نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233868
ورود سالانه 14 میلیون پرونده به مراجع قضایی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۳
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: ورود سالانه ۱۴ میلیون پرونده به محاکم قضایی در کشور فاجعه‌بار و رقم وحشتناکی است که گاه انسان را به خوف وا‌می‌دارد.

به گزارش فارس، آیت‌الله سید حسن عاملی صبح امروز در مراسم جشن گلریزان ستاد دیه اردبیل اظهار کرد: این ستاد که خود احیاگر نفوس بوده و به فکر جمع‌آوری کمک‌های مردمی درصدد آزادی زندانیان است به کار فاخر و ارزشمند دست زده که بنده به رئیس ستاد دیه اعلام کردم حاضرم ثواب و پاداش امامت جمعه و جماعت مردم را در این سال‌ها بدهم و در مقابل اجر و پاداش یک فرد خیر که زمینه آزادی یک نفر را که به خاطر جرایم غیرعمد به گوشه زندان افتاده است، به دست آورم.

وی ادامه داد‌: ستاد دیه باید توجه کند که در وهله اول از تحولات علمی دنیا برای کاهش گرفتاری‌ها و مشکلات اجتماعی استفاده کند و با بهره‌گیری از این تجارب زمینه‌ای را به وجود آورد تا مشکلات و نارسایی‌ها یکی پس از دیگری برطرف شود.

امام جمعه اردبیل افزود: باید امکان تخلف از افراد مختلف جامعه سلب شود چرا که دستگاه قضایی ما گرفتار مشکلات و معضلاتی شده که دیگران برای آن به وجود آورده‌اند و خود در تولید این گرفتاری دخالتی نداشته‌اند.

عاملی با بیان اینکه تحولات علمی دنیا و حرکت‌های پیشرفته در این حوزه محیرالعقول بوده و در همه جوامع زمینه و بستر مبارزه با فساد و بستن گلوگاه‌های این امر فراهم شده است، تصریح کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم تا امکان تخطی را به حداقل برسانیم که در این زمینه به کارهای فرهنگی و علمی روزآمد نیاز داریم.

وی نگاه ویژه مجلس را به این حوزه و مهارت یک نماینده توانمند را در ارائه طرح‌ها و پیشنهادات برای تصویب قوانین کارآمد مهم و خطیر بیان کرد و گفت: بزرگترین هنر یک نماینده کمک به تدوین قوانین در کشور است تا با استفاده از آخرین یافته‌های علمی هدف‌گذاری‌ها به سمتی باشد تا میزان جرایم و تخلفات در جامعه به حداقل برسد.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل اظهار کرد: اگر دانشگاه تهران ما ۷۰ سال عمر دارد دانشگاه آکسفورد ۷۰۰ سال تجربه مفید دارد و هر چند از جهت فرهنگی ما تفاوتی‌هایی را با غرب داریم اما باید از یافته‌های علمی آنها که بسیار سریع و کارآمد اتفاق می‌افتد، استفاده کنیم.

عاملی با ابراز تاسف و تعجب از آمار ۱۴ میلیون ورودی پرونده به محاکم قضایی افزود: باید جلوی این فاجعه وحشتناک را گرفت و همه از مجلس گرفته تا قوای دیگر تلاش کنند تا گرفتاری و مشکلات جامعه با راهکارهای علمی و منطقی برطرف شود. وی تمرکز استکبار جهانی را در برهم زدن کانون خانواده به عنوان سلول جامعه یادآور شد و ادامه داد: این هجمه‌های فرهنگی به گونه‌ای تنظیم شده‌اند تا حساسیت معنوی ارزشی و اعتقادی ما را زیر سئوال برده و به راحتی عده‌ای قوانین و مقررات را زیر پا بگذارند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری یکی از این آسیب‌های جدی را ترویج مهریه‌های سنگین حتی گاه به تعداد تاریخ تولد زوجین بیان کرد و گفت: در این زمینه کار فرهنگی کمی را انجام داده‌ایم، در حالی که باید خانواده‌ها به راحتی به این واقعیت پی ببرند که بهترین مهریه سبک‌ترین آن است و برکت ازدواج نیز در مهریه کم است که اگر تنها این الگوی دینی و اسلامی ما مدنظر باشد بخش عظیمی از آسیب‌های اجتماعی از بین رفته و زندان‌های ما خلوت می‌شود.

عاملی، جامعه ما را جامعه‌ای بی‌رحم و بی‌عاطفه توصیف کرد و افزود: جامعه‌ای که تماشاگر بسیاری از نداری‌ها و گرفتاری‌ها باشد و نتواند اقدام عملی را در دستگیری و مدد نیازمندان انجام دهد جامعه‌ای در معرض آسیب و خطر خواهد بود. وی عنوان کرد‌: گاه خیرین و نیکوکاران و افراد با وجهه مناسب و شایسته می‌توانند در حفظ آبروی یک فرد زندانی جرایم غیرعمد و کسب رضایت موفق عمل کنند چرا که در دین اسلام تاکید شده است گره‌گشایی از کار مومن بهتر از ۹ هزار سال عبادت است.

امام جمعه اردبیل در پایان بیان کرد: ما رنگ عبادت را در مساجد پررنگ دیدیم در حالی که بسیاری از نیکی‌ها و اعمال واجب در خانه و اطراف زندگی ما است که اگر دقت داشته باشیم به خوبی می‌توانیم با انجام این کارهای نیکو پاداش و ثوابی چندین برابری به نسبت عبادات تاکید شده ببریم.
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۱۹ ۱۲:۴۵:۳۴
شیوه تنبیه و مجازات شیوه ای قدیمی و ناکارآمد است. بعلاوه ما هرچه دایره جرائم را وسیع تر کنیم به همان اندازه تعداد پرونده ها افزایش می یابد. بطور مثال ، در جامعه ما روزه خواری جرم است. بد حجابی یا بی حجابی جرم است،مشروب خواری جرم است داشتن رسیور و ...جرم است که خود این ها آمار بسیاری از پرونده هاست. (2247574) (alef-13)