نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 244541
در نبرد علیه داعش هر کشوری با دشمن خود می جنگد
بخش خارجی الف، 17 مهر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۲
محاصرۀ شهر کردنشین کوبانی که با عادی شدن وحشتناک سربریدن های داعش همراه گردیده، باعث بروز تضادها و تناقضاتی در خاورمیانه و نیز در ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا می گردد. این یک جبهۀ منسجم و متجانس نیست، بلکه اتحادی است که بر اثر وقایع تحمیل شده است: اعضای آن؛ همچون ترکیه و پادشاهی های عرب حوزۀ خلیج فارس، اهداف متفاوت و حتی متضادی را دنبال می کنند.

روزنامه ایتالیایی ایل سوله در ادامه می نویسد، وقوع کشتارها امر تازه ای نیستند، اما زمانی که کشورها تجزیه می شوند، مرزهای کشورها سقوط می کنند و مردم از شناسنامۀ کشورشان حذف می شوند و به خیل آوارگان بدون بازگشت می پیوندند، حتی بحث و جدلی که میان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا به وجود آمد می تواند به درک آنچه در حال وقوع است، کمک کند.

بایدن در کنفرانسی که در دانشگاه هاروارد برگزار شد، اعلام کرد که اردوغان اذعان داشت که با عبور دادن هزاران تن از نیروهای جهادی از مرز خود با سوریه جهت مقابله با بشار اسد ، مرتکب اشتباه شده است: بخش اعظم این افراد سپس جذب داعش شدند. اردوغان منکر بیان یک چنین چیزی گردید، از بایدن می خواهد پوزش بطلبد و اظهار می دارد که داوطلبان مخالف اسد در نظر مقامات ترکیه «توریست ها» یی بیش نبودند. ما با هم درگیر هستیم، اگرچه روز پنج شنبه مجلس آنکارا مجوز انجام عملیاتی را علیه داعش صادر کرد.

این بحث و جدل در حالی بالا می گیرد که نیروهای جهادی وارد شهر کوبانی شدند و تانک های ترکیه همچنان از روی تپه به تماشای کشتار پیشمرگان می پردازند، علی رغم اینکه احمد داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه اعلام کرده بود که آمادۀ مداخله به منظور جلوگیری از این است که این شهر که در ۵۰۰ متری مرز ترکیه واقع شده است و در نتیجه به ناتو نیز تعلق دارد، به دست داعش بیفتد.

در واقع، در حالی که نبرد کوبانی بالا می گرفت، روز گذشته در مقابل ژاندارمری ترکیه نبرد دیگری با استفاده از گاز اشک آور به منظور متوقف ساختن داوطلبان کردی که قصد دارند به برادران سوری شان کمک کنند، درگرفت. نبردی که بسیار کمتر مرگبار بوده، اما چندان شادی بخش نبود.

طبعاً هیچ کدام از چیزهایی که ترک ها تاکنون وعده اش را داده اند، رخ نداد. زیرا آنان به هیچ وجه قصد ندارند سربازان خود را برای نجات کردهای روجاوا (شمال سوریه این گونه خوانده می شود)، متحدین حزب کارگران کردستانِ عبدالله اوجالان به مخاطره بیندازند. تشکل تاریخی وابسته به جنگ چریکی ضد ترکیه که در فهرست سیاه سازمان های تروریستی قرار دارد. اردوغان در مقابل مسجد آبی شهر استانبول، در پایان نماز عید قربان گفت: «از نظر ما داعش و حزب کارگران کردستان یک چیز اند.»

آمریکایی ها و ترک ها در خصوص کردهای سوریه مواضع بسیار مختلفی دارند. آمریکا قصد دارد آنها را جذب ائتلاف ضد داعش کند. ائتلافی که هم اکنون کردهای عراق در صفوف آن قرار دارند. موضعی که به نظر برسد برای ترک ها تهوع آور است. نظامیان آنکارا با شنیدن کلمۀ حزب کارگران کردستان دست به اسلحه می برند. آنها مدت سه دهه نبرد و سوءقصدهای تروریستی دچار وسواس فکری شده اند. این نیز یک رفتار قابل درک است. رفتار اردوغان که مدت دو سال با وعدۀ انجام یک مذاکرۀ صلح با حزب کارگران کردستانِ عبدالله اوجالان، این زندانی جزیرۀ امرالی، به تملق گویی کردهای ترکیه پرداخت، اندکی کمتر قابل درک است. لیکن اردوغان از این موضوع خشمگین است که حزب کرد Hdp در مجلس به سختی به او راِی خواهد داد تا اکثریت دو سوم لازم جهت تغییر قانون اساسی و تصویب یک نظام ریاستی را کسب نماید.

ترک ها فعلاً از نظر نظامی در کوبانی مداخله نکردند. این امر به عوامل دیگری نیز مربوط می گردد. عواملی که نه تنها به هشدارهای همسایگانش، از سوریه گرفته تا ایران و عراق وابسته است بلکه تحت الشعاع روابط بیش از پیش تنش آلود با آمریکاست. ترکیه در کوبانی اوضاع را تنش آلودتر می کند و اجازه می دهد که کردها به کندی تار و مار شوند، زیرا قصد دارند با واشنگتن مذاکره کنند.

در روزهای آتی جان آلن، فرستادۀ ویژه باراک اوباما، رئیس جمهور برای جنگ علیه خلافت وارد آنکارا خواهد شد: ترک ها خواستار اعمال یک «منطقۀ پرواز ممنوع» در برخی از بخش های شمالی سوریه که با مرز ترکیه در تماس است، خواهند شد، منطقه ای با منع پرواز، مشابه آنچه در عراق در سال های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ اعمال گردیده بود. در ازای آن، ترکیه آماده است پایگاه هوایی اینجرلیک را در اختیار هواپیماهای جت شکاری ائتلاف قرار دهد.

«منطقۀ پرواز ممنوع» قطعاٌ علیه داعش که فاقد یک نیروی هوایی است، نیست بلکه بشار اسد را هدف قرار می دهد. به عقیدۀ اردوغان، نبرد برای سرنگون ساختن دولت دمشق نسبت به هر هدف دیگری از جمله داعش در اولویت قرار دارد. مذاکره پیرامون «منطقۀ پرواز ممنوع» که مسکو و تهران، متحدین اسد به مخالفت با آن پرداختند، به بحث و جدلی که میان اردوغان و بایدن آغاز گردیده نیز مربوط می شود. ترک ها آن را به منظور حفاظت از ارتش آزاد سوریه می خواهند.

اردوغان همان گونه که بایدن می گوید راه را به روی تکفیری های مخالف اسد باز گذاشت به این امید که آنها را کنترل کند. اکنون نیز این ائتلاف که در عرصۀ نبرد می بایست منافع مختلف را کنار هم قرار دهد، بیش از پیش به نظر می رسد عرصه ای تغییرپذیر و بی ثبات باشد که در آن اتحادهایی که از چندین دهه پیش قدرتمند شده اند، با خطر لغزش مواجه هستند. چنانچه کوبانی سقوط کند، این بار بسیار خواهند بود کسانی که وجهه شان را از دست خواهند داد. به طور قطع، نه کردهایی که در استالینگرادِ خود سنگر گرفته اند.
 
امير
۱۳۹۳-۰۷-۱۷ ۱۳:۲۱:۰۶
با سلام
دولت لگام گسيخته و فتنه طلب اردوغان(تركيه) مبدل به بزرگترين تاجر مرگ در كشورهاي همسايه خود از(سوريه.عراق.لبنان.ليبي و ...) بعضاايران شده است.
در هركدام از اين جبهه ها هم بحمدا...شكست خورده است.
1- در مصر سياست تركيه در حمايت از اخوان ها شكست خورد.
2- در قفقاز در مقابل روس ها زمين گير شده است.
3- در پيوستن به اتحاده اروپا با تمام خوش رقصي ها براي اربابانش موفق نگرديد
و هم اكنون در پشت دروازه هاي ورود به اروپا در صف انتظار تحميلي است.
4- در خاورميانه در مقابل با سياست هاي مدبرانه ايران عزيز شكست خورده وبا برتري روز افزون ايران .تركيه جايگاه خودش را از دست داده است.
5- در صدور تروريست هاي تكفيري "داعش" و سر نگوني حكومت قانوني آقاي بشار اسد هم شكست خورده.
6- در حركت بسوي جنوب و استنشاق هواي آزاد تجاري-سياسي هم محكوم به شكست است.
7- تنها در مشاركت در كشتن مردم علوي/مسيحي/كرد و...سوريه (كوبني)وعراق و...موفق بوده .كه خود مايه ننگ تاريخ است.
مردم منطقه از روسپگري هاي سياسي و آتش افروزي هاي تركيه به ستوح
آمده اند.انشاء ا..در آينده اين رژيم نئو عثماني با آروزهاي خودش در ذباله دان تاريخ دفن ميشود.و بدين سان مردم عرب .كرد.يزدي و...در صلح و صفا با هم به زندگي و همسايگي توام با احترام متقابل ادامه مي دهند.
فراموش نشود .نسل كش علوي ها در سوريه و مردم كرد كوباني لكه سياه عصر
دولت اردغان است.والسلام (2416553) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۱۲:۰۶:۱۴
شما نباید انتظار داشته باشی ترکیه خود را درگیر جنگی کند که سرانجامش معلوم نیست.آمریکا و کشورهای ائتلاف باید خواستهای ترکیه بپذیرند تا ترکیه نیز به کمک کوردها برود.
آمریکا نیز باید نیروی نظامی در کنار ترکیه داشته باشد و کردها نیز در کنار ترکیه بر علیه نیروهای مقابل از هر دسته ای بجنگند. (2417900) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۷-۱۹ ۱۱:۱۹:۴۳
با تاييد کامنت بالا اضافه شود که اين ترکيه نئو عثماني که سوريه را به ديکتاتوري متهم کرده خودش حدود بيست نفر از راپيمائي کنندگان در اعتراض به داعش را کشته است.اين نئو عثماني ها در مقابل ايران هيچ غلطي نمي توانند بکند. (2419518) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۷ ۱۴:۳۴:۲۸
داعش چنان قدرتی گرفته است که هیچچ کس نمی تواند در مقابل این نیروهای اسلامی بایستد.
قدرت داعش بر هیچ کس پوشیده نیست.حتی روسیه نیز به داعش یاری می رساند تا در مقابل آمریکا بایستد. (2416674) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۷ ۲۲:۲۹:۰۰
این نیروی اسلامی ?!
کدام رفتار این گروه پلید با اسلام منطبق است که جنابعالی آن را با نام اسلام خطاب می کنید?! (2417329) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۰۰:۳۳:۳۹
شما داعش رو نیروهای اسلامی می دونید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟احتمالا بی بی سی زیاد می بینید!
روسیه به داعش یاری می رسونه؟؟؟؟؟؟داعش با متحد قدیمی روسیه یعنی سوریه می جنگه.به نظر شما روسیه با داعش همکاری می کنه تا به متحد استراتژیک خودش در منطقه ضربه بزنه؟؟؟؟؟؟ (2417466) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۹ ۰۹:۲۵:۵۷
داعش اسلامی نيست ، صهيونيستي - آمريکايي - وهابييه (2419269) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۷ ۲۱:۵۹:۱۸
اردوغان ، این آرزو دوران عثمانی شدن رابایستی به گور ببرد. (2417294) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۰۹:۳۶:۳۰
ترکها چرا باید به تروریستهای کرد کمک کنند؟!!!!... تروریستایی که چهل سال تو کوهها سر سربازان ترک رو می بریدند حالا دیدند یه گروه وحشی تر از خودشون پیدا شده به همین سربازای ترک اومدن میگن باید به ما کمک کنی وگرنه انسان نیستی!!!!... عجباااا!... (2417652) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۱۱:۰۶:۵۸
و عجیبتر مردم جو گیر ما هست که با دیدن چند عکس از زنان مسلح (که اصلا معلوم نیست کجا گرفته شده) حس انساندوستی شان گل می کند و فراموش میکنند که اینها همان تروریستهای پژاک و pkk هستند که هرسال چند نفر از سربازان خودمان را در شمال غرب به شهادت میرسانند. غافل از اینکه در آنجا دیگر افراد غیر نظامی وجود ندارند و همه به ترکیه پناه برده اند (2417790) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۲۳:۵۳:۰۵
کردها بدنبال احقاق حق و حقوق خود بوده اند و مورد احترام جهانیان می باشند این سیاستهای نادرست ترکیه یا عثمانی بوده که همواره اقوام دیگر را مورد ظلم وستم قرار داده است بی شک تاریخ در مورد حکومت ها و اقوام قضاوت خواهد نمود، تاریخ سیاه عثمانی حکایت از نسل کشی اقوام متعدد دارد. (2418902) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۲۳:۵۷:۰۹
تروریست کسی است که داعش را بوجود آورد
توریست کسی است که در پارک گزی به مردم خود رحم ننمود
تورریست کسی است که ارامنه را نسل کشی نمود
تورریست کسی است که بیشترین نیروی تشکیل دهنده در داعش را دارد
توریست کسی است که بزرگترین خریدار نفت داعش می باشد
توریست کسی است که حقوق ملت کرد را رعایت نمی کند و... (2418906) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۷-۱۹ ۱۱:۲۸:۲۳
تروريست و ديکتاتور و وحشي کساني هستند که بيست نفر از تظاهر کنندگان را کشتن.
وحشي و ديکتاتور کساني هستند که ميليونها تن از کردها را آدم به حساب نمي آوردن و آنها را ترکهاي کوهستاني مي نامند در صورتي که کردها بومي همين منطقه هستند و در صورتي که ترکها از آسياي ميانه به ترکيه کوچ کردند.اين دولت ترکهاي عثماني بودند که يک و نيم ميليون ارمني را قتل و عام کردند.داعش پروري و دخالت در امور داخلي کشورهاي همسايه از جمله ايران و سوريه و عراق و ارمنستان و قبرس از سياستهاي اين نوعثماني هاست. (2419541) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۱۶:۲۱:۵۹
اسد بخاطر جلوگیری از خونریزی استعفا بده وانتخابات سراسری بین الملی برگزار بشه و نماینده اسد فاروغ الشرع هم کاندیدا بشه چطوره؟؟؟!!! (2418330) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۱۹:۱۵:۳۵
ترکیه با دغل کاری سر همه کشورها کلاه گذاشته است. چرا ایران با این کشور مراودات نزدیک دارد. (2418558) (alef-10)
 
قرتاسی
۱۳۹۳-۰۷-۱۸ ۲۳:۳۴:۵۵
ما با کی داریم میجنگیم؟؟؟؟؟ (2418880) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۹ ۱۱:۳۲:۴۴
ننگ بر ناتو و کشورهای غربی و امریکا که همپیمان دولت ترکیه تروریست پرور هستند.ترک و کرد سالها باید کنار هم زندگی کنند اما دولت اردغان و کشور ترکیه تاوان ظلم به ملت کرد را خواهد داد. (2419553) (alef-10)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۷-۲۰ ۱۵:۵۳:۵۸
روباه پیر کار خودشو کرده تفرقه انداخته وداره حکومت میکنه چیزی به نام داعش درست کرده وانهارا رها کرده درخاورمیانه حالا نشسته وبه اختلاف این دولتها باهم میخنده (2422633) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.