نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300141
خوش چهره در گفتگو با الف مطرح کرد:
تعدد دیدگاهی در تیم اقتصادی دولت وجود دارد/ نامه 4 وزیرباید از فضای سیاسی خارج شود
بخش اقتصادی الف، 15 مهر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۸
یک استاد دانشگاه اقتصاد معتقد است تعدد دیدگاهها در دولت باید برطرف شود و رهبر ارکستر باید کسی باشد که هماهنگ کننده کسی باشد که تبلور عقلانیت و خردورزی در سیاست‌ها و تصمیم گیری‌های اقتصادی باشد.

محمد خوش چهره در گفتگو با خبرنگار الف، درباره نامه ۴ وزیر به رئیس جمهور گفت: من در مورد نامه ۴ وزیر به رئیس جمهور اظهار نظر خاصی ندارم؛ اما در حقیقت این نامه بیان‌کننده شرایط اقتصادی ایران است، این نامه‌ ابتدا داخلی بوده که در حال حاضر انعکاس بیرونی پیدا کرده است و کارشناسان و صاحبنظران به صراحت اعلام می‌کنند که نامه مربوط به وضعیت اقتصادی بوده و اصالت محتوا دارد که مبین اقتصاد کشور و بورس است. در واقع بورس یک تابلوی تمام نما از اقتصاد ملی است و با امریکا، اروپا و برخی از کشورهای جنوب شرقی بسیار متفاوت است چراکه در آنجا کوچکترین اختلال، حساسیت های جدی مسئولین و تصمیم گذاران را در بردارد به خصوص به خاطر آثار و پیامدها به اختلالات ارزش سهام می تواند مستقیما در ارزش پولی ملی تاثیر بگذارد. البته بازار بورس در ایران از جامعیت، شفافیت و اصطلاحا از علوم لازم برخوردار نیست. بازار بورس بالغ و شفاف می‌تواند پمپاژ خون اقتصاد ملی باشد که هرچقدر سالم و شفاف باشد، به نفع اقتصاد ملی کشور است.

وی با بیان شرایط کشور در ابتدای دولت روحانی گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم اشاره کردم که این دولت وارد شرایط اقتصادی سختی شده است، رکود و تورم بالا، کاهش معنی دار ارزش پولی ملی و سطح بالایی از بیکاری این‌ها مواردی بود که دولت جدید با آنها روبرو شد و باید این واقعیت را قبول کرده و منصفانه قضاوت کنیم، اما دولت با درک چنین شرایطی مسئولیت‌ پذیرفته است، بنابراین اجازه اشتباه کردن ندارد. هرگونه خطایی می تواند فراتر از حوزه اقتصاد در حوزه اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و سیاسی تاثیر داشته باشد مخصوصا متغیر بیکاری یا به تعبییری اشتغال، که در حال حاضر متغیر بحرانی برای دولت و فراتر از ان برای نظام است.

این استاد دانشگاه اقتصاد ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که در این دولت وجود دارد، تعدد دیدگاهی در تیم اقتصادی دولت است، برخی از اعضای اقتصادی دولت این دیدگاه را داشتند که افزایش نرخ ارز می‌تواند مطلوب باشد چراکه ۸۰ درصد ارز تزریقی توسط دولت صورت می گیرد که عمدتا تامین کننده ارز مورد نیاز واردات، قاچاق کالا، فعالین اقتصادی و مردم است که در بازار موجب افزایش واردات و صادرات می‌شود و علی‌رغم اثار تورمی چنین افزایشی طرفداران این دیدگاه در دولت، می‌توان میزان کمتری را اعلام کرد اما معتقد بودند که میزان بالاتر منابع پولی در دست دولت می تواند منافع اقتصادی، سایسی و امثالهم برای دولت داشته باشد هرچند که ایجاد تورم کند.

وی افزود: از طرفی دیدگاه دومی در دولت برعکس، معتقد به کاهش هزینه‌های تولید از طریق عدم افزایش قیمت ارز و حتی فراتر از ان کاهش قیمت ارز بودند. در کنار این گروهها، طیف سومی هم که خود رئیس جمهور به نظر می‌رسید در این گروه باشد به حفظ وضع موجود و هر نوع عدم تغییر برای کوتاه مدت معتقد بود و به نظرم اولویت نظر ایشان کاهش فشارهای بیرونی در کشور، اقتصاد و اولویت بازسازی مناسبات بیرونی وهمچنین ۱+۵ بود. بنده در همان ابتدا اشاره کردم که دولت نباید فاقد رهبر ارکستر باشد یعنی عدم هماهنگ کننده دیدگاهها و رویکردها، چراکه از یک ارکستر فاقد رهبر به جای نوای موزون و دلنشین یا اصلاحا سازگار نوایی ناموزون، ناهنجار و گوش خراش تولید خواهد شد.

این تحلیلگر اقتصادی وی در ادامه گفتگوی خود با الف تصریح کرد: باور بسیاری این است که دولت در آن بخشی که منطق اقتصادی مقاومتی را قبول دارند با دیدگاهی مانند بسط و توسعه میان مدت و بلند مدت در خام فروشی نفت در تعارض است. ما همواره این باور را قبول داریم که کسانی که اقتصاد مقاومتی را قبول دارند با وزرایی که با فروش نفت خام موافق هستند، میانه‌ای ندارند. به طور مثال ممکن است در دولت گفته شود که وزرا به اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، از جمله اظهار نظرهایی که در مورد انقعاد قراردهای بلند مدت و میان مدت در مورد فروش نفت خام صورت میگیرد نقض چنان ادعایی است.

خوش چهره خاطرنشان کرد: تعدد دیدگاهها در دولت باید برطرف شود و رهبر ارکستر باید کسی باشد که هماهنگ کننده کسی باشد که تبلور عقلانیت و خردورزی در سیاست‌ها و تصمیم گیری‌های اقتصادی باشد. سیاست‌ها و تصمیمات باید ضمن انکه با هم سازگار هستند با هدف‌هایی ( متغیرهای اصلی بحرانی اقتصاد) مانند اشتغال و تورم و امثال آن سازگاری داشته باشد.

وی به تناقض در برخی از سیاست های دولت اشاره کرد و گفت: یک اصل شناخته شده این است که هدف‌ها یا متغیرهای اصلی و بحرانی در دولت باید شناسایی شود که در اقتصاد ایران دو متغیر بحرانی بیکاری و تورم است و با توجه به اولویتی که برای این کار میشود انجام داد این است که سیاست‌های پولی و مالی، ارزی، تجاری و امثالهم و حتی ابزارهای سیاستی مربوط به آنها مثلا نرخ بهره و نرخ مالیات (ابزار سیاست مالی) و نرخ تعرفه ابزار سیاست تجاری و نرخ ارز ابزار سیاست ابزاری و امثالهم باید در راستای تحقق هدف های مربوط به اشتغال و تورم باشد که ریشه آن از طریق تمرکز و توجه به تولید ملی است، یعنی اشتغال با موعظه، شعار، نصحیت، وعده و پند ایجاد نمی‌شود بلکه از طریق رفع موانع از سر راه تولید ملی در جهت دستیابی به یک رشد مستمر و طبیعی و پایدار ایجاد میشود.

این نماینده مجلس هفتم یکی از راه‌حل های خروج از این بحران را انتخاب یک رهبر ارکستر مسلط یا تصمیم گیر و هماهنگ کننده مسلط اقتصادی عنوان کرد و افزود: طبق شواهد تجربی و مطالعات جهانی در برخی از کشورها این توانمدی از طریق رئیس جمهوری که مسلط به اقتصاد است، در برخی از کشورها معاون خاصی به عنوان معاون اقتصادی به شرط تسلط بر اقتصاد و در برخی نیز از وزرای اقتصادی کمک می‌گیرند و حتی در کشوری مثل امریکا تا اندازه ای سکان داری اقتصاد با وزیر خزانه داری یا اصلاحا رئیس بانک مرکزی است. در واقع این اختلاف نظرها باید برطرف شود، باید قبول کرد که دولت در شرایط اقتصادی سختی است. رکود تورمی همانند تب و لرز است، در این شرایط دولتهایی که توانمند بوده و کارآرایی بالایی دارند می‌توانند اهداف خود را حتی در این شرایط دنبال کنند اما برخی از دولت ها در قالب انتخاب بین تورم و رکود عمل می کنند و توان و تجربه اقدام توام را ندارند کاری که ما در ایران شاهد هستیم، تمرکز اول و گسترده دولت بر روی تورم که علی رغم تشدید رکود دنبال شد یا توجه ای که اخیرا به خاطر بحرانی شدن رکود به این حوزه صورت می گیرد..

این استاد دانشگاه اقتصاد خاطر نشان کرد: برای مثال سیاست‌های انقباضی در مقابله با تورم می تواند اثار رکودی داشته باشد و می تواند همزمان با پیگیری دو هدف باشد به این صورت که سیاست‌های انقباضی پولی باید برای بخش‌های فعالیت‌ها، غیرمولد و غیر ضروری و سوداگرانه باشد و همزمان سیاست‌های انبساطی پولی و هدفمند برای بخش‌های مولد و تاثیرگذار به کار گرفته شود یا سیاست‌های مالی یعنی حتی در قالب فشار مالیاتی باید متوجه بخش‌های غیر مولد و تولیدات غیر ضروری و سوداگرانه باشد و همزمان معافیت‌های مالیاتی برای بخش‌های مولد صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: این نامه در حال باید از فضای حب و بغض سیاسی خارج شود و به صورت نصایح و پندهای عالمانه و دلسوزانه در راستای منافع ملی صورت بگیرد و در این حالت این نامه هدیه‌ای به دولت و مدیریت کلان اقتصادی است.
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۴:۵۴:۵۹
ای یار دیرین احمدی نژاد! حالا چرا؟ (3244702) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۶:۴۶:۲۸
در خبرها آمده که تولید خودرو نصف شده و این نامه وزرا هم هشدار داده ...حالا نخریدن خودرو تاثیر داشته ولی‌ دلیل اصلی‌، کاهش قیمت نفت و پایین آمدن قدرت خرید در کشور به دلیل فقیر شدن کشور و کاهش و منفی‌ شدن رشد اقتصادی در چند سال گذشته است که به صورت تصاعدی ادامه خواهد داشت، متاسفانه.... سند هم اینکه روسیه و ونزوئلا دو کشور نفت خیز، به دلیل همین رشد منفی و ارزن شدن قیمت نفت که کمپین عدم خرید خودرو را نیز تجربه نکردند، در روسیه در سشمه اول ۲۰۱۵ ، فروش خودرو نصف شده و از ۱۶۰۰ هزار به ۸۰۰ هزار کاهش یافته و در ونزوئلا فروش خودرو از ۵۰ هزار به ۱۸ هزار کاهش یافته... ایران تنها با‌های و هوی مسئولین و تبلیغات مانند بٔر قرار شدن پرواز مستقیم تهران نیو یورک یا اقدام برای سرمایه گذاری شرکت‌های اروپایی و...، به دنبال این بود که بگه نه ایران تحریم و ارزن شدن قیمت نفت تاثیری نداشته که حالا خودش را ناگهانی نشان داده... در همه زمنینه ها منتظر همین روند باشید.... فقط جای تاسف است که ایران ، ونزوئلا، روسیه، ۳ کشور اصلی‌ دارنده ذخائر نفت و گاز دنیا هستند و باید از مرفه‌ترین کشورهای جهان باشند ولی‌ از برکت چنین مدیران جهانی‌ به چنین روزی رسیدند و تازه می‌گویند دارند آمریکا و غرب را شکست هم میدهند!!! (3244918) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۹:۲۴:۴۲
خلاصه کلام
هدف از این نامه نگاری این هست که سود سپرده بانکی رو کم کنند، مردم مجبور بشن در بازارهای دلالی مثل مسکن، بورس یا خودرو سرمایه گذاری کنن و این بخشها رو از ورشکستگی نجات بدن

درحالیکه سالم ترین راهی که نقدینگی مستقیما به سمت تولید میره و قابل نظارته، سیستم بانکی هست و بقیه بازارهای دلالی پر از فساد و رانت و دلال بازی هست (3245218) (alef-11)
 
افشين
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۰۸:۳۳:۳۲
نچايي با اين نظرت سود بالاي 220% تا 30% پدر اقتصادو در مياره پروفسور..چقدر بايد نرخ وام بشه تا توليد كننده بتونه هم سود كنه هم بهره بده...اينا سواد ميخواد كه....بسه همينقدر (3246063) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۸:۵۲:۵۴
افشین جان دوستمون درست میگن. بازار سرمایه و شرکت بورس از سال 84 خودانتپام معرفی شدند و خودشان قانون میگذارند خودشان هم نظارت میکنند که فساد نباشه.! هیئت مدیره بورس متشکل از کارگزارها و نهادهای مالی مشابه هست که منافعشون در بورس تامین میشه.
این دلایل کافیه که بگیم نظارت کشوری بر بورس نیست و برای همین شاهد رانت و فساد اداری مالی هستیم

اما بانکها با سابقه نزدیک 80 سال دارای نظام بازرسی و نظارتی شدید هست که حتی الامکان از فسادها جلوگیری میکنند (نمونه خاوری و ...)
منهم فکر میکنم راه بانک تا تولید سالمتر و مفیدتره. (3247269) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۳:۰۶:۵۸
هدف ایجاد بانکهای خصوصی چیه؟ وقتی بانکی میتونه از راه قانونی سود بیشتر به سپرده ها بپردازه نباید امکان رقابت رو از بانکها گرفت. اگه قرار سود دستوری باشه همه بانکها رو تعطیل کنید و فقط یک بانک ملی داشته باشیم (3247592) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۰۹:۵۱:۳۶
بانکها با پول مردم دلالی می کنند نه تولید. (3246188) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۰:۵۷:۲۳
متاسفانه بانکها وظیفه اصلی خودشون یعنی بانکداری را انجام نمیدن و برخلاف اساسنامه شون وارد سرمایه گذاری مستقیم میشن.با توجه به اینکه هیچ گدوم از بخش های واقعی اقتصاد چنین سودهایی رو نمیده به نظر میرسه این پولها وارد بخشهای سفته بازی یا زیرزمینی اقتصاد میشه.که در نهایت در اینده نه چندان دور این فساد ها اشکار خواهد شد و حتمالا شاهد ورشکستگی برخی بانکها و بی اعتمادی عمومی به آنها و در نتیجه بحران شدید پولی خواهیم شد.برای پیشگیری از این بحران تا دیر نشده مراجع نظارتی باید بانکهارا به مسیر صحیح برگردانند. (3250924) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۶:۴۷
سیاست زدگی آفت جامعه ماست برخی ها دایم فکر می کنند چند هفته به انتخابات است دایم از هر فرصتی مثل این نامه برای تخریب دولت استفاده می کنند (3244728) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۷:۱۸
چرا رجانیوز و کیهان دایما می خواهند ار این نامه استفاده سیاسی کنند (3244730) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۶:۱۲:۴۰
چون به نفعشونه! بابا کشور مشکل اقتصادی داره همه باید دست به دست هم بدن تا حل بشه (3244869) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۷:۵۹
این نامه نشانه ای از بلوغ سیاسی کابینه روحانی ست که ضمن اختلاف دیدگاه ها با هم کار گروهی می کنند (3244733) (alef-3)
 
ملکی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۰۹:۲۲:۲۴
چه بلوغی میشه بفرمایی؟ این یعنی خود وزرا از دولت ناراضی هستن (3246136) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۴۷:۴۵
دولت قبلی با شعار عدالت و پاکدستی به اندازه کافی سفره های مردم را کوچک کرده است امیدوارم این بلوغ سیاسی که شما از دولت تدبیر و امید سراغ دارید کلا سفره را جمع نکند (3246382) (alef-11)
 
همایون
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۸:۳۶
آقای نویسنده، اینجانب در آذر سال ۱۳۹۲ به دعوت معاون وزیر و شخص آقای نیلی در جلساتی حاضر شدم، متاسفانه مطلبی که به آقای نیلی هم گفتم، نداشتن برنامه کلی و کلان برای رکود ناشی از شوک ارزی بود و همچنان هست.
در آن جلسه به نامبردگان ذکر گردید که با کاهش قدرت خرید ملی، خواه ناخواه حتی اگر همان دولت ادامه میداد، تورم فروکش میکرد، کاهش شدید تورم اجبار زمان بود نه ندبیر دوستان.

تاکیدکردم روی خروج بنگاههای کوچک و نه بزرگان صنعت، سرمایه گذاری شود که گفتند اول باید خودرو و طرحهای فولادی تجهیز شود!!!
خب، الان قریب به ۱۵۰۰۰۰ خودرو تا آخر مهر در انبار مانده و بیش از دو میلیون تن میلگرد و تیرآهن در دپوی اصفهان!
گرایش به کارخانه و بنگاههای کوچک نوعی ایجاد مصرف در سطوح بالایی و ایجاد حلقه فرعی اشتغال و مصرف بود و هست!
هنوز دیر نشده.
آقای روحانی، انتخابات را رها کن، به آینده فکر کن. (3244736) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۷:۵۱:۴۸
دوست عزیر
جلوگیری از افزایش تورم تدبیر اقایان بود ایا از خود سوال نمودید حد بالای تورم با ان شرایط کجاست؟ 30-40-50-60-70-80-90 1000-2000 درصد؟
اینرا بدانید تورم ارزانتین حدود 2000 درصد بود که با تدبیر مناسب مسئولین پاسخگویشان انرا کنترل نمود و الان در جایگاه صحیح قرار گرفت (3245057) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۰:۱۷:۲۹
مرد حسابی خود وزیر کار داره میگه تورم پایین اومده چون قدرت خرید مردم کم شده، تو داری حرف در میاری؟ تو از وزیر کار بیشتر میدونی؟ (3247343) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۰۹:۵۴
این اختلاق نظرها در یک کار گروهی بسیار خوب و موجب تقویت مجموعه دولت است. (3244739) (alef-3)
 
محبی
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۱۰:۱۳
واقعا از اینکه این نامه بدون هیج ترسی از تخریب سیاسی در اختیار رسانه ها قرار گرفت خوشحالم (3244740) (alef-3)
 
منصور
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۱۶:۳۷
آقای دکتر من به اعتبار حرفهای شما سال 84 به احمدی نژاد رای دادم . من رو به اشتباه انداختید با حرفهای خوبتون. لطفا اجازه بدید دولت کارشو بکنه (3244763) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۶:۱۳:۱۲
یعنی اون موقع خوب بود؟! (3244872) (alef-3)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۲۲:۳۳:۰۹
با سلام
جناب دکتر خوش چهره هم قبلا و هم الان خیلی خوب هستند.خود ایشان هم گفته که به موضوع اقتصاد کنونی ،و نامه وزرای اقتصادی با نگاه سیاسی و سفید و سیاه نگاه نکنید.اگر سعی کنیم نظر اصلاحی و تدریجی داشته باشیم،اوضاع بهتر میشود. (3245562) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۲۱:۵۹
آقای خوش چهره گفته اند «البته بازار بورس در ایران از جامعیت، شفافیت و اصطلاحا از علوم لازم برخوردار نیست. »

میخواهم ضمن تایید اضافه کنم که همین بورس، با همین کادر مدیریتی، در طول 8 سال دولتهای قبلی یعنی دوران تحریم های شدید، رشد منفی اقتصاد، رکود کامل در صنعت، مرتبا رشد های باورنکردنی داشت ولی مدیرانش شرایط را طبیعی اعلام میکردند و خوشحال از کسب رتبه اول رشد شاخص در جهان، سرمایه گذاران را تشویق به خرید بیشتر سهام میکردند.

جالب است که حال که چشم انداز سیاسی و اقتصادی کشور از سال 92 مثبت شده، بورس تحت کنترل همان تیم مدیریتی از بهمن ماه 92 مرتبا در حال تخلیه حباب همان 8 سال است و اینبار برای توجیه افت شاخص به عباراتی نظیر ابهام در صنعت ، افزایش نرخ خوراک پتروشیمی، بهره مالکانه معادن و .. متوسل میشوند و نمیپذیرند که مسبب حباب سازی در بورس بوده اند.

معتقدم که بخشی از رکود بورس ناشی از زیاده خواهی سهامداران عمده (حقوقی ها) و بخشی سوءمدیریت و نیز رانت عده ای خاص که اجازه سودآوری برای سهامداران خرد نمیدهند است.
باید از کنترل شاخص دست بردارند و اجازه دهند تا در دوران پسا تحریم، شاخص از نو و اول (بصورت سالم) استارت بزند. دستکاری شاخص، اثر سوء بر کل اقتصاد نحیف کشور میگذارد.

آقای دکتر نوبخت و آقای دکتر طیب نیا توجه داشته باشند که برای درمان ابروی بیمار (شرکت بورس)، چشم (اقتصاد ملی) را کور نکنند. (3244771) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۳۷:۴۵
مصاحبه خوبی بود، نکات زیادی داشت، واقعا چرا باید چنین موضوعی در کشور اتفاق بیفته!؟ (3244803) (alef-3)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۵:۳۷:۵۸
جالبه! در بسیاری از خبرها و تحلیل ها نظرات کاربران بسیار پخته تر، منطقی تر و حتی علمی تر از کارشناسان و تحلیلگرانه. احسنت به این مردم باذکاوت و الته صد حیف! (3244804) (alef-3)
 
امین
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۶:۱۳:۰۹
ظاهرا نامه چهار تا وزیر بیشتر سیاسی بوده یا اکر هم در اصل به منظور دیگری نگاشته شده انتشارش به منظور هشدار سیاسی به مخالفان برجام بوده. (3244871) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۷:۵۰:۳۰
دولت اگر خروج از رکود را محور قرار می داد به نتایج بهتری منجر می شد وجانب

تولید مولد نه دلالی را می گرفت دچار این بحران نمی شد (3245055) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۲۰:۲۸:۰۹
این نشون میده که دولت در اقتصاد خیلی ضعیف عمل کرده و فقط شعار داده (3245337) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۰۹:۲۰:۳۴
من مطمنم این چهار تا وزیر یا استعفا میدن یا اینکه به زودی عزل میشند چون اینا با دولت مشکل داشتند، در هر صورت متن خوبی بود ممنون از الف (3246132) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۰:۴۷:۴۴
یکی از دلایل اصلی اصرار دولت بر اولویت دادن به تورم نیاز به تزریق آرامش روانی به جامعه جهت کاهش نقش تورم به اصطلاح انتظاری که همیشه به مثابه سم برای اقتصاد عمل کرده می باشد در این چند ساله اخیر همیشه انتظار بر این بوده که گرانی در مسکن و طلا و ارز همیشگی و لذا دلالی در این زمینه همراه با سود خوب که این نوع برداشت فقط باعث هدایت سرمایه ها به سمت دلالی و نه تولید می گردد و عملا باعث هدررفت سرمایه های خرد طبقه پایین و متوسط جامعه می شود لذا اکنون همگان قبول کرده اند که دلالی ملک وطلا و ارز خیلی سود آور نیست و بیشتر به سمت پس انداز در بانکها سوق داده شده است حال باید دید که چرا با اینکه پس انداز در بانکها با رغبت می باشد ولی بانکها عاجز از دادن وام و کمک به رونق تولید هستند و چه کسی منکر این است که متاسفانه در دولت قبل در سکوت خبری همین دوستان بدهکاری بالایی برای دولت نسبت به بانکها ایجاد شد و اکنون با همه پس انداز مردم باز هم توانایی بانکها به شرایط نرمال برنگشته لذا دولت آقای روحانی ابتدا چاره ای به جز ایجاد شرایط برای پس دادن بدهی دولت به بانکها ندارد و در این شرایط کاهش درامد نفتی و عدم اجرای کامل برجام فقط معجزه می توانداین مشکل دولت را حل کند لذا اگر دولت بخواهد با چاپ پول بدون پشتوانه بدهی خودش را بپردازد در اینده ای نزدیک سپس تورم افسارگسیخته و عدم قدرت خرید مردم در مقایسه باتورم دوباره کشور مواجه بارکود تورمی شاید شدیدتر از هم اکنون گردد لذا باید این بیماری شدید را نه با اقدام سریع بلکه تدریجی درمان کرد و همان کاریست که دولت دارد انجام می دهد و با رفع تحریمها و برگشت درامدهای ارزی امکان بازپرداخت بدهی و افزایش بودجه های عمرانی قطعا این رکود هم بتدریج رفع خواهد شد لذا انتظار عجله در این شرایط نبود درامد کافی ارزی مثل سم عمل خواهد کرد! (3246381) (alef-11)
 
بوالحسنی
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۴:۳۸:۲۶
سود 20 در صد سپردها باعث شد که عده ای زیادی از پولدارها بجای کار وتولید هر 5 سال پولشون 100در صد اضافه بشه واین کار باعث رکود بازار شده ووام 27 درصد بانکها درهیچ کاری جواب نمیده مگر توکار نزول که 33 تا 45 درصد هست درسته باکار بانک مرکزی ارز وطلا کنترول شد ولی منجر به تعطیلی تولید وتجارت شد .بنظر میرسه بهترین کار همین امروز نرخ سود سپردهارا به 3 در صد ووام به 7 درصد واقداماتی بشه برای جلو گیری از تبدیل ریال به ارز وسکه وطلا درنظر گرفته بشه .امروزه همه بفکر فروختن خانه خود شدند تا برسند بسود بانکی که خیلی بیشتر از اجاره خانه میباشد .... (3246908) (alef-11)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۲۲:۴۶:۱۷
وقتی ما جنسمان را می فروشیم مثل نفت یا طلا یا گاز یا معدن یا هر چیز دیگری بالاخره یه روز تموم میشه... یا بالا و پایین می شود... بعد این دلار به جای اینکه صرف واردات تکنولوژی بشه صرف واردات چیزای بیخود مثل ماشین (کیفیت خودروهای داخلی رو ببرین بالا) یا برنج(کشاورزی رو اصاح کنیم و بهینه) و یا اسباب بازی های چینی یا عروسک ها و بدتر از همه سیگار و کاچاق می شود... ما داریم فرش زیرپامون رو میفروشیم به جاش عروسک و سیگار و مشروبات و جنس چینی و کره ای وارد می کنیم... چرا حمایت به اضافه سخت گیری از جنس داخلی نمیشه تا بتونه در زمینه خودرو کالای خانگی یا گوشی خودکفا بشه... شاید آقای نعمت زاده حق داشت گفت نخریدن جنس داخلی نوعی وطن فروشی و یا خاک فروشی است... دولت باید تولید کننده داخلی رو ملزم به کیفیت کنه... اری حمایت میشه ولی سخت گیری نمیشه ما تولید کننده داخلی رو تن پرور کردیم در حالی که باید چالاکش می کردیم و سفت و سخت ازش کار می کشیدیم... (3247559) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۳:۴۹:۰۲
این اشکال از خود این وزراست که نمیتوانند رئیس دولت را به یک جهت گیری مطمئن قانع کنند .

احتمل وزرای در سایه دیگری مانع آنها بوده باشد .

که در این حالت حق با آنهاست که به این شکل مشکلشان را بروز دهند. (3248287) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.