نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319637
دریافت کارمزد تراکنش از بانک پذیرنده، تصمیم قابل تقدیر بانک مرکزی
بخش اقتصادی الف، 3 دی 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۰
موضوع دریافت کارمزد از تراکنش‌های کارتخوان‌ها از شهریور ماه گذشته به نقل محافل تبدیل شد و همه، از اقتصاددانان و کارمندان بانک و اصناف و.... گرفته تا بقالی‌ها، در مورد آن اظهار نظر کردند. اگرچه تصمیم گیری در این رابطه حدود ۱۶ ماه به طول انجامید، ولی نهایتا بانک مرکزی علی‌رغم فشارهای زیاد بانک‌ها توانست، استقلال خود از بانکها را حفظ کند و بهترین تصمیم را گرفت . در بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی به بانکها آمده است:

«به استحضار می‌رساند به عنایت به بند ۲ از چهاردهمین صورتجلسه مورخ ۱۱/۶/۱۳۹۴ هیأت عامل محترم بانک و بند «ج» از یکصد و سی و سومین صورتجلسه کمیته پولی و بانکی در خصوص نحوه تأمین کارمزد یک درصدی تراکنش‌های خرید و تخصیص به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت و با توجه به انتفاع بانک پذیرنده از رسوب وجوه حساب پذیرندگان مقرر گردید از تاریخ ۱/۱۰/۱۳۹۴ مبلغ کارمزد مزبور (حداقل ۵۰۰ ریال و حداکثر ۲۵۰۰ ریال) از بانک‌های پذیرنده دریافت گردد.»

علت اصلی این تصمیم، پوشش هزینه‌های شبکه شاپرک است که ظاهراً در گذشته عمده‌ی آن توسط بانک مرکزی تأمین می‌شده است و بانک‌ها (صادرکنندگان کارت ها) هم قسمتی از آن را پرداخت می‌نمودند. بدیهی است که روند سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت نظام پرداخت نباید متوقف شود چون فواید گسترده ای برای کشور دارد که برخی از آنها عبارتند از: سهولت معاملات، کاهش نیاز به اسکناس و پول خرد و کاهش هزینه چاپ اسکناس و حمل و نقل آن، کاهش مراجعه به بانک و کاهش هزینه های بانکها (نیروی انسانی و شعب)، افزایش توان تسهیلات دهی بانک ها، کاهش سفرهای شهری و ترافیک، ایجاد شفافیت اقتصادی و امکان نظارت بر معاملات ، کاهش احتمال سرقت و محاکم قضایی ناشی از آن و...

اگرچه در کلیت این موضوع اختلاف نظری وجود نداشت ولی در ارتباط با محل تامین این هزینه اختلاف نظر جدی وجود داشت. تصمیم قبلی بانک مرکزی دریافت کارمزد از اصناف یا دارندگان دستگاه های POS بود که در صورتی که عملی می‌شد به طور قطع منجر به عدم استفاده از این دستگاه ها لااقل در کسب و کارهای خرد میشد و تبعات زیادی برای توسعه بانکداری الکترونیک در پی داشت.

برای ارزیابی تصمیم بانک مرکزی باید دید چه کسی بیشترین نفع را از زیرساخت پرداخت الکترونیک می‌برد؟
چهار گروه بانکها (دارندگان حساب‌های متصل به POS) و بانک مرکزی کشور (نهاد متولی چاپ اسکناس و نظارت بر شبکه بانکی)، مردم (دارندگان کارت اعتباری) و فروشندگان (پذیرندگان و دارندگان دستگاه‌های POS) مهم‌ترین افرادی هستند که از زیرساخت فعلی پرداخت الکترونیک نفع می‌برند ولی بانک‌ها نسبت به سایر ذی‌نفعان، منفعت بیشتری کسب می‌کنند و مستحق پرداخت هزینه هستند.

زیرا روی دیگر کاهش استفاده از اسکناس، رسوب درصد بیشتری از منابع در نظام بانکی است و وجوه سپرده‌گذاران صرفاً از حسابی به حساب دیگر و یا از بانکی به بانک دیگر منتقل می‌شود و به همین دلیل است که بانک‌ها در رقابتی نفس‌گیر در تلاش برای افزایش سهم خود از این کیک خوشمزه هستند. شواهد این رقابت را می‌توان در توزیع گسترده و رایگان کارتخوان‌ها و قراردادن جوایز گران‌قیمت برای استفاده از آن‌ها در سال‌های گذشته دید. در واقع افزایش مانده سپرده‌ها در هربانک به معنی افزایش توان تسهیلات‌دهی و خلق اعتبار است و در بهترین حالت (که تسهیلات به بخش مولد اقتصاد تزریق شود) حاشیه سود مناسب را نصیب بانک خواهد کرد.

در صورتی هم که بانک در جایگاه تأمین مالی شرکت‌های زیرمجموعه خودش باشد، امکان تأمین مالی گسترده‌تری را فراهم خواهد آورد. همچنین کاهش استفاده از اسکناس و مراجعه به شعب و بر طرف شدن نیازهای مردم از طریق ابزارهای پرداخت منجر به کاهش هزینه های بانک ها اعم از نیروی انسانی، شعب، حمل و نقل پول و ... خواهد شد.

لذا می‌توان نتیجه گرفت که بانک مرکزی علی‌رغم فشار بسیار زیاد بانک‌ها، توانسته است بهترین تصمیم را اتخاذ کند. امید است بانک مرکزی در حوزه‌های دیگر سیاستگذاری پولی و بانکی نیز بتواند استقلال خود از شبکه بانکی را حفظ نماید و بتواند در مسیر افزایش منافع همه اقشار جامعه و در مسیر پیشرفت کشور حرکت نماید.
کلمات کلیدی : دریافت کارمزد از تراکنش‌ها
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۰۹:۴۱:۰۸
کاملا تحلیل درست و به جایی هست و خواسته همه مردم،بالاخره جایی نیز بانکها برای منفعت خود باید هزینه هرچند کوچک باید پرداخت کنند (3411039) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۵۴:۲۸
این کار اصلا کار درستی نبوده و فشار مالی برای بانک های خصوصی ایجاد کرده (3411990) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۱:۰۷:۱۲
نکته اصلی هم همینه بانک مرکزی تو همه چیز داخلت میکنه ، از نرخ سود گرفته تا کارمزد خدمات ! وقتی بانکهای خصوصی خدمات رو ارائه می دهند باید کسانی که از اون خدمات استفاده می کنند هزینه اون رو پرداخت کنند نه خود بانک ! هزینه هم باید رقابتی باشه تا مبلغش تعیین بشه
کسانی که هم دوست ندارند می توانند از اون خدمات استفاده نکنند !

هر کسی با خرید سهام بانکها میتونه سهام دار بانک بشه کافی به کارگزاری های بورس مراجعه بکنه ، الان گناه سهامداران بانک ها چی که قیمت سهام صادرات و تجارت و به زیر قیمت اسمی 100 تومن رفته ؟؟؟ چه سودی داره الان صنعت بانکداری ؟؟ (3413568) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۸:۵۶:۱۸
شما که اعلام می کنی مشتری بانک خصوصی اگر خدمتی خواست باید پول بده و گرنه استفاده نکند .... پس نتیجه می گیریم اگر بانک خواست از سرویس بانک مرکزی استفاده کند باید پول بدهد (3415888) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۲۹:۴۵
کاملا اشتباه است چون بانک مرکزی این کار را هم به نفع بانکها انجام داده تا خدای نکرده پول نقد تو دست مردم نچرخه.سود پولهای معاملات خرد بیشتر از این هزینه بانک است. اگه بانک سود نداشت نصف شهر بانک نبود.به نظر من هر قشری برای خود باید بانکی داشته باشند و پول خود را مفت به بانکها ندهند (3412538) (alef-11)
 
منصور
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۴۳:۰۲
چیه خیلی خوشحال شدید که بانکها ۵۰ تومان از حسابتون کم نمی کنه
بانک مرکزی اگه فکر مردمه وام مسکن رو که ۱۰۰ درصد سود بهش تعلق میگیره مناسب تر حساب کنه اگه شما ۶۰ میلیون از بانک مسکن وام بگیرید باید ۱۲۰ میلیون پس بدی بانکها زحمت کشیدن تورو خدا خودشون رو به زحمت نندازند (3412579) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۵۳:۵۴
امان از دست بانکها شما اگه قصد گرفتن ۶۰ میلیون وام مسکن را داشته باشی
اول اینکه باید حدود ۸ میلیون اوراق بخری
دوم اینکه حدود ۱۶ درصد سود تعلق میگیره
سوم اینکه ۱۲ ساله باید باز پرداخت بشه ، پس شما باید ۱۲۸ میلیون پرداخت کنید
حالا منت میذارن سر مردم که کارمزد ۵۰۰ ریالی را مردم پرداخت نکنند والا خجالت هم چیز خوبیه (3412606) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۰:۵۷:۰۶
به نظرم این اولین قدمه و بزودی این هزینه ها رو از صاحب کارت میگیرن! (3413141) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۶:۲۳:۱۶
یکجای تحلیل رو ندید و آن روشی که بانکها تامین هزینه خواهند کرد. قبلا دستگاه پوز بسیار ارزان بود ولی در آینده بانکها برای سرویس دستگاههای پوز مبالغ هنگفتی را از اصناف طلب خواهند کرد.
تا این ضرر را به نوعی جبران کنند (3413264) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۰۹:۵۰:۵۴
برو عمو، می‌دونید همین شبکه شاپرک از سود پسماند حساب، یعنی مدت زمان انتقال پول از کارت مشتری به حساب صاحب کالا، چه سودی به جیب می‌زنه! من یکی که اگه قرار بشه وقتی خرید می‌کنم، کارمزد هم از من کم بشه، دیگه فقط با پول نقد خرید می‌کنم. (3411055) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۰۷:۱۴
مثل اینکه متوجه نشدی
کارمزد از حساب شما کم نمیشه. بلکه بانک باید اون رو پرداخت کنه (3412209) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۰۹:۵۶:۲۳
مهم این نیست که بانکها بین خودشان چه تصمیماتی می گیرند مهم این است که این تصمیمات به نفع خودشان است والا ما طی این چند سال مواردی که باید از بانک مرکزی میدیدیم ندیدیم و الا نوشابه باز کردن برای این بانک شق القمر نیست .

1 - باوجود تدابیر متخذه توسط بانک مرکزی جهت پایین آوردن نرخ سود بانکی هنوز این اتفاق بطور ملموس نیفتاده و حداقل مردم شاهد چنین روندی نیستند .

2 - یکی از عجایب روزگار در بانکهای ایرانی این است که بانک عامل سودی نزدیک به 50% سودی که صاحب سپرده نزد بانک دارد کسب میکند در حالی که این نرخ نباید بیشتر از چند درصد باشد . به عنوان مثال سود سپرده ای که بانک به صاحب پول میدهد نهایتا 18% می باشد اما همین پول در حالت تسهیلات معمول نزدیک 30% آب می خورد که 12 % آن را بانک محترم بعنوان سود بانکی دریافت میکند درحالی که صاحب پول نیست .

3 - اکثر بانکها در شهرهای مختلف به صورت شبکه ای مافیای بوده و در خدمت افراد خاص می باشند و با زد و بند بانکی فعالیتهای گسترده ای در زمینه های مختلف اقتصادی آن شهر دارند که نمونه آن وارد شدن مستقیم و یا غیر مستقیم در ساخت و ساز انبوه آپارتمان میباشد .

4 - بانک مرکزی برای دادن چند میلیون وام ازدواج به جوانان زمین و زمان را بهم میدوزد اما در حمایت از شرکتهای لگن ساز وام های 25 میلیونی در اختیار آنان قرار میدهد و به نوعی از سرمایه دارن حمایت میکند .

5 - وضعیت دلار و آشفته بازار آن و وجود دلالهای گردن کلفتی که رابطه های نزدیکی با بانک و صرافان عزیز دارند نیز از جمله افتخارات این بانک است .

خیلی موارد از این دست وجود دارد که قبل از دادن مدال افتخار به بانک مرکزی عزیز بایت آنها را مورد عنایت قرار داد. (3411066) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۰:۰۰:۱۱
بانک پذیرنده (Acquirer bank)
بانکی است که حساب پذیرنده به منظور واریز وجوه مربوط به داد و ستدهای «کارت‌های بانکی» نزد آن مفتوح است.
بانک صادرکننده کارت (Issuing Bank)
بانکی است که دارنده کارت نزد آن افتتاح حساب داشته و برای وی کارت بانکی صادر می‌نماید.
یعنی با این دستورالعمل جدید، وقتی از عابر بانکی غیر از بانک صادر کنندۀ کارت پولی دریافت میکنیم، گذشته از اونکه کارمند بانک موظف و مجبوره که در همۀ ساعات در همۀ روزها و شب ها به بانک بیاد(البته باید بیاد ولی ... !!!!) و مخزن های خودپرداز رو پر کنه و در عین حال ببانک صادر کنندۀ کارت !!!! کمیسیون هم پرداخت کنه ؛ (3411074) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۸:۲۲:۳۲
متقابلا همین کار را بانکهای دیگر برای او انجام میدهند. (3412414) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۲۳:۴۵
در اینجا بانکی که در پیت ترین خدمات رو می ده و مردم ازش استفاده نمی کنند ضرر می کنند! مجبور می شوند خودشون رو اصلاح کنند! (3412516) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۰۲:۴۳
مجیدجان موضوع کارنزد دستگاه پوزه نه ای تی ام (3416530) (alef-11)
 
SMAH1
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۰:۳۴:۱۰
با اینکه از خیلی از تصمیمات دولت یازدهم گله مند و نا راضی هستم.
ولی انصافا این تصمیم درست بود و متاسفم که چرا اینقدر دیر به «رسوب حسبا های بانکی» فکر شد. (3411138) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۸:۲۴:۵۲
قطعا نقشه ای براش دارند
و نیت بانکها گرفتن این پول از مردم بود . از بین خودشون.
توجه کنید سالی 10هزار تومان برای پیامک یعنی پرداخت بخشی از کارمزد استفاده pos (3412419) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۴۶:۲۳
حلا خیلی خوشحالی
قربون خدا برم (3412587) (alef-11)
 
نوری
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۰:۵۶:۵۱
ما هم امیدوارم هر کسی در هر مسئولیت و موقعیتی تصمیمات رو بر اساس نفع مردم و کشور بگیرد نه نفع گروه یا افرادی خاص که در این صورت نه بابک زنجانی ها به وجود می آیند و نه بخیه ای از صورت کودکی کشیده می شود! (3411194) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۰:۵۶:۵۹
اگه در مملکت رانت نباشه موردی نداره ما راض ایم (3411195) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۵۷:۱۱
کل مملکت رو رانت بر داشته ! (3411996) (alef-11)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۱:۰۸:۲۲
معلوم نیست چه بلایی میخوان سرمون بیارن (3411216) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۲۱:۵۷
چون نظارت درست در دستگاه ها وجود نداره بانک ها جور دیگه ای جبران میکنند و با بهانه های دیگه بر سر مردم تلافی میکنند و چند برابر این مبلغ رو از مردم میگیرن. مثلا با زیاد کردن کارمزد 500 تومانی کارت به کارت به 800 تومن و..... نمونه بارز این حرکات رو در دیگر دستگاه ها و خود بانک ها هم دیدیم. برای مثال دولت سود بانکی رو کم کرد و 20 درصد کرد. از همون زمان وقتی میرید 30 میلیون تومن وام بگیرید 10 میلیون تومن توی حساب شما تت پایان پرداخت اقساط بلوکه میمونه و در حقیقت 20 میلیون وام میگیرید ولی قسط 30 میلیون میدید و 10 میلیون هم بدون سود توی حساب به نفع بانک خوابیده. که سر هم میشه همون 28 درصد قبل. چرا؟ چون نظارت نیست. چون زورگویی دستگاه های گردن کلفت همچنان ادامه داره. یعنی واقعا دولت این قضیه رو نمیبینه؟ دولت با کم کردن سود بانک به 20 درصد دنبال اسم 20 درصد بوده یا عملکرد اون در جامعه؟ من به عنوان یکی از قدیمی ترین بازاری های این مملکت انتقاد های زیادی از تصمیمات دولت دارم که واقعا نمیشه اینجا بیان کنم (3411399) (alef-11)
 
باربا پاپا
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۲۴:۲۹
اصلا اگه به عهده فروشنده یا خریدار باشه خدا شاهده هم پوز رو از توی مغازم میندازم توی جوب هم تمام عابر بانکهام رو
پول نقد میذارم جیبم دیگه منت عابر بانکها و مالیات رو نمیکشم (3411411) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۴۰:۱۳
کار سنجیده و با پشتوانه عقلانیت و منطق هم در اجرا با سهولت همراه است و هم رضایتمندی .

بانک پذیرنده خاصه که حساب جاری باشد در قبال اتتقال وجه به حسابش از سود کوتاه مدت منتفع خواهد شد . اگر این حساب هم پس انداز باشد که نسبن به سودی که میدهد بازهم برایش مقرون به صرفه است . (3411446) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۵۷:۵۰
سود بانكي رو هم بايد اورد زير ده درصد تا مردم نفس بكشن بانك ها خون مردم رو تو شيشه كردن با محاسبه سود وام هاي كلان (3411487) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۵۶:۱۳
ما چند میلیون در بانک داریم بهره میگیرم برای کمک خرجی خانواده شما وام زیر 10 درصد بگیری که چه کار کنی ماشین ایرانی بخری ؟؟؟ (3411994) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۰۹:۲۹
احمدی نژاد هم همین حرفا رو زد و سود بانکی رو کم کرد باعث افزایش قیمت دلار و مسکن و ... شدخدا همتون رو ... (3412046) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۱۰:۰۱
فعلا که وام گیرنده های میلیاردی رانتی از بانکها خون مردم را در شیشه کردن ! (3412048) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۱۸:۵۷
اینها ظاهر ماجراست: دیگه دستگاه های پوز فروشی می شوند با هزینه زیاد کاغذ آنها، هزینه برداشت از خودپرداز بانکها رو هم زیاد یا تعریف می کنن. بعد می فهمین در اصل کی داره هزینه تراکنش می ده. (3411548) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۰۷:۵۷
چقدر زود باوريد و تشكر مي كنيد
مطنئنا تلافيش را زا جائي سرتا در مي آورند
اصلا ماهيت بانكها همينه كه از هيچ هم بري خودشان سود بسازند
بعدا مي فهميم كه چطوري باز هم از من و شما داره كسر مي شه (3411829) (alef-11)
 
کارمزد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۱۳:۲۲
فریب نخورید با این کار دارند زمینه چینی میکنند تا بعدن از خود مشتری کارمزد بگیرند.ضمنا در فارسی گفتاری بهتر است از حروف عربی استفاده نکنیم بهمین جهت بنده بجای کلمه های بعذا و ضمنا از معادل فارسی استفاده کردم (3411841) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۲۶:۱۵
مملکت قانون ثابتی نداره هر روز عوض میشه برای همین تولید و کسب کار به جایی نمیرسه شما سرمایه گذاری میکنی به خاطر یک قانون یک عده بر شکست می شوند یک عده پول دار !!! (3411883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۵۷:۳۵
این ظاهر قضیه است مطمئن باشید یه چند تا جلسه بعدا میگیرن و در نهاین هزینه میفته گردن مردم در این مورد شک نکنید. سیستم هم اینطوریه که یه نفر میاد به مدیر عامل میگه مهندس هزینه بالا رفته و خیلی زیاد شده بعد میگن خب چیکار کنیم از اونجائیکه نماینده مردم اونجا در اون جلسه حضور نداره یه جوری تعریفش می کنن که بیفته گردن مردم. دلیلش هم اینه که مدیرای بانکها خلاقیت ندارن ساده ترین راه رو انتتخاب میکنن. (3412329) (alef-11)
 
lf
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۱:۱۹:۱۴
با سیستم کارت خوان پول ملت در بانک میماند وبانک بلد است چگونه سود ببرد یادشان رفته برای 5000تومان افتتاح حساب 5000000000جایزه میگزاشتندد (3413168) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۶:۴۴:۱۱
این گزارش هیچ نشانی از تحلیل نداشت. کجای دنیا سرویس گیرنده اصلی یعنی پذیرنده و مردم هیچ پولی پرداخت نمیکنند و منتظر کیفیت بالاتر هستند. (3413271) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۲۰:۴۵:۰۵
آیا در همجه جای دنیا به رسوب پول در بانک هیچ سود و امتیازی نمی دهند و در عوض از مردمی که مجبورند تسهیلات بگیرند سودهای آنچنانی می گیرند. و برای کمترین دیرکرد جریمه می گیرند. با سرمایه مردم نظام اقتصادی کشور را مختل می کنند آیا این کسترش بانک ها و شعبه ها با تلاش اقتصادی سالم و صادقانه حاصل شده است؟ (3414982) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۷:۰۷:۴۲
بنظرم بانک مرکزی مراقب باشد تا بانک ها با ترفندهای جدیدی این هزینه ها را به مردمی که بهرحال مجبور به استفاده از خدمات بانکی هستند تحمیل نکنند. (3413277) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۰:۴۹:۴۷
متاسفانه در بین اینهمه کامنت ، یکنفر که کاملا متوجه موضوع شده باشه و علت مخالفت بانکها رو بدونه پیدا نمیشه .
ظاهرا بانکها با تبلیغات بدی که در موردشون میشه شدن هووی مردم ، هر کسی هم تا میتونه به بانکها بد و بیراه میگه ، مثلا یکی ار کاربران نوشته بانکها کارمزد انتقال رو بالا خواهند برد و .. و متوجه نیست که این کارمزدها رو بانک مرکزی تعیین میکنه و خود بانکها انتفاع خیلی بالائی از این کارمزدها که بین بانکها و شتاب توزیع میشه ندارند .
به هر حال با این بخشنامه ، سود اصلی به شرکتهای psp میرسه و نه حتی خود شاپرک ، برای بانکها هم حداقا 50 میلیارد تومن هزینه اضافی سالانه ایجاد میکنه و این در حالی هست که بانکها به شرکتهای psp هزینه اجاره دستگاه رو میدن که باز هم عدد سنگینی است .
بانکها فقط زمانی منتفع از دستگاههای پوز میشن که پول مشتری تو حسلب رسوب کنه ، ولی الان این رسوب خیلی کم است و مشتریها سریعا پول رو خارج میکنند و بانکها با اینهمه هزینه ، باز سرشون بیکلاه میمونه .
با اینکار ، کافیه شرکتهاس psp دارندگان پوز رو ترغیب به ایجاد تراکنش صوری کنند ، یعنی فروشنده با کارت خودش ، روی پوز فزوشگاهش خرید کنه و پولش دوباره به حسابس خواهد رفت و بانک باید بابت اینکار هی هزینه بده و شرکن psp هم اون پول رو با دارنده پوز تقسیم کنه ، تنها اتفاقی که میفته اینه که پول مردم تو بانکها ، میره تو جیب فروشنده ها و بانکها هزینه پولشون بالا میره و باز دور باطل افزایش سود تسهیلات و ... (3413542) (alef-13)
 
فراست
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۳:۰۲:۲۸
بعنوان یک مدیر بانکی بنظر من تصمیم اشنباهی است زیرا، بیشترین هزینه مربوط به خرده فروشیها خواهد گردید و از انجاییکه انها از مانده حساب خوبی برخوردار نمیباشند بانکها اقدام به جمع اوری پایانه ها خواهند نمود و این یعنی گردش به عقب (3413789) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۷:۵۰:۱۹
با این تصمیم موافق نیستم چون تجربه نشان داده در نهایت این هزینه از جیب مشتریان به نحوی برداشت خواهد شد . (3417539) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.