نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279444
پیش بینی حسین شریعتمداری از مذاکرات هسته ای
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۲۵
حسین شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان نوشت:

۱- در چالش هسته‌ای پیش‌روی که ۱۲ سال به درازا کشیده است، ما و حریف هر‌دو در پی «توافق خوب» هستیم و هر دو طرف نیز «توافق نکردن» را به «توافق‌بد» ترجیح می‌دهیم. اختلاف‌نظر در تعریف «توافق خوب» است. توافق خوب از نگاه ما، توافقی است که در آن صنعت هسته‌ای کشورمان پا بر جا بماند، اگرچه در جریان بده و بستان مذاکرات، ملزم به پذیرش برخی از هزینه‌ها باشیم و به قول رهبر معظم‌انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام؛ «ما از ابتداء گفته‌ایم می‌خواهیم تحریم‌های ظالمانه برداشته شود که البته در مقابل آن، حاضریم یک چیزهایی بدهیم، به شرط این که صنعت هسته‌ای متوقف نشود و لطمه نخورد».

این تعریف از توافق خوب، یک تعریف قانونی و منصفانه است چرا که موضوع - کف- مذاکرات، «صنعت‌هسته‌ای ایران» است و دستور کار مذاکرات، یافتن راه کاری است -سقف- که حفظ صنعت هسته‌ای کشورمان را با اطمینان از غیرنظامی بودن آن تضمین کند. بنابراین اگر نتیجه نهایی و خروجی مذاکرات، لغو همه تحریم‌ها و پا بر جا ماندن صنعت هسته‌ای ایران نباشد، مذاکرات از «کف» عبور کرده و مفهوم و معنای حقوقی- و حتی سیاسی- خود را از دست می‌دهد.

طرف مقابل اما، از «توافق خوب» تعریف دیگری دارد که با نگاه و تعریف مورد نظر ما، نه فقط متفاوت، بلکه کاملا متضاد است. از نگاه آمریکا و متحدانش، توافق خوب، توافقی است که نتیجه آن برچیده شدن کامل صنعت هسته‌ای کشورمان باشد و یا، نابودی نهایی آن را در یک سند بدون بازگشت- نظیر توافق‌های ژنو و‌لوزان- تضمین کند. از این روی به آسانی می‌توان نتیجه گرفت مادام که صورت واقعی مسئله چنین است - که هست- رسیدن به توافق ناممکن و محال خواهد بود.

بیرون از این جغرافیا نمی‌توان «افق مذاکرات هسته‌ای» را آنگونه که واقعا هست به ارزیابی نشست و دراین‌باره گفتنی‌هایی هست که با توجه به مرحله کنونی مذاکرات هسته‌ای اشاره‌ای گذرا به چند نکته در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد.

۲- برخلاف تصور برخی از دوستان که روزهای پیش‌روی را مرحله پایان مذاکرات تلقی می‌کنند و احتمال دستیابی به یک توافق را دور از انتظار نمی‌بینند، با قاطعیت و به یقین می‌توان گفت که هیچ توافقی در پیش نخواهد بود، و باز هم مانند ۱۲سال گذشته، مذاکرات در مرحله پایانی خود با شکست روبرو می‌شود مگر آن که یکی از دو حالت اتفاق بیفتد. اول آن که ما از حق مسلم و قانونی خود که حفظ صنعت هسته‌ای کشورمان است دست بکشیم و به تعبیر رهبر معظم انقلاب«به یک کاریکاتور از فعالیت هسته‌ای و تابلوی بی‌محتوا» تن بدهیم و حالت دوم این که، حریف با دست کشیدن از نگاه سلطه‌جویانه خود، برخورداری ایران اسلامی از صنعت هسته‌ای را بپذیرد.

ولی هیچیک از دو حالت یاد شده در افق پیش‌روی دیده نمی‌شود بنابراین، از هم‌اکنون به جد می‌توان پیش‌بینی کرد که توافقی در میان نخواهد بود و از آنجا که طرف مقابل قواعد بازی و اصول مذاکرات را رعایت نکرده و برخلاف روال تعریف شده مذاکرات، موضوع مذاکره- کف مذاکره- را که برخورداری ایران از صنعت هسته‌ای بوده است، دور زده است، به عنوان عامل اصلی شکست مذاکرات شناخته می‌شود. روشنگری مستند در این‌باره وظیفه‌ای است که علاوه بر دست‌اندرکاران مذاکرات هسته‌ای برعهده همه جریانات سیاسی- صرفنظر از سلیقه‌های متفاوت آنها- نیز هست و باید در انجام این وظیفه، دولت و تیم هسته‌ای را همراهی کنند.

گفتنی است که معرفی عامل شکست مذاکرات برای حریف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از چند هفته قبل تلاش گسترده‌ای را به منظور معرفی ایران به عنوان عامل و علت اصلی شکست مذاکرات آغاز کرده و با جدیت دنبال می‌کند. دراین‌باره اگرچه اسناد و شواهد فراوانی قابل ارائه است ولی از آن میان به خبر زیر بسنده می‌کنیم؛

یک ماه و چند روز قبل- روز چهارشنبه ۶ خردادماه/۲۷ می- پایگاه اطلاع‌رسانی «شورای آتلانتیک» از نشست سفرای انگلیس، فرانسه و آلمان خبر داد که با عنوان «اروپا و توافق هسته‌ای ایران» در محل این شورا در آمریکا برپا شده بود. پایگاه آتلانتیک در گزارش خود آورده است؛ «سفرای سه کشور یاد شده به این نتیجه رسیدند که در صورت شکست مذاکرات ایران و ۵+۱ اگر افکارعمومی جهانیان به این نتیجه برسد که آمریکا در شکست مذاکرات مقصر بوده است، نظام تحریم‌های اقتصادی به شدت آسیب می‌بیند و صاحبان صنایع در اروپا و آمریکا، ادامه تحریم‌ها را غیرقابل توجیه تلقی می‌کنند ولی چنانچه ایران به عنوان مقصر تلقی و معرفی شود، ادامه تحریم‌ها قابل توجیه خواهد بود».

۳- متاسفانه باید گفت؛ توافق‌های ژنو و لوزان که در آن از خطوط قرمز هسته‌ای کشورمان عبور شده بود، به حریف امید داده بود که می‌تواند توافق مورد نظر خود را به ایران تحمیل کند و پروژه برچیدن صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را کلید بزند ولی بیانات صریح و قاطع رهبرمعظم انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام با ایشان، پروژه تحمیلی آمریکا را با بن‌بست جدی روبرو کرد که در این خصوص گفتنی است؛

تلقی حریف آن بود که از ایران اسلامی درباره توافق هسته‌ای دو صدای متفاوت و در پاره‌ای از موارد، متضاد به گوش می‌رسد. دیدگاه طیفی که آمریکا را قابل اعتماد و توافق «برد-برد» را دور از دسترس نمی‌داند و در همان حال گشایش اقتصادی را به توافق هسته‌ای گره زده است. و طیف دیگری که به آمریکا کمترین اعتمادی ندارد و نگران از دست رفتن دستاوردهایی است که تاکنون در عرصه فن‌آوری هسته‌ای به دست آورده است.

رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود، از یکسو بر سلامت و دلسوزی تیم هسته‌ای کشورمان تاکید ورزیده و آنان را افرادی، مومن، امانت‌دار و صاحب غیرت و شجاعت معرفی کردند و در همان حال خطوط قرمز و غیرقابل عبور نظام در مذاکرات هسته‌ای را برشمرده و تعریف مشخصی از این خطوط ارائه کردند. این اقدام هوشمندانه خط بطلانی بود که با قاطعیت و اقتدار بر توهم دوصدایی نسبت به توافق احتمالی و سرنوشت صنعت هسته‌ای کشورمان کشیده شد. ایشان با تأکید بر دو گزاره یاد شده دندان طمع دشمن را که برای بهره‌گیری و سوءاستفاده از دوگانگی مورد اشاره تیز شده بود، کُند کرده و شکستند.

در پی بیانات رهبر معظم انقلاب بسیاری از مقامات و رسانه‌های آمریکایی، اروپایی و شرقی، معادلات پیش‌بینی شده درباره نتیجه مذاکرات را به نفع ایران تغییر یافته ارزیابی کرده و از جمله بر این نکته تاکید داشتند که «حمایت آیت‌الله خامنه‌ای از تیم مذاکره‌کننده و بر شمردن خطوط قرمز ایران، علاوه بر آن که پشتیبانی دلگرم‌کننده‌ای برای تیم هسته‌ای بود، برطرف کننده نگرانی طیف‌های دیگر نیز بود»، از جمله، نیویورک‌تایمز نوشت؛ «برخی بر این باورند که مواضع رهبر عالی ایران سبب محدود شدن فضای مانور تیم مذاکره‌کننده ایران می‌شود، اما کارشناسان هسته‌ای معتقدند این سخنان بسیار هوشمندانه و جهت تقویت مذاکره‌کنندگان بوده است زیرا آنها در مقابل خواسته‌‌های ۵+۱ خواهند گفت؛ از خط قرمزهای رهبر خود کوتاه نیامده و امتیاز بیشتری نخواهند داد» و خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، نوشت «این‌بار ظریف با شرایطی به مذاکرات می‌رود که بتواند توافقی مبنی بر رفع یکجای تحریم‌ها امضاء کند وگرنه فعلا ایران نیازی به توافقی که نتیجه‌اش مشخص نیست ندارد» و نمونه‌های مشابه دیگری از این دست.

۴- در پی بیانات اخیر حضرت آقا و حمایت کم‌نظیر ایشان از تیم هسته‌ای کشورمان، برخی از تحلیل‌گران داخلی بر این گزاره و تحلیل تاکید می‌کردند- و شاید هنوز هم می‌کنند- که وقتی رهبر معظم انقلاب تیم مذاکره‌کننده را امانت‌دار، مومن، غیرتمند و شجاع می‌دانند، می‌توان نتیجه گرفت توافقی که مورد تائید این تیم با این ویژگی‌ها باشد، همان «توافق خوب» است. در این برداشت اگرچه بر سلامت و ایمان و شجاعت تیم مذاکره‌کننده تاکید شده است ولی باید توجه داشت که بیانات‌حضرت‌آقا نیمه دیگری نیز دارد و آن، این که، سلامت تیم هسته‌ای تنها معیار و میزان برای ارزیابی یک «توافق» خوب نیست بلکه رهبر معظم انقلاب با برشمردن خطوط قرمز هسته‌ای، «توافق خوب» را توافقی می‌دانند که در آن از خطوط قرمز یاد شده عبور نشده باشد. به بیان دیگر معیار و میزان برای ارزیابی یک «توافق‌خوب» و تشخیص آن از «توافق بد»، همان خطوط قرمز ترسیم شده در بیانات رهبر معظم انقلاب است و دراین‌باره اشاره به نکته‌ای ضروری به نظر می‌رسد.

حضرت آقا می‌فرمایند «آنچه رهبری در جلسات عمومی می‌گوید عینا همان مسائلی است که در جلسات خصوصی به رئیس‌جمهور و دیگر مسئولان ذیربط می‌گوید».

با توجه به این بخش از بیانات حضرت آقا اولا؛ تاکید ایشان بر «امانت‌داری، غیرت، شجاعت و تدین اعضای تیم مذاکره‌کننده» باور و اعتقاد قلبی رهبر‌معظم‌انقلاب است و علت‌تراشی‌های دیگر برای آن، غیرقابل قبول و مردود خواهد بود. و ثانیا؛ خطوط قرمزی که حضرت آقا ترسیم کرده‌اند نیز، قابل تخفیف و عقب‌نشینی نبوده و نیست بلکه از باور عمیق و عالمانه حضرتش درباره نتیجه مورد نظر ایشان از مذاکرات هسته‌ای ریشه می‌گیرد.

نتیجه آن که حمایت از تیم هسته‌ای با تاکید بر حفظ خطوط قرمز یاد شده وظیفه همگان است و در هیچیک از دوسوی این قضیه کمترین زمینه‌ای برای تردید و «اما و اگر» وجود ندارد.

۵- در فاصله کوتاهی بعد از بیانات قاطع رهبر معظم انقلاب در جمع کارگزاران نظام، حریف که نقشه قبلی خود را نقش بر آب می‌دید، گزینه دیگری را پیش کشیده و در آن دمید و آن گزینه‌ای بود که دو روز بعد از بیانات حضرت آقا، شبکه‌تلویزیونی C.N.N از آن خبر داد و به عنوان نتیجه احتمالی مذاکرات، اعلام کرد؛ «احتمال دارد متن توافق ۵+۱ با ایران که شامل ضمایم فنی است، بدون امضای طرفین حاضر در مذاکرات منتشر شود».

درباره این گزینه که ترجمان ترفند موذیانه دیگری از سوی حریف است گفتنی‌هایی هست که به بعد موکول می‌کنیم.
۱۳۹۶/۰۶/۱۶ ۰۶:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۰۷:۰۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۰۸:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۴ ۱۵:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۰۵:۵۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۰ ۰۷:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۴ ۰۷:۰۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۸ ۰۶:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۷ ۲۲:۴۳
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۳ ۱۷:۱۳
 
 
کلمات کلیدی : حسین شریعتمداری
 
مهر
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۶:۴۴:۳۶
.......
شریعتمداری: قیمت نفت به 200 دلار خواهد رسید
.
.
.
مدتی بعد:

خبرگزاری ها: قیمت نفت 40 دلار شد (3005886) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۴:۲۳:۱۳
مشکل تو نیست. مشکل لجاجت تویه که یک نقد را با سفسطه گری میخوای جواب بدی


شریعتمداری چند سال پیش ماجرای پول گرفتن برخی اصلاح طلبان رو هم از کشورهای خارجی و دشمن ایران افشا کرده بود که امثال شما ها تاب نیاوردین و کلی بهش فحش دادین ولی الان اسناد ویکی لیکس خیلی چیزها رو بخصوص در مورد مهاجرانی افشا کرد و نشون داد که صحبت های شریعتمداری راست بوده (3007918) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۸:۰۲:۱۵
فرا فكني تاكجاااا.........وقتي رهبر ميگويد مذاكره كنندگان مومن .امانتدار.شجاع و..هستند//شما چرا قصه سرايي ميكني...امانتدار يعني چه..يعني چيزي كه تحويل او داديم سالم و بي نقص برگرداند..ايا اين نشان از عدم عبور از خطوط قرمز نيست...شما يك رگ لجاجت در وجودتان هست كه واقعيات را نميبينيد...وگرنه مگر حرفي صريح تر از اين وجود دارد...در پايان گفته ايد نكاتي بعدا بعرض ميرساتم...كدام نكات...هر جا كم اورديد به اينده موكول ميكنيد ..منتظريد ديگران اسمون و ريسمون ببافند ..شما به اسم نظر نشرش كنيد.....موندم با اين عناد و لجاجت........... (3005941) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۸:۱۹:۲۷
اقاي شريعتمداري وقتي رهبري ميگويند مذاكره كنندگان امين و شجاع و غيور هستند تو يكي لطفا هيس نكنه حسوديت ميشه كه گويند حسود هز گز نياسود (3005960) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۸:۴۸:۴۲
چي مي گي تو؟؟؟ توافق ژنو و لوزان عالي بود (3005998) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۶:۲۲:۵۱
چقدر هم که نتایج خوب و پرباری برای کشور داشته! (3007021) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۰:۰۱:۳۳
مفهوم توافق خوب از سوی دو طرف در بسیاری موارد کاملا" متضاد است و همین موضوع را پیچیده نموده . (3007367) (alef-11)
 
طهمورثی
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۰۱:۲۵
ازدیدافکارعمومی ادامه مذاکرات وتمدیدآن شکست نیست مشکل منتقدان این است که یکطرفه وبدون منطق حرف می زنندولی حرف آنها نه کارشناسی ونه مورد توجه افکارعمومی است بلکه اینها یک شیه درمورد مسائلی که حتی ازجزئیات وپیچیدگی های آن اطلاع ندارندخودرا شایسته اظهارنظرمی دانندخوب گفت آن بنده خدا که موضوع مذاکرات هسته ای کف خیابان هاست وهرکس به خوداجازه می دهددرموضوعاتی که پیشینه وسوابق تخصصی وحتی علمی ندارد اظهارنظرکندوحرف خودش را هم مستندوقانونی جلوه می کند (3006017) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۲۲:۴۰
1- اصطلاح "ما" در بند يک مدتهاست که براي شما جناب شريعتمداري فاقد کاربرد است.چرا که همگان ميدانند شما مخالف هرگونه توافقي هستيد حتي توافقي که اجازه ساخت پيشرفته ترين بمب هسته اي را به ما بدهد.منطق شما هم اين است که اصولا کشور نياز به کسب اجازه از کسي نبايدداشته باشد.اين منطق در دنياي سياست امروز پاسخگو نيست.
2- اينکه يکي از طرفين بايد کوتاه بيايد درست است اما مي توان به قول رهبر انقلاب چيزي داد و چيزي گرفت.لذا استدلال شما که اصلا امکان توافق نيست تاييد همان مورد بند 1 مي باشد.
3- عبور از خطوط قرمز در لوزان و ژنو مطلبيست که شما عنوان مي داريد .در صورت بروز چنين خبطي رهبر فرزانه انقلاب فورا مذاکرات را متوقف مي نمودند.
4- آقا در ضمن فرمودند هميشه انتقاد کردن آسانتر از عمل کردن است.فلذا وقتي کسي را امين دانسته و به وي اختيارات داده اند مي دانند که توافق بهتري امکان ندارد.اين براي شما که با اصل مذاکره موافقتي نداريد چندان قابل درک نيست.
5- توافق بدون امضاي طرفين کاملا قانوني و منطقي است.اين همان چيزيست که شما از ابتداي مذاکرات خواهان آن بوديد و محرمانه دانستن مذاکرات را بر نمي تابيديد حالا چگونه است که چنين چيزي تبديل به ترفند موذيانه شده است؟ (3006064) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۰۹:۳۱:۳۸
احسنت به شریعتمداری شیر بیشه قلم مرد اندیشه و مدافع خطوط فکری انقلاب (3006083) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۵۹:۱۲
منفی (3007363) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۰۳:۱۱
اخه شریعتمداری چکاره است مگه نمیبینه جوانان بیکار .مردم خسته.مگه حق زندگی ندارند تا کی دیگه بسه (3006153) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۲:۵۸:۲۹
این توهم است که فکر کنیم با هر توافقی جوانان ما مشکلشون حل میشه!1 (3007622) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۳۴:۱۹
کاش کمی هم روی رفتار و گقتار آقای شریعتمداری نظارت بود.... فکر مکینم تنها کسی در ایران که میتونه هرچی دلش خواست بگه و بنویسه ایشونه!! (3006209) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۰:۴۹:۰۴
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از توافق با ایران انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، جان بینر گفت: ما در حال رسیدن به توافق بد با نظام بد هستیم. این به نفع آمریکا نیست ومطمئنا برای متحدان ما در سراسر جهان خوب نخواهد بود.

حسین آقای شریعتمداری؛ شما راست میگی یا این رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؟ امیدواریم رئیس مجلس راست بگه و شما مثل همیشه یک جنجال آفرینی بیش نباشی. (3006253) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۰۹:۰۶
میشه این شریعتمداری هم رئیس جمهور بشه و رئیس مجلس و قوه قضائیه و خلاصه همه کاره این کشور بدبخت و فلک زده. و خیال خودش و مردم را هم راحت کنه و... (3006296) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۳۰:۴۴
آقای شریعت مداری میشه شما نظر ندید. لطفا (3006339) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۴۹:۳۵
نظر جلیلی و احمدی نژاد چیه؟! (3006406) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۶:۱۴:۱۵
عزیز دلم اگه نمی دانی بدان که جلیلی از اعضای شورای عالی امنیت ملی است که مذاکرات هم زیر نظر این شورا می باشد. (3007002) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۵۶:۲۹
عزیز جان مذاکرات از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه ارجاع داده شد تا بار امنیتی نداشته باشد. (3007359) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۶:۱۸:۰۰
نگران نباشید زمان بعد از تحریمها راهم می بینیم .فقط لطفا از بهتر نشدن اوضاع اقتصادی ناراحت نشوید چون مشکل یک مشکل مدیریتی است. (3007013) (alef-13)
 
نصر
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۱:۵۹:۲۹
البته این پیشبینی نیست . در واقع پیش متهم کنی است . یعنی اگر توافق انجام شد حتما ایران از حقوق خود کوتاه آمده و جز این نیست . برادر حسین دیده امکان توافق هست ؛ این جوری وارد شده (3006434) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۰۷:۰۱
بهترین تحلیل از سخنان آقا همینه..

راهبرد و استراتژی آقا هم واقعا هوشمندانه بوده. مو لای درزش نمیره... (3006459) (alef-13)
 
میابی /مدیر پایگاه خبری ،خبرمرند
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۰۹:۳۵
تحلیلهای پیرکی هان مارا به این روز انداخته است .دردوره دولت عدالت گستر ومهرورز قلم این پیر کیهان درافشاءگروه انحرافی عامل فتنه یا جوهر نداشت و.یا نویسنده علاقه نداشت تا این گروه ملحد شاخه نرم گروهک منافقین را افشانماید.
چندسوالی ازاین نویسنده لازم وضروری است .
1 - اگر شما نویسنده بزرگواردلسوز انقلابید که حتما خودرا چنین برای مسئولین نشان داده اید وماهم بایدقبولنمائی.چرا نخواستید قانون شکنان را واختلاس گران وسوداگران را افشائنمائید.؟
2) چراهایی است که باید خودتان سوالات را طرح کنید وجواب دهید.تا مردم شما را نسبت به شناسنامه ای که ارائه نموده اید قبول نماید..
مر دم ایران زمین چند مدتی دولت را بدست اصلاح طلبان واصول گرایان داد.ولیث این بار میخواهد معتدلین را انتخاب نمایند.بیایید تشنج ایجاد نکنید.سیاسیون اصول گرا خودکشی نموده اند واصلاح طلبان هم به این سرنوشت دچار شده اند این بار میخواهند از دولت تدبیر وامید که مراجع تقلید هم این طیف را تایید مینمایند.لازم است تمام دست به قلمان قلم خودرا درراستای اهداف دولت تدبیر وامید بچرخانند .هردورگروه (اصلاح طلب واصول گرا)بگوش وبهوش باشند مملکت دراین بحبوحه اززمان به همدلی وهم زبانی ووحدت کلمه نیازدارد. (3006464) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۲:۱۷:۴۷
انشا الله که بر خلاف نظر جناب عالی به توافق میرسیم (3006492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۴:۱۵:۴۶
اقای شریعتمداری شدیدا دچار توهم است چون هرگز ودر هیچ زمانی ودرهیچ بیانیه ای ازسوی مذاکره کنندگان مبنی برتعطیلی فعالیت هسته ای ایران اعلام نشد مگر در سایتها ورزنامه ها ی دلواپس ومتاسفانه صدا وسیمای دلواپستر که بیشتر نگران دلالان تحریم بودند تا راهی برای رفع تحریم هایی که کمر ملت راشکسته (3006744) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۴:۱۷:۱۳
برادر حسین مثل اینکه بدجور گیج شده است و یکسری مطالب را به هم بافته و بازهم سخنان "صریح" رهبر را طبق افکار انحصارطلبانه و خشک خود تفسیر کرده! آقا برو بشین سر جات بگذار از پیچ تاریخی خطرناک عبور کنیم! (3006748) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۵:۰۷:۰۵
خيلي به خودت فشار نيار به زودي نتيجه معلوم ميشه. (3006866) (alef-13)
 
آریا
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۱۹:۵۹:۰۳
انشالله که یک توافق خوب بدست خواهد آمد تا روی خیلی از حسودان و کج اندیشان سیاه بشه (3007362) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۲:۰۲:۴۸
متاسفانه این تحلیل درست است. غرب امتیازش را گرفته و نیازی به توافق ندارد. زمان به نفع آمریکا و صهیونیزم به پیش می رود. (3007528) (alef-11)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۴-۰۹ ۲۲:۵۹:۱۷
اگه توافق نامه امضابشه وهمه چیز بخوبی پیش بره ورهبری هم تایید کنه روزنامه کیهان درش تخته میشه واسه همین هم حاج حسین با هر توافقی مخالفه (3007626) (alef-13)
 
رفیع
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۴:۳۴:۵۲
اگر همین متنو منتشر میکردند ولی اسمی از نویسنده اش نمیشد همه تایید میکردند
متاسفانه چون شریعتمداری نوشته همه مخالفن در حالی که متن عالی بود با نگاهی منصفانه (3007922) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۴:۳۷:۳۴
کامنتا و نظرات مثبت کامنتای گویای همه چیز هست. (3007926) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۵:۲۳:۲۰
سرافراز و قاطع و تیزبین بمانی شریعتمداری جان.... (3007948) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۸:۰۹:۱۵
طوری طراحی کرده اید که فقط به نظرات مثبت داده شود گویی از نظر شما هر که هر چه می گوید (که البته شما در اینجا می آورید) مثبت است. (3008006) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۰ ۰۸:۴۴:۴۹
چرا اقای شریعتمداری تو کار همه دخالت میکنه و کسی بهش چیزی نمیگه وقتی تیم مذاکره کننده مورد تایید مقام معظم رهبری و دولت محترم اعتدال هستند این ف..... ممنوع (3008035) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.