نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 278129
آپارتاید آمریکایی
دکتر مسعود اخوان فرد*، 2 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۱
مدتی است که اخبار پراکنده از درگیری پلیس فدرال آمریکا و دیگر نیروهای امنیتی این کشور علیه شهروندان آمریکا که تنها و اصلی ترین جرمشان رنگ سیاه پوست آنهاست به گوش می رسد. اگر مورد به صورت اتفاقی بود قابل بررسی محسوب نمی شد ولی این موضوع رویه جاری و هفتگی در اعمال رفتار خشن و غیر انسانی پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا علیه سیاهان این کشور است.

سابقه تاریخی:
تبعیض نژادی، نژاد پرستی، آپارتاید و عباراتی از این قبیل همواره کشورهای نژادپرست چون رژیم سابق آفریقای جنوبی،رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و نظایر آن را به ذهن متبادر می نمود. اما مدتی است که به علت پیش داوری، تبعیض و تفاوتهای نژادی که ناشی از تفاوتهای جسمی و فیزیکی است به موضوع رابطه بین نژاد و پدیده های غیر زیست شناسی می رسیم و می بینیم که سابقه جنگهای داخلی آمریکا در قرن ۱۹ بیشتر تبعیض نژادی بوده است.

در سالهای اخیر نژادپرستی عاملی برای تسلط و کنترل ملل ضعیف(حتی در قلب اروپا) و خشونت نژادپرستانه در شکل نسل کشی(در غزه و فلسطین اشغالی) و جنگهای نژادی(بوسنی و هرزگوین) مشاهده شده است.

-در سال ۱۹۰۹ کنگره ملی برای پیشبرد حقوق سیاه پوستان در امریکا تشگیل می گردد و مارتین لوترکینگ به عنوان یک رهبر مذهبی سیاه پوست و مدافع تساوی حقوق سفیدپوستان و سیاه پوستان جان خود را در این راه و آرمان از دست داد و بعد از وی برخی فعالیتهای موجود با تئوریهای متفاوت در این راه قدم گذاشتند که مهمترین این فعالیتها شامل:

- تئوری(مکتب) دیبودا: معتقد به استفاده از ابزارهای خشونت برای نیل و رسیدن به حقوق سیاه پوستان بود.

- تئوری(مکتب)واشنگتن بوگرتی: این تئوری بر خودسازی سیاهان بیش از اقدام به مبارزه تاکید می کند.

- تئوری(مکتب) مارتین لوترکینگ: بر اقدام از طریق راه حلهای مسالمت آمیز تکیه دارد.

در این میان دین اسلام به عنوان مکتب رهایی بخش و ضد تبعیض نژادی که با نژاد پرستی به عنوان عامل شیطانی با غیرت بی جا و تعصب جاهلی مبارزه کرده است مورد توجه سیاهان قرار گرفت.

دین اسلام بر تساوی انسان ها اعم از سیاه و سفید، عرب و غیرعرب و برتری بواسطه عامل "تقوی" تمرکز داشته است و همین امر هم باعث رغبت رنگین پوستان آمریکا به دین مبین اسلام گردیده است.

برخی آمارها:
جمعیت کشور آمریکا در قیاس با جمعیت کل مردم دنیا، حداکثر ۵ درصد جمعیت جهان را داراست اما بیش از یک چهارم زندانیان جهان را در زندانهای خود جای داده است بعبارت دیگر از هر ۲۰۰ هزار نفر آمریکایی یک نفر تمام عمر خود را در زندان سپری می کند.بر طبق آمارهای واصله دو میلیون و سیصد هزار زندانی آمریکایی در حدود ۱۸۰۰ و سه هزار بازداشت گاه موقت بسر می برند. حدود ۲۵۰ هزار نفر در سلولهای انفرادی و شرایط بسیار نامناسب زندگی می کنند. برخی تنها یک و نیم ساعت اجازه هواخوری دارند و به فضای باز می آیند.

برخی زندانهای آمریکا:
۱-آی دی ایکس فلورانس که همان زندان معروف و مخوف آلکاتراز در رشته کوهای راکی در فلورانس و ایالت کلورادو می باشد. در این زندان، زندانیان به‌ندرت در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند و اغلب باید تمامی کارهای خود را در داخل سلول انجام دهند؛ چراکه در مجموع یک هفته، تنها به میزان نُه ساعت زمان هواخوری دارند و می‌توانند در فضای باز قرار ‌گیرند.

۲- اورلئان پریش که از جمله خطرناکترین و وحشتناکترین زندانهای امریکا در ایالت نیوارلئان است. مطابق با بازرسی‌های «وزارت دادگستری» ایالات متحده، زندانیان گزارش داده‌اند که زندانبانان در موارد متعددی برای افرادی که می‌خواهند خودکشی کنند، مواد مخدر لازم را فراهم می‌کنند. همچنین مواردی از مرگ زندانیان در اثر ضرب‌وشتم و استفاده از گاز فلفل از سوی زندانبانان گزارش شده است.

۳- واحد الن پولانسکی، در نیو لیوینکستون در ایالت تگزاس قرار دارد. رابرت پرکینسون، نویسنده‌ی کتاب «TexasTough»، پیرامون شرایط این زندان می‌نویسد: «[این زندان] مهلک و کشنده‌ترین مکان در سراسر جهان دموکراتیک می‌باشد و همچنین احتمالاً سخت‌ترین مکان در جهت گذراندن دوران محکومیت است.

۴- زندان «Tent City Jail»این زندان زاییده‌ی افکار بیست‌ساله‌ی جو ارپایو، کلانتر خشن بخش ماریکوپا، است. وی در سال ۱۹۹۳ میلادی به‌منظور نجات بخش ماریکوپا از هزینه‌ی ساخت زندانی جدید، اقدام به برپا داشتن هزاران چادر به‌منظور اقامت زندانیان نمود. این چادرها، چادرهای مازاد ارتش ایالات متحده از دوره‌ی جنگ کره بودند. این زندان در حال حاضر نیز بیش از دو هزار زندانی را در این چادرها مستقر نموده است که غالب آنان در انتظار دادرسی به سر می‌برند و هنوز محاکمه نشده‌اند. چادرها در زمستان سرد و در تابستان به‌شدت گرم می‌شوند.

تعدادی از موارد نقض حقوق بشر در زندانهای آمریکا

پس از نگاهی گذرا به تعدادی از زندان‌های آمریکا که دارای شرایط وخیم هستند و بیان نقض حقوق بشر در هر یک، اکنون به ذکر شرایط نامطلوب زندان‌ها و طبقه‌بندی موارد نقض حقوق بشر در این کشور می‌پردازیم.

۱. سوءاستفاده و تجاوز جنسی در زندان‌ها

همان‌طور که در طول گزارش بیان شد، حقوق زندانی‌ها در بسیاری موارد، از سوی کارمندان و یا زندانیان زورگو تضییع می‌شود. تجاوز جنسی نیز یکی از بزرگ‌ترین مشکلات حال حاضر زندان‌های آمریکاست و مطابق با آمار در حدود نود درصد زندانبانان آمریکایی دارای پرونده‌های سوءاستفاده‌های جنسی از زندانیان هستند. این آمار در ندامتگاه‌ها و دارالتأدیب‌ها، که محل نگهداری نوجوان‌هاست، فراتر نیز می‌رود.

بیشتر زندانیان در سال اول حضورشان در زندان، حداقل یک‌بار در معرض تجاوز یا سوءاستفاده‌ی جنسی قرار می‌گیرند و دچار آسیب‌ها و بیماری‌های روانی می‌شوند که به‌منظور رهایی از این مشکلات، به مواد مخدر روی می‌آورند و تعدادی نیز که تاب تحمل این شرایط را ندارند دست به خودکشی می‌زنند.

۲- تبعیض نژادی علیه سیاه‌پوستان

در دوره‌ای که همه‌ی جهان از پایان تبعیض نژادی و برتری نداشتن سفیدها بر سیاهان سخن می‌گویند، در آمریکا از هر ۹ سیاه‌پوست که در سنین ۲۰ تا ۳۴ سالگی به سر می‌برند، یک نفر زندگی خود را در زندان سپری می‌کند. رفتار زندانبانان نسبت به رنگین‌پوستان نیز نامناسب گزارش شده است.

از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۲ میلادی، نسبت تعداد سیاه‌پوستانی که در قاچاق مواد مخدر شرکت داشته‌اند به قاچاقچیان سفیدپوستان، ۸/۲ به ۵/۵ بوده است که این ارقام حاکی از آن است که تعداد قاچاقچیان سفیدپوست دوبرابر قاچاقچیان سیاه‌پوست بوده است، اما با این وجود، ۵۴ درصد مجرمین زندانی‌شده‌ی مواد مخدر، سیاهان هستند.

مطالعاتی در ۳۴ ایالت آمریکا نشان می‌دهد که احتمال زندانی شدن یک مرد سیاه‌پوست به اتهام مصرف مواد مخدر، حدود ۱۱.۸ برابر بیشتر از یک مرد سفید‌پوست است و احتمال زندانی شدن یک زن سیاه‌پوست به همین دلیل ۴.۸ برابر بیشتر از یک زن سفید‌پوست است. تعداد زندانیان سیاه‌پوستی که محکوم به حبس ابد شده‌اند در حدود ۱۰ برابر زندانیان سفیدپوستی است که چنین محکومیتی دارند. این نسبت در کالیفرنیا به ۱۸ برابر می‌رسد

۳. تبعیض نژادی علیه مسلمانان
همان‌طور که بیان شد، زندان‌هایی با نام «واحدهای مدیریت ارتباطات» در آمریکا احداث شده است که دوسوم جمعیت زندانیان این زندان‌ها را مسلمانان تشکیل می‌دهند. در واقع هدف از احداث این‌گونه زندان‌ها صرفاً تبعیض دینی و جداسازی مسلمانان از دیگر زندانیان است. در این‌گونه زندان‌ها، قوانین زندان و رفتار زندانبانان ابتدایی‌ترین حقوق زندانیان را به‌طور کامل نادیده می‌گیرد. در اوایل، مخالفت‌هایی در جهت جلوگیری از آغاز به کار این زندان‌ها صورت گرفت که به نتیجه نینجامید. هارلی لاپین که مدیریت اداره‌ی فدرال زندان‌ها را برعهده دارد، این واحدهای ویژه را در سال ۲۰۰۹ میلادی در کنگره این‌گونه تشریح نمود: «این افراد در واحدهای مدیریت ارتباطات نگهداری می‌شوند تا بتوانیم به‌راحتی ارتباطاتشان را به هر دو صورت شفاهی و کتبی کنترل کنیم و آن‌ها را بهتر کنترل نماییم.»

در این نوع زندان‌ها، محدودیت‌های ارتباطاتی شدیدی برای این زندانیان در نظر گرفته شده است؛ به‌طوری‌که هر زندانی تنها دوبار در ماه و هربار دو ساعت به‌صورت کاملاً امنیتی و در حضور زندانبانان می‌تواند با افراد ملاقات کند و تمامی مکالمات بایستی به زبان انگلیسی باشد. زندانیان واحدهای مدیریت ارتباطات از هرگونه ارتباطات فیزیکی و معاشرت با همسران، دوستان و بستگان خود و حتی از در آغوش گرفتن کودکان و نوزادان خود نیز منع شده‌اند.

۴. شکنجه در زندان‌ها
مطابق با ماده‌ی ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هیچ‌کس نبایستی در معرض شکنجه یا رفتار و مجازاتی وحشیانه، غیرانسانی و اهانت‌آمیز قرار گیرد و لذا شکنجه به‌طور کامل ممنوع اعلام شده است، ولی این عمل در زندان‌های آمریکا به‌طور گسترده صورت می‌پذیرد. شیوه‌های شکنجه مثل غرق مصنوعی، استفاده از نیش مار، گرسنگی دادن، ضرب‌وشتم و دیگر موارد، در این زندان‌ها رایج است جرج بوش پسر در اظهارنظری گستاخانه، غرق مصنوعی را شکنجه ندانست و آن را نوعی تکنیک نام برد.

۵. مجازات اعدام به شیوه‌هایی غیرانسانی
در اینکه نفس اعدام برای احقاق حق و مجازات برخی مجرمین لازم و ضروری است، تردیدی نیست، ولی مسئله در نحوه و چگونگی اجرا و اعمال این مجازات است. در حال حاضر،‌ در ایالات متحده به‌منظور اعدام محکومان به مرگ، از شیوه‌هایی غیرانسانی و بی‌رحمانه‌ چون صندلی الکتریکی، گاز مرگبار و جوخه‌ی آتش استفاده می‌شود.

برخی موارد نقض حقوق بشر در آمریکا:
برخی از این موضوعات كه از جنبه حقوقی مورد تأمل و دقت است را می توان اینگونه فهرست كرد:

۱- نقض حریم خصوصی توسط دولت ایالات متحده(بررسی شنود مكالمات تلفنی شهروندان آمریكایی و آلمانی)

۲- وضعیت زندان ها در آمریكا (با توجه به مصادیق شكنجه در زندان ها)

۳- بررسی آمار زندانیان

۴- نژاد پرستی و تبعیض نژادی
۵-.نقض حقوق مهاجرین و بومیان

۶- نقض حقوق مسلمانان و اقلیت ها

۷- وضعیت زنان و كودكان

۸- نقض آزادی بیان و مطبوعات

۹-. تحلیل جرائم و مجازاتها با بررسی موردی

۱۰- نقض سیستماتیك حقوق بشر(قوانین ضد حقوق بشری)

۱۱-.عدم پایبندی به معاهدات و تعهدات بین المللی

۱۲- نقض حقوق بشردوستانه در سطح بین الملل

۱۳- حمایت از گروه های تروریستی همچون ارتش آزاد سوریه، گروهك ریگی، جبهه النصرة، القاعده، سازمان منافقین و ...

۱۴- پایگاه های نظامی در سایر كشورها

۱۵-حمایت از اسرائیل (به عنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر و تروریسم دولتی)

۱۶- مداخله در امور داخلی كشورهای دیگر

۱۷- مداخلات و خصومت های در قبال ایران (بلوكه كردن اموال، ماجرای طبس و تهاجم نظامی، تحریم های غیر قانونی یكجانبه و چند جانبه، تهدیدهای مكرر حمله به تأسیسات هسته ای و نظامی و ...)

۱۸- سوء استفاده از نهادهای بین المللی، مطالعه موردی شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل، شورای حقوق بشر و ...

۱۹- تجاوز نظامی به سایر كشورها(ویتنام، عراق، افغانستان، پاكستان)

اما اگرچه تصویر روشنی از نقض حقوق بشر توسط دولت آمریكا وجود ندارد و یك سانسور خبری گسترده مانع از پوشش جنایات در این زمینه می شود اما با این حال هرچند وقت یكبار گزارش هایی از برخی نهادهای مستقل در این خصوص منتشر می شود و گوشه ای از اقدامات خلاف حقوق بشری آمریكا را افشا می كند كه در زیر به برخی از این موارد مختصراً اشاره می گردد:

بررسی اقدامات خلاف حقوق بشری آمریكا از منظر حقوق بین الملل
ذیلاً تلاش شده تا برخی اقدامات خلاف حقوق بشری آمریكا از منظر حقوق بین الملل بررسی شده و میزان پایبندی این كشور به قوانین و مقررات بین المللی سنجیده شود.

۱. بر اساس گزارش های متعدد نهادهای مستقل بین المللی دولت آمریكا بزرگترین ناقض حقوق بشر و سلب آزادی های مذهبی و عقیدتی در جهان می باشد. در شرایطی كه بر اساس بند یك ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر «آزادی مذهب و عقیده سیاسی» به رسمیت شناخته شده است و بر اساس بند ۳ ماده یك منشور ملل متحد «احترام به آزادی های اساسی به دور از هرگونه تبعیض مذهبی» الزام آور شناخته می شود، در موارد متعددی مشاهده می شود مسلمانان از حق ابراز عقاید مذهبی در كشور ایالات متحده برخوردار نبوده و امكان برگزاری مراسمات مذهبی و مناسك دینی خود را ندارند.

۲. علیرغم اینكه طبق ماده سوم منشور ملل متحد «حق آزادی و امنیت شخصی» به رسمیت شناخته شده است و همین امر در ماده دوازدهم اعلامیة جهانی حقوق بشر تأكید گردیده است امروز شاهد آنیم كه دولت ایالات متحده از شنود مكالمات تلفنی شهروندان خود و سایر كشورها نظیر آلمان هیچ ابایی ندارد. این رسوایی برای دولت آمریكا در شرایطی رخ می دهد كه نهادهای بین المللی مسئول بارها بر عدم امنیت شخصی افراد در فضای مجازی تأكید كرده و شبكه های اجتماعی اینترنتی نظیر فیسبوك، توئیتر و حتی ایمیل شخصی افراد را ابزاری در دست سرویس های جاسوسی و امنیتی آمریكا برای سرقت اطلاعات شخصی افراد عنوان كرده اند.

۳. از دیگر موارد نقض حقوق بشر توسط دولت آمریكا می توان به بازداشت خودسرانه افراد، عدم اجازه به متهمان در محاكمه قانونی شان در دادگاه صالح، ایجاد زندان های غیر قانونی و شكنجه متهمان و بازداشت شدگان است. رسوایی جنایات آمریكا در زندان های ابوغریب و گوانتانامو، بازداشتگاه های مخفی در شرق اروپا، شكنجه زندانیان و متهمان بدون محاكمه قانونی آنها و ... از جمله مواردی است كه همه روزه رخ می دهد و مسئولان دولت آمریكا نیز خود تأیید كننده آنها هستند. این امر در شرایطی رخ می دهد كه «هرگونه شكنجة متهمان» بر اساس ماده پنجم اعلامیة جهانی حقوق بشر منع شده و «حق افراد در رجوع به محاكم ملی در برابر تجاوز به حقوق اساسی آنان» با توجه به ماده هشتم اعلامیة جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است.

۴. بر اساس بند ۲ ماده یك منشور ملل متحد مصوب ۱۹۴۵ میلادی در بیان مقاصد و اصول ملل متحد، بر«خود مختاری ملل در انجام امور داخلی» تأكید شده است؛ همچنین طبق بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد نیز به «عدم استفاده از زور، تهدید و ... علیه تمامیت عرضی هر كشور دیگر» اشاره شده است و حتی تهدید به كاربرد زور و دیگر شیوه های مغایر با مقاصد ملل متحد از عداد راهبردهای قانونی كشورها خارج قلمداد شده است.

از سوی دیگر اعلامیه اصول حقوق بین الملل ۱۹۷۰ نیز به صراحت تمام، عدم مداخله مستقیم و یا غیر مستقیم در امور داخلی كشورها را از اصول حقوق بین الملل مطابق منشور ملل متحد برشمرده و بیان داشته است كه «هیچ دولت و یا گروه از دولتها حق ندارند، به هر علتی كه باشد، بطور مستقیم و یا غیر مستقیم، به امور داخلی و یا خارجی یك كشور دیگر مداخله كند.» در نتیجه هرگونه حمله و مداخله نظامی دولت آمریكا در كشورهایی همچون ویتنام، عراق، افغانستان، پاكستان، سوریه و تهدیدهای مكرر كشورهای ایران و كره شمالی مخالف نص صریح منشور ملل متحد بوده و نقض آشكار قوانین بین المللی به شمار می آید.

تا به حال همواره این مدعیان دروغین حقوق بشر بر علیه رژیمهای انقلابی طرح دعوا کرده و با به چالش کشیدن رژیمهای مردمی خواهان رسیدگی به مواردِ حقوق بشری دراین کشورهایی بوده اند. آیا وقت آن نرسیده است که ملل آزاده و آزادیخواهِ واقعی بر علیه این مجرمان حقوق بشری طرح دعوی و مطالبه حقوقیِ بین المللی نموده و آنان را موظف به ارائه توضیح به افکار عمومی واقعی جهان بنمایند؟ به امید آنروز.

*معاون اسبق سازمان انرژی اتمی و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۶:۵۹:۴۵
آمریکا تو همه زمینه با ابزار رسانه ای که داره می تونه همه چیز رو وارونه نشون بده .... به راحتی (2990074) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۹:۲۵:۳۵
اوباما(رئیس جمهور)، اپرا وینفری(میلیاردر)، کالین پاول(ژنرال 4 ستاره و وزیر دفاع)، رایس(وزیر امور خارجه)، دنزل واشنگتن(هنرپیشه)، مایکل جکسون(موزیسین)، فردریک مک کنی (مخترع)، مایکل جردن (ورزشکار) و هزاران نمونه دیگر که نکته بسیار جالب در خصوص خیلی از این افراد این است که نه تنها رنگین پوست بوده اند بلکه حتی به خانواده های مهاجر و فقیر یا متوسط به پایین تعلق داشته اند، ثابت می کند مردم جامعه و سیستم آموزشی، اداری، اقتصادی و اجتماعی امکانات لازم را در اختیار استعداد ها قرار داده و زمینه رشد و پرورش آن را فراهم کرده، من نمی گویم نژاد پرستی آنجا نیست، ولی همین نمونه ها نشان می دهد در اکثریت نیست، انسان وقتی صحبت می کند بد نیست نتیجه کلامش علاوه بر احساسات بر مستندات نیز تکیه کرده باشد! (2990443) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۸ ۱۳:۲۸:۳۵
شاید شما داری وارونه نگاه میکنی (3004516) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۷:۰۷:۴۹
آپارتایداز نظر لغوی به معنای مجزا و جدا نگهداشتن است. آپارتاید یعنی جدا نگه داشتن افراد متعلق به نژادهای غیرسفید، مجبور کردن آن‌ها به اقامت در محلات و استان‌های خاص، محروم کردن آن‌ها از کلیه حقوق سیاسی وامکان تحصیل و پیشرفت ولی اونقدرا هم تو آمریکا با توجه به جمعیت خیلی زیاد سیاه پوستا اعمال نمیشه بقیه کشورها بیشتره این موضوع (2990094) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۷:۱۱:۳۹
ویکیپدیا میگه 6,977,700 حدوداً 2.9% یعنی سه درصد آمریکاییها زندانی هستند.

According to the U.S. Bureau of Justice Statistics (BJS), 2,266,800 adults were incarcerated in U.S. federal and state prisons, and county jails at year-end 2011 – about 0.94% of adults in the U.S. resident population.[7] Additionally, 4,814,200 adults at year-end 2011 were on probation or on parole.[11] In total, 6,977,700 adults were under correctional supervision (probation, parole, jail, or prison) in 2011 – about 2.9% of adults in the U.S. resident population.[11] (2990106) (alef-13)
 
احمدی
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۲۲:۱۶:۴۳
ویکی پدیا هیچ اعتبار علمی ندارد و اساسا اوپن سورس است و هر کسی اطلاعات درست و نادرست را در آن وارد میکند. این با بحث علمی یک استاد دانشگاه قابل قیاس نیست. (2990799) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۲۳:۰۳:۵۷
والا اخرش ما نفهمیدیم کجا رو به عنوان رفرنس قبول دارید هر کسی رو ما میگیم یه انگی بهش میزنید حال اگر همون منبع چیز مثبتی بگه سریعا بهش استناد می کنید (2994091) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۷:۳۲:۲۶
نظر مخالف رو لطفا منتشر بفرمایید.
رئیس جمهور امریکا یک سیاهپوسته و اگه توی امریکا کلمه کاکا سیاه که نگرو هست فکر کنم رو بگی زندان داره یعنی حتی برای اینکه بگی این کلمه هست هم به زبونش بیاری میری زندان.
سیاهپوست حقوق مساوی دارند من دانشگاهاشون رو که بررسی می کنم اساتید سیاهپوست دارن تعدادشون هم زیاده.
سیاهپوستها در امریکا خیلی اهل کار نیستند و میزان جرایمشون بیشتره به همین دلیل برخورد پلیس هم باهاشون بیشتره پلیس هم کارش درسته و خیلی خوب داره برخورد میکنه.
اگر یک درصد امکاناتی که سیاهپوستان امریکا دارن رو ما بچه های ما داشتن الان مریخ رو هم فتح کرده بودن
کلا اینو میخام بگم که جمع کردن این همه مسائل برای اینکه اثبات کنیم امریکا ضد سیاهپوستا است بی فایدس چون قانون از سیاهپوستا دفاع کرده و بالاترین مقام شون هم سیاهپوسته
در ضمن من اطرافم رو که نگاه می کنم همه ابداعات امریکا است چند وقت پیش حالم بد شد با اتومبیل ابداعی امریکا منو به بیمارستان رسوندن و داروی ابداعی امریکا رو بهم تزریق کردن و با روشهای درمانی امریکا هم جراحی شدم بعدشم داروهای امریکایی رو خوردم الانم زیر کولر ابداعی امریکا نشستم لپ تاپم رو به برق ابداعی امریما وصل کردم و از یخچال ابداعی امریکا یه لیوان اب خنک دراوردم دارم میخورم بسیار هم امریکا رو دوست دارم با خودم فکر میکنم روزانه شاید ده هزار نفر جونشون با این ابداعات مثل من نجات پیدا میکنه(عمل جراحی دارو درمان انتی بیوتیک واکسن و...؟؟) که سالانه شاید به چند میلیون میرسن و تازه با خیلی چیزها هم زندگیمون مرفه تر شده پدر و مادر پیر دوستم که در اروپا است با نرم افزارهای ابداعی امریکا با بچه اش ارتباط تصویری دارن و بسیار هم شاد میشن تا بجه رو میبینن گفتمن اینکه شیفته غربی و ای غربزده و...هم اصلا فایده نداره شما ابداع بکن شما از امریکا بهتر باش ما شیفته شما میشیم. (2990167) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۸:۵۷:۴۳
یکسری از اختراع ها و اکتشافات مورد نظر شما به اروپا خصوصا انگلیس و فرانسه تعلق دارد، البته آمریکا نیز عملا با مهاجرت همین افراد شکل گرفت، بومیان آمریکا سرخپوستان هستند که متاسفانه اختراعی به ثبت نرسانده اند! (2990392) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۲۳:۰۸:۲۳
اکثر اختراعات مهم و کارساز رو امریکا انجام داده و در 50 سال گذشته بالای 90 درصد امریکا بوده اصلا شما بگو 10 درصد
10 درصد زیاد نیست؟ به نظر من یک کشوری بتونه ده درصد اختراعات دنیا رو انجام بدهد میتونه بگه من ابرقدرت هستم.
مقالات علمی معتبر رو نگاه می کنم بالای 95 درصد از امریکا هستند یه کور سویی هم اروپا میکنه ولی خداوکیلی تا این لحظه از 500 تا مقاله ای که من دیدم 5 تا هم از اروپا نبوده اروپا حرف مهمی نداره (رشته مدیریت) اکثر رشته ها هم همینطوره و امریکا اوله
نمیگم اروپا اصلا چیزی تولید نمیکنه الان نری دو سه تا مثال بیاری و کل مساله رو زیر سوال ببری من حداقل با 4 رشته در ارتباطم میدونم اکثر مقالات و دانشگاه های معتر امریکایی هستند.(90 درصد رو قبول نداری؟ 40 رو چی چهل درصد؟ نه؟ 20 درصد؟ منصف باشیم شما برو لیست مقالات با ایمپکت فکتور و سایتیشن بالا رو نگاه کن ببین از کجا اومدن یا از یه دانشجوی ارشد و دکترا بپرس بگو مقاله های خوبی که داری از کجا هستن) (2990929) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۲:۵۲:۲۸
غرب و آمریکا سر و ته یک جانورند اینکه شما بخواهی اینها رو از هم جدا کنی کمی مسخره هست. به هر حال همه شان موتور محرکه یکدیگرند. امکانات مالی و تکنولوژیکی که آمریکا از قدیم در اختیار اروپا گذاشته و هم اکنون هم میگذارد قابل تصور نیست! (2992233) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۰۷:۵۱:۴۷
اون روزی که امثال شماها که عاشق دلسوخته ی آمریکایید شیفته ی ما بشید روز ننگ و نکبت ماهاست...نمیدونم چرا فکر می کنید ما باید دنبال این باشیم که نظر شما رو جلب کنیم؟...مگه شما کی هستید؟ (2991573) (alef-13)
 
یک حقوقدان از آمریکا
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۲:۴۳:۱۹
دوست عزیز حرفهای بسیار جالبی زدید و با بیشتر آن موافقم تنها یک مورد از سخنانتان کاملا اشتباه بود و بسیار هم اشتباه بدی هست چون کل سیستم آمریکا رو وارونه جلوه میده.

آزادی های مدنی در آمریکا بسیار بیشتر از اون چیزی هست که شما فکرش را میکنید. در آمریکا آزادی بیان اولین رکن قانون اساسی میباشد و آنرا بسیار جدی میگیرند بنابراین کسی برای گفتن حرفی هر چقدر هم نژاد پرستانه، زندانی نمیشود! نمونه اش اینکه تمامی نژادپرستان دنیا مخصوصا طرفداران هیتلر و نازی ها کتاب هایشان را در آمریکا چاپ میکنند چون آنجا آزادی بیان از حقشان برای بیان حتی اگر نفرت انگیز باشد حمایت میکند! نمونه دیگر اینکه خانم شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل میخواستند در آمریکا کتابی را چاپ کنند که وزارت خزانه داری آمریکا بخاطر تحریمهای مالی و اینکه حق الزحمه این کتاب نمی تواند به یک شهروند ایرانی برسد جلوی انتشار آن را گرفتند اما خانم عبادی با آشنایی با قوانین آمریکا این مسئله را به دادگاه کشاند و دادگاه هم تایید کرد که هیچ قانونی در آمریکا نمی تواند اصل آزادی بیان که مهمترین تبلور آن چاپ افکار (در کتاب، مجله، روزنامه و حتی اینترنت) میباشد را نقض کند و وزارت خزانه داری آمریکا مجبور شد تمامی موارد مربوط به آزادی بیان را از لیست تحریمهای ایران حذف کند!!!

البته آمریکا قوانین ضد نژاد پرستی دارد که مهمترین آنها قوانین فدرال به نام Hate Crime هست که ربطی به آزادی بیان ندارد. یعنی شما هرچقدر خواستی فحش بده و فریاد نژادپرستی بزن و قانون کاری به شما ندارد. آنچه این قانون میگوید اینست که اگر جنایتی با انگیزه های نژاد پرستانه انجام بگیرد جزایش سنگینتر از جرایم مشابه میباشد. دلیلش هم اینست که احکام جزایی در سطح فدرال در آمریکا از روی جدول تایین میشوند تا احکام صادره توسط قضات در سراسر کشور در یک سطح باشند. و این جدول بر اساس نمره برای هر کار خلاف و جمع کل نمرات جنایتکار برای مجازات تایین تکلیف میکند. نمره قتل با انگیزه نژادپرستانه بالاتر از نمره قتل با هر انگیزه دیگریست و به همین خاطر محکومیت بیشتری نصیب جنایتکار میشود! (2992188) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۹:۱۱:۵۵
دوست عزیز منظور هم همان قانون hate crime بود که به کارر بردن برخی الفاظ رو جرم میدونه من اینو از یک فردی که از 1970 در امریکا ساکنه شنیدم که حتی جرات نکرد اون کلمه رو روی انتن زنده به زبان بیاره گفت جرمه و جرات نمیکنم به زبونش بیارم با حرف ان شروع میشه فکر کنم اون کلمه nigger بود که توهین به سیاهپوستها تلقی میشه شما این رو جستجو کن
Why is it a crime to use the word nigger
متوجه میشی که جرمه
و توی همون قانونی که فرمودین بهش اشاره شده (2993608) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۲۳:۳۹:۵۱
باز هم تکرار میکنم به عنوان یک وکیل شاغل در آمریکا که تو این کشور هیچ قانونی نمی تواند جلوی آزادی بیان را بگیرد و فحش دادن و ناسزا گفتن در این کشور غیر قانونی نیست. شما از کسی شنیدی که متاسفانه شما رو گمراه کرده! نه تنها این مسئله در هیچ قانونی ذکر نشده و نمی تواند هم بشود (چون بر خلاف قانون اساسی هست) شما حتی نمی توانید یک مورد محکومیت در این مورد را پیدا کرده و برای ما اینجا مثال بزنید! (3001182) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۲۳:۵۱:۱۳
در ضمن واژه Crime هم استفاده حقوقی داره و هم استفاده عمومی. معنی عمومی آن زشت بودن کاری هست و نه جنایت به معنی حقوقی آن. اگر من این جمله سوالی شما رو جستجو کنم مسلما نظرات کسانی که دنبال این موضوع هستند را پیدا خواهم کرد و نه هیچ قانون مصوبی. ضمن اینکه برای اینکه خیال شما راحت شود عین جمله را گوگل کردم و به هیچ مورد قانونی برخورد نکردم. بیشتر سوالاتی بود که مردم پرسیده بودند که چرا استفاده از این واژه زشت هست. در برخی موارد هم گفته شده بود چرا فلانی بخاطر گفتن این واژه به دردسر افتاده. باز هم تاکید میکنم فحش و ناسزا گفتن غیر قانونی نیست و اگر از آن استفاده کنید سر از زندان در نمی آورید و سرکار شما با قوه قضاییه نخواهد بود. اما توقع نداشته باشید که دیگران به شما اعتراض نکنند و یا مثلا رییس شما در یک شرکت خصوصی بخواهد بد دهنی شما را تحمل کند و این حق را دارد که شما را اخراج کند چون صاحب و مالک آنجاست و قانون هم از این حقش حمایت میکند. (3001203) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۷:۳۸:۴۷
لطفا این امار را با تعداد زندانیان ایران مقایسه کنید. (2990181) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۷:۴۹:۲۱
تبعیض‌های نژادی در ایالات متحده آمریکا که با نظام برده‌داری در سده ۱۷ آغاز شد، همچنان تا عصر حاضر ادامه یافته ‌است. با گذشت سال‌ها از سخنراني معروف "مارتين لوتر کينگ" با عنوان "رویایی دارم"، سياهپوستان آمريکا همچنان به دلیل سیاست‌های نژادپرستانه دولت این کشور، در محدودیت و محرومیت به سر می‌برند. (2990214) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۹:۱۵:۵۴
حداقل هرگز لوتر کینگ ممنوع التصویر نشد! همین سیاست است که کم کم ایشان را به پیشرفت می رساند، هرقدر هم ما بخواهیم آمریکا را شیطان صفت و نژاد پرست نشان دهیم، یک واقعیت وجود دارد، منتخب یکی از دو حزب اصلی سیاه پوست بود (اوباما) بنابراین در بین سیاست مدارانشان اکثریت قاطع نژاد پرست نیستند، گزینه منتخب مردم برای ریاست جمهوری یک سیاه پوست بود پس اکثریت مردم نیز نژاد پرست نیستند، در لیست میلیاردر هایشان امثال اپرا وینفری قرار دارند پس در تجارتشان نیز اکثریت نژاد پرست نیستند (تبعیض جنسیتی هم ندارند!)، محبوب ترین ورزش هایشان فوتبال آمریکایی و بسکتبال است که مملو از بازیکنان سیاه پوست است، پس ورزششان نژاد پرست نیست (بماند که جای سفید ها در بسکتبال گل گذاشتند!)، کالین پاول یکی از محبوبترین وزرای دفاع آمریکا و بسیار پر احترام در سطح جهان یک ژنرال 4 ستاره با مدارکی متعدد از دانشگاه های معتبر بین المللی بود پس اکثریت ارتششان نیز نژاد پرست نیست ...
شاید بفرمایید اینها انگشت شمارند، ولی واقعیت این است که برای رسیدن به موفقیت شما باید از سیستم ها و مراحل مختلف گذر کنید، و هیچ یک از افراد نام برده سوپر من نبوده اند، آنها تنها مستعد بوده اند و زمینه و امکانات برای پرورش این استعداد در کلیه مراحل صرف نظر از نژادشان در اختیارشان قرار گرفته است.
حال اینکه ما تلاش می کنیم تا نمونه های نژاد پرستی را که در همه ارکان وجود دارد برداریم و آن را به عنوان شرایط متلق معرفی کنیم، تنها دست آوردش لبخند گوشه لب آنهاییست که می دانند و بیشتر کردن حجم ناآگاهی آنها که نمی دانند (و انباشت ناآگاهی همیشه در نهایت به ضرر یک جامعه تمام خواهد شد) آیا از نظر شما درست است که من بگویم فلان مسئول اختلاس کرده پس اکثریت مسئولین دزدند، و یا شخص ساکن در خیابان ایکس مرتکب جنایت شده پس ساکنین آن خیابان اکثریت جانی هستند؟
متاسفانه مقاله ارائه شده، به دلیل خروج از جاده حقیقت و انصاف از اعتبار کافی برخوردار نیست. (2990428) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۰:۳۱:۰۳
شما آمارها رو که نمی تونید خارج از حقیقت و انصاف بدونید (2991852) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۷:۵۸:۰۴
تحلیل غیر منطقی هست چون در تمام دنیا زندانهای این چنینی وجود داره حتی تو ایران ... یعنی تو ایران نداریم....... (2990234) (alef-13)
 
وارسته
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۲۲:۰۰:۲۹
با سلام به رسانه محترم الف و دوستان و هم وطنان گرامی من سالیان زیادی در امریگا زندگی میکنم نویسنده محترم این مقاله یا اگاهی زیادی از جامه امریکا ندارند یا خدای نا کرده مغرض هستند. در اینجا ( امریکا ) رئیس جمهور سیاه پوست اکثر فرمانداران شهرداران مدیر کل و رئیس های پلیس هم سیاه پوست هستند از نظر حقوق شهر وندی فرقی بین من ایرانی اسیائی افریقائی اروپائی که شهروند اینجا هستیم وجود ندارد.باور ندارید بیائید ببینید... (2990761) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۸:۰۳:۱۱
تبعیض نژادی و قتل روازنه سیاه پوستان در کشوری که ادعای نشر دموکراسی و حقوق بشر را در دنیا دارد، به رویه ای عادی تبدیل شده است. از دولت مردانی که به مردم خودشان رحم نمی کنند انتظاری نیست که برای مردم سایر کشورها خصوصا مسلمانان عراق، افغانستان و فلسطین دل بسوزانند. (2990251) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۸:۴۹:۵۸
دو کلمه از تبعیض قو میتی بنویسید. (2990367) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۲۳:۱۴:۱۵
والا تا جایی که من در جریان هستم در ایران اکثرا قومیتها دارند تهران رو میچرخونن و همه مشاغل رو دستشون گرفتن بعد همین دوستان هم از همه طلبکار تر هستن به نظر من باید از بحث ظلم قومیتها به دیگران الان دیگه صحبت بشه چرا باید یک سری از قومیتها کل امکانات رو در اختیار داشته باشند و مدام هم بگن ما مظلومیم و...؟به نظر من باید بحث مظلوم نمایی برخی قومیتها شروع بشه و دلیل طلبکاری برخی عزیزان . حیف اسم بیارم نظر چاپ نمیشه.
من توی تهران سوپرمارکتی ندیدم دست غیر قومیتها باشه بالکل برخی عزیزان همه چیز رو در انحصار دراوردن و مدام هم میگن ما مظلومیم!!! والا بخدا ما مظلومیم نه شما قضیه برعکسه (2990953) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۰۲:۲۹:۲۸
بنده این دو کلمه رو مینویسم:
برخی قومیتها در ایران از این قضیه قومیتها نهایت سوء استفاده را می کنند و عجب بهانه خوبی هم هست که برا گرفتن امتیاز بیشتر ادم دائم هی بگه ما مظلومیم بهمون ظلم شد و...به نظر من یه مقاله باید در مورد فشار قومیتی نوشته بشه (2991383) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۰۹:۰۹:۲۱
فرموده اید که "بعبارت دیگر از هر ۲۰۰ هزار نفر آمریکایی یک نفر تمام عمر خود را در زندان سپری می کند" اگر همین نسبت را برای جمعیت 80 میلیونی ایران پیاده کنیم به عدد 400 زندانی می رسیم! یعنی ما در کشور خود 400 زندانی مادام العمر نداریم؟ (2991685) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۰:۱۸:۲۶
اگر نژادپرستی در آمریکا سیستماتیک بود این همه خواننده،ورزشکار،سیاستمدار و ... موفق در این کشور وجود نداشت... این مقاله کاملا یک طرفه و غیر منصفانه نوشته شده...
بهتر است به جای نوشتن مقاله در مورد نژادپرستی در آمریکا که در جامعه ی آمریکا (به خاطر وجود آزادی) بسیار بیشتر مورد نقد و بررسی قرار می گیرد کمی هم در مورد فقر و تبعیض علیه قومیت های ایران نظیر بلوچ و ... مقاله بنویسید
اگر وضعیت سیاه پوستان آنطور که شما می گویید انقدر بد است پس چرا نظیر مردم ایران به کشور های دیگر مهاجرت نمی کنند و همگی در آن جهنم مانده اند (2991822) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۲:۰۳:۲۳
شما چرا حیات همسایه رو دید میزنید کمی هم به داخل خونه خودتون نگاه کنید و اسامی زندانهایی تازه احداث یا در حال ساخت و تعداد جمعیت زندانیان خودمان را اعلام بفرمایید وبگید که ما خودمون در دنیا چندمین هستیم! (2992052) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۲:۱۵:۰۰
گشتن بیش از 40 هزار نفر نقض حقوق بشر نیست؟؟
در هیروشیما و ناکازاکی؟؟ (2992089) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۱۲:۱۵:۲۸
فهرستی هم از نقض حقوق بشر در چین و روسیه تهیه کنید لطفا (2992091) (alef-13)
 
پرويز
۱۳۹۴-۰۴-۰۵ ۰۹:۴۰:۳۸
رييس جمهور آمريکا يک سياه پوست است و در سراسر آمريکا ده ها مذهب و فرقه و نژاد ازادانه در معابد خود رفت و امد میکنند. بد نيست جناب نويسنده بفرمايند چرا در پايتخت ايران يک مسجد اهل سنت يافت نمیشود و چرا غير شيعيان و يا زنان حق رييس جمهور شدن ندارند. (2997275) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۲:۴۰:۵۲
همین مهاجران افریقایی و خاورمیانه ای اونجا رو به گند کشیده اند. (2999832) (alef-13)
 
احمدی
۱۳۹۴-۰۴-۰۶ ۱۸:۱۰:۱۹
1- بنده حدود 27 سال در غرب بوده ام و این آزادیهایی را که برخی افراد شیفته غرب اشاره کردند مشاهده نکردم و بر عکس بارها بخاطر داشتن عقیده متفاوت با حاکمان غربی به پلیس احضار شدم. حال اگر کسانی زندگی بی خاصیت خود را نشانه آزادی بیان غرب میدانند موضوعی خاص و خارق العاده است.
2- اگر آقایان محترم کمی با اصول علمی تحقیق آشنا شوید متوجه میشوید که در غرب هم سایت اوپن سورس که هر کسی بتواند به آن وارد شده و مطالب بی پایه را وارد کند هیچ اعتباری ندارد. صرفا منبع تفننی محسوب میشود.
3- بر عکس برخی نظریات سیاهان امریکا تنبل نبوده و بسیار قوی و باهوش اند که میتوانید به منابع علمی روانشناسان مراجعه کنید. دوره ای که انسانی را بواسطه رنگ پوستش تحقیر و له کنند گذشته است.
4- به اشخاصی که از زیر سوال رفتن دولت دوست و برادر و عزیزتر از جانشان امریکا ناراحت شده و خواستار فهرستی از نقض حقوق بشر در چین و روسیه شدند میگویم که شما که سیاه و تنبل نیستید. همت کنید این تحقیق را شما انجام دهید. ضمنا نویسنده مقاله بحثش راجع به امریکا بوده و راجع به دیگر کشورها نفیا و اثباتا نظری نداده که فکر کنیم ایشان موافق چین و روسیه است. راستی سال 88 هم عده ای فتنه گردر مقابل شعار مرگ بر امریکا و اسرائیل مردم در روز قدس واکنش نشان داده و شعار بی ارتباط مرگ بر روسیه را دادند. اول انقلاب هم سردمداران نهضت آزادی چنین شعاری را دادند. پیدا کنید پرتقال فروش را!
5- به آنهایی هم که نگران نقض حقوق بشر برادران اهل سنت در تهران هستند میگویم که اولا- درصد اهل سنت تهران بسیار ناچیز است. ثانیا- مسجدی در پونک دارند که هر هفته نماز جمعه میخوانند. بجای این نگرانی دغذغه مسلمانان شیعه و سنی که هر روزه در یمن توسط خادم الحریمین (حریم امریکا و انگلیس) عربستان سعودی کودک کش و حامی داعش و القاعده به خاک و خون کشیده میشوند داشته باشید که یکروز هم علیه اسرائیل گلوله ای شلیک نکرده است. (3000653) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.