توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 220213
هواپیمای گمشده مالزی چه کمکی به تلویزیون کرد؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۴۵
برنامه‌های خبری و ویژه متعدد درباره هواپیمای گمشده مالزی به بالا رفتن نرخ بینندگان برنامه‌های خبری کمک کرد.

به گزارش خبرآنلاین، با اینکه ۱۰ روز از گم شدن هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۷۷ خطوط هوایی مالزی در مسیر کوالالامپور به پکن گذشته است، و با اینکه تحقیقات به نتیجه‌های اندکی رسیده، اما این خبر همچنان یکی از اخبار برتر و پرمخاطب برنامه‌های تلویزیونی است.

شبکه سی‌ان‌ان که از قدیم با پشتیبانی کردن و پوشش چنین خبرهایی بطور لحظه‌ای و مداوم آمار بینندگان خود را بالا برده، در هفته منتهی به دهم مارس به دومین شبکه پرمخاطب آمریکا در میان مخاطبان بزرگسال بین ۲۵ تا ۵۴ سال بدل شد. آمار مخاطبان این شبکه با رشد ۱۰۹ درصدی روبرو شده بود.

شبکه فاکس نیوز هم با رشد مخاطبان روبرو شد و در رتبه دوم شبکه‌های پرمخاطب خبری ایستاد، هرچند رشد مخاطبان این شبکه در مقایسه با سی‌ان‌ان رقمی کمتر بود.

شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی هم که به نسبت دو شبکه دیگر زمان کمتری را به اخبار هواپیمای گمشده اختصاص داده بود، با رشد مخاطب روبرو نشد و برعکس ۱۳ درصد مخاطبان خود را از دست داد. تصمیم اشتباه مدیران این شبکه موجب چنین افت مخاطبی شد. این شبکه به جای پوشش اخبار هواپیمای گمشده بیشتر وقت خود را صرف اخبار مربوط به کریس کریستی، فرماندار نیوجرزی کرد.

یکی از مشکل‌های اصلی پرداختن به موضوع هواپیمای گمشده مالزی، نبود رویکرد نو است. متخصصان به دلیل در دست نداشتن اطلاعات کافی فقط می‌توانند حدس و گمان بزنند و اغلب تحقیقات هم به بن‌بست خورده‌اند.

برای همین وقتی شبکه سی‌ان‌ان در روزهای آخرهفته با استفاده از هواپیماهای اسباب‌بازی به بازسازی این ماجرا پرداخت، در توئیتر با نظرات تمسخرآمیز مخاطبان روبرو شد.

از طرفی دیگر شبکه‌هایی که برنامه خبری شبانه داشتند یعنی شبکه‌های ای‌بی‌سی، سی‌بی‌اس و ان‌بی‌سی در تمامی روزهای هفته، خبر اصلی خود را به گم شدن این هواپیما اختصاص دادند. بدین ترتیب از ۱۵ برنامه خبری این شبکه‌ها، هر ۱۵ برنامه به گم شدن هواپیمای مالزی پرداختند.

اندرو تیندال، مفسر اخبار درباره این رویکرد گفت: «چنین هماهنگی بین این شبکه‌ها در طی یک هفته امری بسیار غیرعادی است. مخصوصا که در همین روزها خبری بسیار مهم یعنی بحران اوکراین در گوشه‌ای دیگر از دنیا در جریان است.»

مارس سال ۲۰۱۴ ماهی سرشار از خبرهای داغ بود؛ مهم‌ترین آنها بحران در اوکراین بود، بعدش دخالت روسیه در این موضوع و بعد واکنش جهانی به این دخالت. دو خبر داغ دیگر این ماه انفجار مرگبار در ایست هارلم و رانندگی در حال ناهوشیاری و برخورد با تماشاگران فستیوال فیلم «ساوت بای ساوت‌ایست» در آستین بود.