نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258447
تغییرات گسترده در ساختار قدرت عربستان سعودی/ رياض وارد مرحله بی سابقه ای شده
بخش خارجی الف، 12 بهمن 93
یک روزنامه عرب در گزارشی به بررسی تغییرات بی سابقه اخیر در کابینه عربستان پرداخت و نوشت که این انتصابات نشان از ورود این کشور به مرحله بی سابقه‌ای است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۵
به گزارش تسنیم، روزنامه الرای الیوم در مقاله‌ای به اقدامات و انتصابات اخیر "سلمان بن عبدالعزیز" پادشاه جدید عربستان پرداخت.

انتصابات اخیر در عربستان نشان از ورود این کشور به مرحله جدید بی‌سابقه‌ای است
الرای الیوم نوشت: از صفاتی که تصمیم‌گیر اول عربستان سعودی از آن بهره می‌گیرد، عجله نکردن و به کار گیری رویکرد تدریجی است اما اقدامات اخیر "سلمان بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان در عزل و نصب‌های جدید در حالی که تنها یک هفته از به قدرت رسیدنش می‌گذرد نشان از انقلابی درونی در کشوری است که از انقلاب‌ها بیزار است و این اقدامات قانون عدم شتابزدگی را نقض کرده و نشان از وارد شدن عربستان به مرحله جدید بی سابقه‌ای است.

سلمان در اندک مدتی که به پادشاهی رسیده، ۳۴ دستور پادشاهی صادر کرده که بر اساس آن ساختار هیئت وزیران را تغییر داده و شش وزیر را که برخی از آنها تنها ۹ هفته است که بر سر کار آمده‌اند برکنار کرد و ساختار دولت و موسسات آن را کاملا تغییر داد.

سلمان بن عبدالعزیز در طول سال‌های گذشته و در زمانی که پست ولی عهدی را در اختیار داشته همواره رویکرد سکوت را در پیش گرفته بود و پس از بیماری عبدالله، پادشاه درگذشته همچنان منتظر مرگش بوده است تا بتواند مردان خود را بر سر قدرت بیاورد. وی درصدد بود تا پس از به قدرت رسیدن تمامی کسانی را که از سوی متعب بن عبدالله [پسر پادشاه سابق] و "خالد التویجری" منشی مخصوص پادشاه سابق در مناصب اصلی کارگذاشته شده بودند برکنار کند به همین دلیل سلمان پس از به قدرت رسیدن، التویجری را از تمامی پست‌هایش برکنار کرده و وی را در هیچ پست دیگری قرار نداد و با منصوب کردن "محمد بن نایف" به عنوان وزیر کشور و ولی ولی عهد، هرگونه امید متعب بن عبدالله برای تصدی این پست را ناکام گذاشت.
آشکارا واضح است تغییرات اخیر توسط سلمان بن عبدالعزیز گام آخر نبوده و همچنان ادامه خواهد داشت.

دو فرزند پادشاه سابق از مناصب خود برکنار شده و در هیچ پستی گمارده نشدند
تغییر یکباره ۵ مقام بلندپایه موضوع مهمی است که اولین آنها شاهزاده "بندر بن سلطان بن عبدالعزیز" دبیر کل شورای امنیت ملی عربستان و سپس دوفرزند پادشاه سابق که یکی "مشعل بن عبدالله" امیر مکه و دوم "ترکی بن عبدالله" امیر شهر ریاض بوده است. چهارم شاهزاده "خالد بن بندر بن عبدالعزیز" رئیس سازمان اطلاعات عربستان و در نهایت برکناری "خالد الفیصل" از وزارت آموزش و پرورش و بازگرداندن وی به پست سابقش به عنوان امیر منطقه مکه است.

برکناری "خالد بن بندر" از سازمان اطلاعات عربستان ناشی اختلافات شدید وی با شاهزاده محمد بن سلمان، رئیس دیوان سلمان در زمان ولی عهدیش بوده است. البته انتصاب خالد بن بندر به عنوان مشاور پادشاه برای راضی نگه داشتن وی بوده است به خصوص که وی به دلیل شایستگی و پاکدستی از محبوبیت گسترده‌ای در بین خاندان حاکم برخوردار بوده است.

اما چیزی که قابل توجه است عدم انتصاب مشعل و ترکی،‌ دو فرزند پادشاه سابق در هیچ پست دولتی است.

زمانی که اعلام می‌شود تغییرات سی و چهارگانه، همچنان ادامه خواهد داشت باید منتظر گام‌های بی سابقه دیگری از سوی سلمان باشیم چون وی دو مجلس جدیدی را تاسیس کرد که اولی مجلس امور سیاسی و امنیتی به ریاست شاهزاده محمد بن نایف بوده و دومی مجلس امور اقتصادی و توسعه به ریاست فرزندش "محمد بن سلمان" است و تمامی مجلس‌های سابق را که پادشاه درگذشته تاسیس کرده بود و در راس آنها مجلس امنیت ملی به ریاست شاهزاده بندر بن سلطان بوده، لغو کرد.

موضوع بسیار مهم ترکیب مجلس امور سیاسی و امنیتی به ریاست محمد بن نایف است که در آن افراد مهمی حضور دارند. شاهزاده "سعود الفیصل" وزیر امور خارجه و شاهزاده "متعب بن عبدالله"وزیر گارد ملی به همراه "خالد بن علی الحمیدان" وزیر اطلاعات است که وی خارج از خاندان حاکم بوده و چه بسا حضور وی موقتی باشد البته در این مجلس جوانترهایی نظیر "محمد بن سلمان" [۳۵ ساله] وزیر دفاع و "عادل الطریفی" [۳۵ ساله] وزیر رسانه نیز حضور دارند.
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۱:۳۶:۵۲
در هر دولتى جمهورى باشد يا پادشاهى با تغير رياست يا پادشاه دولت جديد تشكيل ميشود (2654151) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۱:۴۰:۵۲
حكومت پادشاهيي يعني همين نكنه انتظار دمكراسي داريد؟؟ (2654166) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۲:۱۴:۳۷
خدا کنه اصلاحات صورت گرفته در کشور عربستان موجب افزایش امنیت منطقه و صلح در خاورمیانه و همچنین کاهش ظلم و تضاد طبقاتی در کشور مسلمان عربستان گردد و همچنین شاهد به رسمیت شناخته شدن حقوق زنان و شیعیان عربستان باشیم (2654256) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۲:۲۲:۱۵
ایران باید از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را بنماید. یادمان باشد در کشورهایی مانند عربستان سیاسیت ها با عوض شدن افراد تغییر میکند
خصوصا روی وزیران جوان عربستان میتوانیم سرمایه گذاری کنیم (2654280) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۴:۰۹:۱۱
در عربستان امید فوری به تغییر بنیادین نیست
---
سران خاندان آل سعود برای بقای قدرت و سلطنت تحمیلی خویش در عربستان به سرسپردگی نزد قدرتهای بزرگ و در پیاده کردن خواست این قدرتها خود را ناگزیر می بینند و بعلت ستمهای بزرگ فاجعه باری که در طول تاریخ این سلطنت علیه مردم خود و کشورها و ملتهای جهان عرب و مسلمانان جهان تا کنون روا داشته اند هیچ راه گریزی از این سر سپردگی برای خود نمی یابند ؛ و بنا بر این نمی توان با اندک تغییرهای صوری که در ساختار حکومت این خاندان بنا به توصیه های اربابان انجام می گیرد به امکان تغییر بنیادین در سیاست خارجی این خاندان آن هم بنفع کشورها مستقل و ملتهای آزاده امید داشت و روی این امید تصمیمات استراتیژیک اتخاذ کرد. (2654664) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۴:۳۲:۵۱
احتمالا این تغییرات با مشاوره امریکایی ها صورت گرفته (2654738) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۵:۳۵:۲۰
انشاالله که این تغییرات باعث نابودی وهابیت شود وسران کشور عربستان همدیگر رانابود کنند تا اسلام نفس تازهای بکشد (2654992) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۶:۴۹:۲۶
این چه رویکردی است؟! حداقل بگویید اصلاح شوند نه اینکه طالب نیستی و نابودی دیگری باشید. (2655249) (alef-13)
 
والا
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۵:۵۴:۲۵
هر کسی بجای او بود و 80 سال در انتظار چنین موقعیتی می بود همین کاررا می کرد . (2655061) (alef-13)
 
ابراهیم
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۶:۰۱:۰۱
به امید خبری خوش از راهی دور -به امید سرنگونی ظلم - (یا صاحب الزمان روحی فداه) (2655081) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۷:۱۵:۲۸
جالب اینجاست که همه اسلام اسلام می کنند و شاید اشکال از همین جاست. اگر جای هزاران بار نام اسلام، دین را در قلب داشتیم و پزش را نمی دادیم بهتر بود (2655299) (alef-3)
 
مسعود
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۳۰:۴۰
انشالله که تمام این وهابی ها به زودی به جد گور به گور شدشون بپیوندند (2655453) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.