نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246297
رهبر انقلاب در دیدار نخبگان جوان کشور:
این اقتصاد مثل «بچه پولدار ملی» است که قدر پول را نمی‌داند
بخش داخلی الف، 30 مهر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۶
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار صدها تن از «نخبگان جوان دانشگاهها و برگزیدگان المپیادها و جشنواره های جهانی و داخلی»، با تأکید بر ضرورت ایجاد یک زنجیره کامل و شبکه عظیم تولید علم در دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی افزودند: ایران را باید با اتکای به منابع روی زمین یعنی هوش و استعداد جوانان و نخبگان کشور اداره کرد نه با تکیه بر درآمد پرنوسان منابع زیرزمینی و نفتی.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، ایشان دیدار با «جوانان نخبه و نوید دهندگان آینده روشن کشور» را، بسیار شیرین خواندند و به همه جوانان توصیه کردند خانه پرافتخار میهن را با نیروی فکر و عزم و اراده، به گونه ای بسیازید که شایسته این ملت و این تاریخ پرافتخار باشد.

رهبر انقلاب با دعوت از همه نخبگان برای تفکر و تعمق درباره «اصل نخبگی و مفهوم حقیقی آن» افزودند: نخبگی مجموعه ای از سه ویژگی «هوش و استعداد»، «همتِ برجسته برای مطالعه و کار و تلاش»، و «حوصله تحسین برانگیز برای پیگیری و مداومت» است و نگاه عالمانه و حکیمانه به این ویژگی ها، روشن می کند که همه آنها نعمت و رزق الهی است.

ایشان با استناد به آیات قرآن شریف مبنی بر انفاق رزق الهی تأکید کردند: رزق دانش و نخبگی را باید در راه خدا و برای خیر بندگان خدا، انفاق کرد و آن را در خدمت حال و آینده «جامعه، ملت و کشور» قرار داد.

حضرت آیت الله خامنه ای به نخبگان جوان خاطرنشان کردند اگر نعمت الهی نخبگی را انفاق کنید، هدایت پروردگار نیز شامل حالتان می شود یعنی هم ویژگی های نخبگی در شما بیشتر خواهد شد و هم خداوند شما را به عرصه هایی هدایت می کند که به علم و دانش شما نیاز حقیقی وجود دارد.

رهبر انقلاب، حضور تأثیرگذار شهید چمران در دفاع مقدس و فعالیت شهید شهریاری در عرصه هسته ای را دو مصداق از انفاق نخبگی برای جامعه و کشور و «دو نمونه بارز هدایت الهی نخبگان»، خواندند.

ایشان با اشاره به پیشرفتهای علمی کشور در یک دهه اخیر، بار دیگر استمرار حرکت علمی پرشتاب را نیازی واقعی برشمردند و افزودند: همانگونه که در حکم اخیر شورایعالی انقلاب فرهنگی تأکید شد حرکت علمی نباید به هیچ دلیلی دچار وقفه شود چون هر وقفه ای، عقب گرد به همراه می آورد.

حضرت آیت الله خامنه ای، مسابقه جهانی و پرسرعت ملتها و کشورها در عرصه علم و دانش را یادآور شدند و افزودند: با وجود شتاب پیشرفتهای علمی، عقب ماندگی ها به قدری زیاد است که ایران هنوز نتوانسته به جایگاه شایسته اش دست یابد بنابراین لازم است حرکت علمی با همه لوازم و ضرورتها از جمله تقویت شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان، ادامه یابد.

ایشان نجات کشور و آینده روشن ملت را در گرو تقویت بنیه علمی دانستند و خاطرنشان کردند: همانگونه که رئیس بنیاد نخبگان به درستی گفت در اقتصاد متکی بر منابع زیرزمینی، هیچ نیازی به شناسایی، جذب و فعالیت نخبگان احساس نخواهد شد و کشور هم، عملاً پیشرفت حقیقی نخواهد داشت.

حضرت آیت الله خامنه ای اداره کشور بر مبنای فروش ذخایر زیرزمینی را به «بچه پولداری ملی» تشبیه کردند و افزودند: بچه پولدارها، قدر پول خود را نمی دانند و آن را بیهوده خرج می کنند که اداره کشور برمبنای فروش نفت خام نیز، شبیه همین ماجراست.

رهبر انقلاب، اتکای برنامه ریزی اقتصادی کشور به درآمدهای نفتی را سپردن اقتصاد ایران به سیاستگذاران کلان جهانی خواندند و با اشاره به نوسانات شدید قیمت بین المللی نفت افزودند: کشوری که اقتصاد خود را اینگونه برنامه ریزی کند، آینده اش معلوم است.

حضرت آیت الله خامنه ای با استناد به واقعیات یاد شده تأکید کردند: ایران بجای تکیه بر درآمدهای نفتی باید با اتکای به نیروهای درونی و ذخائر روی زمین یعنی هوش و استعداد جوانان و تولید علم و دانش اداره شود که در اینصورت هیچ قدرتی در دنیا قادر نخواهد بود اقتصاد کشور را به بازی بگیرد.

رهبر انقلاب همچنین با اشاره به ضرورت تفکیک تولید علم با تولید مقاله افزودند: البته تولید مقالات مرجع و با ارزش علمی با ارزش است اما این همه قضیه نیست. ایشان توصیه کردند: مقالات علمی تولید شده به ثبت ابداع بیانجامد و ناظر به نیازهای درونی کشور باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای تلاش برای پیشرفت علمی را مسئولیت همه دستگاهها و وزارتخانه ها خواندند و افزودند: نقشه جامع علمی کشور می تواند وظایف همه بخشها را در این روند مشخص کند.رهبر انقلاب در جمع بندی این بخش از سخنانشان افزودند: باید با تلاش برنامه ریزی شده همه دستگاهها، یک زنجیره کامل و یک شبکه عظیم تولید علم ایجاد شود که همه بخشها و اجزای آن مکمل یکدیگر باشند و هم افزایی کنند.

ایشان با توصیه به نخبگان جوان برای تقویت ارتباط با پروردگار کریم افزودند: دلهای پاک و نورانی شما جوانان، عامل ارزشمندی در جلب رضایت و افزایش نعمات الهی است.

رهبر انقلاب همچنین با تحسین سخنان بسیار خوب دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان افزودند: پدر شهید ایشان نیز علاوه بر نخبگی در ذهن و فکر و عملیات، از لحاظ انگیزه و ایمان و حضور در صحنه های دشوار نیز حقیقتاً یک نخبه بود.

در ابتدای این دیدار دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان، در سخنانی برخورداری از ایمان، اعتماد به نفس، اخلاص، از خودگذشتگی و میهن دوستی را از خصوصیات برجسته نخبگان کشور برشمرد و افزود: نخبگان به میهنی که برایشان هزینه داده، مدیون هستند و نخبه کسی است برای مردم و کشورش بیشترین داشته‌های خود را هزینه کند.

رییس بنیاد ملی نخبگان هدف اصلی این بنیاد را توانمندسازی نخبگان خواند و با اشاره به لزوم اصلاح برخی روشها در اقتصاد کشور گفت: در یک اقتصاد نفتی که پایه های تولید ثروت بر اساس نفت خام، منابع زیرزمینی و معادن است، نخبگان پرورش نمی یابد.

معاون علمی رییس جمهور با بیان اینکه نخبگان کشور در کوتاه مدت می توانند جهت گیری اقتصادی کشور را تغییر دهند، افزود: جهت گیری اقتصادی کشور باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان تغییر یابد و این کار تنها با ابتکار و تلاش امکانپذیر خواهد بود.

آقای ستاری، اصلاح آیین نامه های بنیاد ملی نخبگان، چهار برابر شدن ورودی های این بنیاد از مهرماه سال جاری، اجرای طرح شهاب با همکاری وزارت آموزش و پرورش، تحول جدی در حوزه فرهنگی بنیاد ملی نخبگان، استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور، و برنامه‌ریزی برای تربیت دانشمندان در حوزه‌های مورد نیاز کشور را از جمله فعالیت‌ها و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد.
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۳:۴۸:۰۳
به نام خدا
تا فساد سیستمی وجود دارد و افراد فاسد در بدنه سیستم، اقتصاد کشور اصلاح نمی شود و به فرموده مقام معظم رهبری که می فرمایند:با دستمال کثیف نمی شود شیشه را تمیز کرد. (2443051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۷:۱۰:۵۱
البته فرقی هم نمی کند 800 میلیارد دلار هم درآمد داشتیم مسئولان عزیر خوردند و چیزی به ملت نرسید در واقع بچه پولدارها مسئولین عزیر هستند که آقازاده های آنها کیف دنیا می کنند نه مردم.

حالا هم که به کل باید کشور با پول مالیات از مردم بیچاره بچرخد و تمام درآمد نفت برای مسئولین عزیز برود و دلار 1000 تومان را به مردم 3200-3300 تومان بفروشند ! (2443568) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۲:۵۶:۳۲
من دانشجوی فوق لیسانس دانشگاه شهید بهشتی تهرانم
وقتی جیبم خالیه و مجبورم وقتمو صرف کارای بی ارزش واسه در آوردن خرج زندگیم کنم چه وقت و انرژی ای واسه درس خوندن برام میمونه؟
همه جای دنیا به دانشجوهای ارشد و دکترا حقوق میدن غیر ایران
البته منظورم از دنیا کشورایی هست که سرشون به تنشون می ارزه (2444149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۴:۳۴:۱۶
ایران را باید با اتکای به منابع روی زمین یعنی هوش و استعداد جوانان و نخبگان کشور اداره کرد نه با تکیه بر درآمد پرنوسان منابع زیرزمینی و نفتی.:خدايي دمشون گرم با اين راهكار هم به محيط زيست آسيبي نمي رسد هم مملكت از تك بعدي در مي آيد.الگو از ژاپن بگيريم (2443137) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۵:۰۸:۰۲
چه تشبيه قشنگي فرمودند حضرت آقا . (2443234) (alef-3)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۵:۳۶:۰۴
بنازم به این رهبری که الحق شایسته این جایگاه هستند

فکر کنید اگر کسی مانند ... رهبر شده بود همیشه باید ضربان قلبمون رو با قیمت نفت تنظیم می کردیم (2443335) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۶:۱۶:۴۹
ناشکری خیلی بده، بهتره "سیروا فی الارض" کنید تا متوجه بشید چه خبره (2445445) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۸:۴۷:۵۲
واقعا رهبر درست می گویند ما بر اتکا به بچه پولدار نفتی زندگی پرزرق برق را انتخاب کردیم و غافل شدیم . (2443767) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۶:۰۳:۵۹
بيانات گهر بار مقام معظم رهبري در هصوص اتكا به منابع روي زمين. يعني صادرات. دانش و ومهارت و توان. عملي نيروي انساني. مستلزم. ارتباط. تنگاتنگ. دانشگاه و صنعت. بوده و مهمترين راهكار رهايي از سفره نفتي و اقتصاد نفتي مي باشد. امكانات خدادادي و تنوع اقليمي ايران اسلامي به حدي است كه ميشود اين مملكت را با در امد گردشگري اداره كرد كه متاسفنه بسيار ضعيف. عمل كرده ايم و بايد. روي اين موضوع. بسيار كار شود (2443420) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۸:۵۰:۱۷
گردش گری نباید با اسلام و شرع منافات داشته باشه .باید جهانگردان امر به معروف شوند. (2443775) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۶:۴۵:۵۳
رهبر معظم انقلاب


جسارتاً بسیاری از سازمانها و نهادهای نظامی و مذهبی و وابسته به سران حکومت هستند که بیشتر ثروت مملکت رو به هدر میدهند بدون اینکه پاسخگو باشند. وگرنه من شهروند معمولی پولی ندارم که بخواهم قدر بدانم یا ندانم.

عمرتان زیاد و سایه تان مستدام (2443517) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۷:۳۷:۱۳
جانا سخن از دل ما میگویید واقعا ان حضراتی که روبرو نشسته اند جرات دارند مدیریت آبدارخانه شان را به خطر بیاندازند و آرزوی صد ساله ایرانیها را برآورده کنند تجربه خوبی نداریم حرفها همه معنوی عمل همه دنبال پول و ثروت البته پول اصطلاح عوام الناس و دولتیها آن را کمبود منابع می گویند . (2443633) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۹:۱۸:۳۹
معظم له كاملاً درست فرمودند ولي تا آنجا كه خاطرم هست قطع وابستگي به در آمدهاي نفتي از شعارهاي انقلاب بود كه بعد از ٣٥ سال هنوز محقق نشده است (2443823) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۹:۳۷:۵۴
در اینکه رهبری حرفشون کاملا درست و پخته هست شکی نیست. اما من موندم چرا بعضی ها یه جوری نظر میدن انگار این موضوعات رو حضرت آقا اولین نفر هستندد که کشف کردن و پیش از این اصلا شنیده نشده. بابا دست از چاپلوسی بردارین اگر پیرو واقعی هستید یالله. آقا سال هاست که این صحبت ها رو میکنه اما شماها فقط بلدید به به و چه چه راه بندازید. آخرش هم هیچی (2443855) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۱۹:۴۷:۱۵
چرا در چند دهه گذشته کشور درست در جهت عکس اداره شده ؟ چه کسانی مسوول این وضع هستند ؟ کاش همه پاسخگو باشند ... (2443876) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۰:۰۴:۵۹
جلوي بخور بخور به اصطلاح خواص گرفته بشه خود بخود نود در صد كارها درست مي شه كه متاسفانه هر روز به بهانه اي جديد بخور بخورشون بيشتر مي شه و از هرهزاران مورد شايد يكي اش لو برود يا باهاش برخودر بشود
مثلا اين روساي بانكهايي كه همينجور فله اي هزاران ميليارد وام بدون ضامن و وثيقه دادند با چند تاشون برخورد در حد محاربه شده؟ همه راست راست براخودش مي گردندوخوش مي گذرونند .
بعد مردم چطور باور كنند كه عزم واقعي در مبارزه با فسادهست؟ (2443901) (alef-10)
 
روح الله
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۰:۱۳:۳۲
مقدار تولید نفت در دنیای امروز نوعی قدرت محسوب میشود.که متاسفانه از 6 میلیون به یک میلیون رسیده.در ضمن 50 سال دیگه انرژی های نو به بازار میان و نفت خریداری نداره جز خودمون.پس باید فروخت اما سرمایه گذاری کرد (2443910) (alef-10)
 
فريد
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۰:۱۴:۴۰
برأي اينكه كسور عزيزمان پيشرفت كند بايد. بر اساس تخصص اداره شود و نه بر أساس تعهد
- و تعهد را با طراحي سيستم أجرا نمود
همينطور بايد همانگونه كه خصوصي سازي اقتصادي أجرا مي شود خصوصي سازي سياسي هم. أجرا شود (2443913) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۱:۵۶:۳۵
اصطلاح"بچه پولدار ملی" خیلی معنا دارد و با کمترین کلمات با مصماترین و بزرگترین جمله به مسئولین گوشزد شده که یکی از معناش این است که یچه هاییکه پولدار هستند از پدری که از ثروت ملی و بیت المال توسط رانت و اختلاس و ویژه خواری و حق خوری بالا کشیده اند که سالها دغدغه رهبر عزیز بوده و متاسفانه مسئولین کمتر توجه کردند و الان باعث نگرانی مردم شده است. (2444057) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۲۲:۴۶:۴۹
یاد هشت سالی که کشور به اندازه 80 سال بیشرفت کرد بخیر یاد هشت سالی ه ثروتهای خدادادی را ما تعیین قیمت می کردیم سیاستهای جهانی را ما تعیین می کردیم و یادش بخیر اوائلش که ایرانیها می گفتند غنی سازی هسته ای منظور هسته هلو است یا هسته زرد الو کشور دست مهندسی بود که علم خارجی ها نه دست یافتنی که ایرانی را بالاتر از علم جهانی می دانست و همه دنیا فهمید ایرانی می تواند به خورشید برسد لذا سخت ترین تحریمی که هر کشوری تا کنون شده را سر ایران بیاده کردند نفت کش ها بر نفت در خلیج فارس و خریداری نداشت شاید صدها یلیون بشه نفت ایران در سطح اقیانوسها سر گردان بود همه اینها چرا فقط برای اینه داشتیم به طراز بالای جهانی می رسیدیم الان دنیا برای ثروتهای خدادی ا تصمی می گیرد که چقدر و به چه قیمت نفت تولید کنیم یادمه همه کارهای شرکت نفت و هه صنعت داشت ایرانی می شد به عنوان کسی ه 18 سال در بالاترین سطح دانش صنعتی جهان با خارجیها کار کرده می گویم ما داشتیم به خورشید می رسیدیم با همان سربازها ولی الان با ژنرالها ما در حال عقب گرد هستیم ما هم داریم به جای اینکه صحبت کنیم بدرمان برای اسلام شهید شده می گوییم برای وطن داریم اجر شهیدان را بایین می اوریم وطن عزیز است و عزیز تر از ان اسلام و قران است اگر باور کردیم که اسلا دین برگزیده خدا و همه چیز میزان و حساب و کتاب دارددلم خیلی گرفت ما به خورشید رسیده بودیم و بر گشتیم خدا کند عهد نامه صفین را تکرار نکنیم (2444135) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۰:۳۸:۱۳
حرف تا عمل همیشه فاصله طولانی دارند (2444308) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۱:۲۳:۲۸
اگر اولویت کشور توسعه علمی است پس اینهمه سیگنالهای غلطی که با بگیر و ببند و همچنین بورسهای فله ای ارسال می شود چیست؟ مقامات را نباید از این جهت که خود تولید علم نمی کنند سرزنش کرد اما اگر زمینه رشد دانش را با سیاستهای نسنجیده لگد مال و نامساعد سازند مستوجب سرزنش هستند. اگر مقامات وظیفه شان را در استقرار فضای دانش دوست (Knowledge-friendly) انجام دادند جای تقدیر دارد وگرنه به قول معروف: به عمل کار برآید به سخندانی نیست.
الف جان این نوشته متضمن هیچ توهینی نیست و توسط یک دانشجوی در حال تحصیل نگران آینده علمی خودش و کشورش نوشته شده. لطفا شهامت داشته باش و در کنار به به و چه چه ها این فقره را هم منتشر کن و الا حد اقل برای من روشن می شود که دورویی را بر بیان صادقانه دیدگاههای متفاوت ارجحیت می دهی.
با شناختی که از جامعه علمی و نخبگی کشور داریم می دانیم که انتقاداتی در خصوص سیاستهای کلان توسعه دانش وجود دارد که هیچکدام اینجا انعکاسی نداشته است. بعید می دانم حتی یک نفر از بین این همه اظهار نظر کنندگان اشاره ای به اقتضاءات رشد علمی نکرده باشد. لذا چون فکر کردم شاید نظرات را متضمن توهین دیده اید و منتشر نکرده اید این وجیزه کاملا محترمانه را ارسال کردم که اگر منتشر نکنید سطح تحملتان را به شکل تصنعی هم نمی توانید بالا نشان بدهید. (2444351) (alef-10)
 
کوروش
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۰۹:۴۹:۱۷
تا موضوع هسته ای حد نشود و با حذف قانون گزینش شایسته سالار ی در کشور حاکم نشود مملکت درست نمی شود (2444723) (alef-10)
 
کم صواد
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۱:۴۶:۲۰
همه از رهبر و مجلس ودولت ودانشگاهیان و حتی مردم عادی نیز بیماری اقتصاد این کشور را می شناسند ولی آنچه که مهمه اینست که علاج این بیماری چیست؟چه کسی می تواند این بیمار را نجات دهد؟اگر این بیمار دست پزشک ناشی یا غیر متخصص بیافتد آیا این بیماری هر روز حادتر نمی شود ؟ چه بایدکرد؟ (2444951) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۵۹:۱۵
eghtesad aghazadeyi (2445100) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.