نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 486570
سیاست ترامپ در قبال ایران صرفاً برپایه تغییر نظام شکل گرفته است/ هشدار معاون سابق سیا: حتی بحث درباره تغییر نظام مضر است/ تهران چگونه واشنگتن را به چالش می کشد؟
بخش سیاست خارجی الف، 5 تیر 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
برخی مشاوران، سناتورها، وزرا و کشورهای خاورمیانه به شدت در پی این هستند تا سیاست ترامپ را در قبال ایران آشکارا به سمت سیاست های جنگ طلبانه، تندروی و اجرایی شدن سریع تغییر نظام سوق دهند.

دیروز پایگاه تحلیلی پولتیکو در تحلیلی نوشت: برخی مقامات ارشد آمریکا برای تغییر نظام ایران اعلام آمادگی کرده‌اند. پولتیکو نوشت: در حالیکه کاخ سفید، سیاست رسمی خود در قبال ایران را شکل می‌دهد، مقامات ارشد  و همپیمانان کلیدی دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهور آمریکا از دولت جدید واشنگتن خواسته‌اند تا گام‌هایی را برای سرنگونی نظام ایران در پیش بگیرد.

حامیان تغییر نظام در ایران مدعی هستند که این تنها راه متوقف کردن رفتارهای از نظر آنها خطرناک ایران است. با اینحال منتقدان معتقدند که دخالت سیاسی در ایران، احتمالاً خطر واکنش شدید ایران را به همراه خواهد داشت.

پولتیکو در ادامه گزارش خود نوشت که بسیاری از جنگ‌طلبان آمریکا خواستار تغییر نظام ایران در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ هستند. سناتور «تام کاتن» از ایالت «آرکانزاس» که اغلب با مقامات کاخ سفید درباره سیاست‌ خارجی گفت‌وگو می‌کند، می‌گوید: سیاست آمریکا باید بر پایه تغییر نظام در ایران باشد. نمی‌فهمم چطور تا زمانیکه جمهوری اسلامی روی کار است، برخی می‌توانند بگویند که آمریکا می‌توان امن باشد. کاتن حامی ترکیبی از اقدامات اقتصادی، دیپلماتیک و مخفیانه برای فشار به دولت ایران است و «از مخالفان داخلی این کشور (ایران) حمایت می کند».

«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا نیز براندازی نظام ایران را اخیراً در جلسه استماع درباره بودجه وزارت خارجه آمریکا مورد تأیید قرار داد. تیلرسون در این جلسه گفت که آمریکا با گروههای مخالف ایران به سوی «یک انتقال قدرت صلح‌آمیز در دولت ایران» همکاری می‌کند.
 
 گزینه‌های ایران در پاسخگویی
سیاست تغییر نظام ایران در حالی به راهبرد اصلی دولت آمریکا تبدیل شده که بسیاری از رسانه ها و مقامات آمریکا از عواقب و هزینه های این موضوع گفته اند.

به عنوان نمونه پولتیکو در همین گزارش عنوان می کند: کارشناسان ایران می‌گویند که راهبرد آمریکا برای تغییر نظام ایران عملاً با مشکل مواجه است زیرا اپوزیسون‌های قدرتمند سازماندهی شده در ایران وجود ندارد. منتقدانی همچون «مایکل مورل» معاون سابق رئیس سیا که به شدت بر ایران متمرکز است، می‌گوید: «حتی بحث درباره تغییر نظام مضر است، چه برسد به اینکه بخواهیم سیاست تغییر نظام را در پیش بگیریم».

وی ادامه داد: «سیاست تغییر نظام یک اشتباه راهبردی بزرگ خواهد بود. نه تنها اینکه بعید است در این زمینه موفق شوید بلکه احتمالاً ضربه بزرگی خواهید خورد».

روزنامه هافینگتون پست نیز در تحلیلی درباره حمله موشکی ایران به دیرالزور گفت: هرگونه تلاش در تغییر نظام ایران هزینه دارد و اگر جنگی شروع شود ایران از بین نخواهد رفت.

هافینگتون پست نوشت: ایران چندی قبل در اقدامی که موجب ناراحتی زیاد سران واشنگتن، تل آویو و ریاض شد موشک‌های بالستیک خود را به سوی اهداف داعش در سوریه و در واکنش به حملات تروریستی آن‌ها در تهران در دو هفته قبل شلیک کرد. این حادثه نخستین حمله موشکی ایران پس از جنگ با دولت بعث عراق است و این سئوال را بر می‌انگیزد که چرا این کشور سیاست سی ساله عدم بکارگیری موشک‌هایش را تغییر داده است؟ اکنون پاسخ این سئوال روشن است. اقدام ایران، پاسخی به جنگ افروزی‌های دونالد ترامپ در غرب آسیا است و سه دلیل وجود دارد که این موضوع را به خوبی توضیح می‌دهد.

-مقابله با سیاست ترامپ در سوریه: هدف تیم ترامپ تلاش در درگیر کردن ایران در جنگ سوریه است. اما حملات موشکی ایران پیامی به آمریکا مبنی بر این داشت که اجازه نمی‌دهیم سوریه را  برای خود از ایران دور سازید. 

-ایران روش‌های متفاوتی برای پاسخ گویی دارد: حمله موشکی ایران پیامی دیگر برای واشنگتن و متحدانش مبنی بر این به همراه داشت :«با هر شیوه ای که ایران را مورد تهاجم قرار دهید، ما نیز روش‌ها و مکان‌های بسیار برای پاسخ دادن داریم.»

- هزینه‌های تغییر نظام ایران: سومین موضوع نیز آن است ‌که تیم ترامپ از تغییر نظام در ایران سخن می‌گوید و با این اقدام هرگونه همکاری احتمالی ایران و آمریکا خارج از برجام را نابود کرده است. تیم ترامپ بر این باور است که می‌تواند با سیاست اعمال فشار بر ایران اهداف خود را پیش برد اما حقیقت مورد دیگری است. تهدیدهای «جرج دابلیو بوش» رئیس جمهور پیشین آمریکا در زمینه تغییر نظام ایران و دو جنگی که او در خاورمیانه ایجاد کرد در نهایت منجر به تسلط ایران بر عراق و افغانستان و پیشبرد اهداف هسته‌ای این کشور شد.
 
در خاتمه این گزارش آمده است: خطرناک بودن سیاست تغییر نظام ایران در سوریه نمایان شد. حمله موشکی ایران به دیرالزور سوریه پیامی آشکار به آمریکا بر این مبنی است که پیگیری طرح تغییر نظام ایران بدون هزینه نخواهد بود. ایران می‌گوید: اگر جنگی را شروع کنید، شاید ما پیروز نباشیم، اما در این نبرد ما باقی خواهیم ماند.

بدلیل سیاست خصمانه دولت آمریکا بود که آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب اسلامی عصر یکشنبه هفته قبل در دیدار جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و شهدای مرزبان با اشاره به بقای نظام اسلامی با وجود مواجهه با دشمنی های سخت گفتند: گزافه‌گویی‌های رئیس جمهور امریکا موضوع جدیدی نیست زیرا نظام اسلامی از ابتدا با توطئه های گوناگونی مواجه بوده است اما بدخواهان ملت ایران هیچ غلطی نتوانسته اند بکنند.

رهبری تأکید کردند: آن زمانی که نظام اسلامی یک نهال تازه‌روییده و نحیف بود، نتوانستند به آن آسیبی برسانند، چه برسد به اکنون که این نظام به یک درخت تناور تبدیل شده است.

ایشان با اشاره به سخنان اخیر مقامات امریکایی مبنی بر تلاش برای تغییر نظام اسلامی خطاب به آنها گفتند: در طول 38 سال گذشته، چه زمانی بوده که شما نمی خواستید نظام اسلامی را تغییر دهید، اما همواره سرتان به سنگ خورده است و از این پس هم همین‌گونه خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، ایران، تغییر نظام، تیلرسون، رهبری
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۰۶:۱۴:۰۲
انقلاب -----> تغییر نظام -------> ضعف امنیت کشور ------> سرازیر شدن داعش به داخل --------> از بین رفتن امنیت کشور و آشفتگی ------> پیدا شدن فرصت حمله به کشور برای کشورهای عربی و غربی -------> تبدیل شدن ایران به سوریه و عراق

ولی تغییر به معنی اصلاح بعضی بندهای قانون برای رعایت بیشتر حقوق بشر بین المللی، تغییر در جهت شایسته سالاری و مردم سالاری بیشتر، رعایت عدالت اجتماعی بیشتر، توجه بیشتر به خواسته های مردم، تامین بیشتر حقوق اقلیت ها و ... امر مثبتیه. هر کشوری نیاز به تغییر داره حتی خود امریکا ولی این تغییر لازم نیست از نوع براندازانه باشه. انقلاب های براندازانه معمولا باعث بدتر شدن وضع موجود می شن نه بهتر شدنش و همیشه این خطر هست که همون کسایی که انقلاب کردن انقلاب رو به نفع خودشون مصادره و اون رو از مسیر اصلیش و اهدافش منحرف کنن. همونطور که تو مصر هم دیدیم. (4444903) (alef-13)
 
1201
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۰۶:۴۸:۰۵
ترامپ (منظورم فقط ترامپه) هیچ کاری نمیتونه بکنه آدمی که امروز یک حطفی میزنه و دو ساعت بعد حرفی در ضدیت با اون ازش کاری بر نمیاد، ترامپ اصلا شخصیت سیاسی نداره، اوباما یه چیز دیکه بود. (4444911) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۰۸:۰۱:۱۲
هر چند ترامپ نمی تواند در سیاست خود مبنی بر تغییر نظام حاکم بر ایران موفق باشد اما بی شک سیاستهای منطقه ای وی برای ایران هزینه هایی چشم گیر در پی خواهد داشت . تحولات داخلی در عربستان سعودی و نیز روابط آن کشور با همسایگان و به ویژه قطر و نیز ساماندهی و هلی برد عناصر تکفیری و تروریستی در افغانستان به صورت خاموش و بی سر و صدا در این همسایه شرقی همه و همه سناریوهایی هستند که در این راستا صورت میگیرند . نتیجتا اینکه آمریکا بدنبال آغاز دوره ای جدید بعد از نابودی داعش است تا به وسیله آن نظام حاکم بر ایران را با چالشهای جدی مواجه سازد . (4444923) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۰۹:۵۰:۲۰
این که اونا قصد تغییر نظام رو دارن، فهمش سخت نیست اما این که چقدر توانشو دارن چیزی بود که من فکر میکردم عمرا نتونن اما بعد از حمله ی تروریستی به مجلس، اونم بدون هیچ دردسر و مزاحمتی و البته با خیال راحت تو روز روشن، نشون میده ما خیلی اونا رو دست کم گرفتیم. (4445023) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۱۵:۵۲:۵۲
ما هیچوقت نباید دشمن رو دست کم بگیریم اما بزرگش هم نباید بکنیم. (4445643) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۱۰:۴۰:۰۶
با هر شیوه ای که ایران را مورد تهاجم قرار دهید، ما نیز روش‌ها و مکان‌های بسیار برای پاسخ دادن داریم. (4445091) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۰۵ ۱۲:۱۲:۵۰
این ها فکر کردن هنوز صد سال قبل است و دوره استعماری البته برای کشور های عربی فرق میکنه استعمار تا صد سال اینده برای نفت و پولشان برنامه دارد (4445244) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.