نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235640
پیش بینی بیزینس مانیتور از آینده سه صنعت ایران
تاریخ انتشار : شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۵
دورنمای رشد صادرات گاز در ایران به شدت تحت تاثیر تحریم ها قرار دارد و به خاطر کمبود سرمایه گذاری خارجی در آینده ای قابل انتظار، نمی‏توان انتظار پیشرفت در صنعت گاز طبیعی مایع (LNG) ایران داشت.

موسسه بيزينس مانيتور پيش بيني کرده که اندازه برخي بازارها و صنايع ايران پس از رفع تحريم هاي بين المللي به شدت افزايش يابد. به نوشته گروه مطالعاتي اين موسسه در صورتي که روند مذاکرات هسته اي ايران به خوبي پيش رود، امکان سرمايه گذاري هاي تازه در اقتصاد کشور ايجاد مي شود.

با توجه به اینکه درآمد نفتی ایران نقش پررنگی در اقتصاد کشور دارد (۵۳ کل درآمد در سال مالی ۱۱-۲۰۱۰) انتظار می‏رود که کاهش درآمدهای نفتی به GDP کشور آسیب برساند. طبق برآورد انجام شده، تولید ناخالص داخلی ایران در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به ترتیب ۱.۶ درصد و ۰.۳ درصد کاهش خواهد یافت. متوسط رشد اقتصاد ایران تا سال ۲۰۲۱ معادل ۰.۷ درصد خواهد بود.

جمعیت ایران از سطح فعلی یعنی ۷۵.۶ میلیون نفر تا سال ۲۰۲۱ به ۸۱.۵ میلیون نفر خواهد رسید. بعید به نظر می‏رسد که دولت تلاش کند از طریق افزایش مالیات ها به درآمد خود بیافزاید چرا که تجربه ناموفقی در مورد مالیات بر ارزش افزوده داشت. افزایش بهای انرژی می‏تواند باعث افزایش رشد پیش بینی شده و کاهش کسری بودجه اقتصاد ایران شود.

صنعت نفت و گاز به کدام سمت مي رود؟
به نوشته بيزينس مانيتور، تحریم های بین المللی از حجم صادرات و درآمد نفتی ایران کاسته و صادرات گاز و توسعه پالایشگاه ها نیز با کمبود سرمایه گذاری مواجه هستند. ایران ادعا می‏کند که اکتشافات جدیدی در مورد نفت و گاز انجام داده که در صورت تحقق بهره برداری از آن ها به ذخایر بالقوه این کشور افزوده خواهد شد.

صادرات میعانات کشور در سال ۲۰۱۳ معادل ۳.۶ میلیون بشکه در روز بود و انتظار مي رود در سال ۲۰۱۴ معادل ۳.۴ میلیون بشکه در روز باشد. در صورتی که توافقی ایران و غرب به کاهش تحریم ها بیانجامد میزان این صادرات تا سال ۲۰۱۶ به ۳.۷۴ و تا سال ۲۰۲۱ به ۳.۹۰ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

دورنمای رشد صادرات گاز در ایران به شدت تحت تاثیر تحریم ها قرار دارد و به خاطر کمبود سرمایه گذاری خارجی در آینده ای قابل انتظار، نمی‏توان انتظار پیشرفت در صنعت گاز طبیعی مایع (LNG) ایران داشت. صادرات خالص گاز ایران تا زمانی که این کشور مشکلات خود با غرب را حل نکند، در سطح پایینی باقی خواهد ماند.

درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۱۲ معادل ۷۰.۹ میلیارد دلار و کل درآمد هیدروکربنی ایران معادل ۷۲.۶ میلیارد دلار بود. همچنین با توجه به اینکه انتظار می‏رود بهای نفت کاهش یابد، پیش بینی می‏شود که درآمد نفتی ایران به ۶۴.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ و ۶۰.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ برسد.

صنایع دارویی و بهداشتی به کدام سمت مي روند؟
افزایش تورم و کاهش قدرت خرید مردم به همراه تحریم های بین المللی مهمترین چالش های پیش روی صنایع دارویی و بهداشتی هستند. همچنین جمعیت زیاد و رو به رشد ایران که بیشتر آن ها نیز به خدمات بهداشتی دسترسی دارند، مزیت بازار صنایع دارویی ایران محسوب می‏شود.

صنعت برق ايران به کدام سمت مي رود؟
انتظار می‏رود که طی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ میزان تولید برق ایران به طور متوسط سالانه ۰.۳۵ درصد رشد کند و به ۲۲۲.۸ تراوات ساعت برسد. همچنین انتظار می‏رود مصرف برق کشور نیز از ۱۵۱.۶ تراوات ساعت در سال ۲۰۱۲ به ۱۶۰.۸ تراوات ساعت در سال ۲۰۲۱ برسد. رشد متوسط سالانه مصرف ۰.۷ درصد برآورد شده است. طبق پیش بینی ها میزان اتلاف انرژی در سیستم انتقال و توزیع از ۱۶.۵ درصد به ۱۴.۳ درصد برسد که این امر به عرضه نیرو کمک قابل توجهی خواهد کرد. ایران اشتیاق زیادی برای صادرات مازاد تولید برق خود دارد اما در میان مدت ممکن است این صادرات با رکود مواجه شود. ظرفیت صادرات برق ایران در سال ۲۰۲۱ معادل ۳۰.۲ تراوات ساعت تخمین زده می‏ شود.

 

برآورد بیزنس مونیتور از بخش های مختلف صنایع دارویی و بهداشتی ایران

نام بخش

اندازه بازار (سال 2011)

اندازه بازار (سال 2015)

تغییر (درصد)

محصولات دارویی

35045 میلیارد ریال

3.26 میلیارد دلار

40863 میلیارد ریال

3.51 میلیارد دلار

16.6 + (ریالی)

7.6 + (دلاری)

محصولات بهداشتی

284227 میلیارد ریال

26.55 میلیارد دلار

327668 میلیارد ریال

28.13 میلیارد دلار

15.3 + (ریالی)

6.4 + (دلاری)

تجهیزات پزشکی

9688 میلیارد ریال

901 میلیون دلار

11231 میلیارد ریال

964 میلیارد دلار

15.9 + (ریالی)

7 + (دلاری)

 

 
علی 12
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۲:۱۹:۳۰
اگر بانک مرکزی یا یکی از این همه موسسات یک تحلیل اینجوری داشت من اسممو عوض میکنم. (2272389) (alef-11)