نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257870
اوباما پس از پیاده‌روی ظریف و کری، ایران را تهدید نظامی کرد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۶
در زبان انگلیسی یک اصطلاحی داریم که می‌گویند "یکی دیگری را برد بیرون، بگرداند" در فارسی زمانی که می‌خواهید از حقه بازی سخن بگویید، می‌گویید سر کسی کلاه گذاشتند، اما در انگلیسی وقتی می‌خواهند بگویند کسی سر کسی کلاه گذاشته، می‌گویند کسی، دیگری را برد بیرون بگرداند. زمانی که می‌بینید آقای کری و ظریف می‌روند در خیابان‌ها قدم بزنند، ناخودآگاه در ذهن همان اصطلاح و ضرب‌المثل آمریکایی به ذهن می‌آید.

فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به دو رخداد اخیر سیاست خارجی کشور، گفت: این رخدادها و رفتارهای به اصطلاح مصلحت‌اندیشانه و دیپلماتیک، قطعا دستاوردی برای کشور نداشته و حتی اگر دستاوردی هم داشته باشد وقتی ما در بحبوحه فضای اهانت اروپا به پیامبر گرامی اسلام و تهدید مسلمانان، با وزاری امور خارجه آمریکا و فرانسه به این شکل دیدار می‌کنیم بازتاب آن در سطح افکارعمومی به خوبی قابل پیش بینی خواهد بود.

وی افزود: در نهایت همان آرمان‌هایی که رئیس‌جمهور فرمودند که باید به آن توجه شود و سانتریفیوژ آرمان نیست هم فراموش شده است. اگر حتی این مسائل برای انقلاب اسلامی ما آرمان نیست، پس چه چیزی آرمان است؟ پیامبر و مقدسات مردم هم آرمان نیست؟
ایزدی با بیان اینکه عملکرد وزارت خارجه به گونه‌ای است که به هیچ خط قرمزی در نوع برخوردهای خود قائل نیست، تصریح کرد: بزرگ‌ترین اهانت‌ها را طرف مقابل و خود جان‌کری و فابیوس به مقدسات ما انجام می‌دهند. اظهارات کری را در مورد مباحث فرانسه مرور کنید. این در شرایطی است که کشوری که رهبری به نام امام‌خمینی(ره) داشت که فتوای اعدام سلمان رشدی را در مقابل این نوع هجمه‌های غیرمنصفانه نسبت به حضرت رسول اکرم(ص) صادر کرده، بعد از چندین سال وزیر امورخارجه همین کشور این‌گونه برخورد می‌کند.

وی ادامه داد: حتی در شرایطی که این کار انجام شود و منافعی کسب کنیم هم نباید رفتارهای خلاف عرف روابط با آمریکا را صورت دهیم، چرا که آنها به جای حسن ظن، سوء استفاده می‌کنند، در حالی که این پیاده‌روی‌ها نه تنها سودی برای ما نداشته، بعد از قدم زدن این دو وزیر، اوباما دوباره ایران را تهدید به حمله نظامی کرد و دولت فرانسه کوچک‌ترین انعطافی را در رابطه با بحث هسته‌ای از خود نشان نداد.

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه آمریکا به این نتیجه رسیده که هر کاری در مقابل دولت یازدهم انجام دهد، به دلیل سرمایه‌گذاری زیاد دولت در مذاکرات خارجی، مجبورند تمکین کنند، یادآور شد: به اظهارات آقای منندز در جلسه کمیسیون روابط خارجی سنای آمریکا که چهارشنبه گذشته مطرح شد دقت کنید. وی مطرح می‌کند که "فکر نمی‌کنم اگر ما تحریم‌های جدیدی را هم مطرح کنیم دولت آقای روحانی از پای میز مذاکرات کنار برود!" چرا به این نتیجه رسیده‌اند؟ چون مشاهده کردند که هر اهانتی به مقدس‌ترین اصول کشور انجام شود دوستان آن را توجیه می‌کنند و به این دلیل به این نتیجه رسیدند که کشور هیچ خط قرمزی ندارد و به نظر می‌رسد نوع نگاه دوستان به مباحث بین‌الملل نیاز به بازبینی جدی دارد.

ایزدی درباره اینکه هدف آمریکا از این نوع رفتار چه بود، توضیح داد: زمانی که اروپا و آمریکا به مقدسات اسلامی توهین می‌کنند و اسلام‌ستیزی را ترویج می‌کنند نیاز دارند چهره مسلمان را جلوی دوربین بیاورند که اعتراضی به این رفتارها ندارد و متاسفانه وزیرخارجه ما این نقش را در این مقطع به عهده گرفت و کار آمریکا و اروپا را نادیده گرفت؛ این نقش در جلوی دوربین‌ها توسط یک دیپلمات جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد و این خودش جای سئوال دارد.

وی ادامه داد: در زبان انگلیسی یک اصطلاحی داریم که می‌گویند "یکی دیگری را برد بیرون، بگرداند" در فارسی زمانی که می‌خواهید از حقه بازی سخن بگویید، می‌گویید سر کسی کلاه گذاشتند، اما در انگلیسی وقتی می‌خواهند بگویند کسی سر کسی کلاه گذاشته، می‌گویند کسی، دیگری را برد بیرون بگرداند. زمانی که می‌بینید آقای کری و ظریف می‌روند در خیابان‌ها قدم بزنند، ناخودآگاه در ذهن همان اصطلاح و ضرب‌المثل آمریکایی به ذهن می‌آید.

این کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد: اصلا به مدیریت تصاویر توجه نمی‌شود. خنده‌های مکرر وزیر خارجه ما در جلسات مختلف و قدم زدن اخیر تنها تاثیری که دارد، این‌گونه القاء می‌کند که طرف ایرانی حاضر است شرایط را بپذیرد و این به نفع منافع ملی ما نیست.
ایزدی خاطرنشان کرد: افرادی که می‌گفتند نباید آرمان‌گرا باشید و باید به منافع ملی کشور توجه کنید، معلوم شد نه آرمان‌گرا هستند و نه توجهی به منافع ملی دارند.
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۱۶:۳۴
به استکبار هر چه سواژری دهی بیشتر می خواهد . باید سانتریفیوژ ها را بسرعت بالا برد و واردات غیره ضروری را بطور کامل قطع کرد و جلوی قاچاق را نیز بطور کامل گرفت . ان وقت فورا خواسته های ایران محقق می شود . چون اگر خیانت تیم مذاکره کننده نبود همان دور اول مسئله تمام شده بود (2635988) (alef-17)
 
نا امید
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۱۷:۵۰
آقا این همه به حرف ها این خارجی های وقتی به نفعتون هست استناد نکیند. فلانی گفت فلان. بیخو د کرد که گفت. اونها خیلی حرف می زنند. چرا بعضی هاش رو می پذیرید. ضمنا خیلی عجولید که فکر می کنید با یک قدم زدن نظر آمریکا در مورد ایران عوض میشه، آقای کارشناس مسائل، لطفا کمی عمیق تر باشید. (2635993) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۳۱:۳۳
جمع کنید این دشمنی بی حاصل را (2636010) (alef-3)
 
احد
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۳۵:۴۲
در خارج ماندن وتحصیل و کارکردن تاثیر دارد ............. (2636019) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۳۹:۴۱
درود بر جلیلی (2636028) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۴۳:۲۳
داری جو میدی برادر (2636036) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۴۳:۵۷
جالبه ظریف جدیدا خیلی واژه تحریم ها اثر بر ملت ایران ندارد را تند تند در مذاکرات تکرار می کند ؟! تازه فهمیدند که برای اینکه رای بیاورند چه هزینه ای را به کشور تحمیل کردند (2636037) (alef-3)
 
امیر تبریز اوغلی
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۴۹:۵۸
خوب کاری کرد. زنده باد ظریف.خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ (2636051) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۵۳:۲۹
آمریکا برای بستن دهن سناتورها این کار را کرد! (2636062) (alef-3)
 
alireza
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۵۳:۴۹
ماجراجویی های سیاسی رو کنار بگذارید و دولت رو به حال خودش بذارید تا این معزل رو حل کنه. اینقدر هم از امام و رسول اکرم (ص) مایه نذارید. در غیر این صورت تاریخ درباره شما و نیات واقعی شما قضاوت بد خواهد کرد. (2636065) (alef-3)
 
شوکت تبار
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۵۵:۴۴
جناب ایزدی می خواهید اسلحه بدهید به جناب ظریف تا در حین مذاکره با سلاح طرف مقابل را تهدید کند آخه ما از هر نظر قدرتمند هستیم و قادریم بر جهان هم مدیریت کنیم (2636070) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۱:۱۴:۰۶
یعنی شماها یا باید آدم بکشید یا ذلیل بشین جلوی طرف؟! حد وسط و تعادل ندارید؟ (2636099) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۴:۰۶:۴۲
نه اتفا قا شماها اینطورید (2636462) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۱:۱۵:۳۵
ظریف تهدید نظامی و تحریم برایش مهم نیست؛ دانش و پیشرفت هسته ای هم مهم نیست؛ می خواهد روابط با آمریکا خوب شود و فکر می کند این افتخاری ست که باید به پای او نوشته شود (2636102) (alef-17)
 
یزدانیان
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۵۸:۰۴
آقای ایزدی عزیز به کدام داشته ها می نازید؟ وقتی طلای سیاه تان را هم نمی توانید بفروشید و اگر هم به یک چهارم قیمت فروختید نمی توانید پولش را وارد کشور کنید این حرفهای شما چه معنایی دارد؟ (2636080) (alef-3)
 
پیرمرد
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۵۸:۲۵
اگرچه چرخ انرژی اتمی باید بچرخد ولی چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد (2636081) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۳:۴۰:۰۳
فعلا که هیچ کدامشان نمیچرخد (2636408) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۲۲:۳۰:۲۹
به لطف دولت عدالت (2637251) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۱:۰۱:۱۲
این تهدید مال الان نیست 10 سال داریم به خاطر سیاست خارجی اشتباه تهدید نظامی میشویم (2636085) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۲:۲۲:۰۱
خوش باوری را با دلیل قاطع اثبات کنیم
---
وقتی که مسئولان سیاست خارجی ما نمی خواهند باور کنند که آمریکا و همپیمانان آن با طرز فکر و ایدئولوژی که به آن مقید اند هرگز از اعمال هر گونه فشار که اصول سیاستها و طرحهای استراتیژیک أنان را تامین و تضمین می نماید و دقیقا در تضاد با منافع كشورهای مستقل و ملتهای آزاده و مستضعف است و با اصول ثابت نظام اسلامی هیچ سنخیتی ندارد دست نخواهند برداشت ، ظاهرا این مسئولان حاضر به باور این استراتیژی آمریکایی - غربی غیر قابل انکار نیستند و تصور می کنند می توان شیطان را به سوی خصلتهای رحمانی جذب نمود.
ضروری است مسئولان مؤمن به نظام اسلامی به این سئوالها پاسخ دهند که :
1- آیا دلیل قاطعی در دست هست که ثابت کند مستکبران تا زور در اختیار دارند حاضر اند به خواست عادلانه ی كشورهاي مستقل و ملتهای آزاده با شرایط عادلانه تن دهند؟؟؟!!!
2- آیا تقدیر ج.ا.ا این است که از راه مذاکرات و بدون داشتن اهرمهای فشار قدرتمند و مجاب کننده ای و بدون به كار گيري اين اهرمها یا چشم پوشی از اصول ثابت نظام اسلامی خود به خواست و منطق زور مستکبران قلدر تن دهد؟؟؟!!!
عقل از دو سئوال محوری فوق ده ها سئوال منطقی برداشت می کند که همگی نیاز به پاسخ دارند و برای روشن شدن افکار عمومی در رابطه با سرنوشت اصول ثابت نظام اسلامی نباید مسکوت بمانند.
3- در ضمن اگر مسئولان سیاست خارجی ج.ا.ا به منویات و حتی سیاستهای آشکار آمریکا و غرب خوش باورند ، مردم مؤمن به نظام اسلامی حق دارند پاسخ بخواهند که این خوش باوری از چه چیز و از کجا و از چه دلیل قاطعی سرچشمه می گیرد ، و این خوش باوری در چه سطح از سنخیت با نظام اسلامی است؟؟؟!!! (2636257) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۳:۳۹:۰۵
این ضرب المثل من درآوردی است و اصلاً در زبان انگلیسی کاربرد ندارد. چرا از خودتان حرف در می آورید؟! (2636405) (alef-3)
 
یحیی
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۵:۱۱:۴۵
درود بر ظریف این سیاستمدار کارکشته. از خدا براش آرزوی توفیق داریم (2636583) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۵:۱۵:۵۵
واقعیت اینه نباید این نکته را فراموش کنیم مادوراه بیشتر نداریم یا تن بدهیم به خواسته های اونها و جیره خوار دایمی اونها باشیم وازاین اوضاع کمی هم به رفاه برسیم که ایرانی امروز این امر را نمی پذیرد ویا اینکه به فکر قدرتمند شدن وراه پیشرفت را ادامه دادن باشیم وروی پای خودمون بایستیم که راه سختیه که الحمدلله قدمهای خوبی برداشتیم فقط باید پشت کار داشته باشیم ودرایت (2636595) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۲۰:۰۹:۴۹
یعنی قبلش تهدید نمیکرد ؟ واقعا این تیتر شرم اور هستش (2637031) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۲۰:۱۰:۱۴
ببخشید برخلاف تیتری که زدید در هیچ کجای متن فواد ایزدی از تهدید ایران به وسیله اوباما سخنی به میان نیاورده است .چون اساسا اوباما تاکنون ایران را تهدید نظامی نکرده است نهایت سخنی که گفته این است که همه گزینه ها برروی میز است.
بر همگان روشن است که اوباما در برابر اصرار سناتور منندز دمکرات و اکثریت جمهوری خواه سنا و نیز کنگره برای اعمال تحریم بر علیه ایران ایستاد.این که باب منندز چه می گوید و چه تفسیر و تعبیری از توجیه تصویب احتمالی بر علیه ایران دارد در واقع نظر دولت آمریکا نیست.
آیا در ایران همه یکسان می اندیشند؟
باز از گسستگی سخن ایزدی شگفت زده ام این که در زبان انگلیسی چنین اصطلاحی وجوددارد چه ارتباطی به پیاده روی ظریف و کری دارد؟
کجا منافع ایران زیر پا گذاشته شد؟این که یک مجله فرانسوی کاریکاتور بر علیه مقدسات منتشر می کند چه ارتباطی با دولت امریکا دارد ؟
راستی پیوستگی منطقی این مطالب از دید عقل سلیم قابل قبول است؟
می توان به این شخص کارشناس مسائل امریکا گفت؟
این که کسی به امریکا بد گمان باشد و آن را دشمن بدارد به خودی خود ایرادی ندارد ولی بهتر نیست منطقی به امریکا تاخت؟آیا با چنین تحلیل های آبکی می توان انتظار داشت سخن شخص بردل بنشیند؟جدا سیره معصومین در برخورد با دشمنانشان چنین بوده است؟ (2637032) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۲۲:۲۸:۲۸
اتفاقا شما پاسخ این را بدهید: وقتی لبخند وزیر خارجه ایران و در پاسخ تهدید اوباما در کنار هم مخابره میشود مردم کشور های غربی چه فکر میکنند؟مساله این است که اوباما ، کامرون و... برای اینکه بتوانند جنگ راه بیندازند نیاز به اقناع افکار عمومیشان دارند تا پدران و مادران حاضر شوند فرزندانشان را به قتلگاهی دیگر بفرستند.شاید قدم زدن و لبخند زدن از دید کارشناسانی پون شما زیر پا گذاشتن اصول قلمداد شود ولی به عقیده من بهترین نوع دیپلماسیست. (2637245) (alef-13)