نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246124
امکان تعطیلی برخی واحدهای پیام‌‌نور و علمی ـ کاربردی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۷
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تشکیل کمیته‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور بررسی میزان افزایش ظرفیت دکترا توسط دانشگاه آزاد خبر داد.

به گزارش فارس، نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه اجلاس سالانه نخبگان و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص تعیین تکلیف صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها،‌ گفت: در این باره باید بررسی کنیم و طرح‌هایی را برای سال تحصیلی آینده مطرح کنیم. یکی از این طرح‌ها در ارتباط با دانشگاه‌های غیردولتی این است که برخی از آنها مجبور به تعطیل کردن‌شان شویم.

وی افزود: دوم اینکه برخی از دانشگاه‌های غیردولتی می‌توانند از طریق ادغام با یکدیگر بحث صندلی‌های خالی را جبران کنند تا هزینه‌های اقتصادی آنها کاهش یابد. در مورد دانشگاه‌های پیام نور همین گونه است ما ممکن است مجبور شویم برخی از واحدهای پیام نور را در مراکز شهرستان‌ها تعطیل کنیم. ضرورتی ندارد ما این تعداد مرکز پیام نور و علمی کاربردی در کشور داشته باشیم.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در رابطه با این مسئله امیدواریم سال آینده با چنین تمهیداتی بحث صندلی‌های خالی در دانشگاه‌ها به طور کامل از بین برود.

نجفی در رابطه با بحث بورسیه‌ها و مراحل رسیدگی به آنها، گفت: ما تا ۳-۲ روز آینده گزارش کامل موضوع بورسیه‌ها را اعلام می‌کنیم.

وی افزود: بحث بورسیه‌ها به چهار گروه کلی تقسیم می‌شود. یک گروه بورسیه‌هایی بودند که به اسم بورسیه خارج به آنها بورس داخل داده‌اند و بعد آن را تبدیل به بورسیه داخل کرده‌اند و در نتیجه بدون شرکت در آزمون دکترا وارد دوره‌های دکترا شدند. این پرونده‌هایی که قرار بود به کمیته پنج نفره ارجاع شود شامل این پرونده‌ها بودند.

نجفی ادامه داد: گروه دوم بورسیه‌هایی هستند که به خارج اعزام شدند و هم‌اکنون نیز مشغول تحصیل در خارج از کشور هستند. به طور طبیعی پرونده‌های آنها را به کمیته پرونده ارجاع نمی‌دهیم. به گفته وی، دسته سوم پرونده بورسیه‌هایی است که خودشان مربی دانشگاه‌ها بودند و از قانون ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها استفاده کردند که اینها هم شرایط خاص خود را دارند.

نجفی گفت: گروه چهارم نیز دسته‌ای بودند که از امتیازات ایثارگران استفاده کردند. حکمی که مربوط به هر کدام از این چهار گروه است با هم متفاوت است. بحثی که یکی از نمایندگان مجلس در این باره مربوط کرده است مربوط به گروهی است که پرونده‌های آنها نیز در کمیته‌های پنج نفره مطرح شد که ان‌شاءالله طی چهار روز آینده همانطور که رئیس جمهور فرمودند اطلاعیه‌ای با توضیحات کامل در مورد بورسیه‌ها خواهیم داد و مردم را در جریان خواهیم گذاشت. البته این کار بدون ذکر نام انجام خواهد شد چرا که ما فکر می‌کنیم نباید وارد حریم خصوصی شویم اما اگر معلوم شود که عده‌ای بدون ترتیبات قانونی از بحث بورس استفاده کردند با آنها برخورد می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که دقیقا چند نفر از بحث بورس استفاده کردند، گفت:‌ عدد کامل درنیامده است و هر زمان مشخص شود آن را اعلام خواهیم کرد.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره برنامه‌های وزارت علوم برای حمایت از نخبگان، گفت: سیاست کلی دولت این است که شرایط را به گونه‌ای فراهم کند که نخبگان توانمند شوند و بتوان از استعدادهای آنان استفاده کرد. این محیط را در دانشگاه، شرکت‌های دانش بنیان و هر کدام از موسسات به گونه‌ای خاص باید اجرا کند.

وی افزود: ما هم‌اکنون در زمینه تحصیل نخبگان آیین‌نامه‌ای به نام تحصیل استعدادهای درخشان داریم که شامل لیسانس به کارشناسی ارشد و کارشناسی ارشد به دکترا می‌شود و نخبگان می‌توانند بدون کنکور وارد این دوره‌ها شوند. امیدواریم تا سال آینده تعدادی رشته‌های بین رشته‌ای ایجاد شود و ما امیدواریم بتوانیم جهشی در این زمینه ایجاد کنیم و از سال تحصیلی آینده رشته‌های جدید نیز پذیرای نخبگان خواهند بود اما هم‌اکنون مهمترین امتیازی که نخبگان در عرصه تحصیل دارند ورود بدون آزمون به مقطع کارشناسی ارشد و دکترا است.

نجفی درباره اینکه آیا وزیر آینده شما هستید، گفت:‌ هنوز چیزی در این رابطه مشخص نیست.

نجفی در پاسخ به سوال دیگری درباره افزایش سریع رشته‌های دکترا توسط دانشگاه آزاد، گفت: در این باره باید بالاخره مرجعی بررسی دقیقی صورت دهد و نتیجه آن اعلام می‌شود. در شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه قبل این مسئله مطرح شد و قرار شد در این شورا کمیته‌ای با حضور نمایندگان دانشگاه آزاد و وزارت علوم، بهداشت و درمان و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود تا ظرفیت‌های دوره دکترای دانشگاه آزاد بررسی شود.

وی افزود: رئیس دانشگاه آزاد چند بار اعلام کرد که رشته‌های دکترای پذیرفته شده نسبت به سال قبل ۱.۷ برابر است. یعنی ۷۰ درصد اضافه شده است اما آقایون مدعیان مخالف دانشگاه آزاد می‌گویند که این رقم ۷ یا ۸ برابر است. به نظر می‌رسد حرف آقای میرزاده دقیق‌تر اما چون در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از آقایان نظر ۷ برابری را مطرح کرده قرار شد تا کمیته‌ای به این مسئله رسیدگی کند.

نجفی درباره رشته محل‌های دکترا نیز افزود: ما یک ظرفیتی را در حد ۱۲ هزار نفر در دوره دکترا برای دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید معلوم کرده‌ایم و هر کدام از رشته‌ها کاملا معلوم بود اما در مورد محل‌ها چون دانشگاه آزاد تغییراتی داشت محل‌ها را ما تعیین نکردیم اما قرار ما با دانشگاه آزاد این بود که بعد از اینکه رشته محل‌ها مشخص شدند آن را به ما اعلام کنند و تا اردیبهشت ۹۴ فرصت دارند در تمام رشته‌محل‌هایی که پذیرش دکترا دارند تمام شرایط حداقلی استاندارد را از نظر استاد و تجهیزات جنبی فراهم کنند. از این رو ما نگران وضعیت دانشگاه آزاد نیستیم اما همانطور که گفتیم با افزایش هر گونه ظرفیتی برای دانشگاه آزاد و غیر دولتی در سال تحصیلی جاری مخالفیم.
 
اکبری
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۳:۱۵:۵۶
آقای نجفی
شما بهتر است بر اساس نظر مشاوران مستقل و صد البته دلسوز در این موارد اظهار نظر فرمایید
اولا اینکه دانشگاه آزاد که در مراکز بخش ها و دهستان ها مرکز و واحد تاسیس کرده تکلیفشان چه می شود. و آیا شما می دانید که کیفیت آموزشی بعضی از این مراکز دانشگاه آزاد به مراتب از دانشگاههای علمی- کاربردی و دانشگاه پیام نور کمتر و ضعیف تر است
ثانیا کدام مرجع رسمی و قانونی کشور مجوز این همه گسترش مقاطع ارشد و دکتری به دانشگاه آزاد داده است.وزارت علوم یا شورای انقلاب فرهنگی و یا کمیسیون آموزش مجلس.چرا شما به نقش بالای این گسترش کمی در دانشگاه آزاد و اثرگذاری آن روی کیفیت آموزش و پژوهش اشاره نمی کنید.
ثانیا رییس جمهور محترم بهتر است به جای افراد کاملا سیاسی مانند آقای نجفی که از بدنه وزارت آموزش و پرورش هستند فردی با سوابق علمی و پیشینه پژوهشی از درون مجموعه بزرگ دانشگاهی کشور را برای این وزارتخانه مهم انتخاب می کردند.بی شک ایشان اگر فردی علمی و نه سیاسی و آشنا به امور وزارت علوم بودند قطعا می دانستند که دانشگاه پیام نور بزرگترین دانشگاه دولتی کشور است .هنوز ایشان نمی دانند که پیام نور دانشگاه است و موقع صحبت کردن لفظ دانشگاه برای آن به کار نمی برند.
امیدواریم با درایت رییس جمهور محترم و نمایندگان محترم مجلس فردی به عنوان وزیر علوم انتخاب شود که به حداقلی از مسائل وزارت علوم آشنایی داشته باشد و این وزارتخانه را از رسالت های اصلی خود دور نگه ندارد (2441005) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۳۰ ۰۰:۴۷:۲۱
دانشگاههاي اضافي را در تهران تعطيل کنيد تاحجم جمعيت در تهران کاهش يابد (2442181) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.