نظر منتشر شده
۱۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 266122
پشت پرده خودسوزي دستفروش خرمشهري
سيدامير سياح، 19 فروردین 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۹
۱. از بوعزیزی تا عساکره
در ۲۳ اسفند ماه ۹۳ يونس عساكره، دستفروش ۳۱ ساله خرمشهري پس از نااميدي از دريافت مجوز فروش میوه و تره بار، در محوطه شهرداري خرمشهر خود را به آتش كشيد و ده روز بعد در بيمارستان فوت شد. به گفته برادر متوفي، يونس، همسر و دو بچه داشته و چند روزه پيش از خودسوزي، ماموران شهرداري بساطش را جمع كرده بودند و يونس بارها تلاش داشته با دريافت مجوز از شهرداري، بطور قانوني و در غرفه بازار روز، کار کند اما شهرداري خرمشهر هرگز چنين مجوزي به وي نداد.

در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۰ محمد بوعزيزي ليسانسه ۲۸ ساله تونسي كه براي امرار معاش، سبزي فروشي مي‌كرد، در اعتراض به مزاحمت‌هاي مكرر ماموران فاسد شهرداري، خود را به آتش كشيد. بوعزيزي هم فوت كرد. خدا آن روز را نياورد كه بخواهيم جمهوري اسلامي را با رژيم‌هاي فاسد و دست نشانده عربي مقايسه كنيم، اما خودسوزي آن جوان هموطن، نكته‌هايي پشت پرده دارد كه مرور آنها ضروري است.
تمبر يادبود محمدبوعزيزي در تونس
ديدار وزير بهداشت با خانواده و فرزندان مرحوم يونس عساكره - خرمشهر، فروردين۹۴

۲. تلقي كهنه مدیران دولتی از ايجاد اشتغال
تحليل محتواي سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي ابلاغي ۲۹ بهمن ۹۲ نشان مي‌دهد يكي از اركان اقتصاد مقاومتي، «مردمي كردن اقتصاد» است. از مردمي كردن اقتصاد، «افزايش نقش آفريني عموم مردم در توليد و سرمايه‌گذاري و صادرات» استنباط مي‌شود. يعني اقشار و افرادي كه قابليت نقش آفريني اقتصادي دارند اما نقش چنداني ايفا نمي‌كنند. نظير فرزندان كارگران و كارمندان كه احتمالاً بخش بزرگي از انبوه بيكاران موجود را هم تشكيل مي دهند.

اين جمعيت جوان بيكار و عمدتاً تحصيل كرده، چطور بايد شاغل شوند و در اقتصاد نقش بيافرينند؟!

مديران سنتي اقتصاد ايران كه تيم اقتصادي دولت فعلي را هم در اختيار دارند، معمولا تصور مي‌كنند راه ايجاد اشتغال براي جوانان بيكار، تخصيص درآمدهاي نفتي و اجراي پروژه‌هاي صنعتي و عمراني در گوشه و كنار كشور است. اين پارادايم اشتغالزايي، كم و بيش بر سياستهاي اقتصادي همه دولتهاي بعد از انقلاب سايه افكنده و می توان نشان داد موفقیت چندانی هم نداشته است.

كساني كه راه اشتغالزايي را تاسيس واحدهاي بزرگ توليدي مي‌دانند، احتمالاً شگفت‌زده خواهند شد وقتي بدانند دوسوم همه شغلهاي رسمي ايجاد شده در كشورهاي درحال توسعه توسط بنگاه هاي كوچك و متوسط ايجاد شده است(گزارش ILO) و در همه كشورها حتي آلمان و آمريكا و ژاپن، بار اصلي اشتغال را بنگاه‌هاي كوچك و متوسط به عهده دارند. اين مديران و كارشناسان دولتي حتماً از اين هم تعجب خواهند كرد وقتي بدانند بزرگترين و موفق‌ترين بنگاه‌هاي توليدي جهان، در يك گاراژ یا يك دفتر كار كوچك تاسیس شده‌اند. مثال‌ها فراوان و بسيار مشهورند: جنرال الكترونيك، سوني و هوندا از نسل قديم و مایکروسافت و اپل و آمازون از نسل جديد.

اگر قرار باشد سياستهاي كلي اقتصاد مقاومتي اجرا و راه براي نقش آفريني عموم مردم در اقتصاد باز شود، چند تصور اشتباه بايد از ذهن مسوولان اقتصادي پاك شود از جمله اين كه «براي اشتغالزايي دولت بايد پروژه‌هاي بزرگ اجرا كند» و همچنين اين كه : «دستفروشي، عملي ضد فرهنگي و نوعي شغل كاذب است!» اين نگاه اشتباه و عقب افتاده به دستفروشي، اقتصاد ايران را از مواهب تولد و رشد «كسب وكارهاي خرد» تقريبا محروم كرده است.

بنگاه هاي خرد، دايره وسيعي از مشاغل اشتغالزا - از سبزي خرد كني و پيك موتوري را شامل مي شوند تا برنامه نويسي رايانه و فروش اينترنتي- را در برمي گيرند اما متاسفانه در كشورما به شدت از آنها غفلت شده است. ويژگي اصلي بنگاه هاي خرد اين است كه ورود به آنها نه سرمايه هنگفتي نياز دارد و نه پارتي كلفتي در عين حال با داشتن شم كارآفريني مي توان در آنها به سرعت رشد كرد. داستان زندگي پدران صنايع غذايي ايران بهروز فروتن و شاهرخ ظهيري را به ياد بياوريد كه از كجا شروع كردند وبه كجا رسيدند. حتي بيل گيتس و اديسون و كثيري از كارآفرينان بزرگ جهاني هم از همين «كسب‌وكارهاي خرد» شروع كرده‌اند اما فرق آنها اين بوده كه بعد از تولد، توانسته اند تنفس و رشد كنند اما در ايران مقررات حكومت، جلوي تنفس بنگاه هاي خرد را مي گيرد.

درست است كه تاسيس و تولد بنگاه هاي خرد در ايران سرمايه يا پارتي نياز ندارد اما ادامه حيات و تنفس اين بنگاه ها به فروش محصول و دسترسي به مشتري نياز دارد.

بر اساس سازوکارهای موجود بازار ایران، توليدكننده هايي كه توان پرداخت اجاره‌ فروشگاه ها يا سرقفلي‌هاي نجومي را ندارند، از دسترسي به مشتري محروم و نتيجتا محكوم به نابودي هستند. يعني همان بلايي كه بر سر كسب و كار مرحوم يونس عساكره آمد و هرروز بر سر هزاران جوان بيكار، بي پارتي و كم سرمايه ايراني مي آيد. جواناني كه هر كدام مي توانند يك شاهرخ ظهيري يا بهروز فروتن شوند.

در اين شرايط، آزاد سازي و تسهيل دستفروشي يا حداقل برگزاري بازار روز برای بنگاه های خرد، منفذي براي تنفس و ادامه حيات اين بنگاه‌ها باز مي‌كند.

۳. قانونی برای رسمی کردن و تسهيل دستفروشی

در اقتصاد‌هاي موفق، مسیر تاسيس تا رشد كسب و كار خرد، كاملاً هموار است اما در ايران، سيستم دولتي با علاقمندان تاسيس كسب‌وكار خرد مانند تبهكاران برخورد مي‌كند و پشت ميز نشين‌ها در ادارات دولتي و شهرداري طوري با داوطلبان ايجاد كسب‌وكار خرد -نظير مرحوم عساكره- رفتار مي‌كنند كه گويي اين‌ها مسوول همه ناكامي‌هاي شغلي و پشت ميزنشيني آنها هستند!

برای دسترسی بنگاه های خرد به بازار و پیشگیری از روابط ناسالم میان ماموران شهرداری و دستفروشها، ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر محيط كسب‌وكار(مصوب بهمن۱۳۹۰) چنين حكم کرده است: «شهرداریها موظفند به منظور بالابردن امکان دسترسی تولیدکنندگان کوچک و متوسط ایرانی به بازار مصرف و ایجاد امنیت برای فروشندگان کم سرمایه با استفاده از زمینهای متعلق به خود و یا وزارت راه و شهرسازی، مکانهای مناسبی برای عرضه کالاهای تولید داخل آماده نمایند و بر مبناء قیمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به متقاضیان عرضه کالاهای ایرانی اجاره دهند.

آیین نامه اجرائی این ماده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور و نمایندگان شورای عالی استانها و شورای اصناف کشور تهیه می شود و پس از تصویب هیأت وزیران به شهرداریهای سراسر کشور ابلاغ می گردد»
بعد از اين كه دولت دهم با لجبازي و گردنكشي از اجراي اين قانون سرباز زد و دولت يازدهم اجراي آن را جزو اولويت‌هاي خود اعلام كرد، وزارت صنعت معدن و تجارت در اواخر سال ۹۲ پيش نويس مقررات اين ماده را به كميسيون اقتصادي دولت ارايه داد و از آنجا كه نگارنده اين سطور در تدوين و تصويب اين ماده نقش اصلي داشته، رئيس محترم اتاق ايران در اسفندماه۹۲ خواستند به نمايندگي از ايشان در اين جلسه كميسيون اقتصادي دولت شركت كنم. حضور حقير در آن كميسيون، ماجرايي شنيدني دارد:

صبح يكشنبه ۱۱ اسفند ۹۲ با تاكسي خود را به محل كميسيون اقتصادي دولت در خيابان پاستور رساندم. حوالي آخرين گيت، عده زيادي با پلاكاردهايي در دست تجمع كرده بودند. جو طوري بود كه راننده تاكسي ترسيد و حدود صد متري گيت آخر خيابان پاستور، مرا پياده كرد و برگشت.

تجمع كنندگان، كارگران يك كارخانه تعطيل شده در استان قزوين بودند كه به انتظار آقاي روحاني ايستاده و در پلاكاردهايشان از آقاي روحاني درخواست داشتند به وضع آنها رسيدي كند، كارخانه‌شان را احيا كند و دستور دهد ماه‌ها حقوق عقب افتاده‌شان پرداخت شود. از ميان تجمع كنندگان گذشتم و خود را به جلسه رساندم. مديريت جلسه با دوست دانشمندم آقاي دكتر علي نصيري اقدم بود. متني كه نماينده وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان پيش‌نويس مقررات ماده ۱۶ تهيه و ارايه كرده بود به قدري با اهداف ماده۱۶ فاصله داشت كه تصميم گرفتم بدون رودربايستي با آن مخالفت كنم. تدوين كنندگان پيش نويس مقررات ماده۱۶، شرط استفاده از بازارروزهاي موضوع اين ماده را ثبت شركت و گذراندن چندين مرحله در ادارات دولتي دانسته بودند.

از رئيس جلسه وقت گرفتم و با اين جملات پنبه متن شان را زدم: «ماده ۱۶ مربوط به شركت‌ها و اشخاص حقوقي نيست، بلكه مربوط به دستفروش‌ها و توليدكننده‌هاي خرد است يعني كساني كه به دليل گراني اجاره و سرقفلي مغازه‌ها نمي توانند با خريداران تماس داشته و محصولشان را به بازار برسانند... الان جوانهاي بيكار زيادي علاقمند به ايجاد كسب وكار خرد، حداقل در سطح دستفروشي هستند اما ماموران شهرداري با روش‌هاي غير انساني و بعضاً فاسد، جلوي كاسبي اين جوانان را مي‌گيرند. ماده ۱۶ مي‌گويد شهرداري بجاي اينكه با داوطلبان دستفروشي بازي موش و گربه در آورد و مامورانش را در معرض فساد قرار دهد، زمين‌هايي به عنوان بازار روز تجهيز كند و قطعاتش را قيمت تمام شده به داوطلبان دستفروشي اجاره دهد...»

رييس مرکز اصناف و بازرگانان (نماينده وزير صنعت معدن و تجارت) با نگاهي عاقل اندر سفيه حرفم را قطع كرد و با پوزخند پرسيد: «يعني مي‌گوئيد دولت و شهرداري از دستفروشي حمايت كنند؟! »

محكم پاسخ دادم: « بله، چرا كه نه؟ اولاً در كشوري كه ميليونها جوان بيكار وجود دارد دستفروشي را نبايد غيرقانوني كنيد. ثانياً دستفروشي راه حل اشتغال نيست ولي مي‌تواند گام اول يك كسب‌وكار موفق و بزرگ باشد. ثالثاً وقتي استخدام دولتي وجود ندارد و بخش خصوصي بخاطر بدي محيط كسب وكار سرمايه‌گذاري نمي‌كند، نبايد جلوي دستفروشي را بگيريد. رابعاً بهتر نيست بجاي اينكه ماموران فاسد شهرداري را به جان دستفروش‌ها بيندازيد، در ازاي دريافت وجوه قانوني، به دستفروشها جا دهيد و كسب‌وكارشان را از حالت زير زميني، به حالت رسمي و روزميني درآوريد؟ خامساً ...

نماينده شهرداري يا شوراي عالي استانها(دقيقاً يادم نيست) اجازه نداد ادامه دهم و با شدت اعتراض كرد كه چرا به ماموران شهرداري توهين مي كنيد؟! چه كسي گفته ماموران شهرداري رشوه خوارند؟! آقاي رئيس جلسه، نگذاريد اينطور به ماموران پاك شهرداري تهمت زده شود... بقيه پيرمردهاي دور ميز هم كه با اصل حرف من موافق نبودند و دستفروشي را زشت و كاذب تلقي مي‌كردند، پي اعتراض ايشان را گرفتند و هركدام عليه حرفهاي من كه برايشان غيرعادي مي‌آمد، چيزي گفتند... دقايقي بعد، يكي از همان معترضان كه كنارم نشسته بود، به آهستگي زير گوشم گفت: «حرفت درسته... بعضي از اين ماموران شهرداري واقعاً فاسدن. پسر خود من در خيابان سورنا ماشين اسپورت مي‌كنه و از دست ماموران شهرداري دلش خونه ... ماهي يكبار مي‌آيند براي باج‌گيري و اگر تلكه‌شان را نگيرن، به بهانه سد معبر، مغازه پسرم را پلمپ مي‌كنن و... »

در پايان آن جلسه قرار شد نمايندگان وزارت صمت متن ديگري به عنوان مقررات اجرايي ماده ۱۶ تهيه كند و بياورد...

حوالي ظهر از ساختمان هيات دولت خارج شدم. كارگران تجمع كننده، هنوز پشت آخرين گيت بودند اما ديگر شور و حرارت صبح را نداشتند. چند نفري پوسترها را سفره كرده بودند و در پياده روي خيابان پاستور نان و پنير مي خوردند بقيه زير آفتاب اسفندماه، كنار ديوار چمباتمه زده بودند. با خودم فكر مي كردم اگر آقايان آن جلسه يك دقيقه خودشان را بجاي اين كارگران بدبخت مي گذاشتند، آيا با همين كندي و لختي مقررات رسمي شدن دستفروشي را تصويب و اجرا مي كردند؟ مقرراتي كه مي تواند وضع زندگي هزاران كارگر بيكار شده را از زيرصفر به صفر يا بالاي صفر برساند... اواسط سال۹۳ جلسه ديگري براي تدوين مقررات ماده ۱۶ (براي ساماندهي دستفروشها و عرضه محصولات كسب و كارهاي خرد) برگزار شد و نمايندگان وزارت صمت متن ديگري به جلسه آوردند كه مثل متن اوليه ضعيف و از مرحله پرت بود. بازهم به نمايندگي از رئيس اتاق ايران در جلسه مربوطه شركت كردم اما هركاري مي كردم در كت حضار نمي رفت كه حكومت بايد براي دستفروشها و كسب و كارهاي خرد، محلي براي عرضه محصول مهيا كند. حتي از رفتار حضرت علي در بازار كوفه شاهد مثال آوردم كه حاكم اسلامي چگونه ورود به بازار را براي همه آزاد مي كرد و حتي نمونه هاي خارجي بازار روز (Flea Markets) براي دستفروشها و بنگاه هاي خرد را هم نشان شان دادم اما پيرمردهايي كه اشتغالزايي را فقط از مسير سرمايه گذاري هاي بزرگ ميسر مي دانستند؛ زير بار استدلالم نمي رفتند و دست آخر با تمسخر مي پرسيدند: پيشنهاد مي دهي دستفروشي را تشويق كنيم؟!!
نمونه بازارهاي تدارك شده براي دستفروشان و كسب و كارهاي خرد در ژاپن، اروپا و آمريكا

خلاصه كار به آنجا كشيد كه در طول سال ۹۳ چندين جلسه ديگر هم براي تدوين مقررات ماده ۱۶ و قانوني و رسمي كردن دستفروشي برگزار شد اما هر بار متن‌شان ايرادهايي داشت كه براي اصلاح آن چند ماه كار را عقب مي‌انداختند و تا جايي كه مي دانم، تا پايان اسفند۹۳ ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر، اجرا نشد حال آنكه تدوين آن مقررات، واقعاً ۲-۳ ساعت بيشتر وقت لازم نداشت...

۴. قاتل اصلي يونس عساكره كيست؟
يونس عساكره در فاصله خودسوزي و فوت

اگر دولت و شهرداري‌ها به وظيفه‌شان در اجراي ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر عمل مي‌كردند، امروز يونس عساكره زنده بود و براي خانواده اش نان حلال مي‌برد اما با كوتاهي دولت و شهرداري‌ها در اجراي اين حكم قانوني، جنگ و گريزهاي خياباني و روابط فساد آلود ميان ماموران شهرداري و دستفروش‌ها در اكثر شهرهاي ايران همچنان ادامه دارد. بالايي‌ها همچنان حقوق‌ها و پاداش‌هاي كلفت‌شان را مي‌گيرند و از حال روز يونس عساكره‌ها خبر ندارند كه نه به استخدام‌هاي دولتي و نيمه دولتي راهي دارند و نه امكاني براي راه‌اندازي كسب‌وكار... هر روز بايد در استرس مصادره بساطشان توسط ماموران خشن شهرداري باشند و گاهي هم در تعقيب و گريز يا خداي نكرده پرداخت باج به آنها.

محمد بوعزيزي ليسانس حقوق داشت، چند ليسانس حقوق در ايران داريم كه بخاطر بسته بودن راه ورود به بازارشان وكالت، بيكار مانده‌اند؟ نمي توان ادعا كرد همه ليسانسه‌هاي حقوق كه بيكار مانده اند، باعرضه و شايسته وكالت يا مشاوره حقوقي هستند اما مي توان ادعا كرد سيستم موجود، راه را براي ورود داوطلبان وكالت بسته است تا درآمدهاي كلان وكلا آسيبي نبيند. در بسياري ديگر از رشته ها و شغلها نيز اين سيستم فاسد برقرار است و همتي براي حذف اين فساد ديده نمي شود. اگر كسي در گستردگي و عمق اين فساد ترديد دارد، خودش را بجاي يك دانش آموخته بي سرمايه و بي پارتي دانشگاهي قرار دهد و براي شروع يك كسب و كار عادي و شرعي، از مسير قانوني اقدام كند.

اصلاحيه ماده ۷ قانون اجراي سياستهاي كلي اصل۴۴ (مصوب اول تير۹۳) تصريح دارد: «صادرکنندگان مجوز کسب و کار اجازه ندارند به دلیل اشباع بودن بازار، از پذیرش تقاضا یا صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند». اما چه كسي به اين حكم قانوني اهميت مي دهد؟ اصلا چه كسي از وجود اين مصوبه مترقي خبر دارد؟!

آيا شهرداري خرمشهر مي دانست كه بر اساس حكم ماده۷ قانون اصل۴۴ بايد به محض درخواست يونس عساكره، مدارك اش را دريافت و بررسي و مجوز مورد درخواست اش را صادر مي كرد؟

آيا وزير محترم امور اقتصادي و دارايي خبر دارد كه طبق اصلاحيه قانون اصل۴۴ (مصوب اول تير۹۳) وظيفه داشته تا مهرماه۹۳ (از اين به بعد متن، عين حكم قانون است): «شرایط و مراحل صدور مجوزهای کسب و کار را به نحوی تسهیل و هزینه های آن را تقلیل دهد تا صدور مجوز کسب و کار با حداقل هزینه و مراحل، به صورت غیرحضوری و در کمترین زمان ممکن صورت پذیرد»؟

آيا رئيس جمهور محترم كه بارها وعده اجراي «قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار» را داده اند خبر دارد كه وزارت صنعت معدن تجارت براي تدوين مقررات ماده۱۶ اين قانون (كه اجرايش مي توانست از فوت يونس عساكره پيشگيري كند) قريب به ۳سال تاخير دارد؟

قاتل يونس عساكره، فقط خودش نبود، سيستمي كه راه تاسيس كسب‌وكارهاي خرد و كوچك را بسته و مسوولاني كه در اجراي قوانين مصوب براي اصلاح اين سيستم معيوب كوتاهي مي‌كنند هم در يتيم شده فرزندان يونس عساكره، مقصر هستند.
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۲۴:۰۱
شهرداری مقصر صدرصد است و قانون های الکی آن (2801892) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۰:۳۸
من خودم فوق لیسانسم ولی انقدر در این کشور سختی و تبعیض دیدم که بزرگترین خدمتی که میکنم اینه که توی این کشور نه ازدواج کنم نه بچه دار شوم

مشکل هم دولت نیست مشکل هممون هستیم از کاسب تا کارمند دولتی

هر کس بخواهد در این مملکت سالم کار کند خیلی سختی میکشد (2802263) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۴۶:۱۴
اینهمه تخلفات انبوه !!!! توسط انبوه-سازان همچون نورخورشید قابل کتمان و پرده پوشی و اختفا نیست ، ولی مأموران تنومند شهرداری در وانت های دو کابین شیک و آخرین مدل خود ، یقۀ بینوایان و نیازمندان را می گیرند و....!!!!!؛ (2802347) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۴۷:۰۲
تا زمانیکه وجود فساد نهادینه شده در اقتصاد (بخصوص شرکتهای نیمه دولتی ) را کتمان کنید، پسگرد اقتصادی خواهیم داشت و ثروت کشور در دست رانتخواران بانکی و بورسی و صنعتی قرار خواهد داشت.
اقدام عاجل برای تشکیل نهاد مستقل ضد فساد، راه برون رفت از این معضل است. (2802645) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۶:۱۱:۳۹
هیچ نهادی مستقل از آنچه تاکنون در قالب نهاد های نظارتی شکل گرفته است ،قابل شکل گیری نیست. (2805197) (alef-10)
 
پدر سالخورده
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۱:۴۴
خدا نگذره از كسايي كه باعث و باني بيكاري و عدم ازدواج جوانان تحصيلكرده اي چون تو و امثال تو هستند . (2802370) (alef-13)
 
ا.ی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۵:۵۵:۳۵
حالا هموطن اگر شما فوق لیسانس بیکار هستی بنده لیسانس هستم و یک کارخانه صنعتی دارم که 8 ساله داره خاک میخوره میدونی چرا چون میخواستم سالم کار کنم رشوه ندهم و طبق قانون کار کنم نه با قاچاق یا رشوه درعوض 8 ساله آواره دادگاهها هستم وتازه آخرش هم .... (2803391) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۴۸:۰۸
بالاخره مقصر کیه ؟ دولته یا خودمون ؟؟ شما که لیسانس داری چرا نمیتونی منظورت رو دقیق تر شرح بدی ؟ (2803599) (alef-10)
 
مهدی غ
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۵۷:۱۴
بنده باداشتن فوق لیسانس چونکه تو محل کار جلوی یه سری تخلفات ایستادم به راحتی از سیستم حذف شدم ویه آدم بی سواد که زیر دست خوم کار می کرد رو تو جایگاه من گذاشتند بدونه اینکه آب از آب تکون بخوره..... (2803641) (alef-10)
 
رایان
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۰:۵۴:۳۹
دوست من به هیچ جا شکایت نکن وقتت رو تلف میکنی برو دنبال کار جدید . همه جا ی این مملکت رو گند برداشته موفق باشی (2810971) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۱:۱۲:۳۱
ما که کارخونه هم داریم ولی چون می خواهیم سالم کار کنیم و قانونی نمیشه (2805031) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۵:۵۴:۰۱
شما فوق لیسانس هستید،ولی علت درد را علیرغم توضیح خوب نویسنده نگرفتید.کسانی که به کامنت شما نمره مثبت داده اند,پس با نظر نویسنده موافق نیستند.نویسنده مشخصا دولت را و شهرداری را مقصر می دادند ولی شما همه را مقصر می دانید.این گونه علت یابی و مقصر یابی ،مقصر اصلی را از چشم پنهان می کند و راه اصلاح امور را می بندد. (2805196) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۴۴:۴۱
اشتباه گفتی عزیز کسی بخواهد سالم کار کند از کار بیکار میشود. مثلا اینگونه که رد صلاحیت میشود! (2814565) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۶:۵۰
اقا بچه دار نشین، مگه موضوع امروز و دیروزه؟ فداکاری کنید من خودم فوق لیسانسم ولی میدونم زندگی در خاورمیانه که یا باید پارتی داشته باشی یا دستمال بدست یا بابای پولدار ارزش دنیا اومدن نداره،
هیچوقت نه ازدواج میکنم نه بچه دار میشم دسته خیلی سخته ولی میدونم بچه و نوه و نبیره من حتی یکیشون نمیگه چرا با این که میدونست باز بچه دار شد
عمر کوتاهه و کل عمر ما در این کشور صرف استرس شد و رفت نفهمیدیم برای چه دنیا امدیم (2802295) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۹:۴۴
تنها سود بچه دار نشدن شما اینه که درصد کسانی که مثل شما فکر میکنن کم میشن.. (2802540) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۴:۲۴:۰۱
وقتی واقعیات را ببینی و دردکشیده باشی و جوابی برای بچه ات نداشته باشی این تصمیم را میگیری

کل زندگی ما که بنابر ارمانهای دینی باید صرف اعتلا شود صرف پیدا کردن یک شغل کارکردن برای زنده ماند و اجاره دادن است در حالی که بدلیل عدم اقتصاد درست، فاصله طبقاتی و انباشت ثروت ایجاد شده است

یا شما وضعت خوبه یا از عمق فاجعه زیر پوست شهر خبر نداری یا از انهایی هستی که همه جیز را تقدیر میدانی که خوش بحالت کاش ما هم مثل شما بودیم بیخیال یا همه چیز را سپردن به تقدیر که نمیتونیم (2803046) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۳۰:۲۴
در ایران همه با هم برابرند اما بعضیها برابرترند (2802544) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۷:۵۶
در کشورهای دارای حکومت ایدولوژیک ، دولت موظفه برای هر مولودی یک شغل تامین کند اگر کسی نخواست بره بخش خصوصی

وقتی دولت حاضر نیست برای این دستفروش حتی یک شغل ابدارچی و نظافتچی با حقوق و بیمه تامین کنه این نشون میده داره از اقتصاد ازاد استفاده میکنه و ملت را بیخیال شده (2802718) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۴:۵۸:۵۴
بعد از مدت ها یه نقد عالی و مفهومی خوندم ... ممنونم از نویسنده ی محترمش ... کاش مسئولین واقعا مسئول باشن .... (2803161) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۳۹:۳۴
قانون شهرداری خیلی هم درسته چون دوران دستفروشی گذشته و یا باید مغازه داشته باشی و یا برای مغازه دار کار کنی .
مغازه دار چه گناهی کرده که باید مالیات بده و با این حال درآمدش از دستفروش هم کمتر باشه چون دستفروش مالیات نمیده و جلوی تردد مردم رو هم میگیره . (2803554) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۶:۳۸:۴۲
مردم مشکل تردد ودستفروش ندارند ،مشکل مردم مغازه دارهايي است که میوه را کیلویی هشت تومان می فروشند و همان میوه توسط يک دستفروش چهارتومان به فروش می رسد.یعنی دستفروش کیلویی هزاروپانصد نفع می برد ولی مغازه دار کیلویی پنج هزار پانصد سود می برد.دزد بازار است و کسی هم کاری به کارشان ندارد.کافیست که گاه گاهی حق وحسابشان را بدهند.اگر هم به مغازه دار بگويي که چرا دستفروش کیلویی چهارتومان ولی تو کیلویی هشت تومان می فروشی ؟ می گوید سرقفلی مغازه من اینقدر است .به من چه که سرقفلی مغازه تو چقدر است ؟ من حق زندگی دارم و حق دارم میوه بخورم .مقررات صنفی و دولتی این حق را از من سلب کرده است .از کشاورز هم سلب کرده است .من نه فقط از سد معبر ناراحت نمی شوم بلکه از دیدن بساط دستفروش ها خوشم می آ ید. (2805205) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۱ ۱۱:۰۲:۵۲
آن مغازه دار وقتی ملکش ده برابر هم میشه خودشو با دستفروشها مقایسه میکنه. کل بدبختی اقتصاد این مملکت اینه که هر چی سرمایه و سرمایه گذاری هست در ملک و مسکنه (2808147) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۷:۰۱:۴۸
اسم شهردارى و بخصوص مامورانش را بايد گذاشت مافياى باج گيرى و اخاذي براى تعمير يك چاه اب در بازار مامور ناحيه شهردارى مطالبه ٤ مليون كرد. متاسفم براى شهردارى تهران (2803658) (alef-10)
 
سعيد
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۴:۱۵:۳۵
چرا شهرداري مقصر است اگر قرار باشد هركسي هرجا دستفروشي كند كه شهر ديگر شهر نيست جنگل است دوما خود سوزي هم يك گناه بزرگ اگر قا باشد هر قانون شكني خود ا بسوزاند و مظلوم نمايي كند وعده اي هم درپشتش حركت الگوي بدي خواهد شد . (2806405) (alef-10)
 
همراه
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۰:۱۲
مهم این نیست که شهرداری - اداره مالیات - راهنمایی و رانندگی - حق عوارض و یا ... توسط مردم پرداخت بشه بلکه مهم اینکه عدالت در پرداخت حقوق و حقه هر فرد رعایت نشده چه در پرداخت و چه در دریافت اینه که فریاد یا حق آدمهای نجیب رو آتش میزنه نه نفت و بنزین که که نمایان است و چه بسیار هم وطن های ما که از درون میسوزند و به حق و حقوق خود نمیرسند. (2801919) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۰:۱۹
احسنت بر این تحلیل کاملا موافقم باید ریشه فساد را خشکاند فقط به خاطر اینکه درآمد کلان عده ای حفظ شود قانون معطل می ماند (2801920) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۳۳:۰۹
خداوند وعده داده ظلم پايدار نمى ماند. (2801934) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۴۰:۵۹
سکوت (2801975) (alef-10)
 
مسلمان
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۴۴:۰۱
راه کسب روزی حلال را نبندید
به داد مردم مستضعف برسید
شعارها و آرمانهای انقلاب را فراموش نکنیم (2801985) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۴۹:۲۰
سلام، شاید دربین کارمندان شهردادری تعداد کمی انسان شریف وجود داشته باشند که حسابشون جداست. اما همه میدونیم اکثریت کارمندان رشو... حتما تا حالا کارتون به کمیسیون ماده 100 افتاده خودتون بهترمیدونید عاقبت کار چی میشه..... آقایان کارمندان محترم شهرداری دوستدارید مردم چطوری از شما انتقاد کنند که نه از درآمدتون کم بشه و نه بهتون بر بخوره؟؟؟ خودتون راهکار بدین؟ مردم عادی که مثل خیلی ها برج نمیسازن که بتونند شما رو سیر کنند. (2802006) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۱:۲۵
گوش شنوا کو؟ (2802020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۲:۰۶
سلام
رسیدگی به این امور وظیفه مراجع ذی صلاح قانونی است پخش این اخبار در بین مردم ایا تا به حال توانسته مسئولین را پاسخگو کند؟
اصحاب رسانه وظیفه اطلاع رسانی دارند ولی بهتر نیست به جای تحریک اعصاب خرد شده مردم این اخبار کانالیزه به دست کسانی برسد که تصمیم گیرنده هستند و سپس توسط اصحاب رسانه دنبال شود بعد از مدتی اگر در حهت اصلاح کاری انجام شد تقدیر گردد و اگر انجام نشد انگاه مسئولین مواخذه گردند؟
دانستن خبرهای ناراحت کننده برای کسانی که کاری از دستشان بر نمیاید ایا لطف به مخاطب است یا خیانت به او و ایا فایده ای دارد؟ (2802024) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۶:۵۲:۵۳
تو این مقاله داره به وضوح میگه که مسوولان حاضر در جلسه اصلا اعتقادی به این نوع کارآ فرینی ندارند.دلیل هم واضح است ،نگاه آنها سرمایه محور است .اگرتا آدم هم خودشان را آتش بزنند آ نها از جایشان تکان نمی خورند.کدام مسؤل دولتی به خاطر اتفاقی که در زیر مجموعه یا مرتبط با زیر مجموعه اش افتاده ،تاحالا استعفا داده است .شما از اینکه مردم آگاه بشوند می ترسید.اگر همین اندازه اطلاعات هم از مردم دریغ می شد،آنوقت وضع به مراتب بدتر بود. (2805209) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۳:۰۲
حداقل بساط دستفروشی پسر پانزده ساله اش که مجبور به ترک تحصیل شده را برای چندمین بار بهم نزنند و میوه هایش را مصادره نکنند. (2802032) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۸:۵۵
خدا رحمتش کنه ولی اگر اموزش دیده بود تو که مستاجری ، بیمه تامین احتماعی و فو ت نداری ،شغل ثابت نداری ، دیگه 4 تا بچه ان همه در دهه 80 برای جی؟

حداقل قانونی باید وضع شود برای زنان و بازماندگان متوفیان مستمری تامین اجتماعی وضع بشه (2802303) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۳:۰۲
ارزش املاک و مغازه در ایران به صورت غیر واقعی و وحشتناک است مگر در یک شهر کوچک کاسب چقدر درآمد دارد که ماهی یک میلیون تومان اجاره مغازه بدهد.-----------------------------
تا زمانی که دولت کاری نکند که خانه بعنوان نیاز اولیه هر خانواده از بورس بازی خارج شده و مغازه به دست کاسب واقعی باشد هیچ پیشرفتی در کار نخواهد بود. (2802033) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۳:۳۲
اراذل یا مامور شهرداری

خداییش تحقیق کنید ببینید کدوم یک از این مامورها گذشته درست حسابی داشته اند (2802038) (alef-13)
 
مهدی اسماعیل زاده کندجانی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۲۱:۱۵
شهرداری سیاستها و اهدافی ترسیم می کند و برای اجرای آن نیاز به مدیران و ابزارها و افراد تحت امر خاصی هست.
سیاست که کژ باشد، دزد و پلیس یکی می شود.
وقتی به تلاشگر بخواهند زور بگویند، باید این تیپ آدمها استخدام شوند.
الآن در حال محاسبه هزینه یک اجرای دکور در بازار هستم. صاحب مغازه باید از شهرداری مجوز بگیرد. برای سقف کاذب نمی تواند مجوز بگیرد چون فساد اداری وجود دارد.
چون اذیتش می کنند. بدون مجوز هم باید با کرکره پایین و دزدکی کار انجام شود. یک هفته خون دل خوردن برای یک کار ساده.
مردم را با آزار و اذیت درون جرم و تقلب هل می دهند بعد می آیند اعمال قانون کنند.
دوباره رشوه برای ادامه و انجام. دست آخر هم کار که تمام شد طرف باید برود و دنبال مجوز انتقال مغازه بدود چون جرم و تخلف ثبت شده.
آدم سالم هم شهرداری چی شود خون دل می خورد.
می فهمید که چه گفتم؟! (2802773) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۵:۰۷
احسنت ، ولی کو گوش شنوا (2802042) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۵۸:۰۵
شهرداری ها عمدتاً دارای افرادی هستند که اصولاً هیچ حرفی به گوششان فرو نمی رود. متاسفانه این وضع بعد از شورایی شدن انتخاب شهردار، بسیار بدتر هم شده است و شوراها در یان باره هیچ نظارتی ندارند. وضع اسفبار شهرداریها در برخورد با ارباب رجوع غیرقابل بازگو است. این وضع حتی شامل پیمانکاران شهرداری نیز می شود که با استخدام افرادی خشن، تا کنون در شهر تهران در سال گذشته و امسال، سه فقره قتل مرتکب شده اند. با این وضع، شما چه انتظاری از شهرداریها دارید؟ (2802057) (alef-13)
 
شرهاني / اهواز
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۰۱:۳۰
قطعا" يونس عساكره ، شهيد محسوب ميشود .
چون ايشان براي امرار معاش عيال و فرزندش مرحوم شده است و طبق روايات ، ايشان شهيد محسوب ميشوند .
از بنياد شهيد درخواست رسيدگي به موضوع ايشان را داريم . (2802075) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۰۰:۲۸
بايد تمبر عساكره در كل ايران چاپ و تنديس ايشان در خرمشهر نصب گردد . (2802398) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۴:۱۰:۰۶
برادر گرامی خودسوزی = خودکشی

و خودکشی هم = غضب خدا

چرا بدون سند الکی میگید ایشون شهید حساب میشند؟؟؟


البته برخی وقتا اینقدر آدم توی برخی سازمان ها مثل شهرداری و سازمان های نظامی مثل نظام وظیفه حرف های بی منطق و زور میشنوه ممکنه یهو مغزش هنگ کنه و دست به کار نادرست بزنه. (2802980) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۸:۳۶:۱۹
خدا رحمتش کنه اما خودکشی نشان دهنده قدرت نیست و نباید الگو هم برای جامعه باشد . اگر هر کسی بعد از مواجه شدن با یک مشکل خودکشی کنه که نباید اسمش رو قهرمان و شهید گذاشت . (2804058) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۸:۳۸:۰۹
شهید کسی است که میجنگد ولی کسیکه خودش رو میکشه تسلیم شده آنهم تسلیم مشکلات روز مره . (2804065) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۰۳:۱۷
شهردار خرمشهر را بايد عزل نمود . (2802085) (alef-13)
 
حسنی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۲۰:۰۸:۰۴
مگه شهردار خرمسهر وظیفه ایجاد کار را دارد ایشون وظایفشون را انجام می دهد و دراین مدت 2 ساله خدمات با ارزشی به خرمشهر کردند و چهره شهر را تغییر دادند ایشون در زمان وقوع حادثه اهواز بودند و در جلسه ای با استاندار مشکل عساکره شهرداری خرمشهر نیست بلکه کل سیستم است که ارزسی برای انسان قایل نیست (2804292) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۰۹:۰۴
کاش می شد این متنو صد بار توصیه کرد .
کاش دلواپسی بود... (2802113) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۱۱:۴۷
اقای سید امیر سیاح
ضمن تشکر می خواستم بعرضتان برسانم تمامی این موارد و کلا هرچه اشکال اساسی در کشور وجود دارد از ناحیه تحریم هاست!!!!! تحریم ها را که بردارند کشور گل و بلبل خواهد شد .!!!!!!!!!!!!!

موردی که شما مثال زدید گوشه ای از کاستی های موجود است که اجازه رشد به بدنه جامعه را نمی دهد که هیچ مرتبا دارد طبقه سازی می کند . ان چیزی را که ما می بینیم فاصله طبقاتی است . گرانی نیز مزید برعلت شده است . فرض کنید قبلا کسی می خواست شرکتی تاسیس کند . اولین قدم بعد از ثبت ،اجاره یک مکان و خرید تعدادی ملزومات اداری است . چند سال پیش هزینه ان چقدر می شد و حال چقدر می شود ؟ فضای کار چگونه است ؟ برای دستفروشی و ایجاد شغل با ان ساز و کارهایی که شما گفتید هزینه بسیار کمی مصروف خواهد شد . در گزارشی می خواندم هزینه ایجاد یک شغل در شرایط فعلی بطور متوسط یکصد و شصت میلیون تومان است که زیاد مطمعن نیستم ولی میدانم هرچه باشد کم نیست .

چندین سال قبل رفته بودم چین . در یکی از شهر های جنوبی ان دیدم مردم کنار خیابان دستفرشی می کنند .سوال کردم گفتند ازاد است و برای کمک به اشتغال اینطور است . حال ما نگفتیم کنار خیابان . ایا زمین اصلا موجود نیست که تبدیل به این قبیل مکانها بشود ؟

شما بیایید و ببینید در شهرداری ها چه خبر است . من منکر وجود کارکنان زحمتکش شهرداری نیستم ولی امان از مفسدینش . پی انها به تن خیلی ها خورده است . چرا صورت مسئله را پاک کنیم ؟ اینها وجود دارند و بسیار هم زننده و ناامید کننده است . در یک کشور مدعی اخلاق زندگی می کنیم . به جوان ها چه می خواهیم بگوییم زمانی که می بینند و انتقاد می کنند و چه بسا برای خیلی ها بد اموزی نیز می شود . این گیر اقتصادی معضلات فرهنگی بسیار شدیدی نیز ایجاد می کند و کرده است . (2802130) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۲۳:۳۳
اینکه فرمودید که مسئولان دولتی با صاحبان مشاغل خرد مثل تبهکار رفتار می کند واقعا تعبیر صحیحی است...

من خودم صاحب یک کسب و کار کوچکم هر وقت مجبور میشم برم یه اداره ای تب می کنم... میری اونجا چنان تحقیرت می کنن که نگو.... وای به حال وقتی که چای می خورن مزاحمشون بشی باید گردنتو کج کنی و قلوپ قلوپ چای خوردنشو تماشا کنی بعد که تموم شد تازه سرشونو بالا میارن تا ببینن کی هستی .... (2802213) (alef-10)
 
دوستدار ادب
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۵:۱۴:۴۳
من چهارده سال هست كه توي يك دفترخانه كار ميكنم. تا بحال جلوي ارباب رجوع يك استكان چاي ننوشيدم. (2803236) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۲:۰۱
دلواپسان کجا هستن؟ دلواپسان دقیقا دلواپس چی هستن؟ خودشان؟ یا مردم؟ چطور واسه یک تواوق که حتی بزرگان مملکت و سپاه و امامان جمعه می گن خوبه دلواپسن ولی واسه نجات جون یک ایرانی نه. (2802271) (alef-13)
 
پشیمان بی تقصیر
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۴:۲۹
من فوق لیسانس ریاضی در شاخه زیست - پزشکی هستم ،
به دلیل نبود کار مرتبط با اجاره یک کارگاه (ماهیانه 900 هزار )و قرض نمودن 20 میلیون سعی در ایجاد شغل برای خود نمودم ،
میزان برق کارگاه کفاف راه اندازی دستگاه مرا نمی داد برای افزایش آمپر برق با مراجعه به اداره مربوط به سنگ اندازی های زیادی برخورد کردم که از حوصله بحث خارج است ،
پس از یک سال و
هزینه های مستقیم ( فیش های اداره مربوط ، رشوه در جهت انجام کار کاملا قانونی و تغیرات فیزیکی و...)
و هزینه های غیر مستقیم ( کارگر بیکار ، خرابی دستگاه ، خواب سرمایه ، ضرر دیرکرد سرمایه ، اجاره و....)
زمانی دارای برق مناسب شدم که اجاره کارگاه سر آمد و مجبور به نقل مکان شدم
مکان جدیدی به مبلغ 1.2 میلیون اجاره نمودم در اینجا هم همین مشکل را دارم ( اجاره مکانی که هیچ مشکلی نداشته باشه تغریبا ماهیانه 4 میلیون است)

حالا من ماندم : نه میتوانم ادامه دهم ، نه می توانم برگردم (2802283) (alef-13)
 
مهدی اسماعیل زاده کندجانی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۱:۴۸
سلام
برای 150 سال بعد تلاش کنید. ببینید آیا نمی شد این مشکلات را از روز اول نداشت؟
نمی توان این کارگاه را در شهری داشت که اجاره کارگاهش 4 میلیون نباشد؟
مسیری که رفته اید را بررسی کنید. چرا از اول دنبال کارگاه با برق مناسب برای دستگاه نبودید؟
چرا های کار خود را لیست کنید، مسیر خود را بررسی کنید و از پشیمانی های بعدی جلوگیری.
بدون شک موفق می شوید. (2802371) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۳۵:۲۴
مقصر فوت آن مرحوم "اقتصاد دولتی " است. شما باید اقتصاد آزاد آدام اسمیت رو به کل و به جزو و به اصل و به فرع به مرحله اجرا بذارید نه اینکه با نوشتن مقاله های اینچنینی توپ رو تو زمین دولت بیندازید، اگه یک نفر از مزایای اقتصاد آزاد و مفاسد اقتصاد دولتی بگه بهش انگ لیبرال بودن میزنن و نظرات طرف بایگانی میشه. (2802288) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۵۶:۳۴
حکومتهای ایدیولوژیک حتما باید اقتصادشان دولتی کامل باشد در این اقتصاد دولت مجبوره برای همه شغل بده مگر دهه 60 بد بود؟
بزرگترین مشکل کشور ما شتر گاو پلنگ بودنه
1-در مملکتی با چندین میلیون مدیر و کارمند دولتی رسمی اقتصاد ازاد ادام اسمیتی غیر قابل اجراست
2- در مملکت ما که دلالیسم کنار دولتیها ازادترین اقتصاد جهان را دارد
3- در مملکتی که بیمه بیکاری نداره و هی میگه بچه دار بشین بدون این که جواب نسل افزایشی دهه 60 را بده

راه حل زندگی در این کشور وتوصیه من به جوانان اگر نمیخواهید بروزی بیفتید که خودکشی کنید

1- وصل به باندهای قدرت و ثروت و تشکلها که بتونید با سفارش اونها حداقل یک شغل بگیرید
2- داشتن پدر مادر پولدار که دست شما نیست
3- کارگری روزمزد برای زنده موندن اگر نمیخواهید بمیرید
4- مهاجرت و فرار از کشور
5-ازدواج با زن یا مرد پولدار


در غیر اینصورت بدلیل بیکاری، ندادن بیمه تامین اجتماعی، بالا رفتن سنتان هر روز دچار افسردگی میشوید و بدلیل بالا رفتن سن از بازار کار بیرون می روید (2802683) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۷:۲۱:۴۶
خودکشی کننده یک آ دم مستأصل است .کسی است که به هر دلیل نمی تواند ادامه زندگی بدهد. قضا وا در مورد بدی یا خوبی خودکشی باید همراه با توضیح باشد.عساکره بهتر بود که مقاومت می کرد و حق خود را با سماجت بیشتری از نهاد زيربط می گرفت .به هر صورت راه دیگری به ذهنش نرسیده و یا در توان خود ندیده است یادش گرامی باد و امیدوارم فرزندانش با درک درست از آ نچه برای پدرشان اتفاق افتاده ،برای یک زندگی بهتر بکوشند،تحصیل کنند ،فن بیاموزند،ناامید نشوندوبدانند که آ ينده از آ ن آ نان است. (2805229) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۷:۴۸:۰۶
اقتصاد می تونه غیردولتی باشه و دولت هم حامی اقتصاد غیردولتی باشه ولی مشکل عساکره حل نشه .همچنانکه مشکل بوعزيزي لیسانسیه سبزی فروش تونسی حل نشد.دولت اگر بنایش برحمايت صرف از سرمایه دار باشد و هیچ روزنه ای برای مستمندان بازنگذاشته باشد ،همین می شود،لیبرال تر از آمریکا نداریم ولی توامريکا در بحران دوهزاروهشت ،صدهاهزارکارگربيکارشد،قسط مسکنشان عقب افتاد ،بانکها خانه اش را ازش گرفتند.بی سرپناه شد.دولت هیچ کمکی نکرد.میتوانست تا مدت معینی پرداخت قسط را تقبل کند ،تا بحران بگذرد و کارگر به کاربرگردد،ولی دولت امريکا این کار رانکرد.زیرا مطابق نظر فريدمن این کار برخلاف نظر یه اقتصاد آ زاداست .اما هم بوش و هم اوباما بیش از هشتصد میلیارد دلار برای جلوگیری از ورشکستگی بانکها از خزانه مایه گذاشتند.خزانه ای که مال مردم بود.اگر اقتصاد آ زاد است ،پس بگذارند در یک شرایط آ زاد رقابتی بانکی که عرضه ماندن ندارد ،برود.دولتی و آ زاد سروته یک کرباس اند.برای جلوگیری از استیصال مردم چاره جز حمایت از اقشار ظعيف نیست وگرنه کشور ناامن می شود. (2805273) (alef-10)
 
مهدی اسماعیل زاده کندجانی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۴۱:۱۱
سلام
من جوانی هستم که به مرز 40 سالگی نزدیک می شوم. تاسیس و انحلال شرکت را تجربه کرده ام. مدیریت در پستهای فنی و اجرایی شرکتهای خصوصی را تجربه کرده ام. شراکت را تجربه کرده ام.
عده ای تصور می کنند کار را از کارمندی و کارگری برای دیگران باید شروع کرد. اینان یا کارمند و کارگر دیگران هستند یا خود را مدیر و رییس دیگران می دانند.
من تاکید می کنم که این یک تصور است و تصوری محدود کننده و ناپسند.
با وجود تجربه ای که دارم، تاکید می کنم علت ناتوانی شرکتهای خصوصی در اداره اموراتشان این است که پیش از آنکه کاری وجود داشته باشد، آنان اقدام به تاسیس شرکت می کنند.
شما پیش از آنکه زمین و تجربه ی ساختن خانه و پول مورد نیاز برای این کار را داشته باشید نباید جواز ساختمان بگیرید.
البته درست است که در برخی شغلها تخصص و تجربه تخصصی برای ورود به کار نیاز است، اما این کار با کسب مهارتهای پله ای به صورت خصوصی و مرحله به مرحله همراه با حفظ کرامت انسان شاغل و درآمدی اقناع کننده به نام دسترنج ممکن است. حدیثی نبوی خواندم که مکروه است انسانی که می تواند کاری را خودش انجام دهد، همان کار را برای دیگری انجام بدهد و مزد بگیرد. این کار عمر فروشی نامیده می شود. یعنی درآمد کارمندی کراهت دارد.
تصوری که در جامعه ما حاکم است و آن را در بالا ذکر کردم در دو مطلب ریشه دارد.
اول قوانین کسب و کار است که به نوعی متاثر از اداره کسب و کار دولتی و پر رونق حقوق بگیری قبل از انقلاب و اوایل آن است. نسل قبل از ما از مدتی درس خواندن با لذت و استخدام با حقوق بالا و با لذت و زندگی با رفاه و لذت سخنرانی ها برای ما کرده اند. من نام آن سبک زندگی غیر مولد را مفت خوری می گذارم که آنان را دچار به آن کردند.
در آن زمان نیز عده ای با ژست تحصیل کردگی شروع به استثمار نیروها و سرمایه های جامعه کردند و این روند سدی روانی برای افراد آماده به ورود به بازار کار ساخت تا در خود توانایی انتخاب مسیر دیگری را نبینند.
دوم نداشتن تجربه ی کسب و کار در سنین کودکی و نوجوانی و فانتزی های دکتر و مهندس و خلبان شدن از ورود به بازار غولی برای انسانهای جامعه ما ساخته که تصور می کنند باید از یک جایی با قدرت و دانش و سرمایه شروع به کار کنند. انسان کمال طلب است و وقتی می بیند احترام بیشتری به رییس جمهور و دکتر و مهندس گذاشته می شود و خوش پوشی احترام می اورد تلاش می کند به آن نقطه برسد. حال آنکه کار نیاز به اراده دارد و دقت و تدبیر و مشورت. از همه جایی هم می شود شروع کرد. از طرفی در همین جامعه عده ای که به موفقیتهای کسبی رسیده اند فراموش کرده اند اگر چرخ دنده ها و یا زنجیره های موفق دیگری در کنار و اطراف آنها باشند امکان رشد گروهی بسیار بهتر فراهم می شود. یا با عدم حمایت یا با فخر فروشی به دیگران، تلاشهای افراد دور و بر خود را سرکوب می کنند. یعنی ما مشکلاتی در فضای فرهنگی و اخلاق شغلی نیز داریم. شخصیت کاری انسانها را درستکاری می سازد، نه پست شغلی.
تاکید می کنم که من یکی از کسانی هستم که کار امروزم را از کارگری شروع کردم و الان نیز با عرق پیشانی کسب و کاری را به کمک عده ای افراد صاحب فن از کارگران فنی گرفته تا طراحان و مهندسان جوان اداره می کنم و مجموعه ای غیر متمرکز و رو به رشد کمی و کیفی و موفق را در روزهای زندگی و آینده مان می بینم.
از جوانان این کشور برادرانه می خواهم هرگز به امید کسان نمانید که روز به روز گرفتار تر خواهید شد. مهم نیست دولت از من حمایت کند یا نکند. دولتمردان کسانی هستند که شغلشان ایجاب می کند چیزی از شغل مستقل و آزاد من نفهمند و کسانی چون من هم هرگز عمر خود را صرف ورود به جلسات کاغذ و قلم که هیچ لمسی از فضای واقعی جامعه ندارند نمی کنیم. در مورد سابقه این نوع مدیریت در جنگهای تاریخی مطالعه کنید. آنها می گویند جلو برو و عقب نشینی کن و کفش های کار در پای ماست و گل و لای زندگی با کفشان پلوخوری مدیران بیگانه است.
از دستفروش تا اداره کنندگان کارخانه ها، اینان جامعه را می چرخانند.
امیدوارم روزی جامعه به این درک برسد و قوانین به دست افراد کار نکرده تصویب نشود. حداقل نمایندگان مجلس از جنس آنان نباشند.
دست آخر می دانم که مشکل را اول و آخر باید در نسبت مدارس فنی و حرفه ای به دیگر مدارس و دیدگاه ساخته شده برای مردم نسبت به حرفه و فن جستجو کرد. هرگاه کارگاهی در مدرسه ای تعطیل شد، سالها بعد شاهد کاهش امار اشتغال و ازدواج و رشد جمعیت خواهیم بود. جامعه آرزومند و بی کار.
خدا نگهدار. (2802318) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۴۶:۳۰
با سلام
متن متعلق به انسان کارآزموده و کار ساز است و بسیار قابل تقدیرمیباشد .
اما دوستان دیگر که مشکلات را گفته بودند نیز الآن یکی از واقعیت های جامعه هستند و این مشکلات نیز باید به نحو مقتضی حل و فصل شود
با تشکر از آقا مهدی و سایر دوستان (2802643) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۴:۴۱
دوست عزیز، این را بگویم که خود این که همه میتوانند شرکت بزنند و مدیر عامل شوند یک فریب است واقعیت فیزیکی اینه که همیشه طبقه بندی شغلی هرمی بوده و تعداد راس هرم کم حالا شما بخت و اقبال و یا توان خودت بوده به کنار

این یک قاعده طبیعیه هرم شغلیه که اکثریت مردم باید کارگر و کارمند شوند مردم به همین هم راضین ولی کو شغل کو کار؟

متاسفانه در کشور بخش خصوصی هم حقوق هم امنیت شغلی برای کارگران و کارمندانش کم است،
بخش دولتی امنیت زیادی دارد حقوق مزایایش هم بهتره خوب در این اقتصاد و کشور همه دوست دارند کارمند دولت شوند

حال برای برخی که که اصلا حتی شغل ابدارچی هم نیست مجبورن دستفروشی کنن (2802705) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۴۲:۴۳
ما ليسانسيه هاي حقوق بي كار بارها به مسئولين گفته ايم كه كار وكالت هماننيد شغل آزاد است و به دولت فشار بودجه اي وارد نمي كند اما چرا صنفي خاص ادعا مي كنند كه ما مسئول اشتغال افراد نيستم و از هر 40 نفر ليسانس حقوق يك نفر بايد وكيل شود توضيح دهتد كه بقيه با توجه به اينكه امكان استخدام دولتي ندارند چكار بايد بكنند
واقعا هر مشكلي براي فارغ التحصيلان رشته حقوق بجود آيد مسبب اصليش انحصارگرايان در شغل وكالت هستن كه انشالله مسولين توجه نمايند و ظرفيت پذيرش در رشته وكالت را زياد كنند آنوقت در بازار رقابتي مردم خودشان تشخيص خواهند داد كه پيش چه وكيلي بروند
چرا پزشكان بعد از فارغ التحصيلي مجوز طبابت دارند اما كارشناسان حقوق بايد به علت انحصار صنفي خاص مانع شغل آزاد وكالت براي آنان مي شوند (2802328) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۴۷:۰۶
آقای سیاح، تمام نظراتی که تا اینجا منتشر شده در مورد همه چیز بحث کرده اند جز ایده شما برای توجه به بیشتر به خوداشتغالی و مشاغل کوچک!!!
متاسفانه مردم ما گودرز و شقایق را خوب به هم ربط می دهند! (2802351) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۵۹:۳۶
برای این که دستفروشها اینتنرت ندارند، (2802692) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۰۶:۰۰
حسین آقا، دستفروشها اینترنت ندارند، سایر دوستان هم جز کسبه جز هستند دردلهایشان را میگویند که شبیه مشکلات دستفروشی هست
متاسفانه ببین کشور به کجا رسیده این اقا قطعا حاضر بود ابدارچی و نظافتچی باشه شغل و بیمه ولی حتی در این حد هم شغل نداریم
عمق فاجعه اینجاست (2802709) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۴۹:۵۱
مردم ما???
شما ساکن کره ماه هستین? (2802906) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۹:۱۳
مقاله خوبی بود ولی این هم در نظر باید داشت چرا یک مغازه انقدر باید رهن واجاره اش بالا باشه تا کسی نتواند از ان استفاده کند در کنار این قوانینی که در متن امده باید قانون اخذ مالیات سنگین از مغازه های خالی گرفته شود تا صاحبانش به اجارهی کمتر یا فروش ان قانع شوند (2802392) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۱:۰۱:۴۵
هیچ مغازه داری حق ندارد به صرف گرانی اجاره ویا قیمت مغازه کالا را گران بفروشد.فرض کنید دولتی بیاید و تفاوت قیمت را درسطح شهر به رسمیت نشناسد .مغازه دار مجبور می شود در مکان کسبش تجدید نظر کند .صاحب مغازه مجبور می شود اجاره را پایین بیاورد.اگر هم این اتفاق نیفتد .ده ها دست فروش ووانتي به مردم کالا عرضه میکنند.تجسم کنید یک سوپر استار تو نازی آ باد است ویکی هم تو زعفرانیه .آ یا قیمت ماکارونی ویا هندوانه تو این سوپر استارها متفاوت است .؟تو میدان تجریش همه جور آ دم هست .از کارگر بگیر تاسرمايه دار.کارگر هم حق دارد مايحتاجش را در نزدیکی محل سکونتش تهیه کند.ظاهرا میدان های تره بار را برای حمایت از مصرف کننده ساخته اند .اما در عمل این طور نیست .به چند دلیل : اولا چرا میوه در مغازه آ نقدر گران باشد تامن نوعی به تب تره بار راضی بشوم .دوما میدان تره بار شده الک کننده بازار به این صورت که از میدان بزرگ میوه های مرغوب را برای " از ما بهتران " جدا می کنند و باقیمانده را می آ ورند تره بار وبه قیمت بالا قالب می کنند.در واقع اگر تره بار نبود،مجبور بودنديا میوه های کال ونامرغوب را دور بریزند ویا بین همه توزیع کنند.قیمت باید فقط وابسته به هزینه تولید و حمل باشد.بساط واسطه ها و مغازه های لوکس باید جمع شود.تو هیچ مملکتي اینقدر مغازه نیست وتوهيچ مملکتی اينقدردست فروشنده برای قیمت گذاری باز نیست. (2805817) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۱۵:۵۲
متاسفانه آنچه بعنوان دستفروشی در کشور ما مصطلح شده دوچیز است
1- یا فروش اجناس بی کیفیت و یکبار مصرف چینی که با قیمتهای بسیار پایین به خورد خلق داده میشود
2- یا دلالی شرکتهای تولید کنندهع پوشاک و کیف و کفش
که در هیچکدام از این دو بارقه ای از خلاقیت و تولید و ... دیده نمیشود
اگر به سابقه مکانهائی که بعنوان خود اشتغالی از سالها پیش در نظر گرفته شده نگاه کنید ، در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق غرفه ها تبدیل به فروشگاه های کوچک لباس و یا زیورالات بدلی شده اند و از صنایع اصیل و هنری در آنها خبری نیست.
اگر نظارت دائمی بر نوع وسایلی که در اینگونه بازارها به فروش گذاشته میشود باشد، این نوع دستفروشی نه تنها مزاحم اقتصاد نیست بلکه به شکوفائی اقتصادی هم کمک میکند ولی متاسفانه نکته در همان نظارت و مدیریت است که نیست (2802460) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۰:۰۰
دلواپسان كجاييد كجاييد يونس عساكره ها خودسوزي خواهند كرد بياييد (2802485) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۲:۱۹
سید امیر سیاح

از شتر پرسیدند چرا گردن تو کج است ؟ گفت پدر جان کجام کج نیست ؟ (2802501) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۶:۱۳
خدایا مردم را از دست ظالمین نجات بده و به مردم رحم کن (2802521) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۷:۴۰
اغلب مامورین سد معبر شهرداری از فروشنده های کنار خیابانی باج میگیرن. اون دست فروشی که مامورای شهرداری جلو فرزندش کتکش زدند تا کشته شد یامون نرفته !! (2802527) (alef-13)
 
مهندس ارشدهواپیما
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۹:۰۷
موارد و زمینه های آماده برای خودسوزی در خوزستان زیاد داریم ؛ فعلا بدلیل شرمندگی خانواده در عدم استطاعت مالی در برگزاری مراسم بعدی تشییع و تدفین و سوم و هفتم دست نگه داشته ایم ؛ شما با پرسنل تخصصی شامل مدیران . خلبانان . مهندسیین ارشد تعمیراتی که همگی کارمندان رسمی شرکت ملی نفت ایران شاغل مامور در شرکت هواپیمایی نفت با سوابق درخشان ارائه بیست و هشت هزار ساعت عملیات پروازی در ایام جنک تحمیلی در مناطق جنوب تماس بگیرید که چگونه ظرف یکروز بطور غیابی و غافلگیرانه با داشتن دو دهه سنوات خدمتی ارزنده آنها را در تاریه 1393/08/01 بازنشسته اجباری (پیش از موعد به میل کارفرما در حالیکه سن تقاعد 60 سالکی میباشد نموده اند ) و ازآن تاریخ تا هم اکنون با ممنوع الورود شدن ایشان به محل خدمتی خود بیش از هفت ماه عدم دریافت هر گونه دستمزد خانه نشین و با اهانت به شخصیت صنفی /فردی و اجتماعی ایشان چگونه امنیت شغلی کارکنان دولت نسبت به آنها از بین رفته است.
مجموعه متخصصین فوق الاشاره همگی در مرکز استان خوزستان (اهواز) سکونت دارند و دسترسی با ایشان امکانپذیر میباشد . (2802537) (alef-13)
 
ابو عمر
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۲۹:۱۵
یک صلوات عنایت بفرمایید با صدای بلند برای روح پرفتوح این شخص مجاهد که در راه ارتزاق خانواده اقدام به خود سوزی کرد (2802538) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۳۳:۳۲
زمان پیامبر هم مردم در خیابان ها ازادانه دستفروشی میکردن (2802566) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۳۵:۵۰
مشکل از دلواپسان کشور است
که مدام کشور را درگیر زد و خورد های سیاسی میکنند و باعث اینهمه تحریم در کشور شدند
اگر وضع اقتصاد درست بود انقدر به یک کارکر فشار وارد نمی‌شد
تا وقتی سرمایه های ملی توسط این افراد چپاول می‌شود و قوه قضاییه هم با اعدام یک نفر از سلسله پیچیده این باندهای اختلاس کننده سعی در بستن ماجرا می‌کند ‌و هیچ یک از مدیران دولتی را محاکمه نمی‌کند وضع همین است۰


این کارگر بنده خدا برای به دست اوردن روزی حلال دست فروشی میکرد و هربار تمان داریی اش توسط شهرداری جمع میشد اما یک نفر مثل رحیمی با آن همه اختلاس یک هفته نشده از زندان به مرخصی میِاید
گناه بالاتر از این که حق ظالم و مظلوم برعکس شود؟ (2802577) (alef-13)
 
y
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۴۱:۵۵
آقای حسین کی باید به این ایده توجه کنه حتما بازم مردم؟
کسی که پول نداره که نمی تونه به این ایده توجه کنه
دولتی ها هم که نفسشون از جای گرم در می آد ترسی از خدا هم ندارن
بترسید از ظلم که امام علی (ع) می فرماید دولت با شرک پابرجا می مونه ولی با ظلم نه (2802622) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۵۲:۱۵
خانه از پای بست ویران است خواجه در بند نقش ایوان است (2802668) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۲:۵۶:۳۳
با اجارا مغازشو از جيب مردم در مي ياره (2802682) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۱۰:۳۷
عالی بود کاملا درست و بجاست (2802727) (alef-13)
 
محمدعلی امیری اندی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۱۴:۴۵
گوش اگرگوش تو ناله اگر ناله ما آنچه که به مقصد نرسد فریاد است واقعا دردنا ک است جامعه اسلامی به کدام سو میرود (2802743) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۲۵:۴۹
متاسفانه تفسیر قوانین خود یک دردسر بزرگ برای مجریان شده است.از آن بیشتر عدم تدبیر و نگاه بسته.همین نگاه باعث از بین رفتن صنایع هم شده.وزیر صنعت و معدن معتقد است که چون واردات از تولید کم خرج تر است نباید به طولید بها داد.این باعث از بین رفتن صنایع خرده پا و حتی نساجی شد.
اما در مورد دست فروشی و مشاغل خرد و حتی بنگاه های زود بازده جای تاسف است که خود مردم هم به این موارد به عنوان فضای کسب و کار نگاه نمی کنند.همه خواهان کار دولتی و حقوق ثابت هستند.
از قدیم گفته اند سه شین هرگز درست نمی شود:شهرداری،شهربانی،شیرکش خوانه.... (2802797) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۳۰:۲۹
عزیزان دلواپس کجا هستند
نمایندگان!!! دلسوز!!! مجلس کجا هستند
فقط داد و هوار برای جناح بازی
نظر حسین شریعتمداری راجع به بحران اقتصادی که باعث میشه این اتفاقات تلخ بیفته چیه (2802818) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۴۷:۱۰
امیدوارم انتقاد بنده را سانسور نکنید .
قبل از خواندن مطلب تصورم این بود که می خواهید بگویید آن مرحوم دست نشانده بیگانه و فتنه گر بوده است ، اما خوشحال شدم که تحقیر و توهین در مطلب وجود نداشت . (2802893) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۵۵:۲۰
اطلاع رسانی خوبی بود امیدوارم ادامه داشته باشه (2802930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۴:۰۱:۳۵
شهرداری باید جواب گو باشد (2802952) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۵:۰۱:۵۲
باسلام خوبه دلواپسان وجود دارند که هر مشکلی دولت دارد به حساب آنها گذاشته میشود اگر اینها نبودند مشکلات شغل جوانان ! ازدواج ! مسکن !رکود بازار و غیره به حساب چه کسانی منظور می شد (2803169) (alef-10)
 
كريم همكار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۲:۱۵:۱۴
عبدالله گرامی به دل نگیر مساله ربطی به دلواپسان ندارد .سیستم این مشکلات را تولید وبازتوليد می کند.حالا چرا به دلواپسان گیر داده اند.؟چون مردم دراین دلواپسان حساسیت نسبت به بدبختی هایشان را نمی بیند .انگار که تو این کره نیستند ویا تافته جدابافته اند.البته واقعيت این است که آ نها از مردم اند وبعضا هم می خواهند دلسوز باشند.اما به هر دلیل نسبت به بدبختی ها ی مردم و نسبت به رنج انسانی مردم از خودشان حساسیتی نشان نداده اند.گیر می دهند به چیز های که از نظر خودشان دردرجه اول اهمیت قرار دارد ولی از نظر غيردلواپسان نه.مردم می ترسند که این دلواپسان در آینده آ نقدر از مردم فاصله بگیرند که در عمل به مانعی در مقابل آ رزوهاي مردم تبدیل شوند. دلواپسان جزئی از مردم اند.اگر آموزش وپرورش کشور سرحال ،قبراق و تولید کننده عاشقان علم وفرهنگ شود .فرزندان دلواپسان هم سود خواهند برد.اگر مردم کار داشته باشند،پول داشته باشند ،خوشحال باشند ،بخندند ،حوصله داشته باشند،سینما بروند،تو پارک لاله بچرخند ،بستنی بخورند،ورزش کنند وبا حوصله گپ بزنندوباهم مهربان باشند،به نفع دلواپسان هم خواهدبود،دلواپسان هم اطمینان می یابند که فرزندانشان از مدرسه سالم به خانه برمی گردد و در مدرسه یک معلم باسوادبهش انگلیسی یا می دهد ،نه یک خانم معلم رانتی بيسوادکه اندازه دانش آ موزانش هم انگلیسی بلد نیست.دلواپسان باید از جنایت شانزدهم فروردین در خیابان ایتالیا دلواپس بشوند،جوانی که سر عوض کردن کانال تلویزیون خواهربيست و هفت ساله اش را خفه می کند بعد هم پدر شصت وپنجساله اش را وبعد هم میره خونه دوستش، می نشیند فوتبال نگاه می کند .این ها علامت بحران است و فردا هیچکس از آ ن بی نصیب نخواهدماند.مثل ریز گرده ها که اگر اومد تو ریه همه سر می کنه و فقیر و فنی نمی شناسد.دلواپسان دلواپسی هایشان را عوض کنند تا به کمک هم نگذاریم جامعه لجن زار بشود. (2806047) (alef-13)
 
زارعی مرودشت
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۵:۵۶:۴۱
چرا این مرد با اینده فرزندان و همسرش بازی کرد و دست به خود سوزی کرد او مرتکب گناه کبیره شده باید از راه قانونی وتلاش بیشتر پیگیری می کرد (2803398) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۱۷:۳۱
بنده چند سالي در كشورهاي مختلف بوده ام اعم از فرانسه و چين و ژاپن و بلاروس و...
قطعا و بطور يقين در تمامي كشورها از دستفروشان حمايت مي شود و دقيقا بدليل اينكه هيچ يك از محصولات آنها با مغازه داران سطح متوسط و يا بالا مشابهت نداره مشتريان خودشون را داشته و از اين قشر هم محافظت ميشه حتي در انگليس لندن و بلاروس مينسك به نوازندگان در ايستگاههاي مترو كارت كسب باخط قرمز داده اند كه نشان گر سطح دستمزد آنهاست .
اينجا چون بي سرو سامان است اين حرفها خريدار نداره (2803463) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۱۷:۴۶
((اگر كسي در گستردگي و عمق اين فساد ترديد دارد، خودش را بجاي يك دانش آموخته بي سرمايه و بي پارتي دانشگاهي قرار دهد و براي شروع يك كسب و كار عادي و شرعي، از مسير قانوني اقدام كند))
حرف دل پر خون منو زدی..... من یکی از همون بی کسام (2803465) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۲۶:۴۵
به نظر من دستفروشی یک مسکن برای افراد بیکار و کوتاهترین راه برای مدیران برای راحتی از آمار بیکاران است که درد را دوا نمی کند ولی مدت کوتاهی راحت می کند.آیا دستفروش بیمه می شود؟ آیا درآمدی پایدار برای خود تصور می کند؟آیا باعث خلاقیت و شکوفایی می شود؟ نویسنده مقاله لبو فروشی را با کارگاه بیل گیتس یکی کرده.
مضرات دستفروشی:
1-افزایش کودکان کار
2-خراب کردن وجهه کار فیزیکی
3- خراب کردن منظر شهری با سد معبر و ترافیک حتی در خیابانهای عریض و تصرف مکانهایی از شهر و ایجاد حق و سرقفلی
4- کمک به قاچاق کالا و فروش کالاهای بنجل،غیر استاندارد و غیر بهداشتی و گاهی سرقتی
5-ضرر به کسبه که اجاره و مالیات و قبض می پردازند
6-محروم کردن دولت از مالیات
7-جدال بین مامور شهرداری و دستفروش

دستفروشی نماد هرج ومرج اقتصادی است. بیایید امروزی بیاندیشیم. (2803508) (alef-10)
 
سام
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۶:۴۹:۰۰
آیا در مجلس نماینده ای داریم که فقط یکبار در طول زندگی کاری خود کسب وکار آزاد را تجربه کرده باشد تا بتواند قوانین مرتبط راپیشنهاد کند و حرف مشاغل را بفهمد (2803606) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۷:۰۹:۰۴
مسایل علوم اجتماعی همانند مسایل علوم محض( ریاضی شیمی و...) که همواره در گذشته حال و آینده پاسخ ثابت دارد در ظرف زمان . مکان و منابع انسانی پاسخ متفاوت دارد و هیچگاه نباید در جستجوی پاسخ ثابت برای آنها بود اینکه مثلا بر اساس یک قانون متناسب با یک زمان خاص در شرایطی که کسب و کار کم رونق شده و خیل انبوهی از کارگران از کارخانجات تعطیل شده اخراج و بیکار شده و... نباید خیلی بسته و محدود به این مسایل نگاه کنیم این دست مسایل را باید مسئولان قبل از وقوع چاره اندیشی کنندوالا جدا از اینکه ممکن است همانطور که در خیلی از حرفه های دیگر افرادی متخلف پیدا می شوند که از شغلشان سوء استفاده می کنند ممکن است برخی هم در پست مامور صد معبر شهرداری خلاف کنند ولی بهتر است قوانین بررسی و متناسب با شرایط بازنگری و لزوما اصلاح شود (2803693) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۷:۱۶:۵۳
مجلس قانونی را تصویب کند که در آن دست فروشان هم بتوانند به امرار معاش بپردازند. نام قانون هم قانون عساکره باشد تا یاد و نام این جوان همیشه زنده باشد. (2803724) (alef-10)
 
حسین کشاورز
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۷:۴۷:۴۲
آقای نویسنده و جناب الف ، وظیفه رسانه ای شما فقط انتقاد از دولت و سایر ارگان ها نیست بلکه وظیفه راهنمایی جوانان را هم دارید .
شما در این مقاله از همه چیز صحبت کردی ولی مهمترین مطلب رو نگفتی و آنهم اینکه به جوانان گوش زد کنید که نباید با مواجه شدن با هر مشکلی دست به خودکشی بزنند . شما داری به فرد خودکشی کننده حق میدی که خودش رو کشته چون شهرداری یا دولت قانون اشتباه داره .
در صورتیکه پیام شما این باید باشه : که جوانان با مشکلات هر چقدر هم بزرگ هم باشه مقابله کنید چون خودکشی ضعف شخصیتی است .
باتشکر. (2803850) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۱۸:۴۱:۵۴
هیچ جای مطلب ندیدم نویسنده حق خودکشی داده باشه، دقیقا گفته عامل خودکشی این فرد خارج از اختیار او بوده و باید مرکز حمایتی باشه که این شرایط مسبب افسردگی و میل ناخوداگاه به مردن برداشته بشه

شما شناخت روانشانسی و روانپزشکی از خودکشی ندارید.
مگر خودکشی کردن به همین راحتی هست که هر کس حتی افراد با ضعف شخصیت بتونن دست به این کار بزنه ؟ مثل شما خودت میتونی نوک انگشتت را بسوزونی؟ هیچ کس دوست نداره خودکشی کنه ولی

شرایط سخت روانی و فشارهای دنباله دار همراه با شرایط مغزی هر فرد چنان باعث افسردگی و درماندگی فرد میشه که فرد وقتی دید هیچ راهی نیست و همزمان بیماری افسردگی مغزش نیز هورمونهای سروتونین و دوپامین را به شدت کاهش میده در این حالت انسان ناخوداگاه میل به مردن پیدا میکند و خودکشی میکنه.

متاسفانه تمرکز شدید روی خودکشی کننده به جهنم میره علما و فقط توصیه این که انسان نباید خودکشی کنه باعث شده روانپزشکها و روانشناسها نتونن مردم را با مشکلات روانپزشکی و روانشناسی اشنا کنن و این یک تابو باشه


فردی که در معرض خودکشی است خودش تنها به هیچ وحه نمیتواند نجات یابد و نیاز به حمایتهای پزشکی و بهزیستی دارد.

باید هم دارو بخوره هم شرایط سختی که باعث این مشکل شده حل بشه (2804076) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۹ ۲۰:۵۴:۵۰
اگه از فساد موجود در شهرداری شک دارید کافیه که یک روز جلوی در شهرداری وایستین و از مردمی که بیرون میان سوال کنین . بعد خودتون متوجه وضعیت موجود میشین . البته اداره ثبت اسناد هم دستکمی نداره واقعا. (2804364) (alef-10)
 
حسین س
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۲:۴۹:۳۹
باسلام به عیر از یک مشت سرمایه دار خون اشام وبازاریان کثیف ومیلیادر بی درد درشرایط فعلی هیج یک از هم وطنان ومسئولان با وحدان موافق برخوردهای انچنانی وعدم مدارا با دست فروشان که مظلوم ترین وضعیف ترین قشر جامعه محسوب می شوند نیست واقعا شرم اوراست برای مدیران کشور درجایی که عرضه رفع بیکاری راندارند وهر حانواده ایرانی دارای جند جوان بیکار تحصیل کرده است همین کسب وکار محقر را برای عده ای فقیر وبینوا زیادی می بینند ادم تعحب می کند مسوولی که نفهمد یک دست فروش دروضعیت فعلی کشور اگر این کار رانکند پس جه کند چطور صاحب پست ومقام شده شما شهردار یا هر مسوول دیگر که قادر نیستی طبق قانون وطریق اصولی وعلمی معضل دست فروشی ومشکلات این جماعت نگون بخت را برطرف کنی لااقل بگذار از این راه قوت لایموت خود راتامین نماید ضمنا اگر عدالتی در این کشور باقیست شهرداری که این فاجعه در زیر مجموعه او اتفاق افتاده باید برکنار ومحاکمه شود. (2805150) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۷:۴۸:۵۸
در همه كشورها حتي آلمان و آمريكا و ژاپن، بار اصلي اشتغال را بنگاه‌هاي كوچك و متوسط به عهده دارند.

جالبه بدونيد شركتي با 500 نفر پرسنل در امريكا يك شركت كوچك محسوب ميشود. (2805275) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۷:۵۹:۱۱
خودكشي، خودكشي است به هر دليلي كه باشد. خودكشي قتل نفس است و از بزرگترين گناهان است و هرگز بخشيده نخواهد شد. اگر اين بنده خدا -خدا بيامرزدش- از اعتقادات مذهبي قوي برخوردار بود عمراً دست به اين كار نمي زد. اگر اعتقاد داشت رزق و روزي از زير سنگ هم كه شده به دستش مي رسد اين كار را نمي كرد. بياييم به درمان اصلي مشكلات جامعه بپردازيم. به درمان آنچه كه باعث بروز اينگونه مشكلات مي شود. باور كيند باور كنيد اگر به دين طور ديگري نگاه مي شد و مردم بيشتر به اعتقادات اهميت مي دادند اكثر مشكلات اجتماعي حل مي شد. در پرتو آن هم بقيه مشكلات به راحتي قابل حل بودند. (2805293) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۸:۵۶:۴۱
ایا میدانید بسیاری از افرادی که میل و اقدام به خودکشی داشته اند با مصرف دارو و رواندرمانی خطرشان رفع شده است؟ این را چطور توجیه میکنید؟ پس این یک بیماری است.

به شما توصیه میکنم حتما با یک روانپزشک در مورد دلیل خودکشی صحبت کنید و اینطور راحت حکم ندهید و حکم به ضعف اعتقادات مذهبی ندهید،

کم کاری علمای حوزه در مورد بروزرسانی تفسیر ان ایه شریف قران مد نظر شما علیرغم پیشرفت علم پزشکی باعث مشکلات زیادی شده است
و این وسط خیلیها قربانی میشوند. (2805429) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۹:۰۲:۴۰
متاسفانه شما با مسیله خودکشی از نظر علمی اشنا نیستید و برخورد یکسویه با ان باعث شده که راه هر اقدامی بسته شود
ایا وقتی شما سرطان دارید یعنی اعتقادات مذهبی ضعیفی دارید؟
از نظر علم پزشکی، خودکشی نتیجه بیماری مغزی و روانی یعنی افسردگی است( میتواند ژنتیک باشد و می تواند فشار محیط و سختیهای بسیار عامل آن باشد) و اگر تحت درمان پزشکی قرار گیرد امکان بهبود هست

در واقع علم ثابت کرده فردی که خودکشی میکند خودش نمیتواند خودش را نحات دهد و باید از بیرون به او کمک شود،
کاش دراین مورد سایت الف با روانپزشک صحبت میکرد (2805447) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۹:۰۵:۳۳
خودکشی طبق ان ایه وقتی گناه است که فرد بدون هیچ دلیلی و از سر کفر و عناد با خدا این کار را بکند
امروز علم ثابت کرده بدون این که هورمونهای سروتونین و دوپامین مغزی به پایینتر سطح نرسند انسان نمیتواند خودش را بکشد
عامل این کارکرد مغز شرایط سخت محیطی و بیرونی یا ژنتیک مغز است

درمان این هم از طریق پزشکی و روانپزشکی است

خودکشی و افسزدگی یک بیماری است مثل سرطان و ... باید عواملش بصورت علمی و حمایتی از بیرون رفع شود
دعا و اعتقاد مذهبی میتواند مانند سایر بیماریها کمک حال و تقویتی باشد (2805455) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۹:۰۶:۵۰
پشت سر مرحوم غیبت نکن که اعتقاد مذهبی ضعیفی داشت مشمول الذمه میشی
شما چون شناختی از افسردگی و شرایط سخت مرزی محیطی بحرانی نداری راحت حکم نده (2805460) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۵:۱۷:۵۲
من در کامنت قبلی ام عرض کردم که خودکشی دریک وضعیت استیصال انجام می شود.سه تا کامنت بالاتر هم یک آ قا یا خانم با توضیح علمی گفته که فرد در آستانه خّودکشي را باید درک کرد و کمک کرد.شما نه توجه به جنبه علمی و پزشکی مساله کرده ای ونه جنبه انسانی آ ن .خدا نکند فرد در آستانه خودکشي گيرشما بیفتد،حتما زودتر خودش از شر این محيط بی احساس خلاصه می کند. (2806591) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۰۹:۰۳:۰۳
مقاله ی جالبی بود.تا حدود زیادی باهاتون موافقم.
بنده شخصا توصیه ام به جوونایی که تحصیل کرده هستند اینه که اگه میتونن از ایران مهاجرت کنند و در یکی از کشورهای توسعه یافته ادامه تحصیل بدن.الان اوضاع اشتغال داخل ایران واقعا خرابه.بعد از تحصیلتون اگه دیدید هنوز اوضاع ایران همینجوره، در اون کشور خارجی بمونید و زندگی کنید. اما اگه اوضاع خوب شده بود، برگردید و به کشور خودتون خدمت کنید.
نگران هزینه های مالی ادامه تحصیلتون هم نباشید.هزینه ی ادامه تحصیل در ایران (حتی در دانشگاه دولتی) بیشتر از این هزینه در کشورهای دیگس.چون اون کشورها به دانشجو حقوقی با عنوان فاند میدن اما در ایران هیچ پولی به دانشجو پرداخت نمیشه
همگی موفق باشید (2805448) (alef-13)
 
عاطفه
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۲:۰۱:۴۱
خانه از پایبست ویران است خواجه دربند نقش ایوان است (2805989) (alef-13)
 
اسداللهی فرد
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۳:۰۶:۳۳
با سلام
مردم دو دسته اند: یا شغل دارند یا ندارند.
دسته ای که شغل دارند که خدا روزیشان را زیاد کند و مورد بحث ما نیستند.
اما آن دسته از مردم که شغل ندارند یا با سواد هستند یا کم سواد یا بی سواد.
موارد فوق نیز دو دسته اند یا سرپرست خانوار هستند یا نیستند.
آنهایی که سرپرست خانوار نیستند مثل جوانانی که مجرد هستند و هنوز مسئولیت عائله بر عهده ی آنها نیست. (گر چه رسیدگی به این قشر عظیم برای دولت و مسئولین نظام لازم است اما فی الفعل مشکل ساز نیستند اگرچه در دراز مدت عواقب بد و تبعات غیر قابل جبرانی خواهند داشت که مطمئنا جامعه شناسان در کتابها و سخنرانیها و مقالات خود به این معضل اشاره کرده اند.) بحث ما در خصوص اینها هم نیست.
اما آن دسته از مردمی که متاهل یا سرپرست خانوار هستند و چشم عده ای به دست غیرتمند سرپرستشان دوخته و شب هنگام به استقبال پدر، یا سرپرست به امید دست پر پدر و سرپرست می روند و شب هنگام شرمندگی پدر را که عرق سرد بر پیشانیش ریخته می بینند، این دسته را چه کسی باید شاغل کند؟
آیا غیر از این است که باید دولت بفکر این دسته از بیکاران باشد؟
چرا باید یک پدر از فرط شرمندگی و عدم جوابگویی به افراد تحت تکفل خود، به خودسوزی دست بزند با اینکه می داند خود کشی حرام است.
او شاید با اینکار یک پیام بیشتر نداشت و آن اینکه آی مردم! آی دولت که داعیه مسلمانی و اسلام دارید عده ای از هم وطنانتان که با شما ها هم عقیده هم هستند خود و اهل و عیالشان گرسنه اند، پس کجاست مسلمانی شما؟ (2806216) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۲۰ ۱۵:۲۸:۵۵
من لیسانس دارم و در زمینه سیستمهای ای تی کار میکنم چند سال پیش در شهرداری منطقه ۱۵ تهران وقتی در مقابل رفتار ها و تبعیضات موجود مقاومت کردم بنده را از کار بی کار گردند لازم به ذکر است مدیر انفورماتیک منطقه مزبور فردی دیپلمه بود که بواسطه قوم خویشی با تعدادی از مسولیت شهرداری پس مدیر را گرفته بود و بدلیل عدم تسلط به کار تخصصی بیشترین تلاش ایشان نابودی سیستم پیپر لس بود که در شهرداری منطقه اغاز شده بود وی شخصی به نام فراهانی بود (2806614) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۲۱ ۱۰:۵۶:۴۲
در نوشهر؛ بازاری به نام سه شنبه بازار وجود دارد؛ این باراز در زمینی واقع در کنار دریا برگزار میشود؛ در سه شنبه‌ها که این بازار برگزار میشود شخصی که از دستفروشها پول دریافت میکند؛ هیچگونه رسیدی به آنها نمیدهد؛ به عبارتی این دریافتها که از هرکدام ۱۰-۲۰-۳۰ و ۴۰ و ... هزار تومان میباشد (که در هفته‌های پایانی سال خیلی بیش از اینها بود) جایی ثبت نمیشود!! بنظر مشا آیا این مبلغ به حساب شهرداری واریز میشود؟؟؟!!!! (2808136) (alef-10)
 
پارسی
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۰۴:۴۵:۳۵
قوانین شهرداری مقرراتی عقب افتاده وکارکنان بدبخت شهرداری نیز کورکورانه ان رااجرامیکنند کرامت انسانی را درنظر نمی گیرند کمترین حق یک هم وطن شغل است که مسولین این مملکت باید شرایط وفضای لازم را ایجاد کنند
متاسفانه شهرداری حاضر نیست درمقررات قدیمی خودش تجدید نظر کند همه جوابها منفی است بحر حال شهرداری بخاطر امکانات ضعیف نرم افزاری وخشن سخت افزاری مقصراست (2820628) (alef-10)
 
م
۱۳۹۴-۰۶-۲۳ ۲۰:۴۴:۴۹
کی به این چیزها فکر می کنه (3187917) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.