نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243442
لايه‌هاي پنهان بحران كم آبي
بخش اجتماعی الف، 7 مهر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۰
ابعاد بحران كمبود آب هر روز بيشتر از قبل آشكار مي‌شود و به تبع آن هشدارهاي مسئولان براي متقاعد كردن مردم در راستاي صرفه جويي هم رنگ و بوي جدي‌تري مي‌گيرد.

با اين حال، به نظر نمي‌رسد افكار عمومي چندان توجهي به اين هشدارها و درخواست‌ها داشته باشد. عدم انتشار آمار صرفه‌جويي در مصرف آب توسط مسئولان احتمالاً مؤيد اين گمانه‌زني است كه كاهش معناداري در مصرف صورت نگرفته است.

ريشه اين بي‌توجهي چيست؟ چرا در شرايطي كه رسانه‌ها طي ماه‌ها و خصوصاً هفته‌هاي اخير، ابعاد گسترده بحران را كه مردم را تهديد مي‌كند، تشريح كرده‌اند و درحالي كه مسئولان بارها و بارها از مردم خواسته‌اند فقط اندكي در مصرف آب صرفه جويي كنند، جامعه خود را نسبت به اين درخواست‌ها و كمك به كاهش دامنه بحران كم آبي، مسئول و متعهد نمي‌داند؟!

شايد بتوان علت اين رفتار را در چند مورد جستجو كرد:

الف - جامعه نسبت به هشدارهاي مسئولان بي‌توجه است چرا كه تجربه‌هاي قبلي نشان داده است كه چنين هشدارهايي صرفاً براي حساس كردن افكار عمومي بوده و جدي نبوده است. به عبارت ديگر مردم بارها با چنين هشدارهايي مواجه شده‌اند ولي هيچ كدام از اتفاقاتي كه مسئولان وقوعش را هشدار داده بودند، در عمل رخ نداده است. به همين خاطر حساسيت افكار عمومي نسبت به اين قبيل هشدارها كاهش يافته است. يكي از دلايل اين شرايط نامعلوم بودن راهبرد مسئولان در انتقال اطلاعات به جامعه است. به عبارت ديگر هنوز وحدت رويه‌اي بوجود نيامده است كه براساس آن مشخص شده بايد براي جلب همكاري و حساسيت جامعه، شرايط بحران را به مردم اطلاع داد يا براي پرهيز از ايجاد تنش بايد از تشريح شرايط بحران براي جامعه خودداري كرد؟

همين نامشخص بودن راهبرد، مسئولان را گرفتار تضاد در تصميمات و گاه سخنان مي‌كند. به عنوان مثال تا همين چند هفته قبل و با وجود اينكه مسئولان شرايط امروز را پيش‌بيني مي‌كردند ولي براي از ايجاد نگراني در جامعه دائماً هرگونه جيره‌بندي آب را نامحتمل مي‌دانستند و تكذيب مي‌كردند. حال نتيجه چنين ناهماهنگي‌هايي، تعميق و گسترش بحران و گريزناپذير شدن جيره‌بندي در پائيز شده است.

ب - مردم خود را در افزايش مصرف آب مقصر نمي‌دانند. به ديگر سخن اكثريت قريب به اتفاق مردم چنين تصور مي‌كنند كه دولت با وجود دريافت انواع و اقسام پولها در قالب آبونمان و... باز هم از مردم انتظار دارد كه در مصرف صرفه‌جويي كنند. گذشته از صحت و سقم اين تصور، واقعيت اين است كه ميزان هدرروي آب در شبكه توزيع بسيار بيشتر از مقداري است كه مسئولان معتقدند با صرفه‌جويي آن توسط مردم، بحران پشت سر گذاشته مي‌شود.

بنابر برخي گزارش‌هاي رسمي حدود ۲۰ درصد آب تصفيه شده در شبكه توزيع هدر مي‌رود و اين درحالي است كه تا چندي قبل مسئولان تأكيد داشتند تنها با صرفه جويي ۲۵ درصدي، مشكل كم آبي حل خواهد شد. فرسودگي شديد شبكه لوله كشي و توزيع آب كه به علت سياست‌هاي نادرست دولت‌هاي نهم و دهم در قيمت‌گذاري، امكان ترميم آن از بين رفته بود، باعث شده است بخش قابل ملاحظه‌اي از آب در مسير توزيع هدر رود. بنابر اين اگرچه اين تصور كه با بهاي پرداختي توسط مردم بايد مشكلات كمبود آب توسط دولت حل شود، تصور نادرستي است اما از اين واقعيت هم نبايد غفلت كرد كه جامعه هزينه سياست‌هاي نادرست گذشته را پرداخت مي‌كند.

ج - اين يك واقعيت تلخ است كه فرهنگ مصرف در جامعه ايران به شدت نادرست، غيربهينه و اسرافكارانه است. عوامل مختلفي در پيدايش و تقويت اين فرهنگ اشتباه نقش داشته و دارند ولي در اين ميان نقش عامل قيمتي از همه پررنگ‌تر است. تجربه ثابت كرده است كه تا زماني كه مصرف كننده بهاي واقعي و مطابق با ارزش كالا و خدمتي را كه دريافت مي‌كند، نپردازد حساسيت لازم را در نوع و مقدار مصرف آن نخواهد داشت. مثال بنزين در كشور ما بسيار گويا است، مصرف آب نيز از اين قاعده مستثني نيست. ارزان بودن بيش از حد بهاي آب در كشور طي سال‌هاي متمادي سه پيامد ناگوار داشته است. اول اينكه حساسيت عمومي در ميزان مصرف به شدت كاهش يافته است و همين مسئله زمينه ايجاد و گسترش فرهنگ نادرست مصرفي را فراهم آورده است. ديگر اينكه دولت هر روز و هر سال ناگزير از اختصاص يارانه بيشتري براي پر كردن فاصله قيمت تمام شده آب با بهاي دريافتي از مصرف كنندگان شد و همين روند امكان سرمايه‌گذاري براي ترميم شبكه انتقال و... را كاهش داد تا حدي كه فرسودگي اين شبكه درحال حاضر باعث هدر رفت ميزان زيادي از آب مي‌شود. و پيامد آخر اينكه همان رويكردي كه مانع افزايش قيمت و واقعي شدن بهاي آب براي مصرف كنندگان بود زمينه را براي بهره‌مندي بيشتر طبقه فرادست جامعه از آب ارزان قيمت فراهم آورد.

ميزان و نوع مصرف آب در طبقه فرودست و متوسط جامعه مشخص و محدود است ولي طبقه فرادست جامعه با استفاده از همان آب ارزان قيمت، استخرهاي شخصي خود را پر، باغچه‌هاي وسيعشان را آبياري و خودروهاي متعددشان را تميز مي‌كنند! اكنون هم در صورت جيره‌بندي آب، اين طبقه فرودست و متوسط جامعه است كه فشار اصلي را تحمل خواهد كرد. آيا دولت كه بايد مجري عدالت باشد، وظيفه‌اي در قبال اين بي‌عدالتي ندارد؟! آيا طبقه مستضعف جامعه همواره بايد هزينه پرخوري‌ها و مصرف كردن‌هاي بي‌حد و حصر طبقه مستكبر را بپردازد؟! حل اين معضل كه امروز حتي به آب هم كشيده شده، وظيفه حتمي دولت است.
*جمهوری اسلامی
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۵۸:۰۳
وقتی مسئولین به صورت لجام گسیخته مجوز ایجاد برج و بارو به همراه سونا و جکوزی و استخر خصوصی میدهند، وقتی مسئولین در این بحران آبی، دریاچه مصنوعی در تهران خشک، میسازند،‌ وقتی در ادارات دولتی برای آبیاری چند درخت، صبح تا شب آب در جوی رها شده، وقتی در تهران دچار خشکسالی، پارک تفریحی آبی احداث میشود، مردم هم نسب به صرفه جویی بی تفاوت میشوند. (2398504) (alef-13)
 
ما که رفتیم و خیر ندیدیم اما دلم به حال بعدیها میسوزد
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۴:۲۰:۴۸
گل گفتی وقتی اداره عریض و تحویلی به نام منابع طبیعی در دل شهرها ایجاد میشود و درپشت میزها مینشینند و از جنگل و مراتع خبر ندارند وقتی جنگلها را قطع و ویلای تفریحی میسازند وقتی در جاهایی که نیاز به سد هست نمی سازند و در جاهاییکه نیاز نیست می سازند وقتی صدا و سیمای ما حتی یک میان پرده در مورد طبیعت و وفاید آن پخش نمیکند وقتی محیط زیست برای مسئولین کشور هیچ ارزشی ندارد و صدها وقتی دیگر (2398753) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۴:۳۱:۳۱
این رو اضافه کن به میزان زیاد ساخت خانه هایی با ابعاد 6 8 و 12 طبقه و سر ریز کردن شهرستاننی ها به سمت تهران (2398779) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۰:۲۹:۳۸
دوست من این رو هم بگو وقتی که جنگلها همین جور دارند تاراج میشوند.
توی شهر های بزرگ بجای پارک برج میزنن ابها رو الوده میکنن.از این بیشتر انتظاری نیست. (2400426) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۰۸:۰۴
یک دلیل اینکه مردم مشکلات دولت را جدی نمی گیرند این است که دولت هم مشکلات مردم را جدی نمی گیرد. (2398528) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۲۶:۱۸
واقعا حالتون خوبه؟

"فرسودگي شديد شبكه لوله كشي و توزيع آب كه به علت سياست‌هاي نادرست دولت‌هاي نهم و دهم در قيمت‌گذاري، امكان ترميم آن از بين رفته بود،"

یعنی تو دولت های قبلی هدررفت آب در شبکه توزیع شهری نداشتیم!!؟
یعنی دولت های قبلی از جمله سازندگی با افراط در سدسازی و لقب سردار سازندگی به جای سردار تخریب!!! هیچ نقشی در بحران آب نداشت؟

متاسفم که بحران آب رو هم میخواهید درگیر مسایل سیاسی و جناحی تان کنید و در این بحبوحه حساس هنوز هم ظاهرا به دنبال تسویه حساب های سیاسی هستید تا رفع واقعی مشکلات (2398574) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۹:۳۹:۳۵
اتفاقا مسئله آب به شدت سیاسی است، سالها برنامه های توسعه کشاورزی محور بود، با چاههای غیر مجاز به علت راضی نگه داشتن عوام الناس برخورد نشد، حمایت بی دریغ از کشاورزی در مملکت لم یزرع ایران عامل اصلی بدبختی امروز نسل ماست. (2399494) (alef-13)
 
حسسسسین
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۳۰:۵۰
کدام حمایت بی دریغ راستی اهل کجایی؟ شهر نشینی یا روستا نشین ؟؟!
برادر محترم حمایت بی دریغ یعنی کمک به کشاورز برای احداث شبکه آبیاری تحت فشار
حمایت بی دریغ یعنی تخصیص سوبسید به کشاورزان برای خرید نهاده های کشاورزی (قیمت کود اوره در طی 10 سال از 2000 به 59000 افزایش داشته است)
حمایت بی دریغ از کشاورز یعنی دادن وام کشاورزی هر چند کم باشد
حمایت بی دریغ از کشاورز یعنی خرید تضمینی محصولات کشاورزی هر چند به حداقل قیمت
حمایت از کشاورز یعنی ....
برایت متاسفم که در سایه تولیدات کشاورزان خود و خانواده ات زندگی میکنید ولی چنین تفکر و شاید هم اطلاعات ناقصی از وضع کشاورزان داری بخدا قسم پدرم حدود 40 سال در این کشور کشاورزی کرد و الان محتاج پسر معلمش است
انصاف نصف دین است (2400296) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۳۸:۳۵
ناتوانی دولت در شناسایی تخلف را چطور به سیاست ربط می دید؟ خواهشاً پای شقشقه را وسط نکشید (2400747) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۳۷:۰۳
باسلام مدتهاست که سعی دارم محصولی را که برای صرفه جوئی آب میباشد بفروشم اما دریغ و 100 افسوس گویا مردم با این موضوع کم آبی بعنوان لج و لجبازی نگاه میکنند.رفتم سراغ تولیدکنندگان شیرآلات ایرانی که همه گی گفتن آخه صرفه جوئی آب رو با چه چیزی مقایسه میکنید با قیمت یک بسته سیگار گرونه؟
خواهش میکنم سری به این محصول بزنید
http://iwatersaver.blogfa.com/
http://watersaver.bizna.ir/ (2398616) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۹:۱۸:۵۰
بی خیال یه نگاه به قیمتش بنداز خدا وکیلی گرونه (2399454) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۸:۴۶:۱۸
دوست عزیز در مقایسه با چه چیز گرونه؟شما حاضر آب رو هدر بدی اما صرفه جوئی نکنی و مطمئن باش در دومین قبض هزینه اش جبران میشود
موضوع لجاجت اینجا آشکار میشود (2400185) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۳۸:۱۷
به نظر من هشدار به حدی نیست که مردم عمق فاجعه دریابند باید مسئولین خیلی حدی عمل کنند و رسانه ها با تمام توان به تبیین موضوع بپردازند لازم است سیاستهای بازدارنده نیز اتخاذ و به مرحله اجرا در آید (2398621) (alef-13)
 
ه.ش
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۵۱:۴۹
پيش از اينكه درياچه اروميه به اين وضعيت بحراني در بيايد بارها نهادهاي مردمي و كارشناسان محيط زيست از طريق اطلاعيه ، گردهم آيي و پخش تراكت به دولت هشدار داده بودند و از مسئولين خواسته بودند كه در اين زمينه اقدام عاجل انجام شود ولي متاسفانه برخوردهاي خشني با آنها صورت گرفت و بعضي نيز دستگير شدند. بنابراين جاي تعجب نيست اگر حس همدلي ميان مردم و مسئولين وجود نداشته باشد. (2398659) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۴:۱۶:۵۹
دریاچه ارومیه رو خود مردم با مصرف ده برابری اب کشاورزی خشک کردند. (2398744) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۲۵:۴۴
اره مردم رفتند با یک جاده بجای پل، دریاچه را دو قسمت کردند! (2400280) (alef-13)
 
حسسسسین
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۳۳:۲۷
میدانی برای چه مصرف کردند برای اینکه تو از گرسنگی هلاک نشوی و امرار معاشی هم برای خودشان باشد برایت متاسفم کارشناس!!!! (2400301) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۵۴:۳۷
به نظر من سوء مدیریت باعث شده مردم کاملا نسبت به اخطار ها بی توجه باشن.
شما راهکار ارائه کنید و به مردم نشون بدید روی طرح خودتون استوارید ، نمیشه فقط بگید " شما " مصرفتون مشکل داره !!!
یه گوشه کوچیک از مسئولیت این فاجعه رو به دوش بگیرید... (2398672) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۴:۰۸:۴۵
عدم الگوی کشت کشاورزی صحیح باعث خشکسالی و بی ابی شده مناطق کویری باید کشت کویری و مناطق پر اب هم باید کشت دیگر انجام شود (2398722) (alef-13)
 
کمال
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۷:۳۷:۰۸
سلام.
هشدار مسؤولان کاری اشتباه و بیهوده است و تاثیری ندارد. مردم هم چندان اسرافی در مصرف آب نمی کنند که اینقدر هوار و فریاد می زنید. مسؤولان هم به جای چاره اندیشی درست صرفا به مردم هشدار می دهند و خودشان و مردم را گول می زنند. راه چاره احداث آب شیرین کن های بیشتر در کنار سواحل دریاهای شمال و جنوب است. (2399287) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۹:۳۶:۲۵
توصیه من به سایت الف استفاده از نویسندگان مجرب تر و آگاهتر است. چند درصد آب شیرین ما در بخش خانگی مصرف میشود؟ چند درصد از این میزانِ محدود توسط اقشار فرادست تلف می گردد؟ حال بفرمایید کشاورزی که برای زمین 2000 متری اش به اندازه دهها خانوار شهری آب را در چله تابستان در زمینش رها می کند چه هزینه ای را می پردازد؟ نه اینکه فکر کنید بنده از همانهایی هستم که در خانه استخر دارم، نخیر. مصرف ما در ماه (به استثنای تلفن همراه) زیر متوسط است. شاید باور نکنید ولی در زمستان قبض گاز ما 8000 تومان و قبض برق در تابستان 16000 می آمد. اب هم به همین ترتیب. ولی دلیلی نمی بینم که آب را به مفت به کشاورزان بدهید وقتی قرار است سود اصلی را دلالان میوه ببرند و قیمت گندم و برنج وارداتی کمتر از داخلی باشد. (2399489) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۴۱:۱۳
شما قول می دهید اگر تحریم غذایی شدیم؛ اولین نفری باشید که جیره غذاییتون را به دیگری ببخشید؟ (2400751) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۵:۰۷:۳۶
چه ربطی داره برادر من
خب حرف حساب زد دیگه اون بنده خدا (2403229) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۲۱:۲۱:۰۴
من نمدانم مسئولین ما تا کی میخواهند سیاست اشتباه خود را در زمینه آب و برق ادامه دهند. در همه جای دنیا آب شرب از آب مصزفی جداست .به جای لوله کشی گاز آب گرم وارد خانه می شود اما در کشور ما گویا این چیزها رویاست (2399675) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۲۱:۵۱:۴۷
بحران بی آبی مانند بقیه بحرانهای دیگر گشور از بی مدیریتی هست
من به عنوان کارشناس با 40 سال سابقه در بخش نیرو باید اشاره کنم:

1- اولین عامل کم آبی مصرف بی رویه به علت ارزاتی آب در تمام بخشهاست

2- دومین عامل این بحران افرایش بی رویه جمعیت هست که باعث شده تمام منابع را از رودخانه های به شهرها و مراکز کشت و صنعت منحرف که نتیجه آن
فاجعه زایند رود, ارومیه و قاجعه های پیش روی آینده هست.

متاسفانه تا وقتی که مملکت رو بخواهیم بدون نظرات مطالعه شده و علمی اداره کنیم نتیحه اش همین بحرانهاست.
سو.ال اینحاست با این بی آبی ها و بد بختیها آیا باید جمعیتمان اندازه کشور بدبخت بنگلادش به 200 میلیون برسد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2399719) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۲۲:۴۶:۵۴
منتظر بودم دليل اصلي را بگوييد كه متاسفانه اشاره نشد .
اول اينكه هميشه بايد صرفه جويي كرد و اسراف آب كار ناپسندي هاست .

اما دليل اصلي بي توجهي مردم اين است كه مسئولان به مهمترين مسئله يعني صنعت و كشاورزي توجهي ندارند و راحت ترين كار را در بستن آب منازل مي بينند .

يعني بالاخره يك نفر بايد توضيح دهد كه چرا صنايع فولاد از هرمزگان سر از اصفهان دراورد .
چرا هنوز كشاورزي به طريقه چند هزار سال پيش انجام مي شود .
چرا توليد محصولات پرآب كه قيمت آب تمام شده آنها از خودشان بيشتر است ممنوع نمي شود . (2399795) (alef-13)
 
ریحانه بهبودی
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۲۲:۵۹:۵۱
نمی توان تمام تقصیرات را به گردن مسئولان انداخت. این فرهنگ غلط اسراف و مصرف بی محابا انگار در بعضی از ما شهروندان نهادینه شده است. ما قدر آب را نمی دانیم زیرا همیشه ارزان و در دسترس بوده است. این خشکسالی زمان خوبی است تا عمق فاجعه را درک کنیم. مسئولین هم خود جزئی از مردم هستند. مگر غیر از این است؟؟؟؟؟ (2399811) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۶:۳۶:۳۱
بله کاملا غیر از این است!!! (2403394) (alef-10)
 
110
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۱:۲۳:۳۰
نه نیستند سوار ازیاده خبر نداره (2399963) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۳۳:۴۶
وقتی پای عدد می رسه یعنی آمار هیچکس باور نمی کنه سالها گفتند با تغییر ساعت مصرف برق فلان قدر کم شده بعد در دولت قبلی گفتند تغییری بوجود نیامده و بالاجبار ساعت رو تغییر دادند در مورد خصوصی سازی چقدر ارقام میدادند بعد گفتند خصولتی بوده و همینطور در مورد بقیه ارقام پس اول دروغ بعد دروغ شاخدار بعد آمار (2400302) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۰:۳۲:۴۶
93%آب مصرفی در کشاورزی است با تاسیس گلخانه و صنعتی کردن آبیاری در روستا ها میتوان جلوی این مشکل را گرفت (2400434) (alef-13)
 
گرشاسب
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۵۲:۱۱
اینکه بایستی در تمام زمینه ها صرفه جویی کنیم عمل پسندیده است چه در زمینه انرژی و چه در سایر زمینه ها اما واقعیت این است شهری مانند تهران میزان افزایش جمعیت با میزان آب موجود در این شهر همخوانی ندارد. عملاً آب های موجود تفاوت چندانی با قبل نکرده اما جمعیت چندین برابر شده است بنابراین طبیعی است میزان آب برای این تعداد انسان کافی نیست لذا بایستی صرفه جویی کنیم. از آن طرف به هر حال اکثر منازل تهران آپارتمانی است و هر ساختمان یک سریدار دارد که دیگر فضای عمومی ساختمان ها را جاروب نمی کنند بلکه با شیلنگ آب کار نظافت انجام می شود ضمن اینکه بنده خدایی که چنین می کند اصلاً کمبود آب را متوجه نیست تا بخواهد صرفه جویی کند!! دیگر اینکه سازمان اب میزان استخرهای موجود در تهران را بگیرد و آنها را از استفاده از آب شرب ممنوع کند که قطعاً نخواهد کرد!! زیرا نه صرف می کند جلوی آنها را بگیرد و نه توان آن را دارد!! از همه مهمتر شهرداری نبایستی به این همه زمین مجوز ساخت و ساز بدهد اگر واقعاً مشکل آب جدی است بایستی همه مواردی که توسط همشهری ها ذکر شده از سوی دولت رعایت شود. تا کی بایستی نگاهمان به آسمان باشد تا باران ببارد؟ آیا در کشورهای کم آب مثل کشورهای عربی حاشیه خلیج همیشه فارس منتظر باران هستند؟ سازمان آب می گوید 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود خوب جلوی آن را بگیرید!! این همه سر و صدا برای آن 10 درصدی است که شهروندان استفاده می کنند؟ حالا فرض کنید شهروندان 20 درصدی که می گوئید صرفه جویی کردند ایا مشکل حل خواهد شد؟ وجداناً حل نخواهد شد. می گوئید 30 درصد آب به دلیل فرسودگی لوله ها هدر می رود خوب این مشکل را چه کسی باید حل کند؟ به نظرم ابتدا بایستی مدیری کارآمد در راس سازمان آب قرار گیرد والا ما تا یاد داریم اگر کشور کم بارش بوده سازمان آب درخواست صرفه جویی کرده و اگر بارش های خوبی هم داشتیم باز درخواست کم مصرف کردن نموده اند!! لطفاً سازمان آب اعلام کنند آن سازمان عریض طویل با آن همه مخارج چه کاری انجام می دهند تا مشکل حل شود؟ (2401149) (alef-13)
 
م.پ
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۵:۴۳:۰۰
بابا در روز ساعتهایی آب را قطع کنید تا مردم باور کنند که مشکل دارند و بیشتر رعایت کنند. (2401283) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.