نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 220088
چهارشنبه سوری؛ یادگاری کهن
بخش داخلی الف، 27 اسفند 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۸
امشب مردمان ایران، آخرین شب چهارشنبه سال را به جشن و سرور می پردازند تا خود را برای میزبانی از بهاری دگر آماده سازند. آنها با پاسداشت این آیین کهن، تمامی سختی ها و دشواری های پیشین را به شعله های آتش می سپارند و از پروردگار خویش شادی و نیکی را طلب می کنند.

چهارشنبه سوری از آیین هایی است که ریشه در تاریخ پربار ایران باستان دارد و از دیرباز در فرهنگ سنتی مردمان این کشور زنده نگاه داشته شده است. این مراسم در شب آخرین چهارشنبه سال خورشیدی در بسیاری از شهرهای ایران برگزار می شود و مردم با مراسم های مختلف به جشن و شادی می پردازند.

تاریخ برگزاری این آیین مشخص نیست اما اشاره ی شاهنامه فردوسی به بزم چهارشنبه ای در نزدیکی نوروز، نشان دهنده کهن بودن این جشن است.

واژه چهارشنبه سوری از ۲ واژه چهارشنبه نام یکی از روزهای هفته و سوری که در زبان کردی، پشتو و چند زبان دیگر ایرانی به معنی سرخ، ساخته شده است که اشاره به سرخی آتش دارد.

آتش در دید ایرانیان پدیده ی روشنی، پاکی، شادابی، سازندگی و تندرستی است. بیماری ها، زشتی ها، بدی ها و همه گرفتاری ها در پهنه ی تاریکی جای دارند و تاریکی و تیرگی جلوه گاه اهریمن است. افروختن آتش، راه یافتن روشنی شناخت در دل و روح است که نشانه ی نامبارکی را از میان بر می دارد.

مردم ایران در این شب به رسم مهربانی و یکدلی دور هم جمع شده و با برافروختن آتش بر روی هیزم از روی آن می پرند و با گفتن جمله زردی من از تو، سرخی تو از من، خواهان آن هستند که آتش تمام رنگ پریدگی و زردی، بیماری و مشکلات شان را بگیرد و بجای آن سرخی، گرمی و نیرو به آنها بدهد.

از آیین های شب چهارشنبه سوری، فراهم کردن و پذیرایی با آجیل مشکل گشا است. در باور ایرانیان باستان تهیه و نذر آجیل مشکل گشا یا آجیل هفت مغز برای هر کس که گرفتاری و مشکل داشته باشد سبب حل مشکلات آنان می شود.

فال کوزه و کوزه شکنی از دیگر آیین های این شب است. در فال کوزه مردم با خواندن شعر و فال زدن از سرنوشت خود در آینده آگاه می شوند و برای انجام مراسم کوزه شکنی مقداری نمک، ذغال و سکه در کوزه کهنه می اندازند و هر یک از افراد خانواده یک بار کوزه را دور سر می چرخاند و آخرین فرد آن کوزه را از پشت بام به کوچه می اندازد تا با شکستن آن تیره بختی، شور بختی و تنگدستی از آنها دور شود.

فالگوش ایستادن از دیگر مراسم شب چهارشنبه سوری است. در انجام این مراسم کسانی که حاجتی دارند نیت می کنند، فالگوش می ایستند، به حرف نخستین فردی که از کنارشان می گذرد توجه می کنند و هر کلامی که بشنوند در استجابت مراد خود به فال بد یا خوب می گیرند.

در جشن چهارشنبه سوری، آشی ویژه ای درست می کنند که گونه ای از آش رشته است، در پختن این آش دارنده نذر خبر می دهد و هر کس هر کدام از وسایل مورد نیاز تهیه آش را که داشته باشد آورده و آش را می پزند و میان مردم تقسیم می کنند.

کجاوه اندازی و شال اندازی از دیگر سنت های این شب در استان های مختلف است، جوانان جعبه های کوچکی با کاغذهای رنگین به شکل کجاوه می سازند، ریسمانی به آن می بندند و از کنار پنجره ها و سوراخ های بام می آویزند.

کسانی که در خانه ها نشسته اند، شیرینی و خشکبار در کجاوه ها می ریزند و دارنده کجاوه آن را بالا می کشد. افرادی که شال یا کجاوه می اندازند، دیده نمی شوند و نباید شناخته شوند.

آیین قاشق زنی در تهران و بسیاری از جاهای دیگر ایران شکل دیگری از کجاوه اندازی است. قاشق زنان نیز با پارچه ای بزرگ و به ویژه در چادر زنانه خود را پنهان می کنند و باید شناخته نشوند، سخن نگویند و کسانی که در خانه هستند، در پیاله یا بادیه آنان، آجیل، نقل و نبات و چیزهای دیگر می ریزند.

آیین چهارشنبه سوری سالیان زیادی است که در ایران کهن برگزار می شود و مردم با برگزاری این مراسم سال را به پایان برده و خود را برای آغاز بهاری نو آماده می کنند.

امید است تا با تلاش تمامی مردمان این دیار کهن و با یادآوری سنت های دیرینه، آخرین شب چهارشنبه سال با شادی و خوشی به پایان رسد و خاطره ای نیک از این شب در ذهن ها به یادگار بماند.
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۱۳:۲۲
برترین جشن‌های آتش جشن سده است که هنوز هم به گونه‌ای برگزار می‌شود و حتی جشن بزرگ و فراگیر نوروز نیز پیوندی تنگ با آتش، گرما و روشنایی دارد. (2031803) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۰۰:۳۸
بنیادین‌ترین نشانه جشن چهارشنبه‌سوری آن است که مردم کومه‌هایی از آتش می‌افروزند، بر آن می‌جهند و در همان هنگام می‌گویند"سرخی تو از من، زردی من از تو". (2031891) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۱:۰۵:۱۶
این ترقه بازی ها و پرتاب نارنجک و کلاً آتش بازی و ایجاد مزاحمت برای دیگران، نشانه جهالت و نادانی است. حالا می خواهد سنت و یادگار کهن باشد و یا نباشد. (2032246) (alef-13)
 
میعاد
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۰:۳۸:۲۳
احساس می کنم دقیقاً افرادی با دیدگاه شما جشن به این زیبایی رو و با اون سنت هایی که داشته (اگه مقاله رو خونده باشین) به اینجا کشوندن با هین نگاهشون وگرنه من ازکودکی هام جز جشن و یک آتیش کوچولو چیزی یادم نمیاد تو این سالهای اخیر به همت مسئولین محترم با دیدگاه شما این جشن به ترقه بازی از نگاه شما و البته از نگاه من وحشی بازی ررسید،اگه از جشن تو این روز حمایت میشد اگه فرهنگ سازی میشد اگه به جای نشون دادن هرساله آسیب ددیده های این روز از صدا و سیما می اومدن همین سنت ها رو واسه مردم بیان میکردن اگه تا 4 نفر تو یه کوچه که همسایه هستن آتیش درست میکردن نمی اومدن مثل جانی ها و قاتل ها باشون رفتار نمیکردن این روز به این قشنگی که خاطره ساز کودکی های ما بود الانم واسه فرزندانمون خاطره ساز بود نه خطر ساز.

شما موفق بودین این جشن و سنت هاشو نابود کردین الانم به اینی که حاصل عملکرد خودتونه میگین ترقه بازی منم میگیم وحشی بازی، این 4شنبه سوری ایران بزرگ نیست این 4شنبه سوری حاصل عملکرد ادم هایی با نظر و دیدگاه شما هستش شما در جایگاهی نیستین که بتونین به سنت و یادگار کهن یک مملکت یک فرهنگ یک ملت بگین جهالت و نادانی ،اما این وحشی بازی ها اصلاً کهن نیست شاید 15 ساله که به همت دوستانتون رواج پیدا کرده.

الف اگه این نظر درج نشه یکی از خواننده های پر و پا قرصت رو از دست میدی.البته تصمیم درج با شماست وتصمیم مخاطب شما موندن همیشه با خواننده هاتونه (2032918) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۳:۱۰:۴۳
آیا عاقلانه است که میلیاردها تومان (هزینه تهیه ترقه و فشفشه) را ایرانی ها در یک شب دود می کنند؟ در تمام خیابانها دود و بوی مواد متحرقه پیچیده بود. آیا آلودگی صوتی و هوا عاقلانه است؟ آیا نمی توان این هزینه گزاف را در امور بهتری هزینه کرد؟ (2032462) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۱۴:۰۶
ا اگر تلاش کنیم به جای جلوی گیری و حرام اعلام کردن این آئین های کهن، آنها را در مسیر خودشان قرار دهیم چهارشنبه ها همیشه خاطره انگیز خواهد بود. (2031804) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۰۰:۵۷
ایرانیان با این آرزو می‌خواهند که سال نو که به زودی فرا می‌رسد برای آنان سالی سرخ باشد، سالی همراه با تندرستی، بی‌گزندی، فراخی روزی و ارج و آبرو نه سالی زرد که با رنج و بیماری و بی‌نوایی همراه باشد. (2031892) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۰۱:۰۷
هنوز در پاره‌ای از روستاهای ایران به هنگام نوروز آتشی را بر بام خانه می‌افروزند که آن را آتش نوروزی می‌نامند و این آتش به ویژه نزد کردان هنوز روایی دارد. (2031893) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۳:۱۰:۰۴
در شهرکی که من زندگی می کنم -مجتمع ولی عصر ، مشهد؛ لادن- خود هیات مدیره مکان مشخصی را برای برافروختن آتش با ریختن شن و حتی تهیه ی مقداری چوب! آماده می کنند و هر سال با حضور خانواده ها آتش بازی انجام می شود... یعنی چهارشنبه سوری به صورت کنترل شده تر... به نظرم باید شهرداریها نیز همین کار را باید بکنند.... (2032682) (alef-10)
 
حسین امینی
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۱۹:۰۴
در همین رابطه به مطلبی که یکی از اساتید ما از پاریس فرستاده اند توجه فرمایید:
چهارشنبه سوری
یاد آن روزها بخیر، مراسم چهارشنبه سوری چقدر با صفا برگزار می شد. تمام فامیل و دوست و آشنا دور هم جمع می شدند آتش می افروختند و سفرۀ آجیل را پهن می کردند، حمد و ثنای پروردگار می گفتند که یکبار دیگر مجال بزرگداشت این جشن ملی و لذت دور هم بودن را به آنها ارزانی داشته است. آتش را به عنوان نشانه ای از نور کل و عامل ذوب کننده و دگرگون ساز، احترام می کردند و با پریدن از روی آن و زمزمۀ :» زردی من ازتو؛ سرخی تو ازمن«، آرزوی ذوب شدن و زدودن تمام بدیها و سستی ها و دگرگونی در مسیر خوبیها و نشاط و سرزندگی می کردند. ایرانیان از گذشته های بسیار دور، عناصر آگاهی بخش و تحول ساز و امید آفرین را گرامی می داشته اند و از جمله شواهد این مدعا، انتخاب اول بهار و آغاز غلبۀ نور و روشنایی بر ظلمت و تاریکی به عنوان تغییر سال است. تاکید ایرانیان بر نور و شور و شوق و نشاط و امید در جشنهای مهرگان و سده و چهارشنبه سوری و عید نوروز و سیزده بدر تجلی یافته و هر چه بیشتر روح این جشنها و گردهم آیی ها شناخته شود نتایجی نیکوتر و ارزشمندتر در زندگی فردی و جمعی مردم بدنبال خواهد داشت. این جشنها در درازنای تاریخ نشانۀ هویت ایران و ایرانی و عامل همبستگی جمعی و دمیدن روحیۀ امید و کار و تلاش و سازندگی بوده و به همین دلیل از سوی دشمنان پیوسته مورد حمله و هجوم بوده است. بر دوستداران فرهنگ این مرز و بوم فرض است که جشنهای ملی و از جمله سنت زیبای چهارشنبه سوری را با توجه به روح و رسالت آن گرامی بدارند و در هر کوی و برزن و مدرسه و دانشگاه به دور از پیرایه های مخرب جشن بگیرند. از جمله پیامهای آیین ملی چهارشنبه سوری این است که تمام زشتیها : سستی و یاس و نومیدی و کینه و حسد و دشمنی را که موجب دلمردگی و پژمردگی و »رنگ زردی« می شود به آتش می ریزیم و با شور و شوق و سلامت جسم و جان و روحیه ای سرشار از امید و با تعهد به دوستی و پیوستگی، آمادۀ استقبال از نوروز و پذیرایی از اقوام و آشنایان و دوستان می شویم. فرصت را غنیمت می شمارم و پیشاپیش سال نو را به تمام اقوام و دوستان و همکاران دانشگاهی و فرزندان عزیز دانشجو شادباش می گویم. برای همگان سالی پربار و سرشار از سلامتی و پیروزی و نشاط آرزو می کنم.
علیرضا مهاجری ـ پاریس 26 اسفند 1392 (2031812) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۰:۰۰:۳۹
متاسفانه عدم مدیریت چهارشنبه سوری آن راتبدیل به شبی برای بروز ناهنجاریها کرده در حالیکه می توانست عاملی برای تحکیم وحدت ملی ومذهبی تبدیل گردد مسئولین همیشه عقب تر از مردم حرکت می کنند (2032120) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۲۱:۳۸
انفجار ترقه و ایجاد رعب و نا امنی با مراسم چهارشنبه سوری منافات دارد. (2031820) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۲۵:۲۴
اموری که به جامعه ضرر می زند و موجب ایذاء مردم است مانند در کردن ترقه با فرهنگ کهن این سرزمین مانوس نیست. (2031823) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۳۲:۴۶
امیدوارم که این مراسم مانند گذشته های دورمان برگزار شود. ممنون از مقاله خوبتان (2031839) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۷:۳۴:۱۲
چه عجب از الف ! (2031843) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۱۸:۰۴
آفرین بر الف ، امیدوارم همه به آداب و رسوم کهن این سرزمین به نیکی بنگرند. (2031946) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۰۸:۰۹
امده اند برایمان در شب 4 شنبه سوری فیلم سینمایی گذاشته اند . به جای اینکه کارناولهای شادی در این شب برگزار کنند تا مردم در ان به شادی و پایکوبی بپردازند در خانه بنشینند و فیلم نگاه کنند . به خاط همین است که این جامعه این همه مشکل روخی و روانی دارد . (2031922) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۴۳:۱۶
این ایین رو باید برگزار کرد ولی نباید به افراد دیگر باندانم کاری اسیب رسوند زنده باد چهارشنبه سوری (2032008) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۸:۴۸:۵۸
پریدن از روی آتش مال دورانی بود که مردم مثل آتش پاک و گرم و نورانی بودند در دوران ریا و تزویر و آشوب همین ترقه بازی و دینامیت و بمب بیشتر رواج دارد (2032016) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۹:۰۴:۱۵
از بابت اين نوشتار متين و ميهن دوستانه سپاسگزاريم (2032034) (alef-13)
 
صالح زاده
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۹:۱۰:۵۳
آیا زردشتی ها چنین مراسمی برگزار می کرده اند؟ قرآن می فرماید اگر نیاکان شما اشتباه می کرده اند شما هم باید همان اشتباه را بکنید. آیا اذیت کردن مردم و اتلاف مال و ... امری عقلانی است؟ آیا در دهه فاطمیه بر طبل این خرافات مانند قاشق زنی و مردان لباس زنان پوشیدن و... کوبیدن علامت روشنفکری است؟ واقعا به کدامین سو روانید؟ اگر مراجع عظام یعنی کارشناسان عالی اسلامی امری را خلاف مصلحت مسلمانان می دانند وآن را به خاطر مضراتی که دارد حرام می کنند کدام عقلانیت خلاف آن را می پذیرد؟ ایا این جز هوای نفس است؟ آیا اگر پیامبر یا ائمه (ع) بودند این کار ها را تایید می کردند؟ جانشینان آن ها که نمی کنند. چرا دشمنان اسلام این مقدار به این خرافات تشویق می کنند؟ البته آن هایی که تقید به اسلام ندارند کار خودشان را می کنند ولی چرا کسانی که ادعای فرهیختگی دارند به این مسائل دامن می زنند؟ چرا کاری می کنید که گناه کردن برای عده ای امری عادی شود و زشتی آن بریزد؟ َشاد بودن یعنی گناه کردن و دیگران را اذیت کردن و به خود و دیگران صدمه زدن و عقل را تحقیر کردن؟ در موقع بحرا ن و حادثه کدام روحیه و غیرت به داد این کشور می رسد و رسیده است، آن ها که از روی آتش می پرند و زردی و سرخی جا به جا می کنند و دختر و پسر با اختلاط کامل عفت سوزی و حیا کشی می کنند یا آن هایی که از آتش هوای نفس و گناه پریدند و با نام اهل بیت (ع) این مملکت را نجات دادند؟ بدون شک بی حرمتی بدانان و ارزش های الهی هزینه خواهد داشت که مرتکبان آن را خواهند پرداخت و آن وقت همایش ها و ... برگذار می کنند که چگونه علاجش نمایند. واقعا چه عقلانیتی!!!

یک استاد دانشگاه (2032047) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۸:۲۲:۰۲
استاد !!!!! اگر يك نگاهي به تاريخ و شناسنامه و هويت ديرينه كشورمان داشتيد (كه سالهاست به دليلي كه همه ميدانيم نداريم و نبايد داشته باشيم )مطمئن بودم كه نظر شما قطعا غير از اين بود ... البته من هرگز در مقام دفاع از چهارشنبه سوري با اين سبك و سياق نيستم و مصدوميت يك فرد و خدايي ناكرده ، عزادار شدن يك خانواده را هرگز قبول ندارم و ان را حتما خطرناك و غير عقلاني ميدانم، اما اگر مسئولان و صاحبنظران كشور اندكي در چگونگي اين مراسم به شكل صحيح و زيباي ان تحقيق كنند و كسب اطلاع كنند بي شك نظر شان تغيير خواهد كرد ... در باور پيشينيان كشورمان چهارشنبه سوري داراي بخشها و مراسم زيبايي است كه اكنون هرگز اجرا نميشود .. نويسنده مقاله بسيار زيبا ان را بيان كرده اما به دليلي كه مشخص نيست ، در سالهاي اخير چهارشنبه سوري خلاصه شده است به درست كردن ترقه و نارنجك و كوزه جني ...و....و...و بدون تعارف صحنه اي از يك جنگ خياباني تمام عيار !!!!!! چرا در اين سالها نهادي مستقل مسئول اجراي صحيح و اصولي اين مراسم نيست ؟؟؟ چرا از طريق رسانه هاي همگاني مردم را با بخشهاي زيباي اين مراسم مانند قاشق زني و پريدن از روي اتشي كوچك ،كوزه شكستن ، فال كوزه ،درست كردن آش اتش و ...و..... آشنا نميكنند ؟؟؟؟!!!!! خلاصه اينكه استاد گرامي انكار كردن به يكباره باورها و آيينهاي نياكانمان منطقي نيست ...شما كه در كسوت استاد دانشگاه هستيد بكوشيد تا با اتخاذ يك روش اصولي و منطقي ،مردم كشورمان مراسم زيبا و شادي بخش چهارشنبه سوري را درست اما (البته )بي خطر اجرا كنند ...بدانيد آيين چهارشنبه سوري بخش غير قابل انكار تاريخ پر افتخار نياكان ماست (2032759) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۹:۴۷:۵۴
ببخشید شما استاد در چه رشته ای هستید؟ مدرک تحصیلی شما فارق از میزان و کیفیت در چه گروه و رشته ای بوده؟ سراپای سخنان شما بوی تند نفرت از تاریخ و پیشینه ایرانیان رو میده. استادی که از نظر ذهنی این مقدار دارای آلودگی هست نمیتونه به خوبی شاگردانش رو راهنمایی کنه. سنت ایرانی و شعور ملی همواره باید مورد احترام باشه تا ریشه های مذهبی و فرهنگ اسلامی بتونه جاری باشه. در غیر این صورت بعد از سی و اندی سال عدم توانایی در ممنوع کردن و از بین بردن این مراسم و مراسم آیینی و کهن دیگر میتونه علامت خیلی روشن و کاملی در انتخاب سیستم و روش اشتباه توسط افراد کوردلی مثل شما باشه. به امید روزی که خداوند چشمان همه مارو از این همه نفرت و پلشتی پاک کنه و بهمون یاد بده بهترین کاری که میتونیم انجام بدیم پاک کردن درونمون از زشتی و نفرت است. (2032850) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۱۹:۵۶:۵۲
الان که مردم در حال برگزاری مراسم چهارشنبه سوری هستند در شبکه های صدا و سیما انگار نه انگار ! تلویزیون یه چیزهایی داره پخش میکنه که هیچ ربطی به این مراسم نداره این یعنی توهین به مردم . (2032117) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۰:۰۶:۵۹
يك سوال :‌
اينهمه آتش و دود و بيمارستان و بخش سوانح سوختگي نشان دادن به چه نتيجه اي رسيد ؟
آيا بهتر نيست به جاي مبارزه با اين آيين باستاني ، روش درست ان را تبليغ كنيد ؟
يك پيشنهاد :‌
روز 13 فروردين رسم است كه مردم به دامن طبيعت مي روند و از با هم بودن لذت برده و احيانا"‌غذايي هم مي خورند (تا حالا ديده ايد كسي 13بدر را تنهايي برگزار كند ؟!) ، بياييم براي چهارشنبه سوري اين كار را در غروب انجام دهيم .
در همه شهرها فضاي سبز همراه با روشنايي هم كه وجود دارد ،
آش چهارشنبه سوري هم كه معروف است .
شب نشيني در طبيعت به همراه آش و يك آتش كوچك زيباتر از اين جنگ شهري نيست ؟ (2032124) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۰:۱۰:۱۷
هیچ چیز به قشنگی سابق نیست (2032130) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۲:۱۹:۳۱
ترساندن مردم با ترقه با هیچ رسم انسانی ساز گار نیست (2032384) (alef-13)
 
رسول
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۲:۴۰:۱۸
دوست عزیز شب چهارشنبه سوری نه چهارشنبه سوری! (2032424) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۲:۴۶:۲۳
به خاط همین است که این جامعه این همه مشکل روحی و روانی دارد.
از خودت مایه بذار لطفا؟!!!! (2032436) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۷ ۲۲:۵۸:۲۳
به نظر من خرافه ست حالا چه کهن باشد چه جدید
کلی هم باعث ازار و اذیت مردم شده (2032451) (alef-13)
 
jaberansari10@yahoo.com
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۱:۲۵:۲۸
اولا ایین زرتشتیان نه ایرانیان

دوما کَذلِکَ مَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِکَ فِی قَرْیَةٍ مِنْ نَذِیرٍ إِلاَّ قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا وَجَدْنَا آبَاءَنَا عَلَى أُمَّةٍ وَ إِنَّا عَلَى آثَارِهِمْ مُقْتَدُونَ‌؛ (7)
ای رسول ما، هیچ شهر و مملکتی قبل از تو نبوده است جز آنکه وقتی پیامبری برای انذار به سوی آنها مبعوث شد، خوش گذرانان آن قوم، خطاب به آن پیامبر گفتند: پدران خویش را بر آیینی یافته ایم و ما به آنها و آنچه از آنان باقی مانده است، اقتدا می کنیم. (2032626) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۱:۵۳:۳۱
چهارشنبه سوری در بهترین وسنتی ترین شکل خودش هم غیر عقلایی است. لطفا جو گیر نشوید (2032653) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۳:۰۴:۱۱
به خوبی به یاد دارم حدود 20 سال پیش که چهار شنبه سوری فقط روشن کردن آتش و پریدن از روی آتش و پایکوبی بود با آن مخالفت می کردند و پس از مدتی چهار شنبه سوری چهره واقعی خود را از دست داد م همراه با نارنجک و ترقه شد و حالا می گویند چهارشنبه سوری اگر آتش روشن کردن و از روی آتش پریدن باشد اشکالی ندارد ولی من فکر اشکال در جای دیگری باشد. (2032680) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۸:۵۹:۰۶
هرآدم عاقلی میدونه تندرستی وفراخی روزی وعاقبت به خیری را از خدا باید طلب کرد نه از آتش. ضمنا این آیین نشانه ی شرک با خداست که همون آیین آتس پرستی بود. (2032799) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۰۹:۳۸:۰۱
سلام !
اولین سایت خبری بود که دیدم به صورت دقیق این مسله رو واکاوی کرده بود جدا از شما ممنونم جناب توکلی این روزها دلم بدجور گرفته بود نه به خاطر مشکلات اقتصادی و فضای رنج و سختی ها ...اینها به کنار فقط به خاطر اینکه می دیدم عده ای معدود افراطی دست به دست هم داده اند این روز و شب را تخریب نمایند این مطلب رو که دیدم دلم کمی آرام گرفت...
بازم ممنونم از شما. (2032835) (alef-10)
 
seyed
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۰:۱۷:۵۱
اخه این چه کار احمقانه ای هست که میلیارها تومان را برای خرافات و بیهوده تلف کنیم با ان همه حوادث و اتفاقات و ... جمله اولتان خیلی ضایع است
((آنها با پاسداشت این آیین کهن، تمامی سختی ها و دشواری های پیشین را به شعله های آتش می سپارند و از پروردگار خویش شادی و نیکی را طلب می کنند.)) چه ارتباطی بین اتش و پروردگار هست و ....
جالبه عقلا و دلسوزان کشور و نظام به این مراسم اهمیت نمی دهند و انرا خرافه می دانند اما ماهواره ها و فرقه ها و گروههای مخالف دین و نظام ان را ترویج می کنند و....
ایا هر چیز باستانی را ولو دوره اش گذشته باشد باید حفظ کرد و ادامه داد ؟ (2032885) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۰:۲۲:۵۲
افرین نوشته خوبی بود,مراسم زیباییست 4 شنبه سوری زنده باد این رسم کهن (2032895) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۲:۳۷:۳۰
كاش باز هم اين سنتهاي خوب و بي دغدغه زنده شود الان كه ترقه و مواد منفجره جاي اينها رو گرفته، ديشب در شهر نظرآباد كرج دو جوان در اثر منفجر شدن مواد ترقه ( ترقه چه عرض منم!) به رحمت خدا رفته اند، به گفته حاضرين شدت موج چنان بوده كه شيشه تمام اطرافيان شكسته و حتي موج انفجار چند تن از سربازان عزيز را هم به ديوار كوبيده و دچار سرگيجه نموده!
از مسئولين محترم خواهش ميكنم كه يكه تحول فرهنگي در كشور ايجاد كنند، خصوصا در شهرهاي كوچك كه تفريح جوانان بسيار كم است
مثلا چه ايرادي دارد كه در شب چهارشنبه سوري كنسرت موسيقي يا تفريحات سالم ديگر در سطح شهر برگزار شود تا جوانان آسيبي نبينند و يا هر راه حل ديگري كه بهتر است در نظر گرفته شود.
البته از دادستان محترم و نيروي انتظامي تشكر ميشود كه قبل از وقوع حادثه در محله ها حاضر شده و با خوشرويي تذكر داده اند ولي كاش نيروهاي آتش نشاني هم حضور داشته باشند و به موقع حادثه را كنترل نمايند، زيرا در حالي كه دو جوان و متور سيكلت در آتش ميسوختند در لحظات اول به خاطر شوك وارده كسي قادر به انجام كاري نبود. عملكرد خوب شهرداري و نيروي HSE(Health, security, Envoronment)
ميتواند موثر باشد. (2033095) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۶:۳۶:۵۶
چهارشنبه سوری یکی‌ از سنتها و جشنهای کهن ایران زمین است و می‌باید گرامی‌ داشته شود (2033487) (alef-13)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۲-۱۲-۲۸ ۱۹:۱۴:۵۱
آیا در گذشته نه چندان دور هم چهارشنبه سوری با انفجار نارنجک و کپسول برگزار می شد؟ یا تو بیست سی سال گذشته این طور شده؟ چه کسانی باعث این وضع هستن؟ (2033668) (alef-13)
 
سینطا
۱۳۹۲-۱۲-۲۹ ۰۸:۳۶:۲۵
چهارشنبه سوری در میان بختیاری ها به "الفه" شهرت دارد البته کلمه سور هم در گویش ما همان سرخ است .
متاسفانه تا زمانی که این جشن زیبای ایرانی در اختیار نوجوانان و جوان باشد و والدین و بزرگترها در آن دخالتی نداشته باشند انجام کارهای خطرناک توسط آنها انجام خواهد گرفت مگر اینکه همچون گذشته والدین و بزرگترها هم در این جشن ملی شرکت داشته باشند و جوانان را کنترل نمایند.
متاسفانه دولتها هم در به بیراهه رفتن این جشن مقصرند ، آیا با اسم نبردن از چهارشنبه سوری جشنی هزاران ساله فراموش میشود؟ (2034063) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۵ ۰۳:۰۲:۰۶
مطلب بسیار خوبی بود واقعا. ممنونم. الف از معدود رسانه ها بود که اینطور بصورت علمی و تاریخی با احترام به این آداب کهن ملی پرداخت. مسلما روشنگری برای جوانها و نوجوانها باعث میشه به شیوه صحیح و سنتی این رسم بیشتر توجه کنن. چون اکثر بچه هایی که ترقه بازی میکنن اصلا از ریشه و فلسفه اصلی این جشن اطلاع ندارند. (2037769) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.