نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235540
تعویق انتخاب عضو هیأت نظارت بر مطبوعات؛ موافقان و مخالفان
بخش داخلی الف، 2 مرداد 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۳
بحث انتخاب یکی از اعضای مجلس به عنوان عضو هیات نظارت بر مطبوعات و صداوسیما باعث اختلاف در مجلس شد. دامنه این بحث حتی به انتقاد از نحوه ریاست علی لاریجانی بر مجلس نیز کشیده شد.

اختلاف از آنجا آغاز شد که کمیسیون فرهنگی مجلس دو نفر را به عنوان کاندیدا به مجلس معرفی کرده بود. محمود نبویان و رسایی،‌ افرادی بودند که کمیسیون فرهنگی تشخیص داد که باید آنها را برای رای‌گیری به صحن علنی مجلس و نمایندگان معرفی کند.

در این میان علی مطهری که اکنون سمت عضو ناظر بر مطبوعات و صداوسیما را برعهده دارد، با اخطار قانون اساسی نسبت به نحوه معرفی تنها دو کاندیدا اعتراض کرد و تذکر قانون اساسی داد. پیش از مطهری پیرموذن نیز به این موضوع اعتراض کرده بود. نمایندگان معترض بر این عقیده بودند که اقدام کمیسیون فرهنگی ایجاد محدودیت در انتخاب نمایندگان و کانالیزه کردن انتخابات در صحن علنی مجلس بوده است.

علی مطهری در تذکرش با بیان اینکه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، کمیسیون تخصصی باید حداقل دوبرابر افراد مورد نیاز برای عضویت در شوراها را به صحن علنی معرفی کند، گفت: «با اکثر اعضا صحبت کردم و همه اعضا قبول داشتند که به کلمه حداقل توجه نشده در حالی که این ماده از آیین نامه قابل تعبیر است.»

مطهری اضافه کرده بود: «ممکن است اکثریت کمیسیون گرایش سیاسی خاصی داشته باشند و افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند که به این طریق دست مجلس برای انتخاب اصلح بسته خواهد بود.»

در پی این موضوع رییس مجلس تصمیم به بررسی مساله و تعیین تکلیف در هیات رییسه مجلس برای ممانعت از بروز تنش در صحن علنی گرفت. اینجا تازه آغاز ماجرا بود.

شائبه فامیل بازی در مجلس
پس از این اتفاق بود که واکنش‌ها به تصمیم لاریجانی آغاز شد. حجت الاسلام سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به رجانیوز گفت: هیئت رئیسه قسم خورده است به آئین نامه عمل کند اما این کار امروز خلاف قسمی بود که به آئین ماه خوردند و این کار واقعاً پسندیده نبود. مذاق کل مجلس هم این کار را نپسندید. وی توضیح داد که به همه کاندیداها که پنج نفر بودند فرصت کافی و معین داده شد تا نظراتشان را بیان کنند و در نهایت کمیسیون به دو نفری که به مجلس معرفی کرد، رسید.

آقای سالک پرسیده بود: اگر غیر از آقای مطهری بود باز هم انتخابات عقب می‌افتاد؟

این شبهه ای بود که دیگر نمایندگان معترض نیز داشتند. مهدی کوچک‌زاده در یادداشت کوتاهی که منتشر کرد پرسید: «بالاخره آنچه از صبح در صحن زمزمه مي شد، روي داد و شوهر خواهر آقاي مطهري انتخابات عضو هيئت نظارت بر مطبوعات را باطل و به جلسه اي در آينده موكول كرد! براي چندمين بار عده زيادي از نمايندگان احساس كردند كه مجلس نه با راي آنان، بلكه با اعمال نظر و سليقه لاريجاني اداره مي شود و احساس بسيار ناخوشايندي نسبت به ايشان داشتند ولي ...» کوچک‌زاده جمله خود را به پایان نمی‌برد و مشخص نمی‌کند که منظورش از بازگذاشتن انتهای متن چه بوده است؟

در مجلس ششم هم حقوق اقلیت را این‌گونه تضییع نمی‌کردند
اعتراض دیگر از سوی نادران صورت گرفت. به اعتقاد او حتی در مجلس ششم حقوق اقلیت را که در یک کمیسیون اقتصادی تجمع داشتند، این گونه تضییع نمی‌کردند که در حال حاضر هیئت رئیسه مجلس نهم عمل می‌کند!

نادران گفت که تعجب‌برانگیز‌ترین موضوع این بود که «وقتی آقای مطهری مطرح شد و پای ایشان به قضیه باز شد، رئیس مجلس حساسیت نشان دادند. از این جهت به نظرم رفتار آقای رئیس شبیه مثلی است که به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش می‌کشند!»

وی تأکید کرد: «این حرف عبثی است، به این دلیل که اگر قرار است کمیسیون‌ها انتخاباتی انجام ندهند و به صحن نمایندگانی را معرفی نکنند، در این صورت همه در صحن می‌توانند تصمیم گیری کنند و اگر قرار است همه انتخاب کنند و در صحن هم هر کسی بتواند کاندیدا شود، شأن آیین نامه در این خصوص که باید کمیسیون‌ها افراد را معرفی کنند چه می‌شود!؟ این چه وجهی دارد که افراد یا از طریق کمیسیون معرفی شوند و یا اگر معرفی نشدند از طریق صحن به صورت مستقل کاندیدا شوند!»

تعویق لازم بود/ حمایت از هیات‌رئیسه
اما در طرف دیگر، موافقان تصمیم هیات رئیسه حضور داشتند. کسانی که اقدام رئیس مجلس در تعویق انتخابات عضو ناظر بر مطبوعات را لازم می‌دانستند.

در همین زمینه یوسفیان مولا رییس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و عضو هیات رییسه مجلس به خانه ملت گفت: «اقدام رییس مجلس در به تعویق انداختن انتخاب عضو هیات ناظر بر صداوسیما لازم و اقدامی به جا برای ممانعت از اجحاف در حق نظرات مختلف نمایندگان در صحن بوده است.»

سبحانی‌نیا نماینده نیشابور نیز گفته است: آنچه امروز در صحن علنی مجلس در باب انتخاب عضو ناظر در هیئت نظارت بر صدا و سیما رخ داد ناشی از همین اختلاف نظر در برداشت از آیین نامه داخلی مجلس بود که متأسفانه از جانب برخی از جریان های سیاسی و رسانه های آنها وسیله ای برای اتهام زنی به ریاست مجلس و هیئت رئیسه شد. او تاکید کرد: کسانی به رییس مجلس اتهام سیاسی کاری می زنند که خود با سیاسی کاری تنها دو نفر را برای رای گیری در صحن معرفی کردند و سعی در کانالیزه کردن رای نمایندگان دارند.

محمدحسین فرهنگی عضو هیات رئیسه مجلس نیز معتقد بود که هیات رئیسه حق تعویق انتخابات مجلس را داشت. او گفت که هیچ کار خلافی صورت نگرفته است. فرهنگی معتقد است که کمیسیون فرهنگی مجلس می‌توانست افراد بیشتری را معرفی کند تا شائبه سیاسی‌کاری در آن مطرح نباشد.

با این حال آنچه در عمل اتفاق افتاد. تعویق حداقل دو هفته‌ای در انتخاب عضو ناظر در شورای نظارت بر مطبوعات است. چرا که مجلس از دیروز به مدت دو هفته به تعطیلات تابستانی رفت. از سوی دیگر نمایندگان معترض معتقدند که از«بررسی‌های» هیات رئیسه و خصوصا آقای لاریجانی خاطره چندان خوشی ندارند. آنها به ماجرای بررسی هیات رئیسه در مورد استیضاح وزیر علوم اشاره می کنند. جایی که بررسی‌ها در نهایت منجر به عدم وصول استیضاح و تعویق یک ماهه آن شد. مهمتر اینکه در آن ماجرا نیز تقریباً طرف مقابل هیات رئیسه، افرادی بودند که امروز به عملکرد لاریجانی انتقاد دارند.

به نظر می‌رسد که هیات رئیسه مجلس و نمایندگان نزدیک به آنها بر این باور باشند که در صورت معرفی علی مطهری در مقابل نبویان و رسایی، او قادر باشد رای نمایندگان را کسب کند. برهمین اساس است که ظاهراً اصرار به معرفی فرد دیگری مطرح شده است. فردی که ممکن است حتی علی مطهری هم نباشد اما از میان کسانی انتخاب شود که به دولت و طیف لاریجانی در مجلس نزدیک باشند.
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۸:۰۲:۱۷
کسی باید در هیات نظارت مطبوعات باشه که به آزادی بیان معتقد باشه بنابراین بهترین گزینه علی مطهری است (2270851) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۵-۰۶ ۰۶:۲۰:۱۱
برادرم. موضوع شکل کار است که بر خلاف رویه آزادی! عمل میشود تا هدف ازادی خواهی شما محقق شود (2275377) (alef-10)
 
آقازاده
۱۳۹۳-۰۵-۰۷ ۰۰:۲۸:۴۷
یعنی به نظر شما علی مطهری به آزادی بیان اعتقاد داره؟؟؟
همین موضوع مخالفتش با رای مسلم قانونی کمیسیون فرهنگی-که خودش هم اقرار میکنه هیچ اقدام غیرقانونی انجام نشده- و بر هم زدن رای گیری عمق اعتقاد و پایبندی ایشون رو به قانون، آزادی بیان و ... نشون میده!
میدونم طرفدار علی مطهری هستید ولی قبول کنید انصافا تو این مورد دیگه خیلی زیاده روی کرده. (2277039) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۸:۱۳:۴۱
راستی چرا فقط ی گروهک کم تعداد اما پر سر و صدای همیشگی اعتراض کردند؟ اسامی رو یکبار دیگه مرور کنید آقای دکتر! (2270865) (alef-13)
 
مرتضى مطهرى
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۸:۱۴:۱۵
زنده باد على مطهرى (2270866) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۸:۵۷:۰۴
علی مطهری نماینده واقعی مردم است . امثال رسایی و نبویان و کوچک زاده در عدم حضور جدی مردم در انتخابات توانستند با حداقل رای به مجلس راه پیداکنند و باید تا چند ماه دیگر خداحافظی کنند (2270925) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۹:۴۷:۱۵
در مجلس ششم دعوا بر سر استیفای حقوق مردم بود در این مجلس دعوا بر سر پایمال کردن حق مردم است! (2270960) (alef-13)
 
کمال
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۰:۱۱:۱۷
هیچکدام از اقایانی که کمیسیون فرهنگی معرفی کرده نه تنها نشانده تفکر اکتریت مجلس نیست بلکه نماینده گا نی هستند که نظراتشان با فرهنگ سیاسی اجتماعی جامعه ایران فاصله زیادی دارد. انها در حال حاضر نماینده فکری اقلیت جامعه ایران هستند. کاندیدای که انها برای انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند حدود 4000000 رای اورد. (2270978) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۱:۴۷:۲۷
آقایان نبوی و رسایی، خصوصا رسایی دلسوز مردم نیستند. (2271037) (alef-13)
 
وسی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۱:۵۶:۱۸
چون مطهری به آزادی مطبوعات اعتقاد داره و از بستن روزنامه ها دفاع نمیکنه تندروها نذاشتن معرفی بشه
کمیسیون فرهنگی مقر اصلی پایداری چی ها هستش میترسن مطهری تو صحن معرفی بشه رای میاره (2271049) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۲:۰۳:۲۷
رسایی اینجا رسایی اونجا رسایی همه جا (2271056) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۲:۱۳:۳۶
الف ببین چه راحت زیر پا گذاشتن قانون را توجیه می کنی! (2271066) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۲:۱۶:۱۱
آره خیال کرده بودن که دور هم جمع میشن این یه مطهری هم که نماینده مردمه رو حذفش میکنن... خدا رو شکر که ابطال شد..... آخه شما نمایندگان پایداری چی از جون مردم بد بخت میخواین چرا با نماینده ی حق طلب مردم اینطور میکنید... بابا والله یه روز قیامتی هم درکار هست...... (2271070) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۲:۲۰:۳۸
این مجلس، مجلس ما مردم نیست. مجلس افراط و افراطی گریست. مجلس سیاسی بازی و سیاسی گریست
مجلس ما مجلس مدرس و مدرس هاست (2271073) (alef-13)
 
علی قلی زاده
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۲۳:۵۶:۴۶
سلام.
اینکه همه نمایندگان دست به دست هم بدهند تا صدای منتقد منصفی چون علی مطهری شنیده نشود که هنر نیست مجلس باید در پی حمایت از نمایندگانی باشد که روحیه ی گفتن و نقد کردن داشته باشند.
بررسی کنید ببینید آیا مجلس به غیر همین نمیاندگان در طول تاریخ بوده است که در اذهان مردم باقی می مانند؟
اگر مدرس در ذهن ها مانده است برای همان روحیه انتقادش بوده است . (2271150) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۰:۱۵:۰۳
اخه ادم قحطه علی مطهری بشه ناظر بر مطبوعات. نشون دادن دخترای ساپورت پوش در مجلس رو هنوز مردم فراموش نکردند اقای مطهری (2271173) (alef-13)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۱:۰۸:۳۷
اگر کمسیون فرهنگی سیاسی بازی نمیکنه، پس چرا فقط دونفر از منسوبان پایداری را به مجلس معرفی کرده؟ (2271206) (alef-13)
 
صادق حق گو
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۱:۱۶:۱۰
آيا رئيس مجلس و هيأت رئيسه اختيار ندارند ؟ كارشان در تعويق بسيار درست و بجا بوده چرا كه پايداريها به دنبال مقاصد باندى و جناحي هستند و هدف شان ضربه به دولت است كه برابر فرمايشات امام و رهبرمعظم ، ضربه به انقلاب و نظام است ، آن هم در برهه حساس كنونى . رسايي كه خود روزنامه دارد و روزنامه اش به دليل تخلفات سابقه محكوميت دارد چگونه ميخواهد بر مطبوعات نظارت كند ، كميسيون فرهنگى بر چه اساسى رسايي را معرفى كرده است ؟ اگر دكتر لاريجاني نباشند پايداريها مجلس را كلا به هم ميريزند ، اينها در مقابل خون شهدا چه پاسخى دارند ؟ آيا پايداريها در غايله قم دست نداشتند ؟ نتيجه پرونده چه شد؟!! (2271214) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۴:۲۸:۳۴
با نادران موافقم مجلس داره مثل مجلس ششم میشه هیات رئیسه اش هم بدتر از اون زمان (2271300) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۴:۲۹:۴۹
رسایی همه جا تا چشم دشمناش در بیاد (2271301) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۱۵:۰۷
بالاخره باید طبق قانون عمل شود و قانون هم کاملا گویاست و. می گوید. کاندیداها را باید کمیسیون فرهنگی معرفی. کند. نه رییس مجلس (2271415) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۸:۰۹:۵۸
قانون میگه حداقل دو برابر تعداد لازم -یعنی میان حداقل چهار نفر رای گیری بشه تا دو نفر انتخاب بشن -نه اینکه میان دو نفر رای گیری بشه تا دو نفر انتخاب بشن اینکه دیگر رای گیری نیست (2271606) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۸:۰۰:۲۶
قانون میگه حداقل 2نفر نمیگه دوبرابر از پیش خودت قانون رو عوض نکن (2273129) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۴ ۱۸:۰۲:۱۱
الف جان 4 نظر مخالف رو هم بزن اینطوری خیلی تابلوه (2273134) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۱۷:۱۸
باز هم نظر من سانسور شد!
من فقط گفتم قوه قضاییه خودروزنامه ها را می بنده مثل روزنامه قانون... این شورای نظارت مثل مدیر فنی تیم های فوتبال است... (2271417) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۴۳:۵۳
قطعا حامی مطهری هستم
اما کآر کمیسیون فرهنگی خلاف قانون نبود خب! (2271434) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.