نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239999
واکنش هاشمی رفسنجانی به اقدام واشنگتن
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۵
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تحریم وسیع آمریکا در آستانه دور جدید مذاکرات، فضای کشور را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، در دیدار وزیر امور خارجه فنلاند، سفر مقامات سیاسی را برای تحول روابط کشورها مهم خواند و گفت: ظرفیت‌های دو کشور ایران و فنلاند کشش همکاری‌های دوجانبه در همه ابعاد را دارد.

وی مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ را صفحه جدیدی در فضای سیاسی ایران و غرب دانست و افزود: تحریم وسیع آمریکا در آستانه دور جدید مذاکرات، فضای کشور را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.

هاشمی رفسنجانی با تشریح اشتباهات سیاست‌های غرب در منطقه که منجر به خلق گروه‌های تروریستی چون داعش شد، اظهار کرد: اشتباه فعلی آنان عدم حمایت جدی از مردم و دفاع همه‌جانبه از عراق در مقابل تروریست‌هایی است که به سلاح‌های پیشرفته تجهیز شده‌اند و خطری برای همگان هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأیید آمریکا نسبت به حمله اسرائیل به غزه و جنایاتی که علیه مردم به خصوص زنان و کودکان غزه داشت، را اشتباه دیگر دولت آمریکا خواند و افزود: هر انسان آزاده و دولت منصفی می‌دید که اسرائیل در هیأت یک تروریست دولتی، مردم بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشد.

وی همچنین دسترسی داعش به مواد هسته‌ای و سلاح شیمیایی در عراق را تهدید انسانیت در منطقه و تهدیدی برای انسان‌های عاقل و معتدل در همه جای دنیا دانست و خاطر نشان کرد: اینکه علاوه بر عراق و سوریه، در بعضی کشورهای دیگر عقبه دارند، خطری بالقوه برای اروپاست، چون از سراسر اروپا هم کسانی به این گروه پیوستند.

هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نشانه‌ای از سردرگمی آمریکا در سیاست خارجی و بویژه در نگاه به جمهوری اسلامی است و گفت: از عقلای جهانی و از کشورهای معتدل اتحادیه اروپا انتظار می‌رود که عواقب بد این سیاست‌ها را به آمریکا یادآوری نمایند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مانع‌تراشی‌ها در مسیر مذاکرات هسته‌ای را بهانه‌های سیاسی خواند و گفت: ایران بارها اعلام کرد که سلاح هسته‌ای را حرام می‌داند و این تصمیم در سیاست‌های ایران اصول روشنی دارد، اما گویا بعضی از طرف‌های مذاکره میلی به حل مسئله ندارند.اگر واقعاً مشکل غرب عدم اعتماد است، می‌توانند شرایطی را فراهم کنند که به موازات رفع تحریم‌ها علیه ایران و پذیرفتن پیوست الحاقی توسط ایران، اعتماد دو طرف تأمین شود.

ارکی توئومیویا، وزیر امور خارجه فنلاند، نیز با بیان اهداف سفر خویش به ایران، به مذاکرات هسته‌ای ایران با طرف‌های غربی اشاره کرد و گفت: مطمئنم اگر این مسئله به سرانجام برسد، تحولات گسترده‌ای در روابط ایران با کشورهای اروپایی و به ویژه فنلاند ایجاد می‌شود.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به اوضاع ناآرام بعضی از کشورهای جهان گفت: باید با اراده جمعی علیه تروریسم مقابله کنیم که تهدیدی برای همگان است.

وزیر خارجه فنلاند با ابراز نگرانی از اوضاع اوکراین و انتقاد از سیاست‌های روسیه، گفت: در سال جاری توافقاتی انجام شد تا به درگیری‌ها پایان دهیم و دیروز، رئیس جمهور اوکراین در جلسه وزرای خارجه اروپا آمادگی کشورش را برای آتش‌بس اعلام کرد.

ارکی توئومیویا، با اشاره به اتفاقات عراق، گفت: در اتحادیه تصمیم گرفتیم که اگر دولت عراق بخواهد، کشورهای ناتو رأساً وارد می‌شوند و حمایت می‌کنند.

وی با بیان تفاوت‌های سیاست‌های اتحادیه اروپا و آمریکا در غزه گفت: ما از وجود دو کشور مستقل حمایت می‌کنیم، البته در اتحادیه اروپا بحث شد که اگر نسبت به اشغال کریمه توسط روسیه ناراحتیم، چرا نسبت به نیم قرن اشغالگری صهیونیست‌ها سکوت کرده‌ایم!!
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۶:۴۸:۱۷
واقعا از این مواضع تند تند دولت و حامیان دولت در مورد تحریم های اخیر مشعوف شدیم!
من موندم امریکا الان با این مواضع تند که تمام بنیان هاشو سست و نابود کرده چیکار داره میکنه؟!
اقایون یکمی کوتاه بیایین امریکای بدبخت گناه داره ها!
به فکر کدخدا نیستین حداقل به فکر مردم امریکا باشین که از مواضع شما دارن زیر خرابه های دیوار تحریم نابود میشن! (2353475) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۹:۰۷:۵۱
شما که منتقد دولت هستید بفرمایید چگونه عمل میکردند.چرا با تعامل داشتن با کشورهای غربی و آمریکا دچار وحشت میشوید؟آیا هر تعاملی یعنی زیر بار زور رفتن؟چرا نباید براساس مصالح کشور و رعایت عزتمان با دیگر کشورها حتی آمریکا ارتباط داشته باشیم؟
وقتی انتقاد میشود از رفتار دوگانه آمریکا و مورد قبول شما نیست ،شما بفرمایید چگونه رفتار و عمل کنند؟راهکار نشان دهید.منتظر جوابتان هستم (2353723) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۸:۳۲:۲۲
اين كارهاى امريكاييها جنگ زرگرى براى تندروهاى داخلى خودشان و يك كم خواباندن سر و صداى اسراييل است . وگرنه ميداند كه بنفع امريكا است كه با ايران كنار بيايد . (2353649) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۸:۳۵:۵۳
امريكا و اوروپا و بقيه جاها بدانند كه تحريمهاى امريكا ضررش بخودشان ميرسد ملت ايران ٣٥ سال است كه به هارت و پورت و تحريم و حرف و اولتيماتوم هاى دنيا و در راسش امريكا عادت كرده اند اين نظام و ملتش دير و زود كار خودشان را انجام داده و ميدهند و اهل عقب نشينى از مواضع درستشان و حقوقشان نيستند كه نيستند و در حقيقت احساس ميشود اگر يك روزى از اين حرفها و تحريمها و هارت و پورتها نشنويم يخورده خمار و پكر ميشويم ، ديگر ما مردم به سختى ها عادت كرده ايم . (2353655) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۱۹:۰۷:۲۱
مجمع تشخیص وظیفه اش حل احتلاق مجلس و شورای نگهبان است. به چه دلیل هاشمی با همه هیئت های خارجی ملاقات می کند. چرا باید ایشان در هر کاری دخالت بکنه. (2353722) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۲۰:۵۳:۴۴
آقای هاشمی در جایگاهی نیستند که درخصوص پذیرش پروتکل الحاقی اظهار نظر می کنند. این موضوع مستقیما به مجلس مرتبط است. (2353847) (alef-3)