نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247495
چه کسی جانشین ضرغامی می شود؟
بخش تعاملی الف - محسن احمدی مقدم
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۲
ده سال گذشت و چند روز بیشتر باقی نمانده است، هر کس می تواند براساس سلیقه، تفکر و نوع نگاه خود نمره ای به بخشی یا کل مجموعه بزرگ صدا و سیما بدهد اما هر چه بود اکنون دوره مدیریت آقای ضرغامی را می توان گذشته دانست و چشم به آینده داشت.

بی تردید دستگاهی به این وسعت که امواجش نه فقط سراسر کشور بلکه ایرانیان اروپا و امریکا را هم مد نظر قرار داده و باید سلیقه ها و اقشار مختلف را پوشش دهد نمی تواند مطابق سلیقه همگان عمل کرده و همواره برخی منتقد و برخی هم تحسین کننده آن بوده اند، صدا و سیما می توانسته و می تواند در هر اقدام خود اگر بخواهد موافقانی در کوچه و بازار پیدا کند و آنها را مشتی از خروار بداند و هم می تواند با نگاه کارشناسی به دنبال اصلاح مشکلات و بهبود خود باشد. اما چند نکته مهم هست که شاید در دوره جدید بتوان آن را جمع آمد و نظر غالب در مورد این رسانه دانست.

به هر حال دو مشکل مهمی که به نظر نگارنده این متن می رسد یکی یک طرفه بودن صدا و سیماست، یک طرفه هم به معنی بی رقیب رسمی بودن، هم به معنی خودگردانی و عدم پاسخگویی به نهادی مشخص (مانند شهردار به شورای شهر)، هم به معنی حاکمیت نگاه گروه مدیریت کننده در برنامه ها و ... می تواند باشد. صدا و سیما می تواند یک برنامه را به عرش اعلا ببرد، از یک سریال خبر و برنامه و شعار بسازد (مختار)، یک فرد هنری و سیاسی را بزرگش کند و برعکس دیگری را بکوبد و تحقیر کند. کدام محکمه و کدام دستگاهیست که بتواند جز نوشتن یک نامه اقدامی انجام دهد؟

به نظر می رسد مدیریت جدید باید ارتباطی تعاملی و دو سویه با همه اقشار مردم برقرار کرده و به همه آنها به نسبت اکثریت و اقلیت توجه نموده و هم برایشان برنامه بسازد و هم تریبون و نماینده آنها باشد. اگر ۶۰ درصد مردم سلیقه الف را دارند، طبیعتا ۶۰ درصد برنامه ها هم باید در جهت خواست آنها باشد و ۴۰ درصد در جهت سلیقه ب نه آن که صدا و سیما صرفا به سلیقه ای که می پسندد اکتفا کرده و آن را به عنوان نظر قالب جامعه مرتب پمپاژ کند. موضوعی که شکاف هر چه بیشتر بین مردم را به دنبال خواهد داشت.

شاید مشکل از قانون باشد ولی شورای نظارت بر صدا و سیما علاوه بر این که خود باید مانند هیئت منصفه ای برخواسته از فرهیخته ترین و عالم ترین افراد آن هم در رشته های مختلف تشکیل شده باشد، نظرات آنها مانند شورای شهر ملاک عمل و بخش نامه کاری رئیس صدا و سیما تلقی شود نه آن که در هر سال به فرض تشکری و تذکری از این شورا نشر پیدا کند که آن هم معلوم نیست چه کمکی خواهد کرد و اصولا آب در دل رئیس را به تکان وا می دارد یا خیر. صدا و سیما باید روابط عمومی قدرتمندی داشته باشد که مرتب افکار سنجی کرده و بداند که چه رویه ای را دنبال کرده و چه اقداماتی را انجام ندهد، بداند که قرار نیست مردم همه یک شکل و یک نظر و یک رای باشند به ویژه در مسائل سیاسی، لازم نیست کسی که نظری متفاوت دارد حتما خارجی یا تحریک شده از طریق ماهواره ها باشد.

یکی از اقدامات نابخشودنی صدا و سیما این بوده است که فضایی مجازی را برای بسیاری فراهم نموده که خود می خواسته، نظراتی از مردم پخش شده که قرار بوده پخش شود و معلوم نیست اگر اینترنت و تلویزیون های رنگارنگ ماهواره ای نبودند ما الان دنیای غرب یا شرق را چگونه در ذهنمان تصویر می کردیم. هر چه که خسروی صدا و سیما کرده شیرین بوده و هر چه مثلا غرب انجام داده عین سیاهی و ظلمت بوده است، چیزی که اثباتش به جوانان ما آسان نیست.

آیا وجود ده ها بخش خبری و دهها قسمت تولید کننده خبر چه سودی رسانده و واقعا چقدر از آنها لازم است؟ آیا اصلا مردم این همه را می پسندند؟ آیا فرضا با وجود شبکه خبر وجود اخبار در تمام شبکه های دیگر چقدر موضوعیت دارد؟ آیا حضور همزمان بیش از ۷ تا ۸ لوگوی صدا وسیما در یک برنامه خبری که پشت هر کدام گروهی از عوامل هستند تا چه حد لازم است؟

یا داشتن ده ها سایت خبری و تولیدی در اینترنت که هر یک از آنها هم اتاق و کارمند و حقوق می خواهند چند نفر مخاطب را راضی کرده است و چه اثری داشته؟ آیا صرف دادن آمار و نمودار رنگی به معنی کارکرد مفید بوده است؟

به هر حال هر بخش از صدا و سیما از تولید گرفته تا خبر و پشتیبانی و ... نیاز به بازنگری و مطابق ساختن آن با نیاز روز مردم دارد آن هم با نگاهی همه جانبه نگر، در جهت همدلی بین مردم و انعکاس درست حقایق جامعه به گونه ای که هر طیف و سلیقه ای به اندازه پایگاه مردمی خود جا داشته باشد.
 
کلمات کلیدی : حسن احمدی
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۰۸:۲۲:۰۷
به لطف جناب ضرغامی بیست کانال تلویزیونی راه اندازی شده که بسیار جای قدر دانی دارد
اما کنترل را بر میدارم و از کانال یک تا بیست را مرور میکنم در هر کانال دو یا سه نفر پشت میزهای قشنگی نشسته اند و باهم مصافحه می نمایند . خود میگویند و خود می خندند !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! فقط تنها بر نامهای که میشود اندکی تحمل نمود برنامه کودک کانال پویا ست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! انهم با توجه به تکرار سه نوبت تکرار دل زدگی دارد !!!!!!!!!!!!!!! (2463164) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۰۹:۱۰:۴۷
متاسفانه همین رفتار یکسویه و غیر عادلانه سبب شده که در این چند سال تعداد زیادی از مردم به رسانه های ماهواره ای روی بیاورند. (2463289) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۰۹:۲۰:۵۸
مدیریت صدا و سیما کاملا سیاسی و بدون کار کارشناسی انجام می شود. همچنین نداشتن رقیب باعث کندی و بی رقبتی در تولید شده است. آیا واقعا برنامه سازهای ما باید از روی دست شبکه های ماهوارهای کپی کنند. برنامه های مثل بفرمایید شام و غیرو. چرا برنامه های شبکه های ماهواره ای با بودجه کمتری که به نسبت صدا و سیمای ایران دارند برنامه های جزابتری است. اگر بگوییم فقط به حاطر ابتذال است سر خودمان را کلاه گذاشته ایم. چون بسیاری از برنامه هاشون واقعا بدون مشکل و جذاب است. مشکل در بدون رقیب بودن و بی رغبتی است . چون دلیلی برای پاسخ گو بودن ندارند. این هم حق الناس است که در اختیار آنان است و باید پاسخگوی خدا باشند. به نظر من علت اقبال مردم به ماهواره کم کاری صدا و سیماست و شاید مسئولیت شرعی هم داشته باشند. والسلام (2463330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۰۹:۴۵:۱۸
دور از کشتی فن انسان زیاد میشود اما متاسفانه وقتی وارد گود میشویم ... (2463403) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۰۹:۵۲:۱۶
ایجاد شبکه های خصوصی بهترین راه کار است (2463421) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۰:۱۰:۳۸
خودت هم فهمیدی چی نوشتی (2463454) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۰:۱۵:۱۷
متاسفانه صدا و سیما نه توانسته است بعنوان یک رسانه ملی ایفای نقش کند. بلکه بیشتر به تامین نظر قشر و گروه خاصی را حداقل در مسایل سیاسی مد نظر خود قرارداده است. از نظر زیر ساختی و سخت افزاری و نرم افزاری شاید کارهای بزرگی صورت گرفته ولی از نظر محتوای و توجه به سلایق مختلف بویژه در امور سیاسی فراگیر و دیدی ملی نداشته است. از طرفی در خبر رسانی نتوانسته اعتماد عمومی را کسب کند. به جرات می توان گفت اگر شکافی بین نسلی و شکافی بین مردم و مسولین ایجاد شده اولین متهم صدا و سیما است.
اگر چه این روزها هر کسی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور گلایه دارد بلافاصله نوک پیکان انتقادات خود را متوجه دولت می کند ولی اگر منصفانه به موضوع بنگریم در خواهیم یافت که در جامعه ایرانی اینقدر که مردم تحت تاثیر برنامه های صدا و سیما هستند تحت تاثیر رسانه هایی که زیر نظر دولت هستند نیستند. حتی اگر بعضی از این ناهنجاریها را ناشی از تاثیر شبکه های ماهواره ای خارجی بدانیم باید قبول کنیم آنهم بخاطر عدم توفیق رسانه ملی در جذب مخاطب داخلی است. (2463469) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۰:۲۱:۳۷
براي برسي كارنامه اين ده سال فقط كافي است به دوره قبل از آن مراجعه كنيم و اين دو را با هم مقايسه كنيم ، ببينيم چطور زماني تلوزيون فقط با سه شبكه مهمترين وسيله سرگرمي مردم بود ،
فقط كافي است سريالهايي كه از آن دوران به ياد داريم را با امروز مقايسه كنيم ، برنامه كودكها ، برنامه هاي زنده .

متاسفانه اين دوره به هيچ عنوان نتوانست نمره قبولي بگيرد . (2463491) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۰:۴۱:۰۳
من حتی اعلام زمان را هم از زبان صدا و سیمای آقای ضرغامی (تاکید میکنم صدا و سیمای آقای ضرغامی و نه هیچ عنوان دیگری) باور نمیکنم. باور کنید وقتی به عنوان مثال گوینده این صدا وسیما میگوید فردا دوشنبه شک میکنم که آیا فردا چه روزیست. (2463532) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۰:۴۶:۰۸
یکی از مشکلات دیگر صدا و سیما در این دوره را شاید بتوان سیاسی کردن همه چیز دانست. صدا و سیما به دنبال آن بود که از هر چیزی مستمسکی بسازد و بگوید کشور ما به اوج رسیده تا هم تصمیم سازان را از خود راضی کند و هم به تصور خود وحدت ملی را از این راه تقویت کند. از ورزش گرفته تا پیشرفت ها علمی و کشاورزی و صنعتی. خیلی چیزها را ما در منظقه کشور اول بودیم، اما کسی نمی پرسید منطقه آیا همین چند کشور عرب جنوب خلیج فارس به همراه پاکستان و افغانستان و عراق هستند؟ گفته می شد ما جز مثلا 5 کشور تولید کننده فلان کالا هستیم ولی کسی نمی پرسید آیا آن کالا اصلا به خط تولید صنعتی رسیده یا خیر و اگر رسیده لزوما کشورهای دیگر هم به دنبالش بوده اند و نرسیدند یا برایشان صرفه اقتصادی نداشت؟ این می شد که مردم ما مرتب از پیشرفت ها می شنیدند (که البته بخش هایی از آنها درست و زحمت همه متخصصان هم صحیح)، ولی وقتی تحریم ها شدیدتر شد دیدیدم که خودروی ملی خیلی هم ملی نبود از آلومینیوم آن تا ماشین آلات ساخت و قطعات دیگر باید از هند و چین وارد می شد، در حقیقت ما از مونتاژ کننده قطعات درشت به مونتاژ کننده مواد اولیه تبدیل شده بودیم.
یا وقتی در ورزش و مسابقات کم رونق محلی و بین دو سه کشور ما مدالی کسب می کردیم، به عنوان قهرمان جهان در خبرها اعلام شدیم و صحبت از مدال های رنگارنگ و نایب قهرمانی بود ولی وقتی در المپیک یا عرصه بین المللی که همه حضور دارند می رفتیم خبری از آن تبلیغات پر طمطراق نبود.
این گونه تبلیغات کردن، صحبت های کسانی را پخش کردن که مطابق با سلیقه تصمیم سازان حرف می زنند، بزرگ را کوچک و کوچک را بزرگ کردن به آنجا می رسد که جامعه تصور غیرواقعی از خود پیدا کند.
حتی در مورد تبلیغ دینی هم نگاه سیاسی وجود داشته است، مثلا موضوع اعتکاف که توصیه ای دینی و از مستحبات است (و البته حدیثی از پیامبر (ص) وجود دارد که آن حضرت نشستن مرد نزد خانواده اش را بسیار با قیمت تر از اعتکاف برشمرده اند) به شدت تبلیغ می شود تا گفته شود جوانان ما همه گرایش های دینی دارند (یا بخش بزرگی از آنها) و خوب کسی هم که گرایش دینی دارد یعنی از حمایت کنندگان سیاسی ما هم هست چون نمی شود کسی مسلمان باشد ولی از ما حمایت نکند (در عین حال از آفت ها و دین گریزی جوانان هیچ خبر و گزارش و برنامه ای تهیه نمی شود). این امر تقریبا در انواع مراسم مذهبی دیده می شود. همین دیروز از مراسم شیرخوارگان حسینی که چند سالی است شروع شده بیش از یک ربع خبر در ساعت 14 شبکه یک پخش شد در حالی که همین مراسم به صورت مستقیم هم صبح پخش شده بود. (2463545) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۰:۵۵:۰۰
یک نمونه از نگاه صدا و سیما که زیاد سر و صدا کرد ترجمه سخنان محمدمرسی، رئیس جمهور پیشین مصر، بود که مترجم برخی کلمات وی را تغییر داد تا مطابق با سیاست های صدا و سیما باشد، اگر چه آنجا انگشت به سمت مترجم برگشت ولی واقعیت به نظر می رسد این باشد که این یک رویه حاکم است و آنچه از صدا و سیما نشر پیدا می کند نوعی نگاه کانالیزه است که تقویت کننده و در جهت یک دیگاه خاص باید باشد. حال این نگاه تا چه حد در جهت مصلحت و خدمت به مردم است یا خیر بحثی است که باید عالمان و جامعه شناسان انجام دهند. (2463565) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۱:۱۳:۱۶
بدون شک ضرغامی نمره قبولی نگرفت. مخاطبان صدا و سیما در 10 سال گذشته به یک دهم کاهش یافته است. خبرهای جهت دار و مغرضانه و مصاحبه های مردمی که صد در صد مردم همان چیزی را میگویند که روسا سفارش داده اند و حتی یک نفر خلاف انرا نمیگوید!!! (2463609) (alef-13)
 
مدعی العموم
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۱:۲۴:۵۲
وزیر کشور محترم جناب آقای رحمانی فضلی (2463630) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۱:۵۹:۳۸
سلام درست است باید یک خونه تکانی اساسی شود این همه خبر تکراری سریال بی محتوا بیر فایده که اصلا تاریخ ایران زمین هیچ توجهی نمی شود درامد کلان تبلیغات صرف چی میشه علاوه بر بودجه .پخش مستقیم فوتبال اروپا هم زمان از چندین کشور خریداری میشه که آن هم نیازی نیست هم زمان چند تا فوتبال خریداری بشه اصرافه هیچ توجهی به شهرستانها نمیشه بجای این همه کانال برای هر شهرستان یک شبکه تلویزیونی راه بیندازن چطور میشه (2463731) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۲:۱۱:۱۷
خود گویی خود خندی عجب مردان هنرمندی (2463772) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۳:۱۲:۳۶
به غیر از تحولی که لازم است در پخش خبر صورت گیرد و اعتماد از دست رفته مردم به اخبار صدا وسیما را بازگرداند باید فکری به حال وروز برنامه های سرگرم کننده وسریالها نمود که به جرأت می توان گفت بیش از 80 درصد مردم از ماهواره بیننده اینگونه برنامه ها هستند ! (2463914) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۳:۱۳:۳۹
گوشه ای از محبوبیت صداوسیما در بین مردم تو همین قضیه حق پخش فوتبال دیده شد . (2463917) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۳:۱۷:۳۱
ضرغامی مدیر خوبی نبود (2463934) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۴:۱۹:۱۵
امیدواریم نفر بعدی از ضرغامی بهتر باشد! (2464149) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۴:۲۴:۲۶
این یه جمله واقعا لایک داره
""بداند که قرار نیست مردم همه یک شکل و یک نظر و یک رای باشند به ویژه در مسائل سیاسی، لازم نیست کسی که نظری متفاوت دارد حتما خارجی یا تحریک شده از طریق ماهواره ها باشد. (2464167) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۲۳:۳۴:۰۵
کاملا موفقم
لاییییییییک (2465054) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۲۳:۳۴:۳۷
نمره ضرغامی صفره صفر (2465056) (alef-13)
 
یاسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۵:۱۷:۳۵
اگراین صدا وسیما ی ازخود متشکر ! اصلاح شود تمام کشور اصلاح خواهدشد (2464294) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۵:۱۹:۱۱
هرکی میاد خبر ۲۰:۳۰ راحذف کنه که بسیار جناحیست وبرای القای مطلب مورد نظرش از خلاف گویی ،بزرگ وکوچک کردن مسایل وبکاربردن الفاظ توهین آمیز و...ابایی نداره.واقعا برای نسل جدید خبری متاسفم که الفبای دین راهم مرور نکرده اند. (2464306) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۵:۴۱:۲۲
باید یک جامعه شناس و دین شناس و قرآن شناس حقیقت گرای خرد ورز و متدین صبور و وفادار به نظام اسلامی و برخوردار از شناخت واقع گرایانه از لوازم دینی منطقی این نظام و پرهیز کار جانشین آقای ضرغامی رئیس کنونی موسسه ملی صدا وسیما ج.ا.ا شود تا بتواند با توکل به خداون توانا با تیمی که هماهنگ با ویژگیهای خود او است جامعه را به سوی جداسازی عالمانه ی ناسره های فرهنگی و جایگزین کردن این ناسره ها با فرهنگی سرشت نشین و خردگرا هدایت کند و از آزادیهای قانونی بنفع جامعه بهره گیری بهینه داشته باشد. (2464374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۰ ۱۹:۲۰:۱۳
من به شخصه صداوسیما رو نمیبینم و بهش اعتمادم ندارم. بگونه ای که اگه روزی فاجعه ای رخ بده و تمام راههای ارتباطی بادنیای بیرون برای من بسته بشه بجز تلویزیون صداوسیما هیچ راه ارتباطی به بیرون نداشته باشم، اگه صداوسیما بگه روزه من میگم شبه میرم میخابم اگه بگه شبه من میگم روزه (2464737) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۸-۱۱ ۲۳:۴۱:۲۸
سلام.برای اولین بار و شاید اخرین بار باشد که وارد چنین سخنانی میشوم.
اما بعد:ملت نازنینی هستیم ما!میگه ابدا برنامه صدا و سیما را نگاه نمی کنم و از انها بدم می اید.خب اگر نگاه نمی کنید چطور بدتان می اید؟بهتر نیست بگیم از زور بیچارگی نگاه می کنیم وحرص می خوریم و از ان ها بی زاریم؟
ان هم که می گوید داخل گود نیستی نیمی از مطلب را می گوید.کسی را مجبور نکرده اند برای این یک لقمه نان که با یک موتور سیکلت هم میشود ان را پیدا کرد
تن به هر ......بدهد.
ان که نا حق بر مسندی می نشیند باشد تا روز حساب را دریابد.انشاالله. (2466949) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۲ ۱۲:۲۸:۵۰
تنها کسی که کار بلد بود پورمحمدی بود که رفت شبکه سه آفت کرد ولی دل اطرافیان ضرغامی شاد شد (2467260) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۹:۳۴:۱۵
آقا ما چیکار کنیم فامیلی یا آشنائی تو صدا سیما نداریم بریم استخدام بشیم.

بخدا مدرک تحصیلی لیسانس هم دارم ولی پارتی ندارم

رییس جدید :
شما هم بیست تا شبکه جدید تولید کن تا ما بی پارتیها تو اون استخدام بشیم. (2472106) (alef-13)
 
ابوالحسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۱:۰۴:۴۰
صدا و سیما در یک کلام: توهین بشعور مخاطب!

راه حل:رییس بگونه ایی انتخاب شود که برایند افکار عمومی ملت ایران باشد. (2472677) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.