نظر منتشر شده
۲۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223833
فرشاد مومنی در گفتگو با الف؛
چراغ سبز دولت به افزايش نرخ ارز/ عدم انصرافها، پاسخي به غفلت هاي دولت بود
بخش اقتصادی الف، 3 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۶
وضعیت این روزهای اقتصادی دولت روحانی دست کمی از سلف پیشینش محمود احمدی نژاد ندارد. نرخ ارز و طلا روند صعودی به خود گرفته و بازار بورس نیز وضعیت مناسبی ندارد. از طرف دیگر تناقض گویی های مسئولین دولت سابق را می‌توان در این دولت نیز دید.

با دکتر فرشاد مؤمنی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه وضعيت اخير اقتصاد و بازارها را به گفتگو نشستيم.

بازار ارز و سکه در چند روز اخیر وضعیت بی ثباتی را به خود دیده است که تا این لحظه نرخ هر دلار بیش از ۳ هزار و سیصد تومان رسیده است. علت این افزایش نرخ دلار چیست؟
سعدی شیرازی می‌گوید: اگر ز باغ رعیت ملک خورد سیبی / برآورند غلامان او درخت از بیخ، در اواسط زمستان سال ۹۲ مشاور اقتصادی رئیس جمهور با حضور در تلویزیون، در مقام تحلیل دلایل اوج گیری تورم در سه چهار سال اخیر اعلام کردند که از دیدگاه ایشان سه عامل نقش تعیین کننده داشته است.

این سه عامل عبارت بودند از کسری مادی دولت، رشد نقدینگی و مسکن مهر. زمانی که این تحلیل سست و بی پایه مطرح شد، من در مقام نقد این حرف‌های مشاور رئیس جمهور این مسئله را مطرح کردم و گفتم کسانی که چنین تحلیل‌هایی را ارائه می‌دهند درصدد باز تولید سناریوی عملکرد دوران احمدی نژاد برای کشور هستند.
دلیل من برای چنین تصوری این بود که علیرغم واقعیت در آن دوران بیشترین نقش را در تشدید رکود تورمی و شتاب بخشی به روندهای تورم، دستکاری های پی در پی قیمت حامل‌های انرژی و نرخ ارز داشته است.

وقتی یک مقام رسمی با حضور در تلویزیون آشکارا این‌گونه تحلیل مخدوش و دستکاری شده ای را ارائه می‌دهد استنباط شخصی من این است که این مقدمه چینی برای تکرار دست‌کاری قیمت‌های کلیدی بود.

به فاصله کوتاهی پس از این صحبت‌ها و زمانی که لایحه بودجه سال ۹۳ تقدیم مجلس شد، مشخص شد که دولت ۲۰۰ تومان پایه قیمت ارز را در سال ۹۳ افزایش داده بود. به قاعده تجربه چند سال اخیر معنای چنین کاری این است که چراغ سبزی برای افزایش بیشتر در قیمت‌های انواع دیگر ارز در بازار روشن شده است.

همچنین مشخص بود که دولت به اعتبار این نتیجه گیری از تجربه شوک حامل‌های انرژی در دوره احمدی نژاد تحلیل روشنی ندارد و در نتیجه قادر نبوده از ابعاد خسارت‌های اقتصادی، اجتماعی و فاجعه های انسانی و زیست محیطی که در دوران احمدی نژاد به کشور تحمیل شد درس بگیرد.

طبیعتاً با استدلال‌های بسیار سستی که در جریان موج جدید افزایش قیمت حامل‌های انرژی از سوی مسئولان دولتی ابراز شد ما منتظر بودیم که این‌گونه طرح‌ها که در کنار خود اقدامات مخرب پی در پی در زمینه افزایش قیمت سایر کالاها و خدماتی که تحت کنترل دولت را داشته باشد.

واکنش‌هایی که مسئولین کلیدی بانک مرکزی در این مدت داشته‌اند موید این است که اراده ای برای اصلاح رویکرد مخرب گذشته در دولت جدید وجود ندارد و این‌ها به تعبیری که خود استفاده می‌کنند فقط به این دل‌خوش هستند که شیب تخریب را کاهش دهند وگرنه به اصل تخریب‌های دولتی قبلی و جهت گیری اقتصادی آن مشکلی ندارند.

یعنی شما معتقدید که دولت یازدهم همان راه دولت دهم را می‌رود؟
می‌توانم این‌گونه پاسخ این سؤال را بدهم که همه کسانی که دل در گروه آینده نظام و توسعه آن و تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی دارند باید به این مسئله توجه بکنند و یک سؤال راهبردی را پاسخ دهند که در این ۳۵ سال گذشته ایران چهار رئیس جمهور را تجربه کرده است که در غریب به اتفاق، این دولت‌ها در زمینه های فرهنگی، سیاسی و حتی بین‌المللی با همدیگر چه در نظر و چه در عملکرد تفاوت‌های بنیادی داشته‌اند. سؤال این است که چرا همه این‌ها با این انبوه تفاوت‌هایی که با یکدیگر دارند از یک بسته اقتصادی واحد تبعیت می‌کنند.

به نظر فیلسوفان علم این مسئله به همان اندازه که دلایل روشنی دارد علت‌های روشنی هم دارد و به گمان من این مسئله باید هم از منظر دلایل و از منظر علل رمز گشایی شود، کلید بسیاری از پیچیدگی‌ها و ناکارآمدی‌های اقتصادی سیاسی ۳۵ سال گذشته را می‌توان از این طریق بدست آورد.

بدون تردید جهت گیری‌هایی که دولت به ویژه طی سه ماهه اخیر در دستور کار قرار داده بدون استثنا سیاست ضد تولیدی دارد. از افزایش نرخ ارز تا افزایش قیمت سایر نهاده‌ها و مالیات بر ارزش افزوده، در کنار اهتمام به بی ثبات سازی اقتصاد و استمرار منافع غیر مولدها و بی اعتنایی به مولدها چیزی است که در حال مشاهده شدن است و با کمال تأسف این‌ها قادر نیستند از این سمت گیری‌های مخرب دفاع کنند و نیز آن را رها نمی‌کنند.

تصور من این است که اگر نمایندگان محترم مجلس به جای برخورد های سلیقه ای و شتاب زده به رفتارهای جزئی و موردی مدیران اجرایی، این باقی مانده عمر مجلس را صرف امور بنیادی بکنند امیدواری برای برون رفت از این شرایط بیشتر خواهد شد. در همایشی که هفته گذشته در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد من به نوبه خودم توصیه کردم که از این فرصتی که به وجود آمده و خوشبختانه نوعی حساسیت جدی به مسئله دور باطل رکود تورمی موجود در ایران پدیدار شده باید استفاده بیشتری کرد و طول و عرض کارشناسانه این مسئله با دقت بیشتری تحلیل شود.

در سطح کل حاکمیت اگر مسئله دور باطل رکود تورمی موجود با دقت کافی مورد توجه قرار نگیرد و دستاویز زد و خوردهای جناحی شود و همه توانایی‌ها اراده ملی برای کنترل و مهار آن مصروف نشود ما چشم اندازهای نگران کننده تری را در عرصه های اقتصادی و اجتماعی مشاهده خواهیم کرد.

همان‌طور که می‌دانید تعداد افرادی که از یارانه نقدی انصراف دادند بسیار کم است، تحلیل شما از عدم انصراف مردم چیست؟
فکر می‌کنم باید در یک فرصت مناسب و به صورت مبسوط درس‌های بزرگی که در این واکنش وجود دارد را مرور کنیم، نظر من این است که اگر دولت به هر دلیلی سهل انگاری، کوتاهی، غفلت‌ها و اشتباهات قابل اعتنایی طی چند ماه اخیر صورت داده، اگر در این راستا از همه ظرفیت کارشناسی استفاده بکند و این پدیده را مورد توجه قرار دهد خود این واکنش مردم می‌تواند باری اصلاح سیاست‌های غلط گذشته راهگشا باشد.

این پاسخ مردم به غفلت‌ها و تغافل‌ها و نادیده گرفتن مصالح و خواسته های عامه مردم بود. طی چند ماه اخیر حداقل ۵ بار به شکل‌های مختلف از مردم نظرسنجی شده بود که مطالبه آن‌ها پرداخت بیشتر اعانه است یا اینکه دولت از استمرار سیاست‌های تورم زا جلوگیری کند. نسبت مردمی که خواسته‌شان از دولت این بود که سیاست‌های تورم زا کنترل شود در هر پنج مورد نظرسنجی بالغ بر ۸۵ درصد بوده است. دولت متأسفانه از این پیغام شفاف و منطقی و بسیار ثمر بخش مردم درس نگرفت.

این در حالی بود که دولت به شکل‌های گوناگون به دامن زدن تورم مشغول بود، کسانی از نئوکلاسیک های وطنی را فراخوانده بودند که مداحی می‌کردند و می‌گفتند در این زمینه ما این کارها را می‌کنیم و شیب را کنترل می‌کنیم تا اثر تورمی آن چنین و چنان شود.

آن‌ها برای واقعیت‌های اسفبار خانوارهای ایرانیان جایگاهی در نظر نگرفته بودند، به نظر من این یک واکنش عقلایی بود. وقتی که در طی هشت سال گذشته کسری بودجه خانوارها به گواه گزارش‌های رسمی ۴.۵ برابر افزایش پیدا کرده، یعنی مردم در شرایطی که امواج جدید تورمی هنوز به وجود نیامده برای گذران امور عادی خود با مشکلات بسیار جدی روبرو هستند تقاضای اینکه بخشی از درآمد ناکافی خود را هم به دولت بدهند از اساس یک تقاضای غیر کارشناسی و غیر عادلانه بود.

تعداد کم انصرافی‌ها از یارانه پیام‌های دیگری نیز دارد که دولت بایستی از این واکنش درس بگیرد.
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۱۹:۴۸
وقتی‌ نقدینگی به بالای ۶۰۰ هزار میلیارد تومن رسیده یعنی‌ ۲۵ درصد بیشتر از سال پیش است، و میزان درآمد ارزی دولت برای مصرف شدیدا کاهش یافته ، راهی‌ نیست جز بالا رفتن نرخ ارز، اگر تقصیر دلال و یا سایر عوامل بود، چه تور از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۹ قیمت ارز ثابت ماند و هیجانی نبود؟!.. آیا همه دللها توبه کرده بودند؟! (2097588) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۰۳:۲۳
هشت ماه قبل طی نامه هایی به اقای روحانی هشدار دادم و راهکار هایی ارایه کردم.بارها کامنت گذاردم ولی بخش عمده ایی از انها سانسور شد و بخش انتشار پیدا کرده هم به تصور اینکه بنده طرفدار احمدی نزاد هستم استقبال نشد.دولت هیچ راهی ندارد مگر 1- تغییر در قوانین بانکی جهت اخذ تسهیلات و برقراری خطوط اعتباری خرید دیون برای تولید کنندگان 2- ازاد کردن تجارت در جهت ایجاد رقابت با واردکنندگان بزرگ و تولید کنندگان داخلی در جهت بالا بردن کیفیت 3- کوچک کردن دولت و جلوگیری از هزینه های غیر لازم 4 ازاد کردن و برداشتن قوانین دست و پا گیر تولید 5- برگشت به سمت نرخ ارز قبل و قدرت مند کردن پول ملی 6- برقرار کردن نطارت بر قیمت به صورت ضربتی 7- مبارزه با فساد و توقیف مفسدین وابسته به مسئولین(که در متن جامعه همه انها را میشناسند) 7- برچیدن نظام تامین اجتماعی پر هزینه و برقراری سیستم بیمه صحیح با بروکراسی کمتر(هزینه نگهداری سازمان تامین اجتماعی و سایر بیمه ها از بودجه سلامت بیشتر است) 8- گسیل جوانان با تحصیلات کشاورزی به روستا ها با شیوه نیمه دولتی و نیمه خصوصی جهت بالا بردن سطح دانش کشاورزی و اشتغال زایی 9- فروش ارز با قیمت شناور در بانکها 10- اصلاح امور مالیاتی جمع کردن مالیات بر ارزش افزوده و اخذ مالیات به صورت پلکانی جهت جلوگیری از رشد قارچ گونه بعضی اشخاص. غیر از این دولت هیچ راهکاری ندارد. بیشتر از 20 سال است که پیوسته برای روسای جمهور نامه مینویسم اما کو گوش شنوا (2097791) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۵۴:۰۰
فكر كنم شما طرفدار احمدي نژاد نبوديد بلكه يكي از مشاوران ايشان بوديد با اين نسخه هايي كه پيچيديد (2098344) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۳۲:۵۶
1و 2-و 3و4 و 5 و6 7و 8و 9و ..- با دنيا هم مثل بقيه كشورها تعامل كنيم آمريكا آمريكاست و اروپا اروپاست. (2098459) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۰۵:۱۴
با تمام دنیا باید تعامل کرد بر پایه عزت قدرت و انسجام داخلی، نه از سر اجبار وضعف تا از روسیه گرفته تا هند سر ما را کلاه بگذارند. (2099180) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۴۹:۲۶
من اگر باز هم برگردم به روحانی رای می دهم. حداقل می دونم در مسیر درستی قرار داره. نظرات کاندیداهای دیگه رو شنیدیم که روند احمدی نژاد رو می خواستن ادامه بدن. عامل اوضاع کنونی دولت قبلی هست. یارانه و مسکن مهر و طرحهای دیگه کلی بار مالی برای دولت داره و در دورانی که ما درامد نفت سرشار داشتیم به مردم پداخت می شد. حالا در شرایط تحریم اینها مثل قرضهایی شده که این دولت باید پرداخت کنه در حالیکه اون درامد نفتی رو نداره. اگر پدر خانواده پولی که بدست می اره به بجای پس انداز و سرمایه گذاری به بچههاش پول تو جیبی بده که برن حال کنند اونوقت اگر مشکلی پیش بیاد درامد قطع بشه چیکار میشه کرد. بعضی ها فرصت پیدا کردن تو این شرایط کینه هاشونو نسبت به انتخاب روحانی نشون میدن. اونا کسانی هستند که اگه فرصت دستشون بیفته می خوان دوباره با دنیا قطع ارتباط کنن و کسی مثل احمدی نژاد رو سر کار بیارن که بجای سرمایه گذاری بره سفرهای استانی پول پخش کنه. اینا تو مجلس هم به جای اینکه به فکر مردم و مشکلات اقتصادی باشند و طرح بدن به دولیت کمک کنن به وزرا کارت زرد میدن که چرا اینو عوض کردی چرا اون کارو کردی. (2098824) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۶:۲۶:۲۳
دوست عزیز از راه دور دستت را میفشارم ،کاملا فرمایش شما صحیح است،همچنین تحلیل کارشناس محترم.من بعد از مدتها بالاخره یک تحلیل و حرف حساب از یک اقتصاددان شنیدم.اما!اما! آیا انتظارها از این دولت زیاد نیست؟توقع شما از کسانی که فقط به فکر منافع شخصی هستند و ایران و ایرانی را به کمترین قیمت می‌فروشند زیاد نیست؟بارها گفته ام که پشتوانه و ارزش پول هر کشور به منابع و دارایی های آن کشور است سیر کاهش ارزش پول ملی طی این چند دهه نشانه به یغما رفتن همه منابع است! یاد اون شعر افتادم که میخوند :وای وای حمومی ،لنگ و قدیفه ام رو بردن ....... (2099002) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۰:۵۱:۳۷
اگه قرار باشه هرکی نامه نوشت دستوراتش اجرا بشه که نمیشه.
شما اگه دلت میسوزه باید در حوزه ی اختبار خودت حالا هرچقدر هم که کوچیک باشه سعی کنی یه کار مثبت برا کشور انجام بدی.
عیب کشور ما اینه که همه بیرون نشستن میگن لنگش کن ولی از وظایف خودشون غافلند. (2099914) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۸:۱۸:۱۳
سلام
اینها که شما گفتید نصفش از اصل به اقتصاد ایران نمیخوره. یعنی زیرساختهاش وجود نداره.
نصف دیگش هم اینقدر کلیه که همه میدونن ولی راهکاری ندارن براش مثلا اصلاح امور مالیاتی (2100694) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۹:۴۸:۰۳
اصلاح امور مالیاتی جمع کردن مالیات بر ارزش افزوده و اخذ مالیات به صورت پلکنی .....
منظورت اینه که مالیات بر ارزش افزوده را متوقف کنه؟
عمرا اگه این کار رابکنه
می دونی چه درامد کلانی از گلوش باز میشه اگه متوقف شه (2100826) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۵:۵۲
دوست عزیز رقابت آزاد در اقتصاد با نظارت بر بازار تضاد دارد (2101207) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۰۹:۴۸
اقای صحرائی معلومه چرا نامه شما پاسخی نداشته این بندها فارغ از عدم راهکار در تناقض با هم هستندمثلا بند 5 با 9 (2101383) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۹:۵۱:۰۱
طبق گزارش صندوق بین المللی پول قیمت واقعی ارز در ایران 1800 تومانه که متاسفانه برای جبران کسری بودجه دولت 1300 تومان بالاتره . برای این حرف خودم دلیل بسیارمحکم و متقن دارم :
1- تمام کشورهای منطقه سیاستهای انبساطی مالی گاها چند برابر ایران دارند مانند عربستان ، افغانستان ، امارات و... ولی هیچ کدام دچار کاهش 125 درصدی ارزش پول ملی آنهم فقط در یک سال نشده اند! ( از 1220 تومان به 2650 )
2- ارزش پول عربستان در 40 سال گذشته ثابت مانده در حالی که سیاست انبساط مالی شدیدی داشته است.
3- کشور آمریکا از سال 2008 طرح محرکه اقتصادی و سیاست انبساط مالی را اجرا کرده که بتازگی یک میلیارد دلار آنرا کاهش داد. اتحادیه اروپا و ژاپن نیز دو سال است چنین سیاستهایی را اجرا می کنند ولی تاکنون تورم بالاتر از 2 درصد نداشته اند.
4-کافی است واحد پول ملی را با واحد پول کشور همسایه "افغانی" مقایسه کنیم آنوقت متوجه میشویم چه برسر پول ملی آورده اند.

"علت صرفه نداشتن صادرات در ایران پایین بودن نرخ ارز نیست بلکه شفاف نبودن اقتصاد ایران است: اگر مانند کشورهای پیشرفته از بخش سوداگری مسکن، طلا و ارز مالیاتهای سنگین گرفته شود و دولت بر معاملات مسکن و طلا و ارز نظارت سیستمی ( مانند سویفت بانکی) داشته باشد آنوقت سفته بازی حذف میشود." (2102815) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۱۹:۲۷
تا مدتها دولت قیمت ارز را پایین نگه داشت این در حالی بود که قیمت واقعی ارز بیشتر از 1100 تومان بود. این کار لطمه ی جدی به تولید می زد. (2097819) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۴:۲۲
کاهش قیمت ارز در دراز مدت به نفع تولید کننده در کشورهایی میباشد که برای تولید نیازمند تکنولوژی خارج از کشور هستند.
با پایین نگه داشتن نرخ ارز و مدیریت قاچاق با تکیه بر معیشت مرزنشین و وجود تعرفه بسیار بالا برای واردات مواد مصرفی نهایی کالاهای تولید داخل در سه حوزه قیمت تمام شده کیفیت و خدمات پس از فروش رقابت پذیری بالایی نسبت به مشابه خارجی پیدا میکنند (2098252) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۲:۰۳:۴۴
من فکر می کردم مملکت ما دلال پرور است و ارز ارزان صرف خرید بنجول چینی می شود نگو کشور ما صنعتی است و ارز ارزان یا صرف اپدیت تکنولوژی تولید می شود یا در یکی دو عرصه عقب نگه داشته شده صرف خرید خط تولید می شود . ممنون که روشنم کردید (2100579) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۴:۴۵:۰۴
حتی اگر برای تولید نیازمند تکنولوژی خارج از کشور هم باشی باز هم پایین بودن نرخ ارز قدرت رقابت را از شما می گیرد. (2100623) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۱۶:۵۰
باز دولت قبل 6 سال ارز رو ثابت نگه داشت این دولت که 6 ماه هم نتونست
اصلا این دولت عرض رو هم نمی تونه ثابت نگه داره چه برسه به ارز (2099649) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۵:۲۳
یعنی که مردم پولشون رو نه تو بورس نه تو تولید سمایه گذاری نکردن گذاشتن نو این بانکهای رنگارنگ مفت ومجانی 25% سود بانکی گرفتن (2097852) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۴:۰۵
بانک یعنی گردش چرخ تولید، سرمایه گذاری در طرحهای عمرانی و مرکز مبادلات تجاری داخلی و بین المللی. تقاضا می کنم برای افزایش قیمت سهام بورسیتان اینقدر تبلیغ نکن. هر چه سود سپرده بانک نزدیکتر به نرخ تورم باشد تمایل مردم به سپرده گزاری بیشتر میشه و به همون نسبت قدرت بانک برای سرمایه گزاریها بالا میره. (2097976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۵:۲۱
25 درصد سود مفت !

پول مردم در بانکها 320 درصد بعلت کاهش مصنوعی ارزش ریال کاسته شد در صورتی که ارزش واقعی دلار با درآمد 800 میلیاردی نفت و گاز با تحریم ها در وضعیت فعلی زیر 1000 تومان هست ! با بالانگه داشتن مصنوعی ارزش دلار این تورم 320 درصدی را به سرمایه گذران در بانکها تحمیل کردند کسی که 1000000 در بانک داشت حال ارزش پول او به 300000 تومان کاهش یافته

تنها چاره کار برگشت دلار به قیمت واقعی زیر 1000تومان آن و ایجاد تورم منفی و اقعی منطبق بر درآمد و قدرت خرید واقعی مردم است.

این نقدینگی که گفته می شود افزایش یافته دست عموم مردم نیست بلکه دست خود آقایان وام بگیران کلان از بانکها هست پولها را برنگرداندند و حال دوباره می خواهند وام های کلان بگیرند و برای همین شدیدا اصرار بر کاهش سود بانکی دارند البته فرقی هم نخواهد کرد چون آنها دوباره وام ها را برنمی گردانند و فقط مردم عادی که سرمایه های کوچک خود را در بانکها گذاشته اند بیشتر از پیش متضرر خواهند شد و خودی ها سودهای بیشتر خواهند گرفت (2098259) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۷:۰۰:۰۹
دوت عزیز از تحلیلتان سپاسگذارم.به نکته ظریف تورم منفی اشاره کردید .واقعا آرزوی هر ایرانی است که یکسان مثل ژاپن تورم منفی داشته باشد.ولی این از محالات از اگر تورم خودش هم بیاید پایین اینها نمی گذارند.چون قرار نیست ما در آرامش اجتماعی و دینی زندگی کنیم . (2100642) (alef-10)
 
«ف
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۷:۲۷
اقتصاد مبتنی بر نظریات غربی هیچ حرف تازه ای برای گفتن ندارد . اقتصاد مبتنی بر بورس و بانک عواقب مخرب خودش رو داره در اروپا و امریکا نشون میده و ما با اینکه میدانیم چه خطراتی برایمان دارد هر روز بیش تر از قبل به این اقتصاد فاسد غربی رو میکنیم. (2101425) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۸:۰۹:۴۱
25 درصد سود در ازای تورم بیش از 40درصد یعنی پرداخت حداقل 15درصد سود به بانکها و وام گیرندگان آنها در شرایط فعلی. ضمنا" در سطح سواد فعلی مردم حرف می زنید نه با رعایای بیسواد عصر قاجار. مردم خیلی خوب می بینند علیرغم هر تلاشی، تخصیل یا کار سخت روز بروز فقیرتر و بیحق تر می شوند (2099434) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۷:۴۱
سیاستهای سردرگم مثل اینکه معاون وزیر اعلام سرکشی به حسابها را حکم می دهند و 10 روز بعد اعلام می کنند سرکشی به حساب غیر قانونی است، مزید بر علت شکست سیاستهای اقتصادی است. لطفا نقشه راه اقتصادی را ارائه دهید تا هم فعالان اقتصادی هم مردم بدانند تکلیف چیست. لطفا از اظهارات غیرکارشناسی شده در اقتصاد بپرهیزید. لطفا دقت داشته باشید دولت جدید راه دولت قبل را نرود. لطفا دقت کنید از مهره های سوخته دولت قبل در پستهای ارشد اقتصادی استفاده نکنید.
آقای روحانی امید ماست. ما را ناامید نکنند اقتصادیون. (2097857) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۶:۴۷
علت عدم موفقیت این نئوکلاسیک ها در عدم کنترل شیب را باید در این مطلب جستجو کرد که این افراد غالبا چون در ایران سکونت نداشتند با جو حاکم بر اقتصاد ایران آشنایی نداشتند . به هر حال یک مدیر خوب آن است که آنقدر قدرت داشته باشد که در شرایط متفاوت و ناهمگون ، بین مولفه های اقتصادی ، ارتباط ایجاد کند .
در یک کلام : علم باید کاربردی باشد . (2097941) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۱:۴۸
عزیز من بقول شما میزان درامد ارزی دولت کاهش یافته است حال جای سوال دارد ان موقعه که دولتهای قبل انهمه درامد ارزی داشتند چه گلی سر مردم زدند .چه کارهای زیر بنایی در کشور انجام دادند و هزار مورد دیگر انها فقط جیبهای خود و فرزندانشان و هامیانشان را پر کردند و حسابهای بانکی انچنانی هم در سایر کشورها باز کردن (2098151) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۱۴:۴۴
روحانی متشکریم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2099645) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۶:۴۱
این نقدینگی دست مردم نیست بلکه در دست آقایان وام بگیران کلان و ارگانها هست (2098268) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۸:۱۹
آن 800 میلیارد دلار درآمد ارزی مردم کجاست ؟

در زمان طاغوت می گفتند خارجی ها پول نفت را مفت می برند ! اما حالا ! (2098278) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۱۲:۳۰
عجب!!!! زمان دولت قبل افزایش نرخ ارز تقصیر دولت بود و دلال ها حالا که دولت عوض شده تقصیر نقدینگی شده (2099638) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۲۶:۱۰
ای دولت تدبیر ! هدفمندی یارانه‌ یعنی یارانه‌ء کالایی را حذف و آن کالا را باقیمت تمام شده در اختیار مصرف کننده قرار گیردو برای هدفمند کردن یارانه‌ء حذف شده راههای درستی را انتخاب نمود که روی قیمت کالاهای دیگر تآثیر نگذارد و بر مصرف کننده آن کالا فشار اقتصادی تحمیل نشود (2101643) (alef-10)
 
مسلمان ایرانی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۲۹:۳۷
سلام،ازسال 79-89،ارزشماازکجابه قیمت ثابت تأمین می شد؟ ! (2101877) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۲۴:۲۸
دولت بعد از آزمون و خطای بسیاری مانند دولت احمدی‌ نژاد که ناچار شد به همه یارانه بدهد ، می‌داند که هیچ راهی‌ ندارد که دوباره به همه یارانه بدهد، از آن ور هم با توجه به عدم پیشرفت دولت در برابر جناح تندرو هیچ چشم انداز فوری برای ورود دلار و کاهش تحریمها وجود ندارد، پس جبرا چه به خواهد چه نخواهد باید قیمت دلار فروشی خود را بالا ببرد تا بتواند کشور را در حداقل اداره کنا، روسیه فقط ۲ ماه است که با غرب بگو و مگو می‌کند ، روبل روسیه ۲۵ درصد ارزش خود را از دست داده، ایران که جای خود دارد! متاسفانه! (2097599) (alef-10)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۰:۰۴
دولت راه بدى رو انتخاب كرده افزايش نرخ ارز براى بودجه يارانه ها به شدت به اقشار ضعيف فشار مضاعف مياره اگه يارانه همه رو كلا قطع ميكردنند كمتر اسيب ميديدند ولى با افزايش نرخ ارز پولدارها پولدارتر خواهند شد (2098140) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۵:۴۹
یادتونه روحانی مدام می گفت آزمون و خطا روش غلطیه ولی ... (2098722) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۲۵:۴۱
جوابها بسیار صریح و روشن و مطابق با انتظارات درون جامعه است. (2097600) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۳:۱۳
نیمۀ اول دهۀ 60 توی چهار راه ها نوشته شده بود : " امروز گذشتن از چراغ قرمز ، نه تنها یک خلاف بلکه ، یک گناه است "....ولی متآسفانه امروز ، نه تنها خلافکاری دیگه "یک گناه نیست" بلکه مردم هم دیگه مطلقا ترسی از "خلاف" بودن آن ندارند ، زیرا مطمئنند که هیچ کسی نمیتونه اونها رو"مجازات" بکنه !!!!؛ (2097755) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۵:۲۸
همه همهم که نه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2097917) (alef-10)
 
tt
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۳۰:۰۷
به نظر من این دولت مردم را خیلی نا امید کرده 4 سال دیگه امکان نداره رای بیاره (2097615) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۷:۳۸
اون از اون سبد کالاش ، که به مرفه ها رسید ؛ اینم از یارانه اش ! (2097744) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۴:۳۵
دروغ نگو بیا نشونت بده که به کیا رسیده .کارخوب تشکر داره . (2097913) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۷:۱۱
به کیا رسیده
من شاغلام و شکر خدا وضعم خوبه هم خودم و همسرم اما پنج برادر دارم که وضعیت چندان خوبی ندارند و به هیچ یک تعلق نگرفته
این انصافه (2098733) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۱:۳۰:۵۵
آره دیدم و استاد دانشگاه خانه در میرداماد دارد یک ماشین فول اتومات دارد سبد گرفته و کارگر خانه آنها که ماهی یکبار می آید پاک خانه او را پاک می کند سبد کالا نگرفته ! (2100040) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۶:۲۹
دوست گرامی ممنون که تمام عملکرد دولتی که یک اقتصاد بحرانی را تحویل گرفته، در 9 ماه خلاصه کرده اید و چنین نتیجه ای گرفته اید ...

من اما معتقدم عملکرد دولت یک سال دیگر در شاخص های اقتصادی خودش را نشان می دهد البته با توجه به اجرای این فاز قانون هدفمند کردن یارانه ها ...

تا سال 96 نیز رخدادهای بسیاری در پیش است و انسان عاقل در یک محیط غیرقابل پیش بینی، شروع به گفتن جملاتی قطعی در قالب پیش بینی نمی کند ... (2097762) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۲:۲۱
امیر خان شما بگو چرا آینده ما، غیر قابل پیش بینی است؟ اتفاقا اشکال در همینجاست؟ چرا واقعا ما نمی توانیم اینده مان را پیش بینی کنیم؟ چون برنامه ای برایش نداریم. اصلا بحث دفاع یا حمله به این دولت و آن دولت نیست. سیستم به گونه ای شده که کاری از دست کسی ساخته نیست. همه تقریبا ویرانه تحویل می گیرند اما عمق ویرانی به حدی است که عملا کاری از دستشان بر نمی اید و چهار سال یا هشت سال بعد، ویرانه تری را به دیگری می سپارند!!!. میدانی اشکال در کجاست؟ در اینجا است که ریشه و راه حل مشکلاتمان را باید در جای دیگری جستجو کنیم که نمی کنیم.
اگر به نظر شما، اینده غیر قابل پیش بینی است، پس خوش بینی شما از کجا سرچشمه می گیرد؟ اما مصادیق بد بینی وجود دارد. دلار 3300 تومانی امروز ( این لحظه ) یک واقعیت است. افزایش کرایه تاکسی در اولین روزی که سهمیه بنزیتن به کارتها ریخته نشد، یک واقعیت است. افزایش قیمت لبنیات و سیب زمینی و .... واقعیت دارد. راجع به توت فرنگی 25000 تومانی صحبت نمی کنیم. ما قول سه ماهه و 100 روزه از اقای روحانی گرفتیم. پس از صد روز آمدند و یک گزارش تقدیم ملت کردند که وضع خیلی خراب است. ما گزارش نخواسته بودیم، ایشان قولی به مردم داده بودند. قبل از انتخاب هم با تیم کارشناسی شان تمام مسایل و مشکلات را شناسایی کرده بودند.و به قول خودشان برای این مشکلات، تدبیری اندیشیده بودند. امروز، باز هم ما مخلص ایشان هستیم اما اگر بگوییم که در این 9 ماه گذشته، گشایشی حس نکرده ایم، شما باید خرده بگیرید؟ ایا واقعا گشایشی در وضعیت خود شما ایجاد شده؟ اگر شده، مثالی بزنید تا ما هم متوجه شویم (2097907) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۳:۲۶
دوست عزیز علت عصبانیت شما را می فهمم چون خودم هم به بسیاری از دلایل مشترک یا شما، عصبانی هستم. من انتظار گران نشدن کالاها را نداشتم چون وقتی تورم داریم آن هم بین 32 تا 34 درصد یعنی گرانی داریم و کاهش تورم یعنی کاهش میزان رشد قیمت ها و نه افت آن ها ...

دوست عزیز من خودم بسیار عصبانی ام که چرا در این کشور با این همه منابع باید وضع ما به این گونه باشد اما دقت کنید که واقعیت هایی هم وجود دارد و آن این که ما مجبوریم حال فعلی را در نظر بگیریم و بعد تصمیم بگیریم. من معتقدم اگر حتی عنان اقتصاد کشور را به دست کارشناسان صندوق بین المللی پول می دادیم، سیاست هایی به شدت سختگیرانه تر در کوتاه مدت اتخاذ می کردند تا بتوانند اوضاع را ظرف 2 تا 3 سال بهبود بخشند. سیاست دولت را در من در این راستا می بینم فقط ملایم است و ملاحظه مردم را می کند و البته کمی هم ترسو است ...

من تغییر روند خطرناک رابطه با دنیا، ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز، کاهش روند تورم، کنترل نقدینگی را از آثار مثبت دولت در چند ماه اخیر می بینم و صبر می کنم تا یک سال آینده که دولت فرصت اقدام های مهم تر و ملموس تری داشته باشد ...

من به دولت دوم آقای خاتمی فکر می کنم که بسیاری از پارامترهای اقتصادی با نفت 20 دلاری به سامان شده بود. البته آن موقع نیز بخشی از مردم ناراضی بودند ولی اگر دولت عاقلی در 8 سال گذشته داشتیم، اوضاع این قدر بهبود می یافت که من و شما این قدر عصبانی نباشیم ... (2097972) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۸:۵۳
قرار بود این دولت در 100 روز آن شاخصه ها را نمود دهد !!!!! (2097921) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۵۳:۳۹
یکی از دلایلی که مردم از دولت قبل نامید شده بودن عدم درستی صحبت های دولت قبل بود ...........مگر همین عزیزان در دولت فعلی اطمینان ندادند که قیمت ارز بالا نمیره و مردم ارزهای خودشون رو بفروشند و در بانک ها یا بورس سرمایه گزاری کنند (صحبت های جناب نوبخت) اون عده از مردم که به این دولت رای داده بودند به این حرف ها اعتماد کردند و این کار را انجام دادن الان باید چوب اعتمادشون به دولتمردان رو بخورند این اصلی ترین مشکل کشور ماست (2098044) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۱۸:۴۹
روحانی واقعا مردم و نا امید کردی!؟ با این دولت نا امیدی و عدم تدبیرت!! (2097818) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۱:۲۰
مردم ناامید نشدند بلکه ویرانه ای که احمدی نژاد تحویل داد با دلار 4000 تومانی ساختنش سخت است . (2098240) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۰۰:۰۲
روحانی هشت سال بعد: ساختن ویرانه ای که دولت ۱۶ سال قبل آن را تخریب کرد سخت است. (2099145) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۸:۱۱:۵۱
چهارسال بعدی هم به اشکال گرفتن از دولت قبلی بگذرد مسایل حل می شود اکر دولت قبلی بد بود پس چرا همان سیاست ها ادامه دارد؟ (2099444) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۰:۲۵:۳۲
4 هزار تومن رو دیگه از خودت ساختی، 3200 بود در زمان تحویل دولت.

ضمنا دولت فخیمتون الان کردتش 3300 (2099830) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۷:۲۶
مردم از تمام دولتها ناراحت هستند چرا که همه انها فقط به فکر پر کردن جیبهای خودشان و فرزندانشان و وابستگانشان بودند و به تنها چیزی که فکر نمیکردن مردم بودند .پس بی خود خودمان و دیگران را گول نزنیم (2098182) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۳۰:۵۶
مگر جناب ریس نگفتند که افزایش نرخ دلار و تورم ناشی از ان به دلیل سوء تدبـــیر دولت پیشین بوده است ؟!
اکنون چرا نرخ روند افزایشی دارد ؟
ایا این روند افزایشی با برداشت دلار از صندق ذخیره ارزی نسبتی دارد یعنی دولت برای درامد بیشتر 4 میلیارد دلار را با قیمتی به مراتب با لاتر می فروشد ؟

شما گفته بودید که نرخ دلار دیگر به ثبات کامل رسیده و تورم تحت کنترل است پس چی شد ؟ (2097620) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۳۵:۰۲
من همکاری دارم که حداقل ماهی 5 میلیون تومان از کار دولتی اش درآمد داره، دو تا ماشین داره، غیر از اینها از پدرش کارخانه بهش ارث رسیده، خودش میگه ویلای شمالش 600 میلیون میارزه، باز هم رفته و برای یارانه اقدام کرده!!!! آیا دادن یارانه به این گونه افراد خوردن حق اقشار ضعیف نیست؟ (2097632) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۳:۰۴
نخیر به هیچ وجه ربطی به اقشار ضعیف و حق اوبنا نداره.
یارانه حق همه مردم است مرفه و غیر مرفه فرقی ندارد شاید کسی نخواد یارانه بگیرد ولی اگر شخص مرفهی نخواهد از حق خودش بگذرد هیچ کس نمی تواند از او بازخواست کند مثل اینه که به متکدی(گدا) پول ندی اون بره ازت شکایت کنه که چرا اونی که خیلی پول داره به من کمک نمی کنه . مبلغ یارانه 1 ریال هم که باشه حق مردمه چه فقیر چه غنی . افزایش قیمت های ناشی از هدفمندی شامل همه مردم شده نه فقط یک دهک یا چند دهک که بخوان اون دهک خاص رو از گرفتن یارانه منع کنن. (2097911) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۵۶:۱۷
افرين دقيقا گفته شما درست است (2098060) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۵۳:۱۱
واقعا درست گفتی ببین روحانی به جه مرحله ای رسیده که می خواهد با پول یارانه کلی کار برای مملکت انجام دهد و اقتصاد وبهداشت و... را متحول کند (2098340) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۵۳:۲۳
کی گفته یارانه حق همه اس؟؟؟هرکی گفته خیلی خیلی بجاکرده؟یارانه در تمام دنیا مخصوص اقشار آسیب پذیره. ماهی 45000 بدن به یه عده گردن کلفت که خرجی یه روز کودک 5 سالشون نیست بجاش اقتصاد،اشتغال ،درمان و محیط زیست این ملت نابود بشه!شما که دم میزنید میگید یارانه حق همه است مطمئنا نیت پاکی ندارید هدف شما فقط دشمنی با دولت روحانی است (2098543) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۰۳:۲۳
من حقوقدانم من سرهنگ نیستم من نیت بدی ندارم! (2099162) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۲:۱۷:۳۲
این پولی که داده میشه یارانه نیست چون از محل گران شدن اب و برق و ... حاصل شده . در واقع پولیه که از خود مردم گرفته شده و حالا داره بهشون پس داده میشه.
اصلا قرار شد قیمتها بالا بره و پولش مستقیم به مردم برگرده تا هرکی کمتر مصرف کنه حقش ضایع نشه.
کدام یارانه؟ (2100177) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۲۶:۰۱
اون کسی که دوتا ماشین داره عوارض و گمرکی بیشتری به دولت پرداخته، مالیات بیشتری داره به دولت میده، چرا باید انصراف بده؟ (2097957) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۴۸:۰۱
پولدار هم پولدارهای قدیم !!!!!!!!!!!!!! (2098526) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۰۱:۵۱
من ۵ برابر درآمد و دارایی همکار شما را دارم لیکن یارانه را حق مسلم خود می دانم. (2099157) (alef-10)
 
عليرضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۳۶:۲۵
جناب آقاي دكتر مومني لطفا يك راهكار ارائه دهيد .نقد راحت است (2097637) (alef-10)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۴۱:۲۳
با سلام با توجه به متن باا كه نويسنده محترم ذكر كردند كه :
تعداد کم انصرافی‌ها از یارانه پیام‌های دیگری نیز دارد که دولت بایستی از این واکنش درس بگیرد. ايا دولت راستگويان جدا از اين رخ داد بينيظر در تاريخ ملت كه 94 در صد به راستگويان نه گفتند پند را گرفتند ايا حداقل يك نفر كه شور جواني داشته باشد قادر است اين پيام ساده مردم را براي راستگويان رمز گشايي كند راستگويان ايا قدرت تجزيه وتحليل اين نه را دارند و با ترميم خود و شعار ات انتخابي خود و كليد را اين بار جهت باز كردند نه دو قفل كردند ميچرخانند ان شالله كه اين بار راستگويان راست ازمايي سر بلند بيرون بيايند و كليد افسانه اي كه فقط قفل ميكرد حداقل اين بار قفل گراني را باز كند اميد است كه اين بار اميد بيايد (2097645) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۴:۳۷
شهروند باز تو اومدی میتینگ کردی (2097934) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۲:۱۹:۰۷
به تو چه. مگه بقیه باید از تو اجازه بگیرند.هر کسی مجازه نظرشو ابراز کنه.
یکم جنبه و ظرفیت نظر مخالف رو داشته باش. (2100182) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۴:۳۷
از تمامي کامنتهاي شما کينه شديدي مي بارد.متوجه مقاله شدي؟چرا چهار رييس جمهور کم و بيش نحوه عملکرد اقتصاديشان يکسان بوده؟چرا من و شما بايد سر احمدي نژاد و روحاني خاتمي يا هاشمي توي سر هم بزنيم آن وقت همچنان در دور باطل تورم و رکود گير کنيم؟
اين نشان ميدهد نخ عملکرد اقتصادي دولت دست کسان ديگريست که همچنان اوضاع اينچنيني به نفع آنهاست. (2097978) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۴۲:۴۴
خب اگر همینطور پیش برود تورم که به 60% درصد میرسه
دولت 4 میلیارد از ذخیره ارزی برداشته با نرخ 3300 تا 3500 آبش میکنه بره دقت کنید به این می گویند تدبیر (2097648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۴۷:۴۵
در یک کلام سو مدیریت دلیل پسرفت ما هست (2097653) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۶:۲۴
ختلاف نظر آقای مومنی با آقای نیلی سابقه چندین ساله دارد وطبیعی است اما چه خوب بود اگر آقای مومنی لحنی کم کنایه تری می داشت (2097670) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۸:۵۱
چندماه پیشم الف یه مقاله از فرشادمومنی گذاشت بعضیاهمین حرفای شمارو زدن ، ولی صحبتهای قبلی فرشاد مومنی تاییدکننده همین شرایط اقتصادی این روزهاست .
فرشادمومنی چندماه قبل هشدارداده بود که اوضاع اینجوری میشه .من حرفهاشو توهمین الف خوندم .
پس لطفا شماهم بس کن دیگه
این بااون اختلاف داره یعنی چی ؟!!!!!!!!!!!!!!!!
وقتی من دارم میبینم این اقای مومنی حرف که میزنه چندماه بعددقیقا حرفهاش عینیت پیدا میکنه ، دیگه کامنته شما چه معنی داره ؟!!!!!!!!
اگراین دوتااقا اختلافم دارن ، شمااوضاعو نگاه کن ببین بله حرفاش دقیقا علمی ودرسته . (2097783) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۸:۰۶:۱۱
شما اینقد ساده ای که فکر میکنی از امثال مومنی ها کاری ساختست؟ایشون فقط تحلیل واقعیت کردند.کاری که یه مسئول دولتی به علت ایجاد جو نامناسب روانی در جامعه نمیتونه انجام بده.نیاازی نیست کارشناس باشی تا متوجه شی آینده مملکت چی میشه!حالا وزیر و وکیل هرکی میخواد باشه (2099423) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۱۲:۰۰
من نویسنده همون کامنت هستم و وقتی گفتم بحث کمی سر اختلافها شده دلایلی داشتم از جمله مثلا جایی که آقای مومنی فرمودن همه دولتها یک مسیر رو رفتن خب بنظرم خیلی منطبق بر واقعیت نیس یا حداقل نیاز به روشنگری بیشتری داره. یعنی میشه دوره دولت هشتم که تورم سیر نزولی پیدا کرده؛ نرخ ارز و پایه پولی جایگاه بهتری داشت و آمار بیکاری کمتر بود و و وووو... رو با دولت دهم مقایسه کرد وگفت شبیه همند؟؟!!
اضافه کنم ایشان فردی صریح و در زمان انتخابات 88 مشاور اقتصادی تیم جناب موسوی بود و رتبه علمی وفهم ودرک بالای ایشان بسیار قابل احترامه (2101244) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۴۲:۳۹
دوست عزیز، صحبت اقای نیلی و مومنی نیست. اصلا بحث را شخصی نکنید. اقتصاد که به یک آدم و دو آدم نیست. دکتر نیلی سالهاست که منویات و نظراتش را همه گوش می کنند و ظاهرا به آن عمل هم می کنند. به هر صورت روش های گذشته جواب نداده است.
به اعتقاد من بیش از این که بحث محدود به اقتصاد باشد، به سیاست مربوط می شودو یا به عبارت دیگر اقتصاد و سیاست به هم گره ناگشودنی خورده اند و این را باید همه درک کنند. میدانید چرا به قول اقای مومنی همه دولتمردان ما هرچند به دولتهای گذشته شان انتقاد می نمودند، اما همین که به مسئولیت و مقام مورد نظرشان رسیدند، متوجه شدند که نمی توانند تغییرات مثبت و اصلاحاتی در سیستم انجام دهند زیرا سیاست ، دست و پایشان را بسته است و راهی ندارند جز این که همان راه اسلاف خود را بروند؟. دولت ، ارز را گران می کند تا منابع ریالی اش را تامین کند و بتواند هزینه های ریالی را بپردازد. خدا نیامرزد اولین کسی را که بحث یارانه نقدی را پیش کشید. من که در ابتدا فکر می کردم تبلیغات انتخاباتی و یک شوخی است اما بعد متوجه شدم که اصلا هم شوخی نیست. هر ماهه نقدینگی زیادی صرف پرداخت یارانه می شود. اقتصاد ما شده قصه مرغ و تخم مرغ.
به دولتمردان توصیه می کنم سیاست های دولت را شفاف کنند و به سرعت با همه دنیا روابطشان را عادی کنند، اگر یارانه ای می دهند ، به واحد های تولیدی باشد و پرداخت یارانه را به شکل فعلی متوقف کنند . توریسم را زنده کنند که می تواند درآمد ارزی اش حتی در حد درآمد نفت و گاز باشد.
همه هم و غم ما شده این که ارزش هایمان از بین نرود. کدام ارزش؟ فقر، ارزش است؟ بگذارید عرض کنم که در سایه فقر است که همه ارزش ها از بین می رود. ما داریم به فقر کمک می کنیم و فقیر تولید می کنیم. جالب این که برای اینکه فقر را توجیه کنیم، فریاد وا اسلاما سر می دهیم و می گوییم که فقر ، بهتر است تا از دست دادن عزت و شرف و ارزش ها.
سوال من این است " آیا واقعا نمی شود هم نسبتا سیر بود و هم عزتمند؟ ایا مغایرت و تضادی بین این دو وجود دارد؟ اگر ندارد، پس بفرمایید بزنید کنار و فرمان را به دست متخصص واقعی اش بدهید. اگر متخصص ندارید، بروید متخصص خارجی استخدام کنید. یعنی فقط ما هستیم که عزت خود را حفظ کرده ایم و بقیه این 7 میلیارد، همه بی عزت و بی غیرتند؟
این، توجیه کردن حماقت خودمان است تا چسبیدن به ارزشها. ارزش ها در خانه ها باید حفظ شود نه اینکه به ظاهر در خیابانها!!! وضعیت جامعه هم که روشن است. انواع بزه ها و خلاف ها و مفاسد هم که دامن مان را گرفته که البته به نظر من تبعات کاملا طبیعی عملکرد خودمان است و ارتباطی به آمریکا و سایر دشمنان مان ندارد!!!. (2097870) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۴۷:۲۳
نقد دکتر نیلی به اقای مومنی در این است که فقط انتقاد میکنند و راهکار ارائه نمیدهند (2098023) (alef-13)
 
محمد جعفری
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۷:۵۷
بله به نظرم کنایه زیاد داشت.
می گویند تورم سال گذشته به خاطر دستکاری نرخ ارز بود خب ورودی درآمد ارز را می توان الان تغییر داد؟ خیر
دولت قبل با کاهش یک سوم درآمدش باید دلار را چقدر به مردم می داد همان 1000 تومان؟

آقای مومنی بگویند که گران شدن حامل های انرژی اگر پولش به جیب مردم برگردد و پولی به مجموع پول کشور اضافه نشود چرا تورم زا است؟

بگویند اگر دولت نرخ ارز را وقتی در سال گذشته 25 درصد تورم داشته ایم همانقدر نگه دارند کسری بودجه ایجاد نمی شود؟

بگویند تلاش دولت برای افزایش قیمت حامل های انرژی فقط به اندازه تورم 2 سال گذشته و کاهش تعداد یارانه گیران اگر ضد کسری بودجه و ضدتورم نیست چیست؟ (2098184) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۷:۲۱
حقیقت این است که تا وقتی دولت جدید بخواهد مثل دولت قبل با تصمیمات و اقدامات نمادین ، فقط چهره اقتصاد را آرایش و بزک کند، راه بجایی نخواهد برد.


در روزهای اخیر پس از آنکه شاخص بورس تهران بدلیل سیاستهای غلط مدیریتی و حباب انباشته شده قیمتی دچار ریزش شد وزیر اقتصاد بصورت شتابزده دستور تزریق نقدینگی کلان به بورس را صادر کرد تا مسیر نزولی شاخص را تغییر دهد.

درحالیکه مطابق قانون جلوگیری از دستکاری بازار بورس، هر اقدامی که موجب تغییر غیرواقعی و صوری قیمت ها و ایجاد ظاهری گمراه کننده از روند فعالیت بازار می گردد ه موجب ماده 46 قانون بازار اوراق بهادار جرم است.

زیرا تعیین کننده قیمت سهام در بورس ها در تمام دنیا عرضه و تقاضای مشتریان است و نه دخالت آشکار دولت در تغییر نرخ و در نهایت مسیر شاخص.

در امریکا هم همین شکل است
The manipulation of the market __where certain transactions create a false price for traded securities. Market manipulation is considered a deliberate attempt or action which creates a misleading price or market for different currencies, commodities or securities. Market manipulation is prohibited in the United States.

آیا دخالت حقوقی ها به این شکل که در خبر آمده دستکاری شبه قانونی محسوب نمی شود؟ !

باید سعی کرد اقتصاد را از درون قوی ساخت و نه با آرایش ظاهری ولی درونی تهی. (2097673) (alef-10)
 
بوشهر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۹:۴۲
بنده عدم انصراف از یارانه را یک رفراندم اعتمادی بین دولت و مردم می دانم که مردم به حرف مسئولین نظام کمترین اعتمادی ندارند.
وقتی مردم بیان می کنند علی رغم عدم نیاز به یارانه انصراف نمی دهیم و خودمان این مبلغ را به مستحق می دهیم چه مفهومی دارد ؟
دستگاه قضایی قادر به باز گرداندن معوقات بانکی نیست و نظام بانکی هم مایل به بازگشت 160 هزار میلیارد نیست .
ده ها اختلاس اثبات شده اخذ نشده و مجرمین مجازات نشدند . اعتماد باید چگونه ایجاد شود ؟
همت و هنر دولت افزایش مالیات حقوق بگیران - افزایش مالیات بر ارزش افزوده - افزایش حامل های انرژی - آب و برق است که تمام تبعات منفی آن متوجه مردم فقیر ، حقوق بگیر و کارگر است.
زمانی که ملت ثبات اقتصادی را می خواهند تجربه کنند فاز دوم آغاز می شود و شاهد رشد قیمت سکه و ارز و خودرو و خدمات و کالاهای اساسی هستیم به چه امید و اعتمادی از یارانه انصراف بدهیم ؟ (2097677) (alef-10)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۰۲:۳۹
مردم نجيب و ساكت محل تامين بودجه دولت شده اند كه اين رويه با وجود درامد افسانه اى نفت ايران در ان زمان دولت قبل هم مشهود بود اكنون هم از اين دولت اميد ها به نا اميدى تبديل ميشود فقط مصداق سكوت بره ها برايم تداعى ميشود (2098093) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۹:۵۷
اگر کلیه مسیولین از صدر تا ذیل از واکنشهای مردم درس میگرفتند شرایط سیاسی - اقتصادی - فرهنگی و اجتماعی کشور بعد از 35 سال اینچنین نمببود. (2097679) (alef-10)
 
ناظر عدالت خواه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۲۰:۱۷
حد اقل حسن آمدن این دولت انست که بر خلاف 8 سال گدشته که اغلب تریبون داران خاموش بودند امروز دو چشم و دو حنجره دیگر هم قرض کردهاند و مترصدند قدمی کج بردارد تا حسابش را برسند. نگاه کنید به حجم سوئالها و احضار های مجلس فقط طی 8 ماه عمر دولت ،تیتر روزنامهای منتقد وو....انگار اقتصاد مانند پمپ بنزین است که دولت روحانی در بدو امر یک دکمه را فشار داده و همه عددو رقمها صفر شده وپمپ اقتصاد را از نقطه صفر روشن کرده...

بیکاری حدود 20 درصد،تورم 40 درصدی، رکود بیسابقه ورشد منهای 5 درصد اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی به یک سوم و...تنها بخشی از میراث دولت مورد حمایت بی چون وچرای اصولگرایان عزیز برای اقتصاد امروز کشور ماست که البته دولت جدید باید برای حل آنها گوشش را برای شنیدن حرف همه خیرخواهان خبره باز نگه دارد.

ضمنا هر چه دقت کردم راهکاری برای خروج از شرایط رکود تورمی در اظهارات جناب مومنی ندیدم. (2098192) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۲:۲۴:۲۱
ناظر عدالت خواه کمی انصاف و عدالت داشته باش.
تو 3 سال گذشته بیشترین و شدیدترین میزان انتقاد به دولت قبل وارد شد و حتی الان هم ادامه داره.
اگه از دولت قبل خوشت نمیاد دلیل نمیشه که عدالت ادعایی خودت را زیر پا بذاری.
یه سر به ارشیو همین سایت الف بزن و بعد اظهار نظر کن. البته اگه واقعا حقایق برات مهمه.
اصلا یه سر به اضهارات و انتقادات روحانی از دولت قبل بزن بعد ببین چند تا از همون انتقادات الان داره شامل خودش هم میشه. (2100196) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۲:۲۷:۵۷
فرمایش شما صحیح اقتصاد در دولت قبلی اسیب دید و بحران زده به دولت جدید تحویل شد اما راهی که دولتی های جدید می روند همان راه دولت قبل با ویترین جدید است با رفتارهای دولت جدید اقتصاد که سامان پیدا نمی کند هیچ... بلکه مردم اسیب بیشتری خواهند دید و وضعیت از دولت قبل هم اشفته تر خواهد شد (2100591) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۸:۳۳
چرا فكر مي كنيم دولت هميشه مي تواند هر چه قدر و هر كجا بخواهد هزينه كند ولي از مردم دريغ مي كند.
چرا فكر مي كنيم اگر دولت را به تلافي اين به اصطلاح نپرداختن حق مردم جريمه كرديم يعني از يارانه انصراف نداديم دودش به چشم خودمان نمي رود.
چرا باورمان نمي شود ركود تورمي حاصل همين طرز فكر ماست.
ما كه بيشتر مصرف كننده هستيم تا توليد كننده چطور انتظار داريم تورم متوقف بشود.
آيا تغيير فرهنگ كار و توليد در باورهاي ما مقدم بر هر سياست پولي نيست؟ (2097693) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۹:۲۳
100 رحمت به احمدی نژاد . (2097695) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۲:۰۳
سوء مدیریت و عملکرد ضعیف دولت امید ، از احمدی نژاد اسطوره خواهد ساخت . (2097827) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۵۷:۰۶
البته که خدا همه را رحمت کند اما خواهش می کنم بحث را به این راه نیندازید. امروز بحث ما بحث گره کور اقتصادمان است. مقایسه دولتها با هم کمکی به این بحث نمی کند، حالا اگر می خواهید کسی را که ادعایی کرده و به آن عمل نکرده را نکوهش کنید، بسیار خوب اما اجازه دهید بحث، صرفا روی موضوع اصلی اش متمرکز شود. خدا کند دولتمردان هم این بحث ها را ببینند و شاید این بحث ها کمکی به حل مشکل کند و تلنگری بزند. قصد و نیت همه ما انشا الله که خوب است . (2098063) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۰:۲۲
احمدی نژاد ؛ کمک (2097699) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۱:۲۰
دوست عزیز لااقل ذیل نقد یک اقتصاددان، از احمدی نژاد «کمک» نخواهید! ... یک اقتصاددان را معرفی کنید که از اقدامات احمدی نژاد دفاع کند ...

امیدوارم شما هم توجیهی برای صدها اقدام مخرب ایشان داشته باشید و در مقابل، دلایل قانع کننده که این همه تخریب را توجیه می کند ... (2097730) (alef-10)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۰۴:۰۱
با سلام اميد جان با سلام بسيار خوشحال شدم حداقل در وانفساي اين دوران سخت حداقل اميد واقعي نه مجازي را ديدم اميد بزگوارا باور كن اقتصادان برجسته از ريخت .و پاش وو لخرجي دولت راستگويان نمبيتواند فرمو لي كه قابل قبول عامه جامعه باشد ارايه دهند كه رياضيت براي شهروند درجه دو و سه و جشن در كاخ سعد اباد براي راستگويان باور كن اگر نابغه هاي اقتصاد جهان را جهت كمك به ياري بطليبيد عاجز ميماند پس اميد واقعي كه انقدر اميد مجازي ديديم كه سراب بود موي سرمان ريخته است اميد واقعي حتي خريد شير در اين اميد مجازي برايمان مقدور نشد بيا با هم دادبزنيم كمك كمك احمدي نژاد كمك كمك اتميد واقعي دورت برگردم جان من فرياد بزن احمدي نژاد كمك كمك ....... (2097793) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۳:۲۶
دوست عزيز جناب اميد آقا، اگر دوران احمدي نژاد بي ثباتي بود، لااقل فن آوري هسته اي را داشتيم، در برابر زورگويي هاي امريکا و غرب ايستاده بوديم، مردم دنيا با شجاعت رئيس جمهور، نور اميدي در دلشان بوجود آمده بود. اما الان غني سازي 20 درصدي را با توجه به اينکه بارها اعلام کرده ايم ما سلاح هسته اي توليد نمي کنيم و رهبر انقلاب سلاح هسته اي را حرام اعلام کرده متوقف کرده به خانم اشتون اجازه داديم با فتنه گران ملاقات داشته باشد و هزاران اقدام ديگر که ابعاد آن بعدا روشن خواهد شد و با اين وجود حالا اين وضع ما است. آيا مرگ با عزت بهتر از زندگي با ذلت نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2097932) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۶:۲۶
برو بابا دلت خوشه !! (2098265) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۹:۴۲
دوست عزیز من مغازه دارم برادرم کارگاه تولید شیرینی داره.
به خدا امسال بدترین سال کسب وکار من وبرادر من بود
بابا رکود داره خیلی از مردمو ورشکست میکنه
در دولت احمدی نژاد لااقل اگه تورم داشتیم این رکود وحشتناک رو نداشتیم (2098391) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۷:۲۱:۱۱
همین رکورد واکنش مردم است.در مورد بنزین هم دولت به درآمد مدنظر نخواهد رسید.در خانه خواهیم نشت و فعالیت نمی کنیم تا بنزین گران نزنیم و رکود ایجاد می شود .فکر کرده اید رکود چیست؟ همین واکنش اینروزهای مردم است. فکر کرده اید انسان جلبک است که هیچ فکر و واکنشی در مقابل آنچه بد او می رود نشان ندهد؟ انتظار دارید کسب و کار رونق داشته باشد؟ (2100648) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۲:۱۴
دولت اگر بجای افزایش مالیات بر ارزش افزوده ،حاملهای انرژی و سایر خدماتی که دولت ارایه میدهد تنها دست به حذف یاران میزد و بدین ترتیب از کسری بودجه بوجود آمده جلوگیری میکرد و برای کمک به اقشار آسیب پذیر سبد کالا ، کوپن و یا هر جیزی که برای متمولین و غیر نیازمندان جذابیت ندارد پخش میکرد بدین شکل از افزایش تورم بویژه تورم انتظاری جلوگیری میکرد مردم هم بعد از چند ماه به نگرفتن یارانه عادت میکردند بعد با یک شیب آهسته دست به افزایش حاملهای انرژی و غیره میزد در همین ترکیه 10 سال پیش وضعیت تورم به همین شکل بود دولت هر 3 ماه حقوق ها را افزایش میداد ( به نوعی یارانه میداد) و از طرف دیگر پول بدون پشتوانه چاپ کرده مرتبا قیمتها را بالا میبرد که کسری بودجه را جبران نماید و بدین شکل به تورم 65% در سال رسیده بودند مردم به محض اینکه حقوق میگرفتند بلافاصله تبدیل به ارز میکردند و در طول ماه مجدد آن را به لیر تبدیل کرده وخرج میکردند که ارزش پولشان حفظ شود سر هر کوی و برزن یک صرافی بود و مردم در آن زمان میگفتند که دولت آش را با قاشق در سفره مردم میگذارد و بعد با ملاقه بر میدارد و حال حکایت امروز ما همان حکایت دیروز آنها است در دنیا الگوهای موفقی برای کنترل تورم وجود دارد و یکی از آنها هم ترکیه است ما باید از تجارب آنها استفاده و الگو برداریم کنیم دیگر مردم تحمل سعی و خطا ندارند. (2097702) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۵:۵۸
دوست عزیز اشاره جالب و بجایی به ترکیه داشتید ... درست است که اقتصاد ما به لحاظ نفتی و رانتی بودن، با ترکیه قابل مقایسه نیست اما بسیاری از راهکارهای دولت فعلی نیز در این جهت است. به نظرم ما باید به دولت فرصت بدهیم ...

ما زمان دولت آقای خاتمی، موفق به ثبت نرخ رشد اقتصادی بین 5 تا 6 درصد، ایجاد اشتغال 600 هزار نفری در سال و تورم کمتر از 15 درصد شده بودیم. اگر به جای 8 سال گذشته، یک دولت عاقل در زمان فوران درآمدهای نفتی بر سر کار بود، الان متوسط تورم ما به دلیل هزینه کرد درامدهای نفتی حداکثر 5 درصد رشد می کرد اما نرخ رشد اقتصادی ما به اعدادی دورقمی نیز می توانست برسد ...

در این حالت تعداد بیکاران ما 2 تا 3 میلیون نفر کمتر از این بود و دچار چنین بحران های اقتصادی نبودیم. این تیم اقتصادی تجربه دارد و به نظرم به آن ها دست کم فرصتی یک ساله دهیم تا در پایان سال 93 با توجه به نرخ تورم، میزان بیکاری، رشد اقتصادی و روابط با جهان، عملکرد مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانه ها مشخص شود ... (2097742) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۴۲:۱۰
دوست عزیز مگر چاره ای هم غیر از این داریم؟ اما اگر ببینیم که دولت، خودش ارز را گران می کند تا کسری بودجه اش را تامین کند، این همان کاری است که دولت مهرورزان هم میکرد و به آن هزاران انتقاد داشتیم. فرصت بدهیم یا ندهیم، به هر حال این دولت بر سر کار است اما تردیدی نکنید که اوضاع تغییری نخواهد کرد. از دوران اقای خاتمی و تورم کمتر دوران ایشان و ایجاد اشتغالش گفتید اما یادتان باشد که امروز خاتمی ممنوع الخروج است و از سران فتنه می خوانندش. تردیدی نکنید که نخواهند گذاشت اقای روحانی راه اقای خاتمی را برود . مجلس هشتم را با مجلس ششم مقایسه می کنید؟ از مجلسیان آنروز هم در مجلس نداریم، الان اقای ارمین و خانم حقیقت پور کجا هستند؟ بنا بر این این را از من داشته باشید که مجلس و سایر تندروهای اصولگرا نخواهند گذاشت که راه خاتمی طی شود فلذا اوضاع تغییر محسوسی نخواهد کرد یعنی نمی تواند بکند. شعبده بازی که نیست!!! ای کاش دولت اقای روحانی یارانه ها را قطع می کرد. به عبارت دیگر من هم به این نتیجه رسیده ام که اقتصاد ازاد در سیستم ما جواب نمی دهد و تولیگری دولت در اقتصاد، غیر قابل اجتناب است.سیستم ما اینطوری است دیگر.
اینجا باید اعتراف کنم که دکتر نوکلی هرچند با ایشان اختلاف دیدگاه اساسی دارم اما ایشان گفت که باید دوباره بساط ک.پ.نیزم را راه بیندازیم. آنروز همه از جمله خود من به ایشان خرده گرفتیم که بابا جان، دوران ک.پنی مال زمان جنگ بود و جنگ هم تمام شد اما حقیقتا پولدار ها دنبال کوپن نمی رفتند و اگر هم می رفتند، حال و حوصله رفتن در صف را نداشتند و مآلا اجناس ک.پنی ، یا گرفته نمی شدند و یا اغنیا، ک.پن هایشان را به اطرافیان کم بضاعت یا بی بضاعت هبه می کردند. اما برای عدم انصراف از یارانه در امروز، پشت کامپوتر نشستیم و دو تا عدد وارد کردیم و یارانه اتوماتیک به حسابمان واریز می شود. بنا بر این من یک عذرخواهی به اقای توکلی بدهکارم. صد در صد بر قرار کردن کوپن و دست نزدن به قیمت حامل های انرژی و وضع مالیات بر مصرف ( نه فقط در حامل های انرژی بلکه برای هر کالای دیگری) می توانست از روش فعلی موثرتر افتد (2098293) (alef-10)
 
مینا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۷:۲۴
اشتباهتون اینجاست ه فکر می کنید متمولین سبد کالا براشون جذاب نیست ، متمولین ایران از هر گدایی گداترند ذاتشون گداست متاسفانه (2097839) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۲:۴۰
مردم فقط حقشون رو میخواهند . همین .
پول نفت حق آنهاست . (2097704) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۸:۰۲
تا حالا این حق ناعادلانه توزیع شده دیگه کافیه
از کجا معلوم شما به اصطلاح این حقت رو 1000 برابر بیشتر تا حالا نگرفتی؟ (2097860) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۷:۴۶
پول نفت رو احمدی نژاد ریخت تو جیب بابک خان ! (2098276) (alef-13)
 
ح / ش از انزلی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۵:۱۲
من از دریافت یارانه انصراف دادم . ولی الان پشیمونم و میخوام حق ام رو بگیرم .
دولتِ تهدید ؛ یه زمانی رو اختصاص بده برای اونایی که مثل من پشیمون شده اند . (2097707) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۰۶:۳۰
کجایی بنده خدا !
امروز اماردادن که 60 درصدمردم هم گفتن حقوقشون زیر ششصدتومنه !!!!!!!!!!!!!!!!!
ببین بعضی از مردم چقدرباحال بودن ! (2097794) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۱:۳۹
مشکل ما اینه که فکر میکنیم دولت باید از کرات دیگه یا از آسمون کمک بشه.نه جانم اگه ما کمک نکنیم هیچ دولتی موفق نمیشه.یارانه هم که احمدی نژاد بابش رابازکرد تاصدای مردم در نیاد از اول سم مهلکی برای تولید بود.باضافه اقلام بالایی که در این مملکت گم شدوکسی نفهمید کجا خرج شد.بجای این حرفا از مسؤلین بخواهید حیف ومیل کننده های پول ملت راکه دارن راست راست راه میرن محاکمه کنه. (2097928) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۸:۱۱
آقای مومنی از کارشناسان و اساتید برجسته اقتصادی هستند که پژوهش های ارزنده و بسیاری انجام داده اند ... بنده به عنوان کسی که دانش کمی در اقتصاد دارم، دیدگاه های ایشان را نمی پسندم چون این احساس را القاء می کند که ایشان به دیدگاه های سوسیالیستی علاقه مندند. مخالفت شدید ایشان با افزایش قیمت حامل های انرژی را بنده هیچ گاه متوجه نشدم. ضمن آن که ایشان راه حل های کمی در سخنانشان دیده می شود و بیشتر انتقاد می کنند ...

من به مسیری که دولت های آقایان هاشمی، خاتمی و روحانی داشته اند و دارند، اعتماد دارم اما شکست سیاست های اقتصادی کشور را 80 درصد محصول حاکمیت آقای احمدی نژاد در دوران وفور درآمدهای نفتی می دانم و 20 درصد محصول «عدم شجاعت دولت های هاشمی و خاتمی در اجرای کامل اهداف هدفمندی»، «ضعف مدیریت در سیاست های توسعه»، «ارتباط نه چندان سازنده با جهان» و «حجم بسیار بزرگ دولت» می دانم ...

در صورت همراهی حاکمیت، ما قادر به عبور از بسیاری از مشکلات اقتصادی ظرف دو تا سه سال هستیم ... (2097710) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۷:۰۱
امیرجان نگاه شما اقتصاد سیاسی است که آفت جامعه ماست. یکبار هم اقتصاد را با دید فقط اقتصادی نگاه کنید. دولت ها را نبینید بلکه سیاست کلان اقتصادی در بازه 20 ساله را ببینید. آنوقت تحلیلتان منطقی تر می شود.
اقتصادیون وزیر و مسئول و مدیر امروز، همان سیاستگزاران اقتصادی دیروز هستند.و این چزخه تعویض سیاستگزار به مدیر و بالعکس همواره ادامه داشته.
این آفت است. زیرا هیچگاه جز رفرم های جزیی ، تحولی بنیادین در اقتصاد را شاهد نخواهیم بود. (2097781) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۱۲:۳۴
دوست عزیز متاسفانه اقتصاد ما به شدت به سیاست آلوده است و بنده مثلا برای عامل تورم زایی چون «اندازه بزرگ دولت» علتی غیر از علت های سیاسی نمی بینم.

همچنین بنده به عنوان کسی که دانش اقتصادی اندکی دارد، خودم را در سطحی نمی بینم که بگویم اقتصادانان ما توان درک مسائل را ندارند و تماما اشتباه می کنند. اکثر کارشناسان و مدیران دولتی اقتصادی کشور در سه دهه گذشته را اساتید اقتصادی دانشگاه های تهران، بهشتی، علامه طباطبایی و صنعتی شریف تشکیل داده اند یعنی به طور تقریبی برون دادی از جامعه علمی اقتصادی ایران ...

به نظر من واقعیت ها را ببینیم و عملکرد دولت های گذشته را مقایسه کنیم، نسخه واقع بینانه تری برای حل مشکلات داریم چون می دانیم دولتی قبلا موفقیت داشته و حال می توانیم همان موفقیت را تکرار کنیم. این بهتر از آن است که یکسره در آرزوی وضعیت اقتصادی کشورهایی باشیم که به شکل بنیادی از نظر اجتماعی و سیاسی با ما متفاوتند ... همین آقای فرشاد مومنی به عملکرد موفق دولت دوم آقای خاتمی در کنترل تورم و ایجاد اشتغال بارها اشاره کرده اند ...

از شنیدن پاسخ های شما خوشحال خواهم شد ... (2097799) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۴۸:۰۹
عزیزم امیر
اصلاحات موقتی از نظر اقتصاددانان مثل استامینافن هست که تب رو پایین میاره بدون اونکه عفونت رو درمان کنه. نبین که فلان دولت دلار رو 100 تومن آورد پایین فلان دولت برد بالا. نگاه کن کدام دولت نسخه ای مثبت در اقتصاد کشور ایجاد کرد که دولتهای بعدی اونرو سرمشق خودشون قرار بدن. استادان دانشگاهی روی چشم جا دارن ولی در کلاس درس نه در حوزه عمل. یک مدیر اقتصادی باید جامعه شناسی / اقتصاد / سیاست/ بین الملل / برنامه ریزی / فرهنگ سرمایه گذاری / رفتار سازمانی / اصول پاکدستی و ضد فساد و .... رو بدونه تا اجازه بدیم اقتصاد کشور رو با 77 میلیون جمعیت در دست بگیره. خانم اشتون (البته ملعون و خبیث) دارای لیسانس جامعه شناسی است اما از فرط کار و عمل در حوزه های مختلف امروزه دنیا رو متحیر کرده که در مسائل مهم جهانی مثل اوکراین مصر ایران عراق و ... اثر گذاره. مدرک کستادی دانشگاههای مهم محترم اما برای کلاس درس فرضیه ها. (2098026) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۴:۳۴
متاسفانه اقای مومنی فقط نقاد خوبی است دریغ از راه حل (2098169) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۶:۴۲
اقاي مومني در دولت قبل چه نظري داشتند ..؟؟؟؟؟؟ (2098728) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۸:۵۷
اول می خواستم جواب امیر را بدهم چون با نظرش مخافم اما ظاهرا پاسخ دادن به شما اوجب است. دوست عزیز، اقتصاد را هرگز نمی توان با نگاه صرف اقتصادی دید زیرا اقتصاد و سیاست با هم عجین هستند. آیا می توانیم در مملکت خودمان بدون توجه به اصول سیاسی کلان نظام و خط قرمز ها و .... دکترین اقتصادی تدوین کنیم؟ آیا می توانیم توریست خوشگذران به مملکتمان جذب کنیم یا فقط باید محدود به توریست زائر باشیم؟ ایا می توانیم به اقتصاد لیبرال تکیه کنیم در حالی که هر روز از تریبون های مان به لیبرال ها فحش می دهیم و آن ها را خائن قلمداد می کنیم و وقتی می خواهیم یکی را ضایع کنیم، به او وصله لیبرال بودن می چسبانیم؟ وقتی از تریبون عمومی مان تحریم ها را کاغذ پاره قلمداد می کنیم، وقتی که از همین تریبون عمومی آرزوی محو رژیم اشغالگر را می کنیم ( البته من با محو ان مشکلی ندارم بلکه با اعلام علنی اش و پرداخت هزینه ها و تبعاتش مشکل دارم)، وقتی 35 سال مرگ بر آمریکا می گوییم ( که البته با مردن تمام دولتمردان امریکا هم مشکلی ندارم و حاضرم شبها در رختخواب!!!!! آرزوی مرگ اوباما و بایدن و کری و شرمن و بوش و .... بکنم و می کنم)، وقتی مردم را به ریاضت و کم مصرفی تشویق می کنیم و .....نمی توانیم برای اقتصادمان برنامه ای تدوین کنیم که با یکی از این اصول و خطوط قرمز تلاقی داشته باشد. بنا بر این اقتصاد از سیاست و سیاست از اقتصاد جدا نیستند. البته اقتصاد ما هر چند ادعا داشته باشد که سیاست کلی نظام را دنبال کرده باشد، این کار را هم نکرده و دچار روزمرگی شده است و کارهای درستی را هم که می توانست انجام دهد را انجام نداده. شما نگاه کنید اقتصاد ما نگران این بود که 80% منابع و ثروت مملکت را 5 یا 10 یا بیست درصد اغنیا مصرف می کنند ( همان قانون بیست-هشتاد معروف!! آمدند یارانه نقدی به همه حتی بابک زنجانی دادند. تزریق نقدینگی غیر مولد را کیست که نداند باعث تورم می شود؟ پس اقتصاد ما فشل است ولی البته که اقتصاد باید با سیاست همراه و متاثر از آن و بالعکس باشد. مشکلات امروز ما را دنیا قبلا تجربه کرده است. درست است که اینجا ایران است و مختصات خودش را دارد و با جای دیگری قابل قیاس نیست و نسخه مخصوص خودش را دارد اما سرما خوردگی در همه جای دنیا یک نسخه بیشتر ندارد. در امریکا مالیات بر مصرف می گیرند. اگر بیشتر مصرف کنی، مالیات بیشتری می دهی. و بدین گونه به عدالت اجتماعی کمک می کنی و دین خود را به جامعه ادا می کنی. اما در آمریکا هرگز به مردم نمی گویند که مصرف نکنید و یا با ریاضت مصرف کنید چرا که مصرف نکردن، تولید نکردن را به همراه دارد و این برای اقتصاد مضر است. اما وقتی پای منابع تجدید ناپذیر در میان باشد، روش های عملی ای برای آن در پیش گرفته اند و به عنوان مثال خودرو تک سرنشین نباید از آخرین باند دست چپ عبور کند . از پرچانگی هم از هردوی شما عزیزان عذرخواهی می کنم (2097990) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۳:۳۲
اینکه تصمیمات اقتصادی تحت تاثیر نظرات سیاستمداران است با اقتصاد سیاسی دو مقوله جداگانه است اتفاقا کشور مان نظریه پرداز اقتصاد سیاسی که لازمه نظریه پردازی برای تبیین مبانی فلسفی و روش شناسی و ترسیم اینده است کم دارد بیشتر اقتصاد خوانان به تکرار نظریات غربی می پردازند که نتایج معکوس در کشورمان به بار اورده است
از سوئی دیگر حذف مولفه های اجتماعی اقتصادی و غیره در تصمیمات اقتصادی عملی بخردانه نیز محسوب نمیشود بعنوان مثال نفت و انرژ ی کالائی کاملا سیاسی و استراتژیک است که نمیتوان ادعا کرد در مورد ان پارامترهای تائیرگذار لحاظ نشود و فقط کار به تصمیمات اقتصادی و یا فرایند بازار باید واگذار شود (2098164) (alef-10)
 
غریبه نیست ؛ آشناست .
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۸:۵۵
75 میلیون نفر ثبت نام کردند .
ملت ؛ سپاسگزارم . (2097711) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۶:۱۸
پیروزی با ملت است . (2097761) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۳:۱۹
حاضری کشورت زمین بخوره ولی جناحت تقویت بشه .شماخودت راتو آینه حتما نگاه کن. (2097930) (alef-10)
 
مطلع
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۰:۰۷
دولت ، در پائین ترین میزان محبوبیت در طی 7 ماه گذشته قرار گرفته است . (2097713) (alef-10)
 
غلام
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۳:۰۷
بهتر است از واژه تنفر استفاده کنید . (2097754) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۱۴:۱۴
آقای غلام! چه با سرعت این قدر احساسی می شوید. من نکاتی می بینم که بتوان با اتکاء به آن از دولت انتقاد کرد یا حتی کمی حس ناامیدی داشت ولی «تنفر» را متوجه نمی شوم. لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید (2097805) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۸:۵۲
دولت مرفه هان بی درد . (2097769) (alef-10)
 
ثمری
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۱:۲۱
کلید نخواستیم !
ما را قفل کنید !!! (2097715) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۲:۴۹
اولین دولتی که فقط 4 سال دوام خواهد آورد ، دولت کلید خواهد بود . (2097718) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۸:۵۰
به همین خیال باش !! (2098281) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۴:۱۴
دوباره همه چیز داره گرون میشه .
دولتمردان هنوز در خواب زمستانی به سر میبرند . (2097719) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۹:۲۱
باسلام
قراربودکه باافزایش قیمتها میزان یارانه ها هم افزایش یابد،ومردم ازمحل صرفه جویی درمصرف خانوار، هم مصرف راکمتر کرده وکنترل نمایند،وهم درصدبیشتری از مبلغ یارانه را ذخیره نمایند،نه اینکه قیمتها افزایش یابد وهمین مبلغ ناچیز هم قطع گردد،واقعا" مردم را چه فرض کرده اند؟ (2097726) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۲۹:۲۵
کسیکه ساکن ولنجک باشه که نمیتونه درد مردم رو بفهمه .
احمدی نژاد کجایی ؟
به دادمون برس . (2097727) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۹:۲۳
اسم اونو نیار بذار یکذره آرامش داشته باشیم !! (2098283) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۲:۲۰
داداش من خودم طرفدار احمدی نژادم. بعد جلیلی رای دادم ولی اقای احمدی نژاد هم متاسفانه توی ولنجک دفتر گرفته.این زیبنده او نیست (2098401) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۰:۳۰:۴۹
پس به احمدی نژاد خیانت کردی
تو هوادار جلیلی باش (2099844) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۴:۴۴
خدا وکیلی اگه این هشت ماه دولتی نداشتیم تورم اینقد بالا نمیرفت
دلار هم خودش داشت میومد پائین ولی دولت راستگویان اجازه نداد (2098404) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۲:۳۹:۲۸
خبر نداری که اقای احمدی نژاد هم دفتر ولنجک داره .... کارهای .... اونجا انجام میده ساختمان هم ظاهرا برای دانشگاه ایرانیا هست (2100603) (alef-10)
 
امين
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۲:۳۲
جناب مومني! دلايل اينکه ملت انصراف از يارانه ندادند ربطي به سياستهاي اين يکي دو هفته که ندارد مردم در وضعيتي که ثبات بود تصمصم شان را گرفته بودند. نظر سنجي ها هم همين را مي گفت. فقط آقايان فکر مي کردند که با تبليغات تلويزيوني مي توانند مردم را راضي کنند غافل از اينکه مردم به اين صدا و سيما اعتمادي ندارند. دلايل زيادي هم ملت داشتند براي عدم انصراف که اين چند روزه به اندازه کافي گفته شده.
شما به نحو اقتضادي و با مطالعه نشان دهيد که حرف اقتصاددانان مخالف شما درست نيست و حرف شما درست است. شما هميشه ادعاي خودتان را تکرار مي کنين. بي آنکه دليلي بياوريد.
راستي يک نکته ديگر! برادران چرا نمي گويند هاشمي بازار را بهم ريخته! (2097732) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۴:۰۱
غلط کردم . تدبیر و امید و کلید نمیخواهم . (2097735) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۱:۲۵
از این به بعد « کلید » برای من به معنی وسیله ای برای بستن است نه باز کردن . (2097751) (alef-10)
 
تدبیری
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۷:۲۷
پس " داس " رو فعلا" داشته باش . (2097765) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۹:۴۷
خدایا به ما ملت ایران منطق و صبر اعطاء بفرما! (2097771) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۹:۵۴
پس چی محمود جهانی رو میخوای ؟!!! (2098286) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۷:۱۳
1- مطالعه فرمایشات جناب مومنی همچون همیشه لذت بخش و آموزنده است لذا برای تکمیل موارد مورد اشاره به چند نکته اشاره می نمایم.
2- فرمودند آقای مشاور در تحلیلی سست و بی پایه سه عامل کسری بودجه، رشد نقدینگی و مسکن مهر را عامل اصلی تورم اعلام کردند که بازتولید سناریوی احمدی نژاد بود .... فرشاد عزیز اگر بسیاری از دولتمردان و مسئولین ذی ربط توان و ظرفیت سناریو نویسی داشتند اطمینان داشته باشید اصلاح تصمیمات و برنامه های غلط و حتی ویرانگر بدلیل حرکت در روندی مشخص و تبعیت از منطقی قابل بازیابی ممکن بود.
3- اتخاذ تصمیم و انتخاب برنامه های اجرایی بدون اتکا بر سنارویهای مبتنی بر راهبرد نویسی از مهمترین مشکلات کشورمان می باشد نکته کلیدی که حتی در برنامه های پنج ساله مغفول مانده است. سند چشم انداز بر گرفته از اصول کلی اقدامی توصیفی است برای مقاصدی که بعنوان اهداف عالی(قانون اساسی) تبین شده اند اما اینکه با رعایت کدام نشانه گذاریها باید برای تحقق اهداف حرکت کرد همچنان نیز بی پاسخ هستیم.
4- فقدان راهبرد باعث گردید تا برنامه های پنج ساله بدون ارتباط گیری منسجم با چشم انداز حتی تا مرز توقف کامل سوق یابد فقدان راهبرد بود که در کنار اثرپذیری بالای کشور از رفتار شخصیتهای کاریزماتیک زمینه هایی را فراهم ساخت تا رییس جمهور وقت بتواند در لحظه و در شرایطی بسیار غیر متعارف مانند سخنرانی عمومی به اتخاذ تصمیمات خود خواسته در حوزه ملی اقدام کند مانند دستور ایجاد معابر مرزی که تجارت و تولید ایران را برای سالهای بسیار دور به محاق برد محاقی که هیچ تصور منطقی برای خلاصی از آن وجود ندارد و فراموش نکنیم که رییس جمهور در حین سخنرانی و در پاسخ به درخواست شفاهی یکی از حضار دستور تغییر تعرفه سیفی جات را اعلام فرمودند....
5- حداقل یک دهه قبل بعنوان مشاور خدمت ریاست وقت دانشگاه تهران عرض کردم باید ترتیبی اتخاذ شود تا پایان نامه های دانشگاهی به سمت مطالعه و بررسی میدانی نظریات و دیدگاههای اساتید کشورمان سوق داده شوند تا با اتکا بر نظریه پردازیهای اندیشمندان کشورمان به شناخت و راه حل یابی مشکلات و مسائلمان اقدام گردد تا امروز با چنین نظریه پردازیهای به فرمایش مومنی سست و بی پایه اما بسیار موثر گرفتار نباشیم.
6- توضیح تورم لجام گسیخته و بیکاری ویرانگر (که سالها است به ضریب فلاکت نیز خوانده می شوند) براسا نوسانات پولی حتی بدون توضیح دلایل نوسانات سیاستهای پولی بیانگر وجود غفلتهای علمی و میدانی فراوانی است بطوریکه حتی برای حفظ ظاهر به موضوع مشکلات تولید ، مشکلات عدیده تجارت ، شیوه های غلط تولید انبوه قانون ، اصرار غیر معقول دولتها بر ادامه حرکت ویرانگر دور باطل افزایش رسمی و خود خواسته هزینه ، قیمتها ، دستمزدها و دهها موضوع دیگر که هرگز مورد توجه فراگیر قرار نمی گیرد.
7- عملکرد فاقد انگیزه و اثربخشی مسئولین کلیدی بانک مرکزی مانند بسیاری از دستگاههای ذی ربط بعنوان بخشی از ناکارآمدی سازمان اداری کشور هرگز در بحثهای مرتبط با اصلاح شاخص های اقتصادی مورد توجه قرار نگرفته است همانطور که طرح تحول اقتصادی کشور با تأکید بر اصلاح ساختار ، افزایش بهره وری ، .... رها و تمام هم و غم دولت متوجه اقدامی بی اثر و مخرب مانند پرداخت نقدی ماهانه بعنوان یارانه مصروف گردید که خلاصی از تبعات چنین انتخابی برای دولت فعلی و سایر دولتهای آینده ناممکن می نماید.
8- توجه جدی به مسئله دور باطل رکود تورمی موجود در ایران نیازمند حداقل تیم یکپارچه و منسجم دولت ، پیگیری برنامه منسجم و هدفمند فراگیر ، اراده معطوف به اصلاح زیربنایی مسائل اقتصادی و مدیریت منطقی مطالبات عمومی و همراه سازی افکار عمومی است ضرورتهایی که متأسفانه در دولت و رند موجود قابل مشاهده نیست.
9- فرمودید پاسخ(تمایل به یارانه) مردم به غفلت‌ها و تغافل‌ها است بی توجهی به خواست عمومی که حداقل توسط چند نظرسنجی مستند سازی شده بود علاوه بر این دولت متوجه نشد که حتی در برآورد مسائلی پیش پا افتاده و ساده مانند درک وضعیت واقعی و معیشتی مردم نیز دچار انحراف در تشخیص می باشد امید می رفت تشکیل صف های کیلومتری در دمای منفی 21 درجه و زیر بارش برف چنان تلنگری مورد استفاده دولت باشد اما رفتار و تبلیغات دولت در ایجاد تمایل به انصراف از دریافت یارانه تأکیدی بر انحراف و توقف دولت در شناخت صحیح وضعیت و مردم کشورمان می باشد که می تواند برای دولت و چند سال آتی کشور با پیامدهای زیانباری همراه باشد.
10- مومنی عزیز معتقدم دولت مستقر همچون دولت قبل بدلیل فقدان نگاه راهبردی و مبتنی بر وقاع نگری و پژوهش محور به دور باطل تصمیمات و اقدامات فاقد اثربخشی و قابل توضیح گرفتار شده باشد و اگر در روزهای آغازین فعالیت دولت برای رهایی از این دور باطل اتخاذ تصمیم نداشته باشد خواسته یا نا خواسته راهی جز ادامه مسیر زیانبار گذشته را نخواهد داشت. (2097763) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۱۷:۵۸
ضمن تایید نظر مبسوط محسن اضافه می کنم تا وقتی سیاستگزار اقتصادی، همان مجری اقتصادی است، ما دچار پدیده های نامطلوبی مثل رانت، رفرم های موقت، مدیریت قبیله ای خواهیم بود. باید بخش تصمیم سازی اقتصاد در کشور از بخش اجرایی در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مجزا شوند تا شاهد تحول در اقتصاد باشیم.
به نام مدیران ارشد در سازمانهای اقتصادی کشور توجه کنید. بسیاری از این نامها برای شما تکراری هستند زیرا حداقل در 20 سال گذشته (در مورد بورس 10 سال گذشته) پست مدیریتی در اقتصاد کشور داشته اند.
درها را بر روی نیروهای جدید، پرانرژی و فکر نو اقتصادی باز کنیم تا بتوانیم همپای جهان اقتصاد جلو برویم. (2097813) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۱:۳۹
روحانی متچکریم!!! (2097774) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۴:۰۴
بابت چی ؟! (2097829) (alef-10)
 
اصغر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۰۲:۳۷
بابت ارزون کردن 200 تومنی دلار نسبت به زمان احمدی نژاد! (2098577) (alef-10)
 
حلیم
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۰:۵۳:۱۲
مثل معروفی داریم رطب خورده منع رطب چون کند مدیریت هر سیستمی میبایست قبل از برداختن بدیگران بخودببردازدونتیجه انراروشن وشفاف به قضاوت عموم بگذارد تابعنوان نمونه والگومورد توجه قراربگیرد واز طرفدیگران به ان تاسی شود من چنانم که رستم بود بهلوان جواب نمی دهد (2097775) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۴:۴۸
یارانه کل به اصطلاح انصرافیها3500 میلیارد تومان درماه میشود و هرماه مبلغی که به مردم میدادند بابت یارانه همین مبلغ است دولت یک ماه به هیچ کس یارانه ندهد ببینیم چقدر عرضه عمل دارد آنوقت همه انصراف میدهیم چون عملکرد یکساله دولت را مشخص خواهد کرد (2097915) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۱:۰۸
پاسخ به غفلت ؟
نه دهن کجی به شعار های توخالی
پاسخ به ابی تفاوتی دولت ودستگاه قضا به حماسه سازان اختلاس و فساد مالی بود


مبصری (2097824) (alef-10)
 
فرشاد
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۴:۱۵
تا وقتي كه مردم ما مثل گداها چشم به دست دولت دوخته اند، از يك طرف به اصطلاح "حق"شون رو ميخوان از حلقوم دولت بكشند بيرون و از طرف ديگر ميخواهند قيمتها هم ثابت بماند وضع به همين منوال خواهد بود. احمدي نژاد دولت رو به صاحب يك نوانخانه پر از انسانهاي گرسنه و ناتوان تبديل كرد و تحويل روحاني داد. (2097830) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۶:۰۳
متاسفم که توایران دارم زندگی جایی که برای دوروز اینده ام نمیتونم برنامه بریزم دلار که رفته و کانل3400 اینم از اوضاع زندگی ما چیکار کنیم خدا

خدایی بذار منتشر بشه این پیغام (2097836) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۶:۳۹
علت عدم انصراف از یارانه علاوه برنیاز بی اعتمادی به دولتها است . در دولت قبلی وقتی زمزمه هدفمندی بود قرار براین بود که با صرفه جوئی ناشی از هدفمندی چنین وچنان کنند . سوال اینجاست .کدامیک از وعده ها محقق شد ؟ مردم همیشه دربرابر حکومت حق خود را ادا کرده اند.ولی متاسفانه جواب نگرفته اند .وضعیت دارودرمان کمر بیمارداران را شکسته . بنده باید با حقوق بازنشستگی نسخه ای که قبلا 200هزارتومن میشد را بیش از یک میلیون میدهم. بیمه آن موقع 80درصدش را می داد حالا 50درصد میدهد . حالا چطور باورکنم که با انصراف از یارانه پول آن خرج بهداشت ودرمان می شود ؟ مدارس دولتی به والدین دانش آموز به شکل کیسه پول نگاه می کنند سال قبل کارنامه همکلاسی پسرم را نمیدادند ومدیر با تحکم می گفت هروقت 150هزار تومن دادی بیا وبگیر . نداری نیا . قبلا اینطور بود ؟ حالا باور کنم که قرار است یارانه انصرافی خرج آموزش بشه ؟ از طرفی با اینهمه مصیبت وسختی که مردم تحمل می کنند هرروز پرده از یک مفسده اقتصادی با ارقام باور نکردنی برداشته میشود . از وزیر ووکیل تا معاون رئیس جمهور وبنیاد ....وسازمان.... همه درمفاسد اسمشان هست . حالا چه اعتمادی هست که دوباره فساد نکنند ؟ با کدامیک از قبلی ها که فساد کردند برخورد قاطع شد که زهر چشم باشد برای بقیه ؟ ودستاویزی برای جلب اعتماد مردم ؟با تمام ارادتی که به رئیس جمهور پیدا کرده ام توصیه می کنم با مردم روراست باشد تا اعتماد مردم را جلب کند . نزدیک نه ماه است که ایشان آمده اگر مشکلاتی هست بامردم درمیان بگذارد ومردم را امین بداند . (2097837) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۵:۳۵
ماشاله! مباركه! پس بعد از اينهمه وعده و وعيد براي پايين اوردن و تثبيت نرخ ارز الان ميخوان ببرنش بالا دوباره؟؟؟؟؟ (2097854) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۳۹:۴۳
مردم ما فقط به حرفهای قشنگ عادت کردن و براشون مهم نیست که کی میخواد رئیس جمهور بشه دوست دارن بهشون یه مدینه فاضله تو توهمی ساخته بشه اونم نه هزینه داره نه عوارض و مالیات ارزش افزوده و اقای روحانی اینو میدونست (2097865) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۹:۴۰
کاش مردم ما کمتر احساسی بودند و کمتر فراموشکار! دوست عزیز قشنگ گفته اید ... (2097996) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۵۲:۴۰
پیشنهاد میکنم رییس جمهور محترم ، آقای دکترفرشادمومنی را به مشاورت اقتصادی خود برگزینند و دیگران موجود را کنار گذارند (2097888) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۴۰:۵۴
همین مومنی تئورسین اقتصادی احمدی نژاد بود که اون بلا رو سر اقتصاد ایران آورد . (2098291) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۲۴:۴۶
اقای روحانی مشاورین رئیس دفتر و اعوان و انصار کلا از نطر فکری مخالف نظرات اقای مومنی هستن کمی مطالعه در این زمینه بکنین بد نیست (2099246) (alef-10)
 
ح م
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۵۳:۱۹
نتایج پرداخت یارانه ها تا حالا تورم بیکاری رکورد اقتصادی وغیره میباشد ام پرداخت ویا عدم پرداخت یارانه یک امر سیاسی شده وادامه ان سیکل معیوب تورم بیکاری وسایر مشکلات را ادامه میدهد (2097889) (alef-10)
 
My Name
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۱:۵۴:۱۵
تنها کسائی که در این میان نابود میشن فقطو فقط مردم هست دوستان !
وگرنه دولت مردان که در خوشی کامل هستن ! هر روز سفر به کشورهای تفریحی ، سیر و گردش
ولی ماها اینجا می سوزیم.امیدواریم این کلید چاره ای بیندیشه نه اینکه ملت رو قفل کنه ! (2097890) (alef-10)
 
الف
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۱:۵۳
اولویت دادن به بهبودی معیشت مردم را با تمام وجود لمس کردیم ومعیشتمان بسیار عالی شد.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2097906) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۲:۳۱
امار ثبت نام کنندگان یارانه از 70میلیون گدشت این ملت باز حماسه افریدند و دست خودشون نیست خوب حقشون رو میخان (2097908) (alef-10)
 
محمدحسيني
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۰۵:۲۷
متاسفانه در اين مملكت فقط حرف و ادعاست زمان تصويب طرح هدفمندي يارانه ها هر چه داد زديم اين طرح به ضرر مردم است و نتايج شديد تورمي خواهد داشت كسي توجه نكرد حال كه اين طرح به مردم ضرر زده است تنها راه منطقي براي متقاعد كردن مردم به انصراف برگرداندن قيمتها به زمان قبل از اجراي طرح است نه افزودن آن .... آب و برق و تلفن و ....... با اجراي طرح افزايش يافت و حال كه دولت در سال جديد باز در حال افزايش دادن است كدام عاقل مي آيد از دريافت يارانه انصراف بدهد؟؟؟؟؟؟؟؟ (2097916) (alef-10)
 
محمد حسيني
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۲:۳۷
حسن جان كليدت به قفل اين مملكت نمي خورد لطف كن برو تا شايد كسي با شاه كليد بيايد و درد اقتصاد اين مملكت را دوا كند اداره اقتصاد يك كشور نياز به يك مدل اقتصادي طراحي شده و مطالعه شده دارد اينطور نيست كه هر كس به زعم خود بخواهد آنرا امتحان كند با اين روند همين بحث را اگر زنده باشيم در سال 1430 هم خواهيم داشت (2097929) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۴:۰۵
روحانی نژاد!!! (2097933) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۱:۳۱
راستي از جمشيد بسم ا... چه خبر ...!
وبراستي چه نيازي به دولت ومجلس واينجور چيزاي غربي هست؟
در اين جنگل مولا لطفا نه گاز بديد ونه ترمز كنيد .نه شما ازما چيزي بخواهيم ونه ما از شما چيزي بخواهيم.نه مانع كسي بشويد ونه از كسي (حتي مستضعفين به تقصير!) حمايت نمائيد.بگذاريد بر اساس تنازع بقا هركس كه توانست باقي بماند.اينجوري بيشتر به مشيت خداوند احترام ميگذاريم. همانجور كه در آشپزخانه طبيعت كسي بيشتر از نيازش شكار نميكند وكسي هم از شكارشدن توسط ديگري كه صرفا براي نياز روزمره خود اقدام ميكند شكايت نميكند .زيرا به محض شكايت قواعد بازيهاي مدني شروع ميشود.
لطفا مارا بحال خود رها كنيد.لطفا...لطفا.... (2097968) (alef-10)
 
محمد حسيني
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۶:۴۴
متاسفانه در زمان تصويب طرح هدفمندي يارانه ها تمام اقتصاد دانهاي عزيز چه داخلي چه خارجي اظهار نظر كردند و همه مسائل را ديدند و بحث كردند جالب اينكه بنده همش دو كلاس اقتصاد خوانده ام و تمام اين بحث ها را ميديدم حتي دو نفر از اقتصادانهاي ايراني در خارج كشور هم كه عنوان پروفسور دارند بحث كردند ولي دو نكته را هيچ گاه نديده و نگفتند يكي اين كه دادن ماهيانه پول نقد به مردم ايجاد چرخه كاذب پول ميكند و هر ماهه با پرداخت يارانه اين امر موجب تورم ميشود ثانيا اين كه در توجيه اوليه اين طرح دولت در مزاياي طرح بيان داشت : با اجراي اين طرح نه تنها ديگر دولت به مردم يارانه بي حساب نمي دهد بلكه با اجراي اين طرح ميزان بيش از 20 ميليارد دلار سود ميكند...... اين سود ميكند يعني چه شما جواب بدهيد معناي عملي اين مسئله چيست ؟ چرا بايد سود كند چرا كه شما مثلا 20 ميليارد دلار يارانه ميدادي حال هدفمند كردي و عادلانه آنرا بين مردم به تساوي تقسيم كردي و اين شده عدالت جمعي پس از اين جريان اجراي عدالت دولت چگونه درآمد كسب كرده و سود ميكند؟؟؟؟؟؟؟؟ اقتصاد نكته ها دارد مثال داستان مردم شهري است كه فيل نديده بودند و وقتي آنرا در تاريكي ديدند هر كدام از آن وصفي كرد و حداقل يك كليد به دستي نيامد در آن محل تاريك را باز كند و آنرا در ديد مردم بگذارد .... حال اقتصاد نياز به عقل جمعي اقتصادي و مطالعه مدلهاي مختلف و آزمايش تاثيري دارد و نمي توان يك فكر يك جنبه كرد و يك دوره اين فكر را تمرين كرد تا شايد جواب دهد و ......... (2097982) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۳۸:۱۰
من در انتخابات به رضایی رای دادم چون از بین 8 تا کاندیدا فقط رشته ایشون اقتصاد بود و طرحهای خوب و جامعی داشت حتی در مناظره سال 88 احمدی نژاد ازش تعریف کرد وگفت که شما بر خلاف اون دو نفر (کروبی و موسوی)که هیچ طرحی ندارند دارای طرح و بر نامه اید رئیس جمهور فعلی حقوقدان هست کسیکه رشته اش اقتصاد نیست از اقتصاد چی میفهمه چون تخصص نداره هر چی که مشاورینش بگند انجام میده تازه گفته بود سرهنگ نیست اما با تو پ و تانک میره دانشگاه و اونقدر از لحاظ حفاظتی و امنیتی قوی عمل میکنه که از صدها هزار سرهنگ هم جلوتر میزنه بیشتر به فکر تخریب دولت قبل هست به فکر برپایی جشن های اشرافی و دادن سکه به بازیگران و همسران مسئولین به فکر ساخت سونا و استخر در کاخ ریاست جمهوری هست و در کل فاقد برنامه و طرح هست (2097988) (alef-10)
 
hamvatan
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۴۰:۵۰
دوستان حسن بره علی بیاد ،علی بره حسین بیاد بازم اوضاع همینه آقا تحریمیم هیچ بانکی جرات کار کردن که هیچ بانکهایی هم که پولامون توشه هم جوابمون رو هم نمیدن کاری به رئیس جمهور نداره،آقای روحانی هم مثل بقیه آدمه، نمیتونه که معجزه کنه ،باید صبر کنیم و توکل به خدا غیر از این هم نمیشه کاری کرد بجای گیر دادن به رئیس جمهور بهتره بیاییم از ایشون پشتیبانی کنیم (حداقل در کلام) تا در آرامش بلکه فرجی بشه (2098000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۲:۴۴:۲۷
وقتی دولتی داریم که درآمد مرا بدون توجه به اقساطم یا هزینه هایم می خواهد چرابه این دولت اعتماد کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2098016) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۲۴:۲۵
من انصراف دادم كساني را مي شناسم كه درآمد بهتري از من داشتند انصراف ندادند و ثبت نام كردند. به نظرم درست نيست اما فكر مي كنم اين موقتي است و براي يك ماه يا نهايتا دو ماه است. البته بهتر بود دولت همين حالا افرادي كه درآمد بالاي 2.5 نوشته اند حذف كند. البته باز به نظرم بهتر است تا اينكه خرج خارج از كشور شود. ساده بگويم راضي نيستم خرج خارج از كشور شود. (2098209) (alef-10)
 
MOSTAFA13
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۳:۳۲:۲۱
البته باید عرض کنم تفاوت دوران احمدی نزاد با روحانی زیاده
در زمان احمدی نزاد ما مقابل تمام مستکبران ایستاده بودیم و بهشون باج نمی دادیم
در زمان احمدی نزاد دوستان و حامیان و روسای روحانی نمی ذاشتن اوضاع درست بشه و هر روز مشکل اقتصادی و سیاسی و جریان موهوم انحرافی رو بوجود می آوردن
در زمان احمدی نزاد عزت اقتدار شرف و ابروی ایران و ایرانی حفظ شده بود و کشورهای منطقه به تاسی از مقاومت دولت و بخشی از ملت بصیر ایران بپا خواستن
در دوران روحانی هیچکدام از ان چالش ها و حاشیه سازیهای مجلس و جاهای دیگر وجود نداره دولت از هر تظر ازاده و مجلس دیگر در ته امور هم نیست چه برسه به راس اما امثال توکلی لاریجانی مطهری ها لام تا کام حرف نمی زنند
اگر قدرت فهم دارید باید تحلیلتون برپایه واقعیات باشه نه اغراض سیاسی (2098247) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۱:۳۹
جوجه را اخر پاییز می شمارند (2098368) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۴:۰۱
به نظر من آقای مومنی بایستی یک بار دیگر کتب اقتصاد کلان را از نو مطالعه کنند ..چرا که کشوری که سالی 35% تورم دارد بایستی نرخ مبادله ارز دران کشور هم به طور متوسط سالانه به همین مقدار افزایش یابد و این افزایش نرخ دلار در حال حاضر بر اساس علم اقتصاد درست و طبیعی می باشد..جای تاسف دارد که اقای مومنی این اصل اولیه اقتصاد را درک نکرده است.....استاد اقتصاد دانشگاه ازاد... (2098374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۲۷:۱۱
حضرت استاد
دکتر مومنی از بیخ و بن اعتقادی به الگوهای نئولیبرالی و کینز و کلاسیک و فریدمن و پینوشه وغیره ندارد چرا فکر میکنین تحلیل باید در چارچوب الگوهای سرمایه داری باشه کتاب اقتصاد کلان ایا جز ادامه دعوای کینز و کلاسیک است؟! (2099267) (alef-10)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۹:۵۵
ارز بالا میرود بعدا تورم را به اقتصاد تحمیل می کنند (2101194) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۶:۵۲
خوش بحال خودم که به هیچ .....رای ندادم (2098382) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۸:۲۰
اقای مومنی شما به عنوان یک کارشناس اقتصادی آیا در زمان ثبت نام یارانه ها یا قبل از آن در مورد اثرات سوء افزایش نقدینگی که یک شبه 48 هزا میلیارد پول به اقتصاد تزریق می شود و واضح است که در این یک شب به اندازه پول تزریقی، تولیدی نمی تواند صورت بگیرد ،صحبت کرده اید و مردم را با واقعیات آشنا نموده اید؟ (2098388) (alef-13)
 
خوشدل
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۲۸:۳۱
حالا که بیش از 90 درصد مردم از حقشون نگذشتن من هم که انصراف دادم میخوام به حقم برسم، به نظر من این یجور باری با احساسات مردم بود ،به نظر من باید به همه کسایی که انصراف دادن اجازه داده بشه دوباره نظر خودشونو بدن. (2098448) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۳۳:۱۴
ا نصراف ندادن مردم پاسخی به بی اعتمادی این دولت تنها نبوده هر دولتی دیگر هم بود مردم همین کار را میکردن چون مردم هنوز به این باور نرسیده اند که مسئولین حرف راست میزنند در چندین سال گذشته دولتهای مختلف امدن ورفتن واخرش هرکدام با نام نیک کارش را به پایان نرساند این باعث شد مردم با خودش حساب کنند از کجا معلوم که این دولت با بقیه فرقی دارد اگر دولت بتواند کاری کند تا اعتماد مردم را به خودش جلب کند میشود مردم را قانع کرد که از گرفتن یارانه انصراف بدهند انهم با برخورد شدید ومعلوم با یقه سفیدهای که یک شبه راه چندین قرن را رفته اند وقتی وزیری به گفته اقایون بالای 1000میلیارد سرمایه دارد چگونه مردم باور کنند این از راه حلال به دست امده اگر هرشب تاصبح هم سکه ضرب کنند در این چند سال نمیتوانند به این ثروت های افسانه ایی برسند امثال بابک زنجانی مگر از بدنه همین دولتها نبود گروه اریا مگر از دولت نهم ودهم خط نمیگرفت خوب چه توقعی هستش که چند سال بعدباز هم امثال این اقایون درست نشه با این وضعیت امکان انصراف نیست دولت فقط میتواند با زور سرنیزه یارانه مردم را قطع کند وگرنه باید به همه انهای که نام نویسی کرده اند یارانه را پرداخت کند (2098461) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۳۶:۲۸
من می خوام بدونم یعنی 75 میلیون نفر به یارانه احتیاج دارند؟

دروغ از دولت احمدی نژاد تو جامعه نهادینه شده !

یعنی این همه آدم تو جامعه هستند که جمع دریافتی خانوادشون کمتر از 1.500.000 تومان است ؟

فقط تهران نشان داد که سطح فهمش از بقیه استانها بالاتر است و بقیه مردم به مفت خوری عادت کردند ! (2098474) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۰:۳۱:۳۷
بشین سرجات (2099849) (alef-10)
 
مالباخته
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۴۰:۲۰
آقای مؤمنی بهتره همه چیز را آنطور که هست بگوئیم. مساله فقط ندیدن وضعیت خانوارها نیست. اگراحساس مردم نادیده میگیرند، مشاهدات آنها را دیگر نمی توان ندیده پنداشت. آقا غارت و چپاول علنی شده به انحا. اراده مبارزه با چپاولگران مرده. مردم این را می بینند. من خودم چندین مورد می شناسم مستقیم نه بگیم با رانت، پول ملت را چاپیدن ملیاردی. البته شاید رفتن گنبد و گلدسته میلیونی جهت پولشوئی دادن. اینها کم نیستند. کسی هم با آنها کاری نداره چون الان معلوم شده که زنجیره مفسدان طولانی تر و فراگیرتر از آدمهای خشک بی عرضه آرمانگرا شده لذا از لحاظ سیاسی و مدیریتی هم به صلاح نیست با آنها در بیافتند. از حیث عدالت علوی هم فک کن یه سوء تفاهم بوده. آن شعارها با حکوتمت داری جور نمی شه. بنابراین یه پیشنهاد. با این چپاولگران برخورد خشن نکنند. با ملاطفت از آنها درخواست کنند ماهانه مبلغی را به خزانه دولت واریز کنند. مثلا از 10000 مفسد اقتصادی (مطمئنا بیشترند و کمتر نیستند)اگر ماهی 5000000تومان به خزانه برگردانده بشه به کجاشون بر می خوره؟ هم شسته می شن و هم عدالتو بی خیالش میشن. دولت از همین راه ساده میتونه یارانه حتی سه برابر به ملت مالباخته مسترد نماید. (2098491) (alef-10)
 
هاج و واج
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۴:۴۳:۴۹
با این 45500 تومان حداقل 30 درصد مردم به جایی نمیرسند ، ایکاش شمایی که نیاز نداشتید و انصراف ندادید کسانی را می دیدید که واقعا به این پول نیاز دارند ، ایکاش کمی به همنوعانتان فکر میکردید ، ایکاش دولت به این قشر یارانه نمیداد و بجای آن تورم را کنترل میکرد ..ولی افسوس آنان که غنی ترند محتاج ترند ..با این اقدام .. فشار تورم ناشی از کسر بودجه گردن همه ناتوانان را خواهد شکست... 45500 تومان هرروز بی ارزش تر خواهد شد و همان متمولان یارانه بگیر ، پولدار تر خواهند شد ...افسوس (2098505) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۲:۲۹
شيوه پرداخت صرف نقدي يارانه عوام فريبي بود وبه اين اساني هم نميتوان انرا اصلاح نمود مگر با اقناع مردم . (2098704) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۴۰:۳۸
دكتر مومني در سال 70 در دانشكده اقتصاد علامه استادمان بودند و تازه از خارج آمده بود انقدر روش تدريسش نامناسب بود كه اكثر دانشجويان در آن سال نتوانستند درس توسعه اقتصادي را با او پاس كنند فكر كنم نظرات او نيز مانند روش تدريسش باشد عزيزان مشكل اصلي اقتصاد كشورمان عدم بازدهي كاري و عادت به درآمد نفت داشتن مسولين براي اداره كشور كه ريشه اي چند ساله دارد مي باشد تا زماني كه كشورمان در جذب توريست ناموفق باشد بازدهي كارمندان در ادارات كم باشد اقتصاد تك محصولي باشد نحوه مديريت اقتصاد كشور نامشخص باشد مثلا در اسلام بهره حرام است ولي بانكها به مردم بهره مي دهند كه اين نمونه بارزي از تناقضات اقتصاد كشور است پس از دست هيچ كس جز مردم شريف ايران كاري بر نخواهد امد و چاره كار فقط بالا بردن بازدهي كار در بين آحاد افراد جامعه مي باشد كه آن هم با مديريت صحيح ميسر است بدون اينكه مدير به انتخابات براي جلب راي بيانديشد يعني مديري موفق است كه به ايران فكر كند نه به باند بازي و گروهي فكر كردن براي برنده شدن در انتخابات (2098755) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۲۸:۳۶
شایدم دانشجویان دنبال استاد ازبر محور میگشتند که با یک جزوه 20 صفحه ای توسعه رو پاس کنند (2099274) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۴۵:۳۴
در هرکشوری ازدنیا رای گیری شود که پول میخواهید یاخیر نتیجه همین است. دولت قبل این خشت کج را نهاد . قبل انتخابات 88برای کسب رای این مسئله را طرح کرد . وبعدا انرا عملی ساخت. جدای از درستی یانادرستی این امر حالا یارانه یارانه در زندگی عده ای تاثیر گزار شده .تورم دوسال گذشته ارزش حقوق حقوق را نصف کرده . 45هزاتومان یارانه نیز=20هزاتومان دوسال قبل شده . به هرحال یک زمانی باید یارانه دادن قطع شود . نیاز مندان باید توسط سازمان مرموطه مانند کمیته امداد وبهزیستی مورد تحقیق وحمایت قرار گیرند .و این از وظلیف حتمی هر دولتی است . اما اگرا فراتر از ان پولی توزیع شود اکثریت قریب اتفاق تمایل دارند انرا در یافت کنند. پیشنهاده میکنم به روشهای گوناگون یارانه را تبدیل مثلا بابردن یارانه در حقوق کامندان کشوری ولشکری وبازنشستگان بجای همانگی بخش زیادی تبدیل وبه عبارتی حذف میشود.ونارضایتی هم ایجادنمی شود.به بیکاران به عنوان بیکار بودن بدهید که به محض شاغل شدن حذف شود . در مشاغل ازاد تحقیق کنید . واگر نیاز مندی بود ازطرق وزارت کار بشکل موقت انرا حمایت کنید.ویا به کمیته امداد وبهزیستی ارجاع دهید. (2098785) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۵:۵۸:۰۶
کسی که ایمانش را به خاطر دنیا بفروشد نه به دنیا می رسد و نه به اخرت مردم به جای انتخاب اقتصاد مقاومتی ظاهرا از امریکا ترسیدند ایران باید منافع امریکا را در سراسر دنیا هدف قرار دهد اگر انفجار دهها سال جلوتر را به گردن ایران بندازند ایران باید به تلافی هزاران امریکایی را به کام نیستی بفرستد تا بفهمند که اگر ایران علیه امریکا بخواهد اقدام کند نه صدها امریکایی که هزاران امریکایی به درک واصل می شوند انشائالله زوال امریکا نزدیک است خدا کند اختلافات غرب و شرق به نابودی غرب وحشی بیانجامد باید تمام دنیا را علیه امریکا بسیج کرد مرگ بر امریکا امریکا اگر اموال ایران را بالابکشد باید زیان صدها برابری را تجربه کند
. (2098874) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۶:۳۶:۱۷
وزیر محترم مخابرات الان 6 ماه بیشتر است تلفن شهری تقاضا کردیم به لت عدم امکانات واگذار نمی کنند و دانشجوی دوره تخصص بزشکی به علت نداشتن انترنت و تلفن از انجام تحقیق و بژوهش باز مونده به علت خصوصی بودن باسخ گوی هیچ نهادی هم نیستند (2099038) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۶:۴۶:۲۶
اقای روحانی باید به مردم جواب دهند که سکه هایی که توسط همسرشان به میهمانان کاخ داده شده ازکجا امده مگر همسر ایشان درامدشان چقدر است که حدود 1500 سکه 900000 تومانی هدیه میدهند (2099075) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۷:۰۳:۵۱
انتطار مردم از دولت ومجلس کنترل قیمت دلار ازاد است (2099170) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۸:۳۵:۱۱
اگر بجاي جدل با هم ، همه يك چيز را يك صدا از دولت طلب كنيم ، انوقت شايد درست شود، وگرنه دولت از اين جناح بازي ما مردم دارد سود ميبرد و خودش خواهان عدم يك صداي ما است، وگرنه حافظ شيرازي هم ميداند كه تمام اين مشكلات زير سر دولت است وتو بس، (2099529) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۸:۴۹:۵۸
بالا بودن غير واقعى ارز و ارزش پايين پول ملى اساس مصيبتهاى ماست و اكر اىن روش ادامه يابد شاهد دورو تسلسل توررم و كرانى از و دوباره ادامه ان هستيم اجراى هدفمندى دو مصيبت ما را دو چندان مى كند جلوى ان را بگيريد و دوره تلخ دولت گذشته را تكرار نكنيد (2099553) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۰۴:۳۵
به نظر من میزان انصرافها نوعی رفراندام بود و مشروعیت دولت منتخب زیر سئوال رفت. حالا خود فتنه گرها مثل خاتمی و کروبی و ... که میگفتند به روحانی رای بدهید هم نامزد شوند مردم به آنها رای نمیدهند چون دستشان رو شده. یک ماهه تلویزیون داره مردمو نشون میده که همه میگن ما یارانه نمیخواهیم. این معنیش اینه که از مردم منفصل هستند. شرایط بین المللی ایران هم که خیلی وخیمه، به ظاهر آشتی با 5+1 ولی در عمل با وجود جمع کردن برنامه هسته ای کاملا واضحه که وضع خیلی بدتر خواهد شد... آنهایی که تشنه قدرت بودند و لذتهایش را چشیدند ظاهرا حالا باید تلخیهای قدرت را هم بچشند! پناه میبیریم به خدا... (2099604) (alef-10)
 
بازنشسته
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۳۳:۳۵
واقعا برای خودم و ایران و ایرانی متاسفم که اینگونه با زندگی دست و پا میزنیم. مردمان نجیب و مهربان و خوبی هستیم و باور نابودی تمام و کمال خود و نسلهای اینده را با بی ارزش بودن و بی ارزشتر شدن پول ملی را چگونه پذیرا باشیم؟
اقایان یکروز از خواب بیدار میشوند و گناه را گردن جمشید بسمه الله میندازند و در زمانی که پول ملی سیر قدرت میگیرد دیگری به هنگام میا صبحانه کاری سخنرانی به نحوی مینماید تا موجب تضعیف ارزش پول ملی و حال چراغ سبز برای بی ارزشتر شدنش را میدهد.
شما را بخدا قسم اگر بفکر نسل فعلی هم نیستید بفکر ایندگان باشید. و یادتان باشد بی ارزش بودن پول ملی یعنی گرانی و تورم و فساد و...... (2099697) (alef-10)
 
مهدی بیات
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۱۹:۳۷:۰۵
مردم به خاطر یک ساندیس وکیک به راهپیمایی میروند به خاطر یارانه انصراف نمی دهند و دولت در این۳۵ سال کشور بهتر کرد یا بد تر همه می گویند بدتر چون کل اداره های دولتی مرکز رشوه وفساد شده (2099709) (alef-10)
 
حسین میر
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۲:۳۸:۵۴
من از انصراف یارانه پشیمان هستم زیرا ما به احترام مراجع وشخص اقای روحانی انصراف دادیم ولی الان دولت اعلام می کند که به همه ثبت نامی ها یارانه می دهد در صورتی که اشخاص با درامدبالامارا مسخره می کنند لازم دولت برای ثبت نام مجدد فکری بکند انتظار داریم اقای روحانی با دراینی که دارند تصمیمات لازم بگیرد (2100241) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۳ ۲۳:۱۳:۴۹
بزرگترین مشکل نظریات اقتصادی در ابران برمیگردد به وابستگی های جناحی تئوریسینها وبه دلیل اینکه در این کشور هیچ اقتصاد دان مستقلی اجازه اظهار نظر ندارد بنابراین تمامی اقتصاد دانانی که نظریات آنها در رسانه های مختلف منتشر میشود به نوعی در گذشته ای نه چندان دور در تصمیم گیری های اقتصادی موثر بوده و امتحان خود را پس داده اند وبه بیان دیگر حنایشان دیگر رنگی نداردولی برای اینکه در نظر باشند هرچندگاهی حرفی میزنند و خود را از تک وتا نمی اندازند تا همچنان برای روز مبادا از خاطرها محو نشوند والا هر عامی اقتصاد نخوانده ای هم میداند که در کشوری که نیمی از اقتصاد آن در دست بنیادها و نهادها ومگوهای دیگر است چگونه میتوان سخن از یک اقتصاد علمی به میان آورد (2100340) (alef-10)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۷:۱۹:۱۲
به نظر من دولت با افزایش قیمت انرزی باید مبلغ یارانه رو از 45 هزار بیشتر کنه .مگه ی کارگر یا کارمند کم در آمد از کجا بیاره این افزایش قیمت انرزی رو جبران کنه .مگه چقد در آمدش اضافه شده .نباید دولت از چشم خودش رو به این واقعیت ها ببنده وبه فکر اقشار مستضعف جامعه هم باشه. (2100647) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۷:۴۸:۰۰
از مطالب خوبی که در دیوان محاسبات بیان داشتید ممنونیم (2100667) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۸:۰۱:۵۳
پاسخ:
هدفمندی یارانه ها نه تنها اشتباه نیست بلکه ضرورت بلا تشکیک اقتصاد ایران و هر اقتصد دیگری است
شما بحث را اشتباه گرفته اید هدفمندی یارانه ها دو هدف اصلی داشت ویک هدف فرعی هدف اصلی اول این بود که قیمت انرژی بالا رود تا قاچاق با حجم زیاد به کشور های مجاور انجام نگیرد
دوم اینکه در مصرف صر فه جویی شود که برابر آمار ها چند برابر متوسط جهانی است

حتی نان که خوراک اصلی مردم است به دلیل ارزانی خوراک دام میشد
این اهداف با افزایش قیمت محقق میشود و لا غیر.
اما سخن اینجا بود و هست که در صورت افزایش قیمت چون در آمد بخش زیادی از مردم اندک است تحت فشار قررار خواهند گرفت این جا ست که آن هدف فرعی پیدا میشود و آن دادن یارانه به مردم برای کاهش فشار افزایش قیمت هاست که از آن گریزی نبوده است.
اما دولت حاضر الان قیمت هارا افزایش میدهد در حالی که یارانه قطع میکند!!!زیرا باوری به عدلت اجتماعی ندارد برای اینکه از لحاظ ایدئو لوژی اقتصادی یک دولت لیبرالی لست. (2100682) (alef-10)
 
بازنشسته
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۰۸:۱۹:۰۰
ایا یکنفر پیدا میشود که اگر تلاش در تقویت ارزش پول ملی نمیکند لا اقل بفکر تضعیف ان نباشد؟ تا ما خود دشمن اقتصاد و ارزش پول ملی خود هستیم دشمنان غربی با خیال راحت میتوانند اسوده باشند چرا که حتی با جنگ فیزیکی هم قادر به چنین تخریبی نبودند. (2100695) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۱:۰۴
رئیس جمهور از یک طرف میگه در این دولت شایسته سالاری حاکم است(البته همه دولت های گذشته هم میگفتند)
از طرفی میبینیم هرچی پست و مقام در این مملکت هست، به صورت اتوبوسی به یک عده خاص داده شده که از یک جناح خاص هستند!
مدام به فکر این هستند که یک باری رو به دوش مردم اضافه کنند و یک چیزی ازشون بگیرند، حدود یک ماه رفتند رو اعصاب مردم که انصراف بدید...
از یک طرف خودشون دارند با یک درصدی همه چیز رو گرون میکنند و از طرف دیگه میگن تورم بسیار جزئی خواهد بود...
یک نیست به این دانشمندان بگه که بجای اینکه مدام در فکر گرانی و افزایش تورم باشید، و در فکر فاز دوم هدفمندی یارانه ها، میامدید تورم رو کاهش میدادید و این مرحله رو اجرا نمیکردید، و در عوض پس از یک مدتی همین 45 هزارتومن رو به مرور کم میکردید، بنظرتون سودش بیشتر از فاز دوم نبود؟ اعصاب و روان مردم بهتر نمیشد؟ مقبولیت تون افزایش پیدا نمیکرد؟ متاسفانه در این بین پیزی که برای این مسئولین اهمیت نداره، اعصاب و روان مردمه، وضع معیشت مردمه!
یک عده نشستند در راس کار و معنی نداری رو نمیفهمند، بعد برای مردم نسخه صرفه جویی میپیچند! یکی نیست بگه آخه این مردم دیگه از کجا بزنند؟ نمیبینند برای 50-60 لیتر تفاوت قیمت در بنزین دارند پی کار میکنند؟ هم اون هم میشه 10-20 هزار تومن صرفه جویی؟ شما با این مردم مواجه هستید که به نون شب شون محتاج هستند، متاسفانه اشرافی گری در بین مسئولین افزایش یافته و درد طبقه ضعیف رو نمیفهمند و پشت درهای بسته در ناز و نعمت نشسته اند و نسخه میپیچند... (2101197) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۲۳:۲۸
استاد عزیز پاسخ این 4 سوال بنده را بدهد:
1-تولید کنندگانی که با ماشین آلات قدیمی و فرسوده خود مشغول سوزاندن انرژی ارزان هستند و به کارگرانشان هم حقوق کافی نمی دهند را چطور می توانید مجبور به تغییر تکنولوژی و استفاده از ماشین آلات جدید و مصرف کمتر انرژی و تولید و بهره وری بیشتر کنید؟ اگر راهی بجز افزایش نرخ حامل های انرژی دارید بیان کنید.
2- در صورت افزایش نرخ حامل های انرژی آیا هزینه های زندگی مردم بالا خواهد رفت؟ چه راهی بجز پرداخت نقدی و یا کالایی برای جبران این افزایش هزینه زندگی دارید؟
3- نرخ دلار در شرایط عدم تحریم در ایران چقدر باشد؟
4- حمایت از تولید داخل تا کجا و به چه بهایی باید باشد؟ (مثلا در مورد خودروسازای سایپا و ایران خودرو و خودروهای نا ایمن ، آمار بالای کشته شدگان ، مصرف بیش از حد انرژی ، گرانی و نارضایتی مردم از این تولید کنندگان آیا جایی برای حمایت از این گونه تولید کنندگان باقی گذاشته است؟ یک مثال دیگر می زنم. روغن زیتون ایرانی حاوی نیمی روغن معمولی بطری 250 میلی لیتری به قیمت 11 هزار و روغن زیتون خالص ایتالیایی و اسپانیایی 500 میلی لیتری به قیمت 8 هزار تومان است. شما به عنوان یک اقتصاددان کدام یک را ترجیح می دهنید؟) (2101270) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۲:۴۸:۵۰
منم خیلی مشتاقم ببینم یه اقتصاد دادن به این سوالها چه جوابی میده! (2104260) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۴:۲۲:۰۶
بنده اقثصاد دان نيستم و هيچ منابع آماري را در اختيار ندارم از ظريب جيني هم سر در نميآورم ولي از همان اول پيش بيني نمود م کار ناشناسان اقتصادي باز هم رياست محترم جمهور را به عذر خواهي خواهند واداشت .
چرا که آيتم هاي پرسش نظر سنجي هيچ ديتائي را براي دولت بدست نميداد و هيچ با وضعيت اسفناک اقتصادي 95 % خانواده ها انگيزه براي انصراف باقي نميگذاشت .

گفتن اينکه ما حاملها را 30 % گران ميکنيم غير حاملها را هم 25 % عملا گران کرده اند افزايش حقوق را هم برابر تورم نداد ه اند تمام واردات اقلام استراتژيک (برنج و گوشت و ..............) را با بهانه پايش بهداشتي آن و اخذ جي ام پي به تزلزل کشاندن و متلزل کردن امر بديهي برنماه ريزي دست اندر کاران تجارت - عدم ارائه يک راه کار شفاف براي راستي آزمائي تناست در آمد اعلامي از سو - ي افراد با هزينه زندگيشان چه انتظاري براي پاسخ مثبت ميداشتند .



و اما در بحث مديريت اگر قرار باشد يک مدير همه امکانات را ايده آل در اختيارش بگذارند تا او مديريت کند و زير مجموعه اش دسو پا بزند که اين شيوه مديريت را نه هنري است و نه سخت .

آن مديريتي مهم است که با وضع موجود بهترين تدبير را به خرج دهد تا از يهران عبور و سختي ها را به خود هموار نمايند و حال فعلي را با وعده به آينده اي حتي روشن فدا نکند . (2101524) (alef-10)
 
amir
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۵:۱۵:۵۸
23 درصد سود در ازای تورم 40درصد یعنی پرداخت حداقل 17درصد سود به بانکها و وام گیرندگان آنها در شرایط فعلی. (2102644) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۱۷:۰۷
سلام
ثابت نگه داشتن نرخ ارز در حالي كه تورم كشور ما بيش از امريكا هست يعني مقابله با توليد و اين ظلم مسئولين اجرايي به كشور است و فقط به دليل راضي نگه داشتن مردم انجام مي شود . اول بايد نرخ تورم را كنترل كنند و بعد ارز را (2103119) (alef-10)
 
کمال
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۴۱:۵۴
در حال حاضر تقابل اصلی قیمت ارز بین واردات و تولید کننده است . قیمت بالای ارز برای وارد کننده مطلوب نیست و به همین دلیل است که تولید کننده و صادر کننده از قیمت بالای ارز سود میبرند و در نتیجه اشتغال ایجاد میشود. برای وارد کننده ها که در زمان آقای میرکاظمی تو بهشت رفته بودند دل نسوزانید! (2103553) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۲۲:۱۷
احمدی نژاد اگر ماست را داد تاس را نگهداشت این دولت هم ماست را خواهد داد و هم تاس را.
به امید بهبود وضع اقتصادی عزت نظام را خدشه دار می کند و بهبود اقتصادی هم نخواهیم داشت. (2104430) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۵:۴۸:۲۲
به نام خدا
با سلام
اوه!ٌ چقده نظر دادن و کامنمت گذاشتن مردم عزیز؛ کاشکی همین قدر هم انصراف می دادن . والله. (2105865) (alef-13)
 
انقلابی دو آتیشه
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۰۱:۴۶:۱۰
ما همه سربازان احمدی نژادیم!!!!!!!

که به هیچ کس باج ندادیم

الان منتظر 4 سال دیگریم

احمدی بیاوریم و روحانی بزداییم!! (2107025) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۷:۱۰
يادم مياد 15 سال پيش اقاي دكتر مومني با اصمينان كامل از پاكي و درستي مسئولين در سر كلاسهاي درسي صحبت ميكردند خيلي دوست دارم بدونم الان نظرشون چيه ؟
ايا اين همه اشتباه ميتونه مغرضانه نباشه ؟ (2107554) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۱۲:۲۱:۵۴
بسته اقتصادی واحد تبعیت می‌کنند?؟
اخه اين بسته اقتصادي برادر دانشمند من جناب اقاي مومني انگليسي است براي همين جواب نميده و بايد تبعيت كنند تا مريكا ژا به ميدان نگذارد (2110195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۱۳ ۱۸:۳۱:۰۰
با آزاد سازی دلارها دولت باید چاله چوله هاشو از فروش این دلارها پرکند. معلومه دلار 3400 و 4000 تومانی بیشتر بداد دولت میرسد. باید بخاطر داشته باشیم که فروشنده اصل دلار در کشور همیشه دولت است. یادش بخیر در سال 52 دانشجوی دانشگاه تهران بودم و ورزشکار میخواستیم بریم مصر و من به 3 هزار تومان رفتم از صرافی میدا انقلاب یا 24 اسفند دلار را 64 ریال خریدم و دوستام گفتند که آنها از بانک 66 ریال خریدند. من به خدا ایمان دارم خداوند از نا شکر ها انتقام سختی میگیرد (2122064) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.