توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 297750
واکنشی به یادداشت "رمز گشایی از ارادت دو خاندان به هم در دو کشور"
امیر محمد فاطمی؛ 5 مهر 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۹
متن زیر نظر یکی از خوانندگان ذیل یادداشت منتشر شده در الف با عنوان «رمز گشایی از ارادت دو خاندان به هم در دو کشور» است که با توجه به نظر تفصیلی این خواننده ی ارجمند که حاوی نکات قابل توجهی ست، گرچه با تمامی آن موافق نیستیم، برای استفاده ی مخاطبان الف بطور مستقل آن را منتشر می کنیم:


۱- حادثه فجیع منا به رسم گذشته و معمول با انتشار پیامهایی از سوی مسئولین همراه بود چنانکه تعدادی از مقامات ارشد به درستی و به تبع فحوای کلام مقام معظم رهبری در پیام خود به مواردی اشاره فرمودند:

الف- مقام معظم رهبری در پیامی به مناسبت جانباختگان منا می فرمایند:

الف- دولت سعودی موظف است مسئولیت سنگین خود را در این حادثه‌ی تلخ پذیرفته و به لوازم آن به قاعده‌ی حق و انصاف عمل کند. مدیریت غلط و اقدامات ناشایسته که عامل این فاجعه بوده نباید از نظر دور بماند.

ب- آقای لاریجانی رئیس قوه قضاییه در پیام خود می فرمایند : دولت سعودی باید مسئولیت مدیریت غلط خود را که موجب بروز این فاجعه شد را بپذیرد و پاسخگوی آن باشد.

ت- آقای یزدی رییس مجلس خبرگان رهبری نیز در پیامی می فرمایند: بروز حوادث روزهای گذشته در سرزمین وحی، حکایت از بی کفایتی و بی تدبیری مسوولان عربستان سعودی در اداره و مدیریت برگزاری حج ابراهیمی دارد. ضرورت پیگیری جدی موضوع و پذیرش مسوولیت سهل انگاری و سوء مدیریت کسانی که خود را خادم الحرمین می نامند.

پ- امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران گفت : ریشه فاجعه دیروز منا را بستن راه توسط مامورین سعودی برشمرد و تاکید کرد عربستان باید ضمن پذیرش این مساله مدیران مسئول را مواخذه کند.

ث- قاضي عسکر سرپرست حجاج ايراني در ديدار با نماينده وليعهد و وزير کشور عربستان، پيگيري هر چه سريعتر وضعيت آسیب دیدگان برای رفع نگرانی خانواده های مفقودان و مجروحان و لزوم اطلاع رسانی شفاف در این حادثه غم بار را متذکر شد. عسکر تأکید کرد همکاری هرچه بهتر مسئولان دو کشور لازمه رسیدگی به مسایل حادثه دیدگان است و از آلام خانواده های مصیبت دیده خواهد کاست.

ج- علی شمعخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی گفت : موضوع سهل انگاری تاریخی ، مقطعی و اشتباهات و سوء مدیریت آل سعود یکی از موضوعات غیرقابل گذشت ایران اسلامی است و صددرصد پیگیر آن خواهیم شد.

ح- مطلب تحت عنوان آقای قلهکی با دستاوز قرار دادن نقل قولی توسط فارس از آقای محمد هاشمی (که البته طی ساعات بعد بعنوان تحریف مورد اعتراض نامبرده قرار گرفت ): ما نمی‌توانیم بگوییم مقصر کیست و باید مقصر را شناسایی کرد چرا که صرف وقوع این حادثه در یک کشور دلیل نمی‌شود که ما مسئولان آن کشور را مسئول وقوع این حادثه بدانیم. طی تحلیل بسیار تند و یک سویه به همسان سازی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام با خاندان وهابی آل سعود اقدام می کند. {الف: البته با ادعای محمد هاشمی مبنی بر تحربف مصاحبه اش، خبرگزاری فارس متن کامل و فایل صوتی مصاحبه را منتشر کرد که نشان داد تحریفی صورت نگرفته است}

۲- همانطور که نویسنده و خوانندگان مشاهده می کنند هیچ مقام مسئولی در ایران چیزی جز سخنان محمد هاشمی حتی اگر مدعی تحریفش نشده باشد بیان نکردند یعنی هیچ مقام مسئولی دولت عربستان را متهم به اقدام جنایتکارانه و تعمدی برای بروز بحران نکرده است. چرا نویسنده سایر گویندگان را به موارد مذکور متهم نساخته و به ریشه یابی تاریخی نمی پردازد.

۳- چرا خبرگزاری فارس با گرایش مخالف آقای هاشمی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی چنین موضوعی باید در اولین ساعات حادثه صرفا به گفتگوی تلفنی با محمد هاشمی که از هیچ ارتباط سازمانی یا تاریخی با موضوع عربستان و مدیریت بحران برخوردار نیست مصاحبه تلفنی داشته باشد. البته ساده انگاری پذیرش مصاحبه تلفنی از طرف فردی با تجربیات محمد هاشمی نیز قطعا قابل قبول نیست و برای محکوم سازی نامبرده همین خطا کافی است.

۴- اگر محمد هاشمی مسئول حج بود بجای آقای قاضی عسکر ملاقات با نماینده ولیعهد عربستان را می پذیرفت و از ایشان برای رفع مشکلات موجود حجاج مظلوم کشورمان درخواست مساعدت و همکاری مشترک می کرد نویسنده به انصاف چه قضاوت و ریشه یابی تاریخی می کردند؟

۵- نویسنده با توجه به اطلاعات آماری که از فجایع ایام حج در عربستان توضیح فرمودند قطعا می دانند توقف و بازگشت به حج صرفا به اراده و پذیرش ولی امر ممکن و مسیر می باشد لذا بازگشت به حج در ابتدای دهه هفتاد مانند توقفش پس از قتل عام حجاج ایرانی خارج از توان دولت و صرفا با مجوز رهبری ممکن و میسر بوده است لذا نمی توان با انتساب چنین خواستی به دیگران جرمزایی کرد.

۶- نویسنده به خوبی می دانند که قاضی عسکر سرپرست حجاج ایرانی طی سه روز گذشته و البته پس از حادثه تلخ مکه نیز در تمامی گفتگوهای منعکس شده ضمن تأکید بر اهمیت و ابعاد عظیم فاجعه صرفا به ابراز عجز و ناتوانی بعثه و سازمان حج در تحقق ابتدایی ترین حقوق جانباختگان ، آسیب دیدگان و مفقودین ایرانی در برابر مقاومت ، کارشکنی یا عدم همراهی مقامات و مسئولین عربستانی اشاره می کند در عین اینکه قاضی عسکر حتی در یک مورد به تعمد در فاجعه اشاره نکرده است حال به زعم و منطق نویسنده نباید از قاضی عسکر تبارشناسی کنند؟

۷- بنده قطعا رییس جمهور را بابت بازنگشت فوری به کشور ، وزیر کشور را بدلیل عدم عزیمت فوری به عربستان ، هیات دولت را بواسطه بی خاصیتی جلسه فوقالعاده ، قاضی عسکر را بدلیل استیصال و تحقیر پذیری از اولین ساعات حادثه ، فرماندهان سپاه و ناجا را بدلیل احمال در آسیب شناسی و ارائه راهکارهای تخصصی به مسئولین ذی ربط برگزاری حج(همانطور که در خصوص راهپیمایی اربعیین با چنین وضعیت آشفته ای روبرو می باشیم) ، وزارتخارجه را بدلیل ضعف مفرط در پیگیری حقوق ایرانیان عازم سفرهای زیارتی و حتی سیاحتی ، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را بدلیل برپایی جلسه فاقد نتیجه روشن و قابل استناد و ...... مستوجب نقد و حتی شماتت می دانم چرا که باید بسیار پیش از این در خصوص حقوق و امنیت جانی ، ناموسی و مالی حجاج می اندیشیدند.

۸- صدا و سیمای کشورمان علی رغم اعزام سالانه کاروانهای خبری همچنان ناتوان از تهیه و تولید یک خبر سالم و قابل استناد است و بناچار و کمافی السابق به بیانیه خوانی و برپایی نشست های به اصلاح تحلیلی کارشناسی یک سویه می پردازد فیلمی را مکرر بعنوان مستند جنایت پخش می کند که حداقل به استناد گزارش مندرج در الف متعلق به سه سال پیش و شخص دیگیر از خاندان ملعون سعودی است واقعا گروههای خبری پر تعداد صدا و سیما نباید حداقل طی سه روز قادر به تولید یک خبر باشند تا ناچار از تکرار اخباری با منبع لبنانی نباشند؟

۹- امیدوارم نویسنده اندکی از فرصت صرف شده برای متهم یابی سیاسی را برای مطالعه چرایی وقوع چنین حوادثی صرف نمایند ریشه یابی چرایی جسارت یابی مامورانی که در جده و در برابر حضور صدها حاجی ایرانی می توانند به ناموس ایرانی چشمداشت داشته باشند چرایی تحقیر پذیری دائمی حجاج و زادرین ایرانی که در نهایت بی کسی هر روزه برای طواف خانه خدا در مکه و زیارت اماکن متبرکه در مدینه منوره به عربستان و برای زیارت اتبات در نجف اشرف ، کربلا ، کاظمین و سامرا به عراق عزیمت می کنند چرا زائرین ما باید همچنان در عراق نیز مورد توهین و تحقیر قرار گیرند.

۱۰- گزارش مرگ یا آزار ایرانیان بازداشتی در زندان کشورهای مختلف و عربی موضوع جدیدی نیست که دقیقا ریشه در چرایی برخورد غیر اخلاقی ماموران عربستانی در تمامی روزهای سال با حجاج مظلوم ایرانی داشته باشد که ایکاش نویسنده فرصتی به همین اندازه برای پاسخ یابیش صرف می کردند.

۱۱- نویسنده عزیز باور کنیم که مقام معظم رهبری امسال را سال وحدت و همدلی نام گذار کردند شاید برای اینکه در چنین وانفاسی بجای دشمن به خود مشغول نبوده باشیم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.