نظر منتشر شده
۹۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257537
تشریح طرح اصلاج چگونگی ورود نفت به بودجه؛
هزینه اداره دولت را نباید 75 میلیون ایرانی بپردازند
بخش اقتصادی الف، 5 بهمن 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۰۰
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره پیشنهاد خود برای قطع وابستگی بودجه ۹۴ به نفت و ارز، گفت: در صورت تصویب این طرح، بودجه به صورت تدریجی برای همیشه از وابستگی به قیمت نفت رهایی پیدا می‌کند و می توانیم شاهد اقتصادی مستقل از نفت باشیم.

احمد توکلی در گفت‌وگو با میزان، پیرامون طرح‌های پیشنهادی اقتصاد بدون نفت که در بودجه امسال مطرح شده است، اظهار کرد: درمورد اقتصاد بدون نفت در بودجه ۲ پیشنهاد مطرح است که پیشنهاد اول توسط حجت الاسلام مصباحی مقدم مطرح شده و متضمن حذف کامل در آمدهای نفتی از بودجه ۲۶۰ هزار ملیاد تومانی دولت است و سعی دارد که مقدار بودجه سال آینده را بر اساس بودجه سال جاری و به مبلغ ۱۸۰ هزار ملیارد تومان تصویب و به دولت ابلاغ کند.

حذف کامل درآمدهای نفتی از بودجه ۱۳۹۴ ممکن نیست
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استدلال این طرح این است که در صورت حذف کامل درآمدهای نفتی که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است به مانند سال جاری با بودجه ای ۱۸۰هزار میلیارد تومانی می‌توان بودجه را بسته و ابلاغ کنیم و احتیاجی به نفت نداشته باشیم.

رییس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایراد کلی این پیشنهاد را عدم برآورد هزینه های پیش بینی شده در مورد افزایش حقوق کارمندن و سایر هزینه‌های جاری دولت با توجه به تورم احتمالی در سال آینده عنوان و تصریح کرد: با توجه به افزایش حتمی مخارج جدید دولت در سال آینده با ۱۸۰ هزار میلیارد تومان نمی توان بودجه را تصویب و ابلاغ کرد.

سیاست های نفتی نباید در بررسی نقش نفت در بودجه مغفول بماند
عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دوم را که در مرکز پژوهشها تدوین شده است، این گونه تشریح کرد: البته اصل این پیشنهاد از مرکز پژوهش های مجلس است که من آن را پخت و پز کرده و آماده نموده ام و متضمن این است که نقش نفت را در بودجه ریزی با دو هدف تغییر دهیم اولی آزاد کردن سیاست ارزی، پولی، تجاری و نفتی از دنباله روی سیاست مالی است و دومی شفاف سازی اتکای به نفت و کاهش آن.

این اقتصاددان چانه‌زنی‌ها در مورد قیمت نفت در کمیسیون تلفیق مجلس با این عنوان که چقدر نفت باید بفروشیم و به واسطه این فروش چه مقدار ارز دریافت خواهیم کرد را چانه زنی بر سر مالیه دولت عنوان کرد و گفت: با طرح این مباحث در کمیسیون تلفیق سیاست‌های نفتی، که تابع اثرات بازار جهانی و مقدار استخراج نفت می باشد به طور کامل مغفول مانده و از اصل ماجرا دور خواهیم شد.

توکلی افزود: پاسخ این است که وقتی می پرسیم چقدر نفت بفروشیم خوب است جواب این سوال را وزارت نفت و شورای عالی نفت بدهد و نه ما نمایندگان مجلس در مقام رسیدگی و تصویب بودجه، چرا که آنها هستند که درمقام سیاست گذار اصلی قرار دارند و می توانند در باره سؤالاتی ذی ربط اظهار نظر کنند که استخراج صیانتی چقدر است میزان و نحوه تعهدات به اوپک چیست؟ اقتضای بازار چه حجمی از صدور را الزام می کند و سوالات دیگر.

نفت قیمت جهانی دارد و یک متغیر برون زاست
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود نباید نمایندگان مجلس در این زمینه بحث کنند و مقدار استخراج نفت را بر اساس نیاز هایی که تشخیص می دهند مشخص نمایند چرا که ممکن است با پیشنهادیهایی که مقدار استخراج غیر صیانتی نفت را نشانه میگیرد نا خواسته به اقتصاد آسیب بزنند.

این اقتصاد دان روش فعلی نقش نفت در بودجه دنباله روی سیاست نفتی از سیاست مالی عنوان و اظهار کرد: وقتی می گوییم قیمت هر بشکه نفت را در بودجه چند بگیریم، کاملا جوابش مشخص است زیرا نفت قیمت جهانی دارد و یک متغیر برون زاست و ما نمی توانیم تصمیمی راجع به آن بگیریم چرا که وقتی این موضوع را به شور می گذاریم، نتیجه اش این می شود که با وجود روحیه خرج تراشی در دولت و مجلس، ارقام بالاتری فرض می شود.

وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: مثلا یکی دو سال پیش دولت گفته بود هر بشکه نفت را ۸۰ دلار در نظر بگیریم، بعد در کمیسیون گفتند ۸۱.۵ دلار حساب کنید تا درآمد ریالی زیادتر نشان داده شود و از این محل مثلا در روستاها برق بکشیم و بعد با درآمد موهومی که با فرض قیمت نفت درست شده بود، هزینه ها را بردند حال آن که هیچکس و از جمله دولت و مجلس توانایی پیش بینی صحیح و کاملی از قیمت نفت را ندارد.

قیمت دلار و ارز طبق قانون باید در شورای پول و اعتبار مشخص شود
این اقتصاددان با انتقاد از این نوع بودجه نویسی خاطر نشان کرد: در روش فعلی بودجه نویسی پیش خودمان تصور می کنیم این متغیر برون زا را در اختیار داریم و بعد به نگاهی غیرواقع بینانه می رسیم و تمام برنامه ها را طبق همین نگاه تنظیم می کنیم و بعد وسط سال با کسری مواجه می شویم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه بابیان اینکه در مورد قیمت دلار نیز چنین استدلالی را در نظر میگیریم ادامه داد: در مرحله بعد می گوییم حالا هر دلار را چقدر حساب کنیم و باز هم نگاه می کنیم به نیازمان در حالی که قیمت دلار و ارز طبق قانون باید در شورای پول و اعتبار و توسط بانک مرکزی متناسب با نیازهای تولید داخلی و وضع سرمایه گذاری و اشتغال و با توجه به اهداف و عوامل متعدد مانند میزان تورم داخل و خارج تصمیم گیری شود نه به وسیله نمایندگان و دولت و متناسب با نیاز ریالی بودجه.

توکلی نتیجه این نگاه به قیمت گذاری دلار را ناکارآمدی سیاستگذاری ارزی خواند و گفت: در نتیجه سیاستگذار ارزی که باید قیمت ارز را بر اساس آن ملاک ها تعیین کند، از کار افتاده میشود و تابعی از سیاستگذاری مالی بودجه در دولت و مجلس خواهد شد یعنی ابزارهای هدایت اقتصاد از کار می افتد و در نهایت هم چون بانک مرکزی خریدار نهایی ارزهای ما می شود، اسکناس چاپ کرده و پرداخت می کند که در نتیجه آن افزایش پول پرقدرت در اقتصاد را شاهد خواهیم بود که باعث تشدید تورم خواهد شد و به این ترتیب تغییر حجم پول که ابزار مهم سیاست پولی است و باید در دست بانک مرکزی باشد، ناکارآمد و تابع سیاست مالی می گردد و بانک مرکزی از این حیث تقریبا خلع سلاح می شود.

ابزارهای دولت در تنظیم اقتصاد دخالتی و سیاستی است
نماینده مردم تهران با بیان اینکه دولت برای اداره اقتصاد جامعه دو ابزار در اختیار دارد گفت: دولت با استفاده از ابزارهای دخالتی و سیاستی می تواند اقتصاد کشور را مدیریت کند.

رییس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ابزار دخالتی دولت را ابزاری امر و نهی با سازوکارهای دخالتی و تحکمی با هدف برقراری انظباط مالی در اقتصاد کشور عنوان کرد.

توکلی در تشریح ابزار سیاستی در اختیار دولت گفت: دولت ها از سیاستگذاری های گوناگونی بهره می گیرند؛ سیاستگذاری مالی، پولی، ارزی، تجاری، توزیع درآمدی و مشابه آن که با کمک آنها می توانند اقتصاد را منضبط کرده و ساماندهی نمایند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی سیاست گذاری را این گونه تعریف کرد: سیاستگذاری یعنی این که ما تصمیماتی بگیریم که وقتی آنها را اجرا می کنیم، بدون این که دستور بدهیم، به طور خودکار فعالان اقتصادی و آحاد مردم آن طور عمل کنند که ما صلاح می دانیم و هدف گذاری کرده ایم.

رییس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در توضیح کار بست ابزار سیاست گذاری اظهار کرد: فرض کنید ما می خواهیم پس انداز کشور را زیاد کنیم. می آییم تغییراتی در سیاست پولی مان ایجاد می کنیم که مثلا نرخ سود سپرده های بانکی را بالا می بریم. زمانی که نرخ سپرده بالا می رود ما به مردم دستور نمی دهیم که بیایید پس اندازتان در بانک ها را بیشتر کنید، بلکه هر کسی پولی در اختیار داشته باشد که نتواند در چرخه تولید استفاده کند، تشویق می شود پولهایش را در بانک بگذارد و پول دراختیار بانک قرار می گیرد. توجیه افراد نیز این است که اکنون سود سپرده ها بالاست و می تواند درآمد خوبی به دست بیاورد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در توضیح سازوکار سیاستی ابزار دولت در بخش مالی افزود: یا فرض کنید در سیاست مالی ما می خواهیم تقاضای کل کم شود تا نرخ تورم کاهش پیدا کند و نمی خواهیم دخالت کنیم یعنی به جای این که قیمت گذاری دستوری کنیم و بازرس بیاوریم و تغییراتی را اعمال کنیم به جای دخالت، می خواهیم هدایت کنیم و به جای اعمال اجرایی و بگیر و ببند ، می گوییم دولت هزینه هایش را پایین بیاورد و رقم مالیات ها را افزایش دهد تا پول در دست مردم کم شود، بنابراین خود به خود تقاضای کل کاهش می یابد حال اگر ما از دو ابزار مهم افزایش مالیات و کاهش هزینه های دولت بهره گرفتیم به هیچ کسی دستور نمی دهیم که کمتر بخرید به این دلیل که خود به خود کمتر می خرند و در نتیجه ما از راه هدایت جامعه از طریق سیاستگذاری های مختلف می توانیم در اقتصاد اهدافمان را تعقیب کنیم.

هزینه اداره دولت را نباید ۷۵ میلیون ایرانی بپردازند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بازی با ارز برای متعادل سازی بودجه به جای کاهش مصارف و افزایش منابع غیرنفتی در واقع فدا نمودن اقتصاد کلان کشور در برابر تعیین نرخ بودجه است در صورتی که نرخ بودجه تابعی از اقصاد کلان می باشد.

توکلی اظهار کرد: هزینه اداره دولت و کارمندان را نباید کل اقتصاد، بازار و کسبه و در نهایت ۷۵ میلیون ایرانی بپردازند هزینه ای که در نهایت در دورهای بعدی و از قِبّل تورم ایجاد شده، از قدرت خرید کارمندان نیز می کاهد و مسئولان اساسا چنین حقی ندارند.چرا که با این اقدام عملا اقتصاد کشور را در مقابله با تهدیدات خارجی آسیب پذیر کرده و اجازه می دهیم که آنها با استفاده از اهرم نفت به طور مستقیم بر بودجه کشور تاثیر بگذارند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس حق ندارد با اختصاصی سازی منابع درآمدی دولت به مصارف خاص، مقدمات افزایش کسری بودجه غیرنفتی را فراهم کرده و این بیماری و عوارض ناشی از آن را تشدید کند.

وی ادامه داد: بدین ترتیب در بودجه ریزی باید درباره سه متغیر حجم صادرات نفت، قیمت هر بشکه نفت به دلار و قیمت هر دلار به ریال تصمیم گرفته شود. برهمین اساس، چون در نهایت بانک مرکزی ارزها را می‌خرد، در بسیاری از وضعیت‌ها با افزایش دارایی خارجی بانک، پول پرقدرت افزایش می‌یابد، یعنی سیاست پولی نیز تابعی از سیاست مالی می‌شود؛ در نتیجه این نوع بودجه ریزی با اولویت بخشیدن به مالیه عمومی، حکومت را در سیاست‌گذاری ارزی، تجاری و پولی خلع سلاح می‌کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره پیشنهاد قطع وابستگی بودجه ۹۴ به نفت و ارز، گفت: در صورت تصویب این طرح، بودجه به صورت تدریجی برای همیشه از وابستگی به قیمت نفت رهایی پیدا میکند ومی توانیم شاهد اقتصادی مستقل از نفت باشیم.

با بودجه ریالی نوسانان ارزی و نفتی بلا اثر خواهد شد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عبارت دیگر، بودجه به معنای واقعی کلمه ریالی می‌شود، همچنین تاثیرات نوسانات ارزی و نفتی بر بودجه دولت هم رخت برمی‌بندد تا اقتصاد مقاومتی نیز به معنای واقعی کلمه ملاک عمل قرار گیرد.

وی، بی نیاز شدن از تعیین نرخ ارز و مقدار صادرات و ارزش هر دلار به ریال و اعمال سیاست تولید و صادرات نفت را از نتایج این طرح عنوان کرد و اظهار داشت: در عین حال، در صورت تصویب نهایی این طرح، شورای پول و اعتبار نیز بدون متأثر شدن از بودجه، نرخ ارز را متناسب با اقتضائات اقتصاد ملی تعیین خواهد کرد؛ بدین ترتیب سیاست ارزی به عنوان یک ابزار مؤثر در دست بانک مرکزی باقی خواهد ماند.

رییس سابق مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستگذاری تجاری نیز در این وضعیت قابل اعمال خواهد بود، تصریح کرد: در صورت تصویب نهایی این طرح، حساب ذخیره ارزی با فروش ارز در بازار مبلغ مورد نیاز را تأمین و به دولت خواهد پرداخت.

دولت های عاقل تعادل همه چیز را فدای تعادل مالی نمی کنند
توکلی در ادامه خروجی نهایی طرح ویژه قطع وابستگی بودجه به نفت و ارز را چنین عنوان کرد: فروش ارز به بانک مرکزی تقریبا منتفی و اعمال سیاست پولی توسط این بانک ممکن می‌شودو شفافیت بودجه بیشتر می‌شود، ضمن اینکه هر سال می‌توان درصد معینی از برداشت از حساب ذخیره ارزی را کم کرد تا وابستگی اقتصاد به نفت کاهش یابد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه دولتهای عاقل همه چیز را نامتعادل نمی کنند که امور مالی خود را به تعادل برساند، تاکید کرد: مباحث تخصصی مالی، ارزی و نفتی می بایست به مراجعی ارجاع شود که هم در زمینه آنها تخصص دارند و هم در قبال آنها مسولیت.
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۰:۰۵:۲۸
این تز ها از کجا میاد؟
دولت که نمیتونه نفت بفروشه
مالیات هم نگیره چون داد همه در میاد
یارانه رو هم نمیشه قطع کرد

تنها راهی که باقی می مونه معجزه هست دیگه!! (2630426) (alef-10)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۴۱:۵۲
من کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم. مدرک کارشناسی ارشد دارم با 20 سال سابقه کار. صبح امروز حکم حقوقی یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه را (با نام ف. ا.) با رتبه علمی استادیاری و پایه 29 را مشاهده کردم. حقوق ایشان رقمی بیش از 7 و نیم میلیون تومن بود! ایشان فقط 4 سال بیشتر از من درس خوانده است. من حقوقم اندکی بیش از 1 و نیم میلیون تومن است.

اگر مقایسه کنید می فهمید فاصله حقوقی امثال من با امثال ایشان چقدر است و این ارقام از کجا پرداخت می شود. این پول ها از جیب ملت برداشته می شود. چرا این همه بی عدالتی در پرداخت های دولت است؟ در بهترین شرایط ایشان باید حداکثر 2 برابر من حقوق بگیرد نه 5 برابر. تازه پزشکان متخصص و رتبه های علمی بالاتر خیلی بیشتر از این دریافت می کنند. (2630809) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۱:۲۷:۱۰
در سازمان آموزش و تحقیقات کشاورزی هم وضعیت مشابهی است .با این تفاوت که من با تخصص فوق لیسانس و مدرس غیرهیات علمی حقوق ،یک و نیم ملیون میگیرم ولی همکارم با همین مدرک و همین پست سازمانی و سابقه مشابه ، چهار و نیم ملیون میگیره.!!عین تبعیض و بیعدالتی نیست؟برای یک کار معین دو دستمزد متفاوت با اینقدر فاصله دریافتی!!! (2631071) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۲:۵۶:۴۷
سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي در حقوق و مزايا وتسهيلات مرتبط اعضاي غير هيات علمي وضعيت تبعيض آلود و غيرعادلانه اي به وجود آورده و گوش شنوايي به مطالبات برحق پرسنل آن نيست. (2634063) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۳:۴۰:۲۴
من نميفهمم اين چه استدلاليه بعضيها راجع به ارتباط حقوق با مدرك مي كنند. بابا به خاطر مدرك به كسي حقوق نمي دن بلكه به خاطر آورده اي كه از كار كردن براي شركت يا موسسه اش داره مي دن.
يك نفر با مدرك دكترا ممكنه به اندازه يك ميليون تومن هم كارش ارزش نداشته باشه. يكي با ديپلم ممكنه كاري كنه 10 ميليون بيارزه.
نميگم كار اون دكتر 5 برابر كار شما مي ارزه، شايدم نصف شما كارش ارزش داشته باشه. ميگم استدلال شما غلطه. بخصوص درباره پزشكان متخصص!! (2631590) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۵:۲۲:۲۱
خوب شما هم تلاش می کردید چهار سال درس می خوندید تا شما هم حقوق 7.5 میلیونی بگیری!!! چرا اینکار رو نکردید؟؟؟؟ دوست دارید 16 سالگل ازدواج کنید، تلاش هم نکنید، و----- بعد به اندازه دیگران داشته باشید، اینطوری نمیشه، خوب منم این را دوست دارم!!! من ولی نمی تونم حقوق 1 تومنی رو قبول کنم روزی 13-15 ساعت کار می کنم!!! وجای میرم کار کنم حقوق بیشتری بهم بده (2631946) (alef-10)
 
سعيد
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۲۳:۰۴:۵۹
ان اقا ميگه حقوق هاي پرداختي زياداست نميگويد چرا خودش انقدر نميگيرد ماهي 7ميليون در كشوري كه پايه حقوق قشر كارگرش 800تا 900 است خيلي زياد است قرار نيست كسي كه درس خوانده چندين برابر حقوق بگيرد ان هم نا از بخش خصوصي بلكه دولتي يعني بيت المال دولت بايد حداقل وحدااكثر حقوق را تعغير دهد (2633058) (alef-10)
 
سعيد
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۲۳:۰۷:۰۹
خصوصي سازي واقعي يعني كم شدن حجم دولت يعني كم شدن هزينه وبودجه يعني خدا حافظي با كسري بودجه (2633061) (alef-10)
 
سعيد
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۲۳:۰۹:۱۹
لطفا دوستان پاسخ دهند كشوري مانند تركيه كه هم گاز وارد ميكند وهم نفت وزخاير نفتي وگازي ندارد و همسايه ما چگونه برنامه ريزي كرده اند (2633064) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۴:۲۸:۴۳
فرمايش شما درست ولي اين استدلال ها ربطي به اقتصاد دولتي نداره ، چون همه سنجش ها نشون مي ده سازمان ها و ادارات وابسته به دولت كمترين بازدهي رو دارن و فقط به دليل وصل بودن به بودجه مي توانند از اين بذل و بخشش ها داشته باشن . اگر فردي خارج از اين سيستم و با تكيه بر سرمايه هاي علمي و اقتصادي خود بدون استفاده از هيچگونه رانت و در چهارچوب مقررات توانست ماهيانه ده يا بيست ميليون تومان درآمد كسب كند هيچ كس معترض نيست اما دريافت حقوق هاي اينچنيني از سازمان هاي دولتي بيشتر به چپاول بيت المال شباهت داره (2635677) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۸:۲۱:۱۱
ایا ارزش و نقش همه اعضای بدن درحیات و ممات انسان برابر است ؟ بدیهی است که همه می دانند نقش مغز و قلب با نقش مثلا دست یا پا یکی نیست . (2632438) (alef-10)
 
علی 12
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۲۲:۰۶:۴۶
همون یک و نیم میلیون هم برای شما حقوق زیادیه.
ناراحتی برو استعفا بده، جاتو با من عوض کن. (2632908) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۰:۰۹:۰۱
نه بابک زنجانی هم هست اون 800 میلیار گم شده هم هست خاوری هم هست احمدی نژاد هم هست اینا کلی پول ارن کمک میکنن یه سری نهادهایی هم هستن خودشون دولتی هستن برا خودشون اونا هم میتونن بیان بگن دولت کنار بره ما کشور رو جمع می کنیم. (2630860) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۰:۱۳:۲۹
دولت به جای حذف یارانه مردم بدبخت معافیت مالیاتی خیرین را حذف کند ارزش آن از پول نفت بیشتر است چرا خوانین با تغییر نام به خیرین ورزشی سلامت آموزش و...معاف از مالیات هستند وافراد بدبخت باید مالیات بدهند (2630869) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۳:۰۶:۲۸
پولشویی است دیگر... (2631483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۰:۵۸:۱۵
خيلي با حرفت موافقم كلا آدماي راحت طلبي هستيم به همين دليل هم اقتصادمون مشكل داره بالاخره هزيته اداره مملكت از يك جايي بايد تامين بشود كه ماليات از همه بهتره البته نه با افزايش ماليات بلكه با لغو معافيت هاي بي خودي و جلوگيري از فرار هاي مالياتي (2630975) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۲۴:۲۶
خدايا چه خنده بازاري شده .
واقعا اگر اين شوهاي چند صد ميلياردي نبود اين ملت بي سرگرمي دپرس ميشدند . خدايا م ر ها و م ا ها و ب ز ها و ها ها هاي ديگر را بيفزا تا بساط سرگمي ما فراهم شود و خدايي نكرده شادي هايمان از بين نرود .
راستي پروزژه جدي چيه ؟!!!!! (2631322) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۳۷:۲۵
دولت باید کوچک سازی کند ضمنا به جای همایش ونمایش کار بکند. (2631381) (alef-10)
 
lkjfh
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۴۸:۱۵
من خودم با چشمان خودم دیدم کاسب سیگار فروشی که در آمد هر روزش از یک ماه من کارمند بیشتر بود کمتر از من مالیات میداد (2632353) (alef-10)
 
موتور سوار بدون طلق
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۰:۲۱:۳۴
آقای دکتر توکلی برج دولت بیشتر از خرجش است این را با یک نگاه ساده میتوان در اکثر دستگاه های دولتی و نیمه دولتی و سازمانها وابسته به وضوح از نزدیک مشاهده کرد ، بهره وری پایین، مدیریت نا کار امد، بسیاری از هزینه ها را بالا میبرد .اگر از کارشناسان خبره و پیشکسوت همان شغل در کنار هم برای رفع مشکل و بهبود سیستم استفاده گردد در مدت کوتاه میتوان بر بسیاری از مشکلات فایق آمد. (2630451) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۰:۲۶:۱۶
پس کی باید بده؟ (2630456) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۲۰:۳۰
ما نميدونستيم كه كارمندان دولت دارند به خارجي ها سرويس ميدهند . با كشف اين موضوع به حق است كه همان خارجي ها ماليات بدهند چرا ايراني ها .
ما زيز حرف زوز نميزويم مگر اينگه سر برج مالياتمونو به زور ورداند . (2631309) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۰:۳۲:۰۵
بزرگترین خدمتی که هر دولتی برای صرفه جویی در بودجه می تواند انجام دهد، حذف یا کاهش موارد غیرضرور و هزینه بر در ساختمان دولت است.

برای مثال، دولت جدید با تاسیس یک صندوق به ارزش حدود 200 میلیارد، تلاش دارد تا برای حمایت از بورس اقدام کند.
درحالیکه همگان می دانیم سرمایه گذاران عمده در بورس، نه سهامداران خرد، بلکه بانکها، کارگزاریهای وابسته به بانکها، هلدینگ های نیمه دولتی و دلالان عمده سهام و البته دارندگان رانت اطلاعات بورسی هستند.

آیا واقعا حمایت از منافع این گروه آنقدر اضطراری است که در این موقعیت رکود تولید و کاهش درآمدهای ارزی، این مبلغ هنگفت را به آنان اختصاص دهیم؟
چرا با تزریق گروه مدیریتی خلاق و مبتکر به بورس، ضمن آنکه بودجه ای به بورس ندهیم، حتی بورس با کمک به تامین مالی شرکتهای تولیدی، به بودجه کشور کمک کند؟ (2630463) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۶:۱۰:۰۹
تازه، سهامداران بورس در زمانی‌ قیمت سهام هرروز ترقی‌ میکرد کلی‌ استفاده کرده اند. حالا کمی‌ ضرر کنند اشکال ندارد. آن زمان قیمت‌ها غیر واقعی‌ بود (2632068) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۲:۱۴:۱۶
هزینه ۷۵ میلیون ایرانی رو هم دولت نباید بپردازه (2630516) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۲۶:۱۱
میشه بگی دولت کی هزینه داده ؟ (2630771) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۵:۰۳:۰۹
یارانه های تورم زا (2631882) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۴:۴۳
دانشگاه های دولتی خودشون در امد دارند ؟!
با این حساب شهرداری ها هم عوارض و بودجه دولتی نگیرند ! چه معنی داره اصا یک جای شهر درست شه ! یا پارک ها خودشون مراقبت می شه ازشون و ....
کار به بهره روزی پایین دولت ها ندارم اما این که دولت برای مردم هزینه نمی کنه شبیه جک می مونه! (2632257) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۲:۳۵:۰۹
از همه مهم تر هزينه هاي ريخت و پاش و سوء استفاده هاي مالي وحيف و ميل بيت اامال توسط مديران دولتي و رانت خواري به عنوان هزينه هاي سرباري دولت است كه كمر مردم را خم كرده ولي بزرگان خم به ابرو نمي آورند (2630518) (alef-10)
 
صادقی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۳:۰۹:۱۳
مردم نباشند، دولت نه اعتبار دارد نه توانایی اداره مملکت. به خصوص این دولت که مملکت ورشکست شده را تحویل گرفت...
در شرایط بحرانی مردم در مرکز توجه هستند ولی موقع گرفتن یک وام دو میلیونی، پدر مردم در میاد.
واضح است: از ما میگیرند به ما پس میدهند. (2630524) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۳:۱۸:۱۰
پيشنهاد ميكنم مجلس براي يكبار هم كه شده ، سياست افزايش ارزش پول كشور و قدرت خريد پول ملي را از طريق كاهش قيمتهاي كالاهاى اساسى و مصرفى و همچنين ايجاد مالياتهاي جديد مثلا ماليات بر ويلاها در شمال كشور و مناطق بيرون شهرى ، شهرهاي بزرگ ، ماليات بر ماشينهاى گران قيمت فرضا دويست مليون تومان به بالا ، و همچنين كاهش مالياتهاي توليد و تجارت براي خارج كردن اقتصاد از ركود . مجلس ميتواند شجاعانه جلوي بسياري از ريخت و پاشهاى مملكت را با تصويب لوايح بگيرد و هزينه هاى كل كشور را كاهش دهد . (2630529) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۰۰:۱۱
آقای توکلی با کمال احترام برای شما اول یک سوزن به خودتون بزنید بعد یک جوال دوز به دیگران .
هرچند من دولت ها را جدا از حاکمیت نمیدانم ولی توجه داشته باشید که در کشور ما هدر رفت منابع بی داد میکند .
مثلا در کشور ما موازی با دولت ،نهادهای مختلف رسمی و غیر رسمی حاکمیتی وجود دارد که هرکدام به اندازه یک دولت هزینه میکنند و در این میان تنها دولت است که آن هم به صورت نیم بند در برابر هزینه کردش شاید پاسخگو باشد .
اگر هم گیر بدهیم که چرا این نهادها را جمع نمیکنید میگویند این نهادها برای دفاع از اسلام و انقلاب و ... است و نبود انها به نظام ضربه میزند .
در نتیجه اینکه سیاستهای اقتصادی کشور به جای پیروی از قانون و سندیت دارد از یک عرف پیروی میکند که باندهای مافیایی اقتصادی متصل به ... آنها را وضع میکنند .عرفی که در آن منافع ملی لحاظ نمی شود و در نتیجه اقتصاد به جای تولید محوری با رعایت اصل بهره وری به اقتصاد دلال محوری با رعایت اصل منافع شخصی و باندی تدبیل شده . نتیجه اینکه حاکمیت علاوه بر کسب در آمد از راه فروش منابع طبیعی کشور و اخذ مالیات از طریق دولت از مردم 35 سال است که با عرف کردن گرانی در کشور تحمیل تورم های پیاپی مشغول گرفتن مالیت پنهان از مردم است و از انجایی که همواره افزایش دستمزدها کمتر از تورم هست هر روز مردم فقیر تر از روز قبل می شوند . و از طرف دیگر سوپاپ اطمینان این دیگ بخار هم کاهش نظارت بر عموم اقتصاد کشور است که راه تخلفات گسترده در آن را برای بخشی از مردم که شم اقتصادی خوبی دارند باز کرده و برای ایشان بهشتی ایجاد کرده که آن را هیچ جای دنیا نمی توانستند تجربه کنند . که 100 البته همه اینها برای کشور در آینده ای نه چندان دور خطر امنیت ملی جدی به دنبال دارد .
مخلص کلام اینکه آقای توکلی شما و همکارانتان اگر واقعا غم 75 میلیون ایرانی را دارید که البته فکر میکنم چند وقت پیش گفتند شده اند 80 میلیون ، لطف کنید به عنوان نماینده ملت جلوی این چرخه معیوب حاکمیتی که بیش از 30 سال است ده ها برابر زمان پیش از انقلاب معایب بزرگی را در اقتصاد کشور به عرف تبدیل کرده را بگیرید . وگرنه حرف را که من عامی بی سواد هم میزنم . (2630722) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۱:۴۳:۲۴
این درست ترین نظری بود که خواندم تا ارزش ریال ترقی نکند این داستان ادامه دارد داستان ما شده مثل ان فرد بدهکاری که هر سال بهره بیشتری باید بدهد و بدهی ان هر سال بیشتر میشود و دولت ها هم در ایران چنین وضعی دارند فرقشان ان است که چاپخانه دارند و به جای پرداخت بدهیشان پول چاپ میکنند و ارزش پول را کمتر میکنند که دودش به چشم مردم میرود و هر سال قدرت خرید مردم را پایین تر میبرد اگر پول چاپ نشود هم دولت ورشکسته میشود کاری که خودشان کردند و هنوز این تفکر دارد حکمرانی میکند در برابر کوچکترین مسئولیت وضع ببینید چگونه است که در دولنی ارزش پول یک کشور به یک سوم میرسد یک شبه ایا به تبعات و اثر ان روی مردم فکر کرده اید به خدا نه ککتان هم نمیگزد فقط به فکر قدرت خود هستید نه معیشت مردم. (2631140) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۵:۲۸:۵۳
کاشکه فقط هزینه بود . ندانم کاری دولتی را تا کی ملت باید پرداخت کنند. (2630549) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۵:۴۴:۱۱
جناب توكلي سيستم اقتصادي ايران خيلي ساده است. دولت نفت رو ميفروشه و پولش رو از طريق سيستم اداري توزيع ميكنه بين مردم. يكي حقوق كارمندي ميگيره، يكي پيمانكار بخش دولتي است يكي هم از كارمندها، سيستم دولتي و يا بانكها اختلاس ميكنه و سهم بيشتري ميبره. دولت هيچ راه سهل الوصول تر ديگري براي اشتغالزايي، توزيع درامد، رفع فقر، اخذ اراي مردم، توزيع پول نفت راسراغ ندارد چون در طول ساليان سال چنين راههايي اصلا ساخته نشده اند اگر هم چند تا مسير وجود داشته اونها هم در طول اين سالها با زد و بندهاي مديران دولتي با تجار و پيمانكاران راه متروكه يا پر سنگلاخ شده و ادم سالم رغبت ورود به اونها رو نخواهد داشت. حالا شما ميفرماييد دولت چه كند با اينهمه كارمند رسمي و پيماني بخور و بخواب كه برخورد كردن و اخراجشون طبق قوانين كار و استخدامي و غيره كلي مشكلات داره و چندين سال طول ميكشه؟ اينهمه كارمند جديد دو دولت قبل استخدام شده اند اگر اخراج شوند با ريزش اراي دولت در مجلس و انتخابات بعدي چه كسي كنار خواهد امد؟ اگر دولت بعدي شبيه دكتر احمدي نژاد تصميم گرفت همين افراد رو مجددا بر خلاف قانون استخدام كند چه راهكار موثري براي جلوگيري و برخورد وجود خًواهد داشت؟ كاش پاسخ اين سوالات را قبل از نسخه پيچيدن براي بيمارتان مشخص كنيد. و سوال مهمتر اينكه در طول ساليان سال گذشته شما براي پيشگيري چقدر مجدانه و دلسوزانه تلاش كرده ايد؟ اقاي توكلي عزيز من معتقدم اين دستپخت خود شماست كه حالا اش اينقدر شور شده است كه صداي همه درامده است وگرنه با نفت بالاي صد دلار ما هنوز خواب بوديم.
سانسورچي محترم سايت الف حتي اگر نميخواي اين نظر رو منتشر كني حداقل به يكي دو تا از همكاران نشون بده شايد دو كلمه ياد گرفتند. (2630555) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۵:۵۱:۲۳
اگه پول نفت نباشد با بهره وری زیر ده درصد کارکنان شرکتهای دولتی ایران اولین کشور ورشکسته دنیا خواهد (2630556) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۵:۵۳:۱۱
بعضی شرکتهای دولتی در تهران حقوق مدیرانشان بالای بیست میلیون تومان می باشد شرکتهای پترو .. و نیمه خصوصی ها نفتی (2630557) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۷:۲۵:۵۳
معمولا هزينه دولت ها مردم از طريق پرداخت ماليات تامين مى كنند . تيتر اين مبلغ بدان معنى است كه همه بودجه دولت از نفت تامين شود، كه غلط است. (2630608) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۷:۴۲:۲۵
«هزینه اداره دولت را نباید 75 میلیون ایرانی بپردازند»

این عنوان صحیحی نیست چون همه میدانند که هزینه دولت را باید مردم بپردازند چون اصلا معنای دولت همین است. آنگاه است که میتوان بر دولت نظارت کرد و حساب خواست، نه مثل دولت قبل که دستشان در پول بی حساب نفت بود و صندوق ذخیره ارزی و هرگاه که از آنها می پرسیدند موجودی آن چقدر است با کمال وقاحت می گفتند محرمانه است و اکنون با حقایقی که اندک اندک دارد روشن می شود می فهمیم که چرا محرمانه بوده است. (2630620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۲۹:۱۷
ژاپن با 140 میلیون جمعیت سومین اقتصاد دنیا 200 هزار کارمند دولتی داریم ایران با 75 میلیون جمعیت و29 اقتصاد دنیا تنها 330 هزار مدیر دولتی و3 میلیون کارمند دولتی داریم کجای صحیح است ما یا ژاپن خودت قضاوت کن مردم ما ثروتمند ترند یا ژاپن ها ؟ (2630778) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۷:۲۴
علت پیشرفت ژاپن خیلی بیشتر از اینهاست ! ژاپن پس از جنگ راه نیافتاد تقصیر هارا گردن بقیه کشور ها بیاندازد و دائما مرگ بر فلان سر دهد! اینطور سومین قدرت شدند نه با 3000 کارمند :) (2632266) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۹:۵۷:۲۳
یک کشور توسعه یافته بگو که دولتش اینهمه کارمند داره؟ (2632690) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۷:۴۷:۱۳
جناب توكلي الان كه برعكس شده يعني هزينه هاي كل مردم رو از ماليات كاركنان دولت كسر ميكنند چرا كه بخش عمده ملت از جمله كسبه محترم و شركت ها و نهادهاي ثروتمند مثلا خصوصي ! ماليات پرداخت نمي كنند!!! (2630624) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۳۱:۳۰
میشه عدد بدی نه سخن رانی کلا در ایران چقدر کارمندان مالیات می دهند در حالیکه کلا 110 هزار میلیارد تومان رقم بودجه صف حقوق کارمندان می شود کل مالیات اعم از حقق ارزش افزوده عوارض گمرکی وشرکت ها و....نصف این رقم است پس درست بگو نه شعار بده (2630782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۰:۲۵:۲۸
بيشترين ماليات را مشاغل ميپردازند و ماليات حقوق پولى است كه دولت ميدهد و بعد ميگيرد ميتواند از اول ندهد ، ضمنا مالياتهاى بر مصرف و خريد و فروش مستغلات و اتوموبيل انواع اقسام مالياتها بر نوشابه ها و سيگار و ماليات بر اجاره مستغلات و ماليات بر شركتها و ماليات بر ارث و ماليات بر زمينه و املاك انواع و اقسام مالياتهايى است كه دريافت ميشود و به اين اضافه كنيد حقوق گمرگ و عوارض سود بازرگانى از كل كالاهاى وارداتى و همچنين فروش ارز توسط دولت اينها را دولت ميگيرد براى هزينه كشور و شهرداريها نيز انواع و اقسام عوارض و تراكم و نوسازى و پسماند را ميگيرند براى اداره شهرها و سازمانهاى خدماتى مانند نيرو و اب و گاز و برق و مخابرات هم براى خدماتشان وجهش را ميگيرند و قرل از ان هم مبالغ سنگين حق اشتراك و امتياز و كنتور و غيره و غيره حالا بفرماييد ماليات بر حقوق كارمندان كه حقوقى سي روزه براى پنج روز كار مفيد ميگيرند ، هزينه هاى كشور را پوشش ميدهد !! بيشتر توجه بفرماييد . (2630896) (alef-10)
 
صدیقی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۷:۵۲:۵۶
با سلام
جناب توکلی مگر کارکنان دولت به همین مرز و بوم خدمت نمی کنند که نباید هزینه اداره آن را از بیت المال پرداخت کرد.
به نظر جنابعالی که ظاهرا دکترای اقتصاد هم دارید هزینه های آموزش و پرورش، محیط زیست، راه سازی و ... را که توسط دولت انجام میگردد برادران سعودی باید بپردازند؟ (2630628) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۷:۵۴:۰۹
هزینه اداره کشور را در شرایط تحریم من دارم می پردازم.
پولم را در بانک می گذارم با گران کردن عمدی دلارارزشش کم می شود
با پولم سکه می خرم با ارزان شدن آن ضرر می کنم. (2630629) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۰۲:۲۶
حرف آقای توکلی صحیح است بشرطی که
"هر کس مصرف میکند باید هزینه مصرفش را بپردازد" بعبارت دیگر حق گرفتن یارانه را ندارد و باید مالیات نیز بدهد.
دولتی دولت است که از مالیات کلیه امور خود را بگذراند.
اما اما دارد
اما در کشور ما یارانه های نقدی و غیر نقدی فراوان داده میشود.
اما در کشور ما حوزه های غیر دولتی فراوان کمک دریافت میکنند.
اما در کشور ما سازمان های موازی بسیار زیاد هستند.
اما در کشور ما هزینه های اداری (خصوصا تعداد پرسنل) زیاد است.
و آخرین حرف به آقای توکلی
این مجلس است که بودجه را برای دولت تعیین تکلیف میکند.
این مجلس است که نرخ آب و بنزین را تعیین میکند.
این مجلس است که کمک ها را تصویب میکند.
پس عادلانه سهم مجلس را نیز در نظر بگیرید (2630645) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۳۲:۵۲
این یارانه نبیست پول نفت مگر اینکه نفت از زیر زمین در نیاد ودر آزمایشگاه توسط کارمندان دولت ساخته بشه که اون وقت ما شماست (2630787) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۰۴:۲۹
ماسالهاست داریم هزینه میدهیم (2630647) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۰۵:۰۴
مطلب فوق را خواندم . هدف هم خوب است اما چیزی در مورد اصل پیشنهاد متوجه نشدم (2630648) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۰۷:۲۸
فشار سنگین گرانی کمر مردم را خم کرده است شعار اول دولت تامین معیشت مردم بود . که سرابی بیش نبود. مردم خصوصآ در شهر کرمانشاه که مقام اول بیکاری را درکشور دارد در مشکلات و گرانی و نان دو نرخی (آزاد و دولتی) دست و پا می زنند . مردم این شهر که هشت سال جنگ و خیلی از مشکلات را تحمل نموده اند توقع رسیدگی بیشتر دولت و مجلس را دارند حجم انبوه مشکلات اقتصادی - اجتماعی در این شهر معضلات جدی را پدید آورده است . دولت برای حل مشکلات خود پا روی مردم نگذارد . اگر نمی توانیم به اهداف عالیه نظام برسیم در سیاست های کلی تجدید نظر کنیم . (2630653) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۱۹:۳۳
در تعجب هستم که چرا بعضیها بین ملت شکاف ایجاد می کنند، آخه کسی نیست بگه جناب دکتر کارمندان جزء ملت نیستند؟جناب دکتر نکنه جکهای عامیانه باورت شده که کارمندان بیکارند و مفت حقوق می گیرند! اگه اینجوری برات خیلی متاسفم که با جامعه بیگانه ای و از درون کاخ مرمری داری قضاوت می کنی. (2630667) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۵۰:۴۹
البته مفتِ مفت که نه ولی خدایی اگر بخواهیم فکر کنیم برای چهار ساعت کار (8-1) حقوق دو میلیونی یکم زیاد نیست؟ در مقابل کسبه ای که 8 صبح تا ده شب بدون تعطیلی مشغول بکارند؟ (2630825) (alef-13)
 
تبریزی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۸:۵۶
شما این دو میلیون رو از کجا آوردی؟ اولا ما شش ساعت در روز کار می کنیم که بیشترمون به خاطر طولانی بودن مسیر رفت و آمد موقعی که کسبه محترم در خواب ناز به سر می برن از ساعت پنج صبح می ریم سر کار و ساعت 3 یا 4 برمی گردیم خونه و حقوق بیشترمون هم با مدرک فوق لیسانس به یک میلیون هم نمی رسه. کسبه محترم که کلی می کشن روی قیمت ها و گران فروشی می کنن و عادل هاشون متناسب با تورم قیمت ها رو می برن بالا در حالی که ما کارمندا و بخصوص ما معلم ها که دستمون به جایی بند نیست هر سال شصت الی صد هزار تومن افزایش حقوق داریم که هیچ تناسبی با تورم موجود نداره. در ضمن خط فقر هم الان 2.5 میلون تومنه. 2 میلیون تومن که شما می گی چهار سال پیش زیاد بود نه حالا. تازه ما که زیر یک میلیون می گیریم که زیر زیر نصف خط فقریم. (2631119) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۰:۲۳:۳۹
کاش حقوق بر مبنای مدرک رو حذف می کردند. چون دیگر دارد حالم از مدارک کیلویی که بعضی ها می گیرند و با هزار نه نه قریبم بازی و خرید پایان نامه از میدان انقلاب و غیره به هم می خورد. و بعد از گرفتنش هم میگن من با مدرک ؟؟؟ بگو من با این همه کار مفیدی که انجام می دهم این مقدار پول می گیرم. نه یک کاغذی که معلوم نیست چیزی ازش بیرون میاد یا نه
حالا به فرض اینکه واقعا" به حق مدرک گرفتید. پس باید به همون نسبت هم مفید باشید.
بابا همه مردم ایران دکترن !!!! مگر خلافش ثابت بشه (2633197) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۳:۵۰:۲۷
ساعت كار 8 تا 1 هست؟؟؟
اونوقت اون كسبه كه مي فرماييد ماهي چقدر درآمد دارند؟ (2631630) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۳۴:۲۹
جالب اینجاست که صداوسیما نیز زیرکانه کسری بودجه را برگردن مردم می اندازد، اخیرا نظرسنجی برنامه پایش این بود با توجه به کاهش قیمت نفت، دولت چه کند 1-بودجه ی حوزه ی سلامت و بهداشت را بکاهد 2 -یارانه ثروتمندان را حذف کند 3- .....
و گزینه های دیگر نیز به این صورت در صورتی که نمی گوید از همایش ها و نهادهای بیخودی بودجه اش را بکاهد (2630688) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۳۵:۰۲
اتفاقا حالت ایده آل ای است که هزینه های دولت را مردم بپردازند. یعنی در یک نظام مردم سالار، دولت در نقش یک کنترات کار است که حقوقش را از مردم می گیرد و هزینه هایش را از محل مالیات مردم تامین می کند. در عوض منابع ملی مثل نفت صرف توسعه کشور می شود نه صرف مخارج جاری دولت! (2630689) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۴۱:۳۹
خداوندا!
دست هایم خالی است و دلم غرق آرزو.با قدرت بیکرانت ،یا دست هایم را قوی کن یا دلم را خالی از آرزو. (2630701) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۴۴:۰۶
وقتی مادران شادابی وجوانی رابه پای بچه هایشان می ریزند......
وقتی پدران عمرشان رابرای آینده ی بهتر فرزندانشان قسمت می کنند......
عاقبت فرزاندانی به ثمر می رسندکه به سختی زندگی افتخار می کنندونام روستای کوچکشان راباعظمت فریاد می زنند.
آنان وقتی بربام موفقیت می ایستندروح پدرانشان آرام می گیرد؛
لب های بسته برادرانشان می شکوفد واذهان بیداری مان برای شان سرود ای ایران سر می دهند.
به راستی اینان بهترین پزشکان ومهندسان ووکیلان ومعلمان برای آینده ی کشورمان خواهندبود. (2630705) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۸:۵۶:۰۹
واقعا نباید از مردم گرفت تا زمانی که شرکت های معاف از مالیات زیر بار مالیات نمی روند.آیا واقعا نیازی به هزینه از مردم بود.اما در تمام دنیا هزینه دولت را مردم پرداخت می کنند و البته در چنین کشور هایی فاصله طبقاتی انقدر نیست که در ایران هست.از شما که اقتصاد دان هستید انتظار میرود برای یکبار هم که شده نگاهی به سیستم مالیاتی و قوانین مالیاتی در کشور بیندازید...تا کی باید شرکت های خاص معاف از مالیات باشند؟ (2630717) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۰۵:۳۶
چطور است بعضی دولت ها بنزین ونفت داخلی هم از خارج وارد مکنند گاز داخلی هم ندارد 50سال هم قسمتی از پول نفت را هم سرمایه گذاری داخلی نکرده اند تازه ارزان شدن قیمت جهانی نفت هم باعث تورم منفی برایشان شده درست برعکس ما (2630734) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۳۱:۳۵
محافظه کاری آقای توکلی اجازه نمیدهدواقعیتهایی را که باعث شده است تا کشور در زمینه اقتصادی به این مرحله برسد بیان کند زیرا در کشوری که در عمل اختیار بیش از نیمی از اقتصاد آن در دست دولت نیست نسخه پیچیدن برای چنین دولتی نه عملی است و نه منطقی . (2630783) (alef-13)
 
دقيق
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۰۹:۴۹:۵۲
بيش از 70 درصد از كاسبها و مشاغل پردرآمد و دلالي ها يا اصلا ماليات نمي دهند و يا كمتر از آنچه كه بايد بپردازند ابراز مي كنند. حاقه مغفوله درآمد دولت عمدتا اينجاست و همين پولهاي كلان در دست اين جماعت عامل ايجاد بحران ماليب در جامعه مي شود كه يك روز به جان ملك و يك روز به جان ارز و طلا مي افتند. دولت تا زماني كه در اين زمينه اراده جدي به اخذ ماليات از اين اقشار نكند هم خودش گرفتار است و هم روز به روز قشر كارمند ضعيف تر و نحيفتر مي شود. (2630822) (alef-13)
 
اراکی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۳:۱۰:۱۱
این فقط به این دلیل است که ممیزان و کارشناسان دارایی کاملا با تیعیض و بدن بررسی واقعی اظهارنامه ها و با تهدید جریمه می شوید!! مالیات می گیرند و هدف اصلا بررسی درست اطلاعات نیست.... کافیست برای دادن مالیات به این اداره رفته باشید...می بینید آیا عادلانه رفتار می کنند یا فقط بحث جریمه ها را پیش می کشند..... (2631492) (alef-10)
 
ن
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۰:۲۰:۱۳
با سلام
عنوانی که برای تیتر انتخاب کرده اید به نظر من در تضاد کامل با متن می باشد. اتفاقا باید دولت هزینه های خود را از محل مالیات تامین کند که اگر چنین باشد به مرور زمان منجر به شفافیت و افزایش کارایی در بخش نظام اداری خواهد شد.
تا زمانی که دولت حقوق کارمندان خود را از پول نفت پرداخت کند وضعیت به همین صورت خواهد بود و در هر دولت (علارغم شعارهایی که داده می شود) هر مدیر جدیدی که می آید عده ای از اعوان و انصار خور را وارد نظام اداری می کند. (2630883) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۰:۳۹:۲۸
کاسب و کارگر و صنعت گر شب و روز باید کار کنند تا کارمند را اداره کنند
کارمند چیکار میکنن تو این مملکت
صبح تا ظهر میرن تو اداره یه قل دوقل میکنن بعد از ظهرام هم گردش تو خیابون و پارک (2630928) (alef-10)
 
علیدوست
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۳۰:۲۳
فرار مالیاتی، مالیات بر دارایی، مالیات بر سود پیش بینی نشده، مالیات بر خودرو گران قیمت. بدهی مالیاتی از قبل، وام های وصول نشده، در بسیاری از کشور ها مثل روسیه و فرانسه والمان قوانین مالیاتی سخت گیرانه تری نسبت به ما دارند در برابر سرمایه بیشتر...و درآمد بیشتر درصد مالیات بیشتر است تا نود درصد بعضی از درآمد ها هم گاهی می شود (2631341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۳۶:۱۶
این جاسوسان با ایجاد هرج ومرج می خواهند کشور را به اشوب بکشند . باید مجلس هر گونه پرداخت پاداش .عیدی وکارانه و0000 به مدیران ممنوع کند . این گونه پرداخت ها به مدیران باید فقط از محل بهروری و سود موسسات پرداخت شود . حسابدارانی که حساب سازی نمایند نیز باید بعنوان دزد تحت تعقیب باشند (2631377) (alef-10)
 
كارمند
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۳۹:۰۱
چرا دولت مردان فكري بحال يكسان كردن حقوق همه دستگاهها و شركت هاي دولتي نيستند مثلا در يك اداره ي كارمند دريافتي اش هفتصد هزار تومان است ولي كارمند ي ديگر در يك شركت يا دستگاه دولتي ديگر 3 تا 4 ميليون حقوق مي گيره با همان سابقه و مدرك ( مگر كاركنان دولت دستگاهها و شركت هاي دولتي كه حقوق بالا مي گيرند مثل آب ؛ برق، گاز ، مخاربرات ونفت) ارث پدرشان است كه دارن اينجور حقوق مي گيرند ولي سازمان هاي هاي ديگر مثل گداها به آن حقوق مي دهند (2631389) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۲:۴۸:۲۰
یادمه یک ادم به قول خودش راستگو می گفت مشکلات مملکت رو 100 روزه حل میکنم!!!!! (2631428) (alef-10)
 
مصلح
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۳:۴۳:۰۱
كل پول نفت را به مردم بدهيد خود به خود بودجه از نفت مستقل مي شود. (2631599) (alef-3)
 
سهراب
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۴:۴۸:۲۴
تا کارمند بیچاره مانده دولتها کسری بودجه ندارند امسال 14 درصد قراره به حقوق ها اضافه کنند از فردایش مالیات کارمندان را طوری حساب میکنند که چیزی هم بده کار میشویم روزی که اختلاس 123 میلیاردی پیش امد دولت برای جبران ان امد برای چک های بین بانکی کارمزد درست کرد وهرکی که چکی را به بانک میبرد باید مبلغی پرداخت میکرد اینجوری در طول چند ماه کل هزینه را از مردم بیچاره گرفتن وچون رسم شد هنوز هم باقی هستش وهمچنان دارند سودهای میلیاردی در میارند در اختلاس 3000میلیاردی هم همین اتفاق افتاد ودرصد ارزش افزوده بعضی از کالاهارا بالا بردن وحالا هم دنبال بهانه میگردن تا جوری کسری بودجه را جبران کنند پس بهترین راه حل افزایش مالیات هاست اول به اسم پول دارها بعد از کارمندان ومردم بیچاره اینجوری هرگز دولتهای ایران به بن بست نمی خورند (2631842) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۵:۰۹:۱۵
باشناس عزیزی فرمودهاند مالیلت خیرین را بگیرید مگر خیرین مالیات نمیدهند یا ان کار خیر رد گم کنی است ویا راهی است برای ورود به وامهای کلان ورانت های دولتی (2631903) (alef-10)
 
م-م
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۳:۲۰
-نهاد های موازی با دولت نقش مخربی در اقتصاد دارنددر وحله اول اینها باید جمع و ساماندهی شود اقتصاد از یک مبدا تصمیم گیری و مدیریت کلان شود،کارمند بیچاره را چرا به مسلخ می برید؟هزینه نهاد دهای اقتصادی در سایه را نباید 80 میلیون کارمند بینوا بدهد ،چرا سوراخ دعا را گم کرده ایم؟ (2631979) (alef-10)
 
سیدجواد
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۵:۴۱:۴۲
کارمندان مظلوم هم کار می کنند و هم مالیات می دهند. دیگر چی می خواهید؟ (2632003) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۰:۳۵:۲۱
به نظر من مالیات کارمندان چیز بیخودی است!!!!
دولت به یک هیئت علمی در ماه 7000000 تومان حقوق می دهد و بعد در فیش حقوقی می نویسد 1 میلیون مالیات . خوب در فیش حقوقی بنویس 6000000 تومان و مالیات معاف این چه تفاوتی با هم دارد. حقوق از خزانه پرداخت می شود و مالیات به خزانه داده می شود . کارمند از لحاظ روانی فکر می کند دارد مالیات پرداخت می کند. (2633212) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۵:۴۴:۰۱
بچه که بودیم پدرم به تنهایی کار می کرد و ما 7تا 8 بچه نان خور بودیم و صدالبته وضع زندگی مان هم معلوم بود . متاسفانه کشورمان هم اکنون همچین وضعی دارد از هر 10 نفر یک نفر کار می کند و 9 نفر از پرتو آن یک نفر باید نان بخورند با این تفاوت که نفری که کار می کند کمترین مصرف را دارد و نفراتی که هیچ تاثیر مثبتی در اقتصاد ندارند بدون کمترین کارایی، خیلی خوب می خورند و خیلی خوب می پوشند و خیلی خوب خرج کمی کنند و سفر و تفریح و امکانات و ... آری اینست حال و روز ما (2632007) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۰۱:۳۳
این حرف منطقی هست خصوصی سازی باید صورت بگیرد اگر 20 درصد از شرکتها اداره ها کارخانجات دولتی و شبه دولتی و هر ارگانی که از دولت پول میگیرد به بخش خصوصی واقعی واگذار بشه حجم زیادی از هزینه های دولت کم میشه و تخلفات کمتر و مالیاتی که دولت میگیرد مشخص تر میشود (2632213) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۰:۱۸
شما و مجلس خود یک از مسببین بزرگ شدن دولت ها در ایران هستید ؟ چرا که مجوزهای استخدام های بی رویه در دولت ها را صادر می کنید.یک نفر بدلیل کم کاری و یا هر عنوان دیگری از سازمانی اخراج بشه مجلس اولین ارگانی است که اعتراض می کنه!مجوز استخدام نهضت سواد آموزی در آموزش پرورش،استخدام فلان گروه و یا.....بطوری که در سالهای اخر دولت قبل بدون آزمون و بدون نیاز بسیاری از سازمان ها نیرو جذب شد. (2632238) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۸:۰۶
اول دولت را کوچک و چابک کنید و سیاه چاله هائی بنام شرکت های دولتی و شبه دولتی را از سر مردم کم کنید و بزل و بخشش های آنچنانی را از موسسات بی فایده انگلی خذف کنید و بعدا پز حذف درآمد نفت را از بودجه حاری بدهید وگرنه این امر یعنی فشار بیشتر به ضعیف ترین قشر جامعه!! باز هم فقط حرف، حرف و حرف. خدا عاقبت این کشور را بخیر گرداند. (2632271) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۱۸:۲۶
پنجاه درصد ادارات وارگانهای دولتی بی مصرف وزائدند واز سالیان پیش تاریخ مصرفشان منقضی شده فقط بودجه مصرف میکنند بدون یک ریال سودوخروجی برای ملت ایران (2632272) (alef-10)
 
آزاد
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۸:۰۳:۲۸
امان از حرف (2632402) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۸:۳۰:۱۹
نه پس ٬به خاطر بی برنامگی و بی تدبیری دولت در بخش اقتصاد
از جیب مردم بیچاره بودجه رو تامین کنن،هر روز به یه بهانه مردم رو سر کیسه میکنن و جیب خالی رو خالی تر. (2632454) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۹:۰۷:۳۲
آقایان وکلای ملت که از مجلس هفتم به بعد اکثرا اقتصاددان و دکتر هستند، تازه فهمیده اند که نظام بودجه ریزیشان اشتباه بوده و موجب وابستگی کشور به نوسانات ارزی ، نفتی و ... میشده است آن هم نه از پیش خود که از روی اتفاقات سال 90 به این نتیجه رسیده اند!
سوال اصلی این است دکتری که اینقدر دیر بیماری را شناسایی کرده آیا نسخه اش قابل اطمینان است یا نه؟به عبارت دیگر طرح تثبیت قیمتها که درد اقتصاد را چنان نهفته کرد که نیازمند "جراحی" هدفمندسازی شدیم نیز از تجویزات همین وکلا بود.
جناب آقای توکلی مخلص کلام اینکه به جای اینکه در مقام قانون گذار و ناظر وظیفه چاره اندیشی را هم بر عهده بگیرید اتاق فکر "سازمان برنامه و بودجه" را با اقتدار هر چه بیشتر احیا کنید تا باقیات الصالحاتی از این مجلس باقی بماند.چرا که پر واضح است دولت تمایلی به احیای این سازمان در شکل واقعیش ندارد. (2632540) (alef-10)
 
احد کاظمی
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۲۲:۴۲:۰۹
چرا دولت نمی خواهد هزینه های اضافی خود را کاهش دهد فقط دنبال افزایش بودجه برای پرداخت هرینه ها هستند و چرا همه دوست دارند کارمند دولت باشند تا کارکن بخش خصوصی ؟ مسلمه که تو کار دولت حساب و کتاب نیست کار نمی کنه حقوق میگیره و از همه بدتر اضافه کار نمونده اضافه کاری رو میگیره چون بودجش سال قبل مجلس تصویب کرده . (2632991) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۷:۱۰:۴۳
برای رهایی از وابستگی باید اقتصاد اسلامی یا اقتصاد مردمی رو اورد بهره وری فقط برای کسی مهم است که کار را برای خودش بداند و سود کار را تو جیب خودش ببیند ایران را شعار زده نکنیم پول داری اصلا چیز بدی نیست با پولداری شما صاحب بهترین چیزها و زائر خانه خدا و عتبات عالیات و دور دنیا سیرو فی الارض هستید زن قانع هم هر گز از پول و راختی بدش نمی اید هیچ یک از معصومین فقیر نبودند و چه طوری شهر بزرگ توکیو و نیویورک با دوبرابر جمعیت تهران هوای الوده ندارند و دست اخر چرا وزیر نفت برای افزایش قیمت هنوز هیچ راهماری نداده و فقط شعار ما به هیچ وجه مشتریان خود را از دست نمی دهیم سر می دهد و حیف که ایران با سرعت در حال سازندگی بود یک دفعه ترمز سنگینی انجام داده حالا قحط پول شده همه دارند یقه همدیگر را می گیرند یکی از نزدیکان فرماندار یک شهر در یکی از استانها می گفت بودجه اون شهر سال 84 تقریبا 200 میلیارد بود و یک دفع سال 85 گفتند بودجه ات را دوبرابر می کنیم فکری برای هزینه اش بکن وی گفت هر چه فکر کردیم دیدیم نمی توانیم همه پول را هزینه کنیم پول گرفتیم در تهران خانه خریدیم و ماشین .. (2633356) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۷:۳۲:۴۰
ناعدالتی در پرداختهای حقوق های دولتی در نظام اداری بیداد میکند بیشتر امتیازات با کسانی سنجیده میشود که در امور کار گزینی ومالی ادارات بکار مشغولند چون تصمیم گیری برای بندهای حقوقی به انها واگذار میشود (2633379) (alef-10)
 
شهروز
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۰۸:۴۰:۰۳
نفت بر رفتارهاي اجتماعي و فرهنگ مردم ما طي قرن اخير تاثير منفي داشته و وقتي اين ابعاد با ساير كشورهاي توسعه يافته مقايسه مي شود به وضوح اتلاف منابع منتهي به توليد و غيرمولد بودن آنها قابل مشاهده است. ما بيش از آنكه تلاش و نوآوري داشته باشيم مصرف مي كنيم. سرنوشت كشور چه بخواهيم و چه نخواهيم به تغيير رويكرد در زمينه نگاه به نفت در اقتصاد ملي وابسته است. توليد محصولات و خدمات ارزش واقعي خود را نيافته و مردم با واسطه گري ممدوح روزگار مي گذرانند و شكاف طبقاتي حاصل شده است. معمار و ناخداي اقتصاد مملكت وزارت اقتصاد و سپس بانك مركزي هستند كه مي بايست با طراحي نقشه اقتصادي پويا و مولد براي كشور به شناسايي موانع در حوزه هاي اجرايي مرتبط با اقتصاد در حوزه هاي بازرگاني، صنعت، كشاورزي و ... بپردازند كه جاي اين نگاه جامع و هماهنگ تا كنون خالي بوده است. (2633454) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۴۵:۳۰
بهترین شغل کارمند دولت است.
می دانید چرا ؟
چون کارمند می داند اگر از 365 روز 300 روز هم تعطیل باشه بالاخره دولت حقوقش رو به هر روشی بوده جور می کنه . پس دیگه غمی نیست. (2634178) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۳:۱۲:۱۴
بله این درست است.فقط میماند اینکه حقوق 1.2 تا 1.5 میلیونی کارمندان دولت تا 10 برج بیشتر دوام ندارد.در ضمن محض اطلاع کسبه محترم تنها قشری که با بیخیالی تمام پولش را در بازار خرج میکند چرا که آب باریکه مطمین دارد و از طرفی میداند با پس انداز به جایی نمیرسد! کارمند است.لذا چپ و راست پیام نگدارید که حقوق کارمندان زیاد است ، کارمندان کار نمیکنند ، نمیخواهیم خرج این دولت را بدهیم و ...
اگر قشر کارمند نباشد پول از چه طریق به دست کسبه میرسد؟ (2635460) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۱۰:۲۰:۵۲
دولت نفت نمي فروشد ولي گاز و ميعانات گازي محصولات پتروشيمي وسنگ معدن و محصولات كشاورزي و...را صادر ميكند وتا بحال در مورد ميزان درامد واقعي هيچگاه اعلام نمي شود. (2651512) (alef-3)
 
یک مادر
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۲:۳۰:۴۴
اولا" آمارتان غلط است کل جمعیت ایران 72 میلیون و اندی است . ثانیا" فکر کنم بچه تو شکم مرا هم جزو کسانی آوردید که مالیات نمیدهند! (2733450) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.