توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257548
نامه اعتراض کارآفرینان به دولت
تاریخ انتشار : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۳۷
عملیاتی شدن موافقتنامه تعرفه‌ ترجیحی بین ایران و ترکیه با انتقاد گسترده فعالان بخش خصوصی و تولیدی در ایران مواجه شده و درخواست لغو آن مطرح شده است.

به گزارش همشهری، براساس اين موافقتنامه قرار شده ايران و تركيه در صادرات برخي كالاها و محصولات كشاورزي به بازارهاي يكديگر تعرفه‌هاي تدريجي ترجيحي را اعمال كنند اما اكنون فعالان بخش توليدي در ايران مي‌گويند اين موافقتنامه به زيان توليد ملي در ايران است. در اين رابطه مجمع كارآفرينان ايران نامه‌اي را خطاب به اسحاق جهانگيري، معاون اول دولت روحاني نوشته و در آن تأكيد كرده اجراي اين موافقتنامه به مثابه آب سردي بود كه بر شعله‌هاي گرمابخش حمايت از توليد ملي ريخته شد. همچنين حميدرضا غزنوي، دبيركل مجمع كارآفرينان ايران ديروز در نشستي خبري با اشاره به اينكه به اعتقاد توليدكنندگان داخلي قرار ترجيحي ايران و تركيه غيرعادلانه است و بايد لغو شود، اظهارداشت: نبايد بازار خود را به راحتي در اختيار محصولات خارجي قرار دهيم.

غزنوي اضافه كرد: ايران در اين موافقتنامه، با موافقت طرف ترك با كاهش ۵۰ تا ۱۰۰درصد تعرفه‌ها، محصولات كشاورزي ازجمله انواع گل كلم، خيار، بادمجان و بذر گياه به همراه محصولاتي ديگر همانند بادبادك، آدامس، آب‌پنير، انجير و تخم پرندگان به تركيه صادر مي‌كند اما تركيه در اين قرارداد با زيركي صادرات محصولات صنعتي خود را به ايران انجام خواهد داد، تصريح كرد:

توافق شده تركيه به ايران كالاهايي ازجمله: درب و پنجره، انواع لاستيك، ظروف شيشه‌اي و فلزي، انواع منسوجات نساجي، انواع پيچ، صفحات آلومينيوم، موتورهاي صنعتي و انواع مبلمان صادر كند. وي در ادامه صحبت‌هاي خود اضافه كرد: در اين قرار داد واردات لوازم خانگي ازجمله انواع فريزر و يخچال به همراه اجاق با سوخت گازي و ماشين ظرفشويي هم درج شده است اين در حالي است كه ايران هم‌اكنون در توليد اجاق‌گاز حرف نخست را در بازار زده و حتي در حوزه ماشين لباسشويي هم با ظرفيت ۳۰درصدي يك و نيم برابر نياز داخل اقدام به توليد مي‌كند.