نظر منتشر شده
۱۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 187581
فریب نتایج نظرسنجی های اینترنتی را نخوریم
علیرضا بازارگان، 27 اردیبهشت 92
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۶
این روزها که تب و تاب انتخابات گرم شده است، بعضی از سایت ها در حال انجام نظرسنجی اینترنتی برای آگاهی از اقبال مردم نسبت به کاندیداها هستند. احتمال دارد هر کدام از ما در یکی از این نظر سنجی ها شرکت کرده باشیم و نتایج آن برای ما جالب بوده باشد. این مطلب پیرامون این نوع نظرسنجی ها نگاشته شده است.

چندی پیش در مطلبی به نام "سوگیری تاییدی" که خطاهای ادراکی انسان ها را بررسی می کرد نوشتم:
• "در انتخابات سال ۲۰۰۸ آمریکا، شخصی به نام Valdis Krebs تمایل مردم به خرید کتاب را در سایت amazon تحلیل کرد. او دریافت مردمی که از اوباما حمایت می‌کردند کتاب‌هایی را می‌خریدند که در حمایت از اوباما نوشته شده بود. و آن‌هایی که برضد اوباما بودند کتاب‌هایی را می‌خریدند که بر ضد اوباما نوشته شده بودند. در واقع مردم برای به‌دست آوردن اطلاعات کتاب نمی‌خریدند. بلکه برای تایید اطلاعاتی که داشتند کتاب می‌خریدند!"
تحقیقات نشان داده است که کمابیش همه ی انسان ها دچار این خطا هستند. انسان ها مایل هستند نظرهای موافق خودشان را بشنوند دوست ندارند عقایدشان نقض شود. ما دوست نداریم در محیط هایی پا بگذاریم که فضای آن با فضای فکری ما در تضاد است. به همین دلیل به وبسایت هایی سر می زنیم که دیگر همفکران ما به آن جا سر می زنند.

حال بیایید به نتایج چندی از این نظرسنجی های اینترنتی دقت کنیم، تا این پدیده را از نزدیک مشاهده کنیم. به دلیل آن که تحلیل تمام سایت های اینترنتی غیر ممکن است فقط به چند مورد اشاره می کنم.

سایت "اخبار انتخابات ۹۲" در حال برگزاری دو نظر سنجی است که یکی از آن ها سوال در مورد "فرد مورد نظر" هست و دیگری در مورد "جریان مورد نظر" می باشد. با کمی دقت در نتایج در می یابیم که حتی دو نظرسنجی که همزمان در یک سایت برگزار می شود، دو نتیجه ی غیر یکسان داده است! در نظر سنجی اول که خودِ افراد مدنظر هستند، مجموع آرا جریان اصلاحات حدود ۴۴ درصد می شود (هاشمی رفسنجانی حدود ۳۷ درصد)؛ ولی در نظرسنجی دوم که مستقیما جریان های سیاسی مدنظر هستند، جریان اصلاحات حدود ۶۰ درصد از آرا را کسب کرده است.

این تفاوت در سایت های دیگر هم دیده می شود. نظرسنجی سایت قطره جریان اصلاحات را با بیش از ۷۷ درصد آرا یکه تاز میدان نشان می دهد. در حالی که آرای اصلاحات در نظرسنجی سایت انعکاس و سایت آرنا کمتر و کمتر است. البته طبیعی است که این تفاوت ها وجود داشته باشد، چون طبعا افراد متفاوتی به این سایت ها سر خواهند زد. نتایج به دست آمده از نظرسنجی سایت شخصی بنده تقریبا رقابتی پایاپای را نشان می دهد و سایت های اصول گرا هم همواره به نظرسنجی هایی اشاره می کنند که در آن ها جریان اصلاحات ازجایگاه خوبی برخوردار نیست.

گرچه شرکت کردن در نظرسنجی های اینترنتی می تواند نوعی کار تفریحی تلقی شود، ولی اتکا کردن بر نتایج این کار تفریحی می تواند ضررهایی هم به همراه داشته باشد. نباید یک نظرسنجی اینترنتی را با یک کار دقیق آماری یکسان دانست. در این جا به دو ضرر عمده ی اتکا به این نتایج اشاره می کنم:

۱. توقع نابجا از نتایج انتخابات:
اگر انسان بخواهد بر دیده ها و شنیده های خودش اتکا کند تا نتایج نهایی انتخابات در کشور را پیش بینی کند، قطعا دچار اشتباه خواهد شد. آیا یک فرد روستایی در دورترین نقاط این مرز و بوم به این سایت ها سر می زند تا نظر خودش را انعکاس دهد؟ مادربزرگ ها و پدربزرگ ها چه طور؟ چه تعداد از افراد اصلاح طلب به سایت های اصول گرا سر خواهند زد و نظر خودشان را در نظرسنجی بیان خواهند کرد؟ و بالعکس، چه تعداد از اصول گرایان به اینترنت خواهند آمد و در این نظرسنجی ها شرکت خواهند کرد؟

علاوه بر آن، ما انسان ها به طور ذاتی دچار یک خطای ادراکی به نام "سوگیری توافق کاذب" هستیم. اتکا بر شنیده و دیده های ناقص خودمان، به این خطای ادراکی بیشتر دامن می زند. همان طور که در یکی از نوشته های گذشته خواندید:
• "ما تصور می کنیم که دیگران هم مثل ما فکر می کنند و {...} با نظرات ما موافق هستند. {...} ما بیش از حد خودمان را "معمولی" فرض می کنیم و با عبارت هایی مانند "هر انسانی این طور فکر می کند" یا "این که واضح است" به خود می قبولانیم که فهم ما از یک موضوع هماهنگ با فهم دیگران است... گاهی اوقات دیده شده است که گروهی در اقلیت هستند و یا عقایدشان بسیار متفاوت با توده ی مردم است، ولیکن اعضای این گروه با خود تصور می کنند که دیگران نیز با آن ها هم عقیده هستند؛ و در واقع محبوبیت خودشان را بیش از حد تخمین می زنند. در این صورت برای اعضای آن گروه سوگیری توافق کاذب اتفاق افتاده است. حتی اگر برای آن ها مشخص بشود که در اقلیت هستند آن را نخواهند پذیرفت و یا می گویند: "دیگران نمی فهمند! "

۲. پیدا کردن گرایش ناخواسته
ما انسان ها به صورت ذاتی دوست نداریم بازنده باشیم. در یکی از نوشته های پیشین به نام "اثر ارابه موسیقی" به این خطای ذهنی که همه ی ما کمابیش به آن دچار هستیم اشاره کردم:
• "تحقیقات نشان می دهد که اگر یک کاندیدا بتواند به جامعه القا کند که او رای خواهد آورد و در انتخابات پیروز خواهد شد، مردم حتی اگر به طور کامل با او مفاق نباشند، برای این که در گروه برنده قرار گیرند به او رای خواهند داد... علاقه به موسیقی های فراگیر، کتاب های فراگیر، فیلم های فراگیر، و غیره نیز از این قاعده مستثنی نیستند. تصمیمات ما انسان ها در بسیاری از موارد بر پایه ی عقل و منطق نیست. بسیار ممکن است که چیزی (مانند تلفن همراه) به قیمت گزاف بخریم، فقط به این خاطر که حس می کنیم اکثریت آن را می پسندند. مطالعات علمی در این باب بسیار زیاد است."

ستادهای انتخاباتی همواره در تلاش هستند این حس را القا کنند که کاندیدای مورد نظر آن ها برنده خواهد شد. اگر یک کاندیدا موفق شود به تعداد زیای از جامعه بقبولاند که او یکی از رقیب های جدی انتخابات است، بسیاری از کسانی که نمی خواسته اند به او رای دهند، به او رای خواهند داد. البته برعکس این پدیده هم ممکن است اتفاق بیافتد. یعنی اگر ما با یک نظرسنجی رو به رو شویم که کاندید مورد نظر ما در آن نظرسنجی رتبه ی بدی آورده باشد، کم کم نسبت به او سرخورده خواهیم شد و به فرد دیگری رای خواهیم داد. اگر ما احساس کنیم (یا به ما القا شود) که گزینه ی ما برنده ی میدان نیست، امکان دارد به کسی رای بدهیم که خیلی هم او را دوست نداریم.

در هر صورت، آرزوی همگی ما سربلندی روزافزون برای کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران است. امیدواریم هر کس در انتخابات پیروز می شود بهترین موفقیت ها و پیشرفت ها را برای کشور به وجود بیاورد.
 
امین اسبوئی
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۳:۵۶:۰۵
یکی از دلایلش میتونه حضور دیدگاه های مشابه در سایت های خاص باشه. ولی این بدیهی و واضح هست که بیشتر استفاده کننده های از اینترنت که به سایت های خبری دسترسی دارن و مطالعه میکنن، نسبت به اوضاع کشور خیلی آگاه تر و دقیق تر هستن، به همین دلیل هست که شاید خیلی از درصد آرا اونطور یک طرفه به نظر میاد. (1325224) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۹:۲۲:۵۸
من که قصد دارم بجای اینکه بین دو کاندید خودمو مجبور به انتخاب کنم و بعدش پشیمون بشم به دکتر سبحانی بدم که هم رای نمیاره و هم در شرایط فعلی اصلح است (1326035) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۱:۳۶:۰۳
وقتی میخوای به کسی که مطمئنی رأی نمیاره رأی بدی، اصلاً مگه مجبوری؟ (1327299) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۶:۵۲:۵۵
اینطوری رای میدن که اگه بعدا رئیس جمهور بد در اومد بگن من که رای ندادم. (1328845) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۹:۴۵:۵۹
مساله بیان آزادانه نظراته. اگه همه به این شکل رای بدیم جایگاه واقعی هر فرد متناسب با آرای کسب شده توسطش به درستی مشخص میشه. اگه فضایی پیش بیاد که همه همینطور رای بدن اونوقت نتایج خیلی بهتری از انتخابات خواهیم گرفت. (1329498) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۱۲:۳۷
آقای بازرگان
جالب است که تحلیل سایتهای اصلاح طلب را با عدد و رقم گفته اید اما در تحلیل سایت های اصول گرا کلی گویی کرده اید. ادعا کرده اید که هر فردی به رسانه مورد علاقه خود می رود! حال سوال اینجاست که چرا در تندروترین سایتهای اصول گرا یا اصلاح طلبان جلوترند و یا رقابتی نزدیک دارند؟ البته من هم نظرسنجی های اینترنتی و غیر اینترنتی را قبول ندارم اما از این مطلی می توان یک نتیجه قطعی گرفت و آن اینکه طرفداران اصولگرایی عمدتا افرادی هستند که کانالهای اطلاع رسانی محدودی دارند و یا به عبارت دیگر اهل مراجعه به رسانه های متنوع نیستند و در مقابل طرفدارن اصلاح طلبان به منابع متنوع خبری (حتی از نوع مخالف) مراجعه کرده و از آگاهی بیشتری برخوردارند. (1326164) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۶:۵۴:۰۹
بنده هم دقیقا عکس شما فکر میکنم....
از اونجایی که اصلاح طلبها در سال 88 به روشنی دچار توهم پیروزی و تقلب و این حرفها شدند معلوم است که بیتشر دچار این خطا میشوند چه بسا تمایل دارند در یک دایره کوچک بسته دور خود بگردند و از دنیای واقعی دور بمانند... مهمترین شاهد عرض بنده هم توهم تقلب حضرات است... (1326860) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۱:۳۳:۳۰
خداوند همه ما را به راه راست هدایت کرده و چشم ما را به نور حقیقت روشن کند. فقط همین. (1327289) (alef-6)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۰:۲۱:۴۴
متاسفانه این خود عقل کل پنداری ضربه ای بد به مملکت ما زد
آیا وقت آن نرسیده است که این حرف های بچگانه را کنار بگذاریم ؟!
یکی از دوستان بنده به عنوان نمونه ای اصلا در اینترنت نیست ولی شاید از خیلی از ماها بیشتر درباره مملکت اطلاع داشته باشد
مطالعه و آگاهی که صرفا از اینترنت و ماهواره بدست نمی آید
البته نمی خوام وجود و تاثیر این دو را نفی کنم
اما اینکه شما می گید کسانی که در اینترنت هستند آگاه تر هستند و رایشان تفاوت دارد را صددرصد نفی می کنم (1326697) (alef-10)
 
سید امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۵:۲۳:۲۹
این دوست مون درست میگن. اول اینکه لزوماً اینترنت گردها آدمهای باسواد و مطلع نیستند. شمار بالای سایت های زرد و نظرات سطحی گویای این قظیه است. دوم اینکه برخی از اینترنت گردها متأسفانه همان هایی هستند که مشتریان سایت های مبتذل و پورنو هستند. سوم اینکه به گفته شخصی مثل گنجی طیفی از مخالفان حکومت به ویژه امثال مجاهدین خلق در نت بسیار فعال هستند و با استفاده از کثرت IP تعددنمایی میکنند. (1328418) (alef-6)
 
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۲:۰۳:۱۹
به هیچ وجه نمیشه کاربران اینترنت را آگاه تر از دیگران دانست
ضمن آنکه آگاهی از یک سری اطلاعات به معنای درک صحیح و منصفانه نیست لذا یک کارگر با اطلاعات کمتر می تواند منصفانه تر از یک استاد دانشگاه تصمیم بگیرد
کمااینکه آنهایی که الان به یک گزینه گرایش دارند و خیلی هاشان اهل نت و مطالعه هستند نه از روی شناخت بلکه از روی تعصب و موج در جریان حامی آن گزینه به آن رای می دهند. حال آنکه خود در چندین سال گذ شته او را تکفیر هم می کردند (1327399) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۹ ۰۷:۴۱:۳۶
پس برای اینکه منصفانه قضاوت کنیم اشخاص نااگاه را انتخاب کنیم منظورتون همینه ؟ (1330811) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۳:۵۸:۰۷
درسته وعلت شورشهای انتخابات قبلی همین بوده که فکر میکردن نظرات نظرسنجی اینترنتی با کل جامعه یکیه . درهرصورت باید این فرهنگ جا بیفته که در وقتی که به نتیجه دلخواهشون نرسیدن ظرفیت پذیرش نتیجه رو داشته باشند (1325231) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۱:۱۶:۵۶
مردم ما معمولا قابل پیش بینی نیستند. (1326270) (alef-10)
 
فرزند ايران
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۲:۰۹:۰۲
اينكه مردم قابل پيش بيني نيستند صفت خوبي نيست اين نشون ميده مردم كاملا احساسي عمل مي كنن و كمتر به عقل خود تكيه مي كنن
همين امر باعث شد تا برخي از روساي قبلي با سوء استفاده از همين نقطه ضعف رأي بيارن
مثل گريه كردن خاتمي
يا شعارهاي احساسي احمدي نژاد
و خشم بي مورد در انتخابات 88
بهرحال نتيجه هر چه باشد مورد پذيرش ملت ايران قرار خواهد گرفت ولي درستش اين است مثل كشورهاي متمدن و داراي دموكراسي پيشرفته به منتخب ملت كمك كنيم تا كشور پيشرفت كند
همه دست به دست هم براي جبران عقب افتادگي 300 ساله جهاد كنيم
يا علي (1327431) (alef-6)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۰۹:۱۶
شايد نظر سنجي آن هم نظر سنجي اينترنتي و در شرايط كشور ما چندان مورد اعتماد نباشد اما اين مسئله هميشه درست نيست نظر سنجي حضوري و بيطرفانه و آزاد و منطبق بر اصول علمي گوياست ضمن اينكه يادتان هست كه پس از وقايع سال 88 عده اي براي اثبات عدم دستكاري در آرا به همين نظرسنجي هاي (كاري ندارم واقعا نظر سنجي ها چقدر علمي و بيطرفانه بوده اند) قبل از انتخابات استناد مي كردند.؟؟ (1325278) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۰:۵۶:۲۱
نظر سنجی های علمی به هیچ وجه اینترنتی برگزار نمی شوند

چون اولین اصل در نظر سنجی و آمار گیری مشخص کردن جامعه آماری منطبق با کل جامعه است از نظر سنی، تحصیلی، جنسی، بافت شهری، طبقه اجتماعی، رفاه و خیلی پارامترهای دیگه

یک نظرسنجی اینترنتی حتی نمی تونه جلوی چند بار رای دادن یک نفر رو بگیره

نظرسنجی هایی که مورد استناد بودند از جمله worldpublicopinion و globescan و UT از این دست بودند که هیچکدام اینترنتی برگزار نشدند (1326748) (alef-10)
 
بریده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۱۳:۵۰
عجیب است که در فرهنگ ما همواره می خواهیم چرخ را دوباره اختراع کنیم. در تمام دنیا مکانیسم ها و روش های اصولی برای نظر سنجی وجود دارد و مؤسسات مقتدر و مستقلی این کار را می کنند. در ایران همه چیز با جو سازی و غوغا سالاری پیش می رود. (1325293) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۱۶:۲۴
دقیقا سال 88 همین بلا سر من آمد. می خواستم به محسن رضایی رای بدم، همه گفتن رای نمی آره. رفتم به احمدی نژاد رای دادم. (1325300) (alef-13)
 
good
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۴۷:۳۵
چه حرف احمقانه ای!آخه مگه باید به هرکی رای میاره رای بدیم (1325918) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۰۸:۳۴
خب بنده خدا اگر رای بدی و رای نیاره که خیال ادم راحت تره (1326153) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۳۱:۵۷
به به . چه استدلالی !!!!
شما باید نطر خودتون را بنویسید . مثلا کاندیداتون رای نمی آورد چی میشد که رای خودتون را عوض کردید ؟
فرق محسن ومحمود خیلی زیاد بوده . من که کارتون را درک نکردم .
در انتخابات به شخص که رای نمی دیم به جریان وفکر رای داده میشه . (1326589) (alef-10)
 
امین اسبوئی
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۲۰:۲۶
و متاسفانه چه افراد زیادی از حول حلیم افتادن تو دیگ! خیلی از قضر مذهبیون به خاطر رای نیاوردن موسوی ( با دلایل واهی البته) با اینکه حاج محسن رو اصلح میدونستن به احمدی نژاد رای دادن که موسوی را نیاره، و از اون طرف از میان اصلاح طلبان معتدل و اصولگرایانی که احمدی نژاد رو ناکارآمد میدونستن خیلی ها بودن که متوجه شده بودن با برنامه ترین کاندیدا رضایی هست ولی به خاطر رای نیاوردن احمدی نژاد به موسوی رای دادن...
تا کی به پای این مصلحت اندیشی های غیر موجه بسوزیم؟! (1326921) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۲۱:۰۷
رئيس جمهور هر كي كه باشه ؛ قطعا" اصولگرا نيست . (1325319) (alef-13)
 
بهی
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۱۱:۰۸
این همه متن و تحلیل و برای امثال شما نوشتن . پس بشین تا نتیجه رو ندیدی اظهار نظر قطعی نکن که مثل سال 88 توهم تقلب 10 میلیونی بهتون دست نده. والا امان از جوگیر شدن (1325813) (alef-13)
 
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۲:۴۸:۲۲
وقتی با این قطعیت نتیجه انتخابات رو پیش بینی میکنی خوب معلومه که اگه اصلاح طلب ها رای نیاوردن بلند میشی میری تو خیابان میگی رای من کو! (1326498) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۱۴:۲۵
زنده باد بهار !!!!!!!!!!!!!1 (1326540) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۲۱:۲۴
اکثریت مردمی که توی کوچه و بازار هستند به هاشمی رای میدهند (1325320) (alef-13)
 
m/S
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۴۳:۱۱
دقيقا در تهران و چند شهرستان كه من صحبت و سؤال كردم همين طور بود. بعدها نگوييد نه اين طور آن طور بود و اين احساس نادرست راي دهندگان به ايشان است. (1325613) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۴۱:۲۳
اگر کسی رای آنها را تحت تاثیر تبلیغات سوء قرار نده (1325724) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۱۳:۱۴
دلتان را به این 627 رای مثبت خوش کنید و فکر کنید همه به هاشمی رای می دهند! (1326538) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۷:۵۴:۰۸
اين خودش يك نمونه اماريه و توي قشر پيشرو جامعه كاملا قابل استناد است . حالاشما دوست داريد بگيد كشكه جداس و همان بلايي كه كاغذ پاره سر مردم اورد سر شما مياره . (1326904) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۸:۱۲:۴۰
ا سلام با یک نظر کوتاه و سطحی شاید هاشمی رای بیاورد اما مردم هنوز آن مشکلات و دردسرهای دوران سازندگی را فراموش نکرده اند (1329172) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۱۵:۴۵
اکثریت یعنی چقدر ؟ آیا لزوما با همه این اکثریت صحبت کرده اید ؟ آیا مطمئنید کسانی که درباره نظر شما سکوت کرده اند با شما موافق هستند ؟
من هم با اکثریت مردمی که صحبت کرده ام هاشمی را پیرتر از آن میدانند که بتواند انرژی برای این کار بگذارد و رای به او را عقب گرد به گذشته میدانند . آیا لزوما استنباط من نوعی هم می تواند درست باشد ؟ چرا سعی می کنید مانند سال 88 با ابراز عقیده با صدای بلنذ و ایجاد جو بی شمار بودن نتیجه واقعی آرای توده مردم را تحت تاثیر قرار دهید ؟ سال 88 خیلی ها با علائم سبز رنگ در خیابانها بودند طوری که خود من تحت تاثیر قرار می گرفتم ولی آیا آنهایی که داد و هوار نمی کردند و عقایدشان را بصورت خاموش به صندوق ریختند ، آدم نبودند که نظراتشان دیده شود ؟!
در مقاله بدرستی آمده بود که ما همواره با همفکران خود تشریک مساعی می کنیم و مخالفان خود را نمی بینیم و بعد از اینکه نتیجه واقعی مشخص شد معلوم است که بطور ناخود آگاه توی فاز فریب خوردگی فرو می رویم. (1326544) (alef-10)
 
باران
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۲۸:۲۸
هاشمی رد صلاحیت میشه مگه ایشون تافته جدا بافته هستن که بعد از وقایع سال 88 و مسلم بودن تاثیر ایشون در اتفاقات و فتنه بازهم صلاحیتشون محرز بشه؟ (1326578) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۰:۰۹:۲۷
بله اگر قرار باشه شما جای ملت تصمیم بگیرید که دوباره یکی از جنس احمدی نژاد می آد و همه هم مجبور به پذیرش او هستند در پایان هم که خراب کاری کرد دوباره مسولیت گندی که به بار آوردید نمی پذیرید و می گید منحرف شد و فقط ما می مانیم و انتخاب شما که از ترس متهم شدن به فتنه فقط باید نگاه کنیم و دم نزنیم (1327089) (alef-1)
 
ش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۱:۰۹:۵۶
اینکه افراد بازاری وافرادی که در کوچه وخیابان قدم میزنند دنبال هاشمی باشند طبیعی می باشد ولی معمولا این افراد برای اینکه زلفشان پریشان نشود بسته به جهت باد مسیرشان را زود تغییر می دهند. ولی من فکر نمی کنم زحمتکشان کشور مثل کارگران وکشاورزان و سایر تولید کننده گان به کسی که تا به حال دست به سیاه وسفید نزده رای بدهند یا دانشگاهیان وتحصیل کرده ها به کسی که فقط روزهای جمعه به دانشگاه می امده رای بدهند. (1326761) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۱۳:۱۲
از کی تاحالا فامیل و همسایه های شما شدن اکثریت؟ (1326917) (alef-10)
 
بقا
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۴۰:۱۶
واسه اينكه يادشون رفته همين هاشمي بود كه بچه هاي دهه 60 رو به خاك سياه نشوندو قانون استخدامو برداشت دل سيرش خبر از حال مردم نداشت (1326954) (alef-6)
 
بيطرف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۲۰:۰۹:۲۸
اي جان شما هنوز سيستم كوچه بازاري حال ميكنيد يه كم خاص باشيد (1329586) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۲۱:۵۹
ولايتي رئيس جمهور ميشود و اگر نشود حداد عادل ميشود . (1325321) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۱:۳۲:۰۷
این دو نفری که شما اسم بردی اصلا در حد این حرفها نیستند. (1326313) (alef-10)
 
علوي تبار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۲۵:۰۹
در نظر سنجي ها و بر سر زبان ها ؛ هاشمي ، اول است . (1325326) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۳:۱۷
نظر سنجی مهم تر است یا برنامه یک برنامه خوب می تواند نظرات مردم را هم تا حدود زیادی تغییر دهد اگر کسی که رئیس جمهور می شود باعث اختلاف شود یا مثل سوریه اسیر جنگ داخلی می شویم یا مثل عراق تجزیه می شویم البته بمب گداری و نا امنی هم هست (1325338) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۴۲:۴۶
ازالان خود جوش ها دارند تهدید می کنند. (1325728) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۰۶:۴۴
نه خیر اختلاف است که باعث هرج و مرج می شود در ضمن شما جرا تهمت می زنی خوب است من هم بگویم تا یک نظر درست می بینند مزدورها و حقوق بگیرها جوابیه می دهند بهتر است به همدیگر احترام بگذاریم اگر بمب گداریهای عراق کار خودجوشهاست پس چرا هر جا عوامل آمریکا هستند این خود جوشها حضور پررنگ تری دارند در نتیجه خودجوشها هم پشت پرده با آمریکا هستند (1326150) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۴۰:۲۰
مثل اینه که کسی به برادرها بگه باهم اختلاف نداشته باشین دشمن سواستفاده کنه در جواب بهش بگن خودجوش حالا تهدید میکنی (1326208) (alef-10)
 
بیژن
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۶:۵۱
الف یک پیشنهاد:
از آنجایی که این پایگاه خبری دارای خوانندگان زیادی است چرا شما یک نظرسنجی روزانه انجام نمی دهید تا نبض انتخاباتی جامعه را روز به روز بگیرید و جریان انتخابات در کشور را رصد کنید؟ (1325345) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۰۹:۲۷
از آرا مثبت آقای هاشمی در اظهارنظرهای این سایت نتیجه نظر سنجی کاملا مشخص می باشد (1325804) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۹:۲۹:۴۳
البته مخاطبان رسانه ها رو باید در نظر گرفت.
مثلا rank سایت الف بنا به آمار alexa داخل ایران ۳۹ هست.
rank سایت فارس نیوز بنا به این آمار ۸ است.
خوب تعداد بازدیدکنندگان الف با فارس قابل قیاس نیست.
خوب شما فکر می کنید که اگه این نظر سنجی که داخل الف برگزار می شه داخل سایت فارس برگزار بشه چه نتیجه ای می ده.
باز هم تمام اینترنت، بالاخره اینترنته!
اصولا جو کاربران اینترنت، جو کف جامعه ایران نیست. (1327030) (alef-1)
 
نیازی
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۳:۲۰:۵۷
چند درصد مردم با اینترنت سروکار دارند؟ اینترنت، یک ابزار لوکس است. دلتان را به این مثبت ها خوش نکنید. اینترنت در مملکت ما، محل رفت و آمد طیف خاصی است. منظورم طیف سیاسی خاص نیست، بلکه قشر خاصی را میگم. مردم ما اکثراً با اینترنت بیگانه اند و نتیجه انتخابات را همین مردم رقم می زنند. (1327817) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۷:۵۳
الف کاری نداره خودتم یه نظرسنجی بزار (1325347) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۳۸:۵۳
هنوز 90 در صد از مردم کاندیدای خود را انتخاب نکردند و همه چیز در ذائقه مردم جهت انتخاب کاندیدا وجود دارد اول میانه رو یا تندرو اصول گرا یا اصلاح طلب و کاریلد یا تازه کار سوم منطقه جغرافیایی و علائق مربوط به ان و نظر سنجی انترنتی چونکه همه قشرها را در بر نمی گیرد حدود 95 درصد توام با خطاست و نظر سنجی های سیما به واقعیت نزدیکتر است البته هنوز مردم کاندیدای مورد نظرشان را پیدا نکردند و چونکه اصول گرایان زیادی باهم و با اصلاح طلبان رقابت دارند شاید یکی با کسب رای منطقه ای حائز اکثریت ارا برای رقابت در دور دوم شود در حالی اگر کاندیداها کمتر باشند مزایای منطقه ای کمتر به چشم می اید مثلا اقای رضایی من که در جنوب کار می کنم رای اکثریت جنوب کشور را خواهد داشت به طبع بقیه اگر رابینشان تقسیم شود ائتلاف 2+1 یزرگترین بازنده خواهد چونکه سبد رای منطقه ای و طائفه ای ندارند (1325349) (alef-13)
 
مم
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۴۳:۳۱
الف جان قبول دارم هر نظرسنجي درست نيست اما كلا ردش نكن چون من يكي كه فك ميكنم تو نگران پيروزي اصلاحطلبني ها. (1325358) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۴۴:۲۷
قایان به جای اینکه بنشینید دور هم و باهم وحدت کنید بیایید و با مردم وحدت کنید سعی کنید نظرات مردم را جلب کنید من خودم به شخصه به کسی رای می دهم که مثلا در ابتدای کار یارانه ها را به صورت سبدی از انرژی و طلا و نقره بدهد نه اینکه پول چاپ کنند و بگویند این هم یارانه نقدی البته کارآیی یارانه های غیر نقدی مثل زمین رایگان برای مسکن یا درمان رایگان مهم تر است (1325362) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۵۴:۱۷
با هزار متر زمين راوى ميشي!!!؟؟؟ (1326638) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۴۷:۵۲
کاندیدای اصلح است که اگر به دور دوم رفت می تواند رقیب قدرتمند را شکست دهد نه کاندیدای ظاهرا مقبول که رائهایش همپوشانی دارد و از یک سبد رای برخوردارند (1325367) (alef-13)
 
رحمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۵۰:۱۲
1) شما که میگی آرای اصلاح طلبها در آرنا نیوز کمتر و کمتر هست بنده که ساعت 2:45 از نتایج نظرسنجی سایت بازدید کردم دیدم اصلاح طلب ها 61.8% آرا رو در اختیار دارن پس تاثیر جناح سایت نظر سنجی چندان مهم نیست افراد بسیاری صرفا برای رو کم کنی به سایت های مخالف عقیدشون سر میزنن تا در نظرسنجی شرکت کنن.

2) یه آدرسی از سایت نظر سنجی خودت میذاشتی! خوشحال می شدیم در فضایی بی طرف! هم در نظرسنجی شرکت کنیم شاید در فضای مجازی اونجا، مردم به یه نتیجه ی منطقی نزدیک به واقعیت برسن. (1325374) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۵۷:۴۷
اونائی که به سایتها مراجعه میکنن گمان میکنن روشنفکری معادل اصلاح طلبی است حتی اگر به عمرشون مطالعه هم نکرده باشند بنابراین دوست دارن فیگور روشنفکری بگیرند (1325945) (alef-10)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۵۰:۲۳
برای ریاست جمهوری 5نفر مناسب هستند 1-هاشمی رفسنجانی 2- محسن رضایی3- قالیباف 4- روحانی 5- ولایتی بقیه افراد در حد ریاست جمهوری نیستند حتی در حد وزیر هم نیستند . از شورای محترم نگهبان تعجب می کنم این همه وقت تلف کرده ، دکتر قالی باف خوبه منتهی افراد کم سن وسال وبچه را برای مدیریت ها انتخاب می کنه در صورتی که در همه کشورهای پیشرفته از انسانها ومدیران با تجربه استفاده میشه مثل ژاپن ، چین ، همین باعث پیشرفت آنها شده ، یک ایراد دیگر اینکه ایشان تجربه بین اللملی نداره . اما نهایتا فرد لایقی هست . حیف که جامعه ایران در تحریم است (1325375) (alef-13)
 
میرزا
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۰:۳۱:۱۴
به شما دوست عزیز توصیه می کنم کمی در مورد دکتر سبحانی هم مطالعه داشته باشید (1327130) (alef-6)
 
زبیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۵۳:۵۲
پیشنهادبهتر: دررسانه صداوسیما برنامه ای راه اندازی کنید شبیه برنامه نود ومردم باپیامک به گزینه هارای بدهند دیگه بهونه ای هم نیست بگیم مردم روستا وشهرهااینترنت ندارند همره اول وایرانسل که همه دارند بعدمعلوم میشه مردم کدام جریان رادوست دارند ومیخواهند آن زمان هست که حقیقت مشخص میشه که مردم هرگزاشتباه نمیکنند (1325385) (alef-13)
 
کارشناس ارتباطات
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۴:۵۷:۳۵
نویسنده عزیز خلط مبحث می فرمایید.
رای 34 درصدی هاشمی در راستای رای 60 درصدی اصلاح طلبان است. چون افرادی ممکن است به وی و یا معین و یا پزشکیان و یا کواکبیان و.. که نامزد اصلاح طلبان هستند رای داده باشند. و در انتخاب جریان به اصلاح طلبی/
عزیز من درست نتیجه گیری بفرمایید (1325392) (alef-13)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۰۰:۰۴
نیازبه نظرسنجی نیست کافیه یه سری به اماکن عمومی بزنید،همه چیزکاملاواضحه.برای عامه مردم شرکت درنظرسنجی امکانپذیرنیست واصولانظارت دقیقی هم برای آن وجودندارد.امابه نظربنده باتوجه به شرایط موجودنظرسنجی سایت قطره راتاحدودی میتوان به سراسرجامعه تأمیم داد. (1325397) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۲:۲۴:۴۹
من رفتم قطره رای دادم یه نکته جالبی رو دیدم اونم این بود که دو تا ستون گذاشته یکی رای با در نظر گرفتن ای پی های تکرای و یکی هم رای بدون در نظر گرفتن ای پی های تکراری و وقتی بدون تکراری ها را نگاه میکنی درصد اصلاح طلبا نسبت به حالت تکراری بالا میره این نشون میده که سایرین خیلی قصد داشتند تقلب کنند و ارای تکراری را ثبت کنند برای مثال حامیان دولت خیلی سعی کرده (1327519) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۰۰:۵۱
یعنی تمام پدر بزرگ ها و روستایی ها به جلیلی شما رای خواهند داد و همان ها از تمام کسانی که در شهر ها و شهرستان ها زندگی می کنند و حرفی که می زنند به درد نمی خورد ! و تعیین کننده نتیجه نهایی پدربزرگ های ما هستند ! هر چند انها هم هم نظر امروز با هستند با تفاوت سنی زیاد !
یعنی می خواهید بگویید کشوری که 70-80 % جمعیتش شهر نشینند و به قول شما ضریب نفوذ اینترنت 80-90% است ، باز هم همان 20 % روستایی که اینترنت ندارند سرنوشت کشور را رقم می زنند و 80 % جمعیت شهر نشین بی تاثیر است !
ممنون از تفسیری که انجام دادید !
باشد که خود شما حد اقل قانع شده باشید ! (1325398) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۵۸:۱۴
آولا این ها امار های رسمی کشورند ! بنده در درست کردنشون هیچ کاره ام! تنها نقل قول آمار های کشور بود !
نتیجه اخلاقی چیست ؟ این که همه باور دارند آمارها کشک است ! از ضریب نفوذ اینترنت گرفته تا تورم و ....
الان کی به فیس بوک کار داشت ؟! در اس ام اس ها و موبایل ها هم از این مسخره بازی ها زیاد هست ! و عیضا کامپیوتر و کل اینترنت هم به همین منوال است ! شما از اون هم استفاده نکن چون بی حیا خواهی بود ! دوست گرامی با خودرو می توان هم به مقصد رسید هم می توان جان انسان ها رو گرفت ، بستگی به خودمون داره از تکنولوژی چه طور استفاده می کنیم ! (1325948) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۰۸:۱۵
الف جان لطفا بعد از اعلام نفرات نهایی لطفا شما هم یه نظر سنجی بزار ببینیم چند مرده حلاجی داداش (1325411) (alef-13)
 
مصطفی
United States
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۰۹:۱۲
مهم اینه که تو همه نظر سنجی ها از سایت های جبهه پایداری گرفته تا نهضت ازادی اصلاحطلبان یکه تازه میدانند.من خودم می دونم که با اومدن اصلاحطلبان فتنه کمر ولایت رو می شکونه ولی باید قبول کرد که اونا پیروزه این انتخاباتند.تنها راهش اینه که همشون رد صلاحیت بشن (1325413) (alef-13)
 
دلی خون
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۱۷:۴۸
احراز احمدی نژاد به پست ریاست جمهوری همه را وسوسه ی رسیدن به این پست کرده است. (1325426) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۱۸:۵۹
لنکرانی را رد صلاحیت نکنید به خاطر ایت الله مصباح بگذارید رقابت برای اولین بار در ایران واقعی و نمایندگان همه مناطق و همه سلایق با هم رقابت کنند (1325432) (alef-13)
 
عرفان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۲۷:۱۵
ترسیدید از این که اصولگراها در همه ی نظرسنجی ها عقبتر هسنتد؟در ضمن در سایت انعکاس هم ارای اصلاحطلبا بیشتر است (64 درصد) شما یک نظرسنجی پیدا کنید که اصولگراها در آن پیشتاز باشند! الف جان تو خودت یک نظرسنجی بزار ببینیم ارای کی بیشتر است شما که سایت اصولگرا هستید پس طبق گفته ی خودتان باید ارای شما در این نظرسنجی بیشتر از اصلاحطلبا باشد.در ضمن الان تقریبا همه به اینترنت دسترسی دارند و ارای اینترنتی نشان دهنده ی نسبی ارای جامعه است در ضمن ارای جوانها نشان دهنده ی ارای بزرگترها پدر و مادر وپدر بزرگ و مادر بزرگ هم هست چون معمولا در موضوعات سیاسی تمام اعضای خانواده مثل هم فکر می کنند. (1325453) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۳۴:۱۵
1 طبق گفته نویسنده محترم همه میخواهند بگویند اکثزیت با ماست حتی اگر در اقلیت باشند بنابراین نتیجه اقلیت بودن را نخواهند پذیرفت و میگویند انها نمی فهمند!

ایا این مقاله خود نوعی فرافکنی نیست که بر اساس همه نظر سنجی ها اصلاح طلبها جلو هستند و شما نمیخواهید بپذیرید و میگویید کار بر ها دچار خطاهای گوناگون هستند

2 کاش به جای نظر سنجی از عبارت نظر سازی استفاده میکردید و گرنه موسسات نظر سنجی در همه جا هستند و امارشان با خطای (- + 2) نزدیک به واقعیت هستند انگار در کشور ما همه چیز امنیتی هست و ارایه امار هم فارغ از این موضوع نبوده و نیست (1325466) (alef-13)
 
بابك
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۴۱:۱۳
در نظرات سايت شما كه اصولگراست نظرات اصلاح طلبان چند برابر اصولكراها موافق دارد (1325481) (alef-13)
 
..
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۴۵:۵۰
البته واضح است نتایج نظرسنجی های اینترنتی نشان دهنده افکار عموم مردم نیست از آنجا که فقط افراد تحصیل کرده و با سواد به اینترنت دسترسی داشته و به سایت های سیاسی سر میزنند همین میشود که در تمام نظرسنجی های سال 84 آقای قالیباف و هاشمی به دور دوم راه می یافتند و در سال 88 هم نامزد اصلاحطلبان با اختلاف بسیار بسیار زیاد برنده قاطع بود حتی در افراطی ترین سایت های اصول گرا ولی از آنجا که افراد بیسواد و در نقاط دور افتاده حتی در صورت دسترسی به اینترنت به سایت های سیاسی سر نمیزنند و همین موضوع که نظر نخبگان جامعه با افراد غیر تحصیل کرده متفاوت باشد سبب مشکلات امروز جامعه میشود . (1325486) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۴۶:۱۴
این به خاطر اینه که همه ی اصلاح طلب ها از هاشمی حمایت نمی کنن (1325488) (alef-13)
 
ایران
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۴۷:۱۷
حالا اگه گزینه مورد نظر شما تو نظر سنجی ها اول بود میگفتین این یک جامعه اماری بزرک و قابل اتکاست! (1325491) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۴۹:۳۲
چرا هروقت نتایج نظرسنجی بضرر دوستان اصولگراست نباید فریب خورد ولی اگر فرضا فلان نشریه امریکایی یک نظر سنجی منتشر کرد که آرا بنفع اصولگرایان بود آنرا در بوق و کرنا کرد؟
چرا بجای آن، این مسئله بررسی نمیشود که در سایت اصولگرایی چون الف که طبق تحلیل فوق اغلب خوانندگانش باید اصولگرا باشند و سراسر این سایت نیش و کنایه و انتقاد از اصلاحات است، باز تعداد خوانندگان اصلاح طلبان بمراتب بیش از اصولگرایان است؟ (1325495) (alef-13)
 
شایسته
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۵۲:۰۸
به نظر می رسد در این مقاله خواننده ها را آماده می کند تا منتظر نتیجه ای برخلاف نظر سنجی ها باشند. چرا؟
به هر حال نظرسنجی هم روش های علمی ای دارد که اگر نظام بخواهد می تواند با نظرسنجی های علمی وضعیت آرائ را پیش بینی کند .
(1325504) (alef-13)
 
شایسته؟
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۵۵:۲۷
عکس کاندیداهایی که روی خبر شماره گذاری شده است بر چه اساسی است؟ حداد عادل 1 و هاشمی نهمین نفر است؟
چنین عکسی با شماره گذاری انجام شده با تیتر نظرسنجی اینترنتی برای کسانی که خبر را نمی خوانند چنین القاء می کند که هاشمی نفر نهم در نظر سنجی هاست
چرا از چنین روش هایی استفاده می کنید؟ (1325515) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۵۵:۵۳
این یک مسأله ی بدیهیه و در نظریه های ارتباطی هم به اون پرداخته شده از جمله نظریه های مربوط به توجه، درک و حفظ گزینشی. (1325522) (alef-13)
 
سینا از شیراز
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۵:۵۷:۱۶
اینا به آیت ا... هاشمی رای میدن:
1) اصلاح طلبان
2) راست منطقی
3) مردم معمولی و افراد بیطرف که از اختلاس و اختلاف خسته شده اند.
4) دانشجویان، اساتید و بسیاری از کسانی که به مشکلات فعلی نگاهی علمی و عمیق دارند.
و اینا هرگز به ایشون رای نمیدن:
1) دولتی ها
2) راست افراطی
3) افرادی که از گذشته ایشان کینه به دل دارند.
4) اختلاسگران و افرادی که با آمدن ایشان پست و مقام شان به خطر می افته.
اما جای نگرانی نیست. خوشبختانه تعداد افراد دسته اول خیلی بیشتر از دسته دومه. (1325524) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۵:۱۷
به نظر ميرسه حافظه تاريخي مردم ضعيفه. (1325852) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۴۷:۲۱
اون دیگه مشکل ما مردمه شما قصشو نخور (1326224) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۹ ۰۶:۳۵:۵۹
بايد به حال مردمي غصه خورد كه بعضي ها كه سواد درست و حسابي ندارند ميان تو اين سايت ها در مورد هر چيزي كه صلاحيتش رو ندارند اظهار نظر ميكنند. (1330725) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۹:۰۲:۳۳
عجب!!!! اطرافیان اقای هاشمی خودشون از بنیانگذاران اختلاس نوین بودند کارگزاران فراموش شد؟ (1325965) (alef-10)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۱۶:۵۵
کلا منطق در نظر شما وجود ندارد و مطاب شما موید نظر نویسنده این خبر است.
هاشمی در روز ثبت نام به دلیل کهولت سن نمیفهمید اطرافش چه خبره، چطور میخواد کشور اداره کنه. شما احتمالا کم سن و سال هستید و تورم 600 درصدی زمان هاشمی را به یاد ندارید.
متاسفانه شما مفهوم اختلاس را هم نمیدونید. و یا اطرافیان هاشمی را نمیشناسید. امثال نوبخت ها و ..... (1326547) (alef-10)
 
منتقد
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۵۹:۲۰
اگر قرار بود موقعیت اختلاسگران به خطر بیفته آقای هاشمی با فرزندان خودشون می خوان چه کنن؟آیا نباید این افراد هم به طور قانونی مجازات بشند و پرونده مالیشون شفاف بشه؟؟ (1326652) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۷:۴۴:۴۲
اگه اختلاس کردن و تا حالا مجازات نشدن مشکل از قوه قضاییه است و این قوه و نظام زیر سوال است. اما اگه اختلاس نکردن و ماها داریم همین جور تهمت میزنیم م ا مشکل اریم
ولی من مطمئن هستم اگه مشکل مالی داشتن براشون پرونده امنیتی و سیاسی تشکیل نمی دادن (1326885) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۰۷:۰۸
الان تو کوچه و خیابان هم نتایج همونایی هست که تو اینترنت هست . اکثرا میخان به هاشمی رای بدن . (1325539) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۰۸:۱۳
شایدتحلیل شمااین باشه که با نظرسنجی هانظرات افرادتغییرکنه ولی این تحلیل واسه همه صادق نیست.درانتخابات سال 88مامیدونستیم که فردموردنظرمارییس جمهورنمیشه ولی بااین حال بهشون رای دادیم. (1325542) (alef-13)
 
mori
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۰۸:۳۱
شما طرفدار هر کدام از کاندیداها هستید لطف کنید نظر شخصیتان را در اخبارتان دخالت ندهید و بی طرف اخبار را بازگو کنید مشت نشانه خروار است از همین نظرسنجی ها معلومه کی پرطرفدار تر هست (1325544) (alef-13)
 
كيومرث
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۱۲:۱۰
تحليل بسيار جالبي بود . اميدوارم در دولت آقاي هاشمي رفسنجاني از اين نوع انسان هاي خوش فكر كمال بهره برداري صورت گيرد. (1325549) (alef-13)
 
سدابادی
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۵:۴۷
با توجه باینکه شخصیتی چون ایت الله هاشمی شرکت کردن حق است که دیگران مراعات کنند احترام نگهدارند واز تخریب ایشان دست بردارن تا خدا در لحظات سخت خودشان را کمک کند (1325577) (alef-13)
 
در انتظار کره
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۸:۳۶
اگه بری سوپرمارکت سر خیابونتون و بخای کره بخری و بهت بگه می خان گرونش کنن ، چند هفته هست که نداریم.........
خودت می فهمی که باید به کی رای بدی، نیازی به نظرسنجی نیست (1325582) (alef-13)
 
مبین میانه
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۲۹:۳۳
انطوری که مستحضرید قشر متوسط و بالاتر شهری سبد اراء انها هاشمی و قالیباف است و اقشار پایین که بیشتر روستاییها و قسمتی عمده از مذهبی های وابسته سبد رای شان جلیلی یا فرد معرفی شده میباشد ....با توجه باینکه این طیف متوسط به پایین زیاد به اینترنت دست رسی ندارند نظر سنجی اینترنتی نمی تواند دقیق باشد (1325583) (alef-13)
 
آرمان
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۳۰:۵۶
این طبیعی است که مردم به کسی که مظلومانه تخریب وتوهین میشود توسط کسانیکه خود مقصران اصلی وضعیت نابسامان فعلی هستند گرایش دارند توجه عمومی به آقای هاشمی به این دلیل است . (1325586) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۲۷:۲۷
کسی میدونه چرا آقای هاشمی که میزان نفوذش در جای جای ارکان این مملکت کاملا مشخص است چرا در این 8 سال از این نفوذ برای بهتر کردن که نه لااقل توقف همین وضعیت نابسامان فعلی استفاده نکرد ؟! اگر کسی میدونه خواهشاً بگه بدجوری برام معما شده . (1326575) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۶:۳۹:۴۵
شما ظاهرا خطبه ها و سخنان ایشان را فراموش کردی؟ مشکلات این مملکت به خاطر قطبی شدن کشور هست که در یک احمدی نژاد و اصول گرایان و درقطب دیگر اصلاحطلبان که رای بیشتر قشر متوسط و متخصصین زو دارن قرار گرفته اند . واضحه که بدون استفاده از متخصصین وضع مملکت چی میشه! هاشمی سعی کرد تا حاکمیت رو به این واقعیت آگاه کنه و اونها رو برای مصالحه وآشتی ملی متقاعد کنه که البته از خطبه ها بیرونش کردن و اینهم وصع لجبازی حاکمیت ودور کردن متخصصین البته اگر بر ادامه این راه تاکید کنند وضع صدهابار بدتر هم میشه به قول معروف : باش کین از نتایج سحر است. (1326858) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۵۶:۵۷
با این مقاله موافقم
سوگیری تائیدی در بین مخاطبان همین سایت الف نیز مشاهده میشود. هرشخص کاندیدای مورد علاقه ی خود را ، کاندیدای محبوب اکثریت مطلق ایرانیان میداند و در مقابل هرگونه تحلیل خبری موضع گیری اعتراضی و منفی به عمل می اورند. و به عبارتی تنوع سلایق برای اکثریت مخاطبان قابل درک و قبول نیست.
متاسفانه این رویه خطرناکی است که عوارض آن در انتخابات سال 88 مشاهده شد.
امیدوارم عموم مردم به این درک برسند که سلیقه ها متفاوت است و تفاوت سلیقه ها دلیلی بر تخاصم و دشمنی درون کشور نیست.

بنده علی رغم تفاوت دیدگاهی که با آقای بازارگان داشته ام همیشه نظرات ایشان برایم قابل توجه و احترام بوده ، در وبلاگ ایشان نیز بعضی از مواقع دیدگاه خودم را بیان کرده ام. (1325637) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۵۷:۴۰
من هم موافق عدم ملاک نظرسنجیهای اینترنتی هستم ولی به این دلیل که عموما افراد زیادی از اینترنت استفاده نمی کنند که درصد بالایی هم دارند. نظرات این افراد تاثیر فراوانی در نتایج انتخابات دارد همان افرادی که رای اقای احمدی نژاد را بالا بردند.
البته عموما طرفداران اصلاح طلبان بیشتر در فضای مجازی هستند که بنابراین نتایج بالا می رود.
تفاوت این دوره نسبت به 8 سال قبل این است که تعداد افراد در حوزه مجازی زیادتر شده علاوه بر این قشر مستضعف دیگر فریب شعرهای مبارزه با فساد و مافیا نمی خورند (1325641) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۶:۵۸:۳۵
از بین 50 میلیون واجد شرایط حداقل 21 میلیون ایرانی سن بین 22 تا 37 ساله دارند
اینها تعیین کننده اند نه پدربزرگ ها

البته این آمار زیاد دقیق نیست و جمیعت افراد در این بازه بیشتر نیز هست
برای اطمینان هم کافی است به هرم جمیعتی ایران نگاهی بیاندازید (1325645) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۰۳:۵۱
اینا به آیت ا... هاشمی رای میدن:
1) اصلاح طلبان
2) راست منطقی
3) مردم معمولی و افراد بیطرف که از اختلاس و اختلاف خسته شده اند.
4) دانشجویان، اساتید و بسیاری از کسانی که به مشکلات فعلی نگاهی علمی و عمیق دارند. (1325654) (alef-13)
 
سيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۱:۲۷:۰۷
رئیس‌جمهوری که با بنز تردد کند و خانه آنچنانی داشته‎باشد از درد محرومین چه می فهمد!؟/ آنها که اهل تشخیص نیستند از اهل تشخیص بپرسند (1326296) (alef-10)
 
اسبوئی
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۳۵:۳۷
والا نا ترجیح میدم رئیس جمهورمون ده تا کاخ تو تهران و شمال و جاهای دیگه داشته باشه، ولی مردم زیر بار فشا اقتصادی "له" نشن و خانواده ها از هم نپاشن! خداوکیلی این رئیس جمهوری که 10 سال ادعا میکرد درد مردم محروم رو میفهمه چه گلی به سر اقتصادمون زد؟ غیر از این بود که اقتصاد بیمارمون رو به قسمت ICU منتقل کرد؟!! (1326947) (alef-1)
 
سردار سازندگي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۴:۰۸:۲۰
آنكه در نارمك بود و با پژو رفت و آمد كرد چه گلي به سرت زد ؟ به جز اختلاس 3000 ميلياردي ..... درسته (1328073) (alef-6)
 
بيطرف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۱:۲۹:۵۳
راستي خيلي جالبه

اصلاح طلبها دردوخرداد76 بانقدجدي اوضاع دولت سازندگي وقبول همه مردم به اوضاع فلاكت بار دوران هاشمي به كرسي رياست جمهوري دست يافتند. حالاهمين ايناچون ازاونجا رانده وازاينجا مانده شده ا ند وبراينكه كلا به زباله دان تاريخ ريخته نشوند مجبورن ازهاشمي حمايت كنن (1326307) (alef-10)
 
بهرامی
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۰۵:۳۵
بنده نمی دانم چرا کسانی که تا دیروز مخالف سرسخت آقای هاشمی و برنامه هایش بودند امروز دو آتیشه از ایشون حمایت می کنند (1325659) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۰۷:۲۳
خب خیلی ها ممکنه فقط در نظرسنجی انتخاب رئیس جمهور شرکت کرده اند. الف لطفا نظرات ما رو هم منتشر کن. (1325667) (alef-13)
 
mohamad
United States
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۴۷:۴۸
در انتخابات سال 76 نیز همه همفکران شما منتظر پیروزی آقای ناطق بودند و تا یک هفته مانده به انتخابات نیز از آن اطمینان داشتند ولی وقتی همین نظرخواهی ها از پیروزی قطعی آقای خاتمی خبرداد به یکباره نظر ها تعدیل شد و منطقی تر ادامه پیدا کرد.اکنون نیز همه تلاش رقبا برخراب کردن آقای هاشمی میباشد وتلاش میشود وجهه ایشان را ازبین ببرند ولی اگر مشکل خاصی ایجاد نشود خواهیم دید نتیجه به نفع ایشان تمام خواهد شد. (1325738) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۱:۲۸:۳۹
دلیلش این هست که آقای ناطق فرق زیادی با کوتوله های سیاسی امروزی داشت و واقعیات هر چی که بودند پذیرفت. اون موقع سیاست مداران اینقدر بی مقدار و تشنه قدرت نبودند که به خاطر مسند قدرت دست به خلاف های تاریخ عوض کن بزنن. قدرت طلبی بود ولی نه تا به این حد (1327277) (alef-6)
 
agha reza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۷:۵۰:۲۶
من واقعا موندم این اصول گراها چه رویی دارن بخدا ، بابا این مملکت اول تا اخرش هشت سال دستتون بود چیکار کردید ، جز خرابی و فلاکت و بیچارگی بیشتر برای این مردم بدبخت که شدن بازیچه سیاسیون که امروز دوست و رفیقن و فردا دشمن خونی همدیگه .

اصولگراها رو اصلا قبول ندارم چون تنها اصول گرای واقعی خود رهبریه ، باقی سهم گرا هستند ، سهم خودشونو از جیب ملت میخوان نه خیرمملکتو ....
هاشمی بده ؟ قبول بده ، اما شما تو این 8 سال چیکار کردید که مردم با فانوس دنبال هاشمی 80 ساله میگردن ؟ شما اصول گراها دیگه از پاپ کاتولیگ تر شدید ، اجازه بدید ملت انتخاب خودشو بکنه همه از منتخب ملت حمایت کنیم ، امروز مملکت نیاز به اتحاد داره نه ائتلاف ... دست بردارید از سهم خواهی ، دست بردارید ، باشد که رستگار شوید .
والسلام

میدونم طبق معمول اینم انتشار نمیدی الف ، این سومین کامنت منه که احتمالا منتشر نشه (1325749) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۳۱:۲۱
هاشمی تو 8 سالی که رییس جمهور بود چکار کرد ؟ آیا نارضایتی از همین آقای هاشمی نبود که مردم به دنباله رو ایشان یعنی ناطق نوری رای ندادند ؟ چرا حافظه تان را گزینشی _delete کرده اید ؟ (1326588) (alef-10)
 
رضا
United States
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۰:۲۷
اقشار فرودست هم به اصولگرا رای نمی دهند چون دارند عملکرد انها را در زندگی روزمره می بینند
طیف مستضعف جامعه هم به هاشمی پناه اوردن بیشتر از اقشار دیگر
نباید خودمان را گول بزنیم همه چیز معلوم است (1325839) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۲۹:۳۵
به طور شگفت انگیزی جامعه ی امروز به اصلاحات گرایش پیدا کرده.شاید سال 88بیشتر آرای موسوی رو دانشجویان وفرهیختگان تشکیل دادن اما به نظر میاد که طی این چهار سال گرایش به اصلاح طلبی فراتر از قشر فرهیخته ی ایران وشامل بخش عمده ای از قشر ها ولایه های گوناگون اجتماعی شده است .در واقع نیاز امروز ایران اصلاح طلبیست .واینکه بگوییم راه برون رفت از این وضعیت نابسامان اقتصادی واجتماعی اصولگرایست بیشتر به جوک شباهت داره.چرا که اندیشه ی اصولگرایی به معنای واقعی به مدت8سال تنها تفکر حاکم بر کشور بوده(هر سه قوه).اما به نظر می رسه که بحران برای اصولگرایان واصلاحطلبان معانی متفاوتی داره ودر واقع آنچه که اصولگرایان به عنوان بحران از اون یاد می کنند بیشتر به معنای از دست دادن قدرت ومنزلزل شدن اندیشه ی اصولگرایست اما بحرانبرای،اصلاح طلبان به معنای نابودی اقتصاد،آزادی،معنویت (1325866) (alef-13)
 
همدانی
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۹:۰۴:۲۹
فقط خواهشا درباره معنویت سخن نرانید که اصلا اصلاحیون شایسته آن نیستند (1325972) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۸:۵۳:۱۹
مسلما افرادی که به اینترنت دسترسی دارن از اطلاعات بیشتری را در مورد اوضاع و احوال کشور در اختیار دارن و احتمال انتخاب درست برایشان بیشتر است اما مشکل کشور در این است که تعداد زیادی از مردم کشور را عوام تشکیل می دهند چون به اخبار و دیدگاه های مختلف دسترسی ندارند و توسط شبکه ای خواص تغذیه خبری می شوند و احتمال انتخاب نادرست بیشتر بوده و تاوان این اشتباه را همه ملت باید بدهند مانند انچه که در سال های گذشته اتفاق افتاد به امید روزی که رشد سیاسی و فرهنگی جامعه به حدی برسد که این مشکل رخ ندهد (1325930) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۹:۰۶:۰۸
من سالهاست که دررای گیریهای مختلف جز اعضای صندوق بوده ام شاید30 تا40%مردم اصلا سیاسی نیستند وتنها درانتخابات شرکت می کنند که فقط شرکت کره باشند وروی شناسنامه شان مهرانتخابات خوردن باشد این افراد موقعی که می خواهند اسم کاندایی رابنویسند چندین دقیقه اسامی را نگاه می کنند ودر انتخاب شخص مورد نظر مردد هستن ودرلحظه آخرهم کسی که اسمش بیشتر به گوششان آشنا باشد به اورای می دهند (1325978) (alef-10)
 
شقایق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۱۹:۱۳:۳۱
بیخود به هم توهین نکنید.
واقعیت رو قبول کنید که وضع الان شما نسبت به پارسال چیه و همچنین نسبت به سال های قبل ؟؟!!
من یک دخترم . کارمندم . 4 سال پیش با حقوقی که میگرفتم میتونستم تا حدی از پس مخارج خودم بر بیام اما سال بعدش این حقوق فقط منو کمک میکرد تا سر برج کم نیارم سال بعدش از پدرم کمک میگرفتم و امسال اگر پدرم کمک نکنه من .... !!
این بخشی از اقتصاد زندگی منه ...
دوستان میتونن به من هر توهینی میخوان بکنن اما یادشون باشه فقط دارن خودشونو گوول میزنن چون همین وضع ، حالا به یک رنگ دیگه برای خودشونم هست
من از کاندید خاصی حمایت نمیکنم فقط واقعیت رو میبینم !
نسل من از دادن قول های رویایی خسته شدن.
بنظر من بهترین تعهد یک کاندید داشتن وجدان و مسئولیت پذیری هست !
به هر حال این نظر من بود . (1326002) (alef-10)
 
انصاری از سمنان
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۴۲:۵۸
بنظرمن ولایتی رای میاره .چون خیلی ادم خوبیه همه قبولش دارند. (1326215) (alef-10)
 
کارمند شرکت مخابرات
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۰:۵۳:۲۵
سلام
بنده ایراداتی به سخنهای شما دارم
1- خود من شخصا به سایتهای مخالف وموافق سر میزنم و در نظر سنجی ها شرکت میکنم شاید بیشتر افراد این طور باشند
2- من در یکی از شهرستان های محروم کارمند مخابرات هستم باید به اطلاع شما برسونم %90 روستاهای ما به اینترنت دسترسی دارند وشاید هر فردی از یک خانواده روستایی که با کامپیوتر واینترنت آشنایی دارد و در این نظر سنجی ها شرکت میکند نماینده نظرات پدر و مادرهای روستایی باشد که سر وکاری با اینترنت ندارند
ولی ضعف مهم بعضی از این نظر سنجی ها اینکه یک نفر ممکنه چند بار به علت ضعف امنیتی سایت مورد نظر در نظر سنجی شرکت کنه (1326237) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۱:۰۹:۲۴
من با اینکه میدونم شاید رای نیاره اما بازم یه محسن رضایی رای میدهم هم این رای رو از سال 88 بهش بدهکارم هم اینکه با برنامه ترین کاندیدا هست (1326260) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۲:۰۱:۰۸
به‏نام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه برنگذرد
میزان رأی ملت است. امام خمینی (ره)
کزین برتر اندیشه برنگذرد

مراحل پیشنهادی برای رأی‏گیری:

1. رؤیت شناسنامه و کارت ملی، ثبت و گرفتن اثر انگشت
2. تحویل کارت رأی مزیّن به تصویر نامزدها و اسامی آن‏ها به رأی‏دهنده
3. در گیشه یا میز سوم یک دستگاه شبیه دستگاه کارت‏خوان قرار دارد که از سه طرف محصور و پوشیده است و فقط طرفی که رو به رأی‏دهنده قرار دارد باز است و نیمی از سقف آن در همان سمت. فضایی که این رأی‏خوان در آن قرار دارد حداقل 40 سانتیمتر در 40 سانتیمتر مساحت کف آن است و 40 سانتیمتر ارتفاع. در این فضا فرد رأی‏دهنده امکان استفاده از هر دو دست را دارد.
نحوه‏ی کار و استفاده از رأی‏خوان به یکی از سه شکل زیر پیشنهاد می‏گردد:
- سنسور حساس به تصویر کاندیداها که با قراردادن کارت تصویر بر روی آن رأی برای آن کاندیدا ثبت می‏شود.
- سنسور حساس به نام کاندیداها که با قراردادن نام بر روی آن رأی برای آن کاندیدا ثبت می‏شود.
- شماره‏های معمولی مثل کارت‏خوان که با فشاردادن شماره یا دکمه‏ی تصویردار مربوط به هر کاندیدا رأی برای آن کاندیدا ثبت می‏شود.
هنگامی که دستگاه رأی‏خوان به یکی از اشکال فوق رأی را اخذ نمود، دو رسید پیاپی برای رأی‏دهنده صادر و چاپ می‏کند که اطلاعات کاندیدای انتخابی به صورت اسم یا تصویر یا شماره‏ی کاندیدا و شماره‏ی فیش و مجوز صادرشده برای رأی‏دهنده بر روی هر دو رسید ثبت شده است.
4. رأی‏دهنده پس از اطمینان از صحت اطلاعات ثبت‏شده یکی از دو رسید را تا نموده و در صندوق اخذ رأی که شفاف می‏باشد می‏اندازد. صندوق اخذ رأی و درب آن همگی از جنس پلاستیک نرم و شفاف می‏باشند. در دهانه‏ی ورودی صندوق یک سنسور شمارنده وجود دارد که با ورود هر برگ رسید رأی به صندوق یک شماره به تعداد اضافه می‏نماید.

نکات حفاظتی در مورد رأی‏ها:

1. دستگاه رأی‏خوان به‏طور زنده و در زمان واقعی همزمان اطلاعات را به سیستم ثبت وزارت کشور، شورای نگهبان و دفتر مرکزی ستاد انتخاباتی هر کاندیدا ارسال می‏نماید.
2. ساعت رأی‏شمار در همه‏ی حوزه‏های رأی‏گیری هر ربع‏ساعت یکبار جمع نهایی آراء صندوق‏های آن شعبه را با رأی اختصاصی هر کاندیدا نمایش می‏دهد. این ساعت در محلی قرار خواهد داشت که تنها نمایندگان وزارت کشور، شورای نگهبان و نمایندگان کاندیداها به آن دسترسی خواهند داشت. همچنین تصویر این ساعت توسط دوربین مداربسته به‏طور زنده و در زمان واقعی همزمان به رایانه‏هایی در وزارت کشور، شورای نگهبان و دفتر مرکزی ستاد انتخاباتی هر کاندیدا ارسال می‏شود و فیلم آن در آن رایانه‏ها ثبت و ذخیره می‏گردد.
3. با پایان زمان اخذ رأی و بسته‏شدن درهای حوزه عملیات زیر به‏ترتیب به انجام می‏رسد:
- در حضور همه‏ی نمایندگان کاندیداها دریچه‏ی هوشمند صندوق‏ها، پس از ثبت رقم شمارشگر آن، توسط نماینده‏ی شورای نگهبان پلمب شده و در کیسه‏ی مخصوص شفاف مهروموم می‏شود. رسید عدد شمارشگر پس از امضاء به تمامی نمایندگان داده می‏شود؛ به‏انضمام یک تصویر فوری از شمارشگر که نماینده‏ی شورای نگهبان آن را به‏طور افقی بر روی سینه‏ی خود نگه داشته و عدد آن و تاریخ و ساعت پلمب آن قابل رؤیت است.
- این شمارشگرها در اختیار شورای نگهبان خواهد بود.
- ساعت رأی‏شمار ربع‏ساعت پس از اخذ آخرین رأی، پلمب می‏شود و تصویر فوری آن به همان نحو بالا گرفته شده و یک نسخه به هر نماینده از کاندیداها داده می‏شود. این ساعت نیز در کیسه‏ی مخصوص شفاف مهروموم می‏شود.
- درنهایت رسیدرأی‏های ریخته شده به صندوق‏ها در حضور تمامی نمایندگان شمارش شده و ثبت می‏شوند. جمع نهایی کل و جمع مربوط به هر کاندیدا با آخرین وضعیت ساعت رأی‏شمار و همینطور با جمع نهایی کل دریچه‏ی هوشمند صندوق مطابقت داده شده، ثبت می‏شود. این برگه به امضاء همه‏ی نمایندگان رسیده و هر یک نسخه‏ای از آن دریافت می‏کنند.
4. حوزه‏های سیار فقط در مناطق صعب‏العبور مجاز به اخذ رأی می‏باشند. کلیه‏ی موارد فوق بدون استثناء شامل این حوزه‏ها نیز خواهد بود.
5. تمامی حوزه‏ها بدون استثناء و هیچ عذر و بهانه‏ای از رویه‏ی فوق تبعیت کرده و به‏طور همزمان به کار خود پایان خواهند داد.

جمع‏بندی نهایی:

1. هرگونه مغایرت یا تخلف احتمالی در هر حوزه سریعاً و به‏طور پخش مستقیم از شبکه‏های سراسری صدا و سیما منعکس خواهد شد.
2. با درنظرگرفتن تمهیدات فوق، در پایان بایستی جمع نهایی شمارش‏های رسیدرأی‏های صندوق‏ها با مجموع ارقام نهایی ساعت‏های رأی‏شمار که در رایانه‏ی دفتر مرکزی ستاد انتخاباتی هر کاندیدا نیز ثبت شده است، همخوانی داشته باشد. (1326395) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۹ ۱۲:۲۹:۱۲
اگر واقعا راي گيري اينطوري باشه خيلي عاليه اما افراد كم سواد و يا بي سواد معمولا نياز به كمك يك فرد ديگه دارند كه همين موضوع خصوصا در مناطق روستايي و محروم كه تعداد افراد ناوارد به اين شيوه راي گيري ممكنه زياد باشه مي تونه وسيله سواستفاده بشه (1331622) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۲:۵۳:۰۴
فرار از حقیقت هم یک جور زندگیست. معمولاً افراد خود شیفته نظرات عموم را نفی میکنند (1326507) (alef-10)
 
گلپا
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۰۷:۰۰
معمول انتخابات گذشته اینجور بود که از فروردین یا اردیبهشت سالی که انتخاب ریاست جمهور قرار اجرا داشت مرذم تکلیف خودشونو با کاندیدا ها و جناحهای مورد حمایتشون رو میدونستند . ظاهرا این دور همه چراغ خاموش اومدند ( حتی شورای نگهبان که کار اعلام اسامی رو به دقیقه نود کشونده )
همچنین به جای بحث و نظر راجع به فلان کاندیدا و برنامه هایش و گمانه زنی در مورد کابینه احتمالی صحبت از ماندن در کورس انتخابات و یا به نفع دیگری کنار رفتن هستش !!
تو این شرایط دقیقه نودی حتی سازمانهای قدر نظر سنجی جهانی که بررسیهای و آمارشون رو به ساعت اعلام میکنند هم گیج و سردرگم میشن . چه برسه به ما که یکه سازمان مستقل و بیطرف حرفه ای در این باره نداریم !!! (1326529) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۱۷:۱۶
به نظرم نظرات کلی جامعه به سمت هاشمی و قالیباف است و رقابت سختی بین این دو صورت خواهد گرفت (1326549) (alef-10)
 
هستی
Netherlands
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۲۹:۵۸
شما یه مقاله بنویس در نیاز مملکت به یک سازمان یی طرف نظرسنجی. تمام نظرسنجی هایی که الان میشه، آنلاین یا افلاین، جانبدارانه هستند. (1326583) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۷ ۲۳:۳۰:۰۱
بیشتر رای رو مردمی تشکیل می دن که دسترسی به اینترنت ندارن.ولی اگر نظر سنجی به صورت عمومی و از تمام نقاط کشور باشه می تونه سودمند باشه. (1326584) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۱:۵۳:۱۸
اگر 2 واحد درس آمار خوانده باشید میدانید که نظر سنجی وقتی واقعیست که جامعه آماری با نمونه همخوانی داشته باشد افراد خاصی در نظر سنجی ها شرکت می کنند و این نمونه خوبی نیست /در ست مانند افرادی که فضای مجازی را واقعیت می پندارند /نمونه اطراف من هنوز به نامزد مورد نظر خود نرسیده اند اما من مجاز نیستم این را به کل جامعه تعمیم دهم. خوب است دعا کنیم خداوند دبد روشنی به ما عطا کند که بهترین فرد را انتخاب کنیم. (1326809) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۳:۴۷:۵۲
تا حدود زيادي موافق اين مطلب هستم ولي چند اشكال دارد
هيچ گروه اقليتي خود را در اكثريت نمي بيند ممكن است جامعه طوري رفتار كند كه طرف متوجه مخالف بودن جامعه نشودهركسي باشد اشتباه ميكند فقط بايد نحوه آمار گيري صحيح باشد
گاهي افراد آمار سازي ميكنند كه اين آمار سازي در نتجه راي دادن تاثيري نخواهد داشت (1326849) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۳:۵۰:۰۶
برای معتبر بودن نتایج یک نظر سنجی تجزیه و تحلیل جامعه آماری لازم است. این کار با انجام یک سری آزمایش توسط افراد متخصص بایستی انجام شود. سایتی که اصلا از ترکیب مخاطبانش اطلاعات کافی ندارد نمی تواند با استناد به یک نظر سنجی داخلی جامعه آماری مخاطبانش را با کل جامعه یکسان در نظر بگیرد. نکته مهم تر این است که هنوز در جامعه ایرانی اینترنت به عنوان یک فضای عمومی جا نیفتاده است که بررسی این امر کاری مهم است که بایستی انجام شود. (1326850) (alef-10)
 
كامران
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۷:۴۹:۴۲
سايت الف متعلق به طيف اصولگراست پس طبيعي كه به فكر تخريب آيت الله هاشمي رفسنجاني باشه.
در مورد انتخابات در مقطع فعلي آراي آقاي رفسنجاني بيشتر است ولي بايد ديد واكنش مردم به حركت هماهنگ رسانه هاي اصولگرا در تخريب آقاي هاشمي چيست.
احتمال اول ( كه البته قويتر است ) ريزش آراي آقاي رفسنجاني به نفع كانديداهاي جوان اصلاح طلب است.
احتمال دوم هم محبوبتر شدن آقاي هاشمي به واسطه نارضايتي مردم از وضعيت فعلي است. (1326892) (alef-1)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۳۲:۱۹
منم اعتقادی به نظر سنجی ایانترنتی ندارم ولی این دفعه نظر سنجی اینترنتی به نظر مردم نزدیک است علت اصلی ان هم دسته گل هایی است که دوستان اصولگرادراین8سال به اب دادن فرض کنتیم حرف شما درست باشه مردم نخوان به هاشمی رای بدن . انوقت حتما به لنکرانی که نسخه قدیمی تر احمدی نژاد است یه به قالیباف که نسخه جدیتر ان است حتما رای میدن .جای شما بودم به گذشته خودمون یه کم فکر میکردم بعد به نظر سنجی ها شک میکردم (1326940) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۳۲:۲۳
الف جان همین مثبت و منفی های زیر کامنت ها از هر نظرسنجی بهتر معرف تمایل جامعه به کندیدای مورد نظرش هست (1326941) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۳۳:۳۵
از همین تصویر بالای تیتر خبر معلومه که نظر سنجی چقدر درست است که نفر آخر را با شماره 1 در صدر همه کاندیدا ها نشان داده؟! من از هر کسی در هر طیفی و جناحی سوال کردم هیچ کس نمی گوید به ایشان رأی می دهد (1326943) (alef-1)
 
ﻋﻠﻤﻲ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۸:۴۵:۵۴
اﻟﺒﺘﻪ ﺑﺤﺚ ﺷﻤﺎ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻋﻠﻤﻲ و ﺷﻴﻮا ﺑﻮﺩ ﻭﻟﻴﻜﻦ ﺩﺭ ﻋﻠﻮﻡ اﻧﺴﺎﻧﻲ ﺳﻮاﻱ ﻣﻨﻂﻖ اﺣﺴﺎﺱ ﺁﺩﻣﻬﺎ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺳﺎﺯﻩ ﻳﻚ ﭘﺮﻭﺳﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋي ﻫﺴﺖ,ﻭﻣﺜﻞ ﻋﻠﻮﻡ ﺗﺠﺮﺑﻲ ﻭﺭﻳﺎﺿﻲ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺣﺘﻤﺎ ﺩﻭ ﺿﺮﺑﺪﺭ ﺩﻭ ﺑﺸﻪ ﭼﻬﺎﺭ,ﺑﻪ ﻋﻨﻮاﻥ ﻣﺜﺎﻝ ﻫﺮﮔﺰ ﻓﺮاﻣﻮﺵ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻴﻢ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺕ ﺳﺎﻝ 76 ﺭﻭ ﻛﻪ اﺯ ﻃﺮﻑ ﺣﺎﻛﻤﻴﺖ و ﺻﺪاﻭﺳﻴﻤﺎ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ اﻟﻘﺎ ﻣﻴﺸﺪ ﻛﻪ ﺟﻨﺎﺏ ﻧﺎﻃﻖ ﺣﺎﻳﺰ اﻛﺜﺮﻳﺖ ﺁﺭاﺳﺖ و ﻃﺮﻑ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻧﺎ ﻣﺤﺮﻡ و ﻧﻔﻮﺫﻱ اﺳﺘﻜﺒﺎﺭ اﺳﺖ ﻭﻟﻴﻜﻦ ﺩﺭ 22ﺧﺮﺩاﺩ ﻣﺮﺩﻡ ﺁﻥ ﺣﻤﺎﺳﻪ ﺑﺰﺭﮒ ﺭا ﺁﻓﺮﻳﺪﻧﺪ ﻛﻪ ﺑﺮ اﺳﺎﺱ ﺗﺤﻠﻴﻞ ﺭﻭاﻧﻜﺎﻭاﻧﻪ ﺷﻤﺎ ﻛﺎﻣﻼ ﻧﺎﺳﺎﺯﮔﺎﺭ اﺳﺖ... (1326961) (alef-1)
 
مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۹:۰۱:۴۵
دل ها دست خداست

ان الذين آمنوا وعملوالصالحات سيجعل لهم الرحمن ودا
همانا كساني كه داراي ايمان وعمل صالح مي باشند به زودي خداوند محبت آنها را در (دلها ) قرار مي دهد.

با سلام
آقاي دكتر جليلي به دلايل ذيل انشاءا.. موفق خواهند بود:
1-اخلاق وقانون مداري( در نحوه ثبت نام ، وسوابق مديريتي ايشان مشهود است)
2-اتقان ، صراحت و شجاعت در بيان مباحث مبتني بر اشراف ايشان بر مباني و اهداف انقلاب اسلامي
3-نگاه راهبردي و مدبرانه در مديريت كلان كشور(تجربه مديريت شوراي عالي امنيت ملي و پرنده هسته اي )
4-ارتباط با بدنه نخبگاني حوزي و دانشگاهي و پژوهشكده هاي علمي(درنوع حمايت ها و دعوت ها از ايشان مشهود بود)
5-مقاوم بودن (در دو حوزه : اول ارتباط عميق و حمايت از خط مقاومت در خاورميانه و دوم مقابله با جريان فتنه با شيوه اي هوشمندانه و حكيمانه در شورا يعالي امنيت ملي )
6-نداشتن حاشيه (به دليل تقواي سياسي و كياست ايشان) (1326985) (alef-10)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۹:۲۱:۵۶
تا که قبول افتد و که در نظر آید.
من سواد سیاسی ندارم ولی با همین سواد اکابری نظرم این است که با تمام اظهار نظر ها پس از انتخابات به خوبی روشن می شود که چقدر مردم به گفتمان های هیجانی پاسخ می دهند و تا چه اندازه با محاسبات سیاستمداران زاویه دارند. خوا هش می کنم از نسبیات امور برای خود و دیگران کلاه های فرضی نسازید. نتیجه آزمون و خطای انتخاباتی مردم در هیجان اتنخاباتی 88 شد احمدی نژاد که اکنون به خوبی نشان داده است که تا چه حد با ضروریات مملکت و مردم غریبه و یا آشنا بود. مردم حرف نو می خواهند حرفی که از ته دلشان خبر دهد از عمق وجودشان باور ها را بیرون کشد، این حرف نو را همیشه کسانی زده اند که دارای سابقه ذهنی بد در میان مردم نبوده اند و حداقل از مقبولیت نسبی برخوردار بوده اند.
مژده بده مژده بده یار پسندید مرا!!!!!!! (1327016) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۰۹:۴۸:۴۲
الف این روزها خیلی جناحی حرف میزنه
چون ما هستیم تو هستی
پس بیطرف باش و مغرض نباش
و اگر نمی توانی بی طرف سخن بگویی موقتا" از نیروهای معتدل استفاده کن و گر نه اگر مردم را از دست بدهی خود به خود حذف خواهی شد (1327059) (alef-1)
 
نوذر
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۱:۳۶:۱۰
دلیل این که بعضی گروه ها وجناح های سیاسی ونهادها با نظر سنجی عمومی مخالفن چیه ،چرا در کشور ما موسسات شناخته شده جهت سنجش افکار عمومی وجود ندارد ،به نظر من دلیلش بر میگرده به اینکه این گروه ها وافراد که قدرت اجرایی ومالی زیادی هم دارند به هر دلیلی از سنجش افکار عمومی هراسانند ،وهمیشه در این وحشتند که نکند نظر مردم خلاف خواست انها باشد و قاعدتا اعلام نظر سنجی در سطح جامعه به تمایل مردم شدت بیشتری میدهد (مثل زلزله که در ریشتر های بالا تر قدرت تخریبش به صورت تصاعد هندسی افزایش می یابد )پس چه بهتر که کسی از نظر مردم خبر نداشته باشد ،بینی وبین الله گروهی که بیشتر از این موضوع ترس دارند اصول گراها هستند .همیشه هم بی اعتبار کردن نظر سنجی اینترنتی از طرف انها مطرح می شود ،هیچ وقت هم حاضر نیستند نظر افراد روستایی وفقیر وبی سواد جامعه را از راهای دیگر بسنجند وتوجیه شان این است که این بخش از مردم در نماز جمعه وراه پیمایی وغیره نظر خود را در مورد انها داده اند ،در واقع از استدلالی استفاده می کنند که به مراتب غیر علمی تر ونسنجیده تر از نظر سنجی اینترنتی است .اولا همه انهایی که به نماز جمعه میروند ودر راه پیمایی شرکت میکنند اصول گرا یا طرفدار شما نیستند دوما در نماز جمعه وراه پیمایی وصف اتوبوس وداخل تاکسی و وسایر جمعیت های کوچک نیز معمولا همان نظراتی مطرح میشود که در سایت های اینترنتی رد وبدل میشود بنا براین چرا اصرار دارید برای توجیه بی اعتمادی وبی اعتنایی مردم به خود وگروهتان مردم را با خط کش بی سواد وبا سواد وفقیر وغنی تقسیم بندی کنید همان کاری که توده ای ها وکمونیستها ومجاهدین خلق در 35سال قبل کردند وهیچ طرفی هم از ان نبستند،شما که صدا وسیما را دارید یک نظر سنجی در خصوص تمایل مردم به کاندیداها مثل برنامه نود بگذارید هم کل کشور را پوشش می دهد وهم فقیر وغنی وبی سواد وبا سواد اقلا یک خط موبایل دارند ،البته عمرا این کار را نکنید چرا که نتیجه ان از الان مشخص است ومثل زلزله 8ریشتری کار همه کاندیداهای محترمتان را یک سره میکند . (1327300) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۲:۴۴:۱۴
درحال حاضرنظرات اينترنتي شامل اقليت ناچيزي ازجامعه ميباشد. (1327619) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۵:۱۶:۲۳
نظرات اينتر نتي بري جامعه آماري استفاده كنندگان اينتر نت است نه مردم.
يك جامعه آماري گزينشي است. (1328381) (alef-6)
 
مقدم
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۱۶:۳۹:۳۱
مگه چند نفر تو ایران اینترنت دارن (1328805) (alef-1)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۲۲:۴۶:۱۲
نظرسنجی یک مساله ÷ذیرفته شده در جهان امروز هست اما استاندارهای خاص خودش را درااست و به هیچ وجه از یک جامعه آماری خاص برگرفته نخواهد شد.لذا نظرسنجی که محدود به یک جامعه خاص باشد ترجیحاً نتیجه درستی نخواهد داشت و ممکن است موجب ایجاد توهم نیز شود. (1330166) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۲۲:۴۹:۰۲
باسلام به تمامی دوستانم.
امیدوارم مثه همیشه حذف نکنه من رو.
فقط یه مطلب میخوام ازدوستام بپرسم وبا وجدان بیدار وبدون جبهه گیری فکرکنید.
دقت کنیدبه اظهارنظرها چرا همه حمایت ازآقای رفسنجانی میکنن درصورتی که این همه مقبولیت ندارن.
لطفافکر کنیدوبعدتصمیم بگیریدامیدوارم مناظرات پخش بشه.
یاحق... (1330178) (alef-10)
 
reza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۲۳:۳۹:۳۲
من به عنوان یه اصلاح طلب فعال در دوران آقای خاتمی ، باید اعتراف کنم که یکی از اشکالات ما اصلاح طلبها غوغا سالاری و از آب گل آلود ماهی گرفتنه ، من یکی که با این روش دوست ندارم پیروزی ای به دست آورد چون اگه ما درست میگیم پس باید با منطق و متین حرفمونو جلو ببریم. (1330367) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۲-۲۸ ۲۳:۴۹:۱۰
فقط قالیباف
دوستان اصولگرا اتحاد اتحاد (1330402) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۲-۲۹ ۰۱:۰۱:۴۹
سلام
بجز بحث استفاده کنندگان اینترنت ...
این مطلب را قبلاً هم به وضوح مشاهده کرده بودم و به دوستانم متذکر شده بودم که حدوداً بیشتر افرادی که به یک سایت خاص سرمیزنند و مطالبش را میخوانند، دارای تفکرات سلایق مشترکی هستند و نتایج نظرسنجی در یک سایت خاث به نوعی قابل پیش بینی است. (1330601) (alef-10)
 
بي طرف
۱۳۹۲-۰۲-۲۹ ۱۶:۵۹:۵۱
مهم ترين نكته در تأيين قابل اعتماد بودن يك نظر سنجي تعداد جامعه آماري هست كه در ايران اين تعداد به زحمت به عدد ١٠٠٠٠٠ ميرسه ك اين نشان از مورد توجه نبودن اين نظر سنجي ها در نزد عموم مردم دارد (1332931) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۲:۰۳:۲۲
حداقل برو پای صندوق که مهر رای توی سجلت بخوره میخای رای سفید بده
من که کسی رو نمی شناسم کی دوسته کی دشمن (1335130) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.