نظر منتشر شده
۵۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242317
مبارزه با فساد و راه کارهای آن
ناصر ایمانی، 29 شهریور 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۴
شعارهای زیاد و عدم مبازره جدی با فساد کار را بجائی رسانیده است که نوعی " رخوت وسستی " در این زمینه مشاهده می شود. گوئی امیدها برای مبارزه کامل و همه جانبه با فساد روز بروز کم رنگ۲۵ تر می شود .اغراق نیست اگر ادعا کنیم که بتدریج جامعه و مسئولان با فساد " خو " کرده اند و گوئی کار به جائی رسیده است که حتی "کمی" از آن را هم بدون اشکال نمی بینند . حساسیت ها نسبت به پدیده فساد های خرد و کوچک کم تر شده و آنرا به نوعی "توجیه " می نمایند. اما چرا به این نقطه رسیده ایم ؟ چرا ناامیدی و یأس بتدریج سایه خود را گسترده تر می کند و امید به آینده بدون فساد را کم فروغ تر ؟ آیا باید تسلیم وضع موجود شد؟ راه کار چیست؟

الف: تا وقتی مبارزه با " فساد پس از وقوع "آن و توسط دستگاههای نظارتی و اطلاعاتی وقضائی صورت گیرد، وضع همین است ! مبارزه با فساد باید" پیش از وقوع آن "صورت گیرد. بسیاری از قوانین و مقررات وضوابط و اختیارات مسئولان مربوطه بالاخص در حوزه هائی که امضای طلائی دارند، باید مورد بازنگری دقیق قرار گیرد. این واقعیت را بپذیریم که بخش عمده مبارزه با فساد مربوط به اقداماتی هست که اساساً امکان پدید آمدن فساد را منتفی کند نه اینکه پس از وقوع آن به فکر مقابله فیزیکی بیافتیم.

ب: مبارزه واقعی با فساد جز با کوچک کردن حجم دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی واقعی صورت نمی گیرد ." دولتی نفتی " همواره در معرض فساد قرار دارد. دولت نفتی هم حجیم است و هم آماده فساد پذیری. اساساً اقتصاد متکی به نفت، چاره ای جز تشکیل دولت های بزرگ و مستعد فساد ندارد. بمیزانی که دولت کوچک شود و نفت از بودجه جاری کشور حذف شود ، فساد کمتر رخ خواهد داد.

ج: اقتصاد شبه دولتی، هم بلای جان اقتصاد است و هم فساد پذیر . وقتی بنگاه های متعدد اقتصادی مربوط به بانکها و بیمه ها و صندوق ها و نهادهای قانونی و نیروهای نظامی و انتظامی و اطلاعاتی تشکیل می شود که یک سر در بودجه های عظیم دولتی و بنگاه های عمومی دارند و یک سر در بخش خصوصی ، معلوم است که فساد رشد می کند . نظام می تواند با قاطعیت با این پدیده شوم یعنی اقتصاد عظیم شبه دولتی مقابله کند تا هم سلامت و عدالت اقتصادی بیشتر شود و هم مبارزه با فساد آسانتر گردد . ذکر این نکته نیز ضروری است که یکی از عوامل مهم جلوگیری از مبارزه با فساد همین دستهای پنهان و نیمه پنهان و لابی های قدرت است که جلوی مبارزه با فساد را می گیرد . این دست ها ، عمدتاً در "بخش اقتصادشبه دولتی " است .

د: برخورد با مسئولانی که به هر شکلی در فساد نقش دارند ، باید با قاطعیت و در همان دوره مسئولیت آنها صورت گیرد. در هر منصبی که باشند ، اهمیت ندارد. اخیراً پرونده یکی از مقامات عالی رتبه دولت قبلی منجر به صدور رأی در دادگاه شد که زمان وقوع جرم مربوط به قبل ازمسئولیت او بود .سوال این است که چرا در دوره مسئولیت ایشان ، به پرونده اش رسیدگی نشد و آنقدر معطل نمودند تا پس از مسئولیت ، او را محاکمه نمایند! چه دستهائی در زمان مسئولیت ایشان ، مانع رسیدگی قضائی به پرونده اش شد ؟ اگر در همان زمان رسیدگی می گردید، قاطعیت نظام در برخورد با متخلف در هر مسند و مقامی به رخ افکارعمومی کشیده می شد . اما الان نوشدارو بعد از مرگ سهراب است . تجربه چین و دیگر کشورها در برخورد قاطع با مدیران متخلف را باید مشاهده نمود.

ه: نقش سازمان های مردم نهاد و رسانه ها و مطبوعات در این زمینه بسیار مهم است .اگر چه ممکن است خطاهائی هم داشته باشند ، اما منافع زیاد آن را باید توجه کرد و از خطاها غمض عین کرد . قوانین فعلی ما و بگیر و بندها چنان است که آنها را بشدت محتاط نموده و عطایش را به لقایش می بخشند . می توانیم آنها را به جای غوطه خوردن در وادی های روزمره سیاسی به وادی مبازره با فساد بکشانیم و در جهت منافع ملی از آنها استفاده کنیم .

و: کارما به جائی رسیده است که فساد به نهادهای نظارتی و قضائی هم رسوخ کرده است . برخی مشاهدات میدانی میزان این رسوخ را بسیار جدی می دانند اما ما به احترام (!) حضرت آیت الله آملی لاریجانی آنرا کمی تا قسمتی فاسد تلقی می کنیم ! تا ایشان خرده نگیرند . اما واقعیت این است که اگر نمک هم گندیده گردد دیگر وای به مبارزه با فساد. اول باید به سراغ پاکسازی قوه قضائیه و نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی رفت تا خط مقدم مبارزه سالم سازی شود.

ز : فرهنگ عمومی جامعه هم بسیار مهم است. به هر میزانی که نظام سیاسی به سمت ارادت سالاری و تملق و چاپلوسی و دو روئی پیش رود، فاسدان مجال بیشتری برای رشد و نمو پیدا می کنند . گروه گرائی و قبیله گرائی سیاسی در تغییرات قوه مجریه موجب رشد فساد می شود . اگر می بینیم که نفاق رفتاری و دو شخصیتی شدن افراد جامعه بیشتر و بیشتر شده است، بدانیم که فساد مالی نیز در حال رشد است!

آخر الکلام اینکه نقش بسیار مهم در فساد و نیز مبارزه با آن در ساختمان بهارستان نهفته است . واقعیت این است که ساختار مجلس شورای اسلامی ما و نحوه انتخاب نمایندگان و علائق آنان در طول دوره مجلس به گونه ای است که مبارزه با فساد را سخت می کند. قریب به اتفاق نمایندگان ما نیت های خیر خواهانه دارند اما چون قدرت زیادی برای تائیر گذاری بر قوه مجریه دارند، این اهرم با بهانه کمک به حوزه های انتخابیه ، می تواند به یکی از مولد های فساد تبدیل شود. نمایندگان ما بدون هیچ تشکلی وارد مجلس می شوند لذا نظام کنترلی بررفتار آنها وجود ندارد.

مراجعات مردمی و نیازهای حوزه انتخابیه، موجب فشار آنها بر قوه مجریه برای اعمال نظرات آنها می شود. اگر دقت فرموده باشید، در چند پرونده اخیر فساد، نام چند نماینده مجلس هم وجود داشت.
در سیستم فعلی نماینده برای انتخاب مجدد خود ، مجبور می شود که بعضاً امتیازهائی را بدهد و یا سکوت های مصلحت دار ( ! ) بنماید. اینجا نقش پیوند قدرت و ثروت که محصول آن فساد است ، بیشتر هویدا می گردد. مقصر نماینده مجلس نیست. تقصیر متوجه ساختار فعلی مجلس شورای اسلامی حدوثاً و بقائاً است.

در پایان تاکید می گردد که فساد هر روز پیچیده تر و گسترده تر و پر نفوذ تر می شود. مبارزه امروز با آن بمراتب آسانتر از مبارزه فرداست.
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۰۱:۳۵
مطبوعات ازاد و صدا سیما غیر وابسته و دادگاه وپلیس مقتدر باعث مبارزه با فساد میشه (2383270) (alef-13)
 
عزتی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۴۰:۰۸
الف جان !
یادته دو سه ماه پشت سرهم از فساد و سیستماتیک شدن فساد و فساد یقه سفیدان و ... نوشتید.نتیجش چی شد؟ اصلا کسی تره خرد کرد برای آن. (2383560) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۱۲:۵۲
فساد مانند ویروس ابولا است. یعنی اولا" مسری است و شیوع پیدا می کند و ثانیا برای از بین بردن آن باید از همه رو شهای ممکن استفاده کرد. نمی توان با دستگیری و مجازات چند نفر ادعای مبارزه با فساد را کرد. (2383847) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۱:۳۳:۳۸
به خدای احد و واحد قسم که همگی ما درخصوص عمل نکردن به فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و پیامدهای ناگوار ترک این فریضه مسئول هستیم و فردای قیامت باید پاسخگو باشیم. (2384135) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۲:۴۲:۵۶
در کرمانشاه 15 کیلومتر درخت وسط بلوار میدان آزادی تا طاق بستان را بریده‌اند و به جای آنها ستون‌های بتونی و پر هزینه از بیت‌المال برای احداث منوریل علم کرده‌اند و بعد هم اعلام می‌کنند این طرح به صرفه نبوده و منتفی است .

چه کسانی از این کار سود برده اند؟ آیا این فساد آشکار نیست؟؟ (2384271) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۲:۴۴:۵۳
شرکت پارس خودرو در هر دوره‌ای اقدام به پیش فروش 90 روزه اتومبیل پارس تندر کرده بعد از آنکه قیمت اتومبیل را به تمام و کمال از مشتری دریافت کرده بهانه آورده که به دلیل تحریم، تولید اتومبیل مورد نظر متوقف شده است. با این جابه‌جایی پول از این طریق درآمد زیادی نصیب شرکت شده است. اما خریدارصاحب اتومبیل نشده است. آیا این کار نوعی فساد نیست؟ (2384275) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۴۲:۱۹
اتفاقا کار آقای ایمانی و افرادی نظیر وی قابل ستایش است.
حرف ایشان را کسانی مانند من که شغلشان را برای گزارش فساد مدیران از دست داده اند، خوب درک می کنند.
باشد که مسئولین رده بالای نظام بدانند که قانون مصوب مجلس درمورد مبارزه با فساد اداری (سال 1390) یک مجسمه خوشگل از مبارزه با فساد است و بس. اجرای آن در موردی که خودم ناظر بر آن بودم صفر بود. (2383973) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۵۱:۲۴
به این دلیل که چون هنجارها و ارزش ها درجامعۀ ما کاملا دگرگون شد ، طبیعتا معیار و ابزارشناخت درست از نادرست را هم زیر و رو کرده :
اونوقتها روی دیوارها نوشته بود : رحمت (و یا لعنت) بر........ ؛ حالا نوشته : پارک نکنید وگرنه 4 چرخ.......!!!!! ؛
اونوقتها : یک سوزن به خودت و.....؛ حالا شده : یک سوزن به مردم بزن ، در عوض یک جوالدوز هم به مردم بزن!!!!؛
اونوقتها : خواهی نشوی رسوا.........؛ حالا شده : خواهی نشوی عقده ای !!!! همرنگ جماعت شو؛ اونوقتها پا نگذاشتن به کلانتری یک آرمان و اعتلا بود ؛ حالا : برای جوانان ، اعزام شدن به کلانتری یک افتخار!!!! است ؛
اونوقتها ..........؛ حالا ......... !!!!!؛ (2383980) (alef-13)
 
میرزای بزرگ
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۴۵:۳۶
"مبارزه با فساد" خنده دارترین کلماتی است که در ادبیات فارسی وجود دارد. (2383571) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۷:۱۲:۵۸
تو ایران جواب نمیده! (2384579) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۹:۳۷:۲۱
1982، مطمئنی با مطبوعات ازاد و صدا سیما غیر وابسته و دادگاه وپلیس مقتدر میشه با فساد مبارزه کرد، چیزای دیگه ای هم میخوادا، ی کم فکر کن. (2384732) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۱۰:۱۲:۴۷
و متاسفانه ما هیچ کدومو نداریم به خاطر اینکه فاسدان یا از بدنه اند یا از اشنایان بدنه وهیچ وقت چاقو دسته خودش را نمیبرد (2384804) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۲۴:۰۵
در خصوص "قش سازمان های مردم نهاد و رسانه ها و مطبوعات در این زمینه بسیار مهم است ."
باید گفت در کشوری هایی که دمکراسی در آن حاکم نیست فساد بیشتر است ریشه تمام فساد ها نداشتن دمکراسی به معنای واقعی کلمه میباشد بطوریکه روزنامه نگران را به دلایل واهی راهی زندان میکنند

سانسور چی الف لطفا سانسور نکن (2383334) (alef-13)
 
افشين - اورميه
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۳۱:۱۴
با عرض ادب واحترام

خانه از بست ويران است

پيروز وموفق باشيد. (2383343) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۴۰:۱۹
تا زمانی که در مملکت روزنامه ازاد و تریبونهای آزاد وجود نداشته باشد که آبروی این افراد را از بین ببرند نمی توانند کاری از پیش برد زیرا با م.م -ر.م شد برخورد با افراد خاطی اگر مث مثلا ترکیه کانالهای مستقل داشتیم باور کنید نصف پرونده های قضائی کم خواهد شد چون الان در جامعه ما پول هر کاری که به فکر آم می رسد می تواند انجام دهد که قانون نمی تواند. (2383360) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۳:۴۳:۵۳
در کشوری که همه مسلمان هستند که فساد وجود نداره مخصوصا در مدیران و بقیه که قابل ذکر نیست. (2383366) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۱۸:۵۹
ما اميدمان را براي مبارزه با فساد در بهزيستي از دست داديم كساني كه يكسال پيش در بهزيستي سيستان وبلوچستان بايد بركنا ر مي شدند سر كارند وبه ريش همه مي خندند اتفاقا بعضي نمايندگان پرقدرت مجلس پشت شان هستند... (2383421) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۰:۱۷:۵۱
اتفاقا ماهم در شرکت خودروسازی دقیقا مثل شما هستیم و گویا این دولت باوجود برخورداری از رانت خواران بسیار باسابقه همه افرادیکه از دولت قبل ماندند و رانتخواری را بلدند حفظ کرده اند چون مهم این است که فساد و باند بازی از بین نرود.رای من و شما هم بدرد جرز لای در میخورد آرام باش ایشالا تا 3 سال دیگه کس دیگه ای میاید ما را فریب میدهد و خلاصه سختی قدیما صد سال اول بود ولی الان میشه گفت سختی 40 سال اول زندگی است چون تکلیفت را مشخص کرده اند یا رفتی بالا یاکه زیر پای ابرقدرتان و مدیران رانتی و فامیلی له لورده شدی و اندازه پشگل هم ارزش نداری نه پیش خودت نه پیش خانواده نه همسایگان و نه همکاران . (2384009) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۲۷:۰۴
با تشکر از جناب آقای ایمانی،

به نظر می رسد متن حاضر ناظر بر یک قسمت از معضلاتی است که منجر به فساد می گردد. جهت تکمیل می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

1- نیاز به بازنگری جدی در معیارهای گزینش نیروی انسانی و واقعی نمودن این معیارها، به صورت خاص تغییر این معیارها از ظواهر به موضوعات صحیح چون پرهیزگاری و خدا ترس بودن.

2- ارزیابی صحیح و واقعی عملکرد مدیران توسط دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی، نه ارزیابی صوری و بر مبنای ظواهر.

3- متناسب سازی سیستم های جبران خدمات مدیران و کارکنان، با توجه به مسئولیت و شرایط روز اقتصاد. نمی توان انتظار داشت با تورم های شدید و نا متجانس فعلی، مدیران که توانایی بهره برداری شخصی از موقعیت های دولتی را دارند، از حقوق حقه خود صرفه نظر نموده و برای رضای خدا کار کنند. البته این موضوع به آن معنی نیست که چنین مدیرانی در نظام اسلامی وجود ندارند. ولی نمی توان انتظار داشت همه مدیران در شرایط فعلی چنین باشند.

4- به نظر می رسد مکانیزم فعلی رسیدگی به دعاوی حقوقی در کشور بسیار پیچیده و طولانی می باشد. این خود یکی از مهمترین دلیل فساد و بهره وری پایین در بخش خصوصی و دولتی و حتی عمومی در کشور است.

5- به عبارت دیگر مکانیزم ها و ضوابط موجود توان جذب حداکثری مدیران قوی را نداشته و اگر معدود مدیرانی اینچنین یافت می شود، بیش از اینکه نتیجه فرآیندی برنامه ریزی شده و ناشی از سیاست های صحیح باشد، منبعث از آموزه های فرهنگی و دینی این مرز و بوم و حس کمال طلبی ایرانیان می باشد. (2383445) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۴۱:۰۶
بهترین راه مبارزه با فساد علاوه بر بهبود روشهای حسابرسی و شفاف سازی، افزایش اعتقاد به خدا، معاد و قیامت است. اگر کسی خدا را حاضر و ناظر و آگاه بر امور می دید و مال حرام را آتش و متعفن و چرک و خون می دید، فسادی رخ نمی داد. (2383472) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۰۷:۰۰
هی راهکار بدید , به چه درد میخوره وقتی بهش عمل نمیشه. به قول سعدی عالم بی عمل به چه ماند به زنبور بی عسل!
تازه اینطور نیست که فقط عمل نشود بلکه دقیقا بر عکس راهکارها عمل میکنند. اصلا اراده ای برای مبارزه با فساد وجود ندارد . مردم به عمل توجه میکنند نه به ادعا (2383508) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۱۰:۳۶
چرا با مدیران فاسد ستاد سوخت دولت دهم که مدتی هم بازداشت بودند و با قید وثیقه آزاد شدند برخورد نشد.......
ما هم هیچ امیدی به مبارزه با فساد نداریم ..............
به امید ظهور امام زمان (عج) (2383514) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۳۵:۰۵
مبارزه با فساد غیرت میخواهد.غیرت (2383552) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۴۴:۰۶
دستگاههای نظارتی ما چه می‌کنند؟، اگر قوه قضاییه، نیروی انتظامی سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و سایر دستگاه‌های نظارتی به وظایف نظارتی خود عمل کنند نباید فساد در ابعاد مختلف آن در جامعه گسترش یابد. ولی به نظر می‌رسد این دستگاه‌ها ملاحظاتی مد نظر دارند که به وظایف نظارتی خود به خوبی عمل نمی‌کنند. (2383567) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۴۵:۲۰
وجود دموکراسی با 4 رکن مشخص باعث میشه فساد به حداقل برسد. (2383570) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۵۱:۱۹
آقاي ايماني بخوبي نکات اساسي و زيربنائي مربوط به فساد موجود در کشور و راه حلهاي آنرا گفته اند (2383583) (alef-3)
 
داود
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۵۵:۴۲
مبارزه با هر چیزی راحت است به شرط آنکه خودمان اهلش نباشیم (2383589) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۶:۱۷:۲۸
بايد هزينه هاى فساد اقتصادى و رانت خوارى و هرگونه سوء استفاده مالى از بيت المال و رشوه خوارى و ويژه خوارى شامل امتيازات خاص و استثنايى و همه چيزهايى كه از ان بوى فساد و مفاسد اقتصادى مى آيد را بشدت بالا برد و با جرايم و مجازاتهاى بسيار سنگين كه حداقل ان مصادره كل اموال فرد متخلف و افراد درجه يك او ميباشد جلوى فساد را گرفت و حتى بايد نام كسى را كه متهم در حد بالاى ٧٠ درصد ( يعنى بالاى ٧٠ درصد ممكن است مجرم باشد ) هم ميباشد اعلام نمود تا انجا كه افراد دقت كنند تا در موضع اتهام نيز قرار نگيرند .
بسيارى از مفاسد اجتماعى و اخلاقى نيز ناشى از مفاسد اقتصادى ميباشد . (2383633) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۶:۲۰:۲۷
با عرض سلام و ادب به تمامی کارکنان سایت الف

در این مسئله هیچ شکی نیست که فساد محصول مدیریت فاسد و کم سواد و رانت خوار و نیز دروغگو و خالی بند است. مدیریتی که آمار دروغ می دهد و واقعیت را جعل می کند و استاد وارونه نمایی است. اما سئوال این است که این مدیران محصول کدام جامعه اند؟ جز جامعه ای بی اخلاق که دروغگویی و ریارکاری اساس رفتار و کردارش را تشکیل می دهد. واقعیت تلخ این است که اکثریت مطلق جامعه ما به اخلاق و الزاماتش پایبند نیست و هیچ حساسیتی به اختلاس ، رانت خواری، دروغ و ریاکاری و غیبت و .... ندارد. مشاهدات روزمره آدمی در این جامعه نشان می دهد که بی اخلاقی تا چه اندازه در رگ و پی ما مردمان نفوذ کرده است ، از رانندگی دیوانه وار و وحشیانه! گرفته تا جوانان هرزه و فاسد و ولگرد و بیکاری که شب و روز با ماشین هایشان در خیابان ها ول می گردن! و مشغول بوق زدن برای نوامیس مردم هستند، امری که در هیچ کشور متمدنی دیده نمی شود و با کمال تاسف باید گفت که نصف ترافیک شهرهای مان حاصل رفت و آمد بیهوده آنهاست .کاسبانی که جز به گرانفروشی و احتکار فکر نمی کنن و به هیچ عنوان هم حاضر نیستن که به حقوق مشتریانشان احترام بگذارند و حتی جواب سلام آنها را هم به زور می دهند! دانشجویانی که دانشگاه را با پارک و شهربازی اشتباه گرفته! و به تنها چیزی که فکر نمی کنند درس و علم است و متاسفانه اکثریت آنها هیچ ابایی از تقلب و... هم برای کسب نمره ندارن و مدرک را تنها برای پزدادن! و پشت میزنشینی می خواهند. البته اقلیتی از جامعه ما هم بسیار سالم و درستکار است که اگر آنها نبودند معلوم نبود که چه بلایی بر سرمان می آمد! خداوند عاقبت همه مان را بخیر کند. با تشکر (2383650) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۶:۲۳:۲۸
مبارزه با فساد را فقط و فقط به حرف می خواهیم ......................... (2383657) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۷:۴۰:۱۵
كسانيكه در شركتهاي دولتي مشغول كار هستند بهتر درك ميكنند كه مبارزه بافساد نميتواند وجود داشته باشد چون فساد خانه تمام در وپنجره هاش قفل دارند و غير از خودي كسي داخل آن نميتواند ورود كند (2383802) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۸:۳۳:۰۹
آقای ایمانی
مطالبی که بر شمردید را همه میدوند و نقدهای بسیار تندتری نیز بیان شده که همگی حکایت از وخیم شدن اوضاع داره.
ولی سوال مردم بیشتر این هست که چیزی را که همه میدونند و تمام ارکان نظام از و خبرگان گرفته تا مجلس و دولت و قوه قضائیه در موردش هشدار میدن و مردم هم از این موضوع به ستوه آمدن، چــــــــــــــــــــــرا هیچ اتفاقی در جهت بهبود این موضوع نیافتاده؟

البته اگر از مردم بپرسید (نگاهی به کامنت‌ها بکنید) میگن «شتر سواری دولا دولا نمیشه». (2383885) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۳۳:۴۶
شنیدن اخبار این فساد های ریز و درشت برای مردم عادی شده . قبح این پدیده از بین رفته . کسانی هم که عامل این فسادها هستند از حاشیه امن برخوردارند و به همین سبب جری تر میشن . ما حتی اسمشونم نمیگیم و از حروف مقطع استفاده میکنیم . دیگه چه انتظاری داریم؟وقتی قبح این مسائل در جامعه از بین بره میدونید یعنی چه؟ قضاوت با دوستان . کلمات از گفتن ابعاد این پدیده شوم که دامنگیر جامعه ما شده قاصرند . ولی در نهایت باز هم مردمند که متضرر میشن . (2383963) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۰:۱۴:۳۹
وقتی قبح مساله از بین بره بچه ها و جوون ها به زرنگ بودن و پته خود را از آب بیرون کشیدن به هرترتیبی معتقد می شوند و دیگر از نان حلال کمتر خبری می شنویم (2384005) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۴۷:۵۴
اخیرآ نوع دیگری از فساد مطرح شده بنام مفقود شدن مانند دکل حفاری گم شده ،

چندین تن روغن پالم گم شده ، اموال ب ز گم شده ، شتر با بارش گم شده (2383976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۵۷:۴۲
درود فساد نیز مثل همه پدیده های اجتماعی داری عوامل زمینه ساز متعدد است در ایران ب نظر من مهمترین این عامل زمینه ساز دولت است که افراد اجتماع را مجبور مکند برای رسیدن ب حالی از معیشت ب شغلهای کاذب فروروند . من معلم وقتی که مجبور میشوم برای سازگاری با موقعتت جدید که در اول هر سال در این سالهای گذشته دولت اقدام ب گران نمودن خدمات خود مینماید ب دنبال کار جدید بگردم ودر این فرایند دست به هر کاری بزنم کاذب است چون شغل تعریف شده دارم و در واقع این اقای دولت منو مجبور میکند برای داشتن معیشت سال قبل کلک بزنم به کی به همه عقاید انوخته شده سالهای قبلم ودر این بستر ب تدریج تخم مرغ دزد شتر درد میشود وطرف دیگر نیز قدرتش ب شتر دزد نمیرسد تخم مرغ دزده را نفلحه میکند و میشود ان فساد سیستماتیکی که ازش حرف میزنند و هر که در این سیستم برای خود جایی پیدا نکند مثل من معلم باید نفلحه معشت گردد. اقای نویسنده محترم این بندهای که شما مطرح کردیند فقط در عامل اشکار کننده فساد دیده میشود نه عامل زمینه ساز ان که پرورش رسمی دروغ پردازی حرفه ای است. (2383991) (alef-13)
 
عليزاده
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۰:۰۶:۲۹
جناب ايماني : مطلب دقيق ومستدلي رائه فرموديد ، منتها متاسفانه براي حل مشكل كه مهمترين آنها اصلاح قوانين وساختار فربه دولت كه ضررش بيش از نفعش مي باشد را ، به معلولان همين سيستم فاسد وا مي گذارند واين ام المصائب كشور است . مساله ماليات با فساد وظلم عظيم ( بيشتر به دولت ) مواجه است واين به دليل قاضي بودن مدعي با واگذاري تشخيص وتعيين ماليات به سليقه فردي وهيئت ها وكميسيون هاي تحت امر افراد سازمان ، مي باشد ومتاسفانه در اصلاحيه مطرح در مجلس اندك حضور تشكل ها ولو به صورت صوري را هم حذف و اختيارات تدوين آئين نامه ها ودستور العمل هارا انحصارا دراختيار سازمان مالياتي گذارده اند واين قطعا به افزايش فساد وظلم منجر خواهد شد . تشكيلات اداري فاسد به راحتي به خودش اجازه مي دهد تا مثلا شهرداري تهران ، هتل چند صد ميلياردي توس مشهد( 5ستاره ) را براي اسكان مديران ومهمانان خاص واحتمالا بعض كاركنان را خريداري نمايد . آنقدر فساد واسراف وحيف وميل بيت المال طبيعي وعادي شده كه شهرداري بدون هيچ واهمه اي به چنين كاري اقدام مي نمايد كه قطعا 100% تهراني ها با آن مخالف مي باشند . تدوين برنامه اصلاح اين شهرداري را هم به خودش وا مي گذارند ونتيجه تفكر فاسد هتل بخر نتيجه اي سازنده نخواهد داشت . براي تدوين تحول اداري وقوانين بايد اشخاص بدون وابسته به سازمان هاي دولتي به كار گرفته شوند . (2383997) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۰:۵۷:۰۳
تا زمانی که درامد مردم کفاف زندگی شون رو نمیده فساد به وجود می اید و زمانی که مزه این نوع پول زیر زبون کسی رفت دیگه به این راحتی از اون دل نمی کنه (2384079) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۲:۲۲:۴۴
فساد اقتصادی خطری برای دست اندکاران نداره که هیچ گاها هم برایشان راهگشا خواهد بود نمونه اش هم وثیقه های کلانی است که در موقع گرفتاری از غیب به کمکشان می آید. فساد از دید مسئولین شبکه ها و وسائل ارتباطیست که گسترش آنها را بر نمتابند و با تهدید و اولتیماتم به حذفشان اقدام میکنند. (2384227) (alef-10)
 
روح الله
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۳۶:۳۰
برای مبارزه با فساد ابتدا باید تعریف درستی از آن داشته باشیم.
فساد یعنی انجام کاری که به خود شخص یا به جامعه ضرر میرساند.
راه مبارزه با فساد بسیار بسیار آسان است و در کلمه شفافیت خلاصه میشود .یعنی نظارت همه بر همه .
گروههایی که میخواهند فساد انجام دهند مخالف شفافیت هستند و طرفدار امنیتی شدن مسائل میباشند .
واضح است که این گروهها منظور خود را پشت کلمات زیبا نظیر عدم سوءاستفاده دشمن از شفافیت یا عدم رنجش مردم پنهان میکنند .
پس همه چیز واضح است و فقط عمل میخواهد به خصوص از جانب آقای توکلی و نظایر ایشان (2384488) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۴۲:۰۶
فساد یعنی تبدیل خصوصی سازی به اختصاصی سازی (2384490) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۴۳:۵۲
حقیقت این است که در این مملکت عده کمی به مردم سالاری معتقدند و گروههای مختلف در پی کسب قدرت میباشند.سرمایه نیز یکی از ابزار قدرت است ...... (2384493) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۴۴:۳۵
شفا فیت
شفافیت
شفافیت
شفافیت
شفافیت (2384494) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۴۶:۲۲
در انگلیس هم اگر دولت مراقب نباشد مردم فروشگا ها را غارت میکنند.پس سیستم نظارت باید قوی باشد (2384495) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۴۶:۴۳
نظارت همه بر همه (2384496) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۵۱:۲۲
متاسفانه مردم ملاحظه هم را نمیکنند
کشاورز کود غیر استاندارد به محصولات میدهد
کارمند کم کاری میکند
کارخانه دار از روغن پالم استفاده میکند
دولت بنزین آلوده توزیع میکند
تاجر جنس نامرغوب وارد میکند
و همه اسم کار خود را زرنگی میگذارند (2384500) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۱:۵۳:۱۸
مبارزه با فساد وقتی مشکل میشود که امور دیگری مهمتر از مبارزه با فساد شمرده شوند.مثلا گروهی حفظ خود را در قدرت مهمترین چیز بداند و حاضر باشد به خاطر آن پا روی همه اصول بگذارد (2384502) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۷:۱۹:۱۵
قديما مي گفتند مبارزه ، غيرت ميخواهد علامت غيرت سه چيز بود گيوه وركشيده و شلوار بالاكشيده وكمر بند محكم متاسفانه مسئولين ما هيچكدام را ندارند. مبارزه با فساد با زير شلواري ودمپايي امكان پذير نيست . (2384584) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۰۷:۵۳:۳۴
متاسفانه باید گفت ماهی از سر گنده گردد نی ز دم باقدرت مافیایی پشت پرده
وبهره مندی بزرگان کشوری ولشکری ونمایندگان محترم از خوان یغما هیچ امیدی به مبارزه با فساد درکشور نیست (2384602) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۷:۳۲:۱۵
ميارزه با فساد كار فرهنگي لازم دارد بايد اين فرهنگ ايجاد شود كه نظارت و پاسخ خواهي حق ملت و بالاتر لز ان وظيفه ملت است و پاسخ هي و مسئوليت پذيري و حسابدهي وظيفه مديران و مسئولين است و ايجاد اين فرهنگ كار ووظيفه رسانه هاست هرچند رويكرد ودستورات ديني در اين رابطه در شرع مقدس اسلام وجود دارد ولي متاسفانه به علت غلبه سياست بر همه امور منجماه ديانت هر كس بخواهد مفسده اي را پيگيري كند مورد اماج حملات و تهمتهاي امنيتي قرار مي گيرد كه اين حملات با توجه به رابطه بين ثروت و قدرت عموما از سوي يقه سفيد ها سازماندهي و هماهنگ مي گردد تا زماني كه روزنامه ها نقش روزي نامه داشته باشند و به وقايع مفاسد مالي و گزارشات مردمي وارد نشوند. و اطلاع رساني عمومي نشود اش همين است و كاسه همين (2386068) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۵۹:۴۰
شما توجه فرمائيد به رفتار ميكروب ببينيد ميكروب ببينيد ميكروب عموما در چه فضايي متولد ميشود چگون و در چه شرايطي تكثير و رشد و نمو پيدا مي كند و راههاي علمي مبارزه با ميكروب چگونه است همان شرايط. عينا در مورد مفاسد اقتصادي هم صادق است مفاسد اقتصادي هم مانند ميكروب در جايي رشد مي كند كه معمولا نور كافي به انجا نمي رسد اين نور را در محيط تجتماعي ميتوان به شفافيت امور و فعاليتها و فضاي باز رقبت سالم اقتصادي تعبير كرد كه فقط در صورت ايفاي نقش واقعي رسانه هاي اجتماعي و فرهنگي و اقتصادي تحقق مي يابد ولاغير ميكروب در دهاني رشد مي كند كه به طور مرتب و موثر مسواك زده نمي شود و قبل از خرابي دندان به دندان پزشك مراجعه نمي شود اين موضوع را در مخيط اجتماعي ميتوان به نقش حسابرسي موثر وعملياتي تشبيه كرد كه متاسفانه دو كشور ما به يك عده گزارشات. كنترل شده و بي اثر و محض خنده در مجامع عمومي شركتها تبديل شده است متاسفانه عده اي حتي از كشيدن دندان فاسد شده كه تا ريشه هم نفوذ كرده خودداري مي كنند و لذا موقع حرف زدن هم بوي تهوع. اوري به مشام مي رسد دليل ان را هم ترس از درد امپول و درد كشيدن دندان و .....عنوان مي كنند بايد گفت برادر عزيز انموقع كه مسواك نمي زدي و شكلات هم ميخوردي بايد به فكر اين روزها ميبودي . مصداق بارز اين گونه فساد را در الومينيوم المهدي بالغ بر ٣٠ماه است كه شاهد هستيم و متاسفانه عليرغم افشاگري و اطلاع رساني عده اي از مديران با گذشت ١٤ ماه ورود دستگاههاي نظارتي. هيچگونه گزارشي منتشر نشده. است و موضوع فساد در اين شركت را به يك موضوعي در حد امنيت ملي تبديل كرده اند ! اين يعني همان نبود نور نبود شفافيت و اين يعني رشد ميكروب و تخريب دندان و بوي تهوع اور ي كه مشام اگاهان اقتصادي را مي ازارد (2386123) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۰:۱۸:۰۲
اگر بخواهند می شود
مشکل اینجاست که اصلا کسی نمی خواهد با فساد مبارزه کند (2386245) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۳:۰۳:۴۵
مبارزه با فساد خنده دارترین کلمه است که در طول یک دهه گذشته توسط مسئولین عالی رتبه کشور استفاده شده. به برکت خلاقیت برخی از آقایان با انواع و روش های مختلف فساد دولتی آشنا شدیم. به نظر من تمامی نکاتی که در مقاله گفته شده درست است، ولی نکته اینجاست که در طول دو دهه گذشته نه تنها قدمی در هیچ کدام از جوانب از جمله مطبوعات آزاد، توسعه بخش خصوصی، کوچک سازی دولت و ... برداشته نشده بلکه روز به روز شرایط برای فسادهای مالی گسترده تر مهیا شده است. (2388493) (alef-10)
 
soheil
۱۳۹۳-۰۷-۱۳ ۰۶:۴۳:۴۴
فساد سیستماتیک دراین مملکت داره عادی جلوه میشود ونمونه بارزظلم بسیار بوده حیف ومیل بیت المال و..حواسمان باشد طبق احادیث حکومت به کفر میماند ولی به ظلم وستم نه. (2408517) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.