نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286591
کاهش قیمت مسکن در شهر تهران
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۷
در تیر ماه امسال متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳۸.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۷ و ۳.۱ درصد کاهش یافته است.

به گزارش بانک مرکزی، گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در تیر ماه سال ۱۳۹۴» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است.

در این گزارش آمده است: در تیر ماه سال ۱۳۹۴، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳۸.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۷ و ۳.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در ماه مورد گزارش، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۱.۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲۵.۱ و ۱۶.۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در تیر ماه سال ۱۳۹۴ از میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۷۹.۵ میلیون ریال مربوط به منطقه یک و کمترین آن با ۱۲ میلیون ریال به منطقه ۱۷ تعلق داشته است.

خاطرنشان می‌نماید گزارش ذیل صرفاً معطوف به بررسی حوزه «تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران»‌ بوده و لذا نتایج حاصل از این گزارش قابل تعمیم به «معاملات مسکن سایر مناطق شهری» و نیز «تحولات رونق و رکود در حوزه ساخت‌وساز» نمی‌باشد.

*حجم معاملات مسکن

در تیر ماه سال ۱۳۹۴، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۱.۷ هزار واحد مسکونی رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۱۶.۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در تیر ماه سال ۱۳۹۴ حاکی از آن است که واحدهای نوساز تا ۵ سال ساخت با سهم ۵۴.۴ درصد بیشترین حجم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مزبور در مقایسه با تیر ماه سال ۱۳۹۳، ۰.۷ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

توزیع تعداد معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در تیر ماه سال ۱۳۹۴ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۹ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۴، ۲ و ۱۵ به ترتیب با سهم ۹.۴، ۷.۳ و ۶.۷ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. شایان ذکر است ۶۶.۵ درصد از تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران صرفاً مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتیب بیشترین فراوانی شامل مناطق ۵، ۴، ۲، ۱۵، ۱۰، ۸، ۱۴، ۷، ۱ و ۱۸) بوده و ۱۲ منطقه دیگر تنها ۳۳.۵ درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

*تحولات قیمت مسکن

در تیر ماه سال ۱۳۹۴، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳۸.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۷ و ۳.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد. بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۲۰ معادل ۳.۸ درصد و بیشترین کاهش قیمت به منطقه ۱۲ معادل ۷.۹ درصد تعلق دارد.

در تیر ماه سال ۱۳۹۴ از میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۷۹.۵ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۲۱.۰ میلیون ریال به منطقه ۱۷ تعلق داشته است.

*تحولات بازار مسکن در شهر تهران در چهار ماهه نخست سال امسال

در چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۴، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۴۶.۶ هزار واحد مسکونی بالغ گردید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۵.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران ۳۸.۵ میلیون ریال بوده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۰.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

** سایر شاخص‌های آماری بازار معاملات مسکن


توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده برحسب قیمت یک مترمربع بنا در تیر ماه سال ۱۳۹۴ حاکی از آن است که در شهر تهران دامنه قیمتی ۲۰ الی ۲۵ میلیون ریال به ازای هر مترمربع بنا با سهم ۱۳.۸ درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده و دامنه‌های قیمتی ۲۵ الی ۳۰ و ۳۰ الی ۳۵ میلیون ریال به ترتیب با سهم ۱۳.۵ و ۱۲.۹ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در این ماه ۲۸.۶ درصد از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با قیمت بیش از ۴۵ میلیون ریال به ازای هر مترمربع بنا اختصاص داشته است. شایان ذکر است توزیع حجم معاملات به گونه‌ای بوده است که در حدود ۶۱.۰ درصد واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی (۳۸.۶ میلیون ریال) معامله شده‌اند.

*توزیع فراوانی تعداد معاملات بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی


توزی فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله‌شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در تیرماه سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد، بیش‌ترین سهم از معاملات انجام‌شده به واحدهای مسکونی با زیربنای ۶۰ تا ۷۰ مترمربع به ترتیب با سهم ۱۵.۹ و ۱۲.۶ درصد اختصاص داشته است.

واحدهای دارای زیربنای ۵۰ تا ۶۰ و ۷۰ تا ۸۰ مترمربع به ترتیب با سهم ۱۵.۹ و ۱۲.۶ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مجموع در این ماه، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ مترمربع، ۵۸.۷ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.

*توزیع فراوانی تعداد معاملات برحسب ارزش هر واحد مسکونی


در تیرماه سال ۱۳۹۴ توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله‌شده برحسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که واحدهای مسکونی با ارزش ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان با سهم ۱۱.۱ درصد در میان دامنه‌های قیمتی مورد بررسی، بیش‌ترین سهم از معاملات انجام‌شده را به خود اختصاص داده‌اند. واحدهای دارای ارزش ۱۳۰ تا ۱۶۰ و ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان نیز به ترتیب با اختصاص سهم ۱۰.۷ و ۸.۴ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در تیرماه سال ۱۳۹۴ حدود ۴۷.۹ درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کم‌تر از ۲۲۰ میلیون تومان اختصاص داشته است و ۶.۱ درصد از واحدهای مسکونی معامله‌شده نیز ارزشی بیش از ۹۸۰ میلیون تومان داشته‌اند.

*تحولات اجاره‌بهای مسکن

بررسی روند تحولات اجاره‌بها و ترکیب آن (رهن و اجاره) بیانگر تأثیرپذیری مستقیم آن از تغییرات قیمت مسکن و نرخ تورم است.

البته دامنه تغییرات قیمت مسکن متأثر از شکاف عرضه و تقاضای مسکن، هزینه‌های تولید (ساخت) و تقاضای سفته‌بازی است و تحولات در این بازار با سپری شدن دوره چند ساله رکود بعضاً با افزایش‌های شدید قیمتی همراه است، درحالی که دامنه تحولات اجاره‌بها، به‌دلیل ارتباط مستقیم اجاره‌بهای مسکن با تقاضای مصرفی مسکن (مسکن به‌عنوان سرپناه) سطح عمومی درآمد مستأجران و فقدان تقاضای سفته‌بازی در بخش اجاره مسکن و همچنین التزام طرفین قرارداد اجاره به رعایت مفاد قرارداد در طول دوره اجاره، شدید نمی‌باشد؛ بر این اساس با توجه به محدود بودن تحولات اجاره‌بها، آثار تغییرات قیمت مسکن با وقفه و به تدریج در بازار اجاره ظاهر می‌شود.

در تیرماه سال ۱۳۹۴ شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۱.۴ و ۱۳.۴ درصد رشد نشان می‌دهد. شاخص اجاره‌بهای مسکن تحت تأثیر ماهیت قراردادهای اجاره مسکن که غالبا یک‌ساله تنظیم می‌گردند و همچنین تحت تأثیر تحولات قیمت مسکن و نرخ تورم در سال‌های اخیر، روند افزایشی خود را ادامه داده است.

اثرپذیری روند قیمت‌های بازار اجاره مسکن از سیاست‌های کنترل و مهار تورم، زمینه تعدیل انتظارات قیمتی و روند رشد متناسب اجاره‌بها با تحولات نرخ تورم را فراهم نموده است.

خاطرنشان می‌نماید سهم هزینه مسکن (اجاره‌بهای مسکن اعم از شخصی و غیرشخصی) در محاسبات شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی (براساس سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۰) معادل ۲۸.۴ درصد است.

*رشد ۱۳،۴ درصدی اجاره بهای مسکن

بررسی تحولات قیمت و حجم معاملات بازار مسکن شهر تهران در تیرماه سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحدهای مسکونی معامله‌شده در شهر تهران با ۳.۱ درصد کاهش نسبت به تیرماه سال قبل به ۳۸.۶ میلیون ریال رسید. همچنین حجم معاملات واحدهای مسکونی در تیرماه ۱۳۹۴ معادل ۱۱.۷ هزار واحد بود که مؤید کاهش ۱۶.۵ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

در چهار ماهه اول سالی جاری، حجم معاملات واحدهای مسکونی شهر تهران با کاهش ۲۵.۸ درصدی همراه گردید. به نظر می‌رسد، بخشی از کاهش حجم معاملات مسکن به‌ویژه در دو ماهه اول سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل،‌ ناشی از نگرانی خریداران در مقطع زمانی سال گذشته نسبت به تبعات اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و به تبع آن، افزایش قابل ملاحظه معاملات در آن دوره قابل ارزیابی است. مع‌الوصف تداوم این رویه در ماه‌های اخیر (صرف‌نظر از برخی عوامل مقطعی) مؤید آن است که متأثر از فضای حاکم بر اقتصاد کلان، انتظارات متقاضیان خرید در بازار معاملات مسکن نیز دلالت بر تداوم ثبات قیمت مسکن در ماه‌های آتی داشته و همین امر تا حدودی بر روند معاملات در مقطع کنونی اثرگذار بوده است.

در تیرماه سال ۱۳۹۴ شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۱.۴ و ۱۳.۴ درصد رشد نشان می‌دهد. در مجموع نرخ رشد اجاره‌بها طی ماه‌های اخیر، هم‌سو با تحولات نرخ تورم از روند کاهشی برخوردار بوده است.
 
کلمات کلیدی : قیمت مسکن
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۴:۰۴:۰۳
موقع بالارفتن 2 رقم 2 رقم بالا می رفت حالا چند دهم چند دهم پایین میاد !! (3087728) (alef-3)
 
بازنشسته
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۲۳:۲۷:۲۴
قیمت مسکن و نیز قیمت کرایه مسکن نسبت به سایر اقلام بسیار پایین است. مسکن نسبت به افزایش قیمت دلار به 3300 تومانی و شیر و ماست و لبنیات و گوشت و اب و برق و گاز و اتوموبیل و غیره نه تنها افزایش نداشته کاهش هم داشته .
نظر به اینکه سرمایه در گردش مسکن بیش از 700 بنگاه کاری دیگر از اهن و شیر الات و سیمان و مصالح ساختمانی دیگر را چرخاننده است سقوطش باعث تغطیلی کارخانه جات و بیکاری مضاعف جوانان است.
وقت ان است که دولت برای رونق بخش مسکن برنامه ریزی مناسب انجام دهد.
ضمنا کرایه یک واحد که مثلا یک میلیاد تومان ارزش دارد حداکثر ماهیانه 3 میلیون تومان یعنی سالیانه 36 میلیون توان است که کرایه دو ماه ان یعنی 6 میلیون تومان بابت مالیات بر مستغلات میرود و میانگین هزینه رنگ امیزی و تعمیرات و خال بودن و بنگاه و غیره نیز حدودا 5 میلیون تومان در سال است یعنی در امد خالص مالک 25 میلیون تومان در سال و یا 2.5% دو نیم درصد سود خاصله از سرمایه یک میلیاردی در حالیکه سود بانکی رسمی دولتی 25% در سال یعنی 10 برابر در امد کرایه است. با اینحال همیشه مستاجر مالک را ظالم و دولتمردان نیز بر این طبفه میتازند. مستاجر داری خود نیز شغل است لطفا سرمایه گزاتران در این شغل را حمایت کنید . (3088849) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.