نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 11223
پشت پرده تجمع بیماران ام.اس مقابل داروخانه هلال احمر
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ تير ۱۳۸۶ ساعت ۱۰:۰۲
در پی تولید و عرضه داروی ایرانی برای بیماران ام اس (اینترفرون)، شرکت وارد کننده این دارو تلاش گسترده ای را برای اخلال در عرضه داروی ایرانی و حفظ بازار ایران برای داروی وارداتی آغاز کرده است.

به گزارش الف، شرکت ایرانی سیناژن سال گذشته با خرید فناوری تولید داروی بیماران ام اس موسوم به اینترفرون از یک شرکت تحقیقاتی آلمانی و ورود این دارو به بازار، برای اولین بار انحصار جهانی شرکت بیوژن آمریکا در تولید داروی اینترفرون را شکست و در نتیجه با اعلام این خبر در رسانه های خارجی در ماه مارس 2007، سهام بیوژن در بازار بورس نیویورک (وال استریت) سقوط کرد.

 
 
 
در ماه های اخیر و با ورود داروی ایرانی به بازار، ابتدا شایعه کم اثر بودن داروی ایرانی اینترفرون (با نام تجاری سیناوکس) در میان پزشکان و بیماران ام اس پیچید و پس از روشن شدن کارایی مطلوب داروی ایرانی، شرکت وارد کننده این دارو به شکل مرموزی تلاش کرده است داروی دیگری بنام بتافرون را جایگزین اینترفرون کند.بتافرون، یکی از سه داروی بیماران MS است که به دلیل عوارض بعد از مصرف آن، معمولاً در صورتی که داروی اینترفرون برای بیماری جواب ندهد، تجویز می شود.

در جهان به طور متوسط 80 درصد بیماران ام.اس داروی اینترفرون و 20 درصد بقیه داروی بتافرون مصرف می کنند. در ایران نیز تا پیش از تولید داروی اینترفرون، مانند بقیه نقاط جهان، پزشکان برای 80 درصد بیماران MS داروی اینترفرون تجویز می کردند اما پس از تولید داروی اینترفرون در ایران، برخی از پزشکان به شکل محسوسی به سمت تجویز داروی بتافرون گرایش پیدا کردند به نحوی که امروز برای 50 درصد بیماران MS در ایران داروی بتافرون تجویز می شود!

در بهار سال 86 و همزمان با جا افتادن داروی ایرانی اینترفرون دربازار، تغییر جهت برخی پزشکان از تجویز داوری صددرصد وارداتی بتافرون بجای داروی اینترفرون به حدی سریع بود که وزارت بهداشت و هلال احمر که برای این تغییر برنامه ریزی نکرده بودند، غافلگیر شدند و در 26 فروردین ماه انبوه بیماران ام اس با نسخه های بتافرون در دست ، در اعتراض به کمبود این دارو مقابل داروخانه هلال احمر در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.
 
 
26 فروردین 86؛ تجمع بیماران ام.اس مقابل داروخانه هلال احمر در اعتراض به کمبود داروی بتافرون 
 
یک مقام آگاه در نظام دارویی کشور به خبرنگار "الف" گفت:

امروزه ارتباط شرکتهای وارد کننده دارو با پزشکان به امری عادی و رایج تبدیل شده و ویزیتورهای شرکت های وارد کننده دارو به طور مرتب به مطلب پزشکان رفت و آمد دارند و بعضاً به جای معرفی داروهای جدید، پزشکان را برای تجویز داروهای شرکت خود تطمیع می کنند.
البته این تطمیع عمدتاً غیر نقدی و بصورت هدیه لپ تاپ یا اهدای سفر خارجی است.

وی یادآوری کرد برخی شرکت های دارو از طریق دوستی با صاحبان داروخانه ها و بررسی نسخه های صادر شده، پزشکانی را که داروهای مورد نظر این شرکتها را بیشتر تجویز کرده باشند، به شکل های مختلف با هدیه و سفر خارجی تشویق می کنند.
 
 
داروی ساخت ایران برای بیماران ام.اس 
 
در حال حاضر 60 درصد ارز تخصیص داده شده برای واردات دارو به داروهای بیوتکنولوژی اختصاص دارد که داروهای بیمان MS نیز در این ردیف قرار می گیرند.

در ایران 50 هزار نفر مبتلا به بیماری ام اس هستند که 30 هزار نفر از این عده با مصرف داروهای اینترفرون یا بتافرون تحت درمان هستند.

 
طرخان
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۲:۲۱:۱۱
سلام. آقاجان یه مساله به این سادگی رو چرا اینقده پیچیدش می کنید. با یه نظارت ساده دولت می تونیم دست های پشت پرده را رو کرد البته اگر خود دولتیها یا اطرافیانشون دستشون تو کار نباشه. یه چیزی برای مردم ایران کاملا روشن. اگر گره ای به سادگی باز نشه حتما یه نفعی برای یکی از مدیران ... داره . (31009)
 
hff
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۹:۱۵:۰۸
ما ایرانی فقط بلدیم لایحه صادر کنیم . خوب اگه راه حل خوبی دارین حداقل بگین ، که لااقل مردم عادی یاد بگیرن. حالا اگه دولت انجام نمی ده اون بحث دیگه است. (31062)
 
نادر
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۲۰:۵۶:۳۱
ببخشید آقایان \"الف\"
کسانیکه این اطلاعات را به شما داده اند شما را فریفته اند و به قول آقای طرخان باید ببینید پشت این مساله واقعیت کدام است .
دروغ گو کم حافظه می شود ببینید :
این ها که به شما گفته اند هلال احمر و وزارت بهداشت غافلگیر شده بودند بهتر است به این سوال من پاسخ دهند :
من روز های پی در پی مثل همه اون کسانیکه تجمع کرده بودند به هلال احمر می آمدیم تعداد خیلی کمی دارو تحویل می شد و اکثرا دست خالی بر میگشتیم . میشه این مقام آگاه بفرمایند چطور شد وقتی کاسه صبر ما لبریز شد و خیابان را بستیم یهو دارو پیدا شد و ظرف حدود 2 ساعت همه ما توانستیم داروی خود را دریافت کنیم! (31066)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۲:۳۶:۰۶
مافیای دارو در همه جهان وجود دارد. ایران هم مستثنا نیست. (31010)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۲:۵۸:۱۱
اگر دولت بگويد فلان فرد در بازار دارو اخلال مي كند كه همين شما فردا مي گوييد چرا موضوع را رسانه اي كردند و قدري تدبير و ... (31012)
 
هموطن
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۳:۳۱:۱۵
برخي از پزشكان ما واقعا انسانيت را فراموش كرده اند و از شدت حرص مال دنيا...خدايا چي بگم...

عجب صبري خدا دارد... (31015)
 
مسعود
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۳:۳۱:۲۲
بيمارهاي بيچاره چه گناهي كردند تهيه آسان هر دارويي كه پزشك براي آنها تجويز مي كند فكر كنم حداقل حق آنهاست البته از قيمتش و بقيه موارد كه بگذريم (31016)
 
مخلص اقاي صادق بيگ اهري
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۵:۲۳:۰۴
يكي از وبلاگ نويسان قابل كه متاسفانه درگير ام اس است در بالاي وبلاگ خود اين مطلب ر ا گذاشته است خدا به همراه ديگر مريض ها شفاشان بدهد
هنوز كسان زيادي هستند كه از \" آمپول \" آونكس استفاده ميكنند . ظاهرن فعلن مشكل پيدا كردن داروهاي بيماري هاي خاص از طرف دولت حل نشده است! ( دِ ! عجب حرف نامربوطي ! نه ميشود به صحن مقدس مجلس برد ( از قول آقاي ديني نماينده ما ! در مجلس شوراي اسلامي ) و نه ميشود اداره خيلي خيلي بسيار محترم سازمان بيمه و تامين اجتماعي را مقصر دانست ) بايد ايراني اش را مصرف كني و گرنه به تخم مرغ دولت ! برو و با عرض معذرت بفرما بمير . ما هنوز دلخوشيم و اميدوار . بين خودمان بماند ها ! ما هم خيلي آدم راحتي هستيم . \" عين \" مبل \"راحتي \" ميمانيم . صد البته كه خيلي از مشكلات عديده چه از نظر اقتصادي ( \"گراني\" نام نامتعارفيست ) سياسي ( ما را به خير و شما را به سلامت ) اجتماعي( سيب زميني ) حداد عادل (عادل و نماينده \"عدالت گستران \") بعنوان رئيس مجلس قولهايي داده اند از بابت كمك به ارزان شدن داروهاي بيماران خاص . العهد من الوفا. گرچه ! عهد ، عهد است و مِن الوفايش به من وشما مربوط نميشود .اينها را نوشتيم تا چيزي به يادگار نوشته باشيم
==================
انشالله وزارت جليله بهداشت مشكل را حل كند ادرس وب لاگ :
http://1ahari.blogfa.com/ (31028)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۶:۱۸:۳۳
بنده خودم از نزدیک با یک بیمار MS ارتباط دارم. تأثیر داروی وارداتی به مراتب بیشتر از داروی داخلی است. اما شرکت وارد کننده نیز به دلیل منافع مالی حتما به دنبال راهکاری برای ادامه واردات می باشد. اما بدین معنی نیست که ما بیماران MS را فدای پیشرفت تولید کنیم. اگر با این روشها صنعتی رشد می کرد الان ایران خورد از تویوتا جلوتر بود. (31041)
 
صادق اهري
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۶:۲۳:۰۱
همسرم هم بيماري ام اس دارد . ما آونكس (خارجي مصرف ميكرديم ) پزشك معالج همسرم اولش ما را ترساند كه حتما بايد آمپول خارجي باشد ولي وقتي قيمت آن به 230 هزار تومان با دفترچه بيمه رسيد پزشك معالج اجازه داد از سينووكس (از نوع ايراني ) استفاده كنيم . ما در اين مدت هيچگونه عارضه اي از نوع ايراني اش نديده ايم فقط تنها ايرادي كه به نوع داخلي اش وارد است سرسوزني كه داخل بسته اش ميباشد بسيار بزرگ است و ما هميشه آنرا با يك سرسوزن ريز خارجي عوض ميكنيم ! آدرس زير را كه در وبلاگم آورده ام براي اين بحث مربوطه خواندني خواهد بود .

http://1ahari.blogfa.com/post-100.aspx
البته بعد از مطلب وبلاگم از نوع داخلي استفاده شد و جواب داد . ممنون از اطلاع رساني شما و با آرزوي توفيق (31046)
 
برزین برزگر
۱۳۸۶-۰۴-۰۵ ۱۶:۳۱:۵۱
سلام.من برزین هستم 29 سال سن دارم.5 سال میشه که MSدارم.الان8 ماه میشه از سینووکس استفاده می کنم و مشکلی هم ندارم.سرسوزن جدید گذاشتن که خیلی نازکه. (31122)
 
داریوش رحمانی
۱۳۸۶-۰۸-۱۹ ۱۶:۴۰:۲۷
سلام
دوست دارم جهت رد و بدل کردن اطلاعات با چند بیمار ام اس اشنا بشوم لطفا با من تماس بگیریدمرسی
D_RAHMANIIR@YAHOO.COM (43231)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.