نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 263694
پیشنهاد 12 نماینده مجلس به رئیس جمهور؛
حذف یارانه انرژی پرمصرف ها برای جبران کسری هدفمندی
بخش اقتصادی الف، 24 اسفند 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۲۹
۱۲ نماینده از کمیسیونهای بودجه، اقتصاد و انرژی مجلس در پیشنهادی به رئیس جمهور اعلام کردند، روش افزایش نرخ گاز و برق را به نفع مستضعفان و درآمد دولت تغییر دهید.

به گزارش تسنیم، متن نامه این نماینده‌ها به شرح زیر است:
برادر ارجمند جناب آقای دکتر روحانی
رئیس جمهور محترم
سلام علیکم
مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۹۴، تبصره پیشنهادی دولت در زمینه هدفمندی یارانه‌ها را با تغییر اندکی در بخش مصارف به تصویب رساند. بر مبنای این تبصره، سقف درآمد هدفمندی از محل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در سال آینده مشابه سال جاری برابر با ۴۸ هزار میلیارد تومان تعیین شد. بنابر اظهارات آقای دکتر نوبخت، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و آقای مهندس جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور با ادامه وضع موجود در سال آینده، درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان است که با اضافه کردن منابعی از دیگر ردیف‌های بودجه حداکثر به ۴۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. بر این اساس برای تامین مصارف اصلی هدفمندی شامل یارانه نقدی خانوارها و یارانه بخش سلامت، دولت با کسری بودجه ۴ هزار میلیارد تومانی مواجه است که در صورت عدم پایبندی به حذف یارانه نقدی پردرآمدها تا ۷ هزار میلیارد تومان نیز احتمال افزایش دارد. بنابراین لازم است برای جبران این کسری، چاره‌ای اندیشیده شود تا با کمترین پیامدهای اقتصادی و اجتماعی مواجه شود و مشابه گذشته ناگریز به استفاده از منابع بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی نشویم. به این منظور توجه جنابعالی را به نکات زیر جلب میکنیم:

۱- بروز کسری بودجه در اجرای فاز اول هدفمندی باعث شد تا حذف یارانه پردرآمدها در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد. این امر به دلیل ضعف در زیرساخت های اطلاعاتی کشور و این که بر خلاف ملازمات فقهی و روند حاکم بر کشورهای توسعه‌یافته، دولت «حساب های بانکی» را «حریم خصوصی» مردم اعلام کرد شناسایی اقشار پردرآمد و حذف آن‌ها تاکنون عملی نشده است.

۲- دولت در سال جاری برای جبران کسری منابع هدفمندی نسبت به افزایش عمومی قیمت حامل‌های انرژی به صورت غیرهوشمند اقدام کرد و در این مسیر برخورد یکسانی با کم مصرف‌ها و پرمصرف‌ها داشت. این اقدام نشان داد که کاهش شدت مصرف انرژی در کشور و حذف یارانه پنهان انرژی به عنوان هدف اصلی قانون هدفمند کردن یارانه ها مورد غفلت دولت قرار گرفته است و در تناقض آشکار با بند ۴ و ۸ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ارزیابی می‌شود.

۳- وزارت نفت در سال جاری تمامی پله‌های تعرفه گاز خانگی را که با رقمی یکسان افزایش داد؛ به عنوان نمونه این وزارتخانه ۱۴ تومان به تمامی پله‌های تعرفه گاز مناطق عادی اضافه کرد. طبیعی است که در این حالت درصد افزایش پله‌های پایین مصرف گاز بسیار بیشتر از درصد افزایش پله‌های بالای آن شد و مشترکین کم‌مصرف بیش از مشترکین پرمصرف، به طور نسبی با افزایش هزینه مواجه شدند. این موضوع باعث شد تا تمامی پله‌های مصرف گاز، یارانه‌ای باقی بمانند و مصرف بیشتر با یارانه بیشتری همراه شود. به گونه ای که در حال حاضر، یک مشترک پرمصرف گاز ماهانه ۱ میلیون تومان یارانه پنهان گاز دریافت می‌کند که بیش از ۱۰ برابر یارانه پنهان گاز مشترکین کم‌مصرف است. این شیوه افزایش تعرفه گاز موجب شد تا با وجود کاهش نسبی شدت برودت هوا در زمستان امسال در مقایسه با زمستان سال گذشته، مصرف گاز بخش خانگی افزایش یابد. با وجود انتقادهای وارده به این شیوه نادرست اصلاح تعرفه گاز، اخیرا مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در مصاحبه‌ای عجیب اعلام کرده است که این شیوه اصلاح تعرفه را منطقی‌ترین روش اصلاح تعرفه گاز می‌داند و برای سال آینده، آن را باز هم پیشنهاد خواهد داد.

۴- با وجود اقدام وزارت نیرو مبنی بر افزایش قیمت برق برای مشترکین پرمصرف با درصد بیشتر در اسفند سال گذشته، متاسفانه با دستور جنابعالی، در ابتدای سال ۹۳ قبوض برق باطل شد و تمامی پله‌های تعرفه برق خانگی با درصد یکسانی افزایش یافت. از آن جا که در این حالت نیز تمامی پله‌های تعرفه برق، یارانه‌ای خواهد ماند، مصرف بیشتر برق با یارانه بیشتری همراه است. در این حالت یک مشترک پرمصرف، ماهانه ۳۰۰ هزار تومان یارانه پنهان برق دریافت می‌کند که این میزان بیش از ۱۰ برابر یارانه پنهان برق مشترکین کم‌مصرف است. با این اقدام، دولت رفتار یکسانی با مشترکین کم‌مصرف و پرمصرف برق داشت که موجب اصلاح الگوی مصرف این حامل انرژی در سال جاری نشده است.

۵- وزارت نیرو از ابتدای اسفندماه امسال تعرفه برق خانگی را ۱۰ درصد و تعرفه برق صنعتی را ۲۰ درصد افزایش داد؛ یعنی تعرفه برق صنعتی دو برابر تعرفه بخش خانگی گران شد. در شرایط رکود اقتصادی، افزایش قیمت برق صنعتی بیش از برق خانگی، افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده کالاها را در پی دارد و موجب تعمیق رکود و فشار به عموم مردم می‌شود. اما دولت در این شرایط می توانست درآمد مورد نظر خود را صرفا با تاکید بر افزایش تعرفه در پله‌های بالای الگوی مصرف در بخش خانگی اعمال کند که نقش چندانی در تولید کشور و تورم عمومی ندارد. با این اقدام جلوی پرداخت ناعادلانه یارانه پنهان به مشترکین پرمصرف گرفته می شد که به عدالت نزدیک‌تر است و موجب صرفه‌جویی و اصلاح الگوی مصرف در کشور می‌شود.

۶- اعمال افزایش ۱۰ درصدی تعرفه بخش خانگی «بدون تغییر ساختار تعرفه‌ها»، افزایش قیمت برق در سال آینده مشابه سال جاری در تمامی پله‌های مصرف با درصد ثابت و یکسان اعمال شده است که منجر به اصلاح الگوی مصرف برق در کشور نخواهد شد. این در حالی است که بر اساس اظهارات مکرر مسئولین وزارت نیرو در هفته‌های اخیر، کشور با کسری سه هزار مگاواتی برق در تابستان سال ۹۴ مواجه خواهد بود و در صورت عدم صرفه جویی مصرف برق توسط مردم، قطعی برق در تابستان آینده قطعی است.

۷- محاسبات نشان می‌دهد در صورتی که افزایش قیمت صرفا برای مصارف بی‌رویه اعمال شود، از محل برق خانگی سالانه هزار میلیارد تومان و از محل گاز خانگی سالانه هزار و پانصد میلیارد تومان به درآمد دولت اضافه می‌شود. این روش افزایش تعرفه علاوه بر تامین درآمد، کاهش شدت مصرف انرژی و اصلاح رفتار مشترکین پرمصرف را نیز به همراه دارد.

۸- بر مبنای قانون بودجه سال ۹۴، دولت محترم این امکان را دارد تا افزایش قیمت حامل‌های انرژی را صرفا برای مصارف بی‌رویه و خارج از الگو اعمال کند تا دو هدف «اصلاح الگوی مصرف» و «تامین درآمد» به صورت هم‌زمان محقق شود. با این اقدام عموم مردم که در حد الگو، مصرف می‌کنند، از افزایش قیمت در امان می‌مانند و نارضایتی اجتماعی در تکمیل مراحل اجرای این قانون به حداقل می‌رسد. ‌توجه دولت نسبت به اجرای این پیشنهاد در سال آینده، تحقق درآمدهای هدفمندی و تخصیص یارانه به خانوارها و بخش سلامت را ممکن خواهد کرد. و اگر با توجه به اظهارنظرهای مسئولان دولتی، دولت بخواهد به تخلف خود در حذف نکردن یارانه نقدی پردرآمدها ادامه دهد، با کسری ۳ هزار میلیارد تومانی یارانه نقدی خانوارها نیز در سال آینده در پیش خواهد بود.
۱. احمدی علی محمد (نماینده دهلران-کمیسیون بودجه)
۲. امیرآبادی (نماینده قم-کمیسیون بودجه)
۳. پورابراهیمی (نماینده کرمان- کمیسیون اقتصاد)
۴. توکلی احمد (تهران – کمیسیون بودجه)
۵. حسین زاده بحرینی (مشهد- کمیسیون اقتصاد)
۶. جمیری (بوشهر- کمیسیون انرژی)
۷. رجایی محمد (گناباد-کمیسیون اقتصاد)
۸. قادری (شیراز- کمیسیون بودجه)
۹. قوامی (اسفراین-کمیسیون بودجه)
۱۰. مصباحی مقدم (تهران- کمیسیون بودجه)
۱۱. نادران (تهران- کمیسیون بودجه)
۱۲. نجابت (تهران- کمیسیون انرژی)
 
1360
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۷:۴۰:۰۲
بايد مال شهرستانها ارزونتر از تهران باشه و تشويق بشن به استفاده از امكانات مثل بكيچ و شوفاژ تا بخاري و شومينه (2747812) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۸:۵۸:۱۶
سطح زندگی در حد کشورهای کم توسعه یافته،
مخارج در حد کشورهای توسعه یافته اروپایی،
حقوق ها درحد کشورهای عقب افتاده.
معادله جالبیه (2748105) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۹:۰۲:۰۰
فعلا که مسئولان که اکثرا از طبقه متوسط قبل از انقلاب بودند به سوپر کاخ نشین ها تبدیل شدند ! (2748121) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۲۳:۱۶:۴۵
از نويسنده و نمايندگان منتخب ملت تقاضا ميشود به قبضهاى برق و اب و گاز و تلفن و ميزان مالياتهاى دريافتى از مردم و كارمندان و مشاغل سالهاى ١٣٥٦ و ١٣٥٥ مراجعه كنيد و ببينيد چه بر سر اين مردم سياستهاى غلط اورده است ، بس كنيد اينقدر گرانى و تورم ، مردم خسته شده اند . (2748851) (alef-13)
 
لیلا کام777
۱۳۹۳-۱۲-۲۷ ۱۴:۳۰:۰۴
حقتان است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 (2755777) (alef-3)
 
1001
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۰۹:۵۱
در کل خدمات دو هزار تومنی رو هشتاد هزار تومن حساب میکنن . چه فرقی میکنه تهرن یا روستا . دولت و مجلس رو چه طوری قانع میکنن هنوز نفهمیدیم . (2775025) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۷:۴۸:۴۸
مستضعفان?
یه زمانی کلید واژه بود
قرار بود به مستضعفان رسیدگی بشه و با کاخ نشینها مقابله بشه
تو خواب هم نمیدیدیم سی سال بعد آقای پناهیان بگه من پولدارم اگر پول دار نیستین عرضه ندارین بچه مسلمون باید پولدار باشه (2747838) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۱:۰۴:۲۴
لطفا یه کم تحقیق کن بعد حرف بزن.حاج اقا پناهیان اصلا این حرف را نزدند.به ایشون گفتن چرا ماشینت مدل بالاست بعد ایشون جواب داد که چه ایرادی داره مثل یه بچه مسلمون زحمت کشیدم بدست اوردم.درضمن پولدار بودن مهم نیست مهم اینه که از کجا بدست اوردی. (2749077) (alef-13)
 
حسین نیا
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۷:۵۷:۰۴
سردبیر محترم سایت الف

با سلام

به نظرم این تیتر برای نام گویا نیست و بهتره از تیتر زیر استفاده کنید:

حذف یارانه انرژی پرمصرف ها برای جبران کسری هدفمندی

ارادتمند (2747870) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۸:۳۷:۳۱
جناب آقای رئیس جمهور محترم اصلا در کشور مستضعف وجود ندارد و شما هم هر کاری از دستتان بر میاید بکنید.گاز .برق .بنزین. مسکن. خواربار. میوه. گوشت. ماهی. نان. پوشاک .اصلا گران نیستند..!!!!!!!!!!!!! (2748016) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۲۰:۲۲:۰۱
خدا فقط به این 12نماینده خیر بدهد که حداقل برای یکبار هم شده از محرومان دفاع کرده اند وگرنه مردم ما همیشه بعد از مصوبات مجلس رد انگشتان با صفای نمایندگان دلسوزشان را روی خرخره خودشان احساس میکنند (2748391) (alef-13)
 
زارعی مرودشت
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۲۱:۱۱:۲۲
مجلس خودش افزایش قیمت حامل های انرژی رو تصویب کردند حالا دارن از دولت می خوان که قیمت ها تغییر کنه (2748526) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۲۲:۲۱:۵۲
ای بابا کی الان به فکر مردمه ؟ الان فصل " تبلیغات انتخاباتی " و سفرهای " انتخاباتی " و البته " توزیع سیب زمینی " است . (2748702) (alef-3)
 
تورم صفر درصدی
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۲۲:۲۳:۲۵
البته نمره ی دولت مثل تورم در تمام زمینه ها " صفر " می باشد . (2748708) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۲۳:۵۲:۳۴
تهران و کلانشهرها ارزان تر هستند و شوق ومیل زندگی در آنها بیشتر است. (2748944) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۰:۰۰:۴۲
طرح کاملا صحيح و بحقي است و درتمام موارد مشابه هم بايد بهمين صورت عمل شود (2748964) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۷:۴۲:۴۸
عزت ایرانی کجا رفت که برای دریافت فقط 14 دلار در ماه اینقدر منت سرمان میگذارند و در عوض این چندرغاز نیز 70 دلار پس میگیرند . خداوندا مظلومیت تا کی ؟ (2749308) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۹:۴۷:۰۳
پرمصرف را چه كسي تعريف ميكند ؟ دستگاه اجرايي مربوط ؟ يا يك كميته متشكل از بخش هاي مختلف فرهنگي ، اجنماعي ، رفاهي ، بهداشتي ، امنيتي ، اقليم شناس ،محيط زيستي ، جامعه شناس ، روانشناس جمعيتي و... وبالاخره قيمت تمام شده هر مورد را كي و با كدام روش محاسبه ميكنند . آيا قراراست هزينه هاي ناكارآمدي دستگاهها و ريخت ،پاش هاي ، ساختارهاي گسترده و پرهزينه ، حقوق ومزارياي خارج از عرف جامعه و... را هم مردم بدهند . تا اين موضوعات و بسياري از موضوعات ديگر شفاف نشود هرگونه تحميل مالي به مردم ظلم به آنهاست . (2749644) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۰:۵۷:۵۴
هرکس مصرف بالایی در آب و برق و گاز و غیره دارد باید یارانه اش قطع شود. پدر من چه گناهی دارد که با وجود کارمند بازنشسته بودن و حقوق کم گفت ما یارانه نمیگیریم و خیلی ها نیازمند تر از ما هستند و ثبت نام نکرد. من از دست ثروتمندانی که یارانه میگیرند عصبانی هستم البته پدرم خودش خواست برای کمک به بهداشت و درمان و زیرساخت ها و راه آهن و غیره از گرفتن یارانه صرفنظر کند. (2749833) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۱:۱۰:۴۴
آقا فقط کسانی که به منافع ملی فکر کنند متضررند. ما یارانه نگرفتیم ولی دهها میلیون نفر پولدارتر از ما می گیرند، دولت هم اجازه ثبت نام پشیمان شده ها را نمی دهد. آقا غلط کردیم، پشیمانیم، پشیمان. دیگه قول میدیم همواره به فکر منافع شخصی خود باشیم و هر جا دستمان رسید یک ناخنک به بیت المال بزنیم. (2749881) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۱:۱۰:۵۸
به نظرم پیشنهاد خوبی است اما کافی نیست در کنار آن باید افراد پردرآمد شناسایی و همزمان حذف شوند. واقعا متعجم دولت چطور نمی تواند پزشکان متخصص با درآمدهای دهها میلیونی در ماه و قضات و مدیران ارشد و میانی اجرایی دولتی و افسران ارشد به بالای نیروهای مسلح و شهرداران و معاونانشان و تجار و کسبه بزرگ و ... رو شناسایی و از دریافت یارانه حذف کند؟! همین ها با خانواده هایشان حداقل چند میلیون نفر می شوند. چطور دولت می گوید اطلاعات دقیق تنها می توانیم 200 هزار نفر را حذف کنیم؟! (2749884) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۱:۱۳:۱۶
مصیبت بزرگی است که وزارت نفت هر ماهه دارد رقم بزرگی که باید صرف توسعه و پیشبرد پروژه های استراتزیک و مهم صنعت نفت کند صرف یارانه نقدی به مردم می کند. مصیبت بزرگی است که پس از گذشت چندین سال از ارائه اولین یارانه ها به مردم هنوز بخش تولید نتوانسته از این یارانه ها استفاده کند. مصیبت بزرگی است که اقتصاد کشور به جای تولید محور بودن . یارانه محور است و ضد تولید. (2749891) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۶:۰۰:۵۵
چرا برای کسری بودجه دولت دست توی جیب ملت میکنید اگر قرار باشه هر سال دولت بزرگتر بشه و خرج دولت مردم بدهند که سنگ روی سنگ بند نمیشه (2751019) (alef-13)
 
کوروش
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۱۶:۲۹:۱۸
این پیشنهاد خوبی بود کسانیکه پول برای آنها اهمیت نداره باید هزینه پرداخت کنند (2751117) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۲-۲۶ ۰۰:۰۰:۵۵
در بسیاری از کشورهای پیشرفته هم دقیقا همین الگویی که این نمایندگان گفتن استفاده میشه؛ یعنی از یه حدی که بیشتر استفاده کنی دیگه قیمت آزاد انرژی رو میگیرن و از اون به بعدش رو دیگه سوبسید نمیدن؛ کاملا درسته (2751999) (alef-10)
 
دبيربازنشسته وجانباز
۱۳۹۳-۱۲-۲۶ ۲۰:۳۵:۱۷
من متعجبم كه چرا گازی راكه از دل سفره های سرشارازگازسر زمين خودمان استخراج ميكنیم عليرغم فروش آن به اين ملت با قيمت فوب خليج فارس بازداد ميزنندكه اين قيمت هاهزينه ها راجبران نميكنند؛يعنی عليرغم قطع سوبسيدياهمان يارانه ؛مدعی اندكه هنوزضررميكنيم يعنی يارانه ميپردازيم چه نقدی چه غيرنقدی ‏!‏ درحاليکه درآمد اکثرملت متناسب بااين هزينه ها نيست ومردم حداقل يک چهارم هزينه خود درآمد دارند؛ بنظرم مشكل اول ؛كسری ويا ضرردولت ؛ناشی ناركارامدی و بيشترازآن ناشی ازريخت وپاش هاوبعضاناخنک هايی است كه هم درسطوح بالای مديريتی وبه تبع آن لايه های ميانی صورت ميگيرد؛اينجاست جمله مقام معظم رهبری كه فرمودند: با دستمال كثيف نميتوان شيشه را پاك كرد‏(نقل به مضمون‏)‏ رابايد با آب طلانوشت ‏!‏ ديگراینكه ما بجای عملكر برنامه ايی بدون برنامه وغالبا جزيره ای عمل ميكنيم درحاليكه امروزه اقتصاد رانميتوان جدای ازمؤلفه هايی چون ؛آمار؛جامعه شناسی ؛جغرافيا با گرايش های مختلف ؛جمعيت شناسی وبسياری ديگر به پيش بردوهکذا آموزش و پرورش وهنروغيره را وصدالبته بامتخصصان مجرب ومعذب ‏!‏  (2754138) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۰:۰۹:۳۰
درچند كشور پيشرفته كه من سراغ دارم به تمام كساني متقاضي كمك از دولت با شند كمك هزينه پرداخت مي شود درمقابل استفاده كننده ها حق خريد خود رو وخانه را ندارند دولت ايران با يد مشابه اين كار ها بكند (2758432) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.