توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243703
بزرگترین مشتریان صادرات ایران در یک سال اخیر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۰
حجم تجارت خارجی ایران در شش ماهه نخست سال جاری با ۳۱ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۴۹ میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس تازه ترین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در نیمه نخست سال جاری ۲۳ میلیارد و ۶۶۹ میلیون دلار کالا از کشور صادر شده است که این رقم در مقایسه با آمار مقدماتی شش ماهه نخست سال گذشته که بر اساس اعلام گمرک ۱۷ میلیارد و ۹۷۲ میلیون دلار بوده است به میزان ۳۱ درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر حجم واردات نیز در نیمه نخست امسال برابر با ۲۶ میلیارد و ۲۱ میلیون دلار بوده است. با توجه به اینکه رقم واردات ایران در مدت مشابه سال قبل بر اساس آمار گمرک ۱۹ میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار بوده است، بنابراین حجم واردات ایران نیز نسبت به سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی را تجربه کرده است. به این ترتیب حجم تجارت خارجی ایران در یک سال گذشته به طور متوسط ۳۰ درصد افزایش داشته و به رقم ۴۹ میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار رسیده است.

همچنین قیمت هر تن کالای صادراتی ایران در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۲ در حدود ۴۳۱ دلار بوده است که بر اساس آمار گمرک این رقم در مدت مشابه سال جاری با افزایش ۱۳ درصد روبرو بوده که بنابراین قیمت هر تن کالای صادراتی در سال جاری به حدود ۴۸۷ دلار رسیده است. اقلام عمده صادرات غیر نفتی در مدت یاد شده شامل پروپان مایع شده، متانول و بوتان مایع شده بوده وعمده ترین خریداران کالاهای صادراتی کشورمان هم به ترتیب چین،عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده‌اند.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته اقلام عمده صادراتی ایران سنگ آهن به هم فشرده نشده و کنسانتره‌های آن، اوره و متانول بوده است، اما مشتریان صادرات ایران نسبت به گذشته تفاوتی نکرده‌اند. عمده واردات کشورمان نیز در این مدت به گندم، وسایل نقلیه با موتور پیستونی درون سوز با حجم سیلندر بیشتر از ۱۵۰۰ سانتیمتر مکعب، برنج، ذرت و کنجاله سویا اختصاص دارد که عمده کشورهای صادرکننده کالا به ایران هم در شش ماهه نخست امسال به ترتیب امارات متحده عربی، چین، هند، کره جنوبی و ترکیه بوده‌اند.

بر اساس این گزارش در بخش اقلام عمده وارداتی گندم در سال گذشته در رده چهارم قرار داشت که با صعود سه پله‌ای در سال جاری در صدر واردات ایران قرار گرفته است.

در سال گذشته برنج عمده‌ترین قلم وارداتی ایران بوده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.