نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299658
در باب وجوه اقتصادی و نیز چرایی علنی شدن یک نامه؛
آیا وزیر اقتصاد پای خود را از تصمیمات اقتصادی دولت کنار کشید؟
ناصر ایمانی؛ 13 مهر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۸
نامه بسیار با ارزش چهار وزیر اقتصادی کابینه به رئیس جمهور در خصوص وضعیت اقتصادی کشور را باید از زوایای مختلف بررسی نمود. این واقعه، البته بی سابقه نیست. در زمان دولت جنگ نیز چهار وزیر اقتصادی دولت مذکور به سایت‌های اقتصادی دولت وقت اعتراض کردند که منجر به استعفای آن‌ها نیز شد.

اما این نامه را باید از دو زاویه مجزا بررسی نمود:

الف: از بعد مباحث اقتصادی مطرح شده در این نامه باید گفت که وزرای مربوطه، کشور را از حیث رکود موجود در اقتصاد در آستانه بحران می‌بینند. در واقع "سرعت" و "میزان" کاهش تورم طی یکسال و نیم گذشته – که دولت همواره به آن افتخار می‌کرد – موجب رکود فراگیر شد؛ به طوری که وزرای مربوطه از آن به عنوان "بحران نزدیک " یاد می‌کنند. این موضوع را اقتصاد دانان زیادی به دولت آقای روحانی گوشزد نمودند که کاهش بدون برنامه تورم به رکود فراگیر منجر می‌شود. زیرا در شرایط اقتصاد ما که تورم توأم با رکود است، کاهش تورم و سرعت آن، باید متناسب با شاخص‌های دیگر اقتصادی باشد؛ در غیر اینصورت رکود وسیع که بدتر از تورم است، دامان کشور را خواهد گرفت و همین رکود، مجدداً به تورم می‌انجامد.

نکته دوم دیگری که در نامه چهارم وزیر به آن اشاره شد، عدم تقاضای کافی در بازار به دلیل انتظار در کاهش قیمت‌هاست. این نکته مهم نیز طی دو سال گذشته همواره از سوی دلسوزان به رئیس جمهور تذکر داده شد. تاکید ایشان و برخی دولت مردان در خصوص آثار اقتصادی مثبت و سریع توافقنامه هسته ای بر کشور، چنان انتظار روحی را در مردم بوجود آورد که جامعه بعد از امضاء توافقنامه هسته ای، انتظار کاهش شدید قیمت‌ها را داشتند و از خرید کالا خودداری نمودند. کمپین‌های مطرح شده برای " نخریدن "، یکی از آثار این انتظار کاهش قیمت‌ها بود.

به هر حال آمار و اطلاعات مطرح شده در نامه وزرا باید بدقت توسط اقتصاددانان مورد واکاوی قرار گرفته و پیشنهادات لازم را ارائه دهند.

ب: از بعد سیاسی و غیر اقتصادی نیز این نامه بسیار مهم است:

۱. این نامه بصورت علنی نگاشته شده و به رسانه‌ها داده شده است. چرا این نامه بصورت محرمانه به رئیس جمهور داده نشد؟ و چرا این وزرا در یک جلسه با رئیس جمهور، نقطه نظرات خود را مطرح نکردند؟ و یا چرا در جلسه کابینه در مورد مفاد آن توسط چهار وزیر بحث نشد؟ چرا این چهار وزیر تصمیم گرفتند که نامه خود را به رسانه‌ها بدهند؟ آیا این شایعه که گفته می‌شود وزرا به سختی به رئیس جمهور دسترسی دارند، علت نگارش این نامه بصورت علنی بوده است؟ شاید هم وزرای مربوطه خواسته‌اند که نقطه نظرات خود را با افکار عمومی مطرح نمایند تا تبعات وضعیت اقتصادی کشور به پای آن‌ها نوشته نشود.

به هر حال از این مهم نمی‌توان غافل شد که این نامه، نوعی اعتراض علنی به سیاست‌های اقتصادی دولت است و وزرای مربوطه از پیگیری نظرات خود در مجاری معمول خود در داخل دولت، نا امید شدند.

۲. یکی از وزرای امضاء کننده این نامه، وزیر محترم اقتصاد و دارائی است! تمام محتوای نامه چهار وزیر مربوط به وضعیت کلی اقتصاد کشور است که علی القاعده می‌باید توسط وزیر اقتصاد تدوین و اجرا شده باشد. به بیان دیگر اگر وزرای دیگر اقتصادی مانند وزیر صنعت و کار و دفاع و بهداشت و راه و ترابری و غیره، اعتراضی به وضعیت کلی آ قتصاد مانند رکود و کاهش تقاضا وقیمت ها و انباشتگی کالا داشته باشند، وزیر اقتصاد که تدوین کننده برنامه کلی آ قتصاد کشور است، نباید اعتراض کند. بلکه اعتراض‌ها باید به وزیر اقتصاد باشد! اما چرا این وزیر هم جزء امضاء کنندگان است؟ پاسخ به این سؤال نیز مهم است به بیان دیگر، وزیر اقتصاد، پای خود را از تصمیمات اقتصاد کلان دولت کنار کشیده است و تلویحاً می‌گوید که تصمیمات اقتصادی کشور در جای دیگری در دولت گرفته می‌شود! آیا این گزاره صحیح است؟ اگر هست این مرکز تصمیم ساز کجاست؟
 
علي
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۱:۳۹
اقايون قبل برجام مي گفتند بارفع تحريم ها مشكلات كم ميشه حالا كم كم فهميدن ازاين خبرها نيست وتازه اين اولشه به اقاي وزير اقتصاد وزاري ديگر هم اضافه مي شوند چون اينها هم فهميدند رفع تحريم ها سرابي بيش نيست وبقول خودشان چيزي دستشان را نمي گيرد اينهارو كه خودشان گفتند نه دلواپسان وكاسبان تحريم (3239740) (alef-2)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۷:۱۲:۱۸
حداقل واقعيت رو فهميدم ، باز هم جاي شكري باقيه (3240401) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۰:۴۳:۲۱
گیریم که مشکل ورشکستگی شرکت بورس را حل کردید. و بورس بازگشت به دوران احمدی نژاد که روزی 2000 واحد رشد میکرد.
آنوقت چه؟ مگر در دوران رشد حبابی شاخص شرکت بورس، شاهد رشد منفی 6% اقتصاد نبودیم؟ مگر کم رانتخواری در معاملات سهام داشتیم؟ مگر همین ترکیب مدیریت فعلی در راس شرکت بورس نبودند؟
من یکی که فکر میکنم اینها همه لابی سهامداران عمده بورس هست که از وقتی حباب ترکیده، نگران دارایی شان هستند.
منافع کلان اقتصاد کشور را فدای این افراد نکنید (3240806) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۰:۵۹:۱۶
فرافکنی است ، به خصوص توسط وزیر محترم اقتصاد . رکود ومشکلات فعلی یک شبه ایجاد نشده وسه سال است روز بروز افزایش یافته واین آقای محترم وزیر اقتصاد ومعاون مالیاتی اش همین یک ماه پیش در جواب اعتراض شدید اصناف ونمایندگان مجلس در مورد افزایش شدید مالیات ها وظلم گسترده ای که برکسبه جزء تحمیل کردند ،در تلویزیون فرمودند نه تنها رکود نبوده ونیست بلکه 3% رشد اقتصادی هم بوده واین بازاری ها دروغ می گویند ومی خواهند از دادن مالیات فرار کنند !!! ، حالاچه می گویند وچگونه این ظلم به ملت که ظلم به نظام بوده را پاسخ می دهند ؟ (3240828) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۰:۲۹:۱۵
با رفع تحریم ها مشکلات کم نمیشه!؟
رفع تحریم ها سرابی بیش نیست!؟
یعنی حاضرین برای اینکه حرف غیرمنطقی تون ثابت بشه، منافع مردم رو هم نقض کنین!؟
شما دیگه کی هستین!؟
چه سودی در تحریم ها برای شما و حزب تان هست که یک حقیقت روشن را منکر می شوید!؟
شاید از اینکه این موفقیت ها در دولت روحانی و با حمایت و رای حداکثری مردم در حال تحقق است، رنج می کشید!؟
زمانی که "مردانِ! بازار به دست" قیمت کالاها را به آسمان رساندند، نبودید که بگویید "با این سرعت!؟" و "با این میزان!؟" !!!
من اقتصاددان نیستم، ولی این نکته ی ساده را می دانم که دقیقا نیاز است تورم به سرعت کم شود، حتی به قیمت رکود.
چه هست!؟
چه داریم!؟
چه مانده که رکود باعث نابودیش شود!؟
پس از زدودن تحریم ها (همان کاغذپاره های شما که ملت را به این فلاکت انداخت) پول به کشور وارد می شود و البته کالاهایی که اگر چه در ابتدا به تولید داخل ضربه می زند اما رکود را کم و کمتر می کند. کیفیت زندگی در کشور بیشتر می شود و رقابت در بازار بصورت واقعی و نه نمایشی، تولید تن پرور و فاسدداخل را به تکاپو می اندازد. چیزی که همه ی کشورهای پیشرفته در صنایع امروزی آن را تجربه کرده اند. تا کی نسخه های مزخرف حال مردم را باید بدتر و بدتر کند!؟
در این شرایط اگر ذی نفع نیستید، پس از چه بیم دارید!؟ (3241207) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۴۳:۱۴
ملت ایران ما از رکود عبور کردیم!! (3241432) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۳۴:۴۱
با همه ی این ژست گرفتن ها و پز دادن ها هنوز حتی از تولید " چوب بستنی " و " خلال دندان" عاجزیم ، کجای کارید ، بیدار شید ... (3241546) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۹:۱۳:۲۰
یک سوال اساسی باقی است که مثلا چرا بنگلادش کشور فقیری است با اینکه جمعیت فراوان و زمین حاصلخیز دارد علت آنرا باید در نبود تولید کالای با ارزش برای صادرات به اندازه کافی جستجو کرد لذا نباید از این نکته غافل شد که هر عاملی که باعث کاهش درامد ارزی گردد چه از کاهش تولید یا کاهش قیمت نفت یا کاهش کالای صادراتی غیر نفتی ما را هر چه بیشتر به شرایط کشوری چون بنگلادش نزدیک می کند و این وسط نقش تحریمها بخصوص در کاهش تولید و فروش نفت که کاملا به تحریمها وابسته است و بلوکه شدن داریهای ایران و افزایش شدید هزینه واردات در هنگام دور زدن تحریمها کاملا میزان ذخایر ارزی داخلی را کاهش داده و در سوی دیگر دسترسی به ذخایر با قی مانده در خارج را هم ناممکن کرده است در این شرایط باید بپذیریم که سطح رفاه و قدرت خرید مان به کشورهای فقیر نزدیک خواهد شد مگر آنکه بعد از رفع کامل تحریمها و افزایش تولید و فروش نفت (راه حل کوتاه مدت) دست دولت برای تامین مالی و حمایت از تولید داخل و وام دهی برای افزایش تقاضا و تحرک بازار ایجاد شود لذا تا این لحظه که هنوز گرفتار بگیر و ببند مجلس روی برجام هستیم چطور انتظار داریم تحریمها لغو و گشایش صورت پذیرد اگر شرایط بدتر از این نشود باز جای شکرش باقی است (3241640) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۲:۵۴
به نظر من مسئول تمام این مسائل بانک مرکزی و بالا نگهداشتن دستوری ارزش دلار از سال 92 هست.

مسلم بود در کشوری که تولید واقعی نداره و اگر هم داشته باشه اونقدر کیفیتش پایینه که خرید خارجی نداره، بالا بودن ارزش دلار رکود تورمی به دنبال میاره.

اینکه چه دلایل اصلی پشت این تصمیم بود نگران کننده تره (3239748) (alef-3)
 
همخون
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۸:۱۹:۰۲
سلام دوستان،
ما حرفه مان بازسازی خانه های ارزشمند و قدیمی است، که تقریبا مشمول هشتاد در صد املاک این شهر میباشد.
در هر پروژه ای که ما درگیر بوده ایم برای تخریب و بازیافت دو هفته بیشتر وقت احتیاج نداشته ایم. اما باز سازی درست، چهار تا شش ماه وقت، نیازمان بوده است.
به بیانی دیگر هشت تا دوازده برابر زمان.
بنابر این، این راهی که دولت میرود باید سالها زمان داد و انتظار شعبده بازی داشتن، بی جهت ما را به بیراهه خواهد برد و رسانید! هر کس دیگری هم اگر بگوید من اقتصاد ایران را در کمتر از پنج شش سال آینده سر و سامان خواهم داد مقصودش چیز دیگر است!. بابا جان صبر کنید و مهلت بدهید، هر چند بسیاری از شما واقعا چاره ندارید. تنهآ راه، استفاده ازمشورت و متخصصین در حوضه کاری خود میباشد. کاری که اکثر دول و این دولت بعد از تعطیلی هشت ساله متخصصین به ان روی آورده است. منتها واقعا این دولت برای بازسازی، خرابه ای به دستش رسید و احتیاج به صرف دو هفته اول ان، برای تخریب را ندارد! همت کنید و حمایت. این قایق ما به مقصد خواهد رسید. (3240561) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۱:۱۳:۲۱
اتفاقا برعکس قیمت واقعی دلار بیشتر از این حرفهاست دوست من . جستجو کنی متوجه میشی. چند سال دلار 3000 تومان است .یکم بالا یکم پایین ولی توی همین سالهای تورم داخلی چقدر بوده است . (3240851) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۲۱:۴۷
"بالا بودن ارزش دلار رکود تورمی به دنبال میاره"
ببخشيد مي تونم بپرسم اين فرمول جديد رو از کجا کشف کرديد .
نمي دونم چرا خودمون رو مکلف مي دونيم که در هر مقوله اي اظهار نظر کنيم
بابا به خدا اقتصاد يه علمه !
همينطوري نظريه هاي رنگارنگ صادر نکنيم (3241521) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۲:۰۳
آقا محسن درسته اقتصاد یک علمه ولی شما به جمله ابتدایی دقت نکردی "مسلم بود در کشوری که تولید واقعی نداره و اگر هم داشته باشه اونقدر کیفیتش پایینه که خرید خارجی نداره، بالا بودن ارزش دلار رکود تورمی به دنبال میاره."

در اقتصاد سالم بالا بودن ارزش دلار باعث رونق میشه و کشور رو از رکود خارج میکنه. چرا؟ چون تولیدات واقعا داخلی هستن ولی در کشور ما که یک اقتصاد دولتی بیمار داره و تولید واقعی نداریم، مواد اولیه و قطعات وارداتی هستن در نتیجه به هدف نمیرسی و افزایش قیمت تمام شده کلای داخلی رو با تقریبا همان نرخ رشد دلار داری.

دلار بالا رفته در نتیجه تورم ایجاد شده. از طرف دیگه کسی غیر از مردم خودمون کالای داخل رو نمیخره (چون نه کیفیت داره نه از نظر اقتصادی رقابتیه) مردم خودمون هم با افزایش ارزش دلار قدرت خریدشون کم شده بنابراین نمیتونن خرید کنن و درنتیجه تولیدی اتفاق نمیافته.

این میشه رکود تورمی در یک اقتصاد بیمار (3242529) (alef-13)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۳:۵۷:۵۴
یاد سخنرانی دکتر حسن عباسی توی آپارات افتادم ... (3239763) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۱:۳۶
فقط احمدی نژاد می تونه این اوضاع نابه سامان کشور رو درست کنه پس بگو به جون هر چی مرده احمدی برمی گرده (3239780) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۲۹:۵۵
آره جون خودت این رکود مال سال 90 است .مال همون سالهایی که استادهای دانشگاهارا اخراج میکردید ؟ (3239879) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۵:۵۰:۱۶
مگر مشکل سالهای نود تا نود و دو تحریم و گران شدن دلار بود؟ (3241341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۳:۳۰
احمدی نژاد امید بی امیدان (3239885) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۴۰:۲۷
آقای ایمانی وجه دیگری هم هست. اینکه تقاضا در بازار کم هست به دلیل افزایش بی رویه قیمتها در دولت پیشین بوده طوری که شاخص بورس بیش از 300 % دارای حباب قیمتی شد.

اینکه چه میزان رانت و سواستفاده شخصی در این افزایش قیمتها و شاخص انجام شد یه مقوله جدی است که افراد خاصی را سوپر میلیاردر کرده. (نه مسببینش محاکمه شدند و نه اعتراف به این موضوع کردن)

لذا این افراد خاص حاضر نیستند از این سفره چرب و چیلی دست بکشند و قیمتها را به سطح عادلانه کاهش دهند.
مردم هم با آگاهی متوسط اقتصادی حاضر نیستند بیش از این طعمه منافع این افراد خاص باشند. این است که تقاضا در کلیه بازار های داخلی از جمله بورس/ مسکن / کالاهای ضروری و ... کم میشود. (3240135) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۹:۲۱:۱۴
دقیقاً! اما نکته ی مهمی که امروز دولتمردان باید به آن توجه داشته باشند، این است که بانکها وارد میدان شوند وبا اعطای کارتهای اعتباری وبالابردن قدرت خرید مردم در سطح قشر متوسط. میتوان موتور اقتصاد. را به حرکت واداشت امروز بازار مسکن وخودرو به دلیل بالا بودن قیمت وفاصله ی زیاد آن با سطح درآمد مردم راکد است در صورتی که بانکها با اعطای شرایطی مثل اجاره به شرط تملیک مسکن وفروش اقساطی بلند مدت خودرو به کمک اقتصاد بیایند رکود موجود به سادگی بر طرف میشود. (3240687) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۱۰:۴۹
مردم ما به اين واقعيت توجه ندارن كه قيمت تمام شده كالا در كشورمون بالاست .زماني كه يك كالا براي توليد كننده مثلا 100 واحد تموم ميشه انتظار اينكه اون كالا رو باقيمت 60 عرضه كنه خوش خياليهو با واقعيت تناقض داره.بنظر من اين كمپين هايي كه راه افتاده به دليل تحريم بخاطر گراني نيست به دليل كمبود نقدينگي در سطح جامعه اس. مردم پول ندارن بخرن نه اينكه كمپين كردن وقتي مثلا قراره اضافه حقوق كارمندا در سال اينده فقط ده درصد باشه مسلمه كارمندا نميتونن سفره بزرگتري داشته باشن (3241493) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۵:۱۸
هرکس مخالفه مثبت بده (3239959) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۸:۰۷:۰۹
اشتباه مثبت دادم. (3240522) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۱:۱۵:۳۲
درست مثبت دادم (3241963) (alef-3)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۲:۳۶
بنده معتقدم این نامه تنها توسط اقای نعمت زاده جهت وادار کردن رئس جمهور و سایر اعضای کابینه به حمایت تام و تمام و بدون قید و شرط شرکتهای خودروئی در مقابل کمپین اعتراضی مردم تنظیم و نگارش شده و سه وزیر دیگر هم با فشار ایشان در این ماجرا وارد شده اند (3239784) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۸:۴۱
فقط و فقط این نوبخته که داره تصمیمات گاها غلط اقتصادی دولت را می گیره
وگرنه طیب نبا با پشتوانه بالاترین رای اعتماد مجلس به دولت آمده و مشخصه که تحصیلات و دانش کافی رو داره (3239804) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۴۱:۲۵
نوبخت و نعمت زاده این نامه رو نوشن
و طیب نیا هم که امضاء کرده به نظر من کار اشتباهی کرده و دیگه صلاحیت نداره (3240331) (alef-3)
 
نانو
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۰۹:۳۷
جواب می دم.
محمد باقر نوبخت (3239808) (alef-3)
 
امیر حسام
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۰:۱۶
در اینده این نامه می تواند دست اویزء بسیار مناسبی برای این چهار وزیر جهت توجیه عدم موفقیت شان در انجام صحیح وضایف محوله قرار گیرد . (3239810) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۴:۳۰
وزیر اقتصاد هیچ نقشی ندارد و همه تصمیمات توسط افرادی نظیر اقای نیلی و سریع القلم گرفته می وشد و فردی مثل سخنگو ( جناب نوبخت) هم مجری و کمک کننده این افراد است (3239823) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۱۶:۴۵
اي كاش در استناد اغاز تحليل كه به زمان دولت جنگ نیزاشاره شده كه چهار وزیر اقتصادی دولت مذکور به سياست های اقتصادی دولت وقت اعتراض کردند که منجر به استعفای آن‌ها نیز شد.اين را هم مي نوشتند كه امام از نخست وزير وقت حمايت كرد و فرمود اين آقايان يك نانوايي را هم نمي توانند اداره كنند. (3239837) (alef-13)
 
یکی ازمردم
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۲۸:۲۹
اولا اینکه . سیاست های کاهش تورم به هیچ وجه در دوران رکود با رکود بیشتر نمیتواند همراه باشد
تورمی که حاصل از رکود است هیچ گاه با رکود بیشتر مهار نمیشود !
در ثانی شما اصلا گزارش های اقتصادی را نخوندید یا اینکه دوست دارید تمام اقتصاد را در همین 3 ماه تابستون ببینید
برای اینکه آگاهی شما افزایش بیابد مرکز پژوهش های مجلس نرخ رشد اقتصادی را در سال 93 مثبت 2 درصد اعلام کرد . در حالی که اگر حرف شما درست بود باید ما سال 93 را بارشد منفی 4 درصدتموم میکردیم .
در بهار سال 94 هم رشد اقتصادی ما مثبت بوده
اما چرا در تابستان این اتفاق افتاد ؟؟؟
خیلی روشنه اقتصاد در دوران انتظار رفت و همین الان که دوستان مجلس نشینتون دارند برجام را به عقب می اندازند کشور دارد ضرر میکند .
(( رشد اقتصادی به ارزش کالاهای تولید شده توسط اقتصاد کشور گفته میشود ))
شما حتی بلد نیستید رشد را توصیف کنید ! کاهش تقاضا یعنی اینکه عرضه در تمامی سطوح اقتصاد وجود دارد ولی تقاضا موجود نیست !فعلا ربطی به رشد ندارد چون رشد تعریف خاص خودش را دارد
راه حل چیه ؟
1- کاهش قیمت کالاها
2- افزایش یارانه ی تولید
3- معاف مالیاتی
باید قیمت ها کاهش پیدا کنه تا تقاضا افزایش پیدا کند .باید قانون هدفمندی برداشته شود توسط مجلس !
در پایالن دوست عزیزی که سر رشته ای از علم اقتصاد نداری توجه تورا به سخن گهربار مقام معظم رهبری جلب میکنم
((یکی از اقدامات بزرگ این دولت در زمینه ی اقتصاد (( کاهش تورم )) و ((ثبات اقتصادی )) است .البته این تورم برای ما قابل قبول نیست و دو.لت باید این اقدامات را تاجایی که تورم را تک رقمی میکند ((ادامه )) دهد
در روشنی پیام رهبری جای هیچ ابهامی نیست !
سوال بنده از نویسنده این است که دوتا از این اقتصادان هایی که سیاست تورمی دولت را نقد کرده نام ببره ؟ البته کاهش تورم برمبنای افزایش واردات داشتیم ولی کاهش تورم برمبنای رکود اون هم در شرایط رکودی یک حرف خنده آور است .چون تورم ناشی از رکود در اقتصاد بوده به هیچ وجه با رکود بیشتر مهار نمیشود
حالا اگر الف سانسور نکرد قضاوت مخاطبان بین ما همه چجی را مشخص میکند (3239873) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۳۷:۴۰
امضای چنین نامه ای از سوی جناب آقای دکتر طیب نیا را عجیب می دانم.

ایشان یکی از سالم ترین وزاری بعد از انقلاب هستند و مورد احترام همه.

با این حال ای کاش به جای چنین نامه ای مجالی می شد که برخی از کارهای مهم در سطح وزارتخانه را انجام می دادند. مثلا:

بانک اطلاعات از مدیران فعلی و سطح و تناسب تحصیلات و کار تحت تصدی ایشان احصا می گشت, و شایسته سالاری را کلید می زدند,

رابطه سازمان مالیاتی با قشرهای مختلف و فعالان اقتصادی شفاف تر می کردند,

بازار سرمایه را حباب زدایی می کردند و مشخص می نمودند که نسبت بازار سرمایه ایران که حجمش در حد یک قهوه فروشی امریکایی هم نیست با اقتصاد کشور چگونه است و چرا هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا دارای چنین بازار سرمایه کم عمق و بی ثباتی است,

کاش به بحث سرمایه گذاری خارجی به طور جدی توجه می نمودند و ساختار اداری و انسانی متولی سرمایه گذاری خارجی که فاقد ویژگی های لازم برای این امر هستند مورد مهندسی مجدد قرار می دادند و ایشان شخصا به این مهمترین نیاز کشور در شرایط پس از تحریم توجه می کردند. متاسفانه این حوزه را کاملا رها کرده اند و ارکان وزارات اقتصاد نیز کمر بر تخریب آن بسته اند,

کاش گردش مالی درون وزارتخانه را رصد می کردند که بدانند کدام بخش ها بیشترین مصرف مالی را دارند و آن را با عملکرد واقعی و مورد انتظار مقایسه می نمودند.

کاش بیشتر با زیر مجموعه های وزارت اقتصاد نزدیک می شدند و شخصا برخی از امور را نظارت و تدبیر می نمودند.

دکتر طیب نیا نزد کارکنان وزارت و سازمان های تابعه دارای احترام زیادی هستند که بخشی از آن به شخصیت و صداقت و سلامتشان مربوط است و بخشی به حضور ایشان در بدنه دولت تدبیر و امید و رای بالای مردم به دولت. بنا بر این از ایشان درخواست می شود که دولت تدبیر را تا می توانند تقویت کنند و ما هم مثل دو سال گذشته برای ایشان دعای خیر خواهیم داشت. (3239903) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۱:۵۳
این موضوع را(کاهش پر سرعت تورم) اقتصاد دانان زیادی به دولت آقای روحانی گوشزد نمودند که کاهش بدون برنامه تورم به رکود فراگیر منجر می‌شود.
چرا قصه های حوری پری می نویسید؟؟؟؟ چند تا از این اقتصاد دانان را نام ببرید ما هم بشناسیم (3239912) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۰:۳۳:۳۰
کاهش تورم مهمتر از رکود است.
کیفیت زندگی بسیار کم شده، به این توجه کنید. (3241211) (alef-13)
 
بهمن همدمی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۲:۴۰
مردم 10سال منتظرامسال بودند.دلیلش هم این بودکه ملت بخدا بسختی روزوشب میکنند.ببه نظرم رییس جمهورکه سهل است هیچ مدیری طرززندگی 80 درصدمردم را نمیدانند.مردم بعدازتوافق انتظارداشتند یک فرجی درمعیشتشان باشد!متاسفانه بعدازگذشته حدود120روزهرروزیک وزیری مدیری یک کاره ای درنظام امیدمردم رانقش براب کرد! (3239919) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۸:۰۴
اقای روحانی شما فعلا منتقدینو تهدید کنو به بستنت با کدخدا ادامه بده تا 2 سال دیگه همین وزراتم برن به احمدی نژاد رای بدن... (3239939) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۴۸:۵۷
وزیر اقتصاد خود اگاهانه و با اصرار سیاستهای ضد تورمی که همان سیستهای انقباضی اقتصاد کلان هستند را اجرا کرده و اجرا می کنند و این نامه برای من واقعا شگفت انگیز بود که یک وزیری که با اصرار اقتصاد رو فریز نگه داشته و اقدام به اخذ مالیات و کاهش سود بانککی و اجرای چندین سیاست ضد رونق و رکود زا کرده چطور ممکنه نامه بنویسه که اقتصاد در رکوده

اما پاسخ بنده: جناب طیب نیا در واقع دسته گل به اب داده و دنبال سلب مسئولیت از خود است این نامه فقط و فقط و فقط یک معنا دارد ان هم این است که کنترل اقتصاد از دست وزیر اقتصاد خارج شده و سیاستهای ضد تورمی که اجرا کرده تولید را به استانه نابودی کشانده الان نامه نوشته که پس فردا بفرمایند ما که گفته بودیم!!! یا للعجب! برادر شما خودت سکان دستته دیگه چرا به روحانی نامه مینویسی؟ مثل این می ماند که بنده امتحان تافل بدهم و امتحانم بد بشه ولی قبل اومدن نمرات به موسسه ای تی اس که تافل رو برگزار میکنه ایمیل بزنم که هشدار میدهم بنده نمره خوبی نخواهم گرفت!! یا نمره بنده در استانه بحرانه وضع من بحرانیه!! خب باشه!!
اقای طیب نیا خب هشدار بدهی که خودت زیر سوال میری این نامه که زیر سوال بردن شخص جنابعالی بود
از رئیس جمهور میخواهم نعمت زاده و طیب نیا و نیلی و نوبخت رو از پستهاشون کنار بذاره همینطور هم واعظی و گودرزی رو تا دیر نشده کنار بذاره و کابینه رو ترمیم کنه
اقدامات طیب نیا بسیار بد بوده دلار رو هم دوستان به 3000 رسوندن و کلا هر چه ما میگیم بابا ما صادرکننده نیستیم بذار دلار بیا پایین حداقل مردم بتونن خرید بکنن رونق بگیره و..فایده نداره
این نامه حقانیت نظر ما رو میرسونه که میگفتیم طیب نیا بدرد نمیخوره دوستان اصرار میکردن که وزیر خوبیه و...
اگر وزیر کشور مثلا نامه بنویسه یه حرفی ولی وزیر اقتصاد نامه بنویسه دیگه واقعا جای بحث داره من بودم بلافاصله وزیر اقتصاد رو برکنار میکردم یعنی اون نامه خودش انگار یک نوع برکناریه به نظر بنده
(3239940) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۰۶:۴۴
کی دلار را به 3000 تومن رسوند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این دولت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ دلار 4500 تومنی را کرده 3400 ! منظورتوئن رانت دلار است دیگه فاصله ی 1000 تومنی بین ارز دولتی با ارز بازار ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3240226) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۳۹:۲۳
دلار دولتی منظورم بود دوست عزیز ضمنا انتقاد از دولت کنونی به معنای تبرئه دولت قبل نیست. (3240320) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۹:۱۳:۰۱
دلار هیچ‌وقت 4500 تومان نبود. (3240664) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۴۸:۳۱
دلار در شروع اين دولت حدود 2700 بود! (3241582) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۱۳:۰۹
درست است این نوعی فرافکنی است البته یک نکته را باید فراموش نکرد اثار تخریب اقتصاد احمدی نژادی وبی تدبیری این اقایان در رکود تقاضا راه حلهای متعدد داشت ولی اعمال نکردند ووزیر اقتصاد وصفعت دو قطب متضاد این سیاست دراین نامه تعجب اورا ست (3240249) (alef-13)
 
زنده رود
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۲:۳۸
این دولت فقط دنبال ایجاد نارضایتی در مردم است. نامه این آقایان هم شاهد این مدعاست
البته نسخه دولت از قبل معلوم است.نوکری کدخدا (3239949) (alef-3)
 
بهمن همدمی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۲:۴۹
تومملکتی که دریافت مالیات درعرض دوسال بیش ازسه برابربشه بااین وضعیت رکودی که درمملکت بوجودامده نامه که سهله بایداستعفا میداد. (3239951) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۲:۵۳
به اميد خدا احمدي نژاد بر مي گردد و تكليف نظام را يكسره مي سازد (3239954) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۰۵:۱۳
طرفداران دولت تدبیر اکثرا از قشر مرفه و سرمایه دار میباشند بخاطر همین نسبت به گرانی و تورم شدید و رکود وحشتناک هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند و کوچکترین اعتراضی نمیکنند و به دنبال رابطه با آمریکا هستند تا مسافرت به آمریکا و گرفتن گرین کارت آمریکا برایشان آسان تر از قبل شود. (3239989) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۹:۴۴:۲۱
یعنی می خوای بگی ما تو ایران حدقل هیجده میلیون پولدار داریم. (3240732) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۳۷:۳۶
نه پولدارنیستن یکی مثل من خوشخیالی کردم بهش رای دادم کسانی که میان تو سایتا ازش حمایت میکنند اکثر پولدارن هستن 18 میلیونیم که بهش رای دادن همش خوش خیالی کردن الان طوری شده که به روحانی 10 میلیونم به زور رای میاره (3241419) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۷:۳۴
این نامه نشون میدهد وضع اقتصادی کشور وضع مطلوبی نداره که باز برمیگرده به تحریمها و بی خردی دولت قبلی ! آنهای که از احمدی نژاد دفاع میکردند تحویل بگیرند همه درآمد کشور خرج کرد(البته معلوم نیست چه بر سر 900 میلیارد دلار آورد) و هیچ کار تولیدی در کشور ایجاد نکرد پتروشیمی ها و فولادها در دوره دولتهای قبلی احمدی نژاد در کشور راه اندازی شدن البته نباید دولت فعلی بهانه بیاورد (3240067) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۵۱:۰۹
اگر اينطور كه مي فرماييد بود حتما محاكمه اي چيزي ميشد. ولي از آنجا كه بعد از دو سال هنوز هيچ اتفاقي براي ايشان نيفتاده معملومه همه اينها تهمت و حرف بيخوده!! (3241589) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۴۷:۴۷
تهمت نيست , احمدي نژاد از خيليها آتو داره , اينقدر مدرك و سند در زماني كه رئيس جمهور بود جمع كرده كه شبيه بمب اتمي شده , دست بهش بزنن همه چيز رو منفجر ميكنه . (3249656) (alef-3)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۸:۳۰
آره چون خودش این وضعیت رو به وجود آورده (3240075) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۳۷:۰۱
شروع اقتصاد مقاومتی همینه .تازه اولشه (3240122) (alef-3)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۱:۳۴
..با تمام احترامي كه به نويسنده ميگذارم من بعنوان يك فرد امي نظري غير ايشان دارم...دكتر طيب نيا يكي از نظريه پردازان قوي كاهش تورم است پس كاهش تورم زير نظر ايشان اجرايي شده ولي اينكه چرا اين نامه رسانه اي شده بنظر حقير از عمد بوده تا اينكه به بازار شوكي مختصر وارد كند و همچنين التر ناتيوي براي سرعت بخشيدن به سرنوشت برجام در مجلس باشد تا كشور زودتر به ان ميزان از نقدينگي برسد كه هم بتواند تورم را كنترل كند و هم بتواند با تزريق سرمايه به بازار اين ركود را بشكند..وقتي كه هزاران واحد توليدي بعلت عدم وجود نقدينگي در گردش تعطيل و يا نيمه تعطيل است چگونه انتظار داريم از ركود خارج شويم..وقتي كه كشاورزي ما بعلت كمبود منابع و نقدينگي خوابيده و دولت قادر نيست از انها حمايت كند چگونه از ركود خارج شويم..وقتي كه كارخانه ما بعلت اينكه بايد مواد اوليه را از دلال با قيمت دو برابر بايد تامين كند چگونه ميتواند ان جنس توليدي را طوري بفروشد كه با جنس قاچاق برابري كند...و صد البته سو مديريتها و عوامل داخلي ديگر كه اين چند ساله گريبان ملت ما را گرفته...بنا براين من عقيده دارم اين نامه بيشتر نشاندهنده اعتراض به چوب لاي چرخ دولت گذاشتن عوامل بيروني هست تا اختلافات درون دولت..البته با عرض پوزش از اينكه پا چاي پاي بزرگان گذاشتم و نظر كوچه بازاري خودم را نوشتم........... (3240178) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۵:۵۸:۱۸
این نامه محال است بدون هماهنگی با رئیس جمهور نوشته شده و اعلام شده باشد.
رئیس جمهور با تیز هوشی هر چه تمام با این نامه می خواهد هشداری بدهد به دلواپسان که مخالف هستند با رفع تحریمها (3240196) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۱۴:۰۵
احسنت به این نکته بینی (3240251) (alef-3)
 
سرلك
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۶:۴۰:۳۹
ضربه اي كه دولت قبلي طي 8سال پر بركت (به لحاظ قيمت نفت)به ايران وارد كرد ، به اين راحتي ها قابل جبران نيست.دولت فعلي هم درصورت علاقه به خروج از ركود بايد پيه تورم رو به تنش بمالد كه اين تصميم سختي است.
در هر صورت من به اين دولت و تيمش خوشبين و به آينده اميدوارم. (3240328) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۹:۵۷:۴۱
جای تاسف است . وزیر اقتصاد که سکان هدایت اقتصاد را باید در دست داشته باشد و الان که اوضاع روزبه روز وخیمتر میشود باسد پاسخگو باشد فراربه جلو میکند و سیاست های اقتصادی دولت را به چالش میکشد !! یعنی اینکه ایشان کاره ای نیستند !
برادر من اگر وزیر اقتصاد بی اختیاری چرا وایستادی ؟ شوخی نیست مسئولیت با شماست و نمی توانید با نامه نگاری شانه از زیر بار مسئولیت خالی کنید . پستی را اشغال کرده ای ولی اختیار نداری وکسان دیگری به جای شما تصمیم میگیرند وشما داری یارگیری از وزیر دفاع و وزیر کار میکنی ؟ اینها که مسئولیتی در قبال برنامه های اقتصادی کشور ندارن !! لااقل تکلیف را با خودت روشن کن . (3240749) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۰:۳۴:۲۱
این دولت بی برنامه ترین دولت تاریخ است! و تنها ماموریتش پرداخت حقوق کارکنان کشوری و لشگری به قیمت نابودی کل اقتصاد جامعه است! (3240795) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۰۶:۱۳
فکر می کنم این داستانی است که برای ترساندن مردم ساخته اند تا کسی با برجام مخالفت نکند . چنین وانمود می نمایند که اگر برجام رد شود کشور ورشکسته می گردد. واقعا استکبار چه ترفندهای می زند (3241080) (alef-13)
 
اشکان
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۲۳:۴۵:۵۶
با سلام .

هدف از این نامه فشار به بانک مرکزی و دگر بانکها برای کاهش سود بانکی میباشد و تحت تاثیر قراردادن خبر گرانی 30 درصدی آب بها که درآمدی حدون 5 هزار میلیارد تومان در سال به دولت میدهد .


و اینکه تنها راه حل برای خروج از رکود حذف مالیات بر ارزش افزوده هست که یعنی 9 درصد تخفیف به خریداران و ایجاد انگیزه به مردم شما فکرشو کنید از فردا از شیر تا ماین و .... 9 درصد ارزون بشه چه رونقی به بازار برمیگرده . این را مردم عادی میدانند اما دکترین اقتصاد ما باز به دنبال فرمولهای عجیب و غریب هستند .

ما اچقدر ساده ایم که راحت فریب این کاغذ بازیها را میخوریم . (3241158) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۰:۱۱:۴۵
سه سال آب در هاون کوبیدند و یک سال دیگر را هم به امید نتیجه تلف خواهد شد. (3241187) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۰:۱۵:۴۰
مذاکرات که چیز را به آن ربط می دادند نتیجه اقتصادی نداشت حال روابط با شیطان بزرگ را بهانه خواهند کرد. (3241192) (alef-13)
 
محمد قلی سرفراز
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۰:۴۹:۴۰
در هیچ کشوری اقتصاد دان ها موفق نبوده اند . این امور بدست سیاستمداران
شجاع و تصمیم های ضربتی حل میشود. کلید مشگلات مملکت دعوت مجدد از جناب دکتر احمدی نژاد و سپردن همه امور به این یگانه رادمرد تاریخ کشور و مرد خاص و فرستاده برگزیده میدان عمل است. هیچ ثانیه ای را از دست نباید داد. مردم شریف برای باز گشت این قهرمان دوران ثانیه شماری میکنند. (3241222) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۱:۳۹:۳۰
مملکت با توجه به حجم عظیم مخارج و بدهی ها در مقایسه با درآمدش تقریبا ورشکسته است و مسیولیت پذیری در شرایط بحرانی اقتصاد خیلی شهامت می خواهد.همه دانشمندان اقتصادی در صحنه هستند ولی کاری از کسی برنمی آید.تلاش برای بازسازی باید ادامه یابد ولی تصمیمات شجاعانه ای می خواهد که کسی جرات آن را ندارد.واقعا آینده اقتصادی مملکت تیره و تار است و سرمایه و سرمایه دار نمی توانند در این فضا تصمیم درست و مشخصی بگیرند.فقط معجزه می تواند کاری بکند و صد البته نباید ناامید بود. (3241282) (alef-13)
 
عليارى
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۱:۵۹:۱۸
دكترطيب نيا،استاد،باسواد،تئوريسين اقتصادى ...ولى كار اجرا بحث ديگرى است.به همين خاطر هرچه از زمان رأى اعتمادايشان مى گذرد چه كنم ، چه كنم بيشتر مى شود على الخصوص كه در انتخاب اطرافيانشان هم دقت كافى نفرمودند وبه نصايح هم توجه نكردند.فراموش نكنيم همه نسخه هاى اقتصادى ازتمامى زوايا وبه نسبت هاى مشخص تا بومى سازى نشود در بر همين پايه خواهد چرخيد،اميدوارم در از چهار چوب خارج نشود. (3241288) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۴:۰۴:۰۷
اگر نعمت زاده این نامه رو امضا نکرده بود،حاضر بودم این نامه رو از نظر اقتصادی تفسیر کنم،یا تفسیر دیگران رو مطالعه کنم ولی امضای این آقا انگیزه واقعی از انتشار این نامه رو زیر سوال می بره (3241321) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۴:۳۶:۰۳
ما در دوران رکود تورمی (stagflation)هستیم. رکود تورمی پدیده ناشناخته ای در اقتصاد است و راه حل مشخصی ندارد. امریکا در 1978 بعد از افزایش قیمت نفت دچار آن شد و حدود 20 سال طول کشید تا از آن خارج شد. تنها کاری که توانستند بکنند افزایش بهره بانکی برای جلوگیری از وخیم تر شدن آن بود.
دولت قبل با طرح مشابه امریکا در دوره 1930 که به آن new deal گفته میشد ، سعی کرد که با تزریق منابع سنگین مالی به مسکن مهر به جنگ رکود برود ولی به عواقب آن برای آینده کشور بی توجه بود و ایران را به رکود تورمی کشید.
بی عرضه خواندن مسئولان اقتصادی کشور در مبارزه با رکود تورمی حاکم بر کشور ، رفتاری ساده لوحانه است که دلیل بر بی اطلاعی مردم از تاریخ اقتصاد است.
در امریکا مهمترین عامل در از بین رفتن اثرات رکود تورمی " انتخاب بیل کلینتون " در انتخابات بود . او هیچ برنامه اقتصادی مشخصی نداشت و فقط حرف میزد ولی کار عملی انجام نداد ولی مردم او را دوست داشتند و اون احساس خوب باعث فعالیتهای اقتصاد مردم شد. روحانی هم فکر میکند که بیل کلینتن است و میتواند با گفتار درمانی ایران را متحول کند. با این تفاوت که روحانی و امثال او در ایران کاره ای نیستند که بتوانند تاثیری در جو جامعه ایجاد کنند.
این فشار بر دولت هم توسط عده ای طراحی شده است که سرمایه شان در ملک قفل شده است و میخواهند از این فرصت استفاده کنند و ملک خود را به فروش برسانند. (3241323) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۵:۳۳:۰۰
علت اصلی رکود، فساد و بوروکراسی شدید دولتی است و دولت قبل تاثیر زیادی در این رکود داشت. لااقل این دولت رکود تورمی رو به رکود رسونده.

کشوری که متخصصش به نتیجه برسد که بابد مهاجرت کند همین می شود. (3241335) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۴۹:۵۷
باسمه تعالی

از اول هم با توجه به سوابق علمی و اجرایی آقای وزیر اقتصاد انتظاری جز این نامه و فرار از مسئولیت نمی رفت.انصاف نبود که آقای طیب نیا باهمراهی برخی از وزرای غیر اقتصادی دولت چنین اقدامی را انجام دهد.والسلام (3241447) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۵۵:۲۱
مگه همین الف دایم به احمدی نژاد پرخاش نمی کرد که برنامه و بودجه را حذف کرد .همیشه در این کشور قبل از احمدی نژاد همه تصمیمها در برنامه و بودجه گرفته می شد. و اصلی ترین مانع توسعه همین سازمان بود الان با کمک توکلی برگشتیم به اصل خویش پس جای اعتراض وجود ندارد . آقای توکلی شما نمی توانی خود را از دایره اتفاقاتی که برای کشور در حال افتادن است خارج کنی . (3241460) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۵۵:۵۳
باسمه تعالی

جناب آقای رییس جمهور لازم است در مورد برخی از اعضای اقتصادی کابینه مثل وزیر امور اقتصادی ودارایی و برخی دیگر از حاضران در جلسات هییت وزیران مثل رییس کل بانک مرکزی که هردوی اینها سیاست های مالی و پولی کشور را در دست دارند،تجدید نظر نمایند.اگر من جای رییس جمهور بودم هردوی اینها را برکنار می کردم.والسلام (3241461) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۵۵:۵۶
چرا همه اش بند کرده اید به کمپین نخریدن خودرو. بابا این صرفا بخاطر انتظار کاهش قیمت ها نیست بلکه مساله کیفیت نیز همان وزن را دارد. به عنوان مثال الان میخواهیم برای یک فعالیت پروژه ای شرکتمان خودرویی خریداری کنیم و ترجیح داده ایم یک خودرو دست دوم که تمام اشکالاتش قبلا رفع شده باشد بخریم و از خرید خودرو نو داخلی صرفنظر کرده ایم. (3241462) (alef-13)
 
mithra
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۷:۵۸:۰۷
این آقایان مدعی چرا دلایل علمی و منطقی خود را بیان نمی کنند؟ چگونه کاهش تورم ( و به عبارت دیگر آهنگ افزایش گرانی ) رکود ایجاد کرده؟
رکود بواسطه عدم کیفیت و شفافیت و گرانی بیش از حد ( ناشی از اختلاف درآمد و هزینه) ایجاد شده. در این شرایط این آقایان با این نسخه پیچی های عجیب و غریب سعی در گرانتر شدن کالا و دامن زدن به رکود بیشتر هستند.

در عین حال از رسانه ها در عجبیم که چرا تبدیل به بلندگوی گرانفروش ها شده و از نشر هر گونه تحلیل مخالف آنها خودداری میکنند. مگر اینکه بگوئیم در گرانفروشی آنها نیز سهمی و منافعی دارند (3241465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۰۴:۵۹
ضربه اي كه دولت قبلي طي 8سال پر بركت (به لحاظ قيمت نفت)به ايران وارد كرد ، به اين راحتي ها قابل جبران نيست.دولت فعلي هم درصورت علاقه به خروج از ركود بايد پيه تورم رو به تنش بمالد كه اين تصميم سختي است.
در هر صورت من به اين دولت و تيمش خوشبين و به آينده اميدوارم. (3241476) (alef-13)
 
محمد حسين
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۰۸:۵۴
اين نامه صرفا يك فرافكني جهت فرار دولت از ناكامي درمسئوليت نجات اقتصادي كشور است وخود اين آقايان مقصرين اصلي وضعيت كنوني اقتصادي كشورهستند.
تأزيانه دارايي برواحدهاي توليدي غيردولتي ومصادره اموال وآبروي آنها وگسترش بيكاري فرزندان اين ملت دستاورد اين دولت است وبس. پيشي گرفتن اخذ ماليات از درآمدهاي نفتي با توسل بزور و روشهاي غير اخلاقي را بايد تسليت گفت وإعلان عزاي عمومي كرد. بايد كمپين ضد داروغه ناتينگهام تشكيل داد تا دولت متوجه وضعيت خطير معيشتي مردم و آشفتگي مصيبت بار اوضاع اقتصادي كنوني كه خود موجب بروز آن بوده، را راه اندازي كرد تا بدانند سايت الف صرفا گوشه اي از افكار عمومي را نمايندگي ميكند. (3241486) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۰۸:۲۰:۲۱
برنامه ها مصاحبه های دیشب در باره رکود فقط القای این موضوع بود که اگر برجام امضا نشود اقتصاد نابود خواهد شدو کشور ورشکست می شود . البته رکود وجود دارد وعلت ان هم خود دولت ها هستند که صنایع تولیدی را بروز نکرده اند وبهانه دولت تحریم بوده است . مسئله دیگر بدهی های دولت بوده است که مسبب این پدیده هم دولت است .چون دولت هنگام تنظیم بودجه اول باید فکر بدهی های خود باشد . چون اگر توجهی به بدهی نداشته باشد مانند کلاهبرداری است که بدون پول خرید های کلان انجام دهد . هم بدهی دولتی و هم عدم بروز رسانی صنایع عمدی بوده تا وانمود شود که برای زندگی راحت ما لازم است که ارتباطبا امریکا باشیم . چون هر انسان عاقل می داند که قبل از هر خرید ویا انجام پروژه ای اول باید بدهی ها را تسویه نمود و با توجه به پیشرفت های دنیا هر انسانی معمولی هم می داند که مثلا خودرو سال 2015 خیلی امکانات بیشتری از خودرو 2014 دارد ولذا خودرو مدل 2014 ارزان تر خواهد شد . در صورتی که محصولات صنایع ما نه فقط بروز نشده بلکه تقلبی تر وگران تر شده اند. در تمام مدت گفتگو هم حتی کلمه ای از اقتصاد مقاومتی وتوجه به توانائی های داخلی بمیان نیامد و حضار فقط به برجام اشاره می کردند (3241517) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.