نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241615
پشت پرده مافیای صنعت خودرو
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۶
در حالی قائم مقام مدیرعامل سایپا می‌گوید متوسط عمر مدیریتی مدیران خودروسازی در ایران دو سال است و در این مدت زمان آنها نمی‌توانند مافیایی در صنعت خودرو شکل دهند که عضو هیات مدیره انجمن خودروسازان عنوان می‌کند، مافیای صنعت خودرو، صاحبنظران و اساتید دانشگاه و برخی نخبگان را به خدمت گرفته است تا با تولید جوک و تبلیغات منفی علیه صنعت خودروی ایران، راه واردات و سودهای کلان را برای خود باز کنند.

به گزارش مهر، داوود بناب در تالار گفتگوی صنعت خودرو، رسانه و انتظارات جامعه گفت: وظیفه خودروسازان تولید خودرو با کیفیت و با قیمت مناسب است و چنانچه به این دو فاکتور توجه جدی نشود، خودروهای تولیدی در داخل و خارج کشور، بدون مشتری باقی می مانند و جذابیتی برای مردم ندارند.

قائم مقام مدیرعامل سایپا افزود: صنعت خودرو ۱۳ درصد ارزش افزوده تولید و ۱۲ درصد اشتغال صنعتی را به خود اختصاص می دهد، این درحالی است که در کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا، زمانی که صنعت خودرو با چالش مواجه می شود، حتی در سطح روسای جمهور نیز وارد عمل شده و برای نجات اقتصاد کشور، از صنعت خودرو حمایت می کنند، چراکه میزان ارزش افزوده در این بخش بسیار بالا است.

وی با اشاره به تحریم صنعت خودرو از سوی آمریکا تصریح کرد: در مقابل اهمیتی که صنعت خودرو در کشورهای پیشرفته دنیا دارد، زمانی که امریکا در صدد تحریم اقتصادی ایران برآمد، بعد از نفت و بانکداری، بر روی صنعت خودرو ایران تمرکز کرد، چراکه این صنعت سهم بالایی در تولید ناخالص ملی و اشتغالزایی دارد و از این طریق، امریکا می توانست اهداف خود را در قبال ایران به ثمر برساند.

بناب در پاسخ به انتقاداتی در مورد قیمت خودرو گفت: متاسفانه هم اکنون بسیاری از افرادی که تخصصی در صنعت خودرو ندارند، به اظهارنظر در رابطه با قیمت و کیفیت می پردازند و این امر لطمات زیادی را به صنعت خودرو ایران وارد کرده است، این درحالی است که گاهی منافع ملی نیز فدای منافع شخصی می شود و یک نماینده مجلس به دلیل نزدیک بودن به فصل انتخابات مجلس و کسب آرا در حوزه انتخابیه خود، تلاش می کند که صنعت خودرو را زیر سوال ببرد.

تبلیغات منفی بر علیه صنعت خودرو، خط تولید ایران را در عراق به چین واگذار کرد
وی اظهار داشت: در این میان، در سال ۹۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو از سوی دو خودروساز بزرگ کشور تولید شده است که نسبت به ۷۶ میلیون جمعیت ایران، رقم ناچیزی به شمار می آید، این در حالی است که همین میزان تولید در سال گذشته به ۷۳۰ هزار دستگاه رسید که متاسفانه کاهش شدیدی را نشان می دهد اما امسال وضعیت در حال بهبود است.

به گفته قائم مقام مدیرعامل سایپا، متاسفانه برخی تبلیغات منفی بر علیه صنعت خودرو ایران و اینکه برخی پراید را ارابه مرگ می دانند سبب شد که دو خط تولید ایران خودرو و سایپا در عراق که قرار بود اسفند سال گذشته راه اندازی شود، علیرغم تجهیز جای خود را به خودروهای چینی دهد؛ این در حالی است که در مورد خط تولید ایران خودرو نیز که قرار بود پژو پرشیا تولید کند، تولید صورت گرفت اما هر گونه اثر یا برندی از ایران خودرو حذف شد و عراقی ها تولید این خودرو از سوی ایران خودرو، تنها به شرط تولید با علایم پژو مجاز دانستند.

وی اظهار داشت: در خط تولید سایپا نیز هم اکنون به جای تولید خودروهای ایرانی، لیفان چینی مونتاژ می شود و مسئولان عراقی بر این باور بودند که تولید خودرویی که در ایران به رسمیت شناخته نمی شود و تبلیغات منفی بسیاری را یدک می کشد، نباید در عراق صورت گیرد.

بناب ادامه داد: نمایندگان مردم نیز در مجلس شورای اسلامی با نزدیک شدن به انتخابات، منافع ملی را به خطر می اندازند و تلاش دارند تا با تمرکز بر کسب آرای بیشتر از حوزه انتخابیه خود، از خودرو به عنوان یک دستمایه انتخاباتی استفاده کرده و مدام بر سر کیفیت و قیمت خودرو مانور دهند، در حالیکه واقعیت داستان تولید خودرو در ایران این طور نیست.

هیچ کس حاضر نیست در صنعت خودرو سرمایه گذاری کند
وی ادامه داد: در دو سال اخیر، به دلایلی همچون ایربگ و ترمز ای بی اس شماره گذاری برخی خودروها را متوقف کردند، ضمن اینکه موضوع رعایت استاندارد یورو ۴ نیز مطرح شد، در حالیکه خودرو اکنون با استاندارد یورو ۴ تولید می شود، اما سوخت آن هنوز عرضه نشده و این نارضایتی را در پی داشته است.

به گفته بناب، در سال قبل هیچگونه سرمایه گذاری در صنعت خودرو صورت نگرفته است، ضمن اینکه به نظر می رسد که هیچ کس حاضر نیست در صنعت خودروسازی سرمایه گذار ی کند، چراکه حاشیه ها در این صنعت بسیار زیاد است.

مافیای صنعت خودرو کیست؟
وی همچنین در خصوص مافیای صنعت خودرو و مطرح شدن آن از سوی برخی رسانه ها گفت: طول عمر مدیران خودروسازی در ایران به یکی دو سال بیشتر نمی رسد و بقیه نیز کارمندان عادی هستند. بنابراین نمی توان نام مافیا را در صنعت بر آنها گذاشت؛ بنابراین باید دید که مافیات صنعت خودرو از کجا نشات می گیرد.

قائم مقام مدیرعامل سایپا ادامه داد: خودروهای وارداتی نیز مستقیما از سوی کمپانی ها وارد نمی شوند و عمدتا از امارات وارد می شوند، این در حالی است که بابت هر خودرو به امارات هزینه های زیادی پرداخت می شود و افرادی هم از این راه درآمدها و منافع کلانی دارند.

نمایی کلی از وضعیت خودروسازی در دنیا
همچنین در ادامه حسن قره‌ئی، مدیر توسعه استراتژی های پشتیبانی و وظیفه ای سایپا نیز گفت: تولید خودرو در دنیا بیش از ۸۴ میلیون دستگاه است که در سال ۲۰۱۲ کل گردش مالی صنعت خودرو حدود ۲۵۴۰ میلیون یورو بوده است.

وی افزود: حمایت از صنعت خودرو در دنیا به نحوی است که چین، روسیه، امریکا و المان حمایت های زیادی را از صنعت خودروی خود انجام می دهند این در حالی است که امریکا ارقام هنگفتی را به صنعت خودرو خود کمک کرده است.

به گفته قرئی، ۳ درصد از کل GDP دنیا از طریق صنعت خودرو ایجاد می شود و امکان افزایش سهم خودرو در تولید ناخالص داخلی تا ۳.۵ و ۵ درصد هم وجود دارد، این در شرایطی است که در سال ۹۰ سهم خودروسازی ایران از GDP ۳.۵ درصد بوده است که اکنون به کمتر از ۲.۵ درصد رسیده است.

وی اظهار داشت: در کل دنیا تولید ناخالص داخلی ۹۹ هزار میلیارد دلار بوده است که از این رقم ۳ هزار میلیارد دلار آن به صنعت خودرو اختصاص دارد.

قرئی همچنین در ادامه به تشریح رابطه میان تعرفه و اشتغال پرداخت و گفت: بررسی ها در برخی کشورهای دنیا نشان می دهد که چنانچه تعرفه از ۱۵ درصد به ۵ درصد افزایش یابد، ۱.۵ درصد اشتغال کشور کم می شود.

وی اظهار داشت: در سال ۹۲ سهم فروش خودروهای وارداتی در ایران ۳۴.۱۹ درصد بوده است که از لحاظ ارزش ریالی سهم فروش خودروهای داخلی ۱۷ هزار و ۹۷۲ میلیارد ریال و سهم فروش خودروهای وارداتی نیز ۹۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.

قرئی در ادامه در خصوص مقایسه قیمت خودروهای ایران با خودروهای چینی گفت: ارزانترین خودروی چینی با توان ۶۸ اسب بخار که حدودا معادل توان پراید است، ۲۰.۳ تا ۲۳.۴ میلیون تومان قیمت دارد، در حالیکه پراید ارزانتر از این خودروها است.

سود ۱۵۰۰ میلیارد تومانی واردات خودرو
در ادامه، محمدرضا نجفی منش، عضو هیات مدیره انجمن خودروسازان نیز گفت: مواد اولیه مورد نیاز صنعت خودرو گران شده است و نباید انتظار داشت که خودرو ارزان شود، این در حالی است که مواد اولیه ای که به درد صنعت می خورد، صادر می شود و در مقابل کالایی که در کشور ساخته می شود نیز وارد می شود. بنابراین تناسبی میان تولید و واردات و صادرات به هیچ عنوان وجود ندارد.

وی افزود: سال گذشته ۱۵۰۰ میلیارد تومان سود واردات خودرو بوده و فروش آن نیز نصف فروش کل تولیدات داخلی برآورد می شود؛ این در حالی است که مجموعه ای که خودرو وارد می کند، اساتید و صاحبنظران و خبرگان را به کار گرفته است تا بر علیه تولید داخلی حرف بزنند و جوک بسازند، این در حالی است که هدف آنها این است که واردات انجام شود و واردات بتواند تولید داخلی را ضعیف کند.

نجفی منش گفت: خودروسازی ایران باید نوآوری داشته باشد و البته در این زمینه اگرچه طی سالهای اخیر غفلت شده است، اما خودروسازان اکنون شروع به نوآوری کرده اند و نباید به بهانه اینکه یک خودروی قدیمی همچنان مشتری دارد، به تولید آن ادامه داد.

وی اظهار داشت: البته باید بر روی بحث کیفیت و قیمت کار کرد و نوآوری را نیز از یاد نبرد، چراکه شکایات از خودروهایی که با مدل جدید تولید می شوند، کمتر از خودروهای قدیمی است.

رسانه ها مقصر اصلی قیمت خودرو
احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان نیز گفت: شورای رقابت در سالهای قبل بر اساس ارز مبادله ای قیمت خودرو را محاسبه کرده بود، در حالیکه خودروسازان از ارز آزاد استفاده می کردند، این در حالی است که در سال ۹۱ معادل ۴ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۲ نیز ۲ هزار میلیارد تومان زیان به خودروسازان وارد شد.

وی گفت: در زمان وزارت صنعت در دولت دهم، یک هفته خودروسازان خودرو را با قیمت حاشیه بازار به فروش رساندند، در حالیکه رسانه ها چالش های زیادی را در این زمینه ایجاد کردند و به آن دامن زدند که قیمت خودرو بالا است؛ این در حالی است که نمایندگان شاخص مجلس که درست و حسابی هستند، از کاهش قیمت خودرو سخن به میان نمی آورند و بیشتر نمایندگانی که می خواهند رای بیاورند، از کاهش قیمت خودرو می گویند.

وی افزود: هم اکنون نیز برخی از همین نماینده ها از من شکایت کرده اند و به دادگاه رفته ام، این در حالی است که اگر کلاه خود را قاضی کنیم، اکثر مردم از خودروهایی که می خرند نارضایتی دارند و باید ایرادات را رفع کنیم.

نعمت بخش در ادامه به مقایسه افزایش قیمت برخی اقلام و از جمله خودرو در سال های ۸۴ تا ۹۲ پرداخت و گفت: در فاصله این سالها قیمت سکه ۱۰.۹ برابر، قیمت یک متر زمین کلنگی ۹.۳ برابر، قیمت یک متر آپارتمان ۶.۶ برابر، قیمت یک متر اجاره آپارتمان ۴ برابر ، دلار ۳.۹ برابر، متوسط گوشت گوسفند ۵.۶ برابر، مرغ ۴.۷ برابر، شکر ۴.۵ بر ابر، روغن ۴.۶ برابر، برنج ایرانی ۶.۵ برابر، بنزین ۸.۷ برابر، نان بربری ۶.۷ برابر، نان سنگک ۱۲ برابر، لواش ۶.۴ برابر، گازوئیل ۸.۳ برابر، شاخص عمده قیمت کالاها ۳.۶ برابر، حقوق ماهیانه ۳.۵ برابر شده است ولی خودرو تنها ۲.۲ برابر شده است.

وی اظهار داشت: در نهاده های خودرو و مواد اولیه آن نیز این اتفاق رخ داده است، بنابراین نباید به کاهش قیمت خودرو امیدوار بود و اصرار ورزید.
 
گنجی
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۶:۴۳:۳۷
در صنعنی که هيچ مشتري ای حق انتخاب ندارد و حتی خودرو های تحویلی

رادیو پخش هم ندارد و کیسه هوا تجملی و آپشن انتخابی به حساب می آید

و دوره انتظار 6 الی 24 ماه است و مردم مجبورند ارابه های مرگ را پیش خرید

کنند و کارخانه های خورد رو سازی بخاطر خالی کردن جیب مردم در کمال وقاحت

تولید 1 سال شان را انبار کرده اند تا گرانتر بفروشند و وزیر صنعت و معدن

سخنگوی رسمی خودرو سازان محسوب می شود و در حالی که فقط 120 هزار

نفر در این صنعت مشغول کار هستند به ازای آن 78 میلیون نفر را به گروگان

گرفته اند و هیچ کنترل کیفیتی وجود ندارد ، خوب هر چه بر سرمان بیاید حق مان

است (2373974) (alef-10)
 
ای کاش...
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۷:۰۷:۲۳
کار درست را عراقی ها کردند که اجازه ندادند جان و مال مردمشان در خودروهای شما بر باد رود! و برعکس این شمائید که خودروهای بی کیفیت چینی را که در هیچ کجای دنیا جایی ندارند را در ایران مونتاژ می کنید و به قیمت هایی گزاف به مردمتان قالب می کنید!
کاش شما هم مانند عراقی ها کمی به فکر مردمتان بودید و بهترین ها را برایشان می خواستید..کاش.... (2374007) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۷:۱۳:۱۶
برادر گرامی همه اینها را که گفتی ما قبول می کنیم ولی این را برای بنده مشخص کن من ماهی یک میلیون حقوق می گیرم وماهی 500 هزار تومن اجاره می دهم و مابقی هزینه های زندگی را ول کن بنده با این حقوق چطور می توانم یک پراید 20میلیونی بخرم . (2374016) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۰۷:۱۴:۵۸
نخر آقا مگه مجبوری اتومبیل داشته باشی ؟ (2374734) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۷:۲۷:۰۹
خیلی رو داری شما ..... (2374034) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۸:۱۶:۱۹
سلام اقای عزیز خودرو سازان دنیا چکاری انجام میدهندکه اینقدرمدل تولیدمیکنند ولی ایران خودرو و سایپانمیتوانند چراخودروکه از انوردنیا می اید قیمت ان بدون عوارض ازخودروهای داخلی ارزان تر است (2374100) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۸:۱۷:۵۱
" تبلیغات منفی بر علیه صنعت خودرو و اینکه برخی پراید را ارابه مرگ می دانند"
آق داوود بناب این همه مردم عزیز کشورمون رو این دو شرکت با خودروهای بی کیفیتشون به کام مرگ کشوندند اونوقت شما میگی برخی ارابه مرگ می دانند .
خدا تو وامثال تورو اگر قابل اصلاح شدنین هدایت کنه وگرنه ........ (2374105) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۸:۳۵:۳۱
واقعا چقده راسته حرفات نگو پژ تمام قطعات چینی قیمت بالا تاجای که امکان داشت حالا من ایرانی وقتی میبینم یک ماشین تورنجر 40 تومن چینی امکاناتش چندین برابره وپرداختشم به جیبم ضرر نمیزنه چرا بیام 206 بخرم که قراره یک ماهه بدن میشه سه ماهه اخرش بقیمت روز خشکه میگیرن پس به این نتیجه میرسیم که نمیتونین با چینی رقابت کننین. ما از واردات خودرو همایت میکنیم هروقت ماشین 38 هشت تومنی به قیمت که براتون تموم میشه دادین 15258000 تومن نوقت از برادری صحبت کنید (2374127) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۹:۱۶:۲۲
آقاي نعمت بخش چرا حرف هاي بي اساس مي زنيد شما نمايندگاني را كه تطميع كرده و خريده ايد را نمايندگان درست و حسابي ميدانيد وبراحتي به ساير نمايندگان توهين مي كنيد شما قد اين حرف ها نيستيد كه راجع به نمايندگان ملت اظهار نظر كنيد اگر واقعا مرديد وجرات داريد ماشين توليد ملي سوار شويد وپولش را نيز پرداخت كنيد بعد ببينيم ديگراينطوراز خودروسازها دفاع مي كنيد . (2374165) (alef-13)
 
علی 12
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۲۱:۲۰:۲۹
"""وی اظهار داشت: در خط تولید سایپا نیز هم اکنون به جای تولید خودروهای ایرانی، لیفان چینی مونتاژ می شود و مسئولان عراقی بر این باور بودند که تولید خودرویی که در ایران به رسمیت شناخته نمی شود و تبلیغات منفی بسیاری را یدک می کشد، نباید در عراق صورت گیرد."""
-- راست میگه دیگه همش مقصر مردم ایرانن و خودرو!!سازها هیچ تقصیری ندارن.

احمد نعمت بخش: ""وی افزود: هم اکنون نیز برخی از همین نماینده ها از من شکایت کرده اند و به دادگاه رفته ام، این در حالی است که اگر کلاه خود را قاضی کنیم، اکثر مردم از خودروهایی که می خرند نارضایتی دارند و باید ایرادات را رفع کنیم.""
-- یکی به من بگه معنی این حرف چیه؟؟ (2374317) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۲۲:۰۳:۵۹
این 2 سال که ایشون فرمودند مربوط به مدیر اصلی است ولی وقتی مدیر اصلی عوض می شود در زیر مجموعه خود تغییرات اندکی میدهد و فقط ممکن است مثلا" فلان مدیر از یکجا برود به جای دیگر .
حتی مدیرانی که بی لیاقتیشان اظهر من از شمس است هم جابجا نمی شوند .
یک شاهکار مدیریتی دیگر " تولید" یک سازمان برای مدیر شدن یک یا چند نفر خاص است.
در ضمن با عوض شدن مدیران اصلی کارخانه ها این روند تغییر نمی کند . چرا ؟ برای اینکه قدرت آنها از مدیر کارخانه بیشتر است . (2374372) (alef-13)