توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242490
برنامه‌های معاون علمی روحانی در نیویورک
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۰
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران درپاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌هایش در سفر به نیویورک، اظهار داشت: اجازه دهید پس از برگشت از سفر نتایج را اعلام کنم، اما بحث ما در این سفر همکاری با ایرانیان خارج از کشور است، چه آنهایی که در دانشگاه‌ها هستند و چه ایرانیانی که در شرکت‌های هایتک و فناور فعالیت می‌کنند.

به گزارش تسنیم، ستاری افزود: ما در آمریکا حدود ۹ هزار و ۶۰۰ دانشجو داریم که ۶۰ درصد آنها دانشجوی پی اچ دی هستند و ایرانیانی که در شرکت‌های فناور فعالیت می‌کنند که دیدار با آنها جزو برنامه‌های ما در این سفر است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور درپاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌هایش در زمینه اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری، گفت: قدم اول که باید اتفاق بیفتد و امیدوارم در این راستا رخ بدهد، این است که برنامه‌های کمی را به اضافه برنامه زمان‌بندی ارائه دهیم و بتوانیم آنها را در حوزه مبادی ذیربط مورد توجه قرار دهیم.

ستاری در خصوص چالش‌های موجود در این زمینه، گفت: در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان دو مسئله اساسی داریم که یکی بحث بازار و یگری بحث‌های مربوط به فرهنگ‌سازی است که امیدواریم اول مباحث فرهنگ‌سازی و سپس بازار را بتوانیم مورد توجه قرار دهیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌های معاونت علمی برای تفکیک کردن مباحث موجود بین پژوهش‌های بنیادی و تجاری‌سازی و کاربردی، گفت: پژوهش‌های بنیادی پژوهش‌هایی هستند که همواره مورد نیاز دولت‌ها بودند و دولت‌ها از آنها استفاده می‌کنند. این‌گونه پژوهش‌ها خیلی سریع به بازار نمی‌رسند و ممکن است استفاده از آنها چند سال طول بکشد، بنابراین باید نوع حرکتی که در این زمینه‌ها هست تفکیک شود و البته معاونت برای هر دوی آنها برنامه دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور تصریح کرد: صندوق پژوهشگران را موظف کردیم در راستای پژوهش‌های بنیادین حرکت کند و از طریق دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی مأمور شده در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی فعالیت کند.

ستاری درباره سیاست‌های دولت در زمینه مالکیت فکری، گفت: مالکیت فکری یک لایحه دارد که یک بخش آن حمایت از مالکیت‌های هنری است که در دولت مطرح شده و اخیرا از کمیسیون مربوطه بیرون آمده است. لایحه مالکیت صنعتی نیز در یکی از کمیسیون‌های دولت در حال نهایی شدن است که این لوایح می‌توانند کمک مفیدی در این زمینه به معاونت و بخش‌های مختلف کشور دهند.