:۴۷:۳۷
ببخشید حقوق یه کارگر ساده تو کانادا هفته ای 150 دلار.اول حقوق رو جهانی کنید ت ابرسه به مالیات و عوارض بنزین و... (2628449) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۰:۴۱:۱۴
باید ارزون شه (2623690) (alef-10)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۷:۱۴:۲۷
چرا درآمد مردم را به نسبت کشورهای دیگه بررسی نمیکنید. (2624261) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۲:۱۴:۲۶
حذف ثروتمندان غیر ممکن است و با عدالت در تناقض, دلایل و راه حل:
دلایل:
-1- حقوق و سپرده بسیاری از افراد جامعه غیر شفاف است , در ضمن ثروت فقط حقوق و سپرده بانکی نیست بلکه املاک , مستغلات سند دار و بی سند یا قول نامه ای و حتی لوازم زندگی و طلای زنان هم جز دارایی های افراد است و اینکه بفهمیم هرکس چه دارایی هایی دارد مشکل و حتی غیرممکن است , و قیمت گذاری آنها مشکل بعد
-2- با فرض اینکه بدانیم هرکس چه میزان دارایی دارد (و از خطای آن صرف نظر کنیم): نکته دوم معیار اقشار پردرآمد و نیازمند است (با فرض شفاف بودن دارایی و درآمد) فرض کنیم عدد 10 میلیون به عنوان معیار در نظر گرفته شود, در آن صورت کسی که 9.9 میلیون دارد نیازمند و کسی که 10.1 میلیون دارد مرفه می شود که این نیز با عدالت در تناقض است.

راه حل:
راه حل در شرایط فعلی این است که دولت با منابع اطلاعاتی خود ( بانک ها (حقوق , سرمایه , گردش مالی) , اداره مالیات , شهرداری ها , سامانه ثبت معاملات , قبوض , اداره صنعت و معدن و تجارت (شناسایی صاحبان مشاغل) ارزش دارایی های افراد (غیر از حقوق و درامد ماهانه) را حساب کرده و 1 درصد آن را به درآمد ماهانه افراد خانوار اضافه کند
بر این اساس خانوار ها را به 25 طبقه تقسیم کند
به مرفه ترین طبقه ماهانه 20 هزار تومان بدهد و به نیازمند ترین طبقه 44 هزار تومان و سایر طبقه ها نیز به ترتیب 21 تا 23 هزار تومان

با این روش حتی اگر خطای محاسباتی انجام شده باشد ( که حتما صورت گرفته) برای مثال اگر خانواری 3 طبقه جابجا شده باشد ضرر یا سود آن خانوار نفری 3 هزار تومان در ماه خواهد بود , که نسبت به اینکه خانوارها به دو طبقه یارانه بگیر و یارانه نگیر تفسیم شوند میزان خطا بسیار کمتر می شود.

نکته دوم اینکه در این روش تمام دارایی ها محاسبه می شوند و نه فقط پول (2624762) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۹:۵۸:۵۴
الان بنزینمون هم شد مثل ماشین و سایر چیزهامون، کیفیتش از جاهای دیگه پایین تر، و قیمت هم بالاتر ... (2628481) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۱۹:۰۴
از یه طرف می گویند گران کنیم که مصرف پایین بیاید و و قتی می بییند مصرف رفت بالا باز به فکر گران کردن می افتند!
من نمی دونم واقعن متولیان امر می فهمند دارند چیکار می کنند؟
اگر میخواهید مصرف بنزین و سوخت پایین بیاید درد جای دیگری است.گران کردن فقط نارضایتی ایجاد می کند و هیچ چیزی را حل نمی کند. (2622601) (alef-13)
 
رضاپور
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۲۰:۲۲
فقط چرا به فکر مرحله آخر که جیب مردمه فکر می کنید و نقشه می کشید.
بروید و خودروهایتان را درست کنید. (2622606) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۳۳:۱۷
با نفت بشکه ای 40 دلار الان روی بنزین ما یارانه ای نمی گیریم بلکه داریم گرون تر می خریم و در اصل ما داریم به دولت یارانه می دیم. حالا سوال اینه که تا کی باید به دولت یارانه بدیم و کی قیمت بنزین کم میشه؟؟؟؟ (2622660) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۳۷:۴۷
سوال اینجاست که الان با توجه به پایین آمدن قیمت نفت و به تبع آن قیمت بنزین دولت و مجلس محترم کدام یارانه را به بنزین اختصاص می دهند که می خواهند آنرا تغییر دهند! (2622672) (alef-13)
 
اسد
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۴۱:۵۶
هیچ وقت عادلانه نبوده. از روز اولش تا الان.
مثلا" برای مناطق گرمسیری مانند بندرعباس که حتی الان هم زمستان است در بعضی اوقات نیازه که کولر ماشین روشن بشود. حالا چرا توزیع سهمیه بنزین باید مثل جاهای دیگر باشد.

از الف خواهشمندم منتشر کنید. (2622683) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۹:۲۳:۱۰
جاهايي كه سرد هست هم بايد ماشين رو زياد روشن كنند تا يخ نزنه و روشن بشه (2623511) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۴۲:۵۹
آیا حقوق کارمندان و کارگران عادلانست؟چرا تمام مواردی که برای دولت و مجلس درامد داره مورد توجه قرار می گیره؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2622686) (alef-13)
 
خنگول93
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۸:۵۷:۵۱
کاملا درست است یک معلم ، در کشورهایی که قیمت بنزین را با آنها مقایسه میکنید ،بطور متوسط 40000 دلار ولی در ایران3600 دلار استواقعا مردم را....حساب کرده اید.
از طرف دیگر ،با توجه به کاهش قیمت انرژی در جهان ،بهانه افزایش قیمت بنزین را مانند....لولو برد. (2623456) (alef-10)
 
فرهنگ‌پرور
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۰:۴۶:۳۱
همکار عزیز در حق ما فرهنگیان بیش از اینها ظلم شده ،نتیجه آن را هم نسل‌های بعد پرداخت خواهد کرد. اما مطمئن باشید گفتن این مشکلات نه حاکمان ما و نه مردم کوته بین را بر نخواهد انگیخت. (2624518) (alef-11)
 
بیکار
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۵۳:۳۰
مجلس بهتره به جای این حرفا جواب ملت رو بده
زمان احمدی نژاد فوب خلیج فارس فوب خلیج فارس شون گوش ملت رو پر کرده بود
هر چی میشد می گفتن فوب خلیج فارس فلان بهمان
حالا که نفت از 140 دلار شده 40 دلار چرا حرفی از فوب نمی زنید
مگه شما ها نبودید این طرح رو تصویب کردید؟حالا چی شده باز به فکر دهک های پایین افتادید؟از فوب چیزی نمی گید نه؟ضرر داره؟ (2622723) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۵۴:۵۶
من که یک موتور داشتم 300 تا 400 تومنی بنزین تو کارتش بود و 50 هزار تومن هم تو کیف پولش همش را با هم به بهانه عمر بیشتر از 10 سال موتور سوزوندن !
50 هزارتومن هم به باد رفت !

بانک ملت رفتم، پلیس +10 رفتم شرکت نفت رفتم گفتن پشت گوشت را دیده ای پولت را هم دیده ای ! (2622728) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۹:۲۴:۱۷
تو اصلا نيازي به اون بنزين نداشتي كه 300 تا توش بوده (2623515) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۳:۲۷:۱۸
وقتی سوار اتوبوس بشی خب بنزینت ذخیره می‌شه . (2623994) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۳:۵۹:۵۱
سلام نفت وبنزین که در بازار جهانی ارزان شد دیگه چه منتی دارد گران کنید از ترکیه وارد میشود اقا فکر در امد برای مملکت باشید با مسایل بیخود وقت ملت را تلف نکنید (2622741) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۴:۰۰:۵۷
اختصاص سهمیه بنزین به هر خانوار به جای هر خودرو، خیلی شیوه عادلانه تری نسبت به وضعیت فعلی هست. خوشحالم بالاخره مجلس این بار به فکر حمایت از محرومین افتاده و داره تلاش می کنی هدف اصلی هدفمندی یعنی توزیع عادلانه یارانه ها را تا حدودی محقق کنه... (2622744) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۲:۱۵:۱۲
پیشنهاد عالی: مجلس مصوب نماید که بنزین فقط به خانواده هایی داده شود که فاقد خودرو باشند، در این صورت هم فقرا می توانند روزی چند لیتر بنزین با نان بربری میل کنند و هم بقیه مردم پای پیاده راه بروند و سلامت جسمی شان تامین شود و میزان بستری شدنشان کم می شود!!!!! (2623875) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۹:۵۰:۴۲
نه دوست عزیز به نظر من اصلا به پردر آمدها بنزین فروخته نشه تا شاید حس عقده ای که نسبت به پردرآمد ها داریم فروکش کنه!!!عزیز من دوست من هموطن من اشخاص پردرآمد اهل همینجا هستند اسرائیلی که نیسنتد .اگر کسانی که با رانتهای دولتی خودشونو بالا کشیدند رو کنار بزاریم همشون زحمت کشیدند که شدند پردرآمد.قرار نیست منی که بی آرم کار نمیکنم و حوصله کار کردن رو ندارم با کسی که شب و روز کار میکنه یکی باشیم.این از عدالت خدا دوره....ضمنا یادمون باشه منفعت پردرآمد ها برای دولت خیلی بیشتر تمثال منه که پول ندارم...مالیاتی که از واحدهای تولیدی به انواع مختلف دولت میگیره پس چی...چرا اون موقع دادمون بالا نمیره که ما همه باید عادلانه و به یک میزان مالیات بدیم.اگه قراره همه به یک میزان یارانه بدیم اون موقع باید هممونم به یک اندازه مالیات بدیم اینطوری خوبه؟البته گفته باشم من نه پردرآمدم و نه سنگشونو به سینه میزنم .من یک کارگرم که امروز مرخصی بودم .وقتی دردسرهای صاحب کارم رو میبینم که چطوری با مشکلات عدیده ای که همین دولت محترم جلو راهش میذارن مبارزه میکنه بخدا دلم بحالش میسوزه... (2624386) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۸:۰۱:۱۰
دقیقا فرمایش شما درست است ، این حمایت هایی که بی خود بی جهت از یک عده میشود باعث ازبین رفتن فرهنگ کار در این مملکت شده است و فقر را به نوعی ارزش تبدیل کرده (2628153) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۰:۲۳:۳۵
عزيز جان کدام يارانه؟اصلا مگر به بنزين يارانه اي داده ميشود؟الان قيمتهاي مصرفي با فوب خليج فارس که هيچ با فوب خليج مکزيک برابري ميکند!مثل مرد سينه تون رو بديد جلو بگيد ميخوايم رو بنزين ماليات بکشيم.مستضعفان و بي عدالتي و ... رو هم خواهشا بهانه نکنيد که آدم خاطرات ناخوشايندي يادش مياد!!! (2624456) (alef-10)
 
لایک
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۴:۰۹:۳۰
الان که نفت و گاز تو دنیا ارزون شده. الان نه تنها به قیمت گاز یارانه نمی دن بلکه دارن سود هم می کنن یعنی ما گاز رو داریم گرونتر از قیمت اصلیش مصرف می کنیم. قیمت بنزین هم که باقیمت جهانیش برابره. دیگه چی می گین (2622768) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۴:۱۱:۰۶
الان بهترين وقت براي آزاد كردن قيمت سوخت است

تا ديگر هيچ دولتي منت دادن يارانه به سوخت را بر سر مردم نگذارد

ومردم نيز سوخت را اقتصادي مصرف كنند نه براي گشتن در خيابان ! (2622774) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۴:۱۶:۵۱
خانواده هایی که چند تا ماشین دارن فقط باید برای یک ماشین بنزین یارانه ای بگیرن؛ این طوری هم عدالت بهتر رعایت میشه و هم سیستم قانونگذاری به سیستم خانواده محور تبدیل میشه که از فردمحور بودن بهتره (2622785) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۶:۲۸:۳۵
اصلاً بنزین یارانه ای نداره عزیزم تازه 230 تومان هم از قیمت جهانی بنزین یوره 5 گرانتر است ؟؟ (2623168) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۸:۰۴:۴۴
اونی که چند تا خودرو در خانواده دارد بلد است پول بنزینش را از دیگران درآورد تو خودت بخودی جوش نزن ، برو فکر نان کن که خربزه آبست (2628167) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۴:۵۰:۴۰
قیمت بنزین ازاد الان باید کاهش پیدا کنه. نفت ارزان شده!! 95 درصد قیمت خلیج فارس کمتر از 1000 تومن است! (2622875) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۵:۰۴:۰۲
چندرغاز پول میدین هرروز یقه ملت رو چسبیدین ول نمیکنین! خوبه هزینه های زندگی متوسط چهار نفر رو حساب نمیکنین به نرخ روز باشه. (2622912) (alef-13)
 
حسینی
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۵:۱۴:۱۱
پیشنهاد خیلی خوبیه. اینطوری دیگه مباحثی مثل شناسایی ثروتمندان برای حذف یارانه ها هم مانع به حساب نمیاد و افراد طبق میزان مصرفشون دسته بندی میشن. مصرف بیشتر=پول بیشتر (2622941) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۵:۱۵:۳۰
حذف یارانه ثروتمندان پیشکش؛ یارانه پرمصرف ها رو حذف کنید (2622946) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۵:۴۳:۵۳
بنزين را به دلار اما حقوق كارگر و كارمند را به ريال حساب ميشود اين شد عدالت
از اون موقعي كه اين يارانه را به مردم دادن گروني هم شروع شد بابا داشتيم زندگيمون و ميكرديم (2623024) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۵:۴۴:۱۲
شما بنزين رو ازاد كن وليبه شرطي كه تعرفه واردات خودرو كم بكن 2 درصد الان كيا ماشن زده 3.3 ليتر در 100 كيلومتر فولكس و فيات ماشن دارن 3.9 مصرف سوخت در 100 كيلومتر اونوقت ما بايد ماشين 25 سال پيشو انحصاري و مجبوري بخريم چرا خدا ميدونه (2623025) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۵:۵۹:۵۶
باید قیمت بنزین کاملا آزاد شود. اول هفته بر اساس قیمت فوب خلیج فارس قیمت بنزین را تعیین کنند. مثل طلا آهن الومینیم و خیلی از مواد دیگه که قیمتش روزانه و براساس قیمت جهانی تعیین میشه.
چند درصد مالیات و چند درصد سهم حمل و نقل و جایگاه دار هم به این قیمت اضافه بشه.
خوبیش هم اینه که قیمت بنزین از بحث های روزمره و اخبار عادی بیرون میاد.
به این شکل همونقدر که مردم قیمت آهن رو تعقیب می کنند قیمت بنزین رو هم تعقییب خواهند کرد. (2623078) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۶:۱۷:۳۹
دارنده ماشين مدل بالا به اندازه حد اقل صد هزار ليتر پول بنزين داده با اين تعرفه گمركى شما چرا منت ميگذرى ؟؟ (2623127) (alef-13)
 
Saeid
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۶:۱۹:۳۵
اب گرون برق گرون نان گرون لبنیات گرون کرایه خونه گرون بنزین گرون کرایه تاکسی گرون من جون کارگر با حقوق هفتصد تومان چطور زندگی کنم (2623134) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۶:۲۷:۵۴
فقط خواهشا" شیبش ملایم باشد . اخر من نمیدانم چرا قیمت انرژی هر 6 ماه یکبار در این مملکت اصلاح میشود و بعد از 6 ماه دوباره میگویند هنوز خوب اصلاح نشده است و دوباره . (2623166) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۶:۳۸:۵۵
کلا و به طور کامل یارانه سوخت رو بردارید و قیمتش رو به روز و جهانی و فوب و ... در نظر بگیرید ولی به جاش:
- دست از سر کچل ملت بردارید.
-جراحی اقتصادی نکنید.
-گمرک خودرو را از ۱۰۰درصد به مبلغ بسیار کمتری مثلا ۱۰ درصد تغییر بدید. (2623200) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۸:۰۰:۰۹
باید بر اساس ماشین کارت بنزین داده شود کسی که ماشین 200میلیونی سوار است باید از بنزین 10000تومانی استفاده کند نه 1000تومن کسی که ماشین ندارد باید یارانه انرا دریافت کند (2623358) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۳:۲۳:۳۱
در حال حاضر ماشين دويست ميليوني سهميه بنزين ندارد درضمن حدود ١٢٠ ميليون از قيمت ماشين به عناوين مختلف به جيب دولت رفته ،ديگه اگه صلاح ميدوني صاحب ماشين هاي گرانقيمت را دار بزنيد شايد اين مرحمي باشد بر دل مستضعفان !!!!! (2623989) (alef-10)
 
فرشيد
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۸:۲۱:۲۴
آيا كيفيت پايين و قيمت بالاي خودرو ها عادلانه است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2623395) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۱۸:۲۱:۵۷
شما توليد خودروهاي پر مصرف داخلي را متوقف كرده ، اجازه ورود خدورهاي هيبريدي كم مصرف خارجي را بدهيد ، ان وقت بنزين را هم به نرخ واقعي جهاني بفروشيد .
نمي شود هم قيمت قطعي بنزين بالاتر از نرخ فعلي جهاني باشد ، هم محكوم به استفاده از توليدات انحصاري و پرمصرف باشيم ، هم باز قيمت بالا برود .
اينكه يك خودروي توليد داخل ، 9 ليتر و يك خودروي با كيفيت خارجي سه ليتر در صد كيلو متر مي سوزاند ، مقصر من نيستم (2623397) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۰:۱۲:۱۳
میگن دست پیش رو میگیرن تا پس نیفتن دقیقا واسه همین جاهاست!
عزیز من! کدوم یارانه بنزین؟ چه ماستی؟ چه کشکی؟ الان داریم از قیمت جهانی هم بیشتر پول میدیم! (2623627) (alef-10)
 
جلال
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۱:۵۶:۲۷
شما که میگو یید ماشین بیرون نیاورید چرایکدفعه بنزین 400 تومانی را حذف میکنید لااقل یک ماه وقت میدادید (2623837) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۲:۵۹:۲۶
سوال ایا دهکهای پائین اصلا از وسیله نقلیه اعم از عمومی یا خصوصی استفاده نکرده و پیاده طی طریق میکنند ایا مایحتاج دهکهای اسیب پذیر به وسیله خودرو هایی که بنزین یا گازوئیل مصرف میکنند حمل نمی شود ایا ارد نانوا و میوه میوه فروش و کالاهای سوپرها با ماشبنهای بدون سوخت حمل میشود مسلم است که پاسخ همه اینها منفی است سوال دیگر ایا نگارنده نمی داند در چند سال گذشته کرایه خودروهای عمومی حداقل افزایش ده برابری پیدا کرده ایا نمی داند هزینه کرایه حمل بار افزایش نجومی داشته مسلما اینها را نگارنده خوب میداند چون خودش نیز با این هزینه ها دست در گریبان است حال ایا نگارنده نمی داند که تمام این افزایش هزینه ها از جیب مصرف کننده ای است که از قشر اسیب پذیر یعنی همان 8 دهک است پس باید از خود پرسید چرا چشم بر همه این واقعیات بسته و قفط به همان دو دهک کذایی که اصلا معلوم نیست مبنایش از کجاست چسبیده دولت و مجلس سر از زیر برف دراورند و بجای گرانتر کردن انچه در اختیار دولت است عزمی کنند طرحی در اندازند برنامه ای بریزند تا از دو دهک کذایی مالیات بگیرند از ماشینهای چند صد میلیونی سوارها عوارض یگیرند از کاخ نشینان بکنند وگرنه کندن از فقرا که کاری ندارد عزیزان اکر مواجب بگیر نتواند با قناعت زندگیش را سالم اداره کند راه ناسالم زیاد است که بپماید اگر خدمات دهنده نتواند با انصاف به مردم زندگیش را اداره کند راه نا سالم زیاد است (2623950) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۱ ۲۳:۳۶:۴۹
بهترین پیشنهاد برای زندگی مردم غار نشینی و رجوع به عهد دوران سنگی میباشد اصلا" نیاز به یارانه و سایر چیزها نیست (2624014) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۰:۱۹:۱۶
دولت زورش فقط به مردم ميرسه (2624092) (alef-10)
 
علیرضا بدون ماشین!
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۰:۴۱:۳۷
دادن یارانه بنزین فقط به ماشین دارا همیشه این جمله رو تو ذهنم تداعی میکنه: «من به جرم نداشتن ماشین جریمه شدم و بهم یارانه بنزین نمیدن»
انصافا باید این رویه تغییر کنه. (2624135) (alef-10)
 
امیری
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۴:۱۶:۴۰
کسانی که اتومبیل شخصی ندارند ، از یارانه سوخت اتوبوس و مترو و تاکسی و قطار استفاده میکنند. (2629135) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۱:۳۶:۱۲
گاز که دارای منابع بسیاری هستیم شکر خدا باید ارزان و بنزین هم به نرخ جهانی شود.همین (2624175) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۶:۰۲:۰۱
عادلانه نیست آیا مصرف بنزین در شهرهای بزرگ مانند تهران، مشهد، اصفهان و... با شهرهای کوچک و روستاهای تازه شهر شده یکی است؟؟؟ (2624227) (alef-10)
 
س
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۹:۵۳:۳۹
می تونی بری تو غار زندگی کنی تا خرجت کم بشه.مجبوری بری تهران پز بدی (2628471) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۷:۴۱:۵۷
امسال باید دولت جرات به خرج بده نرخ بنزین رو یکی کنه هر 3 ماه هم با توجه به قیمت جهانی اون رو تغییر بده ، سهمیه بندی جز فساد چیزی نداره... (2624282) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۷:۵۹:۵۶
مردم ایران صدها میلیارد دلار هزینه برای انرزی هسته ای نکرده اند که یک مشت ترسو دستاوردهای ان را به باد دهند حتی اگر همه تحریم ها برداشته شود به فرض محال که محال است همچینین اتفاقی رخ دهد باز هم هزینه های داده شده بیشتر از گرفته شده خواهد بود انرژی هسته ای ضامن امنیت جانی ماست مالی هم که به برکت منابع خدادی گرسنه نخواهیم ماند پی 95 درصد مردم پشتیبان انرژی هسته ای که ضامن امنیت ملی باشد هستند (2624299) (alef-11)
 
مهران
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۰۸:۲۱:۰۶
بنزین را تک نرخی کنید ... پول 60 لیتر رو بدید به ملت (2624306) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۱:۰۵:۰۴
لطفا به دنبال " عادلانه کردن " نباشید . همان هدفمندی یارانه ها کافی است . (2624570) (alef-10)
 
سالار
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۱:۲۹:۰۶
وقتی فکرشو میکنم که چطور یه عده بچه پولدار سهم من و امثال من رو از بیت المال به راحتی نوش جان می کنن، از خودم میپرسم یعنی تا حالا هیچکس پیشنهادی برای رفع این تبعیض نداده؟ پس این همه کارشناس و متخصص چی کار میکنن؟
جای شکرش باقیه که بالاخره یکی پیدا شده و داره یه طرحی پیشنهاد میکنه که توش یه نیم نگاهی به عدالت شده... (2624626) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۷:۲۹
شما درست مي فرماييد ! اين فكر خوبيه ! ولي مي ترسم اين رشته سر دراز پيدا كنه و شتره هم به
در خانه من وجنابعالي بخوابه و آسياب به نوبت باشه ! اره قربونتم ! (2624802) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۸:۱۳:۲۴
سهم شما ها خیلی بیشتر از بنزینی است که انها مصرف می کنند چرا از هفتصد میلیاردی که دود شد و رفت هوا صحبت نمی کنید و چسبیدید به بنزین ، کسی خودروی میلیاردی دارد پول اینکه بنزین 10 هزار تومنی هم بخرد دارد تو برو فکر درآمد خودت را بکن که با افزایش قیمت بنزین همه چیز را گران خواهی خرید (2628184) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۳ ۰۰:۰۰:۰۲
یکی از راه های اساسی برای حل موضوع آلودگی گرون تر کردن بنزینه اینطوری هر کسی برای هر کار کوچیکی ماشین نمیاره بیرون. واقعا باید بنزینو گرونش کنن انقدری که گرونیشو همه واقعا حس کنن... (2626254) (alef-10)
 
سروش
۱۳۹۳-۱۱-۰۳ ۰۸:۳۳:۴۳
از نظر هایی که گذاشته شد تعجب میکنم. کجای قیمت بنزین ما از فیمت جهانی بالاتره؟! در اروپا حداقل لیتری 3 هزار تومنه! (2626521) (alef-10)
 
الام
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۲:۱۵:۴۸
اقا بکنید لیتری 10000 تومان خیال خودتان و مردم را راحت کنید (2628879) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۳:۴۷:۰۸
سلام
یک بطری 1/5 لیتری آب معدنی 1000 تومان هست ، پس یک لیتر آب میشه 666 تومان.
یک بشکه 200 لیتری آب میشه 200 666=133200 تومان
با دلاری 3400 ، یک بشکه آب می شود تقریبا 40 دلار
یک بشکه نفت با هزینه حمل و نقل هم یشه 40 دلار
حال سوال اینجاست که چرا در دیدگاه مردم ما نفت یک ماده پر ارزش و نباید هدر داد ولی آب به راحتی هم هدر می دهیم
در ضمن در قرآن و دین ما هم به اسراف نکردن بسیار توصیه شده
اگر دین نداریم لااقل آزاد باشید (امام حسین (ع))



این نظر من نه افتراست ، نه توهین است ، نه تهمت و نه نیش به دیگران (2629052) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۲۱:۲۶:۴۷
یادم میاد وزیر نفت زنگنه دایما می گفت قیمت بنزین باید به فوب خلیج فارس باشه دائما منت میذاشتند حالا قیمت بنزین دویست تومان از فوب خلیج فارس زیادتر شده
دیگه اینجا مطلقا از فوب و این چیزها حرف نمیزنند کاش قیمت نفت ده دلار بشه باور کنید قیمت نفت هرچی کم بشه به نفع مردمه
الان باید قیمت لوازم خانگی و هر چی که از نفت ساخته میشه باید ارزون بشه پس چرا ارزون نمیشه؟ (2630112) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۲۳:۲۶:۳۰
چه جالب من ٦سال پيش به كشور تاجيكستان رفتم نانوايي نداشتن از مغازه نآن خريدم١سامان
امسال دوباره يه سفر رفتيم تاجيك ،بازهم خبري از نانوايي نبود ولي خدا شاهده باز هم همان نآن ١ساماني،تحقيق كردم گفتم شايد خودشون توليدگندم زيادي دارن باورتون نميشه ٩٠درصد از قزاقستان آرد وارد ميكنن،قيمت آرد هركيسه اي در ٦سال پيش٦٠ساماني ولي امسال١٦٠ساماني
توي گرجستان هم همين طور
حالا از مسولين به ظاهر دلسوز خواهش ميكنم يه ذره اي به فكر مردم باشن،لازم به ذكر است
بودجه تاجيكستان با جمعيت٨ميليون٢ميليارد دلار
بودجه ما نصبت به دلار دولتي بين٧٠٠تا٨٠٠ميليارد دلار
تورم در تاجيكستان٧درصد
تورم در ايران٣٥درصد
قضاوت با خود شما (2630360) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.