نظر منتشر شده
۵۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 185330
نگاهی به فیلم «قاعدۀ تصادف»؛
تقدیس ناهنجاری
محمود حبیبی کسبی، 3 اردیبهشت 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۱:۲۷
پس از تصمیم گیری های عجیب و غریب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اکنون انتخاب فیلم ضد ارزشی و ضد هنجاری همچون قاعدۀ تصادف برای نمایش نوروزی که بهترین زمان برای اکران فیلم های سینمایی است، قابل توجه است.

در جوامعی که در حال انتقال از سنت به مدرنیته قرار دارند، در پیچ های تاریخی، دگرگونی ها و تحولات اجتماعی و فرهنگی سرعت بسیاری به خود می گیرد. در این فضا نسل جوان جامعه، با آغوش باز با تحولات همراه می شوند و نسل میان سالان و سال خوردگان با سرعت کم تری به این تحولات می پیوندند و گاه اصلاً به این دگرگونی ها تن در نمی دهند. این پدیده سبب شکاف میان نسل ها می شود. هرچه تحولات سریع تر باشد، شکاف نیز عمیق تر خواهد بود. شکاف میان نسل ها نیز موجب بحران و دگرگونی ارزش ها می شود.

قصۀ فیلم «قاعدۀ تصادف» ساختۀ بهنام بهزادی، که ماجرای یک گروه تئاتر دانشجویی است که اعضای آن برای خروج از کشور و حضور در یک جشنوارۀ تئاتر، مجبور به مبارزه با خانواده هایشان هستند، می خواهد به معضل شکاف نسل ها بپردازد اما با نگاهی بسیار جانبدارانه به نفع نسلی که تعلقی به ارزش های سنتی و دینی ندارد؛ نسلی که در این فیلم غالباً جوان اند.

در جوامع ارزشی، خانواده از جایگاه و اعتبار‌ خاصي برخوردار است و دارای ويژگي‌هایی است كه ریشه در باورهای دینی و سنتی دارد. ویژگی هایی که در رويارويي با تحولات اجتماعي و فرهنگي، کارکردی خاص و دوگانه ایفا می کند. از این منظر میتوان خانواده ها را به دو دسته تقسیم کرد؛ خانواده های پایبند به اصول و ارزش ها و خانواده های بی اعتقاد به این اصول.

يكي از ويژگي هاي خانوادۀ ارزشی، تقدم فرهنگ جمع‌گرايي بر استقلال فردی است اما خانوادۀ مدرن در فضايي شكل مي‌گيرد كه در آن فرهنگ غربي حاكم است و اومانیسم و تفرد حرف اول را می زند. در این خانواده ها هرگاه شرایط عضویت در خانواده با اهداف یا باورهای یکی از اعضاء همخوانی نداشته باشد، آن عضو به راحتی از خانواده جدا شده و به اولویت های خویش می پردازد. در دنیای مدرن، واژۀ خانواده تبديل به خانوار شده است كه مفهوم آن زير يك سقف زندگي كردن و هم سفرگي است. در حالي كه مفهوم خانواده پيش از اين، خيلي از ارزش‌ها و هنجارها را به همراه داشت. در حقیقت مفهوم خانواده از جمعی که خداوند آنها را در کنار هم قرار می دهد و پیوند خونی دارند، به انسان هایی که اجتماع یا به تعبیرخودشان انسان های اطرافشان را انتخاب کرده اند، تغییر کرده است. حال آنکه اعضای این خانوار هیچ تعهدی نسبت به هم ندارند و هیچ تضمینی بر بقای این تعلق وجود ندارد.

این در حالی است که مقتضیات دنیای مدرن مانند اینترنت، ماهواره و... به اندازۀ کافی نظام خانواده ها را از هم پاشیده و دیگر این نوع نگاه به خانواده نواختن ضربۀ نهایی به پیکر بی جان خانواده و یا به باد دادن خاکستر به جای مانده از خانواده است.

در فیلم قاعدۀ تصادف در کنار تبلیغ بلکه تقدیس رابطۀ آزاد بین دختران و پسران، این رابطه به ارتباط اعضای یک خانواده ترجیح داده می شود. در جای جای فیلم، از زبان تک تک اعضای گروه تئاتر، مدام شنیده و تکرار می شود که اعضای این گروه سال هاست هیچ ارتباطی با هیچ یک از اعضای خانواده هایشان نداشته اند و به این موضوع تفاخر هم می کنند. تمام اعضای این گروه تئاتر که دوستان خود را جایگزین خانواده کرده اند، آمادۀ سفرند به جز «شهرزاد» که هنوز با پدرش رابطه دارد. شهرزادی که تنها اوست که با مشکل مواجه شده است. شخصیت پدر شهرزاد نیز همچون دیوی ترسیم می شود که گویی فرشتۀ معصوم و کوچکی را در چنگال زورگویی و استبداد خود اسیر کرده است. ساختار قصه و گره افکنی آن نیز به گونه ای است که مخاطب مدام نگران شهرزاد و تعطیل شدن تئاتر است و نسبت به پدر بیچاره که فقط نگران دخترش است و می خواهد وظیفه اش را در قبال او انجام دهد، حس کینه ای تمام ناشدنی ایجاد می کند.

ساختار فیلم سعی می کند این موضوع را جا بیاندازد که هنرمند و روشنفکر نمی تواند اهل مراعات ارزش ها و اعتقادات مرسوم جامعه باشد، هنرمند و روشنفکر نمی تواند به غل و زنجیر خانواده تن بدهد و... این فیلم برای هنر و خصوصاً تئاتر و بازیگران تئاتر چنان تقدسی قایل شده که برای اجرای یک تئاتر، مجوز پای گذاشتن بر روی تمام ارزش ها و باورها را صادر می کند. چنان که تمام آن ها خانواده و ارزش های وابسته به آن را کنار گذاشته اند. تمام آنها با هم رابطۀ نامعلوم دارند، به گونه ای که هر دختر و پسر، به صورت جفت جفت با هم رابطۀ عاشقانه دارند. تمام اعضای گروه به جز یک نفر به خانواده هایشان دروغ گفته اند. یکی گفته به سفر علمی می رود، یکی گفته به سفر زیارتی می رود و... آن هایی که به خانواده هایشان دروغ گفته اند، بدون هیچ مشکلی در حال آماده کردن مقدمات سفرند و تنها شهرزاد که به پدرش موضوع حقیقی سفر را اطلاع داده است، به مشکل برخورده است و پدرش که علی الظاهر و با توجه به محاسن و سکنات و وجناتش انسان معتقدی است، به مانند دیوی بدخوی و بدطینت سد راه آنها می شود و با لجاجت و تهدید اجازۀ خروج به دخترش نمی دهد.

نکتۀ جالب حضور عموی نسبتاً منطقی شهرزاد است که بر خلاف پدر شهرزاد، در صورتش از محاسن خبری نیست و احتمالاً به همین دلیل انسان روشنفکر و منطقی است و مدام با برخوردهای منطقی و صبورانه سعی در حل مشکل دارد. جالب تر از این، ورود پدرِ نامزد (بخوانید دوست دخترِ) «امیر» کارگردان تئاتر است که ظاهراً پدری روشنفکر و به دور از تعصب است. او نه تنها با سفر دخترش با دوست پسرش به خارج از کشور مشکلی ندارد، بلکه برایشان ارز و شیرینی هم آورده و دخترش را به دست دوست پسرش می سپارد که مواظب وی باشد. نتیجۀ اخلاقی فیلم از ورود این پدر روشنفکر، آموزش نوع برخورد با فرزندان است که نشان می دهد اگر در برابر فرزندتان بی تفاوت و بی قید باشید و به او اجازه بدهید با گروه دوستانش اعم از دختر و پسر به مسافرت برود و روابط آزاد داشته باشد و کلاً در انجام هر کاری آزاد باشد، او هم دختر خوبی بار می آید و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.

ساخت و اکران این فیلم، آن هم در این دورۀ زمانی که تصویب طرح لزوم اذن ولی قهری به زنانِ مجردِ زیر ۴۰ سال برای خروج از کشور، غوغای رسانه های بیگانه پیرامون تصویب این طرح را در پی داشت، بسیار تأمل برانگیز است.
 
Canada
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۲:۴۳:۱۱
نقد به موضوع فیلم بسیار یک جانبه هست. خوب عزیزم اینم یک فیلمه دیگه ..... شما تحملت رو ببر بالا ....این همه سال فشار و سانسور نتیجش شد اینکه مردم جذب شبکه های ماهواره و ترک شدن . دو نفر هم که دارن داخل کشور یک کار دست چا شکسته انجام می دن رو شما نمی گذارین جون بگیرن .... (1253672) (alef-1)
 
نويد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۴:۵۴
نه آخه بايد فيلم ها باب ميل اين حضرات باشه!
يه فيلم بايد بجاي نشون دادن واقعيت هاي جامعه، گل و بلبل و درو ديوار نشون بده تا يه عده توي سايت ها و عده كف خيابون ها بر عليهش تاخت و تاز نكنند.
- بنده خودم قاعده تصادف رو ديدم، اگر نگارنده محترم اين نوشته از فضاي جامعه و واقعيت هاي اون آگاهي ندارند بهتره به استحضار برسونم كه روابطي كه از اون نوشتيد در فيلم مذكور بسيار محدودتر از اونچه واقعيت داره به نمايش دراومد. اختلاف و گسستي هم كه بين نسل جديد و خانواده از آن نام برديد به چند جر و بحث و دست آخر نرفتن دختر همراه گروه ختم شد، در حالي كه واقعيت هاي جامعه چيز ديگه اي هست.
يه فيلم ،تنها يه فيلمه! مشكل اينجاست كه شما از لباس مردم گرفته تا برنامه هاي تلويزيوني و فيلم سينما و پفك و آدامس و ... انتظار داريد مردم رو پند بدن! تا الان هم كه چقدر اين پندها ثمربخش بوده!
"من مادر هستم" هم چون واقعيت هاي جامعه رو نمايش مي داد مورد هجمه هم فكراي شما قرار گرفت.
مثل شما مثل آدميه كه جلوي آينه نميره چون ميترسه قيافه وحشتناك خودش رو توي آينه ببينه! (1254079) (alef-13)
 
k
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۰۷:۱۷
یعنی فیلمی که در آن روابط آزاد و بی بند و باری تبلیغ بشه باب میل شماست؟
روابط بدون قید و بند جزیی از واقعیات و مشکلات جامعه هست و ما هم قبول داریم که هست اما اون رو به عنوان یک مشکل می دانیم و فیلم هم باید اون رو نشون بده اما به عنوان یک مشکل نه اینکه تبلیغ کنند! (1254846) (alef-10)
 
France
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۰۲:۵۸
گل گفتی نوید جان . اون 10 نفر هم که بهت منفی دادن از جماعتی هستن که نمیرین جلو آینه (1255018) (alef-10)
 
France
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۰۵:۲۴
اره دیگه اینا فقط تو فیلمه جامعه ما جامعه ای است آرمانی .فرزندانی داره که غقط سرشون تو کتابه و درس و مشق و دانشگاهه ازدواجا همه سرانجام خوب و شیرین .فساد که استغفرالله . همه چی آرومه طلاق که وای وای اصلا نداریم
دیگه چی میگین شما ها ای بابا!!!!!!!! (1255023) (alef-10)
 
دیوانه
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۹:۵۵
عزیز دل برادر نقد یک فیلم که گناه نیست اینگونه به نقاد می تازید شما اگر نقد بهتری دارید بسم ا... هم باب انتقاد و هم باب ستایش یک فیلم به روی همه باز است (1257050) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۷:۲۳:۲۴
از این حس کینه‌ای که در جملاتت موج میزنه معلوم که چقدر آدم خودساخته و با فرهنگ و منطق و روشنفکر و همه چی تمومی هستی
مشکل تو امثال تو اینه که نمیخواهید قبول کنید که آنچه فکر میکنید و انجام میدهید باید مطابق با یک ارزش والای الهی باشد که مثل عقل ناقص بشری احتمال بسیار بالای خطا نداشته باشد.
مشکل تو و امثال تو اینه که با اصل دینداری مشکل دارید و البته جرأت بیانش رو ندارید.
لااقل به قدر یک ارزن مرد باشید و اسم مسلمونی رو از خودتون بر دارید و به خدا قسم اون زمان شرف و ارزش و احترام شما صد چندان میشود. چون از این برزخی که خودتون هم با خودتون تکلیفتون رو مشخص نکردید خارج میشید
عزیز من یا رومی روم یا زنگی زنگ
اگر مسلمانی باید حرف و عملت را در دایره اعتقادات اسلامی بگنجانی و اگر نیستی که خوب بحث دیگری است
فقط یک جو آزادگی داشته باش و بگو که من با اساس دینداری مخالفم دوست دارم آنچه دلم میخواهد ببینم و بگویم و انجام دهم
در نتیجه فیلم محبوبت میشه امثال این فیلم
آدمهای محبوبت میشن آدمهایی که هر چه بیشتر فرهنگ غربی داشته باشند
نوع لباست ... نوع رفتارت، ژست کلامت... همه و همه چیز دیگری خواهد بود (1259663) (alef-3)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۰۲-۰۶ ۱۲:۱۴:۳۵
رسالت سینما بسیار فراتر از آن است که همانند یک رسانه عمل کند و علاوه بر اطلاع رسانی معضلات و مشکلات جامعه بصورت کاملاً واقع بینانه بایستی در جهت ارزش سازی و بالا بردن سطح فرهنگ جامعه و کوشش در جهت محکم سازی ارزش های یک جامعه گام بردارد. چوب حراج زدن بر فرهنگ های بسیار مفید مانند راستگویی و ثبات خانواده، حرکت در جهت معکوس رسالت واقعی سینما است مگر آنکه از نظر کارگردان دروغ و گسستگی خانواده یک ارزش باشد که در این صورت این فیلم واقعا فیلم موفقی است. (1261571) (alef-10)
 
طاها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۱:۴۰:۵۰
سلام

سالهاست که سینمای ما درگیر این ابتذال اخلاقی و سکولاریسم و مدرنیته شده
است. برای کاربران و خوانندگانی که فکر می کنند با ابتذال و هرزگی میشه
مردم رو به سمت تلویزیون و سینمای ملی کشانند واقعا" متأسفم. (1254372) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۶:۳۵:۰۰
شما تحملت در چه حدیه؟ یک منتقد یک فیلم رو از دیدگاه خودش نقد میکنه. شما میتونی بگی از این نقد خوشت نیومده نه اینکه به طرف تهمت بزنی دوست عزیز. آزاد اندیشی یعنی این. (1255306) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۰۱:۲۶:۱۵
مساله نقد نیست، مساله موتور فکری این آدماس که اگه جای قلم چماق داشته باشن (!) مفصل درباره آزاد اندیشی توجیهت می کنن (1256592) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۷:۲۶:۰۰
هر چیزی در جایگاه خودش باید کاربرد داشته باشه
چماق هم برای بعضی جایگاه مصرف صحیحی است (1259667) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۳:۱۸:۵۶
این کتاب خوب نیست چون در قالب من نمی گنجد . این فیلم خوب نیست چئن با آنچه من فکر می کنم تضاد دارد. این سخنران درست نمی گوید چون حرف هایش با آنچه من می گویم متفاوت است. ....... خدایا ما را از شر کسانی که حتی سخنان تو را و قتی به مذاقشان خوش نیاید قبول ندارند حفظ کن . (1253687) (alef-1)
 
علی محمد
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۰:۳۲
ایشان نقد منصفانه ای در مورد فیلم نوشته اند، پیشنهاد می کنم شما هم کمی ظرفیت خود را بالا ببرید. (1254091) (alef-13)
 
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۶:۳۹
ایرادی به نقد ایشون وارد نیست اینم نظریست از میلیون ها نظر .
صحبت من اینه که اگر مشکلی وارد می کنیم و اگه ارزش و ضد ارزش می کنیم از راهش وارد بشیم با سانسور و حذف و سرکوب و استفاده از قدرت، هیچ چیز تغییر نخواهد کرد و فقط این گسست و شکاف به قول شما به لایه های زیرین سرایت می کنه اگه ارزشی از بین رفته باید ارزشو تقویت کرد که جاذبشو پیدا کنه ، خانواده ، رابطه با جنس مخالف و هر چیزی که شما در چارچوب ارزش میبینید دچار تغییر شدن و راهش اینه با واقع گرایی بالغانه این مفاهیم رو بهم نزدیک کنیم . مادامی که چشامونو ببندیم و حرفمونو فریاد بزنیم به هیچ دستاوردی نخواهیم رسید و حتی باعث رفتار رفتار مشابه از گروه یا طرز فکر مقابلمون میشیم که این هم نتیجش مشخصه ، هرج مرج و نقویت خرده فرهنگ ها (1254686) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۶:۳۱:۲۵
یعنی حق نداره نظرش رو بنویسه؟ اگه تو حق داری خوشت بیاد اونم حق داره خوشش نیاد. (1255293) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۳:۳۳:۳۸
برای ازدواج اجازه پدر لازم. حالا پدر اجازه داده برند سفر این که از نظر مذهب مشکلی نداره یعنی این دو فرد از نظر پدر به هم محرم هستند و اجازه ازدواجشون رو داده. از مراجع تقلید بپرسید چنین موضوعی رو تایید می کنند.
کسی که فرزندش رو خوب بزرگ کنه همیشه بهش اطمینان داره. (1253693) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۷:۱۱:۰۱
همون دختر تو جمع دوستانه شون باباشو مسخره ميكنه و هر هر ميخندن (1255428) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۸:۲۴:۴۰
تا زمانی که صیغه محرمیت خوانده نشود که اجازه پدر منجر به محرم شدن نمیشود. (1255632) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۵:۱۰:۱۹
این چیزهایی که گفتید راجع به فیلم همه واقعیت های جامعه ما بودن!!! واقعا دم صدا سیما گرم! مثل اینکه بعد از 10 سال کم کم میخواد با ایرانی ها یکم ارتباط برقرار کنه! (1253712) (alef-1)
 
مارمولك
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۶:۵۲:۵۶
اين مسائل كه طبق گفته خودتان ارزش و ضد ارزش هاي بين نسل هاست خواهي نخواهي دارد اتفاق مي افتد چه ما بنويسيم و چه ننويسيم چه بد بگوييم وچه خوب ظاهرا راهي كه غرب رفته و ما هم در همان راه افتاده ايم جبر زمان و دوران است . پس بياييد حرص نخوريم چون نسل هاي قبل در اروپا هم اين حرص هارا خوردند ولي نشد . جلويش را بگيرند. واقع بين باشيد نميشود شرائط ازدواج نباشد و من وشما همسر داشته باشيم ولي جوانان نماز بخوانند و يا ورزش كنند تا تا كار خلاف نكنند. فكر كنيد كمي انصاف بدهيد . ظاهرا ما داريم خلاف جهت آب شنا مي كنيم . ديري نمي گذرد كه آنها در خيابان و درملا عام همديگر را مانند اروپا خواهند بوسيد و منعي هم نخواهد داشت .مطمئن باشيد. (1253737) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۷:۵۷:۳۵
بابا شما خیلی از متن جامعه دورید!با مخفی کاری میخای مدینه فاضله بسازی؟ (1253826) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۸:۰۹:۳۷
حقيقت رو بخواهيد بدونيد اين هست كه فرزندان بالاخره كاري رو كه دوست دارند انجام ميدهند چه پدر و مادر خوششون بياد چه نياد... ولي اگر والدين در كنار فرزند باشند مطمئن باشيد كه هم حرفهايشان اثر بيشتري خواهد داشت و هم در مواقع خطر بيشتر ميتوانند فرزندشان را از خطرات حفظ كنند. شما هم خيلي در مورد روابط دختر پسرها جنجال نكنيد تا به حال كه فقط اوضاع را خرابتر كرديد و متاسفانه روابط مخفيانه خطرناكي در جامعه به وجود آمده .... (1253846) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۸:۲۴:۲۵
مشکل شما این فیلم نیست مشکل شما تماشای این فیلم توسط سید بود چی بود تا حالا یادتون نبود (1253873) (alef-1)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۱۰:۳۶
اه خسته شدیم از این توصیه های فرهنگیتون بدبختیش اینکه جز بی فرهنگ ترین کشورای دنیاییم.
حالا اون کسیم که سخت گیری میکنه واسه رابطه دوستانه چی؟؟ غیر از اینکه بعد از خروج از خونه چادر از سر برداشته میشه و تو دستشویی های مترو شروع به ارایش میکنن
لطفا کمی واقع گرا باشید و انقدر به اعتقادات خودتون احترام نزارید خواهشــــــــــــا (1253980) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۰:۵۲
من با کم رنگ کردن و یا کم رنگ شدن ارزشهای اجتماعی و اخلاقی که ثمره نسل های گذشته ماست بسیار مخالفم ولی چشم بستن بر روی واقعیت های جامعه و یا تلاش برای پوشاندن آنها مشکلات رو بیشتر میکنه (1254042) (alef-13)
 
ل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۰:۰۴
نشون دادن مشکلات برای حل اونها کار خوبیه اما بعضی وقت ها بعضی فیلم سازها برخی ناهنجاری ها رو نشون میدن که تبلیغشون کنند! (1254856) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۶:۰۷
چه تبلیغی؟ شما از کجا قصد فیلم ساز رو می دونی آمدیم و قصد فیلمساز این نبود شما به کسی چیزی رو که قصدش نبوده نسبت ندادی؟ (1261607) (alef-10)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۳:۲۲
دست شما درد نکنه. واقعاً وقتی من این فیلم رو با فرزندم که در سالن حاضر بود دیدم خجالت می کشیدم و می ترسیدم. با ساخت این فیلمها فقط می خواهند نسل جوان را در مقابل پدر و مادر قرار بدن. (1254048) (alef-13)
 
غزاله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۳۲:۵۵
شما لطفا همه فیلم ها رو اول تنهایی ببین بعد که از ممیزی شما رد شد و تایید کردید همراه فرزندتون به تماشای همون فیلم برید.

... خیلی سعی کردم هیچی بهت نگم (1254929) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۳:۳۶
جناب آقای حبیبی واقعا برای طرز فکر امثال شما متاسفم این فیلم واقعیات جامعه را منعکس میکنه حالا اگه قشر جوان و تحصیلکرده ما مثل همین دانشجویان به ارزشهای مورد نظر شما اعتقاد ندارن باعث نمیشه فیلم نخواد حقیقت رو بگه.مسئولان فرهنگیه این مملکت هم مثل شما هستند و نمیتونن تفکراتی که مثل خودشون نیست رو تحمل کنند و یکی از دلایل این بیگانگی جوانان همین طرز برخورد شماهاست البته بعد از این قضیه که نگاه جزمیه شما هم باعث میشه برای ارتقاءفکریتون کاری هم نمیکنید. (1254049) (alef-13)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۴۳:۱۵
جناب آقای حبیبی کسبی! اتفاقاً بنده به عنوان یه جوون بر خلاف این دوستمون، دست و قلم شمارو می بوسم. چون این فیلم سعی می کرد تمام جوونای مارو یه عده بی مسئولیت و لا قید و بند نشون بده، در حالی که جوونایی با این عقاید و سبک زندگی تنها بخشی از جامعه مارو تشکیل میدن. بسیاری از جوونای ما هم اینطور فکر نمیکنن اما این فیلم با یه نگاه یه جانبه همه رو با یه چوب می زنه. دستتون درد نکنه... (1255143) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۶ ۱۲:۴۹:۱۵
آقا همه فیلم ها قرارا نیست همه رو نشون بدن قرار موضوعی رو پیش برند قرار نیست یهو تمام جامعه رو نشون بدن به خاطر همین هر سال فیلم های زیاد ساخته میشه و همه نماینده کل نیستند. (1261613) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۳:۵۷
جامعه ما داره به این حالت پیش میره و اکثر جوانها خودشون هر روز می بینن.مثل من.این حقیقت جامعه ایرانه. (1254052) (alef-13)
 
ب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۲:۱۰
ولی من دقیقا برعکس شما هستم.
خودت رو نماد همه ندون
ضمنا به فرض که یک معضلی در جامعه شیوع پیدا کنه، فیلم سازها باید با نشون دادن این معضلات در فیلم به دنبال حلشون باشند نه اینکه اون ها را عادی و خوب جلوه بدن (1254865) (alef-10)
 
رادین
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۲۱:۵۴:۰۶
ایشان گفتند "اکثر جوان ها" نه همه
در یک جامعه نرمال برای آدمهای نرمال "باید" تعریف نمی شه، زمینه بوجود می آد برای سوق به سمت مقصود
فیلم ساز ها اگر قراره کاری بکنن اون کار فیلم ساختنه ...

- در ممالک درست حسابی دنیا ( راجع توهم صحبت نمی کنم آنجا ها رو می گم که شاخص های آماریشون به تایید رسانه های آزاد کارنامه شونه و نیازی به حب و بغض من و تو هم ندارند ) "نباید ها" هم داره حداقل می شه

و ما در جایی هستیم که متن هم مشمول تنگ نظریه (1256132) (alef-13)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۴:۰۳
هرچیزی که زیاد شد که لزوما خوب نیست
دروغ و غیبت و توهین و تهمت هم تو جامعه زیاد شده
ما که نباید بگیم چون زیاد شده پس یک واقعیت است و باید عادی جلوه داده شود!
باید با نشون دادن زشتی این اعمال، باش مبارزه کنیم. (1254874) (alef-10)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۵:۳۴
از لحاظ ساختار، فیلم خوبی نیست .بد آموزی هم دارد و فرهنگ افراد داخل فیلم نه تنها اسلامی که ایرانی هم نیست.تنها نقطه قوت فیلم سکانس های طولانی وبدون برش است. (1254055) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۶:۵۰
چه عجب ! یکی فهمید این فیلم تخریب ستون خانواده رو نشونه گرفته... (1254060) (alef-13)
 
همشیره
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۶:۵۳:۴۴
جناب نگاهی به امار طلاق بنداز بعد از ستون خانواده صحبت کن بیکاری اعتیاد بی خانمانی تورم و....خانواده هارو نابود کرده.کجای کاری؟ (1255374) (alef-10)
 
کاظمی
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۳:۱۶
الف جان یعنی این داستانها فقط تو فیلمه؟ (1254076) (alef-13)
 
ک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۵:۱۷
نه تو جامعه هم هست ولی مشکل فیلم اینه که این رفتارهای زشت رو عادی نشون میده! یعنی عیبی نداره راحت باشید. (1254881) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۰۱:۳۴:۲۹
"یعنی عیبی نداره راحت باشید"
آقا شما فیلمهای اکشن نبین، جوگیر میشی از بالا پشت بام می پری دست و پاتو به شکستن میدی! (1256599) (alef-13)
 
رشد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۴:۱۹:۳۳
منفی مثبت ها رو که میبینم حالم از جو جامعه به هم می خوره
معلوم نیست این جامعه دنبال چیه و به چه سمتی داره میره
بابا یکی نیست به مسئولین کشور بگه کلا بذارید هر کی هر کاری می خواد بکنه و هر فرهنگی که می خواد داشته باشه.
تو این مملکت جماعتی بدبخت وجود داره که خودشون رو می کشند برا روابط آزاد و بی حجابی و ...
بذارید راحت باشن هم ما راحت بشیم از غرغرشون هم اونا به تمام آرزوهاشون برسند. (1254894) (alef-3)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۲:۱۲:۵۳
از تمام عزیزانی که به این نقد حمله کردند فقط یک سوال دارم و خواهش میکنم صادقانه جواب بدید:
اگر خودتون جای اون پدر بودید اجازه میدادید دخترتون با یه پسر به سفر خارج بره؟
لطفا قبل از پاسخ دادن فقط دو دقیقه فکر کنید. (1254463) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۲:۴۹:۵۳
هر کی فیلم رو دیده تعریف می کنه می گه چه عجب که یک فیلم با واقعیت جامعه ساخته شد!!!
اینا واقعیت امروز جامعه ماست چه شما خوستون بیاد چه نیاد!!
اگر از دروغ نگیم تو فیلم و کتاب دروغ کم می شه؟
اگه از کلاه برداری نگیم کم می شه؟
اگه بگیم به به به چه همه چی خوبه و آباد همه چی درست می شه؟
تا کی با پاک کردن صورت مساله همه چی رو خوب ببینیم؟
این فیلم باب میل شما نبود ولی دلیلی نداره که نظر خودتون رو به همه مردم تعمیم بدید و نتیجه بگیرید که این فیلم خوب نیست!!
فروشش رو هم نگاه کنید جزو فیلم های خوب هست!
راستی چرا نقدی بر فیلم رسوایی نمی نویسید؟
اون همه چیش خوبه؟ (1254592) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۳:۱۹:۳۰
فیلم داره نشون میده که این جور زندگی خوب نیست (1254697) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۳:۲۱:۱۹
همین متن کلی تبلیغه برا این فیلم (1254701) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۰۸:۴۰
با سلام.
میخواستم خدمت آقای توکلی و عزیزان سایت محترم الف عرض کنم که تعداد کامنت های مخالف و موافق این مطلب طرز تفکر اکثریت خوانندگان سایت را مشخص میکند.و شما توجه کنید که این طرز تفکر با تفکرات قاطبه مردم ایران که در روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ ایران زندگی میکنند.چقدر متفاوت است.پس در مورد سایر مطالب نیز که از طرف خوانندگانتان مورد مخالفت و موافقت قرار میگیرند بیشتر فکر کنید.هر چند که نظرات اینجانب را منعکس نمیکنید.
با تشکر (1255035) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۱۵:۱۵
من این فیلم را ندیدم اما میدانم قانون ایران خودش ضد تشکیل خانواده است مهریه های سنگین اینکه مرد عهده دار تمام مخارج زن باشد پسران را از ازدواج منصرف کرده به هر پسری میگوییم ازدواج کن میگوید از مخارج بر نمیایم مخارج سنگین و اینکه ما ملت هنوز تصمیم نگرفته ایم سنتی باشیم یا مدرن شویم از معضلات ازدواج است ازدواج وقتی پای مهریه باشد سنتی هستند اما برای اینکه با خانواده پسر یکجا زندگی کنند مدرن هستند و اینکه مرد چرا باید طلا بخرد مدام طلا بخرد من یک زن هستم و وقتی ازدواج کردیم میدانستیم زندگیمان است باید زندگی کنیم از کسی توقع طلا خریدن نداشتیم بقول عزیزی سی سال است زندگی خوبی داریم طلا هم خریدیم به موقعش نه به هر مناسبتی و اجبار باشد اگر همسرم نداشت گاهی طلا را هم فروختم اما الان سه هفته بعد از ازدواج خانم میرود مهریه اش را جرا میگذارد که چی عند المطالبه است (1255063) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۰:۳۶
با سلام همیشه نباید دنبال فیلم هایی باشیم که کلیشه ای باشد . موضوع اکثر فیلم و سریالها شده ازدواج ؛ مراسم دفن و کفن و ... , بیمارستان . در این سالها کمتر فیلمهایی دیده ایم که بدون اغراض و بیطرفی ساخته شده باشد از جمله ناهنجاریهای موجود در جامعه را آنطور که هست به تصویر بکشد و راهی برای برون رفت از این ارائه نماید . کمتر فیلم سیاسی دیدیم . کمتر فیلم های کمدی و طنز دیده ایم که واقعیت ها را بیان نماید . (1255104) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۵:۳۴:۳۵
این فیلم را دیدم اگر کارگردانی و فیلم ساختن اینه منم میتونم فیلم بسازم.
فیلمی بی سر و ته و کسالت آور و عملا بی مفهوم.
یک مریضی بین ما راه یافته و آن اینکه هر چه مربوط به گذشته است زشت و بد و ناپسند است و هر چه مربوط به امروزه خوب و درست است. (1255121) (alef-3)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۱۷:۳۱:۰۹
من فیلم رو دیدم ارتباطم با فیلم به علت انطباق با واقعیت خوب بود .فیلم نکات + بسیار زیادی داشت هم از لحاظ فنی هم مضمون تنها نقطه ضعف فیلم گذر بیشتر داستان در فضاهای بسته بود (1255489) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۰:۲۱
من هنوز "قاعده تصادف" را ندیده ام نمی توانم قضاوت کنم.

ولی در فیلم قبلی آقای شهبازی یعنی فیلم " تنها دوبارزندگی می کنیم" می توانم
بگویم ایشان در آن فیلم درد یک نسل را به تصویر کشیده اند. کار هنرمند مگر این نیست که باید وضعیت و شرایط جامعه را آینه گی کند . خوب ایشان هم این کار را کرده اند دیگر.
این چیزهایی که می گویید د رجامعه وجود دارد و آقای شهبازی چون هنرمند است آنها را در فیلم خود منعکس کرده است. شرایط جامعه محصول فیلم هایی مانند قاعده تصادف نیست بلکه ایشان با فیلمش به طور غیر مستقیم می گوید این مسایل درجامعه وجود دارد وباید شفاف بیان شود و فکر برای آنها بکنیم. (1256819) (alef-13)
 
نگين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۰۹:۱۱:۲۶
چه نقد متعصبانه اي....بايد واقع بين بود تو فاميلاي ما يك آقايي اينجوري فكر ميكرد دخترش فرار كرد و سالهاست ازش بيخبرن...بايد تفاوت نسلها را پذيرفت (1256857) (alef-13)
 
علي احمدي
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۷:۰۱:۰۲
عزيزان؛هر كشوري يا هر دسته و گروهي از ابزارها و تجهيزات و امكاناتش در راستاي پيشبرد سياستها و اهداف خودش استفاده ميكنه ؛ اينطور نيست؟ آيا واقعا ما بايد مثل اغلب مديران ناكارآمد ابزاها و تجهيزاتمان را در راستاي اشاعه فرهنگ ديگران ( با خوب و بدش گار ندارم) بكار بگيريم . مثلا سينما بسازيم؛ فيلمساز سرمايه گذاري كنه ؛ مردم پول بدن كه فرهنگ و نوع زندگي ديگران را اشاعه بدهيم؛ بعد اين گل زدن به خودمان نيست؟ بعد بايد آستانه تحمل خودمون رو بالا ببريم كه هم تيميهاي خودمون هي به خودمون گل بزنن؟ اينكه سينما و اساسا فيلمسازي مثل بقيه چيزا وضعش خراب و فيلمهاي ساخته شده پول خودش را هم در نمياره و دست ميكنن تو جيب من و تو پول ميدن به يه مشت نابغه كه ... بسازن؛ مردم را به سمت ديگران هل داده ولي چاره اش هرچي گفتن نيست؟ هنر از جمله مواردي كه مرد كهن ميخواد؛ (1258417) (alef-10)
 
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۹:۴۸
در تعجبم که چرا قضایا و فیلم هایی که مربوط به مسایل جنسی هستند و شهوت را تحریک می کنند چقدر خواسته یا ناخواسته مورد توجه فیلم سازان و طیف جوان کشور قرار گرفته است. همه اینها ریشه در حس شهوت پرستی ما دارد. هر چه شهوت قوی تر باشد عقل رو به تضعیف می رود.. (1260002) (alef-3)
 
سید محسن آزاده
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۱۷:۴۳:۱۳
این که این اتفاقات افتاده در فیلم توسط این عزیز نقد شده به خاطر این است که سینما و تلویزیون ما متاثر از فرهنگ و زندگی غربی است و این که شما دوستان توانایی تحلیل این بحث را ندارید اینگونه این عزیز را مورد تخریب شدید قرار داده اید و من به شما توصیه می کنم در موضوعی که در آن اطلاعات حد اقلی هم ندارید اظهار نظر نکنید اکه این بحث احتیاج به اطلاعاتی در زمینه ی اینکه وظیفه سینما در مورد فرهنگ اسلامی و پیاده کردن آن در برنامه هایش ، فرهنگ اسلامی،احکام شرعی مربوط به حدود شرعی ارتباطات دختر و پسرو در ضمن با مطالعه اظهار نظر کنید. (1260540) (alef-3)
 
کاوه
۱۳۹۲-۰۲-۰۸ ۱۷:۱۸:۴۱
فیلمو ندیدم احتمالا هم برم ببینم .اما اینجوری که از نقد بر میاد یه مضخرفه دیگه مثل "تهران برای حراج" یا " هیچ کس از گربه های ایرانی کسی خبر نداره" و ... از این دسته دری وری هاست . به جای این که این فیلم ها بخوان موزیسین ها یا هنرمند ها رو بشناسونن و شکاف رو پر کنن دقیقا یه تصویر احمقانه و نشبتا غیر واقعی نشون میدن .من نقد رو دوس داشتم اما با نظر بعضی دوستان که گفتن سال ها سرکوب نتیجه اش چننین فیلم های افراطی میشه هم موافقم اما سوال اینجاس که آینده هنر و سینما و موسیقی مهمتره یا خالی کردن بغض ؟ کار لوس یه طرفه بسه دیگه. (1266123) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.