نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241931
حسین شیخ الاسلام در گفتگو با الف:
ایران برای مبارزه با تروریسم از آمریکا اجازه نمی گیرد/ روایت بی نظیر بوتو از شکل گیری القاعده
بخش خارجی الف، 25 شهریور 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۴۵
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: پیدایش القاعده و داعش به دلیل سازگاری با شاهنشاهی های منطقه و جلوگیری از خطرانقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاد.

حسین شیخ الاسلام در گفتگو با الف در خصوص نحوه شکل گیری گروه تروریستی داعش اظهار داشت: قبل از بررسی چگونگی شکل گیری داعش به دلیل پیوستگی داعش با القاعده، باید چگونگی شکل گیری القاعده را بررسی کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ایجاد نظام مردم سالارانه آن، حکومت های شاهنشاهی منطقه زیر سوال رفت و از همه مهم تر اینکه نمایش صحیحی از اسلام نشان داده شد که سنخیتی با حکومت های استبدادی منطقه نداشت.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به احساس نیاز غرب برای به وجود آوردن گروهی برای این که تعبیر دیگری از اسلام را نشان دهد تصریح کرد: غربی ها قصد داشتند گروهی را به وجود بیاورند که در آن مردم سالاری وجود نداشته باشد که بعد از اشغال افغانستان توسط شوروی این شرایط فراهم شد. بنابرین وقتی شرایط را مهیا دیدند انگلیسی ها که استاد نظریه پردازی دینی هستند را مامور ساختن یک فرقه ساختگی منسجم با شاهنشاهی های منطقه کردند.

وی در این خصوص، به دیدگاه نخست وزیر سابق پاکستان بی نظیر بوتو اشاره و بیان کرد: خانم بوتو وقتی با سوال خبرنگار بی بی سی در خصوص خلق القاعده از طریق ارتش پاکستان رو به رو شد این ماجرا را کاملا برعکس توصیف کرد. به زعم بوتو القاعده به وسیله نظریه پردازی انگلیسی ها و پول عربستانی ها انجام شد و تنها وضع حمل آن به دلیل مسافت کمی که تا افغانستان وجود داشت در پاکستان رخ داد و بعدها اعراب به افغانستان رفته و دوره دیدند و القاعده را به وجود آوردند.

شیخ الاسلام به چگونگی خلق داعش در عراق اشاره و تصریح کرد: شاخه القاعده در عراق در بحبوحه اشغال این کشور تشکیل شد و سرکرده های آن مانند جولانی، بغدادی و زرقاوی در مناطقی که تحت حفاظت آمریکایی ها و زیر نظر انگلیسی ها بود حضور یافتند که بقایای رژیم بعث نیز به آنان پیوستند.

وی اهداف آمریکا در استفاده از داعش را به دو دسته کلی تقسیم و عنوان کرد: یکی از اهداف آمریکایی ها خلل در کار مردم سالاری نوپای عراق بود تا دردسری برای حکومت های منطقه به وجود نیاید و دیگر تضعیف مقاومت در سوریه بود. بنابراین سیاست حمایت از داعش در دستور کارغربی ها قرار گرفت و آن ها به مدت ۳ سال از هیچ تلاشی برای کمک به داعش فروگذار نبودند اما در نهایت نتوانستند حکومت سوریه را سرنگون کنند.

شیخ الاسلام نشست پاریس برای مخالفت با داعش را نمایشی خواند و گفت: داعش قبل از این مساجد و کلیساها را تخریب می کرد و به نوامیس مردم دست درازی می کرد و دست به قتل و عام مردم می زد اما به یکباره بعد از کشته شدن دو خبرنگار آمریکایی، آمریکایی ها احساس حقارت کردند و تصمیم به تاسیس ائتلافی بر ضد داعش در پاریس کردند.

وی در خصوص همراهی عربستان و قطر با داعش هم گفت: با توجه به عدم استقلال این دو کشور و وابستگی آن ها به آمریکا به دنبال تغییر موضع آمریکا آن ها هم ناچار به مخالفت با داعش هستند و حمایت این دو کشور از داعش با توجه به وجود این همه سلاح و مواد منفجره ای که داعش در اختیار داشت کاملا مشخص است و بدون همراهی دستگاه های اطلاعاتی آن ها میسر نمی شد.

شیخ الاسلام به قطعنامه اخیر شورای امنیت در خصوص داعش اشاره و خاطرنشان کرد: آمریکایی ها خودشان این قطعنامه را نقض کردند زیرا دو عضو دائم شورای امنیت روسیه و چین را نادیده گرفته و همچنین بر علیه داعش تشکیل ائتلاف دادند در شرایطی که در قطعنامه مبارزه با همه گروه های مشتق شده از القاعده و جبهه النصره نیز آمده بود.

وی در خصوص همراهی ایران در این ائتلاف هم گفت: ایران هیچ گاه در چنین ائتلافی حضور نخواهد داشت و برای مبارزه با تروریسم نیاز به اجازه از آمریکا ندارد.

این کارشناس حوزه خاورمیانه به حضور مقاومت در منطقه القصیر و قلمون سوریه اشاره و تصریح کرد: ایران هرگاه از نظر استراتژیک احساس نیاز کند در منطقه حضور پیدا خواهد کرد که این مسئله در حضور فعال حزب الله لبنان در مقابله با داعش در قلمون و القصیره به خوبی دیده شد. اگر این دو منطقه به داعش می رسید آن ها برای سوریه مشکل ساز می شدند و در نهایت با تمام وجود به عراق حمله می کردند.

وی در پایان به دفاع ایران از عراق در قبال تروریست ها هم اشاره و تصریح کرد: در برابر در آزادسازی آمرلی و همچنین جلوگیری از سقوط بغداد هم مشاهده کردید که ایران مستقلا و بدون اجازه از آمریکا در برابر تروریست ها مقاومت کرد.
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۸:۳۶:۵۴
در اینکه ISI با القاعده همکاری میکرده هیچ شکی نیست و تقریبا هیچ کارشناس واقعی در این موضوع شبهه نداره و آمریکاییها هم رسما و بارها به این موضوع اشاره کردن. البته بعد از ۱۱ سپتامبر و فشار و تهدید آمریکا این همکاری تقریبا اما نه کاملا قطع شد. در برخی موارد دیده شد برخی از اعضای ISI همچنان با درز اطلاعات غیر مستقیم به القاعده کمک میکردند. دلیل اصلی اینکه هنگام حمله به مخفیگاه بن لادن این موضوع بدون اطلاع پاکستان انجام شد هم دقیقا همین بوده. اینکه هر کدام از مسئولین پاکستان بخاطر بار سنگین این اتهام نخواهند مسئولیت اون رو قبول کنن و در جامعه خرافی و عقب مانده پاکستان براحتی اتهام را متوجه کشور خارجی کنند نباید باعث تعجب کسی باشه. در آخر اینکه این تحلیل های آبکی از کارشناسانی که بجای کار کارشناسی کار تبلیغاتی انجام میدن بدرد هیچ کسی نمی خورد! (2379210) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۹:۱۶:۳۹
با عرض سلام:
شما می گوید،
سیاست حمایت از داعش در دستور کارغربی ها قرار گرفت و آن ها به مدت ۳ سال از هیچ تلاشی برای کمک به داعش فروگذار نبودند اما در نهایت نتوانستند حکومت سوریه را سرنگون کنند.
آقای حسین شیخ الاسلام یک سند ارائه دهید که آمریکا سلاح و امکانات نظامی
به گروه داعش داده است
تمام صحبت های شما نظریه پردازی است ،البته قابل احترام است

البته خواندگان محترم شما هم اگر می توانید یک سند مستند ارائه دهید (2379250) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۲۰:۱۱:۲۹
در این جور کارها کسی ردی از خودش بر جای نمی گذارد که سندی هم وجود داشته باشد. اما وقتی پازلها را کنار هم می چینیم، آشکار می شود که داعش محصول غربی هاست. لطفاً کتاب The gmae of evil را مطالعه بکنید تا سند دستتان بیاید. (2379965) (alef-10)
 
هواک
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۰:۴۳:۱۶
جناب آقای کارشناس متاسفانه مجبورم با برخی از قسمتهای فرمایشتان مخالفت کنم. به این عبارتی که خودتان فرموده اید نگاه کنید:
غربی ها قصد داشتند گروهی را به وجود بیاورند که در آن مردم سالاری وجود نداشته باشد که بعد از اشغال افغانستان توسط شوروی این شرایط فراهم شد.
این نهاد دارای گزاره غلطی است. چه ربطی دارد؟ حقیقت تاریخ این است که وقتی افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی اشغال شد غربیها به فکر مقابله با او افتادند اما چون رویارویی مستقیم غرب و شرق در افغانستان دارای هزینه گزافی بود و در دورهن جنگ سرد منجر به جنگ جهانی سوم می شد، لاجرم به فکر تشکیل گروه های اسلامگرا !!! و ایمانی!! افتادند که در اصول و مبانی عقیدتی با شوروی ماتریالیست و کافر در تضاد کامل باشند و با اتکا به عقیده و ایمانشان و با جان و دل بجنگند و همچنین نه از خودشان تلفات بدهند و به همین سادگی شوروی را از افغانستان بیرون کنند. یادمان باشد که اتحاد جماهیر شوروی آن روز و روسیه فعلی هر دو آرزوی رسیدن به اقیانوس هند را داشتند و با اشغال افغانستان یک گام به این آرزو نزدیک می شدند. باری گروه های جهادی با حمایت و سازماندهی عربستان و آمریکا شکل گرفتند اما این همه ماجرا نبود و غیر از جهادی ها گروه های تکفیری دیگری هم به وجود آمدند که البته با هدف غربیها در آن زمان در تضاد نبودند که حتی آمریکا و غرب را به هدف شان نزدیک تر می نمودند.
تا زمان شکست شوروی و خارج شدن آنها این روند ادامه داشت اما نهایتا القاعده و طالبان که به عبارتی به نحوی ساخته و پرداخته خودشان بودند، از کنترل غربیها خارج شدند و حالا برای خودشان قدرت و حمایتی کسب کرده بودند و اهداف غرب را مورد تهاجم خود قرار دادند.

نکته دوم فرمایش هم به نظر من صحیح نیست و آن این جمله است که ایران برای مبارزه با تروریسم از آمریکا اجازه نخواهد گرفت. این هم حرف درستی نیست چون آمریکا هم برای تجاوز به سایر کشورها به دلیل و بهانه مبارزه با تروریسم!! از کسی اجازه نمی گیرد!!!! اشکال در اینجا است که هر کسی تروریسم را برای خودش معنا می کند مثلا در ابتدای مخالفت های مردمی در سوریه و مقابله با رژیم اسد، ایران این حرکت را ساخته و پرداخته گروه های تروریستی قلمداد میکرد حال آنکه غربیها آن را به جنبش مردمی و ضد استبدادی خاندان دیکتاتور اسد تعبیر می کردند. خاطرنشان می کنم که ورود گروه های تکفیری نظیر داعش و ... یک سال پس از آغاز حدکت مردمی در سوریه شکل گرفت.
به هر تقدیر مبارزه با تروریسم باید توسط جامعه جهانی و با اجماع جهانی صورت پذیرد نه به حسب تعبیر های انفرادی و منافع شخصی.
این که آمریکا و غرب یک حرکت نمایشی با اهداف دیگر در پاریس بکنند پذیرفتنی نیست اما این هم که ما با برداشت خود با تروریسم مبارزه کنیم در مناسبات فعلی جهان قابل پذیرش نیست.
ایران بر اساس منویات و درک درست مقام معظم رهبری از هماش پاریس، پیشنهاد همکاری در مبارزه علیه داعش را به درستی رد کرد اما این که ایران هم حرکت انفرادی برای مقابله با داعش کند، درست به نظر نمی رسد. (2379354) (alef-13)
 
عبدوغلام
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۰:۵۰:۱۸
سلام

داستان امریکا در مورد داعش همانند داستان بچه ای است که از مادرش می خواهد
برایش شیر عروسکی بخرد ووقتی بخانه می اید وبسته را باز می کند ویال مصنوعی
شیر را می بیند از ترس به گریه می افتد.وان را به گوشه ای پرت می کند . (2379361) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۲:۴۲:۵۵
اصلا خودت فهمیدی چی گفتی؟ (2380254) (alef-10)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۷:۲۱:۵۰
داعش محصول مشترک عربستان ، اسراییل ،قطر و حماقت ترکیه است .اهداف مشترک عربستان و اسراییل در ایران خلاصه میشود عربستان به دنبال مبارزه با تشیع و اسراییل به دنبال ایجاد مشکلات امنیتی برای ایران است .این اهداف خوشایند آمریکا ،ترکیه و سایر کشورها ی همسو با ایشان است . البته حذف بشار اسد نیز در دستور کار غرب و همدستآن آنها نیز هست که ترکیه یکی از آنها است (2379828) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۱۳:۳۷:۰۱
با سلام
بهار
راستش خوبه در مورد منطقه به چند تا موضوع اشاره کنیم
به راستی اگر از اول در خواست های ارام و منطقی مردم در سوریه پاسخ مناسب داده میشد به راستی داعشی به وجود می امد.
یک گروه فوق العاده خطرناک در منطقه خاورمیانه به وجود نمی امد . (2380560) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.