نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300099
جزئیات محرمانه توافق وزارت نفت با بی.پی؛ ۲ میدان سهم انگلیس شد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۰
مذاکرات وزارت نفت با شرکت انگلیسی بی.پی برخلاف آنچه که اعلام شده بود محرمانه نماند؛ توافق بر سر واگذاری دو میدان نفتی به این شرکت و اطلاع انگلیسی‌ها از قرارداد جدید نفتی از مهمترین موضوعات این مذاکرات بود.

به گزارش تسنیم، سخنگوی شرکت بی.پی، ۹مهرماه اعلام کرد: مدیران این شرکت در ماه گذشته برای مذاکره در خصوص بازگشت این شرکت انگلیسی به بخش انرژی ایران به تهران سفر کرده‌اند.

اگرچه سخنگوی شرکت بی.پی جزئیات مذاکرات با مدیران ایرانی را محرمانه اعلام کرد اما یک منبع آگاه به تسنیم گفت: در جریان مذاکرات ماه گذشته میان مدیران این شرکت انگلیسی با امیرحسین زمانی؛ معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت توافق شد توسعه دو میدان نفتی به شرکت بی.پی در قالب قرارداد جدید نفتی کشور(آی.پی.سی) به شرکت بی.پی واگذار شود.

توافق بین وزارت نفت و شرکت نفتی انگلیسی در قالب قرارداد جدید نفتی ایران نشان می‌دهد که متن قرارداد در اختیار شرکت بی.پی قرار گرفته است این در حالیست که هنوز متن قرارداد جدید رونمایی نشده است و مفاد آن برای شرکت‌ها و کارشناسان داخلی ناشناخته است.

بعد از انتقادات وارده به وزارت نفت نفت مبنی مکان رونمایی از قراردادهای جدید نفتی (لندن)، بیژن نامدار زنگنه؛ وزیر نفت اخیراً اعلام کرده است که کنفرانس اصلی رونمایی از قراردادهای جدید به جای لندن آبان ماه امسال در کنفرانس تهران به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی خواهد شد؛ شرکتهایی هم که از کنفرانس تهران جا ماندند می‌توانند در کنفرانس لندن حضور پیدا کنند.

حسین اسماعیلی؛ مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت درباره این که آیا تغییر محل برگزاری کنفرانس رونمایی از قرارداد جدید نفتی ایران از لندن به تهران، تاثیری در مشارکت سرمایه گذاران انگلیسی خواهد داشت؟ گفت: اینگونه نخواهد بود؛ شرکت‌های انگلیسی اعلام کردند که در کنفرانس تهران حضور پرررنگی خواهند داشت، ضمن این که معرفی قراردادهای نفتی در تهران را مناسبت تر از لندن عنوان کردند.

نکته قابل تأمل در این زمینه این است که برخلاف اصل ۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه " عهدنامه ، مقاوله نامه ، قراردادها و موافقتنامه‌های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، وزارت نفت، قرارداد جدید نفتی را بدون تصویب در مجلس شورای اسلامی و تنها با تصویب در هیئت دولت، اجرا خواهد کرد.

هیئت وزیران هفته گذشته به ریاست حسن روحانی؛ رئیس جمهور، شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز را تصویب کرد.
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۰:۲۷:۲۹
بسیار عالی (3244014) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۰۶:۳۹:۴۱
چی عالیه اینکه روباه پیر دوباره می خواد بیاد بالای سر نفت چون داره ذخایر خودش تموم میشه مرگ بر روباه مکار (3245883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۰:۲۹:۵۶
هر روز بهتر از دیروز با تدبیر!!!!!! (3244025) (alef-11)
 
کارشناس
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۲:۲۴:۱۰
برداشت از مقاله دکتر رضا مجتهدی؛ مندرج در سایت وزارت دادگستری( معاونت آموزَش:
يكم ـ قراردادهاي بين المللي مترادف با معاهدات بين المللي نبوده و هر كدام چه از نظم مفهوم و چه از نظر آثار حقوقي مشابه همديگر نيستند بنابراين ضروريست كه در استعمال هر يك از واژه ها با در نظر گرفتن موضوع و ماهيت و آثار حساسيت لازم اعمال شود تا از ارتكاب به سهو در تلقي و اطلاق آنها اجتناب شده و از عناوين بطور صحيح استفاده شود.
دوم ـ وفق نظريه شوراي نگهبان قوانين عادي مي توانند انعقاد بخشي از قراردادها را با ذكر مورد آن موكول به تصويب قوه مقننه نمايند. ولي در شرايط متعارف انعقاد قراردادهاي بين المللي بدليل اينكه مربوط به موضوعات اجاره و خريد و فروش و امثالهم در حقوق مدني بوده و ارتباطي با حاكميت دولتها پيدا نمي كند لذا لزومي به تصويب قوه مقننه ندارد.
سوم ـ معاهدات بين المللي بلحاظ اينكه ميان تابعان حقوق بين الملل انعقاد يافته ارتباط مستقيم با حاكميت دولتها دارند لذا برخورداري آنها از اعتبار قانوني ملازمه با تصويب قوه مقننه دارد.
چهارم ـ دقت علمي ايجاب مي كند كه ما بين قراردادهاي بين المللي و معاهدات بين المللي پيوسته قائل به تفكيك شويم . در حال حاضر قراردادهاي بين المللي منعقده با شركتهاي خارجي از معاهدات بين المللي منعقده با دولتها بدشوراي قابل تفكيك هستند كه عليرغم برخي مقررات اخير التصويب كه برخي ابهامات از اين قبيل را برطرف ميسازد ولي باز ضرورت پرداختن به تصريح و توضيح قانون بيشتر در اين خصوص همچنان محسوس است. (3244347) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۲۶:۳۶
مجلس فقط تو دوران احمدی نژاد بی حرمت نشد بلکه تو دوران روحانی هم مجلس رو نمیبینن و این یه توهینه ! تو قضیه برجام هم لایحه به مجلس ندادن (3247618) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.