توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 147847
تحلیل پیام نوروزی باراک اوباما
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۱۵
رئیس جمهور آمریکا با یادآوری موفقیت ایرانی های مقیم آمریکا یا به گفته وی آمریکایی های ایرانی تبار، برای چندمین بار از سوی مقامات آمریکایی، موفقیت جدایی نادر از سیمین را تبریک گفت!

به گزارش جام نیوز به نقل از شبکه "بی بی سی فارسی" باراک اوباما امسال نیز همانند چند سال گذشته به بهانه تبریک عید نوروز سعی در ایجاد فاصله بین مردم و حکومت ایران داشت.

بنابراین گزارش وی در ابتدا با تبریک عید نوروز و شورع بهار از جانب خود و همسرش به مردم ایران بار دیگر یادآور تنش های میان دو کشور شد اما هیچ اشاره ای به نقش دولت متبوعش در ایجاد این تنش ها نکرد.

باراک اوباما گفت: «اما همزمان با اینکه مردم با خانواده های خود گرد هم می آیند کارهای نیک می کنند و رسیدن فصل تازه را خیر مقدم می گویند. انسانیت مشترکی که ما با یکدیگر داریم به ما یادآوری می شود که هیچ دلیلی ندارد که ایران و آمریکا از یکدیگر جدا باشند.»

رئیس جمهور آمریکا در ادامه با به یادآوری موفقیت ایرانی های مقیم آمریکا یا به گفته وی آمریکایی های ایرانی تبار، برای چندمین بار از سوی مقامات آمریکایی، موفقیت جدایی نادر از سیمین را تبریک گفت.

اوباما در ادامه با یادآوری ابزارهای ارتباطی در اختیار اهداف آمریکا از جمله فیس بوک، تویتر به طور ضمنی خواهان آزادی استفاده از آنها در ایران شد.

رئیس جمهور آمریکا در اظهار نظر عجیب گفت: «در هفته های اخیر محدودیت های اینترنتی به حدی شدید شده که ایرانیان نمی توانند به آزادی با عزیزان خود در داخل ایران یا خارج از مرزهای آن ارتباط برقرار کنند.»

البته ایشان نه برای این جمله و نه برای سایر ادعاهای خود درباره عدم وجود آزادی های مرسوم در ایران هیچگونه سند و مدرکی ارائه نکرده است.

این گونه گفته ها در حالی است که امروز کاربران فارسی زبان بسیاری در داخل و خارج کشور از ایمیل، جیمیل، اینترنت و حتی فیس بوک و توئیتر استفاده می کنند.

اوباما گفت: «ایران جریان آزاد اطلاعات و اندیشه ها به درون کشور را متوقف کرده و دیگر بخش های دنیا را از تعامل با مردم ایران محروم می کند.»

رئیس جمهور آمریکا در این قسمت نیز هیچگونه اشاره ای به بخش های دیگر دنیا نکرد تا مخاطب متوجه منظور او شود.

اگر منظور او واقعا بخش های دیگر دنیا باشد که امروز ایران و ایرانیان به راحتی با تمام آن ارتباط دارند. حضور در مجامع علمی از سوی اندیشمندان و نخبگان ایران و عضویت در سازمان های مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و ورزشی جهان گواهی محکم به بطلان ادعاهای واهی آقای باراک اوباما است.

اما اگر منظور ایشان از بخش های دیگر دنیا، بخش های امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده باشد که گویا همین مطلب نیز بوده است به راه اندازی سفارت مجازی آمریکا برای ایرانیان شده اشاره کرد که البته این ارتباط به درست قطع می باشد.

وی در اظهار نظری که مداخله مستقیم در امور داخلی ایران است گفت: «امروز دولت من دستور العمل های جدیدی را برای شرکت های آمریکایی جهت تسهیل نرم افزارها و خدماتی که استفاده مردم ایران از اینترنت را آسان تر می کنند، صادر می کند.»

گفته اخیر اوباما که به نظر می رسد کامل کننده پازل اطلاعاتی و جاسوسی ایالات متحده آمریکا است در ادامه همان تسهیل ارتباط ایران با بخش های دیگر دنیا!! است که پیشتر به آن اشاره کرده بود.

دل سوزی های اوباما برای مردم ایران و آزادی ها اطلاعاتی آنان در حالی است که این نوع دل سوزی در سایه زمینه های اجتماعی و اقتصادی به هیچ وجه وجود ندارد.

تحریم های مختلف اقتصادی، سیاسی و علمی که از سوی آمریکا در ۳۰ سال گذشته علیه مردم ایران به اجرا گذشته شده است اگر چه هیچگاه مانع پیشرفت و حرکت رو به جلو مردم و انقلاب اسلامی ایران نشده است اما در مقاطع و زمان های مختلف باعث زحمت و ایجاد مشکلات متنوعی برای مردم ایران شده است.

آیا بهتر نیست مثلا به جای آزادی و تسهیل استفاده از اینترنت دولت آمریکا تحریم های هوایی ایران را بردارد تا دیگر شاهد خطر سقوط هواپیما در ایران نباشیم؟

وی گفت: «مردم ایران وارث تمدن بزرگ و باستانی هستند. آنها مانند مردم هر کجای دیگر از حق اندیشیدن و سخن گفتن برای خود برخوردارند.»

البته آقای اوباما که از وجود این حق برای مردم متمدن ایران سخن می راند هیچ اشاره ای به حرف های مردم ایران در روز ۱۲ اسفند، ۲۲بهمن، روز قدس نکرد و همچنین توضیح نداد ایالات متحده آمریکا با کدام پشتوانه تمدنی و فرهنگی دارای حق ویژه اندیشیدن و سخن گفتن (حق وتو) است.

در مجموع می توان گفت پیام امسال هرچند لحن ملایم تر نسبت به پیام های گذشته اوباما دارد و نشانه های بارز عقب نشینی سیاسی در آن مشهود است. هرچند نشان می دهد مقامات آمریکایی هنوز به تحلیلی مناسب از جامعه ایران نرسیده اند و کماکان تصمیمات خود را بر پایه اطلاعات بدست آمده از اپوزسیون شکست خورده و چند پاره جمهوری اسلامی ایران می گیرند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.