نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 248410
شبکه، یک «خواهش» و خارجی‌های بیکار
فرشاد مهدی‌پور، 19 آبان 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۵
آن‌ها که بد رانندگی می‌کنند،‌ ویراژ می‌کشند، تند می‌روند، از سمت راست سبقت می‌گیرند و خلاف‌های دیگر، بعضا ممکن است با انتقاد و نصحیت سایرین مواجه شوند: بوقی به نشانه اعتراض، سرتکان‌دادنی از روی تاسف و دست‌بالابردنی به معنای شماتت. اما کم پیش می‌آید که پلیس آن‌ها را ببیند و متوقف‌ و جریمه‌شان نکند. فرق پلیس با مردم عادی در همین‌جاهاست و اصلا حکومت برای آن به‌وجود آمده که هرجا کارها به گره افتاد، آن‌را باز کند. کار حکومت‌ورزی با نصیحت و خطابه و توصیه پیش نمی‌رود و آن‌هم در سطحی که طبق قانون اساسی «اجرایی» نامیده شده است و قوه مجریه. این‌که وزیر محترمی بعد از مدت‌ها کش و قوس دربرابر میکروفن خبرنگاران قرار بگیرد و بگوید «چون شبکه‌های اجتماعی به عنوان ابزاری در دست مردم است، بنا داریم شبکه‌ها آزاد باشند، اما توصیه به رعایت مسائل اخلاقی داریم» (منبع: تارنمای وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات)،‌ یک گفتار صرفا نظری و تئوریک و مناسب سخن‌رانی‌های دانش‌گاهی است و صدر و ذیل‌اش ربط چندانی به واقعیت‌های امروز حیات بشری ندارد.
***
کدام شبکه‌های اجتماعی‌ای ابزار دست مردم است؟ همین شبکه‌هایی که جدای از اطلاعات ویکی‌لیکسِ آسانژ و اسندون و صدها سند و شاهد دیگر، در همین روزها وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است ابزار اصلی این کشور در جاسوسی و براندازی و خراب‌کاری‌اند و وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی گفته، برندهای برتر تجاری در میان شبکه‌های اجتماعی از آنِ اسرائیلی‌هاست و سران‌شان مکررا در اجلاسیه‌های مهم کشورهای سرمایه‌داری حضور دارند و از این‌سو، اپلیکیشن‌های متعددشان به رایگان در اختیار ماست که اطلاعات‌مان را در آن‌ها مبادله کنیم و حتما این‌ها ابزار دست مردم‌اند؛ چون در گوشی‌های تلفن هم‌راه وجود دارند و گوشی‌ها هم ظاهرا در دست مردم است و اصلا هم هیچ شباهتی به چاقو و تفنگ و آلات قتاله دیگر ندارند که کسی از آن‌ها بترسد. اصلا چیزهای ترسیدنی،‌ از جنس ماده و پول و خشونت‌اند و «هر چند این شبکه‌ها از نظر اقتصادی برای وزارت ارتباطات مناسب نیستند» (یعنی درآمدزایی آن‌را با اخلال مواجه کرده‌اند)، اما بنای بر متوقف کردن‌شان نیست. معنای دیگر این جمله همین است که نوشته شد، تنها شاخص برای سنجش این شبکه‌ها (در واقع تنها میزانی که دوستان متوجه‌اش می‌شوند و آن‌را درک می‌کنند)، مسائل اقتصادی است و چون دولت، بزرگ‌وار و منش است، از منافع مالی‌اش صرف‌نظر می‌‌کند و اجازه می‌دهد این ابزارها ادامه حیات بدهند و «به دلایلی مانند مسایل اقتصادی آن‌ها را مسدود نکند» و البته جناب وزیر هم توضیح نمی‌دهد که چرا آن‌ها را مسدود نمی‌کند؟ آیا جز این است که برخی نخبگان دانش‌گاهی مرتبط با مجموعه‌های کارشناسی دولت، مرتبا این فکر را درون آن پمپاژ کرده و می‌کنند که این مسیری است برای ایجاد سرمایه اجتماعی و نباید آن‌را بست.

از این‌ها گذشته، به صدر یادداشت و ذیل جمله مذکور برگردیم؛ وزیر را ادبا چه معنا کرده‌اند و اهل سیاست از آن چه می‌فهمند؟ چرا از موضع وزارت، در این موضوع مهم فقط توصیه اخلاقی و خواهش پراکنده می‌شود و مگر اصلا این‌جا عرصه توصیه و اخلاق و مداراست؟ شبکه‌هایی که در موضعِ عضو‌گیری برای دواعش و دیگر تروریست‌ها هستند را می‌توان با توصیه اخلاقی مهار کرد یا آن‌هایی که روز و شب در حال تولید و نشر و بازنشر محتواهای ضداخلاقی (پورنوگرافی)، ضدمذهبی (اعم از فرق ضاله یا منحرف)، ضدخانوادگی و... هستند؟
***
ظاهرا این روی‌داد که یک کارگردان سرشناس سینما، درون همین جعبه‌ّهای جادویی داخل خانه‌ها، حرف‌های گوناگونی در اصالت جشن‌واره‌ها، تاخیر فرهنگی و تحقیر ایرانی‌ها زده است و بعد از همه آن‌ها تاکید کرده که مگر خارجی‌ها بیکارند که بیایند به فیلم‌های سیاه‌نمای ایرانی جایزه بدهند و اصلا سیاه‌نمایی چیست و الخ، ربطی به مواضع وزیر محترم ندارد؛‌ اما واقعیت آن است که ربط‌ش در ندیدن و نشنیدن و قبول‌نکردن و خدای ناکرده برخی خصائص اخلاقی ناممدوح دیگر است که ان‌شاالله ریشه‌های مهم‌تری از مسائل صرفا اقتصادی نداشته باشد. عِرض و آبرو و مال و اموال مردم در اختیار حاکمان است و اگر برخی از آن‌ها چشمان‌شان را باز کنند و لااقل اوضاع چندصدکیلومتری مرزهای کشور را ببیند، به این راحتی از اخلاق و توصیه سخن نمی‌گویند، به وظیفه‌شان در فرهنگ‌سازی و ارتقای سواد رسانه‌ای عمل می‌کنند و روش‌های سلبی را نیز صرفا در موقع موافقت با سیاست‌های‌شان به کار نمی‌بندند و آن‌ها را تخطئه نمی‌کنند.
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۱۹:۲۷
و باز هم توهم توطئه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2477997) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۸:۱۸
خدا وکیلی مرد باش و بیا بگوو آقای نویسنده خودت وایبرو واتس آپ داری یا نه؟
اگر بخوای زنگ مثلا بزنی مادر مکرمه که مسفارت خارج هستن با وایبر زنگ می زنی یا این نوشته رو می ذاری جلو خودت که قانتعت کنه که با اینا باهاشون درارتباط نباشی
شماها فقط این چیزارو واسه مردم میگید
رهبری فرمودن اقتصاد مقاومتی، ایشون از خودشون حتم دارم که مدتهاست شروع کردن
اما اون اقایی که دم از این حرفا می زنه کل زندگیش اقتصاد مصرفی و تجملاتیه
اما میاد مردمو نصیحت می کنه (2478995) (alef-13)
 
حسن بک
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۲۰:۵۲
تا زمانی که فقط یک صدا و - حداکثر چند صدای هم چهت- مجاز به شنیده شدن هستند هیچ کدام از این حرفها قابل قبول نیست. تمام دغدغه شما از جاسوسی و سایت های غیر اخلاقی و... همه ناشی از واهمه رقیب داشتن است.
اگر یک سایت فیلتر نشده و یا یک شبکه تلویزیونی آزاد که همه - منجمله اکثریت خاموش نخبه گان و مردم جامعه -بتوانند در آن نظر خود را بدون سانسور و ترس از اتهام تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی و..... بیان دارند وچود داشته باشد من همه حرف شما را می پذیرم. (2478004) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۳۱:۱۷
من نمیدونم اینکه من با دوستام از طریق این نرم افزار ها حال و احوال کنم چقدر برا غرب مهمه که بخواد جاسوسی کنه از من
مثلا یهو به این امر دست یابی پیدا کنن که امروز فلانی به فلانی گفت چطوری؟ (2478022) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۱۸:۴۴
مگه فقط شما از این شبکه‌ها استفاده می‌کنی که خودت رو مثال می‌زنی؟ (2478155) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۰:۰۱
همین حجم زیاد آگهی‌های تجاری، اینا چرا رو یه نرم‌افزار زیاد و کم می‌شن؟
یه ذره فکر کردن هم خوبه. (2478159) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۵۷:۵۳
متاسفانه مطلب رو نمی گیرید مسپله اینه که امکان این کارودارند یعنی اگر بخواند یک روزه مثلا نظرافکار عمومی کشوررا در باره هر مسپله ای بدست بیارند وبراساس اون برنامه ریزی کنند می تونند با انالیز این مکالمات عادی به این هدف دست ‍یدا کنند.چرا همیشه یک نکته خیلی خیلی کوجک از یک ‍ازل مهم رو می بینید (2478538) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۳:۰۸:۲۴
اونا بايد چند هزار ايراني رو استخدام كنن فقط براي خواندن اين همه پيام( زبان فارسي زباني نيست كه غير ايراني هاي زيادي بدونند.) حالا فرض كنيد همه ملل دنيا رو بخوان به اين شكل كنترل كنن اون وقته كه تمام مهاجرين كشورهاي غزبي كارشون ميشه خواندن مكالمات هموطنانشون. (2480166) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۶:۴۲
سلام با شما کاملا موافق هستم تصور کنید چندین میلیارد پیام رد و بدل می شوند و چه انرژی و نیروی کار و هزینه سرسام آوری برای آنالیز اینهمه اطلاعات با زباننهای مختلف لازم هست، این شبکه سودشون رو از ارزش افزوده این نرم افزارها بدست میارند ضمنا به این چیزا که بالا اشاره شده بهش میگن توهم توطئه! (2478621) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۹:۴۳
چرا هر وقت کسی دلسوزانه علامت سوال و ابهامی در برابر استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی بلند میکند، برخی فکر میکنند از منافع آن بیخبر است و یا میخواهد یکدم حکم به حذف همه این ابزارها بدهد. قدری چشمانمان را بیشتر باز کنیم، از غرق شدن در ابزارها و تولیدات سایر ملل و فرهنگها قطعا به سرمنزل مطلوب نمیرسیم. (2478637) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۳۳:۳۹
امان از توهم توطئه (2478027) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۳۵:۳۸
آنگاه که همه سست شده کنار کشیدند من قیام کردم و آن همگام که همه خودرا پنهان کردند من آشکارا به میدان امدم و ان زمان همه لب فرو بستند من سخن گفتم و ان همگام که همه باز ایستادند من با راهنمایی نور خدا به راه افتادم در مقام شعار صدایم از همه آهسته تر بود اما در عمل برتر و پیشتاز بود م و پاداش سبقت در فضیلت ها را برد کسی نمی تواند عیبی در من پیدا کند ذلیل ترین افراد نزد ن عزیز است و تا حقش را بستانم و نیروند نزد من پست و ناتوان است تا حق از وی بستانم این سخنان ابر مرد تاریخ و معصومی است که نه مثل فرشتگان توان خطا کردن نداشته باشد بله این توان را داشته و هرگز معصیتی انجام نداده و الله اکبر به این همه فضائل انسانی مرگ بر امریکا بوجود اورنده القائده و النصره و داعش زمانی ه دولت هاشمی و خاتمی چابلوسی امریا را می کردیند طالبان شیعه کشی در افغانستان راه انداخت و الان هم در سوریه پس دنیا دوستی خود را به نادانی پیروان امیرالمومنین نسبت ندهید که انها اسلام را بعد از حومت اون مولای دوجهان بوجود آوردند و امام راحل کوخ نشینان را به کاخ نشینان ترجیح میداد (2478034) (alef-10)
 
ريتا
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۵۰:۳۲
منفي منفي منفي (2478079) (alef-13)
 
امين بديعي
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۱:۴۰
با عرض معذرت دونكته را عرض مي نمايم ، نكته اول با اين همشهري محترم كه صدر كامنتشان را مزين كرده بودند به جمله اي گهر بار از مولاي متقيان و متاسفانه ذيل آن براي اينجانب نامفهوم بود :
الف ـ امان از مردم ناداني كه چشمان خود را مي بندند و دهان را باز مي كنند !
ب ـ اگر كعبه را هفتاد هزار بار خراب كنيد مانند يك بار توهين به مومن نمي شود !
ج ـ و اينكه هميشه گفته اند كه حضرت باريتعالي از حق الله مي گذرد ولي از حق الناس به هيچ وجه نمي گذرد !
آيا اينهمه توصيه و تاكيد براي چه كساني آمده است براي ما و خصوصاً آنهايي كه سنگ دين و دين داري را محكمتر به سينه مي زنند ؟
و نكته دوم براي نويسنده مقاله : آيا اين رسم است ، يا قانوني است كه ملت هميشه بايد چوب ضعفها و عدم مديريت مديران خود را بخورند ؟ اينكه مديران فرهنگي ما و صدا و سيماي ما با استفاده گسترده از بيت المال نميتوانند از پس يك شبكه پيزوري كه با كمك هاي بعضي دولتهاي خارجي و گدايي چند دلار چند دلار از مردم اداره مي شوند بر بيايند ملت مقصرند ؟ جاسوسي از ملتي كه صبح تا شب مسايل عادي شان را و گاه با ارسال نوشته و جوكي در شبكه هاي اجتماعي ميگذرانند چه معنا و مفهومي دارد ؟ جاسوسي از فلان نماينده به شدت فعال كه همواره موبايل آيفون خود را كه منبع و معدن همه نرم افزارهاي جاسوسي است و هر چيزي را عليرغم ميل ما مي بيند و مي شنود حتي اگر به زعم بعضي ها خاموش باشد با خود همه جا ميبرد و مذاكرات علني و غير علني نمايندگان ملت را احتمالاً در اختيار بيگانگان ميگذارد شايد عملي باشد ! ولي آيا آن نماينده محترم اينها را نميداند ؟ يا سرويسهاي امنيتي اين موضوع را به ايشان تذكر نداده اند ؟
اينجا مقصر كيست ؟
پس اشكال اساسي در شبكه هاي اجتماعي نيست ، زيرا آنها با هدفي مشخص راه اندازي شده اند و دنبال كار خودشان هستند ، اشكال در كم كاري و بي برنامه بودن مديران ماست ! مثال آخر ، در حال حاضر صدا وسيماي جمهوري اسلامي دهها شبكه تلويزيوني و راديويي را با زبانهاي مختلف براي مردم سراسر دنيا پخش مي كند ، از نظر نويسنده مقاله فوق آيا چون فضاي ماهواره مناسب نيست و چون شبكه هاي اينترنتي جاسوسي مي كنند درست است كه جمهوري اسلامي ايران در اين فضاها حضور داشته باشد ؟ (2478165) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۴:۲۸
شما زیاد جوش نزن فیلتر شکن فراوونه. (2478181) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۰۰:۱۵
قیام کامنتی هم دیدیم (2478325) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۱۳:۰۶
سلام
منم داداشم خارج از كشوره . از وايبر و واتس آپ هم خيلي ممنونم كه امكان ارتباط تقريبا مجاني ايجاد كرده.
اونايي كه ميترسن حرفهاي مهم بزنن كه شايد مورد سواستفاده غربيها قرار بگيره خب ازين ابزار استفاده نكنن ديگه

جناب آقاي مهدي پور شما حتما با پيك مطمن و مورد وثوق خودتون مطالب رو برا الف فرستاديد . مگر نه اينكه شما هم داريد از همين ابزار حالا به نوعي ديگه استفاده ميكنيد پس لطفا مردم را از تكنولوژي منع نكنيد (2478366) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۶:۵۳
واقعا متاسفم برای سایت الف (2478623) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۴۰:۱۵
نمی دونم چرا شما بجای درست کردن خودتان این توهم توتطه دارید ادامه می دهید عزیز برادر این جوانانی که شما برایشان نسخه می پیچید فردا که شما مردید قرار این مملکت اداره کنند و باعث پیشرفت ان شوند نه نابودی ان پس دست از سر این کارها بردارید و باعث پیشرفت جامعه شوید بجای اینکه ما رو به فقر عادت دهید سعی کنید انچنان کشور ثروتمندی شویم که همه حسرت ما رو داشته باشن (2478042) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۴۱:۱۸
چی می گی بابا این همه صغرا کبری چیدی که بگی فیلتر کنید؟ چی میخواین از جون مردم؟
الف توهم این مقاله هارو چاپ کن نطر مارو چاپ نکن (2478046) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۰:۴۵:۲۹
آقاي مهدي پور شما چنان مقاله مي نويسيد كه انگار كلا مردم ايران چيزي نمي فهمند و فقط شما و عده اي همفكران شما همه چيز دان هستيد و از بالا به پايين دستور مي دهيد ! مگر مردم ساير كشورها از اين نرم افزارها استفاده نمي كنند ؟‌ چرا براي انها هيچ اتفاقي نمي افتد و فقط براي ملت ايران خطرناك است ؟‌ مردم ايران قيم نمي خواهند اين را بارها اعلام كرده اند (2478062) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۰۰:۵۲
اگر چنین است که شما می فرمایید و حکومت باید صلاح مردم را تشخیص داده و خواسته های خود را به مردم تحمیل کند؛‌ سوال بنده از شما این است: اگر روزی حکومتی در ایران خواست اسلام را حذف کرده، چادر از سر زنان بکشد و ...،‌ آیا مردم باید تمکین کرده و بگویند که بالاخره حکومت مصلحت ما را تشخیص داده؟!!! (2478100) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۰۳:۴۲
جایی یا صنعتی را می توانید نام ببرید که صهیونیست ها سردمدار آن نیاشند؟جهان بر همین محور چرخیده و خواهد چرخید .هرکه از دانش و تکنولوژی بالاتری برخوردار باشد بر جهان سیطره خواهد داشت.ما هم برای مقابله باید به این توانایی ها مجهز شویم.والا با شعار گنده دادن و عمل عکس انجام دادن همین آش و همین کایه است. (2478108) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۲:۱۴
آقایان مسئول برادران عزیز شما که به اطلاعات مهم دسترسی دارید اصول حرفه ای ضد جاسوسی را رعایت ما هم که چیزی برای جاسوسی در اختیار نداریم. (2478167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۲:۱۶
اینقدر از عرض و آبرو و مال و اموال مردم حرف میزنی‌، زمان احمدی‌ نژاد که آن دروغ‌های شاخدار را شنیدی و آن اختلاس‌های هزاران میلیاردی را دیدی و آن حرف‌های سخیف مثل "آن ...را لولو برد" را زد مردم عرض و آبرو و مال و اموال نداشتند؟ فقط فیلتر شبکه‌های اجتماعی عرض و ابرو و اموال مردم را حفظ می‌کند؟ (2478168) (alef-13)
 
پارسا
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۵:۱۳
چرا ما همش به فکر فیلتر کردن هستیم؟لااقل یه نمونه جالب داخلیش رو بسازین بعد حرف از فیلتر و این چیزا بزنید. (2478185) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۳۰:۰۷
جناب مهدی پور ! خداوکیلی چند تا از این نرم افزارهای استکبار جهانی روی گوشی همراهتان نصب است ؟؟ (2478436) (alef-10)
 
rezagol
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۳۴:۳۷
خیلی علاقمندم سرکی به زندگی اقای مهدوی پور کشیده شود که ببینم ابزار الکترونیکی در زندگی ایشان چقدر سهم دارد خوب اگر این ابزار بد است .تمامش بد است نه انکه شما استفاده می کنید خوب است وانکه دیگران استفاده می کنند بد است .به نظر می رسد همه چیز به اندیشه انسانها وجهان بینی انها برمی گردد که هر کس تشخیص خوب وبد را از درون اندیشه وتفکرات خودش بروز می دهد .اگر ایشان سن شان قد بدهد وبررسی کنند تفکر سال 57 خود را با تفکرات امروز به عرایض من خواهند رسید (2478457) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۵۰:۳۷
مثال ایشان را باید اینجوری تصحیح کرد!
نویسنده مقاله بخاطر ترس از جاسوسی داره از پراید ساهت داخل (که تکنولوژی آن هم بنوعی خارجی است) استفاده می کنه ولی عده زیادی از مردم مثل من اط ماشین های مدرن ساخت خارج استفاده می کنیم و البته بر خلاف تصور ایشان خیلی هم خوب و مقرراتی رانندگی می کنیم ولی تیشان چون تصور می کنند ممکن است خارجی ها از حرفهایی خودمونی که داخل ماشین می زنم، جاسوسی کنند، انتظار داره حکومت همه ماشین های درست و حسابی را که ساخت خارج هستند جمع کنند!
آقاجان اگر احساس مسکنس حرفهات خیلی مهمه از این ابزار ها استفاده نکن! مال من همه چرت و چرت های دوستانه یا احوالپرسی ازخانواده است و خوشحال میشم غرب اونفدر بیکار باشه که این چرندیات را جاسوسی کنه!
چرا بعضی ها فکر می کنند عقل و شعورشان بیشتر از مردم است و برای دیگران نسخه می پیچند (2478510) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۵:۲۸
متاسفانه این به اصطلاح کارشناسان ما هم حتی نمیدانند جاسوسی از طریق این نرم افزارها یعنی چه؟و در کشان از معنی جاسوسی را از فیلم های زمان جنگ جهانی دوم گرفته اند.و نمیدانند که یک معنی جاسوسی در این دوره یعنی بررسی رفتار روانی و اجتماعی یک ملت و جهت دادن تفکر و رفتار مردم در جهت منافع خودشان--انها به درجه ای از علم رسیده اند که میتوانند یک ملت را مانند بازیگران تاتر بازی بدهند و ملت هم کیف کنند و فکر کنند که خودشان تصمیم میگیرند و خودشان اجرا میکنند غافل از اینکه همه اینها برنامه انهاست. (2478616) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۲۷:۲۷
دوشمن ، جاسوس ، توطئه
ديگه كافيه عمر ما تموم شد. نسل جديد اين حرفا به خوردش نميره. (2478912) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۱:۳۶
خب اگر اینجوریه کامپیوتر و موبایل و اینترنت رو کلا جمع کنید چون تمام این ابزارها

چه سخت افزارش و چه نرم افزارش 100 درصد خارجی و امریکایی است .

من که الان این مطلبو دارم تایپ میکنم تا همه ببینن لپ تاپم از شرکت دل

ویندوزش 7 و مرورگرشم کرومه همشونم امریکایی ( که صد در صد تو سازنده هاش یهودی هم بوده)

بییایید همه رو جمع کنید


خیال خودتونم راحت کنید (2478922) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۵:۰۶
من پاک کردم چون از دستش خسته شده بودم هی وقت و بی وقت پیام میومد اما اگه میتونین ثابت کنین ابزار جاسوسیه. اگه به صرف اینکه رفتار شما رو در وب تعقیب می کنن باشه که گوگل و یاهو و ... همه سایتهای بزرگ این کار رو میکنن. (2478933) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۳:۴۶:۲۱
چرا بعضى ها زمان حاضررا با عهد بوق عوضى گرفته اند (2480220) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۸:۳۴:۰۴
سلام یکی از بزرگترین مشکلات این مملکت این توهمات توطئه ایست که برخی از افراد به شدت دچارش هستند،حالا مثلا مردم ژاپن،کره جنوبی، سوئد،سوئیس، دانمارک و....که از این ابزارها و بسیار ابزارهای بهتر و با سرعت بالاتر استفاده میکنند،چه ضررات جبران ناپذیری رو به کشورشون تحمیل کردند؟! (2481964) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.