کد مطلب: 484195
درمان بیماری با خوردن جیرجیرک در کرمان
حشراتی عجیب و نادر با عمر کم و به گفته مردم بومی فواید بسیار که در بیابان های اطراف کرمان از جمله شهربابک، زیدآباد و سیرجان دیده می شوند توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. این حشرات که گونه ای خاص از جیرجیرک هستند هرساله فقط در فصل بهار با شروع ماه خرداد تولید مثل می کنند و در پایان این ماه عمرشان به پایان می رسد. جیرجیرک ها، با تاریک شدن هوا، بر روی بوته های (قیچ) که دربیابان های این مناطق فراوان هستند می چسبند و روی برگ های بوته تخم ریزی می کنند؛ بارش باران موجب ریختن این تخم ها به زمین و فرورفتن آنها در خاک می شود و پس از آن دوباره از دل خاک رشد می کنند و به بوته ها می چسبند و هرسال که بارندگی بیشتر باشد تعداد جیرجیرک ها نیز افزایش می یابد. از آنجایی که این حشرات فقط در قسمت های خاصی از بیابان وجود دارند پیدا کردن آنها بسیار دشوار است اما به گفته بومیان به دلیل فواید دارویی بسیاری که دارند، مردم محلی و عشایری که به بیابان ها مسلط هستند در خرداد ماه به کسب و کار شکار و فروش جیرجیرک مشغول می شوند؛ به گفته مردم این حشرات گرانبها با طبیعت گرمی که دارند درمان بسیاری از درد ها از جمله نفخ و گرفتگی و درد دست و پا و کمر هستند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۹
کلمات کلیدی : درمان ، بیماری ،جیرجیرک، کرمان
حالا وقتشه که عرب ها و ترک ها ما را مورد تمسخر قرار بدن (4432297) (alef-13)
خوردن حشرات به استثنا ملخ حرام است (4432345) (alef-13)
مگه داریم؟؟ مگه میشه... (4432353) (alef-13)
بیگی29
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۱۸:۵۰:۲۶
اسم بومی این حشره چنزو است. (4432380) (alef-13)
بسمه تعالی
این حرامخواری است. بهتر نیست تبلیغ نکنید؟ (4432425) (alef-13)
مگه حرام نیست؟؟!!!! (4432487) (alef-13)
در کرمان به «چنزو» معروف است. و طمع «ملخ» دارد البته اگر ملخ خورده باشید. (4432556) (alef-13)
اشکال شرعی نداره؟ (4432581) (alef-13)
واقعا تو ایرانه؟
اینا رو میخورن؟
بعد به چینی ها گیر میدیم (4432641) (alef-13)
حالا به تایلندی ها گیر بدهید (4432666) (alef-13)
چيني ها تو خوراكمون هم تاثير گذاشتند (4432692) (alef-13)
چنزو یکی از پاک ترین حشرات روی زمینه این موجود پس از خروج از خاک به شاخه درختان می چسبد و صدایی ممتد دارد و جیرجیرکی که ما می شناسیم نیست قدیمی ها می گفتند از هوا تعزیه می کند این حشره نه تنها در سیرجان بلکه در اطراف کرمان نیز به وفور یافت می شود امروزی ها این حشره را نمی شناسند و از آن استفاده نمی کنند الا عشایر گرامی که به خواص دارویی آن واقف اند بچه ها از این حشره زیبا برای بازی استفاده می کنند بویی عطر آگین دارد و بسیار آرام است این طور نیست که خوراک کرمانی ها باشد عکس هایی که از چنزو در این جا گذاشته شده نشان می دهد که استفاده کنندگان از آن به روش خوردنش آشنایی ندارند برای طبخ آن باید سر و دم و بال و شاخک های آن را جدا کنند و تنها سینه ی آن خوراکی است که مثل تخمه برشته می کنند و می خورند حقیر در کودکی یک بار از آن خورده ام بسیار خوشمزه و لذیذ است و مزه ای آن به ملخ می ماند البته نه ملخی که در ایران وجود دارد (4433407) (alef-11)
در خراسان رضوی و سمت خواف ما بهش میگیم جیزه، تقریبا 20 سال پیش خیلی وجود داشت و زمانش هم تقریبا خرداد ماه بود ولی الان خیلی کم شده. مزه آن بعد از تف دادن و جدا کردن بال و پا شبیه میگوی پفکی میشه و وقتی یه کم نمکیش میکنی واقعا خوش مزه میشه. (4433754) (alef-11)
خیلی داغون بود (4432895) (alef-13)
به سوسک هم می رسیم (4433076) (alef-11)