نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 289876
رویوران و هانی زاده در گفتگو با الف:
مشکل عراق با اصلاح ساختار سیاسی و برقراری امنیت حل می‌شود/ تجزیه‌، هدف اصلی آمریکا
بخش خارجی الف، 29 مرداد 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۴
در هفته های اخیر عراق دستخوش تحولات جدی شده است. چند روز پیش پارلمان عراق مبادرت به انتشار گزارشی کرد که برخی از مقامات ارشد از جمله نوری المالکی، نخست وزیر سابق را به عنوان افراد مسئول سقوط این شهر معرفی می کند. مالکی این گزارش را فاقد ارزش خوانده است.

گفتنی است گروه تروریستی داعش ۱۰ ژوئن سال گذشته شهر موصل را در شمال عراق که دومین شهر بزرگ این کشور است تصرف کرد.

همچنین مردم عراق از چند هفته قبل بدلیل فساد اداری- سیاسی و ناتوانی برخی مقامات در عمل به وعده‌های خود، اعتراضات مسالمت آمیزی را در شهرهای مختلف ترتیب دادند که نخست وزیر با بهره گیری از حمایت مردمی و مراجع، موجی از اصلاحات را کلید زده است.

الف برای آگاهی مخاطبان از آخرین وقایع و تحولات عراق با حسن هانی زاده و حسین رویوران، کارشناسان مسائل منطقه، مصاحبه کرده است که در ادامه می آید.

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «الف»، در مورد تحولات اخیر عراق اظهار داشت: تظاهرات اخیری که در شهرهای عراق رخ داد به دلیل وجود برخی از مشکلات رفاهی و خدماتی در این کشور است، چراکه بعد از سقوط رژیم صدام در سال ۲۰۰۳، نظام دموکراتیک در عراق برقرار شد که شرایط در این کشور تغییر کرد و موجب شد تا حضور مردم در صحنه‌های مختلف پررنگ‎‌تر شود که در این میان برخی تلاش کردند از مردم علیه رقبای خودشان استفاده کنند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر کابینه حیدرالعبادی در جهت کوچک‌سازی دولت گام برداشته است و پارلمان این کشور کمیته‌ای تشکیل داده تا فسادهای دولت گذشته را پیگیری کند که این اتهام به نوری المالکی نسبت داده می‌شود. در حالیکه وی اعتقاد دارد کابینه وی بهترین کابینه بوده است اما جریانات سیاسی در عراق مقصر اصلی این تحولات را نوری المالکی می‌دانند.

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: در حال حاضر دولت عراق در انتظار بررسی کمیته فساد اداری است و به نظر می‌رسد در آینده‌ای نزدیک ما شاهد دستگیری برخی از مقامات عراق باشیم.

هانی‌زاده در پاسخ به این سوال که اینکه تجزیه دولت عراق تا چه حد جدی است، گفت: تجزیه‌ سازی هدف اصلی آمریکا و هم‌پیمانانش است. آنها در پی این هستند تا میان شیعه و سنی تفرقه ایجاد کرده و این دو منطقه را از یکدیگر جدا کنند، اما با توجه به اراده مرجعیت عراق به نظر نمی‌رسد آمریکا بتواند به این هدف خود دست پیدا کند چراکه مردم عراق در هیچ شرایطی راضی به تجزیه عراق نیستند، مخصوصا مردم اهل سنت این کشور، چرا که در منطقه شمال عراق که آنها زندگی می‌کنند منابع زیادی وجود دارد.

وی در مورد اینکه اصلاحات حیدرالعبادی تا چه حد می‌تواند در تحولات عراق تاثیرگذار باشد، گفت: حيدرالعبادي در حال حاضر متعهد شده تا به دستورات مرجعيت مذهبي اين کشور به محاکمه مفسدان دولتي پايبند باشد اما با توجه به نفوذی که بعثی ها در این مدت در بدنه دولت پیدا کرده اند، این اصلاحات طولانی خواهد بود و همانطور که قبلا هم گفتم اعتراض مردم همواره به دلیل فساد مالي و اداري در این کشور است که امیدواریم به نتیجه خوبی برسد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه در حال حاضر نوری المالکی در تهران به سر می‌برد، خاطرنشان کرد: نوری المالکی برای شرکت کردن در مجمع جهانی اهل بیت در تهران به سر می‌برد که ممکن است از ایران درخواست کند که این موضوع را پیگیری کرده و راه‌حلی برای آن پیدا کند.

حسین رویوران نیز در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «الف» در مورد تحولات اخیر عراق و اصلاحات العبادی در این کشور اظهار داشت: آنچه تحت عنوان اصلاحات از طرف حیدرالعبادی مطرح می‌شود در واقع درخواست مردم و مرجعیت است و بقای نظام سیاسی عراق در گروی همین اصلاحات بسته شده است. باید گفت که بعداز سقوط صدام، تشکیل نظام در این کشور شروع درستی نداشته و از ابتدا با اشتباهات فاحشی همراه بوده که اگر این اصلاحات صورت بگیرد، قطعا امیدی برای خروج از این بحران وجود خواهد داشت.

این کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار داشت: آنچه که قرار است العبادی انجام دهد، درواقع کوچک‌سازی دولت و حذف بسیاری از پست‌های اضافه بود که مورد استقبال مردم و مراجع این کشور نیز قرار گرفت اما با توجه به مشکلات، هنوز اما و اگرهایی وجود دارد، لذا باید دید که العبادی موفق خواهد بود یا خیر، چراکه به نظر می‌‍رسد که بسیاری از اقدامات نیز شتاب صورت گرفته است.

رویوران به تظاهرات مردم در شهرهای مختلف عراق اشاره کرد و افزود: تظاهراتی از سوی مردم عراق به منظور مبارزه با فساد مالی و اداری صورت گرفت که این تظاهرات با یک جریان سکولاری همراه شد تا این تظاهرات را به سمت دیگری منحرف کند که بدلیل آگاهی مردم عراق، این جریان به جایی نرسید.

وی ادامه داد: افق سیاسی عراق تا حدودی روشن است، ولی به عقیده تحلیلگران زمانی این موضوع به نتیجه خواهد رسید که ساختار سیاسی عراق تغییر کند و اصلاحات اساسی انجام شود تا این سهم‌خواهی و باج گرفتن از میان برود. اگر نظام ریاستی در این کشور با اختیار مردم انتخاب شود، دیگر کسی نمی‌تواند به سمت باج‌خواهی حرکت کند. در حال حاضر مشکل اصلی عراق با اصلاح ساختار سیاسی حل خواهد شد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه آیا پروژه تجزیه عراق جدی است، تاکید کرد: شرایط فعلی و تحولاتی که در طی این روزها اتفاق افتاده است، نشان از تجزیه عراق نخواهد بود و چنین موضوعی رخ نخواهد داد.

رویوران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه حزب نوری المالکی اعلام کرده است که اگر وی را مقصر اعلام کنند، همه افراد استعفاء خواهند داد، گفت: نوری المالکی در نشست خبری که در تهران داشت اعلام کرد که چنین موضوعی صحت ندارد و اگر قرار باشد هر مسئولی که شکست می‌خورد همه استفعا بدهند اینطور نیست و من دستور عقب نشینی ندادم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اولویت در عراق، بحث جنگ علیه تروریسم است و اگر این موضوع به نتیجه برسد، امکان اصلاحات وجود دارد و اگر به نتیجه نرسد نیز استمرار دولت با اما و اگر خواهد بود.
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۰۹:۲۷:۳۳
کردها در سقوط موصل یا کوتاهی کردند یا گول ترکیه خوردند البته مالکی میگه خیانت کردند (3126867) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۰:۵۳:۴۴
کسانی که معتقد بودند علت نا امنی در عراق حضور نیروهای امریکایی است اکنون جواب بدهند که ایا پس از خروج امریکایی ها از عراق امنیت بیشتر شده یا کمتر؟ (3127084) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۲۲:۳۱:۳۱
دوست عزیز،آمریکا حمله کرد و ناامنی ها شروع شد.همون سال اول حمله آمریکا به عراق تعداد کسانی که کشته شدند برابر با کشته شدگان تمام سالهای حکومت صدام بود (3128777) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۱۲:۵۶:۵۸
1- علت نامنی در عراق حضور نیروهای امریکایی بود و وجود عناصر فاسد و وابسته به غرب +القاعده که امریکا خود بوجود اورده و حمایت کرده است
2- علت ناامنی در عراق امریکاست و وجود عناصر فاسد و وابسته به غرب + القاعده که امریکا خود بوجود اورده و حمایت کرده است
از در بیرون رفته اند از پنجره می خواهند وارد شوند . مطمعنا اگر نیروهای امریکایی بودند این روند تشدید می شد . مگر نیروهای امریکایی الان حضور ندارند . مگر نیروی هوایی امریکا نیست ؟ بجای کمک ارتش عراق را می زند .ارتشش هم که باشد چماق تکفیری ها را علم می کند و به بهانه منطقه امن انها را بیشتر استقرارمی دهد.
امریکا بدنبال تجزیه عراق است . طی هفته ها ی اخیر اینرا بصراحت اعلام کرده است . طرح امریکا همان طرح برنارد لوییس است . طرح برنارد لوییس مبتنی بر تجزیه کشورهای منطقه است . طرح برنارد لوییس یک طرح امریکایی صهیونیستی است . با اتفاقاتی که در سوریه افتاد ، در عراق افتاد ، در لیبی افتاد ، در لبنان در معرض تنش و بی ثباتی است ایا هنوز هم شک دارید ؟ چرا بایستی طرحی مبتنی بر بی ثبات سازی باشد مبدع ان نیز امریکاییها باشند و در حال اتفاق افتادن باشد انوقت امریکا دخالت نداشته باشد . بعدش هم نوبت ایران است . شما از کجا این کامنت را ارسال کرده اید ؟ از ایران ؟ اگر از ایران است ایا دامنه این حرج و مرج گسترده تر شود باز هم همینطور ساده تحلیل خواهید کرد ؟ فکر میکنید بسمت غرب برویم دست از سر ما برمی دارند ؟ به هیچ چیزی نخواهید رسید الی خسران و تباهی و تجزیه و بدبختی بیشتر.
راه رهایی از مسیر دیگری است . (3129540) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۵-۲۹ ۱۲:۱۸:۴۴
تبلیغات سنگین کرد ها در زمینه سازی تجزیه عراق و سوریه
خیلی وقته شروع شده و حتی تلاش اونها برای مالیکیت
کرکوک در عراق و پیشروی با ابزار YPGدر سوریه در خاک سوریه
نشان از تمایل آن ها برای مرز گشایی و ...رو داره که باید روی
این امر آگاهی به مردم داد تا یک هو مثل ترکیه شاخه پژاکی و
کومله و کوفت و زهر مارشون خاطرات تلخ گذشته رو برامون تکرار
نکنند.
در حال حاضر داعش و پ ک ک و پژاک و YPGدر سطح تروریست
آسیب های بزرگی به منطقه زده اند.
مراقب تحرکات این جرومه فساد در منطقه باشید چرا که ابزار
پاشش محور مقاومت در آینده نیروزهای پ ک ک و پژاک و YPG
هستند و داعش فقط زمینه ساز این تجزیه بوده. (3127295) (alef-13)
 
داودی
۱۳۹۴-۰۵-۳۰ ۲۱:۲۵:۲۴
خیانت مالکی محرز است.. (3130173) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.