توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 191071
ورود 3 میلیون و 489 هزار پرونده به دادسراها
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۳
وزیر دادگستری گفت: در سال گذشته بیش از سه میلیون و 489 هزار پرونده در دادسراهای کشور مورد رسیدگی قرار گرفت که نسبت به سال 90 با افزایش 9 درصدی روبرو بوده است.
 
به گزارش مهر، مرتضی بختیاری در نشست سالانه مسئولان عالی قضایی در گزارش عملکرد یکساله دستگاه قضا اظهار داشت: سال گذشته در دادگاههای عمومی 3 میلیون و 631 هزار پرونده وارده داشتیم که نسبت به سال 90 ، 2.5 درصد افزایش آمار بوده است همچنین در دادگاههای تجدیدنظر نیز ورودی پرونده ها با افزایشی 5 درصدی روبرو بوده است. از سوی دیگر در دادگاههای انقلاب و کیفری شاهد کاهش آمار ورودی پرونده ها در سال 91 نسبت به سال 90 بودیم.
 
وی همچنین در خصوص فعالیت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیز گفت: بر اساس آمار اعلام شده از سوی این ستاد در سال 91 با توجه به مساعدت های موثر دولت 9 هزار و 206 زندانی آزاد و نزد خانواده های خود بازگشتند. نکته حائز اهمیت در فرآیند آزادسازی این زندانیان این است که مبلغ کل بدهی مددجویان به میزان حدود 9 هزار میلیارد ریال بوده که این ستاد توانسته در قالب پرداخت شرکت های بیمه، پرداخت صندوق تامین خسارت های بدنی، نقدینگی محکوم، تسهیلات بانک های عامل و اخذ گذشت رضایتمندانه شاکیان، از یک سو کارآیی بودجه در اختیار ستاد را به بیش از دو برابر افزایش داده و از سوی دیگر با این اقدام روحیه گذشت و ایثار را به عنوان یک فرهنگ اسلامی در جامعه تقویت کرده است.
 
وزیر دادگستری در خصوص فعالیت سازمان بازرسی کل کشور نیز گفت: با طراحی و اجرای 12 هزار و 345 عنوان برنامه در سازمان بازرسی نتیجه آن ارسال بیش از 4 هزار و 300 فقره گزارش نظارت و بازرسی به دستگاههای اجرایی و مشتمل بر 31 هزار و 610 پیشنهاد بوده است. 80 درصد این پیشنهادات اصلاحی و 20 درصد مابقی شامل تشویق، اعلام تخلفات اداری و سایر موارد بوده است.
 
بختیاری در خصوص فعالیت مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نیز گفت: برخوررد قاطع با پدیده دلالی و کارچاقکنی جهت صیانت از دستگاه قضایی، انجام بازرسی های نوبتی از طریق چک لیست های مدون، پیشگیری از جعل مهرها و اسناد قوه قضائیه، صدور شناسنامه امکنه قضایی،کوتاه شدن زمان پاسخگویی به استعلامات از دو ماه به 12 روز، ایجاد 35 واحد ستاد خبری فعال در کل کشور و برگزاری دوره های آموزشی با هدف فراگیری کسب مهارتهای لازم اطلاعاتی برای تمامی سطوح و به عنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر توسط مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه انجام شد.