نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245036
هر توافقی بهتر از عدم توافق یعنی ترکمنچای
بخش تعاملی الف - سید یحیی صداقت
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۶
مذاکرات هسته ای ایران و کشور های ۱+۵ به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و تیم دیپلماسی دولت بسیار امیدوار است تا بتواند شش قدرت جهانی را مجاب کند تا به توافق به اصطلاح برد برد تن بدهند.

در اینکه دکتر حسن روحانی رئیس جمهور محترم و تیم دیپلماسی تمام تلاش خود را جهت ایفای حقوق اساسی هسته ای ملت در مذاکرات با کشورهای ۱+۵ انجام می دهند هیچ شکی نیست و به تعبیر مقام معظم رهبری هیچ کس حق ندارد تیم دیپلماسی را خائن بداند چرا که آنان فرزندان ملت هستند و نظام به آنان اعتماد کامل دارد.

اما آنچه این روزها باعث واکنش افکار عمومی شده است این مسئله است که آیا بواقع با حالت التماسی و استمدادی می شود به توافق برد برد رسید! , دکتر محمد جواد ظریف در این اواخر بصورت چندین باره در ملاقات با خبرنگاران و سیاستمداران غربی آن ها را به نوعی به این بشارت داده اگر توافقی رخ ندهد باید منتظر ظهور مثلا تفکری از جنس احمدی نژاد در مجلس جدید بود و در صورت عدم توافق باید فاتحه ی رابطه ی غرب با ایران را به نوعی خواند. یا مثلا در جای دیگر صحبت از به راه اندازی کمپین هر توافقی بهتر از عدم توافق توسط کارگردان های مشهور کشور می شود.

این نوع رویکرد ها که این روزها از وزارت امور خارجه و شخص وزیر سر میزند کاملا در تضاد با روحیه استقلال طلبی ما ایرانی ها است , ایرانیان برای دست یابی به حقوق اساسی خود هرگز تن به حالت التماسی نداده اند و نخواهند داد, و باید قبول کرد این صحبت ها قطعا ما را به توافق برد برد نمی رساند , رفتار دکتر ظریف در بشارت دادن به روی کار آمدن تفکر افراطی در صورت عدم توافق به هیچ عنوان زیبنده ی وزیر امور خارجه ایران نیست و وی نباید امور داخلی کشور را در مذاکرات به بحث بگذارد و به نوعی سفره دل خود را برای افرادی باز کند که ۳۰ سال است مدام ملت را به انحای مختلف تحریم و تحقیر می کنند.

قطعا طرف مقابل با شنیدن این بحث ها در روزهای پایانی مذاکرات بهترین استفاده را برای تحت فشار قرار دادن تیم مذاکره کننده خواهد برد و تلاش می کند تا به قول دوستان در وزارت خارجه هر توافقی بهتر از عدم توافق است را به ایران تحمیل کنند. تا مانع ورود به قول اقای ظریف افراطیون به مجلس بشوند.

وزیر محترم امور خارجه باید بداند برای واژه ی " افراطی" تاکنون تعریف درستی درادبیات سیاسی این مملکت بیان نشده است و سال ها است هر دوطرف ماجرا یکدیگر را به افراطی گری متهم می کنند و این مسئله نباید سبب شود تا ایشان از این لغت برای تحقیر منتقدان و استمداد طلبیدن از طرف مقابل استفاده کند , دولت قبل با تمام خطاها و محاسنش قطعا با رای همین ملتی که به شما رای داده اند راس کار امده بود و جانب انصاف نیست در گفتگو با طرف مقابل به نوعی دولت قبلی را تحقیر کنیم ولو اینکه او ما را از کار کنار گذاشته باشد.

از دولت محترم و تیم مذاکره کننده هسته ائی می خواهیم در روزهای پایانی مذاکرات به فکرانتخابات مجلس جدید نباشند , و تمام فکر و ذکر خود را به صیانت از دستاوردهای هسته ائی کشور بگذارند و از حقوق حقه ی مردم کوتاه نیایند و به توافقی که مانع دستیابی به فناوری های نوین هسته ای می شود تن ندهند تا آیندگان از آنان به نیکی یاد کنند. و آن ها را با دوران قاجار و قرارداد های ننگینی چون ترکمنچای مقایسه نکنند. و البته انجام این مقایسه از اساس غلط است.
 
کلمات کلیدی : سید یحیی صداقت
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۵:۱۰:۱۲
از بس در مسائل بین المللی برای استفاده داخلی حرف زده اند انگار برای بعضی ها سوءتفاهم ایجاد شده...این پوستر واضح است که در جواب اوباما راجع به توافق بد با ایران طراحی شده و قصدش تاثیر گذاری بر افکار عمومی خارجی بوده که با لطف دوستان داخلی احتمالا بدون اثر می شود (2425362) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۱۱:۴۷
جنای ظریف وروحانی:لطف کنید توافق (برد برد) را کاملتر توضیح دهید تا ما بیسوادها بیشتر بفهمیم (2426362) (alef-3)